Яку школу/курси обрати для навчання з нуля Frontend?

Усі статті, обговорення, новини про Front-end — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!

Хочу спитати, яку школу/курси обрати для навчання з нуля Frontend в Україні? Щоб точно отримати знання, а не витратити гроші і час.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному3
LinkedIn

21 коментар

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

freecodecamp.org
Безкоштовні, гарно структуровані + сертифікат англійською з довічним посиланням на його онлайн версію в них на сайті

при чому там є курси на різні тематики, адже цей сайт вже існує довго і розвивається
фронтенд, бекенд, дата-аналітик, робота з БД, тестування
на будь-який смак)
www.freecodecamp.org/learn — тут список курсів, які в них є

вони навіть запустили курс, після закінчення якого ти зможеш отримати диплом, як від університета — Bachelor of Computer Science university degree
www.freecodecamp.org/...​er-science-degree-update

Як на мене, там все дуже поверхнево викладено. Хіба що ніжки помочити.

Можу порадити Mate Academy. Сам недавно закінчив і враження тільки позитивні. Є тільки один нюанс, навчатись там дійсно важко, якщо з нуля. Треба тримати загальний темп на рівні групи і ти не зможеш якісь теми розтягнути чи забити на них. В іншому тільки переваги: хороша база знань, ментори, підготовка до технічних інтерв’ю, підготовка до HR інтерв’ю, англійська, груповий проєкт.

Вчись сам. Починай з верстки, переходь до JS, а потім обери якийсь фреймворк.

Часи складні для початківців, але шанс є завжди.

Отут верстка: freeversity.github.io
Отут JS: uk.javascript.info

Сколько у меня было надежд на курсы от школ с громкими названиями и от отдельных преподавателей с громкими именами.

Столько же потом было разочарования.

Обучайтесь сами.
В интернете полно открытых источников.
Начните с MDN (только англоязычная версия)

Вчусь сам без курсів/шкіл в тому ритмі, який мені реальний після чи до роботи :)

Раджу глянути спочатку тут: dou.ua/forums/topic/43211
Школа Вам дасть хіба спільноту з якою можна разом вчитися. Знання здобувати прийдеться самій.

По-перше освіту здобувають й знання також.

А по-друге в Україні подібні курси відсутні, зазвичай текст «навчаємо з нуля» тільки в рекламних текстах.

Цього місяця мають початись навчальні марафони для початківців, будуть публікації на DOU.

Сподобався курс для початківців від Infopulse. Хоч це й було кілька років тому, зараз наче не зустрічала там фронтенд курсів.

Якщо знаєш англійську, глянь курси від Academind by Maximilian Schwarzmüller на Udemy. Там постійно акції, можна урвати курси до $15 умовно, і вони того варті. Він дуже зрозуміло викладає, пояснює не тільки теорію, а і чому саме так. Колись мені подарували курс 100 days of code, там дуже стисло, але дає зрозуміти, чи твоє це. Я глянула половину і потім вже обрала напрям, взявши JavaScript — Complete Guide, а потім і React — Complete Guide, дуже раджу.

Підтримую, я б теж радив курси на Udemy, і по 9.99$ бувають

Але там і жаху вистачає. Недавно натрапила на курс по MySQL від аргентинця. У людини, за його словами, більше 20 років досвіду у вебі. База на іспанській мові, у назві кожного стовбця таблиці префіксом іде назва таблиці. Були ще якісь приколи, але не все пам’ятаю.
Тому, треба ретельно читати відгуки, чи що, бо новачку важко зрозуміти, нормальний курс чи ні.

Udemy + Codecademy + YouTube + Google + консультація друзів-розробників.

Binary Studio Academy. Закінчив нещодавно, рекомендую) Проте для старту потрібно мати вже деякі знання в технологіях, там планка для вступу досить висока. Але зате повністю безкоштовно)

Mate part-time. Практики дуже багато, курс охоплює абсолютно все необхідне для початківця та навіть більше. Але легко не буде) Треба бути готовим працювати на 200%. Ну і наприкінці навчання на стейджі employment неймовірна підтримка команди рекрутингу, карʼєрні консультації, технічні тестові співбесіди та купа корисного.

Потрібно дуже уважно читати договір з Mate Academy:

розповсюдження у будь-який спосіб відомостей про процес навчання, відносини з Виконавцем без прямо вираженої попередньої письмової згоди останнього. У випадку допущення будь-якого з вказаних істотних порушень Замовник сплачує на користь Виконавця за кожне з відповідних порушень неустойку в розмірі гривневого еквіваленту 3 000 (трьох тисяч) доларів США

На мою думку Mate Academy беруть на навчання абітурієнтів, яким зовсім трохи потрібно підтягнути себе до працевлаштування.
Тому рекламувати Mate Academy для початківця, який шукає навчання з нуля, то зайве.

Накручують свої коментарі у темах про курси, де в самій темі пишуть що то зайве:

P. S. Не потрібно в коментарях 1-го рівня відповідати, що курси не потрібні або рекламувати свої курси. Про конкретні курси потрібно відповідати у коментарях до запитань тих, хто шукає курси.

Якщо на фултайм, то так — там є вступний іспит і людина вже має орієнтуватися в базовому JS, мати добрий рівень англійської, але ж на part time можна йти без іспитів і навчатися у своєму темпі. Це абсолютно різні умови.

Не згодний. Буквально кілька днів назад закінчив Mate на фул-тайм (під закінчив маю на увазі влаштування на роботу). Вони дають невеликий курс по базі, який потрібно пройти до початку навчання і потім по цьому курсі ти і здаєш вступний іспит. Але інформація там дана абсолютно зрозуміло. Конкретно в мене не було взагалі ніяких знань в програмуванні, що не завадило пройти всі етапи і закінчити.

Підписатись на коментарі