Чи є сенс зараз купувати Ecoflow?
Задумався чи варто зараз купити якийсь екофлоу поки ціни внизу і нема такого ажіотажу. Чи можливі такі блекаути знову ближче до осіннього періоду? Що думаєте?
Задумався чи варто зараз купити якийсь екофлоу поки ціни внизу і нема такого ажіотажу. Чи можливі такі блекаути знову ближче до осіннього періоду? Що думаєте?
Екофлов та інші це роздуту контори які закрили людську потребу «швидко заряджатися» але у кожного акумулятора є певне ТТХ. Норма заряду для літієвого чи залізофосфатного акумулятоора це 3 години. Ну ніяк не 1 чи півтори години. В такому режимі вони працюють рівно стільки на який термі діє гарантія. Тому думайте що ви купляєте.
Звісно, що потрібно.
1. Русня нікуди не зникла і навіть за сильно оптимістичного сценарію пана Буданова про вихід на межі
2. Тарифи по
3. Екофлоу і їм подібне — корисна річ, особливо живучи за містом. Після блекаутів ця батарейка мене раз 5 виручала, бо аварії на лінії ніхто не відміняв.
4. Взагалі мати портативне джерело живлення на декілька годин не завадить (є різні сценарії використання, особливо коли любите подорожі, активний відпочинок, або в разі життя за містом)
особливо живучи за містом
за городом однозначно генератор, нафик эти батарейки там уже
Шумно і менш зручно, тому що потрібно постійно заправляти і обслуговувати.
На днях собі придбав другу зарядну станцію саме через невпевненність, що якусь ввідну підстанцію не прилетить.
Зараз більшість станцій має літійферум батареї з незначним стрінням протягом 10 років. Тобто це не на наступну зиму, а доволі довготермінове обладнання. Крім того, маючи таку річ можна вільно розглядати і в «цивільні задачі»: попилососити машину, шось відрізати болгаркою (вскривати гаражі:))), приготувати каву на природі, в приватному секторі іноді світло вирубається просто від вітру.
Я, наприклад, своїм першим екофлоу ревер міні періодично заряджаю акум в авто (через мережеве зарядне СТЕК) або живлю автокомпресор щоб дитині колеса на велі накачати.
шось відрізати болгаркою (вскривати гаражі:)))
щоб отримати відповіді, більше не треба крутити тапік...
Нема. Ракет в русні вже менше, максимум 50 за місяць можуть виготовити. Думаю таких серйозних блекаутів вже не буде.
Війна не скінчилась, ракетні обстріли нікуди не поділись, русне не видохла, винищувачів не дали. Принципово поки нічого цією зимою не змінится, навіть якщо Сили Оборони зроблять чудо, то ракети та русня нікуде не дінуться ще довго. Я б купував би і не парив собі мізки, не такі вже великі грощі для айтівця.
А чим Ви взимку користувались для блекаутів, і для чого розпродали? Чи нічим, і Вас цікавить потенціал для спекуляцій?
Якщо підстраховуватись подешевше, якісний інверторний ДБЖ і комплект кабелів з клемами на автомобільний акумулятор коштують
Для себе я не пошкодував грошей на LiFePO4 загальною ємністю 6 кВтг з Victron MultiPlus для робочого місця, і ще 1 кВтг LiFePO4 з DRS-240-12 для резервного живлення освітлення і роутера, попереду ще багато зим, і не факт, що легших ніж минула.
Взимку жив в Вінниці недалеко від офісу, тому не було проблеми працювати там. Але зараз я переїхав до Львова і до офісу мені >2 год в одну сторону.
Дякую за відповідь
Victron MultiPlus
цены на такую приблуду нихрена себе
best-energy.com.ua/...victron-energy/multi-plus
Герметичные AGM-аккумы + обычный инверторный ups для заряда такой цепи в разы дешевле
Я і написав, що це не саме дешеве рішення.
Переплата тут іде за те, що з коробки ідуть правильні профілі для LiFePO4, великі зарядні потужності, що дозволять перезаряджатись навіть при дуже коротких графіках подачі електрики, поєднання пікової навантажувальної здатності в 2 кВт з холостим споживанням 10 Вт, система підходить як для екстреної роботи якогось інструменту, так і для виживання тижнями заряджаючи лише телефони, а головне — все це просто працює, якщо знадобиться, інші мешканці квартири всім цим і без мене зможуть користуватись.
за эти деньги можно было генератор поставить + цепь аккумов с инвертором, которые в разы дешевле. Без генератора всё равно сильно зависите от графиков подачи эл-ва
На три доби активної роботи такого сетапу вистачить, а далі все одно думати доведеться не про електрику, а про воду, опалення взимку і інший виживач, який одним генератором не вирішиться.
Ну і інвертор просто працює, а генератор в квартирі потрібно обслуговувати і заправляти, старенька мама, наприклад, сама не справиться.
Зависимость есть конечно, но с гибридным инвертором и литием вышло вообще не включать генератор. Запас получился сутки (газовый котёл, холодильник, свет по дому, СВЧ + кофеварка, рабочее место целый день, роллеты ворот и прочее уличное освещение с датчиками, 3 роутера в wifi mesh). Всё перечисленное 80% за 24 часа скушало. Полная зарядка за 2 часа с копейками, чтоб последние проценты дотянуть.
Вышло сильно удобнее, чем заводить генератор, доливать постоянно бензин, менять масло каждые 50 часов. Мелкому генератору нельзя работать 24 часа в сутки, т.к. и перегреется и ещё и канистру бензина в сутки скушает, т.е. постоянно кататься за бензином, а там очереди бывали.
В итоге генератор был небольшой на 1.6кВт, но после установки инвертора (deye + 7кВт*ч lifepo4) больше ни разу не использовался. Пока стоит без дела практически. Только пару раз отключали на несколько часов из-за каких-то ремонтных работ и это прошло незаметно. И можно докинуть солнечные панели, что на фоне будущего роста цен на электричество тоже приятно.
У мене всі знайомі, що спочатку накупили AGM з обвіскою, вже купили собі по нормальній зарядній станції і забули той геморой. Дехто вже після того як підпсував акуми перерозрядом (якось навіть з «розумним» безперебійником).
Особливо з сьогоднішніми цінами на станції, треба двічи подумати, чи воно того варте.
Зарядні станції мають свої проблеми. Наприклад, Bluetti AC200p має 50 Вт холостих витрат, у режимі ДБЖ циклює батарею зарядом у верхніх кількох відсотках, короткими періодами, але гучно шумить, і зарядний порт помітно нагрівається, гугл знаходить приклади виходу його з ладу з небезпечними наслідками: community.bluettipower.com/...d-it-melted-the-plug/5324
Звичайно. Але щось мені підказує, що саморобна збірка з аккумуляторами/перетворювачами, особливо при наявності фактора дітей взагалі аж ніяк не виграє. Просто про пожари чи їх виходи із строю менше пишуть в інтернетах.
Секційні банки від тягових аккумів для складських погружчиків. Кожна по 2В та дохріна ампер. 6 банок послідовно + зар. пристрій на 45А + інвертор. Ну і бажано провітрюване приміщення, або нежитлове. По ціні усе це вийшло як ці екофлови, десь близько 30-35к грн, тільки вистачало майже на
Чукча и метеоролог.
У шамана спросили, какая будет зима — холодная или теплая.
«Скажи им теплая,— рассуждает про себя шаман,— не запасут хвороста впрок, а вдруг будет холодная? Сразу прогонят! Лучше пусть думают, что будут сильные морозы!»
— Морозная будет зима, готовьте много хвороста! — сказал шаман, а сам решил узнать у метеорологов, какой у них прогноз на зиму.
— Конечно холодная! — ответили ему.
— Ай, какие молодцы! — восхищается шаман.— А как ты узнал, товарищ метеоролог?
— Да что тут узнавать! Нет ничего проще! Иди сюда, посмотри в окно: видишь, местный много хвороста собирают — значит, зима будет морозная!
ІМХО так, умовний рівер макс чи про коштує 22 — 30К грн (можна взяти трохи дешевше bluetti і ін аналоги). Для умовного середньостатистичного айтішника це не. є великі витрати. А якщо сидіти з перебоями світла
Свій купляв ще до ажіотажу (і блекаутів), майже всі знайомі (крім одного) з мене сміялись, казали та для чого тобі він. Коли почались трабли зі світлом всі ті, що сміялись побігли купляти.
Можливо зараз краще такі гроші задонатити знайомим військовим на машини і екіпіровку для пришвидшення знищення терористів.
Поки війна не скінчилась завжди питання буде актуальним.
Думаю, не на стільки актуальним як раніше, але локальні перебої цілком можливі і навіть зараз після кацапських атак є.
Я не виключаю різних сценаріїв. Тому в мене лежать і протигази, і військовий радіометр і ОЗК. І ще багато плюшок.
Я проїбав момент коли треба було валити з країни тому зараз по максимуму страхуюсь від усього.
А гарна тема ж була! Не маски, але респіратори ffp3 дуже класно захищали від усякої вірусні — скільки їх носив, то не хворів усякими нежитями зовсім. А зараз знову що не місяць, то або горло болить, або соплі, або кашель.
Від ядерного пилу теж можна. Так що не викидуй.
Тільки від зарину мабуть не допоможе.
Не знаю як хто, а я якраз чекаю літа, коли всі про джерела резервного живлення забудуть і ціна знизиться. Тільки я беру не екофлов, а аккумулятори до інвертора. не так мобільно і зручно, проте можна набрати велику ємність і мати добрий запас енергії на кілька діб. Минулого літа думав що може бути з електрикою туго і придбав завчасно додатку акб, взимку була дуже доречна, зараз думаю ще збільшити запас потужності. Думаю цього року, взимку, теж можливі перебої з електроенергією.
«Укренерго» допускає дефіцит потужності для виробництва електроенергії влітку через масштабні ремонти пошкоджень."
Однозначної відповіді немає. Дефіцит може бути а може і не бути. Або бути але не значний. Тому тут ЗХ. Наврчдчи є однозначна відповідь.
41 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів