Український аналог Patreon
«Кожна людина має почуватися впевнено.
Кожна людина має відчувати, що вона потрібна.»
Друзі, всім привіт!
Звати мене Реконвальд Олександр, я є засновником додатка/платформи Goodzone.
Goodzone — це симбіоз Patreon, Cameo, MasterClass та Omaze. Subscription-based application, що дозволяє підписникам систематично підтримувати лідера в його діяльності, автоматично популяризувати добрі справи, отримати доступ до навчального контенту лідера та можливість швидкої прямої багатоформатної online комунікації з ним.
За моїми плечима 12 років праці в IT сфері, мав досвід роботи з Adobe Flash, After Effects, Photoshop, 3ds Max, Maya, Cinema 4D, Houdini, ZBrush, Blender, Nuke, Unity, Unreal Engine але вже як 2 роки full time знаходжуся на позиції CEO в Goodzone. Ймовірно, ви запитає «А навіщо?», «Це що, якийсь вжик?», «Чи вартує воно того?».
Відповім так, все своє життя я намагався бути корисним, не міг і до сих пір не можу просто проходити повз і закривати очі на явні неймовірно важкі труднощі звичайних людей. Це те, чим би я хотів займатися і на що готовий витрачати всі свої сили, і як би не закінчився цей шлях із задоволенням пройшов би його знову.
Вступ
«Майже кожна людина в цьому світі є філантропом,
навіть якщо вона про це не знає... »
Проблема в тому, що мало хто може допомогти системно. Здатність розв’язати деякі соціальні проблеми часто є надзвичайно складною та повільно матеріалізованою задачею.
Дуже складно сприймати важкі рекламні благодійні матеріали, навіть тим людям у яких є черіті досвід.
Як тільки ви допомагаєте перший раз, одразу отримуєте мільйон звернень про допомогу від інших, контент множиться й ваша стрічка стає носієм відповідальності, також додаються радіо, ТБ анонси та інші інформаційні ресурси. Люди закриваються та починають ігнорувати такий контент, але це не тому, що вони байдужі, просто їм важко бачити, чути, стикатися з цим контентом щодня. Вони розуміють, що не можуть допомогти всім, страх — це все, що ними керує в цей момент.
Наша стратегія
«Рольова модель — все, що потрібно для взаємовигідних відносин.»
В наш час фандрейзинг та благодійність рятують чимало життів.
Уявімо платформу-хаб небайдужих лідерів з їх мільйонними аудиторіями, де кожна частинка цієї спільноти підтримує свого лідера в його благодійній діяльності символічною сумою на місяць, при цьому має шанс отримати усілякі плюшки та бонуси...
Лідери думок — за ними йдуть мільйони людей у всьому світі. Завдяки своїй популярності лідери зазвичай люблять робити те, що дозволяє їм привносити свій внесок у благодійність. Майже у кожної відомої особистості є улюблена благодійна справа, тому благодійність є невід’ємною частиною їхнього життя.
Благодійні організації — завжди потребують допомоги. Основні пожертви надходять від підприємців та середнього бізнесу. Ми мріємо залучити звичайних людей, формуючи при цьому відповідальне, свідоме ком’юніті.
Меценати/Спонсори/Бренди за допомогою нашого інструменту можуть промотувати свою продукцію шляхом розіграшу її на заходах лідерів і благодійних фондів, або самостійно. Популяризувати себе як філантропа і небайдужу організацію в цілому.
Як довго створювали MVP? Яких помилок припустилися?
Реліз продукту відбувся на початку 2022 року. Додаток працює на телефонах IOS та Android.
Помилки:
- Багато функціонала, редизайн проєкту, відшліфовування/рев’ю коду і прискіпливість до деталей... Все це зайве, вебверсія/ однофункціональний додаток зібраний на колінах, простий дизайн це все, що потрібно для швидкого MVP.
- Складно і правильно написаний backend, мікросервісна архітектура. Був момент, коли нашому principal software engineer довелося покинути проєкт по сімейним обставинам. Ми дуже довго шукали senior software developer, який би зміг розібратися у тому всьому, а коли знайшли таку людину, довелося 5 місяців оплачувати задачі по високому рейту.
- Неправильно визначили свою персону, нашого цільового лідера. Спочатку зайшли з Tik-Tok, Instagram блогерів. Більшість з них розбещені рекламними контрактами з великими прайсами і не дуже якісною аудиторією. Нам потрібні були лідери/автори, які б розділяли нашу візію, продукували якісний контент, які готові бути ближче зі своєю аудиторією.
- Недооцінка pr та marketing кампаній. Ми вважали, що як тільки в нас з’явиться перший великий лідер, буде достатнього зробити один пост в його соціальній мережі й нестримний потік потенційних спонсорів увірветься в наш додаток, віральність, сарафанне радіо буде запущене...
Команда

Майже вся наша команда з Миколаїва, той, що на півдні=). Майже всі ми випускники Миколаївської Могилянки (зараз Чорноморський державний університет ім. Петра Могили).
Засновник стартапу — Олександр Реконвальд. Співзасновники стартапу: Реконвальд Анна, Кравченко Євген, Вдовиченко Андрій, Іванов Олексій.
Популяризація Добрих Подій
«Корисні знання, неймовірні емоції та добрі справи роблять людину впевненішою та щасливішою»
Мріємо залучитися підтримкою топ інфлюєнсерів/небайдужих лідерів таких як: Кіану Рівз, Емілія Кларк, Сергій Притула, Сергій Стерненко, Дмитро Комаров й інших, разом з ними та їх свідомою аудиторією доступно в один клік популяризувати добрі справи.
Коли я пітчив ідею Goodzone потенційним інвесторам багато хто з них задавав мені таке питання: «Скільки ви маєте часу в добі?», 24 відповідав я, «А відомим особистостям треба вмістити справ на 40 годин в цю добу...».
Хочу поділитися з вами сильними кейсами які як на мене дуже круто популяризують Good Events:

- Кіану Рівз розіграв
15-хвилинний 1on1 zoom дзвінок, який був проданий за 75200 доларів. Усі ці гроші він відправив на благодійність. - Моя донька обожнює «Dr.Seuss», яку читає Kate Winslet у рамках благодійної ініціативи «Save With Stories». Це ініціатива, в якій знаменитості читають казки та збирають кошти на благодійність.
- Серфіс Omaze, в якому фанати мають можливість отримати реальну зустріч з улюбленим лідером або виграти цінний приз.
Ідея створення «відповідальної та корисної спільноти» вже валідована та частково втілена у різних сервісах. Питання в тому, чи готова українська спільнота до того? Я вважаю, що так..., а тому необхідність виразу «Всім не допомогти...» скоро втратить свою актуальність.
Якщо ви коли небудь мріяли створити свій продукт — зробіть це зараз, вірте в себе, в людей які поруч з вами. Не бійтеся починати та бути першими? нас вже підтримали: гурт АНТИТІЛА з їх Благодійним Фондом, Ігор Кондратюк, Анна Саліванчук, Hebron IT Academy, ГО «Штаб Пласту у Львові», БФ «Територія UA», dobro.ua та багато експертів з різних культурних сфер (психологи, розробники, бізнес тренери, маркетологи й ін.).
Детальніше з Goodzone можна ознайомитися тут
Завантажити додаток тут
12 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЧекай
Це не Рачкован з кавуном?
Пардон за, може, дурні питання та зауваження, але все ж:
1) На головній сторінці сайту взагалі незрозуміло, як можна (і чи можна взагалі) зареєструватися як автор, тобто креатор контенту;
2) Десктоп-версії немає взагалі? Якщо так, то яким чином пропонується працювати з платформою авторам в форматі лонгрідів?
3) Немає ані тут, ані на сайті (принаймні з першого погляду) детальної і повної інформації про структуру тарифів, комісії й решту фінансових моментів.
Шкода, що у вас українська мова не за замовчуванням. Не додає українській мові рейтингу поширення в інтернеті
У нас 2 версії сайту, треба було ось це посилання вставити ua.goodzone.io. Лендінг хочемо переробити в майбутньому, де мова буде автоматично обиратися👍
Сервіси статистики зазвичай зчитують сторінку за замовчуванням. До переадресації по мові ))
аналог онліфанс злетів би вище
Ми проти adult контенту.👍
А там не adult, там неповнолітні 17 річні дівчата оголені, що мешкають на россії.
Не до кінця зрозумів, яку саме проблему вирішує ваш продукт.
В чому ваша конкурентна перевага перед українским сервісом по збору донатів donatello.to
Чи міжнародним www.buymeacoffee.com чи тим самим Патреоном, який зашкварився і з якого я закликаю всіх валити.
— Ми створюємо корисну соціальну мережу з небайдужими до благодійності та максимально відкритими до своєї аудиторії лідерами в якій зобов’язуємо їх переводити частину доходу в GoodEvents, які інтегровані в додаток, де Тарас Тополя, Кіану Рівз або Андрій Шевченко можуть зв’язатися з тобою через відеозв’язок й сказати: «Привіт друже! Як в тебе справи?», «Чим займаєшся?» або «Ось так я роблю цей фінт! Відео розбору цього канделябра скоро буде в тебе, вже заливаю!...».
— Прибираємо негативний та важкий благодійно орієнтований контент водночас популяризуємо та виводимо в тренди добрі справи.
— Ми платформа на AppStore та GooglePlay, це не просто сайт і не банка для донатів. Goodzone- це повноцінний інструмент, де не потрібно підключати сторонні сервіси по типу Zoom, вся комунікація йде всередині додатка.
Ви правильно кажете, треба йти з Patreon на інші аналоги, і якщо вже вибирати між зарубіжними платформами по типу www.buymeacoffee.com, то чи не краще підтримати наше, українське в якому точно не буде небажаних кріейторів, а тим паче не будуть блокуватися свої лідери.
І ще стосовно комісії — поки йде війна, ми не беремо комісію з тих лідерів, які переправляють на благодійність 100% свого заробітку. В іншому випадку, утримуємо 5% з кожної підписки.
На місці Маска вже купляв би вас, лагодити Twitter, бо ІМХО саме таких фітчь в ньому не вистачає. Та він нещодавно давав інтервью, що має на меті зовсім іншу стратегію, навіть попри те, що несе з компанією не слабі збитки. Як завжди то не він акула бізнесу, що зокрема кинув Ларі Пейджа — то його таким пресса малює.
Дякую, цікаво, треба буде копнути глибше.