Деяких кандидатів я називаю алмазами. Чому саме так запитаєте ви?
Почнімо з того, що я та людина, яка поділиться відео проведеного інтерв’ю з кандидатом та у коментарях опише усі помічені сильні сторони та зони розвитку (щоб мінімізувати спотворення інформації я фіксую їх відповіді, а не свої відчуття).
А коли клієнт скаже про те, що кандидат класний, але давайте ще кількох таких же подивимось, щоб було з кого обирати я та людина, яка поділиться воронкою кандидатів та висновками щодо виконаної роботи. Розкаже, що це не кандидатів мало, ні. Просто ми показуємо найкращих, яких рекомендуємо до найму.
Як я це роблю — запитаєте ви? Команда, що наймає має можливість ознайомитися з коментарями по всім кандидатам, з якими ми контактували у ході проєкту з підбору та ознайомитись з причинами того, чому ми не пішли з ними далі.
Також я ділюсь зарплатною аналітикою, прописаною сорсинговою стратегією, описую тренди з якими ми зіткнулися під час ведення проєкту, пишу звіт з виконаної роботи та варіанти наших подальших дій.
Я та людина, яка нагадає про те, що ми не можемо порівнювати кандидатів один з одним, оскільки ми можемо стати заручниками ефектів ореолу, контрасту та проєкції. Ми співвідносимо кандидатів лише з прописаним job profile.
То чому ж деяких кандидатів я називаю алмазами?
Тому що саме рекомендований кандидат відповідає прописаному job profile у складанні якого брала участь уся команда, що наймає, перед тим, як запустити проєкт з підбору.
Мені вдалося знайти алмаз із великої кількості самоцвітів. І для того, щоб команда, що наймає, побачила в алмазі майбутній діамант, мені потрібно допомогти їм це роздивитись.
13 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівАлмаз це ж кристал не оброблений
Діамант мабуть
Текс писала подружка Сашка Ф
Чи то рифми нема чи то коми
Не читається
Лучшіє друзья дєвушек ето бріліааа-а-нти.. :D
Вибачте, п’ятниця ж...
З урахуванням стрімкого розвитку IT-індустрії в Україні, важливість ефективного управління людськими ресурсами все більше зростає. Поєднання емоційного інтелекту і технічних знань веде до появи нових концепцій, серед яких «Техно-Ємоційний Заряд» (ТЄЗ).
ТЄЗ — це систематичний підхід до управління людськими ресурсами в IT-сфері, який включає розробку та впровадження стратегій для підтримки емоційного здоров’я працівників, а також заохочення їхнього професійного зростання. Це передбачає забезпечення балансу між роботою і відпочинком, формування позитивного корпоративного духу і культури поваги до працівників.
В Україні, де IT-сектор є одним з найшвидше зростаючих, ТЄЗ може відігравати вирішальну роль у вирішенні проблем, які виникають внаслідок стресів та виснажливого ритму роботи. ТЄЗ сприяє підтримці емоційного балансу працівників, що, у свою чергу, підвищує їхню продуктивність та загальний комфорт на робочому місці.
ТЄЗ не лише сприяє збереженню талановитих спеціалістів в компанії, але й підвищує рівень задоволеності працівників, що прямо впливає на репутацію компанії в IT-спільноті. Збільшення привабливості компанії для потенційних співробітників є особливо важливим у контексті високої конкуренції за таланти в IT-сфері в Україні.
Важливо зазначити, що впровадження ТЄЗ вимагає чіткого розуміння емоційних потреб працівників та готовності вдосконалювати корпоративну культуру. Це може включати в себе все: від навчання керівництва емпатії і навичкам конструктивної критики до впровадження програм для підтримки емоційного благополуччя, таких як корпоративний відпочинок, програми менторства або навіть спеціалізовані заняття з психологами.
Загалом, Техно-Ємоційний Заряд (ТЄЗ) — це прогресивний підхід до HR-управління в IT, який враховує не тільки технічні аспекти роботи, але й емоційний стан працівників. Враховуючи динаміку розвитку IT-сфери в Україні, такий підхід може стати ключовим фактором успіху для багатьох компаній в майбутньому.
Дитятко, брильянтовый мой (ц)
Раніше такі запитання задавали вірменському радіо, тепер — штучному інтелекту
На ДОУ все більше низькоякісного контенту. Чому саме так запитаєте ви?
ChatGPT — відповім я
Ви що співбесіди фільмуєте? о_О
Вибачте, але так і не зрозумів посил Вашого поста. Це самореклама?
Ось дуже цікаво чи реально хтось передивляється ці відоси
якщо співбесіда на дивані, то можуть і передивлятись, і не один раз :D
Але в середньому хвилин 10.
Десь так мабуть
youtu.be/mobGrUVGj2E