Чи комфортно працювати за монітором 27″ — 1440p без масштабування?

Здравствуйте.

Регулярно испытываю недостаток места при расположении двух окон на FullHD разрешении.

Поскольку возникла необходимость купить новый монитор, задумался о том, чтобы перейти на разрешение 2560×1440 при диагонали 27 дюймов.

С помощью этого калькулятора рассчитал, что размер пикселя в этом случае будет лишь на 6% меньше, чем на моем предыдущем 21″ FullHD мониторе. То есть, почти то же самое.

Но в интернете встречается информация, что при таком разрешении все же все слишком мелкое.

Вопрос: комфортно ли работать с разрешением 1440p на 27″ мониторе без масштабирования?

Спасибо

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

ИТОГ:
Благо, после 21″ я посмотрел на распространённый формат FullHD-мониторов размеров 24″ и понял, что благодаря немного более крупному размеру пикселя всё стало чуть-чуть крупнее, а значит немного легче глазам и я могу поставить монитор дальше от себя.

Понял, почему появился размер 32″.
Ведь именно при этом размере сохраняется размер пикселя, как на комфортном 24″ FullHD.

Купил монитор 32″.
Сначала был в шоке от его размера.
Но за пару дней привык.

Сначала взял монитор с 4К и масштабировал до 2560×1440, но моему ноутбуку было тяжеловато с ним работать.
Поэтому поменял на 32″ — 2.5К (2560×1440).
Доволен как слон.

Всем спасибо за ответы.

Все добре.
Використовую 27″ 2560×1440 як додатковий монік для маку.
Росташовую їх один над одним і все чудово. Але сумую за 32-ю ))

1440 краще за 1080, але я рекомендую інвестувати в свій комфорт, та спробувати 34″ 3440×1440, то буде краще за 2×24″ — 2 вікна водночас (код та браузер, чи код та емулятор) роблять магію

В мене 1080 при 23.5″ і при відстані витягнутої руки мені достатньо. Якщо брав би 1440, то взяв би саме 27″, але до повномасштабного вторгнення я серйозно міркував над двома 19″ 5:4 вертикально встановлених моніторів.

Я переходил с fullhd на 27 1440 и пришлось немного увеличить масштаб. На домашнем игровом компе в принципе и так норм (не так часто читаю там), но на рабочем ноуте с виндой чуток шрифт был мелковат. Я вроде поставил 103 процента скейлинг и вроде бы норм

До всего движа, біло два моника. Оба 32″, правда один лось full hd, второй — odyssey g7 (2к вроде бі резолюшн). расстояние метр с небольшим от глаз (1.25 вітянутой руки), оба курвед, в целом проблем что там что там не возникало с масштабом

переходив з 17″ на 22″ , перший погляд — «як за цим сидіти?», через кілька тижнів — як завжди було.
переходив з 22″ на 27″ , перший погляд — «країв не бачу» )), через кілька тижнів — норма.
купив 32″ (1440р), історія як і раніше, зараз сидіти за чимось меншим — вже не те.

27″ vs 32″ — перший лише трохи менший в габаритах, другий можна відставити подалі від себе.

Интересные наблюдения.
Спасибо

Головне, на 1440р значно більші «вікна», робоча площа програм. Всі ці «меню», «рамочки», та інша обв’язка перестають активно заважати (можна не використовувати «стислий вид», щоб додавати собі простору). Це реально сильна штука після 1080р.

Думаю для 4к треба вже щось типу 42″ дивитися, щоб адекватно утилізувати увесь постачаємий ним робочий простір... або дивитися на розтягнуті монітори.

маю два 27″ монітора, один 1440р (100%) інший 4К (150%). Виглядають майже ідентично, використовую 1440р як основний бо на ньому IPS матриця і менше програмних глюків з масштабуванням. Ну і для 2K потрібно менше обчислюваних ресурсів для рендерингу. Після переходу з 24″ 1080р спершу був дискомфорт в очах, потім звик і тепер 27″ і 24″ це як небо і земля.

Користуюсь двома моніторами на 27 дюймів (2560×1440). Хоча, два монітори — це радше звичка. Як на мене, якщо ви звикли працювати з одним монітором і бажаєте перейти з full hd, то з одним 2560×1440 на 27″ вам (скоріше за все) буде комфортно.

Так, нормально!
У мене 24″, використав твій калькулятор:

2560×1440@27 = 0.267 mm
1920×1080@24 = 0.276 mm

Майже ідентичні значення, і мені 1080р подобається!

Але коли виставляю 4к на своєму моніторі, то трохи маленьке усе)
3840×2160@24 = 0.138 mm
Тут вже потрібно х2 масштабування
(1080 у мене основний режим, а не 4к, тому що лінух трохи погано рендерить інтерфейс і гріє лаптоп)

По-моему, Вы немножко ошиблись.
Для разрешения 2560×1440 на 27 дюймах калькулятор выдает размер пикселя = 0.233 mm.
Но суть я понял, спасибо

Для разрешения 2560×1440 на 27 дюймах калькулятор выдает размер пикселя = 0.233 mm.

Я не знаю как у меня получилось 0.276 🤯 Но 0.233 это правильно

Зависит от расстояния до монитора. Мне на расстоянии вытянутой руки и дальше было некомфортно, пришлось ставить 125% масштаб. Теперь пользуюсь 27″ 4K со 175% масштабом.

Позвольте уточнить, какая у Вас операционная система? Сталкиваетесь с проблемами из-за масштабирования?

Працювати можна, але 1440p краще на 24″, а на 27″ вже 4к

На Mac політ нормальний. З віндою справ не мав ще з часів XP тому хз. Кажуть що на вінді погано шрифти масштабувались, хоча може вже виправили

А шрифты нормально на маке выглядят? У меня самого мак с 27 1440 и вот все более менее, но шрифты немного нечёткие. С помощью better display малость улучшил ситуацию, но все равно заметно хуже, чем на виндовс

Вот кстати разница в шрифтах. На фото может не так заметно но когда посидел за виндой и переключаюсь на мак сразу напрягает
files.fm/u/knduaycqg windows
files.fm/u/e9ven45db mac

Маю 2 2k монітори по 27″ поруч. Суперкомфортно.

Вважаю 27″ 1440p трохи незвичайною конфігурацією — на 100% масштабі інтерфейс здається трохи малим (особливо, якщо поруч стоїть монітор зі звичайним DPI), на 150% все трохи велике, а на 125% починаєш помічати, що ніхто взагалі не тестує додатки та сайти на 125% масштабі.

З часом трохи звикаєш, але у моєму випадку я через кілька років замінив 27″ 1440p IPS на 31.5″ 1440р IPS, а 27″ монітор тепер стоїть збоку у портретній орієнтації та використовується для пошти/логів/чатів.

З точки зору DPI/PPI ідеальним варіантом був би 29″ 1440р, але таких чомусь майже не існує.

Так, комфортно. Тільки у мене IPS матриця, це грає роль, на VA — було не дуже приємно читати текст, особливо коли листаєш.
На попередній 24ʼʼ FullHD вже і дивитись не хочу)

Для 27″ комфортно працювати з 4К роздільною здатністю і масштабом 200%, все інше некомфортно.

Підписатись на коментарі