Інтерв’ю з інженером із Мета (Facebook) | Як отримати офер | В чому формула успіху FAANG
Вітаю спільното, записав цікаве інтерв’ю, яке особисто мене змусило багато про що задуматись і переосмислити як свою роль так і наше українське ІТ загалом.
Поговорили про досить стандартні теми для таких форматів як то досвід, підготовку, етапи відбору і т.д. але я хотів би акцентувати увагу на наступних пунктах:
Хто такий справжній сініор? Чи достатньо дуже добре знати умовний фреймворк аби називатись сініором?
В чому секрет успіху F(M)AANG компаній?
Відповідь завжди лежала на поверхні, але я ще не бачив аби хтось формулював її так коротко і влучно, як це зробив мій гість:
Багато грошей, Найкращі та вмотивовані працівники, Свобода дій.
2(гроші та свобода) з 3 це те, чого катастрофічно не вистачає Україні та українському ІТ аби тут утворювалися свої технологічні стартапи і не звалювали в ЄС/США при першій же нагоді.
Будучи переважно аутсорсною індустрією, нам ніколи не залучити достатньо грошей і ніколи не буде інженерної свободи робити щось дійсно складне і цікаве. Отримуюючи за це більш ніж гідну оплату, що не менш важливо.
Пропоную помізкувати як вийти із замкненого кола аутсорсу та як сформувати всі 3 аспекти успіху в Україні.
Чи необхідно та достатньо звільнити шкідника-Гетьманцева і мінімізувати податки для ІТ на наступні
Чи необхідно та достатньо все ж таки народити закон, який унеможливить чортам кошмарення ІТ-контор?
Чи необхідно нашим компаніям проводити FAANG-style інтерв’ю аби наші інженери «стандартизувалися» із інженерами з Долини?
00:00 — Початок
00:52 — Досвід та навички Олександра до ФБ
04:56 — Який бекграунд має бути в кандидата у FAANG-like компанії
05:44 — Чим відрізняються співбесіди в українські аутсорсери та Facebook
08:50 — Підготовка до співбесід, як готувався Олександр
17:41 — Етапи відбору до ФБ
24:48 — Культура у ФБ, чим їх підхід відрізняється від аутсорсерів
33:45 — Як стати крутим інженером по міркам ФБ, в чому різниця між галерним
35:55 — Чому інтерфейс ФБ є не зовсім зручний, незважаючи на таку кількість «зірок» у компанії
37:10 — Про їжу в компанії та чому набираєш +5 кг в перший рік роботи
38:02 — Мінуси в роботі
39:44 — Формула успіху
P.S. По технічним причинам( «дякую» Київстар ) не змогли записати другу частину інтерв’ю, тому якщо тема буде цікавою, буде продовження.
3 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів