Квартира в Польщі. Як інвестувати чи купувати для себе

Відео «Квартира в Польщі. Як інвестувати чи купувати для себе » буде корисним тим хто розглядає можливість купувати квартиру в Польщі в якості інвестиції чи для себе.

Розмова з Анною Заребчан дасть вам відповіді на запитання як купити квартиру, скільки можна заробити на інвестиційній житловій нерухомості, чому солодкі обіцянки з реклами не працюють, які податки має сплачувати орендодавець, які є державні програми підтримки...

Якщо ви ніколи раніше не звертались в iPlan.ua і перебуваєте зараз в Польщі, то можете записатись на 30 хв безкоштовну консультацію до Анни: https://calendly.com/zarebczan/30

Телеграм-канал Анни про фінанси, банки та податки українців у Польщі:

https://t.me/iplanpl

Голосування про найкращі для українців банки у Польщі https://t.me/iplanpl/86

Відео по Stereo (Моно у Польщі) готуємо!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Больше всего интересует вопрос легализации наличных денег.
Например, если продана недвижимость в Украине, деньги вывезены наличкой/криптой, что с ними делать в Польше? Крупные траты — только безналичка, при внесении крупной наличкой суммы на счет будет обязательная проверка.

ага, і можливо ще попадеш на сплату податків, бо відмивання грошей

если продана недвижимость в Украине, деньги вывезены наличкой/криптой, что с ними делать в Польше?

Так все легально, ти ж продав нерухомість.
Головне декларувати гроші на польському кордоні (з польської сторони), бо в іншому випадку в польському банку не візьмуть.

Тут обговорювали dou.ua/forums/topic/41982

декларувати гроші на польському кордоні

А это проверенный кейс на личном опыте?
С польской стороны не затребуют ли подтверждение происхождения денег и какие лимиты?
И после они выдают декларацию с указанной сумой, которую можно использовать в банке?

UPD: благодарю за ссылку.

А это проверенный кейс на личном опыте?
С польской стороны не затребуют ли подтверждение происхождения денег и какие лимиты?

На досвіді близького родича.
Був зроблений договір куплі-продажі квартири (хоча продажу як такого не було), на українській стороні нічого не декларував (бо для нашої митниці треба тільки квитанцію з банку, їздило 4 людини тому за раз 40к), на польській декларував все як своє. Там заповняється дві копії декларації, одна залишалася на кордоні, другу треба було показати в банку при внесені готівки.
Лімітів немає жодних якщо декларуєш.
Я в банк вносив ±30к$ готівкою (бо ще знімав в Польщі з карток і вносив на $ рахунок), декларації на кордоні не робив. Питань ніяких не було. Але то було в березні минулого року, тоді поляки на все закривали очі.

Більше деталей не памятаю, але є багато юристів(якшо нема знайомих то гуглити «юрист вивезення валюти за кордон») які за одну консультацію дадуть всі бланки паперів і розкажуть детальніше.

Чи буде нерухомість рости у наступні роки?

Майбутнього ніхто не знає, можна тільки про фактори міркувати.
Плюс логічно аналізувати нерухомість певного класу (комфорт) у конкретному місці (район Варшави...

Чому ніхто не знає, глобальне потепління незворотнє.
Багато людей будуть хотіти жити чим північніше і чим вище.
Там і нерухомість буде рости.

там до речі ще пишуть кредит під 0% від Туска теж треба розглядати цей варіант, про 2% можливо кожен хто подасть вньосек той і отримає (тобто варто подавати)

Закон про 2% уже прийняли, ставайте в чергу за всіма поляками до 45, які вже займають черги в банк на літо , девелоперами котрі і до закону нормальні лупили ціни маючи тотальний дефіцит квартир 2млн на ринку і подругою Любимира, котра за 2 роки планує продати свої бетонометри на 50% дорожче.

Закон про 2% уже прийняли, ставайте в чергу за всіма поляками які вже займають черги в банк на літо

Той кредит має багато мінусів,
— максимальна вартість кваритри 800к злт якщо є діти (або 700к якщо немає). Це вже відсіює нормальні 3к квартири в більшості міст.
— зобов’язання не продавати її поки діє кредит.
— зобов’язання там жити самому, тобто в оредну здати не вийде
— це має бути перше житло (в Польщі).

ІМХО, ця 2% іпотека не перекриє падіння на 70% (липень 2022 до липня 2021) попиту на кредити, businessinsider.com.pl/...​i-nie-tylko-banki/s3f65rm

Тому через рік буде ідеальний час купляти житло.

— максимальна вартість кваритри 800к злт якщо є діти (або 700к якщо немає). Це вже відсіює нормальні 3к квартири в більшості міст.

С женой без детей тоже 800 можно (600 кредит + 200 своих)

Той кредит має багато мінусів

Да, но 2% против 10 тоже хороший бонус)

ІМХО, ця 2% іпотека не перекриє падіння на 70% (липень 2022 до липня 2021) попиту на кредити, businessinsider.com.pl/...​i-nie-tylko-banki/s3f65rm

Тому через рік буде ідеальний час купляти житло.

Не факт, уже появились признаки тренда на восстановление ипотечного рынка:
www.money.pl/...​ow-6873552148060864a.html
К тому же девелоперы отреагировали на падение рынка уменьшением объема строительства.
Так что если есть интересные варианты на первичке, то я бы не ждал год, особенно учитывая что сейчас девелоперы с удовольствием дают скидки.

А хіба там немає ліміту на поточний рік? Казали що виділять тільки 800М pln

казали що на цей рік немає, всім дадуть. Тільки не знаю чи будуть розглядати внески від зі статусом Укр, це ще питання

Не может его не быть потому что на программу выделен определённый бюджет. В любом случае, президент ещё не подписал ЕМНИП.

на цей рік бюджет був прийнятий ще давно,а програма буде прийнята до виборів тобто у цьому році. У цьому році дадуть стільки скільки буде внесків. Очікують 400 тис

У цьому році дадуть стільки скільки буде внесків.

orka.sejm.gov.pl/...​$file/9-020-1176-2023.pdf
49 — 52, весь бюджет запланирован и описан, сколько на какую часть программы.

Дуже-дуже поверхово.
Нічого про іпотеку під 2%, про потребу легалізації грошей (якщо перевезені кешом) перед купівлею, про процес купівлі (що таке іпотечна книга, що потрібен дозвіл на прикордонні райони та будинки), про різницю цін в оголошеннях vs реальна ціна, про податки при продажі нерухомості, про ремонт, про те що новобудови в Польщі здаються вже з готовою електрикою, опаленням.

ІМХО, поговорили з пані яка кілька рокіа тому купила квартиру в забудовника. Без жодних деталей.

Буду радий, якщо ви зробите краще і викладете у відкритий доступ. Я поширю.

Якась у Вас пасивно-агресивна реакція на критику.

Буду радий, якщо ви зробите краще і викладете у відкритий доступ. Я поширю.

Виглядає що ви переплутали хто тут продає себе (за гроші) як експерта по інвестиціях:)

І якщо ви не хочете платити за розміщення своєї реклами (використовуючи форум програмістів як рекламну площадку), то не ображайтесь на негативні фідбеки.

Бо це рекламний пост, вони завжди такі

З задоволенням почитав би, якщо вирішите написати статтю або розгорнутий пост

З задоволенням почитав би, якщо вирішите написати статтю або розгорнутий пост

Кидаючи в гугл пункти що я написав, вже можна взнати багато). Я планую купляти квартиру восени, можливо тоді і поділюсь досвідом:)

Про іпотеку під 2% писав тут
dou.ua/forums/topic/42190

Супер. Тоді коли зробите кейс і будете готові розповісти, пишіть мені, зробимо відео чи статтю. Пільгова іпотека в Польщі це корисна тема.

пишіть мені, зробимо відео чи статтю

Норм план, попиарить себя на опыте других xD

Це ок, якщо win-win. Любомир пипиариться, а людина яка ділиться інфою, отримує додатковий майданчик для поширення інфи.

Підписатись на коментарі