Чи нормально ставиться ваш роботодавець до використання ChatGPT в роботі?

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Натрапив на пост мого знайомого, про джуна який налаштував деплой пайплайн для мл моделей: t.me/kyrylml/21

І стало цікаво: коли я йду в chat GPT, я зазвичай питаю модель показати мені приклад застосування того чи іншого апі, бо онлайн документації недостатньо. І зазвичай ця потреба закривається окей. Але мене не покидає відчуття, що роботодавець мені платить не за це, є якийсь внутрішній спротив десь на рівні синдрому самозванця.

У вас є таке? і як ставиться роботодавець до інтеграції GPT в роботу?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

2023: «Чи нормально користуватися ChatGPT, а не знати все необхідне напам’ять?»
2003: «Чи нормально користуватися інтернетом для пошуку інфи, а не знати все необхідне напам’ять?»
1983: «Чи нормально підглядати інфу у книгах, а не знати все необхідне напам’ять?»

Роботодавець платить за business value, а не за енциклопедичні знання. А які саме ви інструменти використовуєте, щоб це value створювати — це вже ваша справа: книги, інтернет, ChatGPT чи карти Таро.

А щодо синдрому самозванця і відчуття, що ваші зусилля не варті тих грошей, які вам платять — ось чудовий рецепт антидоту: кожен раз, як у вас з’являється подібна думка, починайте думати про картини абстракціоністів, де може бути буквально пара червоних плям і це буде коштувати пару мільйонів євро — по мільйону за пляму.

2023: «Чи нормально користуватися ChatGPT, а не знати все необхідне напам’ять?»
2003: «Чи нормально користуватися інтернетом для пошуку інфи, а не знати все необхідне напам’ять?»
1983: «Чи нормально підглядати інфу у книгах, а не знати все необхідне напам’ять?»

pretty much, бо я бачив вже коментарі які казали, що не нормально

була історія про те як прогер в сша аутсорснув свою роботу в індію. Приходив просто чекінився на роботі, а робота сама робилась і коштувала йому $500 на місяць при $10000 доходу (умовно).
це тої ж сфери проблема

синдрому самозванця

В мене конкретно проблеми немає з цим. В мене скоріше проблема, чи мій роботодавець не надає мені по голові (знову ж таки, умовно) за використання чат жпт, а не написання коду самим. Проблема тільки в цьому :)

Зараз в мене гарний роботодавець, і сам сто каже, що щодня користується чатжпт і видав усім девам підписку.

Нормально, але у мене відчуття більше навпаки, власної переваги... Загальні запитання відповіді ОК, але якщо брати щось специфічне, то зазвичай може обманювати. По-друге, для роботи ChatGPT зазвичай треба контекст, який можна формувати власним плагіном, бо інакше йому важко здогадатися що від нього хочуть.

Я просив GPT підказати одне рішення, він намагався , пропонував десь 7-8 варіантів і всі були неробочі. Для себе я там користі не побачив

Деякі теми воно просто не знає, модель недостатньо велика

Є code review, щоб уникнути подібного

воно ж тупе як двері, на жодне питання по DSP не дало адекватної відповіді

не натреноване може :)

уяви наступну версію gpt, де можна просто йому згодувати код базу свого проекту і документацію, і воно зможе дописати не гірше за джуна якісь речі.

а ему какое дело?т пользуюсь я чатгпт или гугл поиском

От цікво як в OpenAI ставляться до використання ChatGPT для розробки ChatGPT.... Чи то буде такий собі self-hosting компілятора?

За співпрацєю людини і AI — майбутнє. Це зовсім не тільки ІТ-шників стосується. Справа в тому, що AI — не справжній автор своїх відповідей. Він просто краще і ефективніше «гуглить», ніж сама людина і ще й фільтрує і оформлює результати «гуглення» в зручній формі.
Я використовую тепер Bing і ChatGPT в багатьох випадках, коли б раніше просто гуглив якесь опорне рішення, щоб розвити його в нормальне. Дружина використовує Mijorney як генератор ідей, які вона потім втілює в життя в своїх роботах.
Це ніяк принципово не відрізняється від того, щоб я гуглив якісь рішення, а дружина переглядала галереї графічних робіт в пошуках натхнення.

