Як ChatGPT написав соціальну мережу

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Всім привіт! Дуже давно, ще з 2012 року хотів створити соціальну мережу, але не дефолтну як скажімо Фейсбук, а більш направлена на речі які людина любить а які терпіти не може. Скажімо, мене дратує мокрі капці у ванній кімнаті, та ще великий список що мене дратує... Такий самий список і уподобать. Ось всю цю байду, об’єднати у комюніті...

Перші спроби були такі:

Проєкт я назвав Roster (Зараз я гадаю, що це дуже грубий неймінг)

Про ніяку адаптацію для мобільних пристроїв, ще навіть мови ней йшлося, але функціонал працював.

Тоді написати скрипти мені допоміг фрілансер. Після цього була велика перерва, я навіть трохи перероблював дизайн, але крім дизайну у фотошопі, реалізація не пішла, у мене маленький бекграунд у php.

І ось, десь місяць назад я придбав підписку на GPT+ та вирішив відродити свій старенький проєкт, для цікавості =) У мене був домен naps.com.ua та вирішив зробити трохи ребрендінг.

Спочатку у чаті я визначився з структурою, які сторінки повинні бути.

Основні:

• Логін/Реєстрація
  • Профайл — можливість додавання уподобань, та видалення.
  • Друзі (запит у друзі, видалення),
  • Пошук,
  • Сповіщення,
  • Функція якщо вподобання збігаються можна подивитись у кого теж.

Усі ці пункти я проробляв окремо, іноді коли чат мені написав код він не стикувався з якоюсь новою фічею. Скажемо так, пришлось нормально так попотіти, щоб отримати той результат який я хотів. Зараз можу сказати, що за пару тижнів реально за допомогою чату написав код на PHP соц.мережі, який працює.

Багато ще треба зробити =)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

А як це монетизовувати? Рекомендалка, партнерські пости, хз, щось типу такого. Підписка, що даж можливість мати більше ніж Н тегів за період часу

До монетизації ще далеко та я навіть про це і не думаю

Малувато для соц. мережі. Лише реєстрація користувача, та додавання кількох тегів до користувача в поточній версії.
Основне то стрічка новин, пошук, друзі, запити в друзі, лайки, репости. Тож на вигляд це десь 10-20% від соц мережі.

Чого? Пошук користувачів є, також додавання та видалення друзів, також реалізовано сповіщення, наприклад якщо френд додав щось у список або запит до друзів. Також при додаванні якогось вподобання наприклад я люблю «php» при натисканні можна побачити яким користувачам теж подобається 💪

Якщо є, то так сховали що не знайти.
Хто хоче, може перевірити
naps.com.ua
Логін: Bbb
Пароль: bbb

Я додав скріншот в кінці де зазначив де що є🙂

Я додав скріншот в кінці де зазначив де що є

І що, вставив в пошук користувача Bbb — не знаходить. Мабуть ChatGPT сгенерував правильний і красивий код, а ви його спаплюжили не правильно скопіював з віконця, чим осоромили добре ім’я ChatGPT.

Хахах, дуже смішно. Якщо ти заходиш під логіном Bbb то мені цікаво як ти будеш самого себе шукати? А точно.. може спитаєте у чата гпт?))

Якщо ти заходиш під логіном Bbb то мені цікаво як ти будеш самого себе шукати

А в чому взагалі проблема ?
Наприклад, на доу на цій сторінці зверху є поле пошук. Я ввожу Дід Панас і отримую перше посилання на свій же профайл.

Я не бачу доцільним шукати у пошуку самого себе 😑

Я не бачу доцільним шукати у пошуку самого себе 😑

Кожне виключення з правил — погано. Зайди в тойже ютуб чи інсту, там теж ти можеш знайти свій канал чи профайл в пошуку. Якщо користувач не може себе знайти, він буде стресувати та думати, що інші користувачі його теж не зможуть знайти.

Мені якось все одно, що там у ютубі та інсті, я вважаю, що пошут призначен для знаходження користувачів а не себе. Топік не про функцію пошуку а про те як графічний дизайнер як я, з мінімальним бєкграундом в php, та з інструментом ChatGPT зміг сам зібрати те, що задумав.

Багато ще треба зробити =)

Як ви вважаєте, скільки відсотків успіху у такому проекті належить вам, а скільки ChatGPT?

по 0%, 100% успеха принадлежит электричеству

Мені chatgpt написав програму яка складається з tcp сервера та клієнта. Сервер отримує дані від клієнтів, парсить, якщо даних правильні записує їх в базу даних та надсилає ack, а клієнт дістає дані з бази та надсилає на інший сервер і якщо сервер не приймає дані надсилає ще раз. Чесно кажучи самому це було б легше зробити ніж мучити chatgpt

roaster :D

взагалі круто. Мені chatgpt теж допомогло зробити каркас апки на react native, хоча до цього ніколи не працював на ньому.

Зараз можу сказати, что за пару тижнів реально за допомогою чату написав код на PHP соц.мережі, який працює.

Это фуллтайм или по выходных?

Якщо був вільний від роботи час, десь по пів годинки тратив на це хоббі 😊

Підписатись на коментарі