Огляд найбільших шкіл англійської мови в Україні
Англійська мова для айтівця це база. Можна сказати, рівень володіння нею дорівнює можливостям та результатам, яких можна досягнути. Володіння нею напряму впливає на отримання вищої зарплати та просуванню по кар’єрній драбині.
З останнього опитування на DOU (зима 2023):
Рівень англійської помітно впливає на середню зарплату розробників, особливо Middle та вище. Різниця в медіанних зарплатах тих, хто знає англійську добре, і тих, хто майже не володіє нею, може сягати $1–2 тисячі.
Про школи
Мене звати Настя, я є UX/UI дизайнеркою. Я хочу вдосконалити свої знання англійської мови, тому я вирішила дослідити, які школи можуть допомогти мені у цьому. Моя мета полягала у порівнянні найбільших шкіл англійської мови в Україні. У цій статті я не буду говорити про безкоштовні ресурси, додатки та звичайні заняття з репетитором.
Для огляду я використала статистичні дані SimilarWeb та обрала школи з параметрами:
- Кількість відвідувань веб-сайту понад 5 000 за місяць;
- Дані SimilarWeb про школу були наявні.
Список шкіл:
(П. С. логотипи клікабельні й можна подивитись, що то за школа)
Навчання відбувається онлайн по відеозв’язку з персональним викладачем, на інтерактивній платформі ED Class. Є мобільний додаток та можливість навчатися з локальним вчителем або носієм мови.
Дистанційне навчання проходить на онлайн платформі, що включає основний онлайн підручник та проходження спеціалізованих курсів, й регулярних розмовних клубів. Навчання проходить у програмі Zoom на базі гібридної інтерактивної платформи Notes by Green Forest + контроль за навчанням у додатку My Green Forest.
Школа англійської з адаптивним графіком. Навчання проходить в групах з викладачем на базі програми ZOOM + онлайн уроки на навчальній платформі 12 Tracks. Входить в сім’ю проєктів Green Forest.
Yappi — школа бізнес-англійської та ділової англійської мови. Навчання проходить в особистому кабінеті студента у програмі YCloud. Входить в сім’ю проєктів Green Forest.
Індивідуальне, парне та групове навчання. Все навчання проходить на платформі QuestEng з внутрішнім відеозв’язком. Щоб перенести заняття потрібно попередити мінімум за 8 годин до заняття. Можна обирати теми занять.
Міжнародна мережа шкіл англійської мови. Школа проводить уроки онлайн через платформу Students’ Zone для дорослих та сервіси ZOOM та Skype для дітей. Самостійно формуєте свій графік. Підручники в цифровому форматі.
Курси англійської — Cambridge Assessment English. Офіційний підготовчий центр при Grade Education Centre. Онлайн навчання через платформу Zoom. Тести контролю знань після кожного модулю.
Британська Рада — це міжнародна організація Сполученого Королівства. Навчання в малих групах або індивідуально. Курси ділової англійської, підготовчий курс Cambridge Assessment, MyClass та інші. Онлайн заняття проходять в Zoom.
Центр міжнародних іспитів з англійської мови та єдиний авторизований Платиновий центр Cambridge Assessment English в Україні. Курси англійської мови для дорослих, дітей та підлітків, курси бізнес та юридичної англійської в онлайн та офлайн форматі. Потрібно доплачувати за підручники та матеріали.
Заняття проходять в Zoom. Немає самостійного вивчення слів чи граматики. Кожне завдання перевіряють, виписується програма корекції помилок. Методика навчання без книг, а в практиці живого спілкування
Заняття проходять онлайн в групах до 8 осіб по відеозв’язку. Навчальний процес заснований на методиках основних навчальних закладів Великобританії.
Загальна, академічна та бізнес англійська. Підготовка до іспитів та розмовні клуби. У разі пропуску уроку ви зможете отримати безкоштовну консультацію від тьютора і пройти ті основні граматичні правила та теми, які розглядали на уроці.
Онлайн-школа англійської мови, яка платить стипендію своїм учням, є опція бадді-студент. На індивідуальних заняттях ви спочатку виконуєте завдання, викладач перевіряє його, і тільки після ви йдете на заняття.
