Історія одного фейлу, або Мій невдалий Курс молодого бійця до спецпідрозділу

Привіт друзі. Мене звати Віктор. Я служу парт-тайм військовим капеланом з 27 лютого 2022 року у Києві. Здійснив 9 місій на лінію зіткнення, три з них в сам Бахмут. Останній раз я був на фронті в лютому 2023 року. Скоро їду в ювілейну десяту місію.

Основна моя робота — Java/DevOps Engineer в продуктовій американській компанії. Хочу як завжди наголосити, що все написане нижче — виключно моє розуміння ситуації. Якщо воно вам цікаве, підписуйтесь на мій Телеграм-канал, де я ділюся своїми думками, фото та відео з моїх тренувань, допомоги військовим та поїздок в зону бойових дій.

Сьогодні я хочу поділитись незвичайною історією. Це буде моя сповідь про те, як я добровільно посилено готувався, та не зміг закінчити Курс молодого бійця (КМБ) до одного з підрозділів Міністерства Оборони України.

Хочу зазначити, що в тому, ким я являюсь сьогодні, величезна заслуга моїх друзів та ком’юніті DOU, котрі постійно підтримують всі мої починання. Я розповім цю історію, не вдаючись у деталі, котрі зможуть вказати на місце чи підрозділ, куди я йшов служити. Я думаю, що комусь ця історія буде корисною. Особливо тим айтівцям та іншим громадянам, хто як і я втратив смак до життя і останні тижні-місяці думав тільки про те, як піти гасити русню.

Роздуми про мобілізацію і підрахунки

Зараз свідоме населення України ділиться на чотири категорії людей:

• люди, котрі вже воюють;
  • люди, котрі не хочуть йти на фронт;
  • люди, котрі не вирішили для себе;
  • люди, котрі мають бажання захищати країну і шукають як краще в їх розумінні це зробити.

Далі буде багато розрахунків та цифр. Якщо не хочете читати все це, переходьте одразу до розділу про КМБ.

Поміркуймо про наш мобілізаційний ресурс. За даними Wikipedia, в Україні зараз до 700 000 активних військовослужбовців та 1 000 000 у резерві. У Збройних Силах України служать понад 40 000 жінок, які перебувають на військових посадах. З них понад 5 000 воюють на передовій. Про це розповів у жовтні 2022 року командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

За статистикою від Hromadske, в Україні на кінець 2019 року проживало майже 37 300 000 людей (без урахування тимчасово окупованих на той момент територій). Це дані про вік населення 25-54 роки. У нас призов з 18 до 60 років. Тому мої дані досить не точні. Будемо вважати це за похибку. На 2023 рік Луганська область окупована майже повністю, а також частина Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Населення Луганської області на 2022 рік дорівнювало 2 100 000 людей, Запорізької — 1 630 000, Херсонської — 1 000 000. Якщо порахувати, що половина людей покинула окуповані частини Запорізької, Херсонської та Луганської областей, місто Запоріжжя ніколи не було під окупацією, а Херсон звільнено, то від цифри 37 300 000 можна відняти 1 850 000 людей, котрі залишились на окупованих територіях. З них могли бути мобілізовані десь 300 000 людей.

Населення працездатного віку нараховується приблизно однакова кількість — 8 346 000 жінок та 8 112 000 чоловіків.

Статистика у поліції, ДСНС та інших структурах і окремих категоріях

На 1 січня 2022 року в поліції працювало 134 000 людей. В СБУ дані засекречені, але десь я бачив, що там працює близько 50 000 співробітників. В ДСНС працює 74 000 співробітників, лікарів та медичного персоналу 421 000, 237 000 держслужбовців працює на держслужбі.

Разом маємо 916 000 людей, котрі можуть бути мобілізованими одними з останніх (мінімум 600 000 з них — це чоловіки).

За даними Держстату в Україні проживає 2 534 000 людей працездатного віку з інвалідністю. Близько 1 200 000 з них — це чоловіки.

За офіційними даними 400 000 багатодітних сімей живе в Україні (400 000 чоловіків-батьків).

528 000 людей заброньовано від мобілізації за даними Forbes. До речі, 11 000 з них — це айтівці. Маємо за кордоном 1 127 000 трудових мігрантів. З них близько 500 000 чоловіків (враховуючи частину людей, котра повернулась назад додому).

1 300 000 чоловіків мало змогу офіційно виїхати з України. Якась частина з них залишилась за кордоном. Поза законом та до початку вторгнення виїхала ще якась кількість людей. Точних даних немає, але я думаю ніхто мене не осудить, якщо я скажу, що не менше ніж 500 000 чоловіків полишили Україну в найскрутніший час нашої сучасної історії.

5 728 000 чоловіків загалом з 8 112 000 вже або служить, або не буде найближчим часом мобілізовано.

Якщо я пропустив якісь дані, підкажіть у коментах. Якщо буде щось суттєве, я відредагую статтю.

Потенційно ще 2 384 000 може бути залучено до війська. Так що мобілізаційний ресурс у нас є. Але є велике «але».

Люди невмотивовані різниці на полі бою не роблять. Це підтвердить будь-хто з військових. Різницю роблять ті, хто готовий боротись до останньої краплі крові. І більшість з них вже на війні.

В ідеальному світі держава достукалась би до категорії чоловіків, хто вагається, та показала б шлях тим, хто шукає, як реалізувати себе на війні. Але наш світ поки не ідеальний.

Моя добровільна мобілізація

Як ви вже знаєте, я служу з лютого 2022 року капеланом. Моя робота охоплює духовну, соціальну та матеріальну допомогу військовим. Ще влітку 2022 року я вирішив, чим буду займатись на фронті, а саме вивчився на пілота FPV БПЛА. ДЕтальніше я розповідав у цій статті.

З часом я навчився непогано стріляти, пройшов курси з топографії і такмед. Завдяки, моїм друзям, ком’юніті DOU та підписникам каналу в мене є необхідне спорядження, власна AR-15 та дрони.

В один з днів в мене з’явилася можливість приєднатись до досить елітного підрозділу і я почав готуватись до КМБ. Першим етапом було пробігти 8 кілометрів за 55-60 хвилин в броніку та з додатковим навантаженням. І я почав готуватись.

Мій день починався о п’ятій ранку. О шостій я вже літав дронами на полігоні, о 8 ранку вчився стріляти в русі та з різних положень, відпрацьовувати зі зброєю в парі та приміщенні. О 10 ранку я вже біг у броніку та з навантаженням 4-8 кілометрів по пересіченій місцевості. О 12 починалась робота та сесія в університеті (я навчаюся на 3 курсі). І так майже щодня.

Я спокійно вклався в ліміт часу по бігу і пройшов на другий етап відбору, а саме — на полігон. Пам’ятаю, як днями нас поливала злива, я побачив потребу та віддав свій другий комплект форми хлопцю, бо він був промоклий до нитки. Годували досить непогано, але не набагато краще, ніж коли я був у полоні. Хто ще не читав, рекомендую мою статтю, де я розповідаю про свої пригоди в 2014-му. Сусідами нашими були польові миші, котрі бігали у своїх справах.

На все це діло я дивився філософські, в мене була можливість це зупинити, бо пішов я добровільно. У полоні у 2014 році умови були гірші, не кажучи про катування, вирок до розстрілу та позбавлення мене волі сепарами у Луганську. В перший день ноги в мене боліли так, як ніколи. Я просто не міг рівно стояти. Останній раз таке було, мабуть, ще в дитинстві.

На КМБ в нас забрали всі гаджети. Але в мене був друкований Новий Заповіт. Тому коли була вільна хвилина, я читав Євангеліє. За смартфоном не сумував взагалі від слова зовсім. Хаосу на КМБ вистачало, я тільки і думав, як би я це міг оптимізувати.

Вже в перший день я дізнався, що таке вправа «Бьорпі», коли один хлопчина, мабуть, уявив, що він знаходиться у своєму дворі і вирішив пожартувати з тими, з ким не варто було цього робити. Тож йому було сказано зробити 100 повторів цієї вправи.

Вправа Бьорпі

Наступного дня нас вишукували на плацу і за іншу провинність нашого вартового нам усім наказали зробити 110 повторів цієї «Бьорпі» у багнюці. Чесно кажучи, це було не просто. Але ж це був початок. Наступною вправою була пробіжка 6-8 кілометрів по піску. Ніколи не думав, що це може бути так важко (коли готувався я бігав по асфальту). Було б, мабуть, легше, якби не «Бьорпі» перед тим і багнюка.

У 2014 році за пару місяців до полону я потрапив у ДТП, в результаті чого отримав численні травми. Мій надколінник «розсипався» і я залишився з половинкою, пришитою до кістки разом зі зв’язками лавсановими нитками. Будь-яке серйозне навантаження на колінний суглоб — це завжди біль та дискомфорт, але я звик терпіти. На КМБ моє коліно почало відмовляти і я зрозумів, що прийшов час повертатись додому. Ось так безславно закінчився мій Курс молодого бійця в підрозділ МО України.

Повернувшись зі Сходу додому я добу не міг встати з ліжка. Днями зробив МРТ і маю отримати висновок від лікаря на цьому тижні.

Якщо війна затягнеться — більшість чоловіків буде мобілізована. Готуйте себе до цього вже. Готуйте свої родини і думайте, чим ви будете займатись на війні. Вами має рухати якась ідея. Будь-яка, але досить потужна, щоб змушувати рухатись уперед. Інакше досить швидко почне «протікати» дах. В моєму випадку це релігія і бажання «допомогти» якомога більшій кількості чортів потрапити скоріше на суд Божий.

В армії постійно будуть вдиратися у ваш особистий простір і ви нічого не зможете з цим зробити. Нікому не буде різниці, чи ви хочете спати, їсти, чи ви не хочете, щоб вас чіпляли. На вас будуть кричати. Більшість людей буде з іншої реальності. З реальності, де немає смузі, дорогих сирів та інших речей, до котрих ми звикли.

Так не завжди буває, але я вважаю, що кожен на війні має робити те, що вміє найкраще. Ідіть на курси поводження зі зброєю, тактиці і тактичній медицині. І не бійтеся. Багато хто з вас могли б купити собі виїзд за $5-10 000 та пити смузі десь у Барселоні. Але ви тут. Воюєте на своєму фронті, підтримуєте військо.

Господь знає, скільки нам відміряно прожити на землі, але що ми скажемо своїм дітям та онукам, коли вони спитають, що ми робили під час війни? Ховались від повісток чи як могли наближали нашу перемогу. Я продовжую тренуватись з БПЛА та стріляти. Найближчими днями я їду у свою ювілейну десяту поїздку на лінію зіткнення. Все буде Україна.

Якщо вам сподобалась стаття і ви хочете підтримати мою роботу, не зволікайте. Нижче реквізити:

Моно — 5375411500926550
Капеланська банка
Приват — 4149439043540214
PayPal — itstud87(at)gmail(dot)com

Мої статті про Бахмут, евакуацію цивільних з Київщини у березні 2022 року та інші можна передивитись тут. Не забудьте підписатись на мій Телеграм-канал. Не сподобається, відпишетесь.

👍ПодобаєтьсяСподобалось54
До обраногоВ обраному3
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Їздили вчора послужити, як Капелани, в військову частину до Хлопців, котрі повернулись з Бахмута. Що я можу сказати. На другий рік вторгнення я думав що вже всі історії почув. Беру свої слова назад.

Можу також додати, що русаки вчаться теж і часто воюють проти нас дуже професійно. І їх більше.
І це диво Боже, та велетенська заслуга нашої армії, що ми маючи менше людей, боєприпасів та обладнання продовжуємо їм насипати.

В ідеальному світі держава достукалась би до категорії чоловіків, хто вагається

Я знаю цей «ідеальний світ». Називається Північна Корея.
До деяких людей ніяк не дійде, що даааалеко не всі, просто в силу психології, бачать себе на війні.

Якщо війна затягнеться — більшість чоловіків буде мобілізована. Готуйте себе до цього вже.

Дам пораду не давати порад які не просять.

але що ми скажемо своїм дітям та онукам, коли вони спитають, що ми робили під час війни? Ховались від повісток чи як могли наближали нашу перемогу.

Інвалід без кінцівок або мертвий взагалі нічого не розкаже. Сама можливість щось казати своїм після багатьох років — це найцінніше що може бути. А що казати не хвилюйся. Пани зверху зовсім не паряться яйцями, синами, яких вони сховали закордоном, тощо, от і я не буду теж

Більшість людей буде з іншої реальності. З реальності, де немає смузі, дорогих сирів та інших речей, до котрих ми звикли.

До чого тут цей іронічний пасаж про смузі та дорогі сири? Судячи з описаного, в тій реальності перш за все немає взаємоповаги та людяного відношення.

На КМБ в нас забрали всі гаджети.
за провинність нашого вартового нам усім наказали зробити 110 повторів цієї «Бьорпі» у багнюці.
На вас будуть кричати.

І це ще квіточки, я так підозрюю. Це як взагалі, коли твій ніби-то «побратим» і «друг», з яким ви робите спільну справу, захищаючи країну від ворога, тримає тебе за кріпака і взагалі за шмат лайна просто тому що в нього личка більше, в кращих культурних традиціях цього самого ворога? Як такий дисонанс в голові самих військових поміщається?

За статтю дякую, від рожевого інфополя протверезвлює.

але що ми скажемо своїм дітям та онукам, коли вони спитають, що ми робили під час війни? Ховались від повісток чи як могли наближали нашу перемогу.

Ти, мій рідненький, з’явився на світ лише тому, що твой татко не вірив в обіцянки політиків, не слухав маячню про «не нападут», не пійшов вмирати, бо знав шо якщо помре, то ніхто не подбає про твою маму. Можна воювати, аж до бісовіх рогів, але на війни перемагає той, хто виживе.