краще і ефективніше «гуглить»

саме так

за міджорні: там є комбінування ідей різних творів, а в світі мистецтва до цього дуже погано ставляться

Саме тому й не використовуємо результат AI напряму, а тільки як приклад.

Сьогодні якраз СТО моєї компаній написав на дев команду лист, що хто хоче преміум — скажіть :)

Резко негативно. Никто не хочет разбираться, выдаст ли чатгпт чужой код за свой или нет

Саме тому ніколи не варто використовувати код, згенерований AI, напряму. Краще використовувати його як референс.

В нас серед бонусів є відшкодування підписки на преміум ChatGPT. А також був типу тренінг по використанню AI у роботі, про переваги й недоліки, а головне про безпеку щодо чутливої внутрішньої інформації.

Роботодавець хоче аби робота робилась.

Якщо чатЖПТ в цьому допомагає — то взагалі ок

Але мене не покидає відчуття, що роботодавець мені платить не за це, є якийсь внутрішній спротив десь на рівні синдрому самозванця.

А коли ти починаєш зайчити — те саме відчуття тебе одразу покидає? 🥹

А когда ты код из Stack Oveflow копипастишь, тоже о работодателе переживаешь?

мм, так :) але то може я тільки

Зараз ми без девопса тож як архітектор, я за нього, я сам боссу сказав що чатжпт просто супер допомагає мені колупати оці ямли та скрипти під лінкус, він був тільки задоволений цим фактом. Своїм підлеглим також рекомендую.
Навіщо відмовлятися від такої класної тули що допомагає зменшити рутину програмного інженера?

О, девопсятина та скрипти під лінукс. Воно вміє. Тільки хто ті скрипти потім підтримувати буде. Як таке бачу, рекомендую дивитися у бік ноди (JS/TS + всі напрацювання людства у вигляді пакетів).

Та то вже питання інше, хто буде підтримувати :-) Але зараз треба так.

Та по різному в принципі, але все одно краще з ним, ніж без нього.

В одному з проєктів, замовник сам хоче пару-трійку робочих днів вкласти на тренування роботи команди розробки з ChatGPT

і як ставиться роботодавець до інтеграції GPT в роботу?

Моральні аспекти — то таке.
Проблема в іншому:
1) Хто володіє правами власності на код згенерований чатГПТ? Що ви/роботодавець будете робити, якщо чатГПТ видасть чужий шматок коду?
2.1) Хто має права власності на те, що ви відправляєте в чатГПТ?
2.2) Хто гарантує, що те що ви відправили в чатГПТ не піде 3-м особам?

Фактично, через ці питання адекватні контори мають забороняти або дуже обмежувати використання чатГПТ в роботі.

Ще є момент, що чатГПТ генерує текст, а не вирішення вашої проблеми. Наприклад, знайомий задав моє питання «Де функція Х в інтелідж ідея?» чатГПТ,
і той логічно відповів куди клікати,
там цю функцію і логічно було б шукати,
але виявилось, що функція не імплементована вісить вже багато років і реалізовувувати її не планують.

2.1 і 2.2 вирішуються платною корп підпискою в openai

в контракті це прописати

Так ви пишете наче це вже є. От коли зроблять — поговоримо.
Доречі, цілком можливо що підписка для таких елементарних речей і не знадобиться.
По 2.1 вже казав — принайні в Україні згідно законодавства твори AI належать користувачу і ніякий контракт це переписати не може
По 2.2 впевнений що ЄС принайні дожмуть.

В azure ai в пользовательском соглашении прописано, что запросы не используются в обучении модели и сохраняются на 30 дней для модерации.
Доступ имеют только сотрудники, которой этой модерацией занимаются.
Если предметной область регулируется или данные очень чувствительные, то через заявку можно отключить и сохранение и этого.

Это же касается и результатов

) Хто володіє правами власності на код згенерований чатГПТ

Ну якщо в Україні то все ок. Авторські права за користувачем моделі

2.1 владельцы чатгпт. 2.2 никто, это вроде было в соглашении даже описано.

Підписатись на коментарі