Пет-проекти і чому не варто ними нехтувати 🐶👩💻
Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!
Якщо хтось подумав про написання сайту, для зоомагазину 🐶, то ви помиляєтесь).
Пет-проект — це індивідуальний проєкт, створенням якого ти займаєшся для себе, у вільний від роботи час.
Останнім часом бачу таку тенденцію серед знайомих, які закінчили курси і шукають свою першу роботу в IT, що в більшості випадків майже ніхто, не має ні одного більш-менш презентабельно написаного проекту, наближеного до комерційного, який можна презентувати потенційному роботодавцю 🤷♂️.
На мою думку, особливо для початківців, пет-проект може презентувати набуті вами навички і вміння набагато краще ніж диплом з курсів, чи добре засвоєні теоретичні знання, оскільки тут реалізовані реальні задачі та представлений підхід розробника до їх вирішення.
Одного разу рекрутер попросив лінк на мій GitHub 🔍 , в той момент я зрозумів, що останній мною зроблений комміт був ще 3 роки тому 📆 і код там мягко кажучи «не дуже». Тому щоб не червоніти 🔴 в таких ситуаціях, вам потрібен як мінімум один, якісно написаний проект. Якісний, це не означає дуже великий, достаньо буде і чогось простого, головне щоб він виконував поставлені задачі ✅.
З одної сторони я прeкрасано розумію тих, хто вже має роботу, і не хоче витрачати свій час на написання коду за який нам не заплатять 💰. Я до таких теж відношусь. Але коли ви знаходитесь в активному пошуку, особливо в теперішній час кризи, коли пошук роботи стає достатньо тривалим процесом , це може стати для вас корисним і захопливим заняттям.
Зі свого прикладу, готуючись до співбесід, я тратив частину свого часу на повторення теорії, іншу на написання проєкту. Ідею до тасок 💡 я придумував максимально реальну і наближеною до моїх потенційних задач, з урахуванням технологій і підходів, з якими я ще не працював або мав мало досвіду, щоб отримати якісь нові вміння.
По друге, зі свого досвіду, без практики не освоюється теорія. Пам’ятаю, що минулого року потратив 3 місяці на проходження курсу по базах даних SQL. В цей курс не було впроваджено достатньої кількість практичних задач і через певний час не працюючи з цією технологією, всі знання вивітрились з голови 🤯. Тобто висновок такий, що не варто витрачати значні зусилля на вивчення 🧑🎓 чогось, якщо ти у ближчій перспективі не будеш з цим працювати , або десь практично закріплювати.
Натомість створюючи власний проект, ви закріплюєте ці знання на практиці, маєте більше мотивації, оскільки можете побачити результат роботи, отримуєте своєрідну шпаргалку, до якої можете вернутись в момент, коли потрібно реалізувати подібний функціонал і перед рекрутером 👩💻 можна чутися впевненіше).
Можливо у вас є якісь інші думки, чи вартують пет-проекти нашої уваги). Поділіться ними у коментарях😉
26 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів