Конкурент GitHub Copilot? Google анонсує «помічника з коду»

Підписуйтеся на Telegram-канал «DOU #tech», щоб не пропустити нові технічні статті.

Під час I/O developers’ conference Google оприлюднив новий інструмент для редагування коду — як конкурента GitHub Copilot. Про це пише TechRadar.

Так званий Studio Bot призначений для генерації та виправлення коду, а також відповідей на запитання про сервіси Android і Google Cloud. Його створено за моделлю Codey, яка спирається на новий PaLM 2 LLM.

Розробники матимуть доступ до цих інструментів через розширення для Visual Studio Code, IDE JetBrains, редактора Google Shell, а також у хмарному сервісі Google Workstations. І хоча модель навчалася в контексті Google Cloud, функції генерації коду, очевидно, не є специфічними для хмарної платформи. Вона підтримує Go, Java, JavaScript, Python та SQL.

Розробники зможуть спілкуватися з цією моделлю прямо в чаті у своєму IDE або написати коментар у текстовому файлі, щоб вона згенерувала відповідний код. Порівняно з конкурентами, інструмент Google вирізняється інтеграцією з рештою хмарної платформи Google.

Google заявляє, що його інструмент все ще знаходиться на «дуже початковій стадії», обіцяючи, що з часом він покращуватиметься.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Visual Studio Code, IDE JetBrains, редактора Google Shell, а також у хмарному сервісі Google Workstations.

Нажаль не маю можливості протестувати :-( у мене середовище neovim, і саме у нього copilot офіційно інтегрований, а StudioBot ні.

Ну кажуть же що тулза все ще на початковій стадії. Щоб конкурувати треба розширяти як охоплення мов так і охоплення IDE.
От мені взагалі цікаво а чи зможе ці тулза писати коменти чи конфіг файли? Також чи зможе навчатися моєму codestyle на локальних репозиторіях.
Взагалі питань багато і мабуть обговорювати ще нічого.
Але факт, що таких тулзів стає більше не може не радувати

От мені взагалі цікаво а чи зможе ці тулза писати коменти чи конфіг файли? Також чи зможе навчатися моєму codestyle на локальних репозиторіях.

Ти про github copilot? Чи нову гуглову тулзу

Підписатись на коментарі