Якщо збираєтесь, як автор, долучитись до якось підрозділу і пройти КМБ — приділіть особливу увагу своїм спині й суглобам. Хребет і коліна сипляться перші, від постійних навантажень та відсутності повноцінної рекреації. Навіть якщо раніше у вас з ними проблем не було.
Якщо ви не створені для війни, а виключно троянди нюхать, то я розповім невеличкий анекдот:
Пологовий будинок в одному з районів столиці. Під вікнами, традиційно, збираються чоловіки, тягнуться, як суслики, виглядають:
— Віра, хто?
— Дівчинка, 3200!
— Оксана, хто?
— Сіньйор пайтон девелопер, пару рочків і тімлід!
— Люба, хто?
— Старший номер мінометного розрахунку! Створений для війни!
Не смішний анекдот? Не смішний. Бо не буває такого. Ніколи не знаєш, що саме доведеться робити, і за яку ціну. А тому сподіватись на те, що тебе обійде, коли не обходить нікого — дуже по-людськи *Дранк Меттью Макконахі*

176 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Це топ. Я бачив. Дякую 🤝

Якщо збираєтесь, як автор, долучитись до якось підрозділу і пройти КМБ — приділіть особливу увагу своїм спині й суглобам. Хребет і коліна сипляться перші, від постійних навантажень та відсутності повноцінної рекреації. Навіть якщо раніше у вас з ними проблем не було.
Якщо ви не створені для війни, а виключно троянди нюхать, то я розповім невеличкий анекдот:
Пологовий будинок в одному з районів столиці. Під вікнами, традиційно, збираються чоловіки, тягнуться, як суслики, виглядають:
— Віра, хто?
— Дівчинка, 3200!
— Оксана, хто?
— Сіньйор пайтон девелопер, пару рочків і тімлід!
— Люба, хто?
— Старший номер мінометного розрахунку! Створений для війни!
Не смішний анекдот? Не смішний. Бо не буває такого. Ніколи не знаєш, що саме доведеться робити, і за яку ціну. А тому сподіватись на те, що тебе обійде, коли не обходить нікого — дуже по-людськи *Дранк Меттью Макконахі*

чудовий коментар, дякую!

а зачем военному капелану личная ar-15? как я понял из текста статьи, она была куплена благодаря сбору, я знаю, что подобные винтовки очень жалуют пехотинцы в ближнем бою, я удивлён зачем она человеку (как я понимаю) не участвующего в стрелковых боях
то есть суть моего комментария это сомнительная необходимость виновки для человека, не участвующего в стрелковых боях, в то время как есть множество опытных стрелков, которым данная винтовка была бы намного более полезна, и уж тем более купленная на деньги со сборов

Это очень небогоугодные вопросы. РПЦшники-же не спрашивают зачем Паше мерседес. А он, между прочим, тоже куплен на пожертвования. Веруны, веруны никогда не меняются.

Ми в церкві даємо десятину. Я задонатив власних коштів десь мільйон гривень за 8 років в свою церкву

В случае с Пашей сильно подозреваю, что или пожертвование было целевым на покупку мерседеса, или ему прямо его пожертвовал кто-то вроде Новинского.

ему прямо его пожертвовал кто-то вроде Новинского

вместе с шарфом Louis Vuitton, часами Patek Philippe, прочим подобным шмотом и всеми остальными мерсами, включая те, на которых он ещё раньше ездил — за что и получил соответствующее погоняло

Естественно. Новинский не один симпатизант Паши из среды олигархов.

В АРці 12 тис. моїх коштів. Коли я на фронті я віднедавна приймаю участь в БПЛА розвідці як пілот БПЛА. Іноді до окупанта до 500 метрів. При контакті я не кадилом буду їх зустрічати.

Раджу подивитись КМБ Бригади Азов. В зрівнянні з цим, то де був я це відпочинок.
youtu.be/8xxB6UZujU8

Цікаво як це служити парт-тайм. Як це взагалі по документам проходить? Я теж так хочу!

І підкажіть чому програмістів мобілізують, а от попів і чинців ще ні? В них що є якась бронь?

ТРО мабуть, які не підлягають мобілізвції. Як раз знаю про попа — трошника

ТрО сидить в окопах під Бахмутом і працює так само як й всі інші. А в тебе на районі в броніках з автоматами з обвісом роз’їжджає ДФТГ. Не плутати!

А вказана вище ГО взагалі ніяк не впливає на мобілізацію.

Наш корпус військових капеланів відноситься до Громадської Организації. Тому в нас немає ні ЗП, ні БР. Тому щоб зводити кінці з кінцями працюємо на своїх роботах. В тих в кого вона є.

ну зрозуміло не зсу всіх заганяє в зсу. а то хто ж в армії буде служити, всі по ГО поховались і зовсім не ухилянти ))))

ти прикалуєшься? Я вже 9 разів був на фронті. 4 рази в Бахмуті та Соледарі з Листопаду 2022 року І днями туди знову їду.

ти ж по своїй волі туди іздиш і коли хочешь можеш повернутись. ти ж не кріпак. тебе на посадять за непокору не будь принижувати і все інше. в мене однокласників на 3 дні за рік максимум відпустили — непощастило офіцийно працівати.

не одне й те саме що служити по мобілізації... Ви приїхали на кілька днів, потусили з військовим, політали — фотозвіт з арочкою і бігом додому на відпочинок. Тому, будь ласка, не порівнюте свої

Я вже 9 разів був на фронті

і тим що зараз мобілізовані служать вже 2-й рік без якихось розумінь сроків служби... Я наприклад, вже 14 місяців служу в піхоті і вже більше року на Донбасі без ротацій, тому не дивуйся що підгорає у декого (типу таких як я), що для вас це добровільний виїзд на кілька днів, а для мене це білет в один кінець, бо виходу не існує... І з Kostiantyn Ivanov я також згоден за ar-15, краще віддайте хлопцям з штурмових рот.
Судячи з ваших намагань пройти КМБ в спецпідрозділ, то здається здоров’я у вас норм, тому можете мобілізуватися і зп будуть вам платити

щоб зводити кінці з кінцями

, а от тоді буде цікаво подивитися на зміну вашого настрою, відношення до армії і ситуації в цілому...

Погоджуюсь це не одне і те саме. Я дійсно співчуваю, що ти так себе почуваєш. Вихід завжди є! Коли я був у полоні, я взагалі мав там знаходитись до кінця війни, ото була безвихідь. А вийшов звідти через 25 днів.

Одна з причин чому я написав статтю, щоб ті хто воює давно мали змогу видихнути і їх замінили інші.

Якщо мобілізують піду з цією аркою.

Настрій в плані коштів не зміниться бо дружина зараз взяла саббатікал. Піде працювати.

Зараз коли я на лінії зіткнення і загину або буду поранений ні мені, ні моїй родині не буде ніяких виплат чи пільг. Все на свій страх та ризик. Я свідомо на це іду.

Є варіант, коли можна з БР їздити як я їзджу. Але це робить тільки одна структура.

Вихід завжди є!

Круто! розкрий секрет, як я можу повернутися до сім’ї, щоб мене не посадили, якщо офіційних причин на демобілізацію не має? Думаю багатьом буде цікаво...

Зараз коли я на лінії зіткнення і загину або буду поранений ні мені, ні моїй родині не буде ніяких виплат чи пільг. Все на свій страх та ризик. Я свідомо на це іду.

але ти можеш і не йти — так? буде голова боліти, дружина попросить залишитися, впадляк просто... візьмеш і не поїдеш на лінію, і тобі нічого не буде. А у нас тут трошки інша ситація.

В моєму випадку то була віра в Бога. Тому я в статті написав що треба мати якусь реальну ціль, шо ти будеш робити після Перемоги і в щось вірити. Запитай у командування. Може можна перевестись DevOps в не бойову частину.

Запитай у командування. Може можна перевестись DevOps в не бойову частину.

))) you so funny. хоч посміявсь і на тому дякую)

Одна з причин чому я написав статтю, щоб ті хто воює давно мали змогу видихнути і їх замінили інші.

при цьому самі не мобілізовані...

Ти хочеш щоб я приєднався до тебе? В якому ти підрозділі? Яка бригада? Яка ваша спеціалізація? Тільки не кажи інфу, котру не можна казати. Є у вас БПЛА сквад?

можете просто мобілізуватися, вакансій хватає. Бо щоб нам мати змогу видихнути, треба щоб було ким замінити. І явно це буде не за рахунок людей, які на кілька днів приїздять на фронт...

Якщо мене мобілізують, то з конкретним призначенням від частини до БПЛА взводу.
Не скажете яка бригада у вас та батальон?
Якщо буде час, почитайте в загальному про мою роботу капеланом за останній рік:
dou.ua/forums/topic/41343

Насправді, ІТішникам в Україні жилось непогано, рабства у нас немає, як дехто тут стверджує, а корупція в більший чи меншій мірі є в кожній країні.

Наприклад, у Південній Кореї більшість колишніх президентів і багато високопосадовців офіційно визнані корупціонерами. Південна Корея свого часу була ще у гіршому економічному становищі, ніж Україна. От я думаю, чи був сенс південнокорейцям разом з американцями боротися проти корейських комуністів і китайськo-радянських військ під час корейської війни? Ви як думаєте?

От я думаю, ті, хто волають, що вони не будуть воювати за Україну, тому що вона якась не така, не будуть воювати навіть за супер ідеальну країну. Люди не ризикують життям через якість дорожнього покриття, чи місце в поточному рейтингу простоти ведення бізнесу. Грошова винагорода також не є вирішальним чинником, бо спитайте себе за яку суму ви готові залишитись, скажімо, паралізованим на все життя?

правильно, багатьом просто соромно визнати що вони «сцикуни» або в нормальних термінах — люди які просто не готові йти на такий ризик і я не вважаю що хтось може засуджувати цих людей
такі люди могли би бути корисними для країни в будь який інший спосіб, війни не виграються лише піхотою — але нажаль згідно чинного законодавства у людини є лише декілька альтернатив у вигляді — або сісти за грати, або нелегально втікти щоб уникнути примусу та покарання, або просто переховуватися поки все не закінчиться

доречі. нічого не маю проти, коли людина признає- «Так, я сцикун. Не хочу воювати.» Більше напрягають типу альфачі, хто насправді сцикунами виявляються, як доходить до діла.

А якщо людина каже що життя це безцінний дар і забороненно давати їм розпоряджатися інщій людині? і що свобода волі це теж дар і не можна давати його забрати? і шо рабство огидне і неприроднє і засуджується той хто викрадає людину?

ті, хто волають, що вони не будуть воювати за Україну, тому що вона якась не така, не будуть воювати навіть за супер ідеальну країну.

Воевать это страшно, поэтому воюют по трём причинам
— Существование того, за что воюют(государство Украина) представляется дороже, чем собственная жизнь — патриотические мотивы
— Риск представляется менее значимым, чем потеря материального(имущество, бизнес) или награда за ведение боевых действий — финансовые мотивы
— Бежать некуда — выживание

На гражданке людей с патриотическими мотивами практически не осталось, чтобы выжить достаточно сбежать в страну НАТО и остаётся третий мотив — финансовый. Вот на него следует и давить, если хочется пополнение в войска. Кроме того, очень важно менять страну чтобы даже выжив человек не вернулся в страну коррупции и пренебрежения к базовым правам граждан

Что происходит в действительности — яйца по 17 гривен штучка, уличная мобилизация и ограничение выплат. Поэтому увы, Украину погубит коррупция, с ней надо бороться в первую очередь, потому что властям задают вопросы и военные и страны — доноры финансовой помощи. Если ответов на вопросы не будет, рано или поздно все скажут:" ффсё — задолбало"

Воевать это страшно, поэтому воюют по трём причинам

Забыл четвёртый мотив: потеря всего в результате войны и нежелание начинать с нуля в Украине или за границей. Пятый мотив: личная месть за убийство дорогого человека...

Нет, потеря всего — это пофигизм, а месть и идеология ортогональны... Мститель и идейный — только попутчики, далеко не всегда они союзники.

Можна на це подивитись інакше. Давайте згадаємо, чим виховані сучасні 30річні і шо вони бачили все своє життя. Бруд, бидлоту на вулицях. Абсолютной пофігізм вчителів в школах, лікарів в лікарнях, викладачів в вишах і тд. Зверху ще постійний грабунок чиновниками і силовиками всього, шо погано лежить. Поверху цього всього поліруємо агресивною російською пропагандою меншовартості українця і проштовхування наративу, шо Україна — недокраїна. Давайте будемо чесними, більшість населення завжди так і відчувала, а рос культура це підсилювала. Накладемо реалії айті. Айті — сфера, де всі норм спеціалісти — більше самоучки. Освіта в основному — більше для галочки, тобто навіть університет велика частина айтішників вважають просраним часом. Насправді для айті я можу навести ще багато особливостей, але обмежимось тим, що є. Пересічний українець з тих, кого ловлять воєнкомати, все життя відчував, шо держава більше заважає йому вільно дихати і він потрібен державі, тільки коли їй щомь треба. Платити податки, йти в армію, фарбувати вікна в школі на практиці тощо. Подивіться на орків. В їх культурі «ярусскій» завжди було причиною гордості. В нас же українською мовою деякі люди почали говорити після 2014 і ще деякі після 2022. Чи можна звинувачувати такого деморалізованого і запрошрамованого на недовіру до оточення і держави чоловіка звинувачувати в тому, що він не хоче померти за можливість врятувати цю систему. Можна замотивувати страхом, шо під орками стане ще гірше і це навіть багато для кого працює, але цей мотиватор множиться на нуль можливістю звалити. Ви там собі думайте, шо хочете, але для виховання патріотизму в українців ніхто не зробив більше пітуна, але це чисто на вихованні колективної злості до росіян, а не любові до нас самих

В цьому плані Кожаєв — найчесніший дистильований член суспільства, який незашорений почуттям провини і який має достатньо внутрішнього стержня, шоб відкрито казати те, що багато собі думає

достатньо внутрішнього стержня

угу, прям тобі молода осика, легко гнеться і важко ламається

Пацан сказав, пацан виїхав в Грузію. Але це не точно..

От я думаю, ті, хто волають, що вони не будуть воювати за Україну, тому що вона якась не така, не будуть воювати навіть за супер ідеальну країну. Люди не ризикують життям через якість дорожнього покриття, чи місце в поточному рейтингу простоти ведення бізнесу. Грошова винагорода також не є вирішальним чинником, бо спитайте себе за яку суму ви готові залишитись, скажімо, паралізованим на все життя?

Якби було так — то по-перше більшість людей взагалі не пішла б воювати! Тим більше коли це поїхати напасти на іншу країну. Якщо не заради грошей то навіщо взагалі так ризикувати?
По-друге є багато професій пов’язаних з ризиком каліцтва чи смерті. Пожежники лізуть у полумья, рятувальники лізуть під завали, альпіністи збираються на скелі чи хмарочоси, водолази пірнають у морі з акулами, доктора оперують хворого на Еболу. А скільки травм серед спортсменів? І не можна сказати що вони усі отримують такі величезні гроші, за які варто ризикувати життям. ІТшники отримують більше без жодного ризику.
Справа не у грошах — а у тому, що люди різні. Хтось у 14 років планкує не телевежі, а когось канудить як вийде на балкон 4го поверху. Хтось видаляє собі апендикс, а хтось курці голову відтяти не може.
Зараз багато кажуть про гендери та сексуальну орієнтацію. Що це не якесь збочення, яке людина сама обрала і від якого можна вилікувати і повернути «правильну» орієнтацію. Можливо — це якийсь генетичний чи гормональний збій — але не можна просто сказати «будь мужиком» — і зробити з гея «нормального мужика».
Так само і воїнами можуть бути не усі. І це навіть не від статі залежить! Це як потреба стрибнути з 3-го поверху коли у будинку пожежа — хтось стрибне відразу (якщо паркуром займався), хтось буде до останнього тягти аж поки припікати почне, а хтось так і не зможе стрибнути — і згорить!

безмірна шана та захоплення тими хто зараз ризикує своїм життям на фронті
але життя та здоровʼя людини то є її найвища цінність і якщо мотиви йти на війну не змогли перебороти базові інстинкти самозбереження то з цим вже нічого не зробиш
ніхто ніколи не має права вирішувати як розпоряджатися своїм життям та здоровʼям окрім самої людини — якщо це робити методами примусу, то це вже насилля

зазвичай таких людей називають сцикунами, ухилянтами, зрадниками або як завгодно)
високий ризик потенційно віддати своє життя це вже екзістенційне питання кожної людини яке працює на рівні інстинктів і це вище за будь-які соціальні конструкти/надбудови у вигляді країни, моралі, конституції, осуду суспільства чи слів президента і тд

я сподіваюсь що ця неприємна істина зрозуміла для нашого керівництва і що вони від цього відштовхуються у своїх цілях, а істина така що ніяким чином не можливо реалізувати концепт «воювати будуть усі»
отримати в результаті массові репрессії чоловіків, закручування гайок та десятки тисяч засуджених на срок від 3 до 5 років за ухилення від мобілізації чи массову невідворотню нелегальну еміграцію без будь якого шансу що ці люди повернуться — це вже можна буде назвати поразкою у цій війні
така країна просто сама по собі перестане існувати вже і без війни через декілька років

Ну блин, служба в армии — это не обязательно сидеть в окопах или быть на фронте.
Большинство занимается тылом, логистикой, инженерией.

Даже по утечкам из сша в контрнаступлении будет участвовать 40к. Что делают тогда остальные 900к+?

так а ніхто тобі не дасть ніяких гарантій куди ти в кінці кінців попадеш, це складова частина загального ризику
якщо ти пішов в ЗСУ — ти більше загалом нічого не контролюєш, твоє життя в руках командування
можеш попасти в тил, а можеш і на нуль — так само що міна може вибухнути в 5 метрах від тебе, а може і не вибухнути — цей рандом і не контрольованність і викликає страх

правильно, это уже как сам покрутишься или связи будут

Неправильно.
якщо треба крутитися, то я і тут «на гражданці» покручуся, занафіга в армію йти? Вступити в ЗСУ, «покрутитися по связям», щоб потрапити «на роботу» в якийсь райониий військкомат і потім ходити бикувати «я служив»?

така країна просто сама по собі перестане існувати

Вона перестане існувати без перерахованого швидше чим з ним

Більшість людей буде з іншої реальності. З реальності, де немає смузі, дорогих сирів та інших речей, до котрих ми звикли.

До чого тут цей іронічний пасаж про смузі та дорогі сири? Судячи з описаного, в тій реальності перш за все немає взаємоповаги та людяного відношення.

На КМБ в нас забрали всі гаджети.
за провинність нашого вартового нам усім наказали зробити 110 повторів цієї «Бьорпі» у багнюці.
На вас будуть кричати.

І це ще квіточки, я так підозрюю. Це як взагалі, коли твій ніби-то «побратим» і «друг», з яким ви робите спільну справу, захищаючи країну від ворога, тримає тебе за кріпака і взагалі за шмат лайна просто тому що в нього личка більше, в кращих культурних традиціях цього самого ворога? Як такий дисонанс в голові самих військових поміщається?

За статтю дякую, від рожевого інфополя протверезвлює.

Нормальная армия — производная от нормальной страны :)

А колективні фізичні покарання, приниження і знущання точно мають відношення до дисципліни, субординації і «загальної практики»?

Дисципліна і субординація властиві будь-якому скільки-небудь великому працюючому колективу. Але це не заважає людству перейматися побудовою здорових та комфортних відносин на основі взаємоповаги, взаємопідтримки та інших людських цінностей, менеджментом конфліктів, попередженням та протидії правопорушень та зловживань владою на всіх рівнях. Психічно здоровий колектив просто ефективніший, і дисципліні з субординацією це не протирічить.

Особливо незрозуміло, навіщо людей, що і так працюють в екстремальних фізичних та психічних умовах, ризикуючи своїм життям, добивати ще й цим радянсько-дєдовщинським приниженням.

Врешті решт, не можу уявити собі, щоб навіть маючи владу, я на когось волав чи змушував когось в багнюці віджиматися чи ще щось таке. Це дійсно щось з іншої реальності, як влучно зазначив автор.

щось у вас не виходить реклама армії... але так худобу пиздять доки вона не слухається, або вже на тюрму шлють. сподіваюсь ваші діти це колись вам розкажуть зі свого досвіду :)

ну якщо ви під час війни робите антирекламу армії то ви працюєте на ворога, якщо ви бажаєте своїм співгромадянам те що ви не бажаєте своїм дітям то це мабуть ще гірше, бо з вами бути в одній державі і в мирний час небезпечно.
десь чується «вишивата....» але мабуть це просто здалось

Екстремальним умовам — екстремальний менеджмент

У орків же працює! Примусова мобілізація, показові страти кувалдою. Кулемети за спиною.
Хіба СРСР переміг би німецьку машину якби НКВД не гнало солдат на смерть залякуванням?
Тоді спрацювало — і зараз спрацює. А скільки солдат помре — це нікого не цікавить доки ти сам у безпеці. За першої світової на одному полі під Верденом щодня гинули тисячі людей з обох боків! Чому? Бо їх туди приганяли як худобу. Навіщо? А просто довести ворогу що у нього солдати раніше закінчаться.
Якби усі загиблі солдати мішками таскали землю — вони б могли насипати острів більший за усю територію, заради якої воювали і загинули! У війні нема нічого величного — це безглузда м’ясорубка де збожеволілі люди вбивають інших людей доки не вб’ють їх. Це як епідемія людського сказу. І замість зупинити це безумство та ізолювати хворих — інші люди з радістю заохочують, дивляться, роблять ставки. Дикунство як воно є.