Школа пропонує тільки індивідуальні заняття з викладачем та уроки на навчальній платформі Talk Studio. Викладач складає індивідуальну програму навчання з врахуванням інтересів та побажань. Індивідуальний графік навчання.
Заняття проходить за змішаною системою: робота в групах та онлайн навчання. Розмовні клуби з носіями мови. Пропущені заняття не анулюються, можна відпрацювати пропущений матеріал з викладачем, індивідуально.
Викладачі з США і Канади. Групи на Класичній програмі
(5-8 студентів) та міні-групи на Глобал програмі(2-6 студентів). Кожного тижня консультації з репетитором.
My English World — школа англійської мови у Харкові. Викладачі ведуть моніторинг прогресу студентів, дають рекомендації, проводять тести та інтерв’ю впродовж навчання.
Індивідуальні та групові заняття, в групі
3-5 студентів. Розмовні клуби з носіями мови. Відстежувати свій прогрес та вчити нову лексику можна за допомогою тренажера слів від FRIENDS Club. Навчання проходить в особистому кабінеті за готовими вправами, без додаткових підручників.
Порівняння відвідуваності онлайн ресурсів шкіл
Звичайно відвідуваність веб-сайтів шкіл ще не говорить про якість школи (скоріше про роботу маркетологів), але чи повертаються користувачі до тієї чи іншої школи може наштовхнути на істинний стан речей. Як бачимо, лідери за кількістю повторних відвідувань та лідери унікальних відвідувань це різні школи. Отже, за кількістю відвідувань лідирують:
- SpeakUp — 5,0 відвідування на користувача
- FRIENDS Club Online — 4,4 відвідування на користувача
- Study Less — 4,3 відвідування на користувача
- Project 12 — 3,2 відвідування на користувача
Школи пропонують студентам індивідуальний графік навчання, онлайн платформу з інтерактивними вправами, мобільні застосунки, розмовні клуби з носіями мови. Школа Study Less впровадила стипендії для найкращих студентів, яку вони можуть витратити в їх магазині.
Про трафік на веб-сайти шкіл
Для мене є важливим, щоб школа не працювала з ворогом. Залучення 5 чи менше відсотків трафіку з росії чи білорусії може бути органічним (no questions to companies). ТОП шкіл за взаємодією з користувачами не залучають трафіку з ворожих країн.
Порівняння ціни за навчання
Час для вирішення money question
Школи пропонують різноманітність групових та індивідуальних занять. ¾ шкіл лідерів трафіку пропонують як групові, так й індивідуальні програми навчання за близькими до середніх чи нижчими цінами.
Найдешевше навчатись на групових програмах в Oxford School <65 грн за годину заняття та American English Center навчать вас англійської за <92 грн/год.
Найдорожчі British Council 285+ грн/год. & speak like native ;) та YAPPI
Study Less має хороший варіант з індивідуальними програмами, бо включає й індивідуальні заняття з викладачем, де можна розібрати граматичні питання, так і спікінг клаби, щоб тренувати вимову. Якщо розглядати, що обидва типи занять принесуть однаковий бенефіт студенту, то вартість одного заняття вийде ±415 грн, що значно дешевше ніж в Cambridge Ukraine.
*Ціни на веб-сайті не вказані, інформацію отримала під час консультації
**Деякі школи не вказували ціну за годину, тому я порахувала їх сама. Ціна може бути неточною.
На закінчення
У цій статті ми розглянули 17 шкіл зі списку найбільш відвідуваних шкіл англійської мови в Україні за даними SimilarWeb. Кожна з них має свої переваги та недоліки, і вибір залежить від потреб та вимог кожної конкретної людини.
Перед тим, як вирішити, до якої школи звернутися, визначте результат якого хочете досягнути від навчання та оберіть до
Слава Україні!
П.С. Є продовження. В статті «Використання веб-сайтів провідних шкіл англійської мови в Україні: огляд даних SimilarWeb» ви дізнаєтесь більше про те, як інші користуються веб-сайтами цих шкіл.
27 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів