Сем Альтман з OpenAI виступає проти продовження remote work

«Наші стосунки були помилкою» — міг би сказати віддаленій роботі CEO OpenAI Сем Альтман (Sam Altman). Натомість він назвав ремоут-режим «експериментом, якому настав час закінчитися», адже це призводить до зниження креативності, особливо, в стартапах.

Yahoo finance наводить його слова:

«Я вважаю, що одна з найгірших помилок індустрії технологій за довгий час полягала в тому, що всі могли назавжди перейти на дистанційну роботу... Технології ще недостатньо хороші для того, щоб люди могли вічно працювати віддалено, особливо в стартапах».

Альтман, що цікаво, не єдиний прихильник повернення в офіси: схожі ідеї висловлюють і втілюють у життя менеджери різних рівнів у Disney, Starbucks, News Corp., Founders Fund та багатьох інших ІТ-компаніях.

Наприклад, новий СЕО компанії Lyft Девід Рішер (David Risher) після масових звільнень, які зачепили і українські команди, наказав віддаленим працівникам повернутися в офіс. Обов’язковими для роботи в офісі названі дні понеділок, середа та четвер, а у вівторок відвідувати офіс «рекомендовано».

❓ Як у вас із ремоутом, дозволено? А хотіли б до офісів?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Знову менеджмент плачеться, що гребця не можна кнутом херакнути дистанційно:)

Спецом пошукав його статті про продуктивність до 2021 р.
blog.samaltman.com/productivity

I’ve got a beautiful desk with a couple of 4k monitors on it in my office, but I spend almost all my time on my couch with my laptop

Ніколи такого не було і от знову. Для черні beautiful desk with a couple of 4k monitors in my office, а для себе рідного домашній couch

Зі свого скромного досвіду бажання всіх загнати в офіс зводиться до того, щоб в будь-який момент можна було прийти до когось і презетнувати йому свою «спонтанну геніальну ідею» і чомусь така відсутність процесів і планування називається креативністю. Найкращий продукт в якому я працював і в якому втілювались найкреативніші ідеї був remote-first компанією ще до того, як це стало мейнстрімом і робився людьми з усього світу з різних часових зон. Була культура асинхронної комунікації і тільки один обовʼязковий мітинг в тиждень і це нікому не заважало. Додакові мітинги узгоджувались мінімум за 2 дні і дуже добре фасилітувались і, о чуду, ні в кого не виникало пробем з роботою чи продуктивністю.

Я вважаю, що одна з найгірших помилок індустрії технологій за довгий час полягала в тому, що всі могли назавжди перейти на дистанційну роботу... Технології ще недостатньо хороші для того, щоб люди могли вічно працювати віддалено, особливо в стартапах

Перекладаю з корпоративної мови на людську: «Ми в OpenAI обісрались з ремоутом, в нас не вийшло, тому ми повертаємо людей в офіс»

Памʼятаю, як джуном у 18 році дивувався, чому люди, які сидять в «комфортному» оупенспейсі за 5м один від одного, замість креативного спілкування переписувались в слаку, не піднімаючи пʼятої точки. Дивувався, поки сам не став так робити.
А так, корона показала очевидне — для чого їхати кудись щоб робити те саме, що ти по факту зі свого дому можеш зробити ? Виходить просте і очевидне підвищення продуктивності праці на рівному місці

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
особливо, в стартапах.

При цьому є доволi багато remote 1st та remote only стартапiв.

Ну хоч у твiтерi йому напхали?

багато є, але ж таке треба оцінювати у відносних величинах. А якщо про стартапи мова, то ще й враховувати скільки з них буде успішними і залишаться при цьому remote only.

З конторами на 100500 рил тягатися важко

Та й як же усi цi кококо про зменьшення викидiв? Випускайте Грету

ну ось теж крітерій насправді. Скільки ремоут онлі компаній, в якій хоча б декілька сотен співробітників? Я так відразу і не згадаю багато.

Та й як же усi цi кококо про зменьшення викидiв? Випускайте Грету

а до чого офіси до викидів? Компьютери і світло що вдома, що в офісі коптять. В офісі мабуть навіть економніше зі світлом виходить, ніж у кожного вдома окремо.

а до чого офіси до викидів?

Комьют

Великих ремоут онлi я теж не знаю. Datadog був доволi ремоут-фрiндлi до недавнього часу.

Ну до недавнього часу і фейсбук з твітером теж казали що ремоут назавжди :)

Комьют

Так, треба всіх на велосипеди пересаджувати :))))

Так, треба всіх на велосипеди пересаджувати :))))

выдавать штаны с логотипом компании и встроенным лисапетом. чем больше колеса, тем выше должность

чем больше колеса, тем выше должность

Есть вариант получше

https://www.balls.bike/store/bike-balls

каждому европуру по такой штукенции!!

Доу щось розслабився якщо таке з’являється на правді швидше ніж тут

www.epravda.com.ua/news/2023/05/17/700211

Працівників сфери ІТ Маск назвав «ноутбучним класом, який живе у ла-ла-ленді».

Лалалендичани :)

www.businessinsider.com/...​ld-license-ai-work-2023-5

OpenAI CEO Sam Altman told a Senate panel on Tuesday that there should be an agency to police AI projects that operate “above a certain scale of capabilities.”

He told lawmakers on a Judiciary subcommittee panel that such an agency should be able to grant licenses for advanced AI work — and be able to take them away if those companies run afoul of established safety rules.

Мы играем в игру “кто выдаст наибольший зашквар”!

Альтман хоче забанить опенсорс
Мета випустила модель в паблік, і вже кулхацкери роблять недоgpt з 80% можливостей на лептопах
Десь був сюжет про мемо з гугля, де вони просто тупо визнали що вже пізно какать в пропрієтарний AI бо з всепланетарним опенсоурсом конкурувати вже пізно

Він хіба молодець що швидко встиг постригти мікрософт

Найшов youtu.be/h5C7pxQ8wY0

Тут еще ж надо определить что такое «the AI» и в чем разница с «the Algorithm»

Ну щас хайп про дженерейтів айайай в основному, але хз шо буде далі, сінгулярность розкручується

Може через півроку з бостон дайнемікс втече зграя робособак з ружбайками

хз шо буде далі

Примерно тоже что и с клабхаусом

тоже что и с клабхаусом

шо це таке? /s

я думаю скоріше це буде як хешмап чи якийсь алгоритм чи як девайс типу миша
Всі вже користуватимуться, але хто там був першим ніхто не пам’ятатиме

В охфiс через солидарнiсть з синiми комірцями? А вiн точно правак та республiканець?)

(зловісно) Та *** його знає, що від за б***ь, але точно вірить в сакральні заклинання і містичні побажання, здебільше непристойного характера

модели, там всякие ангелы Виктория Сикрет вообще по сцене в трусах и с крыльями ходят.

поэтому трусы с крыльями — либо забрать у моделей, либо выдать всем включая строителей и шахтеров, пусть ходят по подиуму, чтобы честно было и не обижался никто

Шоу завжди було страусіним цирком в принципі

выдать всем

Зняти всю страусіну дічь з усіх і з усіх ангелів теж😋😋😋

До речі вікторія сікрет кажуть втрачає, перетворилось з sexy women symbol в жертву активізму і what women think they want to be comfortable

youtu.be/1Xe8qimmtt0

Помітив що краса тіла і sexy зникло давно з радарів, і замість неї пропихується політкоректна «краса» тіла в головах маркетологів і воуканутих пердунів і пердунок.

Воно зара взагалі приваблює жінок купляти під таким соусом?

Не знаю як ставитись взагалі до цього, коли на постерах пончик під 120кг в стилі ню.

Воно зара взагалі приваблює жінок купляти під таким соусом?

в последний год как по мне стало получше, по крайней мере помню до ковида модели в онлайн магазинах Zalando или у Zara — это было натуральное шоу уродцев несмотря на юность и свежесть. такое впечатление, что моделей специально ставили в некрасивые позы и уродовали косметикой.

Не знаю як ставитись взагалі до цього, коли на постерах пончик під 120кг в стилі ню.

особенно доставляет если представить пончика мужчину модель. секси пирожок.

В мене чисто академічний інтерес )

особенно доставляет если представить пончика мужчину модель. секси пирожок

Нуу, це пофіг, мужскій аудіторії багато не тре, там покажи бокси розмальовані брецелями — розкуплять.

А постери з мальчіками-моделями в мужскіх трусєлях теж для жіночої аудиторії — бо такі закупи часто роблять разом і ж тут звісно має останнє слово куди ми йдем )

дівчатка ж по іншому думають про покупки такі ) скільки не питав от, щось схоже кажуть. Звісно коли дівчина повненька їй навіть подобається, але більшість не дуже відгукуються.

Теоретіш бренд страждати від цього має мені думається.

постери з мальчіками-моделями в мужскіх трусєлях теж для жіночої аудиторії — бо такі закупи часто роблять разом

имхо это какой то антисекс, типа как с сыном идёшь купить ему трусы-носки

В мене чисто академічний інтерес )

я просто не стану рассматривать одежду если модель мне неприятна. хотя у меня художественная школа в анамнезе и мне в целом люди нравятся — и полные и худые. но мне не нравится когда там уже явно ожирение как болезнь и не нравится, когда старые себя сильно обнажают. и одежду на таких людях рассматривать неприятно.

Цікаво насправді, чому саме зараз так багато почали говорити про повернення в офіси. От і Делл наприклад: Dell backtracks on remote work promise, asks staff to return to office
internationalfinance.com/...​mise-staff-return-office
Чи правда всі втомилися від неефективної роботи з дому, чи це такий спосіб м’яко провести скорочення не називаючи їх скороченнями (ті хто не хоче їздити звільниться сам), чи є якісь додаткові неочевидні мотиви на зразок низького попиту на комерційну нерухомість, і персональну зацікавленість (інвестиції) керівників компаній в його рості.
www.nytimes.com/...​ancy-playground-city.html

Думаю основна причина — ринок праці змінився з ринку кандидата знову на ринок працедавця.
І спочатку дійсно була пандемія, потім деякий час «свято непослушанія» компанії терпіли через проблеми з рекрутингом і ринком кандидата, а тепер всі зрозуміли що можуть диктувати свої умови.
Класно те, що з’вилося багато повністю ремоут компаній — буде більше вибору для тих хто хоче. Всі традиційні компанії і стартапи будуть повертатися як мінімум до часткового офісу

Але ремоут вже є, і далі буде дуже сильним бенефітом для компаній котрі уміють в робочі процеси, на справді це набагато легше ніж здається. Головне що ремоут став і, залишиться далі, як реальна опція не лише для бдсм-щіків з трекерами та погодинною ставкою, а цілком для нормальних компаній. І це дуже круто.

Во
Хай зараз ринок працедавця, але ремоут уже увірвався як можливий і притомний кейс. А як тільки качнеться в сторону кандидата — ремоут стане остаточно нормою.

як тільки качнеться в сторону кандидата

Значит есть запрос на то, чтобы не качнулся. Интересно, что Они будут для этого делать?

так, дуже добре що ремоут стає «звичайним» і всім зрозумілим варіантом, а не чимось диковинним, як виглядали такі компанії 3 роки тому.
Всім це піде на користь.
Просто очевидно ж, що ремоут модель не підійде всім. Працівникам в тому числі.

Так не всім. Я коли шукав в ЮК роботу то були компанії, реально нормальні з крутим стеком, котрі пропонували повний ремоут, головне що б ти сидів десь в цивілізації, сша/юк/ес...Зазвичай це стартапи, були з Германії та США ну і ЮК звісно.

головне що б ти сидів десь в цивілізації, сша/юк/ес.

це саме так працює, але трошки пожостче

Загалом вирішує локальна юрисдикція і можливість приїхати єсішо для контрактора дуже багато. Через кордон часто просто не візьмуть на борт без прокладки

Часто буває от ремоут, контачиш, все ок, а потім, а ти не в юкей, вибач

Це в основному з візами й пермітами пов’язано і комплайенс і юрисдикціями для вирішення проблем.

Ромут в юкей — та хоч з шотландських гор хайлендер, але щоб ти був у юкей і легально — це в більшості випадків.

Якісь мікростартапи чи контори типу вебшопів візьмуть тебе звідки хочеш, їм пофіг, але це і не жирний хліб. В більшості випадків краще просто робота з соцпакетом ніж так працювати

Всі традиційні компанії і стартапи будуть повертатися як мінімум до часткового офісу

Ну тобто ваша гіпотеза що правда компанії не навчилися працювати на ремоуті хоча б ± близько до офісу. Тому навіть готові щоб хтось звільнився, і платити більш за оренду, бо все одно очікують кращі результати роботи.

ну плюс-мінус так, для більшості компаній повний ремоут не варіант. І що? Звичайно що ті, хто хочуть тільки повний ремоут звільняться з такої компанії. І що?

Та нічого, мене трошки здивувала така хвиля антиремоуту, піднята одночасно, от і подумав, що може є ще щось крім просто питання продуктивності. А так звичайно, кожен працює як хоче.

Ну так пандемія закінчилася, часи дешевих грошей закінчилися, компанії всі проходять через складні часи і можуть вимагати більшого від працівників які теж зараз більше залежать від своїх роботодавців, через не найкращі часи на ринку праці.
Тому і повертають.
Так чи інакше ремоут дійсно не підійде всім. Ні компаніям, ні працівникам.

Так чи інакше ремоут дійсно не підійде всім. Ні компаніям, ні працівникам.

я даж не знаю вот как объяснить

это вот если бы были времена, когда на работу можно было ходить только в корсете (не зависимо от пола). были редкие чудаки, которые имели это все ввиду, но про них говорили — над серьезными вещами работают только в корсете. а потом случилась пандемия, что людям дышать было тяжело и сначала запретили в корсетах ходить, потом снова разрешили. но в период между люди работали кто в чем и даже заговорили, что так теперь будет всегда — парадигма пошатнулась (аллилуйя!). а потом пришел Альтман (у него фабрика по пошиву корсетов) и сказал — все, в футболках мы не креативны, а ну ка быстро все затянулись в корсет.

и пошли разговоры о том, что корсет может быть удобным, корсет может быть красивым, кому то в корсете весело, а кому то нравится корсет и он его и в пандемию не снимал, кто то без корсета не может работать, отвлекается постоянно. а ещё вот есть компании, где можно три дня в корсете, а два дня в чем хочешь (и ещё они предлагают возможность работать в балетной юбке либо в кожаных штанах, у них несколько офисов). короче полная свобода выбора.

в общем блабла и ничего про то, что если компания хочет, чтобы все затягивались в корсет, то это ограничение. и это должно рассматриваться именно как ограничение и конечно же соответственно компенсироваться, а не «вам выпала огромная честь работать в нашем офисе».

Пани засумували за працюючими в стойлах холопами.

Ну то ви так і скажіть, що після масових скорочень у вас не лишилося грошей на пряники, і тим, кому «пощастило» лишитися, дістануться тільки батоги.

Якось читав уривок з книги Imagine щось там, де розповідалося як в студії Pixar менеджмент робили від звичних сьогодні брейнштормів до планування туалету всередині будівлі та встановлення в коридорі робочого місця неефективного працівника. А потім Джобс оце все тягнув в Apple. Почитаєш таке й одразу стає зрозумілим чого менеджмент так любить всіх в офіси гнати.

Напишу не популярное мнение, скорее всего) с выключениями света народ вернулся в офис и много кто, включая меня, ходит до сих пор. Конечно не каждый день, но пару раз в неделю. Честно, я намного больше стала вникать в проект, что вообще происходит, кто чем занимается) намного быстрее решаются какие-то проблемы и с кодом и с хардваром (второе скорее специфика моей работы). Ну и бонусом живое общение, которого при работе из дома часто не хватает)

Когда изрбретут телепорты, я тоже буду за офис двумя руками.
Но вот лайфстайл, когда ты можешь работать не тратя время на дорогу из любой точки мира, без привязки к человейникам в крупных мегаполисах — это слишком круто.

Ну мне просто до работы 5-10 минут на машине/ такси. Поэтому не проблема)

с выключениями света народ вернулся в офис и много кто, включая меня, ходит до сих пор.

В нашей команде я за все выключения — раз 8 был в офисе. Причём большинство не потому, что дома света не было, а потому, что пообщаться иногда хочется вживую.

А так — дейлики. У одного из шефов как микрофон включен — постоянно щебет птиц слышен.

Лично я думаю что это может сильно зависеть от архитектуры бизнеса. Например Aspose изначально была построена на архитектуре remote (с 2005-го) и создать офис, я думаю, просто невозможно.

Если брать обычные бизнесы, то доставка Glovo невозможна в виде удаленной работы, в то же время MLM торговля невозможна в офисе. Ну и есть разные оттенки этого.

Greg Brockman President & Co-Founder OpenAI:
’This position is SF only, but in general for exceptional candidates we do consider remote.’ © twitter.com/...​tatus/1620485604554469377

Памʼятаю, як джуном у 18 році дивувався, чому люди, які сидять в «комфортному» оупенспейсі за 5м один від одного, замість креативного спілкування переписувались в слаку, не піднімаючи пʼятої точки. Дивувався, поки сам не став так робити.
А так, корона показала очевидне — для чого їхати кудись щоб робити те саме, що ти по факту зі свого дому можеш зробити ? Виходить просте і очевидне підвищення продуктивності праці на рівному місці

А осцилографом потикати?

Головна перевага віддаленої роботи — можливість наймати людей по всьому світу (і досить швидко).
В іншому випадку ви обмежені власним містом. Або доводиться відкривати нові офіси, а доки ви їх не відкрили, люди з інших міст не можуть потрапити до вас на роботу.

У офісів краще лише з трьома факторами: онбордінг, коли в застарілих кастомерських системах і бажному пропрієтарному залізі простіше вживу показати куди клікати і куди не клікати бо зависне, ніж пробувати пояснити дистанційно, значно менша кількість мітингів, сінкапів та іншої дічі, і чітка обмеженість робочого часу, можна пропасти зі зв’язку вийшовши за двері, жодних тобі індусів чи американців з інших часових поясів без попереднього погодження та цілодобових нотифікацій з месенджерів.
А так, навіть з залізом працювати вдома зручніше і продуктивніше.

З деяким залізом можна працювати тільки в полі.

І так, це дуже продуктивно, коли не сам тупиш в логи, а з товаришем.

А ти уяви, що тобі могли ейчарки ящики з печенюхами додому приносити раз в місяць.

Якщо для проекту потрібен onboarding, то нового співробітника можна просто викликати на тиждень, а далі він знову може працювати віддалено

На жаль, деякі кастомери видають доступи по чайній ложці місяцями, не наїздишся.

Мені здається, що це скоріше виняток, ніж правило

Для корпорацій розміром з гугл чи сіменс це скоріше правило, і в українському ембеддеді таких чимало — дрібні компанії зазвичай аутсорсять розробку тим же китайцям, що і будуть виготовляти їх гаджети.

значно менша кількість мітингів, сінкапів та іншої діч

Та ну. Пригадую, колись працював в офісі на галері — був ранковий внутрішньогалерний дейлік, потім дейлік з замовником, спрінт пленінг / беклог рефайнмент з замовником, і галерні таунхоли час від часу. А ще любили організовувати дивні мітинги вживу — якусь дич на зразок ігор, де збирали гребців в одній кімнаті, завʼязували очі, і передавали всякі предмети по колу. Навіть звучить непристойно, лол)

Перейшов на прямий контракт повністю ремоутно — з двох дейліків став один, і лишилися спрінт пленінг / беклог рефайнмент. Все.

чітка обмеженість робочого часу

Виключно питання самоконтролю.

жодних тобі індусів чи американців з інших часових поясів без попереднього погодження та цілодобових нотифікацій з месенджерів

Для цього можна мютнути месенджер, і чітко пояснити замовнику свій робочий час.

З рештою пунктів — погоджуюся.

А ще любили організовувати дивні мітинги вживу — якусь дич на зразок ігор, де збирали гребців в одній кімнаті, завʼязували очі, і передавали всякі предмети по колу.

шарики для настольного тенниса и с каждым кругом их количество увеличивалось на +1? ))

шарики для настольного тенниса

Раз непристойно, мінімум там було бухло, кайдани й страпони

Мені більше цікаво який приз був переможцю

😂😂😂😭

який приз був переможцю

чашка с логотипом компании

друге місце — мокра майка рекрутерки
третє — рекрутерка 🤪

Ну ілі СТО кому вже как )

чітко пояснити замовнику свій робочий час.

Це не працює, якщо замовники великі і розкидаючі суміжні задачі по десяткам галер по всьому світу, ще й дурна сучасна мода на заміну емейлів на чати ускладнює розгрібання напощенного в чатах за неробочий час і привчає людей спамити однотипними повідомленнями багато разів, щоб точно дійшло.

То він просто відчуває самотність і втрату значущості: сидиш ти такий CEO один в офісі, ні з ким словом перекинутись. Таке враження що і компанії немає, ти її собі нафантазував.
А так двіж кругом, всі бігають, вулики-опенспейси гудуть. Лєпота.

Сьома Альтман просто не хоче, щоб його раби теж лежали з ноутом на дивані, а зображали кипучу працю на офісних кріслах. І хоч він керівник крутої великої компанії — він все одно не має права казати за всю індустрію

Слышу много плача девелоперов, не вижу чтобы тут кто-то из топ-менеджмента топил за ремоут.
Моя догадка — есть конечно те, кто лучше будет работать на ремоуте, но в среднем люди ленивые, и будут использовать это как возможность жульничать и на long run продуктивность компании падает.
зы 1 день в неделю отдохнуть от всех — хорошая практика.

не вижу чтобы тут кто-то из топ-менеджмента топил за ремоут

В чем интерес топ-менеджмента топить за ремоут?

ти правий — топ-менеджерам, які вміють в ремоут, краще тихо сидіти й піддакувати отим з офісами, бо тоді у їх бізнесу будуть 3 суттеві переваги: (1) економія на офісах, (2) привабливість для кандидатів, і (3) ширший географічний вибір кандидатів :)

(4) всегда можно выдать проштрафившемуся подчиненному повестку на выход в офис

Але лише за умови, що у вас є цей самий офіс...

ну вот мне и интересно — все девелоперы хотя сидеть подальше от начальства, чтобы «никто не дышал в спину» — желание понятно. Но я сомневаюсь что на больших цифрах у людей будет достаточно самоконтроля чтобы уделять столько же времени работе сколько в офисе. Если у вас много ходят на перекуры и по пол дня пьют кофе — у вас не настроены процессы норм (ха-ха).

Если у вас много ходят на перекуры и по пол дня пьют кофе — у вас не настроены процессы норм

Не повіриш але на ремоуті теж можна налаштувати процеси)

На перекурах вирішується найбільше питань

А потом создают темы типа «почему у меня не получается стать синиором?». Правда не со всеми начальниками при всех прочих равных можно стать «синиором», но это уже другая тема. В офисе всегда полно людей было которые откровенно валяли там дурака. И фиг что скажеш — нажалуется ресурсному, с которым конкурирует тимлид, и по башке дадут как раз таки тимлиду «за токсичность». А C левел, откровенно говоря если хочет может ездить в свой офис когда захочет — он его, и вообще может требовать от подчинённых которым платит деньги в пределах их рабочих обязанностей, делать как он скажет. Например ходить в офис и по офису в шлепках и пляжных шортах не ходить. Если народу такое не нравится — свободная страна.

Если подумать. За офис, электричество, интернет, отопление, воду в санузлах, охрану и т.д. и т.п платить не надо. Не надо беспокоится что ещё 50+ новых джуниоров у тебя и их физически некуда посадить, кроме поставить столы в коридоре, на кухне и туалете. Однако есть куча других моментов. Например в офисе можно обеспечить : генератор, старлинки и т.п. Митинг румы, доски с маркерами и т.д. и т.п. ИМХО в удобном офисе (не конюшне опенспейсной) работать в разы удобнее и приятней нежели дома. А валять дурака и играть в X Box, скажем на бенче — запросто можно и в офисе. Нормальная тема — когда гибрид и можно и из дома и из офиса.

Як би м’ягче сказати, я думаю, Альтману та іншим немає діла до генератору та старлінків. До того ж, у чому він вимірює креативність — неясно. І, якщо технології ще не доросли, то може діло у технологіях, є запит — працюй і заходь на вільну нішу. Але з цим у OpenAI все в порядку. Авжеж він не жаліється, що його продукт використовують по всьому світу, що ж таке?

Але з цим у OpenAI все в порядку. Авжеж він не жаліється, що його продукт використовують по всьому світу, що ж таке?

тут альтман уже може хіба попросити когось там, кого він першим в офіс зажене з ремоута, щоб похлопав його по спині як він вчасно розвів наделу на булочки

youtu.be/h5C7pxQ8wY0

Ну там співзасновник Маск усе виклав у своєму інтерв’ю, на тому тижні. Альман та інші втрачають купу грошей на вартості комерційної нерухомості.

To Google. Elon Musk by James Clayton. Там насправді багато води, та реклама народу до повернення в Twitter.

вижу чтобы тут кто-то из топ-менеджмента топил за ремоут

Это потому, что не все такие как я — на удар кнутом трубой уехать не могут

Завтра upwork потребует скажем всех фрилансеров в Киеве работать из нового офиса up work в зашишеной комнате, потому что это часть договора с клиентами. Все кому не нравится — могут поискать себе другую биржу. Поменяете биржу или выйдите в офис ?

всех фрилансеров в Киеве

Можно ***ать их тем же пряником, потребовать соблюдения ТК по украинскому законодательству. Не знаю кому будет хуже.

Ну тебе аккаунт закроют, с удалением. Все отзывы и рейтинги в 0. Иди создавай клиентскую базу заново. Если хоть немного понимаешь в торговле — это по факту катастрофа — потеря рынка сбыта. В 90% случаев компания этого не переживает. Есть только пара случаев с гениальным возвращением которые провернули Ли Якокка и Стив Джобс. Конечно если клиенты и так уже могут связаться в обход биржи, когда рынок крайне узкий и все всех знают в лицо — оно может и не страшно. В противном случае придется сосать лапу — или выходить на работу «на галеру ».

рынок крайне узкий и все всех знают в лицо

Практически мой случай. Много знаешь кто пишет плагины? Отож!

Не розумію паніки на рахунок офісів, окрім витраченого часу на дорогу до офісу і назад, під час якої можна подивитись відео або почитати книгу.
Роботи в офісі набагато менше, так як велика кількість часу витрачається на комунікацію з людьми, чай, кофе, обід і так далі.

так як велика кількість часу витрачається на комунікацію з людьми, чай, кофе, обід і так далі

В цьому то і прикол, що я не хочу виділяти час під це на обовʼязковій основі, от коли я захочу поспілкуватися з колегами — я приїду і побачу їх. Я краще цей час витрачу на свої справи і свою сімʼю

проблема в тому, що ринок зараз йде в сторону компаній і саме компанії будуть вирішувати, в якому форматі її працівники будуть робити

Як прийде — тодi i поговоримо. А поки — насолождуемось

Не розумію паніки на рахунок офісів, окрім витраченого часу на дорогу до офісу і назад

Навіть якщо це сумарно лише година в обидві сторони щодня, це означає ~240 годин (10 діб) кожен рік. Нескладно порахувати, що за всю кар’eру ти витратиш на ком’ют принаймні пару років свого життя. Паніка не паніка, але якщо є вибір, то нафіга?

Звучит так будто комьют это всегда стоять среди потных тел в метро и смотреть в потолок.
У меня это 10 минут в 1 сторону сидя и читая что-то интересненькое. Пробок никогда нет, пересадок тоже, время на спуститься в метро и подняться в нём или дождаться поезда не трачу.
Это напряг для тех, кто заведомо поселился/принял оффер осознавая, что до офиса ехать через пол города. Если честно, не понимаю, что движет этими людьми и зачем они это делают.

У меня это 10 минут в 1 сторону сидя и читая что-то интересненькое.

Ты забыла посчитать время на собраться-одеться-накраситься.
Так же нельзя позавтракать вовремя утреннего дейлика например (я имею ввиду именно позавтракать, когда проснулся, разгорел в микроволновке и жрешь на дейлике; тащить завтрак на работу чтобы его сразу съесть — это бестолковый гемор)

Одеться нужно и сидя в доме.
Накраситься — 2 минуты.
Не поняла, почему я в комьют должна плюсовать время на завтрак.

Так пишете ніби є якийсь вибір. І якщо мова йде про мегаполіс, то там коммьют буде годину в будь-яку точку міста, до будь-якої компанії.
Вам дуже повезло з 10 хв без пересадок, цінуйте це. Але переважна більшість людей в світі не може собі це дозволити.

Мне не повезло, я осознанно подбирала место жительства рядом с текущим местом работы И офисами других потенциальных «кандидатов» на тот случай если решу сменить компанию.

А теперь представь, что амбиции это не Винница и ЕПАМ, а Маунтин-Вью и Гугл.
И теперь надо принять сознательное решение:
повышать расходы на аренду на $50к в год,
тратить 4 часа в день на дорогу,
селится в «общежитии» где 5 человек в комнате.
Уже не так очевидно.

При чем тут Калифорния если половина тут присутствующих или же в Киеве или во Львове?

я осознанно подбирала место жительства рядом с текущим местом работы
Я в Киеве и у меня через дорогу от дома огромный парк, метро нет (оно и не нужно), потому цена жилья просто смешная.

Маю сміливе припущення, що вам не дуже важливі характеристики житла. Але якщо людина потребує великої площі, гарної якості, то так легко і дешево перезнімати з кожною зміною роботи вже не вийде ні в Києві, ні у Львові.

Прикол как раз в том, чтобы НЕ переезжать. Найти 1 раз себе жилье в удобном месте и жить в нём.
У меня многие знакомые топят за ЖК Республика, вот там сдается квартирка за 24к грн на 40 квадратов rieltor.ua/...​tfy.ua&utm_term=401377025 (уточню, что сама бы я такое не снимала, но беру для примера).
Предположим, что ехать надо в центр, пускай работаем в Гулливере. Общаком из этой квартиры согласно гуглу едем около 50 минут, на машине — 27 минут.
За примерно те же деньги (25к) можно снять 3-комнатную квартиру на 80 квадратов на Соломенке www.country.ua/...​tfy.ua&utm_term=422953854 дом бизнес класса и выход из него прямо в парк. Дорога до «работы» занимает машиной 9 минут, общаком 25 минут (без пересадок).
Но почему-то многие мужественно селятся в первом варианте(а то и на левом берегу), а потом рассказывают, что им бедным сложно в офис ездить.

За примерно те же деньги (25к) можно снять 3-комнатную квартиру на 80 квадратов на Соломенке

Але ж тут ремонт страшний! Я про це і казав, що всі люди різні. Для когось якість житла не має великого значення, і звичайно такі люди мають більше свободи вибора де жити за прийнятні гроші. Нічого тут поганого немає, але це точно не варіант для всіх(:.

Прикол как раз в том, чтобы НЕ переезжать. Найти 1 раз себе жилье в удобном месте и жить в нём.

А тепер уявіть, що вам приходить офер від компанії вашої мрії, але він на лівому березі Києва, чи у Львові. Якщо в компанії ремоут, ви і далі можете жити в своїй недорогій квартирі біля парку і радіти життю. Якщо обов’язковий офіс — уже прийдеться переїжджати(:.

Нормальный там ремонт. Если что, то поменять можно много что и самостоятельно и сделать из квартиры конфетку.
А если она в жопе мира, то тут уже ничего не поделать.

А если она в жопе мира, то тут уже ничего не поделать.

А якщо там компанія вашої мрії?

Нормальный там ремонт

Пшонка-стайл для бідних, оці шпалери, люстри і меблі. Фу. Я б таке не орендував. Зараз 2023 рік, а не часи Людовика XVI.

Ну тобто ти не тільки витрачаєш час на ком’ют (хоч і відносно небагато), а ще й свідомо обмежуєш вибір місця для життя (жити не там де хочеться, а там де офіси), чи не так? Це окей, твій вибір, але він про все одно про компроміси (й іноді додаткові кости).

(це я не згадую про очевидний, але трохи ортогональний нюанс: скільки б там не було офісів поруч, людина яка хоче й може працювати віддалено має на порядок-два більше потенційно доступних оферів)

Как раз наоборот — те, кто не рассматривают проекты в офисе, не смогут принять такой оффер.
А те, кто могут работать и удалённо и в офисе, могут аплаиться на все позиции.

те, кто не рассматривают проекты в офисе, не смогут принять такой оффер

Є і зворотній нюанс. Прямі контракти існують лише ремоутно. І той, хто обмежує себе виключно офісом — обмежує себе також у виборі роботи з відчутно вищою зп.

Но я не ограничиваю себя онли офисом ;)

это называется пролетариат в первом поколении)
когда нет ничего кроме своих цепей

В Києві наприклад офіси компаній всі кучно в центрі, де жити неможливо і дорого. Їздити з будь якого спальника в центр це мінімум пересадка і година часу в банці з сардинами (або у заторі стояти рівно стільки ж). В інших західних містах я бачив різні планування, але в будь-якому випадку максимум це можливість жити близько одного конкретного БЦ, з десятком компаній, з яких може 2-3 айтішні. Будь-яка зміна роботи і ти вже їздиш на інший край міста.

І на рахунок «підбирала місце для життя» — для переважної більшості населення це не варіант, люди живуть там де можуть. А по друге, з категорії тіх що можуть, більшість або купує житло, або вже його має, або в іпотеці і не мають можливість просто так легко міняти його. А люди що орендують по перше витрачають на оренду 1/4-1/3 звоєї зп, просто в нікуди, а по друге також не можуть просто так міняти адресу на 1-2 річних контрактах. І по третє навіть маючи вибір, досить важко знайти гарне житло там де хочеш, а зазвичай там де повезе.

Коротше вам дуже сильно повезло, але не треба це проеціювати на все населення, іншим коммьют вже в печінці сидить, витрачати 5% свого життя на стояння в бляшанці з сардинами.

Я в Киеве и у меня через дорогу от дома огромный парк, метро нет (оно и не нужно), потому цена жилья просто смешная.

Судя по всему где на Соломенской улице, или рядом. А что там так прям доступно кроме ЕПАМа (да и то относительно), Глобала и Циклума? На фоне того, что до войны утром более-менее без пробок можно было ехать только в сторону Протасового, да и то до моста под жд путями только.

Без пробок можно доехать не только до Протасового) Вообще можно и до SQUAD доехать и до Гулливера за 20 минут, тобишь до практически любой компании в центре 20 минут езды максимум общаком.

Ну, видимо, мне не особо везло) Если утром: Воздухофлотский мост — вообще забей, Севастопольская площадь одна большая пробка. Если в центр, то до 101 таувера можно норм доехать, дальше беда. В Протасов да, кайф ездить)

Так прикол в том чтобы мимо Севастопольской площади и Воздухофлотского проспекта не ехать вообще.

Сорян не заметил что вы дешвушка :-)
Ну конечно, зачем еще этот шкаф с платьями если по ремоуту даже камеры не включают, к чему все эти 100500 косметик если никто не оценит? Выйти покрасоваться в центре города, в офисе это самое то ;-).
Но вот оно нужно очень сильно не всем. Особенно если покрасоваться предпочитаешь не на работе а в соотвестующих заведениях.

Я на работу езжу не красоваться, а работать xD
У меня дома как минимум нет всего оборудования.
А вообще считаю, что нюансы проекта в основном обсуждаются в оупенспейсах и офисных кухнях, тогда как сидящие дома эти моменты могут не знать и тратить свое время на изобретение велосипеда.

Раз на тиждень зібратися домовитися цілком достатньо

Ну тоесть вместо рабочих процесов балаган в опенспейсе. буэээ. досвидос, такие помойки уже много лет как забыл и вычеркнул из жизни.

Обсуждение в опенспейсе это не работа а ее имитация. Банальные рабочие процесы предотварщают и балаган и велосипеды.

Мсье явно давно в офисе не был. У нас в соседнем оупенспейсе на 60+ человек вообще никого нет, переговорки тоже пустые и если хочется, что можно работать в ней в тишине.
Правда, большинство таки садится рядом с коллегами, веселей же. А если не хочется с ними сидеть рядом, то тут надо проект менять.

Наверное потому что ты ограничен выбором офисов, этими 10 минутами, ну и одно дело когда ты холостяк с проблемами «куда бы присунуть», тогда безкомнатной студии в центре за глаза, а вот когда семья центр города это зачастую шляпа еще та.
И да, метро летом особенно вонючее, маршрутки вообще для бдсм. Так что ничего интересного в 10 минутах нет.

Тут навіть не про комьют, а те що це сильно впливає на вибір локації для життя, не всім хочеться їхати у велике місто, або кататись двічі через усе це місто бо в тебе дім на протилежній стороні цього міста. Аще гемор за парковками та тянучками по місту.

Завдяки ремоуту я працював на Київскі компанії в Харкові у своєму житлі і мене взагалі не парило де там офіс, в гулівері чи ще десь і чого так важко доїхати в центр з лівого берега Дніпра. З ремоутом географія може бути взагалі на всю планету, хочеш сиди на Салтівці чи Позняках, а твій тіммейт може працювати з Балі або Шрі Ланки.

велика кількість часу витрачається на комунікацію з людьми, чай, кофе, обід і так далі.

Вот я и не хочу тратить бесценное время жизни на эту хуйню

Роботи в офісі набагато менше,

Так само i дома)
Тiльки витрачаеш час куди тобi заманеться «можна подивитись вiдео, а можна почитати книгу»

Ілон Маск на днях дав інтервью і сказав причини. Комерційна нерухомість використовувалась як стабільний хедж яля однушки біля метро, інвестори вклали в неї купу бабла і як у випадками однушки коло метро ціни лише росли. З ковідом ціни на комерційну нерухомість в Сан-франциско і Нью Йорку рухнули, будівлі стоять пусті і генерують збитки, бо за комірне всеодно треба платити, замість прибутків. Зокрема банк Кремнієвої Долини через це втратив ліквідність і лопнув. От зараз ті хто не слабо втратив намагаються врятувати ситуацію, бо втрачають шалені гроші. І взагалі йдеться про оголошення дефолту в США.

Не розумію паніки на рахунок офісів, окрім витраченого часу на дорогу до офісу і назад, під час якої можна подивитись відео або почитати книгу.

а дома лечить горло от воспаления стабильно раз в неделю. Потому что надышался в метро хер зна чем. Знаем, и хорошо помним

Не знаю, кожному своє. І компанії, і співробітникам.
Коли з ковідом пішов масовий ремоут, тут були люди, що жалілися на нього. За електрику вдома треба платити самому, робочого місця нормального нема, дружина-дитина заважає працювати. В основному до речі з країн західної Європи. Можливо в них, якщо взяти такі фактори, як умови для роботи вдома (квадратні метри вільні, вільні фінанси на облаштування робочого місця) і офіс (умови вже в офісі, інтенсивність роботи там, середня очікувана кількість овертаймів, час на дорогу), баланс зміщений в сторону офіса.
А для американців і українців все здається навпаки: місце для роботи є, а час на дорогу витрачати не фаново в середньому.
Тому добре, що на ринку будуть різні компанії, кожен знайде те, що йому підходить(:.

Так в норм країнах усі work from home expenses можна списувати з податків. Навіть орендні платежі при достатніх умовах :)
Доречі, сьогодні вперше за 1.5 роки заїхав до офісу, на «дуже важливий мітинг». Нічого толкового не зробив, крім знайомства з новими HR дівчинками (такі красуні, приємно було нарешті наживу познайомитися). Потім вдома до восьмої вечора закривав важливі робочі питання.
Колеги кажуть, що ходять до офісу щоб перепочити від роботи :))

Так в норм країнах усі work from home expenses можна списувати з податків. Навіть орендні платежі при достатніх умовах :)

Ну от не знаю, може причини були в першу чергу в тому що не хотілося сидіти вдома, а фрази про оплату електрики то вже просто пршук ще якихось проблем був. Сам просто в Україні, питання комуналки очевидно не є чутливим(:.

Скоріше в ваших фантазіях. По перше треба довести що місце, де ви працюєте, використовується виключно для праці, по друге — поперше. Практично неможливо.

треба довести що місце, де ви працюєте, використовується виключно для праці

Не правда.
Надо определить % использования. Если работаешь из дома 8 часов в день, то списуешь 30% стоимости, так же с арендой, ипотекой, лизингом и всем остальным что ты используешь в работе.
Общепринятая практика все кого я знаю так делают.

ви хоч раз отримали? ааa... всі, кого ви знаєте. зрозуміло!

Я же в Украине, как я это могу это делать на упрощенке.
Не могу понять, от куда эта агрессия? Изучите вопрос.

Під час пандемії в нас був жорсткий локдаун, який потім ще і супроводжувався різким зростанням цін на комунальні послуги, восновному на електрику. Ми працювали 100% часу з дому, в результаті витрати на життя значно зросли. Звичайно що я цікавився чи можна це якось компенсувати, між іншим і за рахунок податкових пільг, і отримав негативну відповідь. Така ось історія. Не з чиїхось слів, а цілком реальна. Фантазії на рахунок відрахування від сплати 30% згідно розміру стола і крісла трохи дивні. Іпотека податком не обкладається і так, якшо шо. Ви її списуєте самі або банк вам робить списання в податковій декларації, я точно не знаю. Є ще нюанси з забезпеченням працівників необхідним коли вони працюють з дому, але під час пандемії уряд призупунив вимоги. І здається так і залишилося.

Причём тут компенсации и налоговые льготы?
Ты из оборота вычитаешь расходы (аренда, интернет и т.д.) и платишь налоги на оставшуюся сумму.
Возможно в вашей локации такого действительно нет, а возможно вы не там и не то спрашивали, а нужно обратится к бухгалтеру. В Канаде, Штатах так и работает.

Ви зараз говорите про аналог ФОП чи про найманого працівника? Який у найманого працівника «оборот»?

Просто обратись к бухгалтеру и узнай.

Ясно. Черговий балабол. «Запитай у бухгалтера, про що я говорю.»

www.irs.gov/...​eductions-for-individuals
Я же не буду вас учить бесплатно. Хотите разобраться разбирайтесь.

аренда

В Німеччині, можеш тільки частину оренду записати у видатки. Кімната має бути окрема і виключно для роботи. Плюс ще там ліміти додаткові є.

Так везде где можно, можно только часть. Могут быть и доп условия, надо смотреть местные требования. Но удивительно почему эта общепринятая практика вызвала такой резонанс.

Но удивительно почему эта общепринятая практика вызвала такой резонанс.

Просто коли перший раз бачиш таке, то відразу малюєш схеми щоб зекономити під 0.5к євро. А коли потім починаєш вчитуватись, то там мінімальний профіт з купою бюрократії..

По перше треба довести що місце, де ви працюєте, використовується виключно для праці, по друге — поперше. Практично неможливо.

это в какой стране такое?

Хотя вы правы, может быть человек из России пишет

такі правда, в світі крім вашої расії нічого не існує тав фьйодар

в данії. зато можна списати на витрати доїзд на роботу, навіть велосипедом. але має бути не менше ніж 12 км в одну сторону. skat.dk/...​.aspx?oid=2234761&lang=us якщо дуже постартися. дехто навіть отримує.

в данії

жлобы

в Германии с этим нормально. проезд на работу тоже с налогов можно списать если это больше чем 5 км. коллега вообще пишет, что он каждый день ездит в офис и потом домой и работает ещё из хоум офиса и такое пока прокатывало у него.

Дуже легко підтверджується планом помешкання та фотками. Та й взагалі, ті жалюгідні кошти, які звичайні РПЗ намагаються відшкодувати навіть не триггерять anti-fraud софт у податковій

в якій графі декларації? ви самі робили чи за вас консультант декларацію заповнював? як документацію про використання приміщення вели, щодня робили фото?

Та сам робив. У мене студія для роботи, передбачена в плані помешкання.
А під час ковіда просто використовував shortcut method для tax return, це 80 центів за кожну робочу годину. Кількість годин, що відпрацював — маю у документі.
Хоча є один момент: якщо ти просиш відшкодування податків за домашній офіс, то тоді ти автоматом стаєш винним Capital Gains Tax при продажі помешкання.
В наших краях, якщо ти продаєш своє основне помешкання, то податок не платиш. А якщо в тебе був офіс — то платиш ))))

а в наших краях — тільки в спефицічних випадках, якщо ця частина житла використовується виключно як офіс — як приклад якщо ти там зробив стоматологічний кабінет, або прийомну нотаріуса.
А якщо це просто стіл з комп’ютером в кімнаті, то ніфіга з податків не вичтеш.
Зато так, ніяких податків при продажі (Вірніше там теж є ньюанси, але вже інші — нема податків, якщо купуєш інше житло).

В ЮК используется очень часто, % аренды списывается, все контракторы на этом сидят, да бухгалтерия становится заметно сложнее но там же куча всяких бухов которые тебе посчитают и ескперты по налогам которые все помогут оформить.

В ЮК... все контракторы на этом сидят

www.gov.uk/...​employees/working-at-home
Who can claim tax relief
You can claim tax relief if you have to work from home, for example because:

1. your job requires you to live far away from your office
2. your employer does not have an office

Who cannot claim tax relief
You cannot claim tax relief if you choose to work from home. This includes if:

1. your employment contract lets you work from home some or all of the time
2. you work from home because of coronavirus (COVID-19)
3. your employer has an office, but you cannot go there sometimes because it’s full

сподівюся вам не треба на ваше нарєчіє перекладати

Боже как же мамкены эксперты заколупали, ты про аналог нашего КЗоТа, а я про контракторов(котрые селф емплои здесь называются). Люди которые на обычном котракте (типа КЗоТ) даже налоги сами не платят, все работодатель делает, он выступает налоговым агентом.

Селф емплои это уже типа нешего ФОП.
Вот ссылка что все отлично списывается не только часть аренды но и даже некоторые ютилити бил (електричество, интернет например)

www.gosimpletax.com/...​ the,more — £26 per month

The amount you can claim for utility bills can be calculated using the number of rooms in your home. If you have four rooms in your home — one of which you use solely as an office — and your electricity bill is £400 per year, for example, you could claim up to £100 (400 divided by 4).
You can claim a proportion of your utility bills (gas,water and electricity), telecoms (internet and telephone), rent or mortage interest and council tax.

Даже каунсил такс можно срезать! За год он изи ±двушку будет.

Ага, Don’t miss out, sign up today to take advantage of 25% off GoSimpleTax, без смс! Я звичайно що не рубаю в податках на острові, але посилання, що я навів, не згадує ніяких наймнаних працівників чи контракторів. Just Claim tax relief for your job expenses. Особисто ви списували? Користувалися цим симплтакс, немамкін єкспєрт бод бод?

www.gov.uk/...​es-if-youre-self-employed

If you work from home
You may be able to claim a proportion of your costs for things like:

heating
electricity
Council Tax
mortgage interest or rent
internet and telephone use

Example
You have 4 rooms in your home, one of which you use only as an office.

Your electricity bill for the year is £400. Assuming all the rooms in your home use equal amounts of electricity, you can claim £100 as allowable expenses (£400 divided by 4).

If you worked only one day a week from home, you could claim £14.29 as allowable expenses (£100 divided by 7).
Это на тот случай если в глаза долбшиься

Слив зачитан.

але посилання, що я навів, не згадує ніяких наймнаних працівників чи контракторів

www.gov.uk/...​employees/working-at-home
вот твоя ссылка, даже прямо в ссылке пишет что это про емплои
ну и по тексту
Who cannot claim tax relief
You cannot claim tax relief if you choose to work from home. This includes if:

your employment contract lets you work from home some or all of the time
you work from home because of coronavirus (COVID-19)
your employer has an office, but you cannot go there sometimes because it’s full

А ГЛАВНОЕ по твоей же ссылке, в правом верхнем углу ссылка если селф емплои, ты таки долбишься в глаза, иксперд мамкен )))))))))))

Підпиши фіктивний договір оренди, покажи його, розповій брєд про моральне розділелення робочих і особистих годин. При бажанні можна голих кухарів і прибиральниць найняти.
В Україні все можна правильно вирішити, було б бажання.

оце по нашому, україна рідна мати — не вкpадеш не будеш мати ::hug::

Якщо мова про Україну, то так багато не наоптимізовуєш, для більшості не буде сенсу з єдиного податку злазити, особливо, якщо це не Львів.

Мені більш пасує віддалена праця, але розумію, що є люди, для кого офісна праця буде кращим розв‘язанням: наприклад, коли велика родина, багато дітей, нема власного кабінету чи нема порозуміння з родиною про те, що не можна чіпати з побутовими питаннями під час праці... Отже причин для офісної праці багато, й тому, вважаю, людина повинна сама відзначити для себе форму праці, а компанії надати можливість працювати в офісному, віддаленому чи в гібридному форматі.

Зі свого скромного досвіду бажання всіх загнати в офіс зводиться до того, щоб в будь-який момент можна було прийти до когось і презетнувати йому свою «спонтанну геніальну ідею» і чомусь така відсутність процесів і планування називається креативністю. Найкращий продукт в якому я працював і в якому втілювались найкреативніші ідеї був remote-first компанією ще до того, як це стало мейнстрімом і робився людьми з усього світу з різних часових зон. Була культура асинхронної комунікації і тільки один обовʼязковий мітинг в тиждень і це нікому не заважало. Додакові мітинги узгоджувались мінімум за 2 дні і дуже добре фасилітувались і, о чуду, ні в кого не виникало пробем з роботою чи продуктивністю.

культура асинхронної комунікації і тільки один обовʼязковий мітинг в тиждень

Це де таке? Аплаюсь!

В нас таке. Але вакансій наразі нема.

Якщо вже так менеджмент хоче підвищити продуктивність роботи, то хай самофайриться dou.ua/forums/topic/43402

майндсет у дяди Сэма следующий:
работник = пролетарий = быдло.

ему виднее, где и как работать другим (ср. с ебаной русней — им тоже виднее, как нам жить в нашей стране)

но особенность человеческого сознания в том, что быдлом является как раз тот, кто считает других быдлом.

Як добре що в нас охфiс не вмiстить i половини рил, тому не дуже тиснуть

А платити за житло коло цих сраних офісів він збирається? чи інженер має віддавати усе на всрату двушку в мегаполісі і все життя скрести на іпотеку, на цю саму срану двушку, це ж блт яке щастя жити в стойлі бо у когось проблеми з креативністю. мр₴;@/&и гр.&:@(ані.

я ща зрозумів що буде наступним капча-тестом
це будуть неетичні вислови! зуб даю :D

та всьо прально сказав, тут блін хаузін крайзес мзфк, а топ 0.1% що володіє 20% багатствами суспільства своїми велетенськими хєрами й опінійонами махають перед low 50% percentile income і ніщім середнім класом

останній раз це погано скінчилось, домахаються ще, і це зовсім без шуток

21 лютого 1848 року комуністичним маніфестом
От ще досі жуєм наслідки розшарування суспільства 19ст

21 лютого 1848 р

Не скоро домахаються значить, у нас тут неогліден ейдж на підході з інтенсивною централізацією капіталу.

сорі не андестенднув віч ейдж? :)

Не скоро домахаються значить,

ну це ще як сказать не скоро, до паризької комуни 20 років, до жовтневої 70

зараз все набагато швише розвивається, так що вангую років через 20-30 появу нью-лєніна в якійсь рандомній європейській країні з власним новітнім варіантом «взять і подєліть», якщо пацюки типу альтмана будуть далі вказувати публічно де ніщім ефективніше працювати

сорі не андестенднув віч ейдж? :)

нео глідед, нова золота ера (стара була 1877 to 1896) — період стрімкого економічного розвитку з характерними рисами збільшення частки конкретного капіталу відносно GDP юрисдикції, на піку у 1910 році частка капіталу 1% венчур білдерів складала близько 45% від усього капіталу США топ 10% венчур білдерів шарили близько 80% капіталу країни. Звичайно, таке можливо за рахунок реінвестування в бізнес і росту компанії з більшим рейтом ніж real GDP, але саме не концентрація а централізація капіталу пришвидшує цей процес, бо вона одночасно не піднімає сам GDP пов`язаної економіки.
На даному етапі, яскравим прикладом є монополізація фінансових установ. Такі поглинання як FRB JP з еквіті близько 3 чи 4 мільйярдів звичайно не такі впливові як колись WaMu з 50% в еквіті по 2 бакса пер шер, але все одно. Ну, можливо, тупий скот колись навчиться замість досупу до FDIC питати у що банки інвестували, але аналогічна тенденція є і з ТЦК.

через 20-30 появу нью-лєніна в якійсь рандомній європейській країні

Не думаю, що це буде саме Європейський ленін, бо люди є знову капіталом, а не лейбором, країни Північної Америки успішно забрали найкращих, залишивши Україні борги в майбутньому, як свій ассет. Іноді вражає професійність політичних девелоперів цих країн, які підняли економіку за рахунок war government spending, не втрачаючи а набуваючи навчених людей.

А догнав, я чесно дивлюсь на минулі 20 років як на гілдед ейдж аля до початку ww1

професійність політичних девелоперів цих країн

Ну це я б приписував штатам як географічно захищеній країні без ігор в соціалізм, може ще голівуду й американській мрії 70-80х з фільмів.
Професійність політиків хз, не переконливо

Багато країн з професійними девелоперами, не в усі активно їдуть

Поки найактивніші стають в чергу на h1b чи пролізають нелегалами, країнки типу uk/de/решта відгрібають хіба залишок 2го порядку і хвилі біженців

Але от в штатах розшарування як не крути більше, проблема гостріша, а держава не грається в соціалізм як єврокраїни, так що так, може бути цілком не євролєнін )

Пс

Це про це, навіть не голден, цікаво, новеньке мені
en.m.wikipedia.org/wiki/Gilded_Age

Ахахах, от не було не було і знов

When her husband died, Lydia Moss Bradley (1816–1908) inherited $500,000; shrewd investments doubled that sum and she later became president of his old bank in Peoria, Illinois. She worked from home to handle banking business.

Що дозволено пану, не дозволено хлопу ;)

Ага )

ложила Ліда на ету вашу ефєктівность, фейстуфейс комунікацію й качєство брейнстормінга

Ще оце раді чєловєков цих корсєт натягуй кожен день

Ще оце раді чєловєков цих корсєт натягуй кожен день

так это ж один из use cases зачем вообще ездят в офис — надо куда то одевать шмотки и зрители нужны, как говорится — на других посмотреть и себя показать. а Лида была наверное уже в годах или ей просто надоело это действо из мира животных.

надо куда то одевать шмотки и зрители нужны, как говорится — на других посмотреть и себя показать

так вже навіть це не канає, хіба підвищити ризики отгребти за харассмент світить, навіть сумно

часи такі, що прям краще вже дома сидіти, целєє будеш

Ну дамам мабуть хай буде, от хай для альтмана от блузочку, на ванонван, а потом і зразу в суд його за вухо можна, щоб знав падла

хіба підвищити ризики отгребти за харассмент світить, навіть сумно

просто надо тихонько из за монитора дзыркать — у кого там сегодня декольте (ну или задница СТО если дзырю я)

а так конечно харассмент и ещё раз подтверждает, что нехрен в том офисе ловить

а Лида была наверное уже в годах или ей просто надоело это действо из мира животных.

или просто уже небыло у кого просить повышенине

или просто уже небыло у кого просить повышенине

😂😭
это лучшее!!

ангую років через 20-30 появу нью-лєніна в якійсь рандомній європейській країні з власним новітнім варіантом «взять і подєліть»

Reparations for Black Californians Could Top $800 Billion

По останній валюації опенаі двушка в СФ коштує 2/3 їх середньої річної зарплати. Так що найбільша проблема відвалити стільки бабла і переступати через зомбаків.

Я вважаю, що одна з найгірших помилок індустрії технологій за довгий час полягала в тому, що всі могли назавжди перейти на дистанційну роботу... Технології ще недостатньо хороші для того, щоб люди могли вічно працювати віддалено, особливо в стартапах

Перекладаю з корпоративної мови на людську: «Ми в OpenAI обісрались з ремоутом, в нас не вийшло, тому ми повертаємо людей в офіс»

На палю його
А якщо комуняка то на гілляку

Тут какое дело: если можно работать удаленно, то абсолютно не зачем снимать оверпрайснутую хату в засраном SF (на улицах бомжы-наркоманы, «poop patrol» — не мем и т.д.), а можно жить в более вменяемом штате.
Видимо Альтман имеет какое-то отношение к недвиге в SF и пытается сдержать падение цен на нее.

какое-то отношение к недвиге в SF

Та вони всі там в нерухомість нормально вкладені в своїх локаціях ;) це ж просто мастхев у будьякому портфелі

Все це просто сформувати суспільну думку й загнати всіх назад у мегаполіси

Джина не заженеш у пляшку. Все це мяумяу й гавгав — акурат до кінця кризи, потім всі хором покладуть хєр на альтмана та його опініон

До речі ось недавно, не альтман там один

fortune.com/...​ers-decline-gregory-daco

www.cnbc.com/...​rate-in-four-decades.html

якщо вчитаєшся то проблема зовсім не в ремоут і падіння продуктивності мізерне, але це не зупиняє автора робити «правильні» висновки

а ну і звісно лейофи тут зовсім не при чому

Позвавчора наймали як дурні, вчора повиганяли тисячі на вулицю, а сьогодні винен WFH. Гра в наперстки

Спецом пошукав його статті про продуктивність до 2021 р.
blog.samaltman.com/productivity

I’ve got a beautiful desk with a couple of 4k monitors on it in my office, but I spend almost all my time on my couch with my laptop

Ніколи такого не було і от знову. Для черні beautiful desk with a couple of 4k monitors in my office, а для себе рідного домашній couch

Нагадало як Urs Hölzle сіньор VP з Гугла публічно протестував проти ремоут роботи, а сам з’їбався в Нову Зеландію працювати ремоутно.

Знову менеджмент плачеться, що гребця не можна кнутом херакнути дистанційно:)

готова каждый день ездить/летать в офис почти в любую точку мира, если время на дорогу будет засчитываться как рабочее, а так imgur.com/a/S5A5bgj

Дуже цікава позиція, доречі! А чому саме час трансферу ви взяли за основу? І чому саме роботодавець має платити? може варто зробити «equal opportunities» і поділити витрати?

А чому саме час трансферу ви взяли за основу?

ну работодатель же хочет, чтобы девелоперы ездили в офис, пусть он за это и платит. лично мне от этого пользы ноль, продуктивность падает, отсюда может быть берн аут, это плохо для здоровья. что там с креативностью — я хз, я не понимаю чем этот Сэм меряет креативность, что она у него упала.

ну работодатель же хочет, чтобы девелоперы ездили в офис

так це ж девелопери хочуть зарплату отримувати, тож ....

ну я могу в другом месте зарплату получать, не одним ой-ти как говорится 🤷

І там можна буде з дому працювати? 🤔

в бесполезно потраченном времени на поездки в офис

а де книжки читати тоді? Тут амазон під ударом

це ж просто прям як анекдот про шкоду велосипедистів для економіки ) тільки тут не анекдот

а де книжки читати тоді?

книжки, спотифай и ещё ленту фейсбука скроллить. ну классно ж. я сейчас потрачу час времени среди чужих в основном неприятных мне людей, в неприятной обстановке, наверное буду читать книжку, чтобы скоротать время и в итоге наконец то заняться тем, чем бы я уже 1.5 часа занималась из хоум офиса если б не придумали загнать снова всех в стойло

поездка на велосипеде — то хоть кардио, хоть какой то толк

я сейчас потрачу час времени среди чужих в основном неприятных мне людей, в неприятной обстановке

А если педальки крутить? :-))

А если педальки крутить? :-))

та не, я лучше ещё одного ребенка рожу на удалёнке :Р

У нас хрша чотири роки тому хотіла звільнятись

а звільнилась цього року, після третього ;) вумна, шанування їй

а звільнилась цього року, після третього ;)

та норм

если в хоум офисе, то можно особо даже и не распространяться о том, что происходит. 8 недель после родов и вперёд дальше грести. хрен такое провернешь если в офис надо ездить, на последних месяцах это физически тяжело и все отекшее, фейс напоминает беляш, глаза как у китайца

среди чужих в основном неприятных мне людей, в неприятной обстановке

аааа в мене те саме

я колись в перші дні локдауна їхав на пошту і просто ахйївав від того як класно на вулиці коли нема людей, зайшов на пошту — черги НЕМА, я як король повільно пройшов до стойки улибався ще так кокєтліво

а за кілька років таким асоціальним любителем тиші став, що мене ці блюди на вулиці реально дратують метушнею й своїми запахами, і вийти в пікові години кудись а не дай бог їхати ще — тупо стрес і настрій в нуль на решту дня

чем бы я уже 1.5 часа занималась из хоум офиса

перевожу — поспати ще 1.5 години.
Але це не стьоб. Я трачу цей час на сон. А коли доводиться в офіс їздити — я не висипаюсь, і стаю злішим

не одним ой-ти как говорится

І як це корелює одне з одним? Тільки ІТ має офіси, у які треба їздити? А на завод мабуть не треба, або у магазин? А якщо офіс ближче, ніж ти дітей у школу/сад водиш?

І як це корелює одне з одним? Тільки ІТ має офіси, у які треба їздити? А на завод мабуть не треба, або у магазин? А якщо офіс ближче, ніж ти дітей у школу/сад водиш?

ладно, если не понятно, то распишу много букв

вот работаю я например тренером и еду 1 час на работу в спортзал. я еду чтобы что? чтобы вместе с толстыми тётеньками прыгать, приседать, гантелькой раз-два качаем дряхлый бицепс, чтобы рученьки красивыми были и летом платьице одеть не стыдно. если я не приеду в спортзал, то что будет? тренировка отменится, тетеньки расстроятся, бицепс дряхлый, тетенькин муж грустный. (тренировки по зуму — то фихня если что, работа с людьми и нужен раппорт)

а вот теперь работаю я тем кем сейчас работаю и не приехала я в офис, работаю из дома. что случится? код не напишется — не задиплоится, тасочки не передвинуться, тикеты не напишутся, спринт не закроем как обычно? зачем мне проводить 1 + 1 час в день к тому же в неприятной обстановке, чтобы в результате получить тоже самое или хуже (в офисе я работаю меньше чем дома если что)?

ехать в офис чтобы что?

Тоб-то питання не в дорозі до офісу, але чомусь саме до цього ти придовбалась. Якщо ти у офісі просто за своїм компом сиділа й тасочки закривала, то звісно це можна й вдома робити, і потний автобус та тітоньки із дряблими рученятами тут ні до чого

Переключення дім-робота-дім для мозку, щоб не вигоріти.

Переключення дім-робота-дім для мозку, щоб не вигоріти.

в мене для цього окремі пари тапок

для дому — зручні, для роботи — невдобні, щоб не затримуватись допізна на роботі :)

так никто ж не против, если лично тебе это нравится и нужно

Ну розумієш какбе є така штука як економічні мультиплікатори

На пальцях — якщо білі комірці не будуть працювати в сан франціско, то там не буде ні масажистів, ні піцерій, ні барів, ні клубів, ні школ нормальних, ні нерухомості дорогої.

Буде замість санфранціско бомжатня і нью-детройт, що в принципі уже, тільки в кожному великому місті

Купа планктона що обслуговує білих комірців не будуть купляти бенз, машини, платити за паркомісця, не будуть платити за проїзд, оренду, не будуть їсти такос на обід втридорога і пити капучину вранці

Ноги зрозуміло звідки ростуть в «регулярно їдьте в стойло постояти» ?

Заводи, магази і все що ти описав є всюди де люди живуть.

Заводи це поганий приклад, бо загалом це не білі комірці, там нема і не було питання ремоут чи ні. Магаз те саме, але магаз принаймні є всюди один чи інший, як і школи.

Питання ремоута стоїть виключно для білих комірців, а там де білі комірці не купляють кохве вранці — там нема ні грошей ні роботи для купи людей

Грубо кажучи — ремоут провокує економічну трансформацію коли капітал тікає з великих міст в місця де білі комірці живуть

По суті тут нема поганого нічого для периферії й білих комірців. Ефективність — чос і пудра. Питання в тому що люди з серйозними активами в нерухомості як офісній так і резіденшл не радіють тому що їхні площі нікому непотрібні, падають в ціні, а вони замість жити в раю раптом живуть в бомжатніку в overpriced mansion, і навколо раптом вже не колеги й мідл клас із заздрощами, а бомжі й біднота.

Мабуть ти помилився коментарем і хотів відповісти іншому про СФ ;)
Всі ці централізовані офіси й мультиплікаторна економіка навколо них створюють (а) фінансові бульбашки і (б) проблеми з інфраструктурою. І потім виходить, що ти наче на папері мільонер, але живеш у маленькій квартирці у фанерному 100-річному будинку та їздиш на роботу у потному автобусі чи на лісапеді. То ж краще все ж таки розподіляти людей і ресурси рівномірніше, й ремоут ворк цьому сприяє

Ну і я про те шо ремоут ок, може не так зрозумів

(а) фінансові бульбашки і (б) проблеми з інфраструктурою

це все пов’язано і я не про сф, це тренд який чекає на кожне місто, яке перетвориться в гетто. Просто цьому опираються

СФ я просто яскравий приклад взяв бо там бомжам комунізм прям уже вчора )

Фінансові бульбашки існують коли наприклад всі лізуть жити в місто з обмеженою кількістю площі, автоматом починає рости купа інших індустрій — будівельна, харчова, сервісна.

А на бульбашках і конкретно нерухомості, чи якесь суміжне, там готелі чи ресторани, там серйозні дяді і заробляють бабоси, особливо родичі й квазіродичі чи друзі політичних еліт.

на папері мільонер, але живеш у маленькій квартирці у фанерному 100-річному будинку та їздиш на роботу у потному автобусі чи на лісапеді.

Ну так в тому й суть, що поки ти 20 років орендуєш шпаківню бо треба їздити в офіс, хтось володіє будівельним бізнесом, який будує жилплощу, чи банком який дає кредит на іпотеку, а дрібнота вже бере іпотеку й здає її чи живе там пишаючись здобутками життя

Серйозним дядям про яких я кажу — їм іпотека не потрібна. Не в тому сенсі. Вони її видають, тобто вона їм потрібна, але не для того щоб купити, а щоб хтось купляв

ну так у кожного свої інтереси: у когось загнати всіх у переоцінену нерухомість, у когось — живитись крихтами з барського столу біля цього столу (оті всі мультиплікатори, які мігрують поближче до платоспроможного попиту, роблячі життя своїх «кліентів» складніше й дорожче), а у когось — знайти можливість заробляти у дорогій локації, а комфортно жити у дешевшій :)

Століттями було так що економіка концентрувалася в містах, урбанізація. Ремоут — це деурбанізація, переворот останніх мабуть років 500 економічних відносин в суспільстві, і зникнення вартості капіталу відповідних верств населення, сконцентрованого в містах

Ремоут — це деурбанізація

ні, бо платоспроможні працівники ремоуту таки хочуть урбанізованої інфраструктури, вони не дауншифтери у своїй масі. Але краще мати 10 комфортних міст по 100-200к людей на відстані у годину-дві автобаном/поїздом одне від одного, ніж всім лізти у один мільонник. Тоб-то ремоут — це просто децентралізація.

ну так, хай буде децентралізація

про дауншифтінг то не зовсім коректний кейс, бо містечка й тауни всякі в нормальних країнах зовсім не аля наші депреснякові райцентри, є звісно й депресняки але цілком можна пристойно жити наприклад за 200 км від з усіма благами цивілізації в доступності

А працівникам з інших сфер доплачують?

А працівникам з інших сфер доплачують?

работники большинства сфер не могут работать ремоут, у них выбора нет.

айтишники работать ремоут могут. но у некоторых странные склонности и они отрицают это. может конечно это не айтишники, а какие нибудь продавцы кофе или офисных стульев

я хз — кто эти люди, но они за то, чтобы просрать такую прекрасную возможность как хоум офис

Так, але ремоут не був настільки поширений до коронавірусу.

Що може бути краще ніж «жити на роботі»? Я працював майже десять років як девелопер віддалено — досить, за довгий час починається треш і деградація. Приписувати «странные склонности» нормальним людям, які хочуть бачити інших людей а не аватарки може тільки людина, яка сама має «странные склонности». На моєму віці нормальний тайм менеджмент на удальонці був десь у 5% людей. Інші постійно тупили, дороблювали роботу вночі та на вихідних бо займались фігнею, мали постійні сварки та проблеми вдома та згодом тікали в офіс. Якщо ви входите в ті 5% — супер. Але не ображайте інших.

Що може бути краще ніж приходити додому о 21 із офісу бо у тебе коли із 19 до 20, і годину додому добиратись.

Не всі живуть во всратих мегаполісах де дорога з офісу до дому займає години. В Дніпрі, наприклад, можно за 10-15-20 хвилин дойти пішки до офісу в центрі з багатьох районів. На таксі доїхати з дальніх місць можна за ті самі 20 хвилин максимум. У нас також офіс у Франківську, там теж не проблема пройтись пішки або таксі за копійки визвати. Якщо дорога займає більше, то люди і не ходять до офісу зазвичай, тільки коли є настрій.

На коли з 19 до 20 години ви самі погодилися, тож не бачу сенсу це якось коментувати.

Так ремоут це ж про свободу!
В даний конкретний момент часу ви живете в пішій доступності до офіса, і можете легко ходити. А завтра хочете півроку пожити на Балі. От уже і проблема, якщо є вимога ходити. Плюс в більшості випадків ремоут-френдлі компанії все ж мають чи офіс чи коворкінг якийсь, куди за бажанням можна іноді ходити.

Так ми про ремоут-френдлі компаніі чи онлі-ремоут компанії? Ремоут-френдлі це коли тебе особисто знають колеги, але ви не тусуєтесь кожен день в офісі. Ми до себе іноді запрошуємо колег зі всіх міст України в один з офісів, просто щоб познайомитись. Іноді люди просто відмовляються і це нормально. Багато хто сам реквестить відвідування офису бо «буду проїздом у Франківську кілька днів, чи можу я працювати з офісу».

Але знайти людину на проект і після онбордінга вона каже — а тепер я їду на Балі, буду працювати в інші години і святкувати інші свята то це не про ремоут.

Так ми про ремоут-френдлі компаніі чи онлі-ремоут компанії

Я в цілому тут про те, що можливість постійно працювати на ремоуті — це додаткова, і дуже суттєва, ступінь свободи. Ви як керівник власні з тих чи інших причин у ній відмовляти своїм колегам, це ваше право. Але треба розуміти, що за це ви платите меншою кількістю потенційно зацікавлених кандидатів і, можливо, вищими вимогами до інших бенефітів. Якщо вам це ок, то ніяких проблем тут не бачу.
Головне, що особисто мене тригерить, це месаджі типу «мені регулярно ходити в офіс подобається, значить і всім подобається». Це очевидно не відповідає дійсності(:.

Але знайти людину на проект і після онбордінга вона каже — а тепер я їду на Балі, буду працювати в інші години і святкувати інші свята то це не про ремоут

Так звичайно, можна вимагати присутність в певні години і робочі дні, наврдяче це багатьма сприймається негативно(:.

Вам повезло жити десь в адекватній доступності від офіса, і тому ви бажаєте загнати туди усіх, включно з тими кому немає вибору крім витрачати по 2-3 години часу в день на коммьют. Бо так менеджеру подобається. Класний план.

Хто сказав що я щось бажаю? У нас відвідування офісу повністю вільне, але близько 80% колег більше трьох днів на тиждень проводять в офісі фуллтайм або частково. Бо це весело та продуктивно.

І я не бачу нічного поганого в тому, що менеджмент може ставити якісь умови — рік назад всі радістно кричали що звалять зі своїх компаній як тільки почнуть повертати в офіси. Що змінилося? Різноманітність пропозицій на ринку — це тільки на краще. У вас є вибір з ким працювати.

Бо це весело та продуктивно

facepalm блть

Якщо у вас був інший досвід, це не означає що у всіх так.

вы взаимоисключающие вещи написали, не находите? Или ходите не работу работать, а веселицо?

Не обовʼязково з засмученим виразом обличчя сидіти цілий день щоб бути продуктивним. Коли людям комфортно і приємно працювати разом зазвичай і весело.

Деколи задачі достатньо складні і нетривіальні, і треба кількох людей зібрати обговорити і щось вирішити.

Тоді весело і продктивно.

У нас відвідування офісу повністю вільне, але близько 80% колег більше трьох днів на тиждень проводять в офісі фуллтайм або частково.

Я бачу взаємовиключаючі параграфи. А точно прям «повністю вільне»? І якщо 100% найманих працівників завтра скажуть що хочуть фулл ремоут, то компанія це дозволить?

Так було в ковід. І нічого поганого не сталося. Але через декілька місяців люди самі почали питати коли можна в офіс. Ніхто не забороняв. Після масової вакцинації взагалі офіс був майже повний. Це ніяк не форсилось з боку компанії, але працювало так — «О, ти шо з офісу на колі? І я хочу, завтра буду!».

«О, ти шо з офісу на колі? І я хочу, завтра буду!».

ось це найтупіше та найгірше, що можна робити в офісі! тоб-то варіанту 3: ти або заважаєш іншим, або як дебіл постійно бігаєш у переговорки, або сидиш у власному кабінеті. у будь-якому варіанті ти не спілкуєшся з іншими людьми в офісі і взагалі не використовуєш переваги офісу.

В Дніпрі, наприклад, можно за 10-15-20 хвилин дойти пішки до офісу в центрі з багатьох районів. На таксі доїхати з дальніх місць можна за ті самі 20 хвилин максимум. У нас також офіс у Франківську, там теж не проблема пройтись пішки або таксі за копійки визвати. Якщо дорога займає більше, то люди і не ходять до офісу зазвичай, тільки коли є настрій.

и так будет всегда в твоей жизни, инфа 100 %

судячи з тайтлу він сам обирав розташування офісу :)

следующий шаг — это силой мысли менять реальность)

Ну обрати де зняти офіс — це ж не якась супер сила, то ж у чому проблема?

це історія про Франківськ. Боюсь подумати, що в якомусь Києві. У Львові був колега, який жив на Тракті і добирався на Наукову, то він або приїздив на 8 і їхав о 16 або приїздив на 11 — 12 та вертався додому після 20.

На коли з 19 до 20 години ви самі погодилися, тож не бачу сенсу це якось коментувати.

Ага, скажу кастомеру нехай відкладає свій реліз бо мені треба в АТБ зайти :)

Ну похід в АТБ навряд у вас планувався так само заздалегідь та з тією ж кількістю людей, як ви планували реліз. Якщо це виключення, то іноді можна і потерпіти :)

З каскаду на радіозавод також трохи є

От тільки зп в НеКиїв сильно просідали, до ковіда, а потім зрівнялись. І не надо про черіпікінг що десь там хтось отримав. Я з Харкова моніторив завжди зп, завжди нижче Києва була, з ремоутом все стало занчно легше.
Ну і вибір звісно з ремоутом став в рази кращій.

Колись між Франківськом та Львовом була різниця х2. При чому в межах умовного СофтСерву.

Так галери юзали по максимуму привязку до локацій.

С левого берега Вы за 20 минут в центр в Днепре не дойдёте.

Навіщо жити на лівому березі? 🤔 там нормального житла й районів все рівно немає

Інші постійно тупили, дороблювали роботу вночі та на вихідних бо займались фігнею, мали постійні сварки та проблеми вдома та згодом тікали в офіс

Це якийсь неправильний ремоут. Ремоут — це не обов’язково робота з тісної двушки. За бажанням завжди можна піти в найближчий коворкінг, або поїхати на кілька місяців у теплу приємну країну, пожити на узбережжі моря.

Ми ж говоримо про основну масу людей на ремоуті. Основна маса людей проїдає свою ЗП або збирає гроші на іншу «тісну двушку». Тих, хто їде працювати на кілька місяців у теплу країну не багато. І коворкінг вони теж ігнорують, бо сидиті в трусах(або без) перед монітором важливіше ніж всі соціальні активності.

Іноді реально люди втомлюються від офісу і перепочивають. Але, як на мене, якщо в тебе такі колеги що від них хочеться тікати то краще змінити місце роботи.

Приписувати «странные склонности» нормальним людям

это я ещё мягко выразилась

если сейчас не надо, то зачем в принципе херить такую прекрасную возможность работать оттуда, откуда удобно (будь то офис, дом, коворкинг, пляж и пр.)

причины — начиная от приятного, чтобы жить где хочется, видеть как растут дети, путешествовать кому нравится и заканчивая неприятным — как например когда человек по причине болезни стал ограничен в передвижении (особенно актуально для стран, где нет страхования на случай нетрудоспособности)

но нет, надо спустить в трубу эти бенефиты, а все потому что не можем себя организовать и хочется видеть людей вместо аватарок

это как поменять золото на стекляшки

Не розумію проблеми. Ну подобається вам працювати віддалено дивлячись як ростуть діти — працюйте. Я хочу бачити людей — і я їх бачу. Якщо вони не хочуть, щоб я їх бачив — вони не приймають офер або звільняються. Або вони можуть робити щось таке, що не можуть інші. І тоді вже моя черга змінюватись. Це ж звичайний світ здорової конкуренції.

Бо закінчилися аргументи?

Не розумію проблеми. Ну подобається вам працювати віддалено дивлячись як ростуть діти — працюйте. Я хочу бачити людей — і я їх бачу.

Проблема в тому, що замість сказати «Я плачу гроші й хочу бачити людей в офісі, не хочеш — пошукай собі інше місце праці» в статтях на кшталт обговорюваної альтмани і ко ліплять якусь лабуду про нестачу креативності, відсутність інструментарію і таке інше.

Це нормально, що великі компанії, які стали ремоут вимушено через ковідні обмеження, не змогли перебудуватись (але є і контр-приклади, як Shopify, які маючі більше 10 тисяч співробітників зуміли перебудуватись і начебто не планують відмовлятись від ремоуту), але вкурвлює коли менеджмент не каже «в нас не вийшло перебудувати процеси тому го бек плз», а лопоче про «не ми такі, життя таке». Це викликає відразу, бо тхне фальшивкою за кілометр...

які хочуть бачити інших людей а не аватарки

Заведи себе хобби и там и наблюдай других людей ))

На шо? У мене і так все добре.

Заведи себе хобби и там и наблюдай других людей ))

тю, ну телевизор же

там можно наблюдать за самыми разными людьми и даже за людьми из Стартрека

Гарний приклад — у деяких цивілізованих странах травма під час подорожі на роботу прирівнюється до травми на роботі. Але при цьому ця поїздка не оплачується і не враховуються в робочих годинах (якщо ти не С-левел). Тобто такое собі двоємислення, на побутовому рівні.

Думаю ще років 20 пройде, і комьют нарешті прирівняють до роботи, хоча б частково (наприклад хоча б 2 до 1, якщо вже на 1 до 1 жаба давить).

Пару раз по ділу зустрітись — без проблем,
Без діла кататись гріти стілець — ага щас, хай альтман найме собі персональний цирк шапіто, який сидітиме перед ним і робить йому масаж ступні як він там сказав, в понеділок, середу і п’ятницю, і рекомендовано в інші дні тижня ;)

Оу сорі в четвер, фух, аж розпереживався, аби оце не звільнили тепер з опенай

Оу це про ліфт було, ну з ліфта вже точно звільнять після таких проколів. Переплутав чати просто, вінават

У шахтарів це називають «копытные». Тому що від ліфта на якому спускаються під землю до місця, власне, роботи може бути значна відстань. І пропозицію не сплачувати за копитні хлопці, м’яко кажучи, не зрозуміють.

гадаю, він має рацію відносно креативної та колективної роботи — там дійсно іноді важлива координація вживу, а не через слак чи тімс. але панікуючих кодерів це не стосується — головне їм правильно таски нарізати, і хай вони у тиші по домах сидять і кодять. впевнений, що навіть якщо вони працюють на 20-30% менше часу вдома, ніж працювали б в офісі, то відсутність витрат на офіси та робочі місця точно перекриє це для компанії.

креативної та колективної роботи

Наприклад?

Та багато всього: від брейнштормів до вирішення складних проблем. Якщо ви вважаєте, що мітинги то є просирання часу і пусті балачки, то мабуть ви просто ніколи не стикалися з такими задачами, які потребують колективної синхронної роботи. Пилити тасочки можна (і нужно) наодинці без відволікань

Це все можна робити на ремоуті, а якщо дуже треба то можна зібратись разом і побрейнштормити. Просто я думаю, що ті люди для яких це дійсно критично вони це все разом робили і під час ковіду in person.

люди для яких це дійсно критично вони це все разом робили і під час ковіду in person.

Саме так. То ж питання ремоуту та офісу не категоричне, й треба без фанатизму розділяти активність, яка потребує офісу, а яка — ні.
А подібні публічні заяви переслідують інші цілі, про які ми можемо й не здогадуватись: від гри на ринку нерухомості до виправдання фінансових провалів, етк.

Виглядає як манагерська панічка, типу, ааа, всі в офіс, ми не можемо їх контролювати! А раптом вони хуйньою займаються

Це все питання того, що ми називаємо «ефективністю» у спільній роботі
— швидкість обміну інформацією
— комфорт кожного співробітника
— оптимізація часу на роботу (відкинути комʼюти)
— ефективність спільних дій
— і багато іншого
В умовах зрозумілих процессів, надбаних знань в домені і культури особистої відповідальності за кінцевий результат — можна зробити ефективну повністю remote команду.
Якщо в тебе багато невизначенностей (привіт стартапи) і дуже багато неструктурованої інформаціі находить щодня, то офіс — це прискорювач. Але точно не панацея :)

Якщо що, то я за офіс!

Якщо що, то я за офіс!

Ну и трать на дорогу по часу в один конец. Я предпочитаю из дому работать

ну я і не дуже просив твоєї оцінки з приводу того, що мені робити із моїм часом. :) ти любиш працювати віддалено — топ. я люблю в офісі — топ. Хто ми такі щоб давати оцінку тому, що подобається іншим людям?

Проблема в том, что ты тащишь в офис других и меня потом пытают хрюшки: почему вы не хотите в наш дружный офис — достали

ты тащишь в офис других

це його повне право як роботодавця. ну а в тебе є право не погоджуватись на такі вимоги ;) Є ж ще дебіли, які таймтрекери вимагають або лайв-камеру на ремоуті — це, мабуть, значно гірше за офіс, але хтось же погоджується на таке

ж ще дебіли, які таймтрекери вимагають або лайв-камеру на ремоуті — це, мабуть, значно гірше за офіс, але хтось же погоджується на таке

если им нравится, то пусть подглядывают как я фиалки поливаю, ничего не имею против

За полив фіалок платити не будуть, а щоб відпрацювати 480 хвилин на день потрібно годин 12 мінімум, бо відволікаєшся постійно

За полив фіалок платити не будуть,

а если поливать фиалки в офисе? не помню чтобы в офисе у меня были проблемы с этим )

, бо відволікаєшся постійно

ну не отвлекайся
зачем ты отвлекаешься постоянно?

А ти пробувала колись реально трекати робочій час? Хоча б просто щоб дізнатись скільки насправді займає та чи інша робота? Спробуй — будеш здивована :)

если поливать фиалки в офисе?

Нафіга вони там і нащо їх поливати?
А взагалі — якщо робітники вважають, що їх робота в тому, щоб відсидіти фізично в офісі 9то5, то стовідсотково треба заганяти таких у офіси, бо вдома вони взагалі нічого не робитимуть

А ти пробувала колись реально трекати робочій час? Хоча б просто щоб дізнатись скільки насправді займає та чи інша робота? Спробуй — будеш здивована :)

а время, когда я думаю над задачей, тоже трекать? ))

если поливать фиалки в офисе?
Нафіга вони там і нащо їх поливати?

А ты пробовал когда нибудь реально поливать фиалки? Хотя бы просто чтобы узнать что это такое? Попробуй — будешь удивлен :)

Я терпіти не можу фіалки й взагалі комнатні квіти, то ж в мене це б зайняло секунд 30 — виктнути у смітник :)

Я терпіти не можу фіалки й взагалі комнатні квіти, то ж в мене це б зайняло секунд 30 — выкинуть у смітник :)

ты это время затрекал бы как рабочее?

Звичайно що ні, як і час на помити руки після цього, і випити кави, щоб вгамувати нерви 😂

Звичайно що ні, як і час на помити руки після цього, і випити кави, щоб вгамувати нерви 😂

ну вот видишь сколько времени незатреканого )

Ну так це ж не робочий час. І трекер його не затрекає, то ж все в мінус :(

Я терпіти не можу фіалки й взагалі комнатні квіти, то ж в мене це б зайняло секунд 30 — виктнути у смітник :)

яка безсердечність до клімату

прирікаю тебе за це на комм’ют в офіс дві години вранці, й дві ввечері в потних автобусах і з двома пересадками — на 10 років без права дострокового звільнення в ремоут

яка безсердечність до клімату

Фіалки не мають відношення до клімату. В мене кімнатні пальми є, а також у дворі великий зелений газон й багато хвойних рослин :)

комм’ют в офіс дві години вранці, й дві ввечері в потних автобусах

Поржав, дякую :) А можна ще по 20км до автобуса на лісапеді? А то дуже хочеться

Фіалки не мають відношення до клімату.

коли живі всіх радують і ще й генерують кисень, коли розкладаються гидкі й забирають кисень з атмосфери

How dare you

А можна ще по 20км до автобуса на лісапеді?

то обтяжуюче за особливо крупні розміри
От пальма є — от не викидай

коли розкладаються гидкі й забирають кисень з атмосфери

Ти нічого не розумієш у органічних добривах — зелена травка на тих фіалках буде краще рости

Оскільки підсудний не визнав провину, 15 років!

Чекати тебе на урочистому приведенні вироку у силу? Автобус тільки не забудь потний із собою взяти, бо в мене немає

ех, без почуття гумору краще дома сиди вже

Що, злився? Немає автобусу? Жаль, я вже настрївся, книжок на амазоні купив, щоб було що читати 4 години на день, та щоб Безос на розорився

ех, без почуття гумору краще дома сиди вже

наоборот в офисе. или в автобусе на работу ))

це його повне право як роботодавця

Ти часом не погонщик? Всюди дуже схожа риторика, тільки вона зазвичай завуальована, а в тебе — прямолінійна. Чи забагато таунхолів в епамі відвідував?

Не погонщик, не переймайся :) І в епамі чи інших «лідерах ринку» ніколи не працював і не збираюсь. Мене просто дуже веселить інфантильна поведінка ІТшної елітки ;)

А мое право троллить любителей кнута

Так ти ж фрілансер, чого переймаєшся? ;)
І я не любитель кнута, й мені девелопери в офісі нафіг не нужні — ще витрачати гроші на оренду, робочі місця і плюшки для них, та ну нафіг. Але це розуміння прийшло не зразу, інертність мислення присутня, так що тут є за що подякувати ковіду ;)

Нудно? Співчуваю... Чого ж до Грузії досі не поїхав? було б значно веселіше :)

Потому, что здесь у меня семья которую не могу бросить.

«А якщо треба, ми і пряником в’***ти можемо.» © старий мем

Є ж ще дебіли, які таймтрекери вимагають або лайв-камеру на ремоуті

удивляет не это, а то, что разве есть дебилы, которые работают на таких условиях?

Хто ми такі щоб давати оцінку тому, що подобається іншим людям?

Трохи не так. Останні роки будувались тисячі офісів і офісної інфраструктури напевно на сотні мільйонів доларів по світові (якщо не більше). Та що там, тільик у Львові за останні роки виросло десятки топових офісів, які пустують))
Питання: компанії що дарма це будували чи орендували? Думаю тут гра в цьому напрямку)
+ офіс дає інші робочі місця людям

Шариш

Але недооцінюєш самолюбіє ЦЕО

Кожен цео хоче щоб він був як матка, і навколо нього гули бджоли. Коли зовсім не видно бджіл — цео некомфортно. Небагато людей здатні переступити своє его, особливо коли воно в тебе розміром з велику купу гною

От я так скажу — в епоху повального домінування скайнет, в офісах все одно найматимуть людей, просто щоб цео мав з ким привітатись і відчував що мій вулик — працює )

Та й не тільки це

Тут блін такий букет причин, всі не розкажеш, і на жаль, жодні не мають прямого відношення до ефективності роботи

Якщо що, то я за офіс!
Co-Founder в KOLO
Co-Founder

Передбачувано. Давати вказівку комусь працювати — не працювати самому. Мабуть, так навіть цікавіше — зайти в офіс з гарбузовим лате, глянути як всі працюють, поїхати по своїх справах. А на ремоуті відчуття контролю нуль — раптом гребець посмів витратити 5 хв на перегляд котиків на ютубі в проміжку 9:00-18:00, коли він мав не відриватися від весла?

Так а хто вам заважає найняти своїх гребців і висувати до них свої вимоги? ;)

А для чого мені їх наймати, якщо мені подобається виконувати роботу особисто, як ремоут контрактор з вільним графіком, а не бавитися в мікроменеджмент?

Так працюй ремоут контрактором, хто тебе чіпає? В офіс же ж емплоїв загнати хочуть, які за пайку працюють

В офіс же ж емплоїв загнати хочуть

Це загалом погана тенденція на ринку, викликана любовʼю певних осіб до мікроменеджменту. Бізнес має фокусуватися на getting things done, а не на контролі заради контролю. Епоха рабства давно пройшла.

Бізнес має фокусуватися на getting things done

Бізнесу, мабуть, видніше, на чому фокусуватися, але ваша думка дуже важлива то ж залишайтесь на лінії

Бізнесу, мабуть, видніше, на чому фокусуватися

Як і мені видніше з ким співпрацювати. Тому працюю з бізнесом, в якого правильні пріоритети.

Так це ж добре :) Просто смішно коли «кухарки обговорюють, як краще керувати державою»

Так цікаво читати коментарі про те, як має працювати менеджмент та бізнес, від людей, які ніколи не керували іншими людьми та не розвивали свій бізнес.

Читати коментарі в стилі «спєрва дабєйся» — ще цікавіше. Мабуть, прихильники даної філософії, якщо прийдуть в ресторан — а там брудні столи, по підлозі бігають таргани, хамовиті офіціанти, замість супу подають якісь помиї — ну вони подумають «я ж не власник ресторанного бізнесу, значить так і має бути, ану поставлю 5 балів на гугл мапсах, покланяюсь всім, і буду ходити сюди регулярно», або ж тут же побіжать відкривати власний ресторан, щоб довести, що так не має бути.

Я не лізу на кухню і в менеджмент ресторану, який мені не сподобався. Бо я зовсім не розумію, як це працює. Я просто піду геть, не роздаючі своїх «корисних» порад. Можу навіть коментар залишити — «мені не сподобалося». А ви, мабудь, в ресторанах замовлену їжу коментуєте з позициї «ну хто так робить?», бо знаєте як треба краще і даєте поради повару?

в ресторанах замовлену їжу коментуєте з позициї «ну хто так робить?»

Якщо принесуть невідомо що — так, буду коментувати, причому працівникам закладу особисто. Як і буду коментувати, якщо страва справді крута. До повара, звісно, йти не треба — можна обмежитися офіціантами чи менеджментом закладу, залежно від ситуації. Фідбек — це корисно, і його цінують у західному світі. А свята переконаність, що «як краще» знає лише власник/начальник — це гарний приклад совкового менталітету, де теж «як краще» знала лише партія, а пролетарії мали мовчати. До речі, з оцього:

Я просто піду геть, не роздаючі своїх «корисних» порад.

..класичне совкове мислення «я начальник — ти дурак» — так і пре, тільки в даному випадку — з позиції цього «дурака», якого начальники переконали в «мудрості» даної філософії. Адекватний бізнес цінує думку своїх клієнтів, як і адекватні менеджери — думку своїх працівників.

Я не розумію що ти намагаєшься довести. Що твоя думка єдино правильна? Фідбек це корисно, коли людина насправді знає як краще. Коли людина має досвід та знання. Коли людина просто сама вирішила що знає як краще та строчить коменти, то це просто срачі в інтернеті.

Дуже цікаво читати про «совкове мислення» про себе від людини, яка ні секунди зі мною не спілкувалася. Ще один доказ дуже поверхневого аналізу без заглиблення у питання.

коли людина насправді знає як краще. Коли людина має досвід та знання

Так. І цей досвід можна отримати, не лише будучи менеджером чи кухарем / власником закладу, а й інженером чи foodie. Порівнявши багато компаній, закладів, і людей, що там працюють. Тоді стає ясно, хто з них хороший профі, а хто просто «велика шишка» з роздутим ЧСВ.

Дуже цікаво читати про «совкове мислення» про себе від людини, яка ні секунди зі мною не спілкувалася

Цей висновок можна досить легко зробити по даному реченню:

Я просто піду геть, не роздаючі своїх «корисних» порад.

Тобто не зробити зауваження менеджменту закладу, а просто піти. Чому? Бо попри кричущо поганий сервіс, власні поради вважаються «корисними», тобто відкинувши сарказм — нікчемними. Це повністю відповідає менталітету русні, в якої як путін вирішив — так і має бути. А що звичайний руський ванька? Він ж «малєнькій чєлавєк», як він може судити самого президента, не побувши цим президентом? Значить пуйло все робить правильно, значить війна потрібна, значить треба «мачіть хахлов». Вловлюєш, до чого призводить мислення «спєрва дабєйся»?

Вже і путін напав бо людей в офіси заганяють. Ярослав, у тебе завжди так горить від рандомних людей в інтернеті? Це не здорово. Твій ланчужок думок не виглядає адекватним, тому не бачу сенсу відповідати. Як раз оці бухі «завите мне адміністратора» і є показник меншовартості, коли людина за свої сто гривнів починає вважати себе володарем світу.

Вже і путін напав бо людей в офіси заганяють.

Мда, бути фаундером — ще далеко не означає вміти будувати логічні ланцюжки, як я бачу.

Твій ланчужок думок не виглядає адекватним

Я тобі все описав більш, ніж адекватно. Ти дуже нагадуєш тих самих постсовких начальників з принципом «я начальник — ти дурак», тому цілком зрозуміло, чому тобі мої слова не подобаються.

Як раз оці бухі «завите мне адміністратора» і є показник меншовартості, коли людина за свої сто гривнів починає вважати себе володарем світу.

Це інша крайність, як і крайність «я начальник — я завжди знаю як краще». Давати фідбек != хамити.

Ярослав, ти з початку дискусії відверто намагаєшся хамити. Якісь дебільні порівняння тягнути і образити мене персонально. В тебе якась травма при спілкуванні з попереднім «начальником»?

Ярослав, ти з початку дискусії відверто намагаєшся хамити.

Вказати на помилковість принципу «спєрва дабєйся» — це хамити? Можливо, тоді не варто сприймати все настільки особисто? В плані переходу на особисте — це не я замість аргументів почав робити вкиди в стилі:

Я не розумію що ти намагаєшься довести. Що твоя думка єдино правильна?
у тебе завжди так горить

І так, якщо я вказав, що один з елементів твого мислення нагадує совкових начальників — це не значить, що я хочу образити тебе особисто. Всі ми люди, всі ми робимо помилки, деякі навіть несвідомі, як наслідок традицій, навʼязаних нашими братушками з расєї.

Класова ненависть — це так прекрасно :)

До чого тут класова ненависть? В мене нуль претензій до різного роду менеджменту, який не займається мікроменеджментом. Хороший менеджер допомагає інженеру, а не страждає синдромом вахтера. Почитай різницю у філософії boss vs leader.

До чого тут класова ненависть?

Та люблять тут «пролетарії» називати менеджерів та бізнес-рілейтед-стафф «прокладками» та «погонщиками» :)

boss vs leader

Тільки часто трапляється так, що бос — мільонер, а лідер отримав «велику честь працювати у нас» ©

Та люблять тут «пролетарії» називати менеджерів та бізнес-рілейтед-стафф «прокладками» та «погонщиками» :)

Що тебе дуже зачіпає, як я бачу. Зізнавайся, ти галерний погонщик з синдромом вахтера, що уявив себе великим «бізнес-рілейтед-стаф»? Чи ще гірше — «СЕО» шарашкіної контори з 10 собутильників, які виконують замовлення з апворку?)

А ти, як я дивлюсь, вмієш діагноз навіть без фотографії ставити! Собутильників точно порахував, чи це приблизна кількість?

Щось в тебе дуже підгорає, манагер. Не кидайся на людей, випий персену.

люблять тут «пролетарії» називати менеджерів та бізнес-рілейтед-стафф «прокладками» та «погонщиками»

Украинский говноменеджмент да. Не обижайся, заказчики с Украины тоже гавно- не работают ними

тоб-то білий іноземний менеджер — це поважна людина, а український — то погонщик-експлуататор? а якщо він з України переїде до Штатів і звідти буде тебе кнутом поганяти — то вже в кайф?

Не обижайся

а мені чого і на кого ображатись? я до них відношення не маю, просто угораю з обіженок-кодерків :)

тоб-то білий іноземний менеджер — це поважна людина, а український — то погонщик-експлуататор?

Да

якщо він з України переїде до Штатів

Некоторые учатся культуре ведения бизнеса, остальные остаются гавном, но они разоряются быстро — в штатах репутация имеет вес

А яке відношення має репутація до кольору шкіри / національності?

К государству имеет отношение и сложившимся в нём обычаям

Я б хотів зрозуміти краще суть їх думок, які технології потрібні і тд. Бо я такої ж думки, але хотів би більше деталей

Як мінімум потрібно якесь технологічне чудо, яке зробить непотрібними фрази «Can you hear me?», «You are muted», «Do you see my screen» тощо. Як максимум — я хотів би краще розуміти мову тіла учасників. Була надія, що метаверси Цукерберга це повирішують, але щось поки що ні.

метаверси ще років 20 нічого не змінять, імо

ну ясно, дякую!

максимум — я хотів би краще розуміти мову тіла учасників.

Найми стриптизершу

Як максимум — я хотів би краще розуміти мову тіла учасників.

Так попроси вебку увімкнути.

Ти бачив якість зображення більшості вебок на ринку? Додай ще любителів працюваті в темній кімнаті або сидіти навпроти вікна. Там не те що «мову тіла» не видно, але і не завжди зрозуміло хто перед тобою сидить.

Ти бачив якість зображення більшості вебок на ринку? Додай ще любителів працюваті в темній кімнаті або сидіти навпроти вікна.

Кхм, а для чого бачити колег в хайрес і хорошому освітленні? Ви часом не переплутали айті з онліфанс?)

Ну якщо вам приємно на моніторі бачити дьоргані, розмиті і незрозумілі плями з очами як у скайпі років 15 назад, то мені приємніше бачити колег. Нормальних живих людей.

Ну якщо вам приємно на моніторі бачити

Мені приємно обговорювати з колегами топік, заради якого ми зібралися на мітингу. Яка в них картинка — взагалі не принципово. Хоч без відео, суто аудіо, як багато хто і практикує.

Ти бачив якість зображення більшості вебок на ринку

Якщо вам, як менеджеру, це важливо, то надішліть людям разом із комп’ютером для роботи вебку з 4к зображенням і лампу для підсвітки, в чому взагалі проблема?(:

Так і робимо. Але ніяка камера не дасть нормальну картинку якщо людина сидить в темряві або навпроти вікна, або напроти сушилки з трусами :)

Ввімкнути світло та розвернути дупу заради кола простіше :)

Не знаю яка там якість, брав 2к камеру за копійки. На макбуках більш-менш нормальні камери. Якщо в когось немає залізяк нормальних, то виникає питання стосовно причетності цієї особи до IT.

— я хотів би краще розуміти мову тіла учасників

навіщо? щоб проектувати свої стереотипні припущення про значення рухів тіла які навіяні міфами про читання людей...

Погляньте зранку у вікно. Бачите оцей весь автомобільний трафік, автобуси, людей, що йдуть на метро і їдуть на роботу? Значна частина їде туди щоб особисто взаємодіяти з людьми, і от з саме вказаної Вами причини.

автомобільний трафік, автобуси, людей, що йдуть на метро і їдуть на роботу? Значна частина їде туди щоб особисто взаємодіяти з людьми

Ахахахах. 90% їде тому, що або професія не сумісна з ремоутом, або така вказівка від начальників. Ще 5% — це їдуть самі начальники, бо бачити підлеглих в опенспейсі — це дає відчуття влади. А залишкові 5% — то щирі любителі офісу заради офісу, так.

Підписатись на коментарі