Ну мене у школі теж не били кувалдою, не гвалтували товпою і не викидали з вікна.
Просто іноді давали підсрачника, чи запотиличника, примушували віджиматися, повзати на колінах, забирали речі, волали на мене тощо.
Я не помер — але от став таким «ІТ задротом». І тепер чомусь ховаюся вдома замість «бути мужиком», як ті хлопці, які з мене знущалися.

Ну ви хоча б розумієте чому це все не веде нас до перемоги і до єдності в суспільстві? Чи в б і в загран отряді постояли як нащі прикордонники на західному кордоні?

бачу що ти сьогодні зареєстрований тільки на DOU. Бот?

тут банять часто але це таке... мені все одно, тому що я кажу те що думаю і те що бачу і неможу мовчати.

ви молодець, але щось мені дуже дивно чути від капелана про те що треба насильно обмежувати свободу волі людини яка нічого не порушила і змушувати її ризикувати своїм життям
це ж прямо протележить базовим цінностям віри

замість зупинити це безумство

Капітулювати? Іншого способу зупинити збожеволілих крім як вбивати їх, людство ще не придумало.

Якщо війна затягнеться — більшість чоловіків буде мобілізована.

Заради проблем зі здоровʼям або «своєї» 2 на 1 землі яку ще треба купити? Ні спс....
Коли буде реальна відповідь «За що», а не пропаганда тоді можна думати... Пока лише все що бачу, рабський устрій, мародерство і т.д. Ні одного пункта що сказав би «За цю країну варто стояти»....

Я не думаю, що існує така відповідь яка вас влаштує настільки, що ви зміните свою позицію.

Ну естественно, ведь все ответы они исходят от реальности, а реальность в том, что страна такая как есть и те ответы, что она предлагает другими вдруг резко не станут.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

В ідеальному світі держава достукалась би до категорії чоловіків, хто вагається

Я знаю цей «ідеальний світ». Називається Північна Корея.
До деяких людей ніяк не дійде, що даааалеко не всі, просто в силу психології, бачать себе на війні.

Якщо війна затягнеться — більшість чоловіків буде мобілізована. Готуйте себе до цього вже.

Дам пораду не давати порад які не просять.

Інвалід без кінцівок або мертвий взагалі нічого не розкаже. Сама можливість щось казати своїм після багатьох років — це найцінніше що може бути. А що казати не хвилюйся. Пани зверху зовсім не паряться яйцями, синами, яких вони сховали закордоном, тощо, от і я не буду теж

Деніс саме тому я вказав категорію «Не хочуть Воювати». Різниці на фронті ти не зробиш з таким поглядом на речі. Це теж має бути

Вот только прикол в том, что делают разницу малый процент, всегда и везде. А есть еще 95% базы, основы, бетона, которые не делает разницу, они просто есть и держат все здание, что бы оно не развалилось, и те кто делают разницу не оказались вдруг в глубокой яме, из которой никакой разницы уже не сделаешь.
И именно поэтому гребут всех кого можно, для бетона все годятся.

Я вам, пане Денисе, скажу так, що 99% не бачать себе на війні, проте комусь треба захищати себе і майбутнє своїх дітей. Час пройде, війна закінчиться нашою перемогою (поточню — України) і потім жити все життя, уникаючі погляди тих, хто захищав країну і «вашу когорту» з вашими «аргументами» — ну таке. У кожного самоповага до себе різна, і я пишаюсь тим, що моя дитина вже зараз розповідає всім, що «тато знищує русню і захищає Україну» і пишається цим.

Дякую тобі за службу, Макс! ✊

проте комусь треба захищати себе і майбутнє своїх дітей

Ну, есть другой способ защитить семью и он эффективнее. Так что ты воюешь скорее за существование государства Украина

Именно так, разным людям — разную мотивацию. И финансовая, увы, самая эффективная для большинства. Это я к чему: воровать меньше и платить за счёт этого военным — годная стратегия для существования государства

дійсно, вам видніше, чому я там знаходжусь *фейспалм*

Ну это же логично, нет? Я не говорю, что воевать за существование государства это что-то плохое, просто чтобы ты для себя понимал

А если у меня из властности только собачка? Баксв по карманам, ноутбук в сумку, жену за руку, собаку на поводок легче, чем воевать не? Увы и ах, воюют не за себя лично — за существование Украины как государства. То есть присутствует некий иррациональный мотив, иррациональный не у всех доминирует. Отсюда вывод — необходим рациональный

Окей, припустимо усі тут такі супер раціональні як ви, воювати таким чином немає кому, Україна, Польща й пів-Європи (там ж теж будуть раціональні люди, правильно) стають рашкою. Жити ти де будеш? В рашці-парашці? А який в тебе буде вибір, якщо уся планета стане рашкою якщо усюди будуть «раціональні» люди й воювати за державу «не раціонально»?

друже, зараз готують військовослужбовців по 3-4 місяці за кордоном в Німмечині, Чехії, Польщі, Британії та інших країнах. Ви вважаєте, це замало? Не думаєте, що ті, хто вже більше року у ЗСУ — їм потрібен
перепочинок? Чи знову, як в 14-15 виїжджати на одних й тих самих?

Чи знову, як в 14-15 виїжджати на одних й тих самих?

И опять это иррациональный мотив

Иррациональное мотивы = не выводящиеся путем логических построений.

усі без виключення логічєскіє посроєнія випливають з аксіом. а пан Гьодель давно довів, що «привильні» аксіоми це річ доволі суб’єктивна. так що, те що для тебе раціонально, може бути цілком ірраціональним для людини з іншим світоглядом і навпаки.
саме тому, тут на форумі тобі ніхто нічого не може довести. бо твої аксіоми «я русский, делаю что хочу, у меня есть нож и кастет» ну як би тобі м’яко кажучи сказати, схожі на травму з дитинства, такий собі підлітковий максималізм на кшталт «реп ето кал, слушай метал». сходи до психолога.

сходи до психолога.

Был. Сверхрационален

А яка у вас власність? Дай боже, щоб був зайвий хрущ біля метро, який ви можете здавати в оренду.
Битися за майно — це більше цікавить, наприклад, голову якоїсь облради. Який накрав за все життя грошей і у якого майно по всій області. От тоді ще можна зрозуміти.

теоретично

))) Отож)))

На практиці, захист свого майна — це більше проблеми товстосумів-чиновників, у яких квартир по всьому Києву. Але щось вони інших відправлюють воювати, у кого цього майна зовсім нема.

Давайте примустимо, що у вас є п’ятикімнатна квартира на Крещатику. Ви б ризикували заради неї життям?

Владимир, многие ребята с тобой согласятся только частично. В первую очередь за будущее своих детей и себя в целом, и это касается не только Украины. Мордор он как вирус, и все это понимают.

Нет. Но вдруг будут. Да и за свое будущее немного думал, вдруг застану.

Про своё думаю: аспирант + прошел по всем больницам и частично пригоден по трем статьям+ изучил законодательство+. поговорил с адвокатом и знаю что делать с нарушающими закон военкоматовскими

поговорил с адвокатом и знаю что делать с нарушающими закон военкоматовскими

Так это твой адвокат посоветовал тебе ножом их тыкать?! ;-)

Посоветовал изучить закон о необходимой самообороне и пользоваться .

проте комусь треба захищати себе і майбутнє своїх дітей.

То може нехай це роблять професійні військові, а не вчорашні айтішники?

і потім жити все життя, уникаючі погляди тих, хто захищав країну і «вашу когорту» з вашими «аргументами» — ну таке. У кожного самоповага до себе різна

Це якісь психологічні проблеми

На своєму прикладі, 1 варіант відповіді не аргумент. Ми всі вчорашні ітшники/продавці/інженери/.... І що тепер, сидіти на дивані та плакати? Та тошнить вже від цього всього.
До речі, військова справа не така і важка у навчанні.

Welcome to Poland or any other country...

себе і майбутнє своїх дітей

Збс спіч для пропаганди.

уникаючі погляди тих, хто захищав країну і «вашу когорту» з вашими «аргументами» — ну таке.
жити все життя, уникаючі погляди тих, хто захищав країну

Так — я не зміг піти захищати інших — та я ніколи і себе захистити не міг. Але я теж робив для перемоги що міг. Чому мені має бути соромно за те, що я недостатньо «бойовий»?
Як казав Форест Гамп «дурний той — хто робить дурні речі». Не кожен народжується воїном.

Я вам, пане Денисе, скажу так, що 99% не бачать себе на війні

Це дивне твердження — а звідки тоді беруться мільйонні армії, які воюють між собою? Це 1% мутантів, які народжуються заради війни? Чи це держави силоміць примушують воювати тих, хто не бачив себе на війні?

треба захищати себе

Є надійніший спосіб це зробити.

майбутнє своїх дітей

Спосіб той самий.

уникаючі погляди тих, хто захищав країну

Якщо вибрати надійний спосіб, не доведеться.

А якщо вмерти, то і дитини не буде ніякої. Взагалі нічого не буде. Про тебе забудуть на наступний день всі, окрім рідних.

А якщо і рідних вже нема — майно після війни скуплять за копійки біженки з нареченими турконімцямм

а куртка з написом RAB це тролінг кожаєва ?

Я знав що хтось да помітить. Вова поглинає негатив. Я намагаюсь не звертати на нього уваги. Але зараз дещо запитаю.

Їздили вчора послужити, як Капелани, в військову частину до Хлопців, котрі повернулись з Бахмута. Що я можу сказати. На другий рік вторгнення я думав що вже всі історії почув. Беру свої слова назад.

Можу також додати, що русаки вчаться теж і часто воюють проти нас дуже професійно. І їх більше.
І це диво Боже, та велетенська заслуга нашої армії, що ми маючи менше людей, боєприпасів та обладнання продовжуємо їм насипати.

Тобто на другий рік вторгнення ми усе ще маємо менше боєприпасів та обладнання?
При тому що Парашка помирає від санкцій, шукає на складах залишки 50-річної давнини, намагається закупити зброю будь-де у світі ... а нам увесь рік 80 найбагатших країн постійно присилають військову допомогу, надають мільярди грошей, навчають наших солдат. Та і наші громадяни в середньому донатять по 1500 гривень кожен день.
Або усе це — чергова інформаційна компанія (як брехня про 2 — 3 тижні, смертельно хворого Хуйла та «пекельні санкції»). Або усе це справді десь накопичується і десь у тилу формується найсучасніша армія тренованих героїв, озброєна до зубів новітньою зброєю та технікою.

В них прогрес не стоїть на місці і кордон з Китаєм працює на повну. Аероскопів в них в рази більше ніж у нас. Так само як металолому радянського. Навчилися дурити наші дрони. (дрон думає що перевернувся і вирубається). Ставлять на свої Мавікі ретранслятори. Ланцети їхні теж досить ефективна зброя.
Навчилися стріляти по нам з звичайного РПГ зі швидкістю карабіна і так далі.

Ми як раз і ввалюєм їм, тому що в нас сучашніша арта, протитанкові засоби, та інше. Але цього недостатньо.

Головне що в нас є- це те що ми вмотивовані і на своїй землі, а вони окупанти.

Навчилися дурити наші дрони. (дрон думає що перевернувся і вирубається). Ставлять на свої Мавікі ретранслятори.

я сподівався, що як мінімум з дронами та ретрансляторами, зв’язком у нас краще.

Ти, мій рідненький, з’явився на світ лише тому, що твой татко не вірив в обіцянки політиків, не слухав маячню про «не нападут», не пійшов вмирати, бо знав шо якщо помре, то ніхто не подбає про твою маму. Можна воювати, аж до бісовіх рогів, але на війни перемагає той, хто виживе.

Якщо росіяни прийдуть до вас додому, це буде перемога?

Ви прочитали що там написно перед тим як питати?

Друже, я з Донецька. Русня до мене прийшла раніше будь кого. Потім другий раз прийшла до Харькова, ракетами по Салтівці, показати фото квартири? Коли тільки пролунали перши вибухи, а люди з вікон питали «що трапилось??» — я вже садив в машину мою сім’ю. В мене був повний бак, бокс на даху, та зібрани рюкзаки. Черт забирай, у мене була вода і їжа с туристичним снаряддям! Це моя відповідальність перед моєю родиною, це мій захист. І я буду захищати їх, поки дихаю. Зараз вже я маю зброю і ні, я не ховаюся від військкомату, а добровільно пійшов стати на облік де отримав відмітку «обмеженно придатний». Зараз, дослухаючись до друзів, хто безпосередньо приймає участь у бойових діях, я зробив для себе висновки, що я не пійду до лав ЗСУ, навіть якщо мене захочут мобілізувати. Тому що я ніколи не був воїном і незважаючи на стан мого здоров’я навряч хтось буде дивитися де я там обмеженний і чим. А служити там, где не дозволяє здоров’я — це смерть. Після цього, може ти будешь піклуватись за моєю родиною? Думаю ні. І точно не який там не будь Єрмак. Так ось, якщо б я слухав владу, ми би втрьох були вже мертві.

" Нам не нужна эта паника [...] Нам нужно стабилизировать экономику нашего государства [...] потому что из-за всех этих сигналов, что «завтра война» — потому что эти сигналы пошли даже от уважаемых лидеров государств, они уже открыто, даже не дипломатическим языком, а просто говорят: завтра будет война — это паника. Паника на рынках, паника в финансовом секторе. Во сколько это обходится нашему государству!" — сказал Зеленский.
По словам Зеленского, эта паника уже стоила Украине 12,5 млрд гривен (около 440 млн долларов) выведенных инвестиций. «У нас было рекордное ВВП в прошлом году, оно выросло, 6,5 млрд [гривен] новых инвестиций в 2021 году, — сказал Зеленский. — Но после начала такой информационной кампании из Украины вывели 12,5 млрд денег. Мы стабилизируем нашу валюту из государственных резервов. Это очень дорого стоит нашей стране».

Ніякої «панікі», що таке життя людей у Бучі в порівнянні з 12,5 млрд гривень.

Питання трохи не по темі, але про мобілізацію. Коли людина в армії, то за комуналку йдуть рахунки, накопичується борг, потім штраф за борг і так далі. Потім повертаєшся з армії без рук/ніг і займаєшся сплатою штрафів і боргів що накопичились за час відсутності. Це так приблизно працює? Хто в темі, розкажіть будь ласка.
І чи є якісь виплати військовим які на момент мобілізації не працювали офіційну (наприклад, міняли роботу або були звільнені)?

оплачую комуналку як і інші. проблема то вчому?

Проблема в том, что военных копеек мне на пиво не хватит

Головне щоб на труну вистачило невоєнних копійок...

Моя задача — не попасть под раздачу

я думав у ваші групі ножового бою вчать захищатись

Я бамбук, пустой бамбук
Я московский пустой бамбук
© Александр Буйнов, «Напрягает»

Яка різниця між групою осіб з автоматами та мінометами і групою осіб з автоматом та пістолетами? Яка різниця між групою осіб з автоматами та мінометами і групою осіб з холодною зброєю, коли вони нападають перші, скоординовано, і бють влучно? Яка різниця між групою осіб з автоматами та мінометами та однією людиною з пістолетом, яка вже веде у вас вогонь на ураження? Крім величезних ресурсів, техніки, постачання, навчання, різниці по суті ніякої — в обох випадках ви будете мертві. В обох випадках оптимально втекти. Так навіщо вам ножовий бій, крім як кожному розповідати? Для зовсім-зовсім низового рівня, для алкаша в вуличці, який на ногах не тримається? В усіх решта випадках вам скажуть «пшол нах*й отсюда, сє*ал с квартірі, ушол бл*дь с авто» і ви слухняно підете, так як жити краще чим лежати мертвим ще і посмієтеся над тими, хто спробує опиратися. В чому сенс вашого заняття?

Ну ещё здоровье, хорошее настроение + немного самооборона. Да, военный из меня никакой, но трое военкоматовских желающие в отношении меня показать немного уличной мобилизации скорее всего полягут как озимые, особенно если я нож достану.

Напомню, что при нападении группы лиц, нападении с оружием и проникновении в жилище предела необходимой самообороны не существует, то есть достать нож и активно обороняться вполне законно.

Да, в случае нападения достану, да рука не дрогнет

А якщо людина після обстрілу лежить десь в госпіталі овочем? А якщо в полоні? Людина може бути місяцями offline.

— Період лікування компенсується за рішенням ВЛК.
— Полон (та безвісті) оплачується в повному обсязі (зарплата та додаткова винагорода («бойові 100тис»)). Родичі можуть оформити виплати на себе на цей період.

а що робити тим кого вивели поза штат і не звільняють?

— Переводьтесь
— Доліковуйтесь та повертайтесь на посаду або чекайте демобілізації
— Висновок про непридатність від ВЛК та демобілізація.
— Чекайте поки вас звільнять з полону
— Чекайте поки відбудете покарання,
— Підіть з повинною до міліції, суд і звільнення з служби зсу, відбуття сроку.
(Я наче всі причини для виведення в розпорядження згадав)

Зверніться в решті решт до адвокату, частина не може ігнорувати запити адвокатів.

Можете розповісти цьому пану який вже рік лікується, і не зможе вилікуватися, а його вивели з штату щоб не платити гроші, але й не демобілізують. Тобто зробили вигляд що людини не існує, віддячила держава так, бо вже списаний ресурс, непотріб в очах держави.

twitter.com/vsheredeha

У розпорядження виводять людей щоб взяти когось на їх місце, бо поки людина «лікується» місце в штаті не заповнити, а не для того щоб гроші не платити. Поки людина лікується (постійно по більш ніж 3-4 місяця) і не може чи не хоче повертатись до служби, нема сенсу її тримати в штаті. Хай пан до адвокатів звернеться, бо я не володію інформацією хто тут неправий: пан чи його командир ( а не дуржава), що вивів його в розпорядження.

А жити як? Працювати на цивільній роботі не можна, а Міноборони гроші не платить.
Жебракувати?

Якщо ваш товариш не хоче вирішити проблему у правовому полі, за допомогою адвоката, хай жебракує.

щоб лайно не плавало нагорі, тримай ще й за лайно

Спасибо, сделал выводы — надо сваливать

There are three things you can watch forever: fire, water, and “Кожаев сваливает”

з чого б це раптом? податки ж покищо 5..

Чтобы не отменили отсрочку, разумеется

Вова, а как же тренировки? :((((

Там хорошая ножевая школа, производная от испанской

ага мара сальватруча называется:)
вобщем ты-то понятно
а мы без тебя?

Вова ти взагалі підтримуєш якимось чином українське військо?

Войско нет, оно слишком большое. Отдельных людей в нём — да

кого саме?

Они пожелали остаться инкогнито, но если ты тоже хочешь помочь — пиши в личку, может и пригодишься

Іншої відповіді я не очікував

Я говорив із командиром нещодавно, він просив не розголошувати цю інформацію з якихось певних моментів

Алі. :)

У меня — то и командира нет, но см. выше — коллеги по спорту пожелали остаться инкогнито. Имеющий глаза да увидит©

Твоя скромність Вова, надихає!

як же ж в точку!

Анекдот згадався.
Після 2 світової урок в совітській школі.
Вчителька — діти, а чим ви допомагали армії?
Ваня — я їжу носив солдатам в окопи.
Маша — а я раненим допомагала в госпіталі.
Вовочка — а я снаряди подавав військовим.
Вчителька — умнічка, і що вони тобі казали за це?
Вовока — «йа, йа, зер гут Вольдемар!»

та справа ж не в тому шо вован вата, а в тому шо він би ся всрав снаряди підносити

Оце новина! А я думав ти в Грузії вже. Що сталось і чому ти до сих пір не звалив?

Потому, что тесть сильно болеет дорогу может не перенести. Жена не может его бросить, я не могу её + у меня как у аспиранта отсрочка + ограничено годен и мое сказали, что таких не берут в космонавты

Це якось дивно, більш схоже на підсвідоме бажання лишитись.
На крайній випадок можна навіть реанімобіль в оренду взяти і до кордону його довезти.

Нельзя, там всё плохо. Просто пока я для себя оцениваю риски как приемлемые, начнут тащить воевать — будет другая стратегия

Откупиться всегда можешь, даже если и будут пытаться «тащить»)

Откупилки от всех не хватить может. Поэтому там, где можно дать в дыню нужно бить, кстати это законно: тащить военкоматовские не имеют права

Вот, а кто ныл в другом треде про крыс в тюрьме и 20 человек на койку?)

статистику по бронюванням треба приклеїти на лоба кожному «людському капіталу» в кріслі і біля кожної кавоварки, як нагадування про його важливість in the big picture. Багатьом тверезість корисна буде

Дякую вам. Ми тут і думаємо про вас і всіх.

Скинемося

Дякую Друже!

Thanks for service

Дякую за статтю і за службу!

Підписатись на коментарі