Як перевести гроші з України за кордон?

Добрий день!

Хочемо відправити крупну суму коштів за кордон для покупки нерухомості. Планували це зробити через Монобанк за допомогою SWIFT, але прочитали, що після 24 лютого 2022 року надсилати гроші за межі Україні неможна, це постанова НБУ № 18. І такі операції недоступні в будь якому банку. Є певні винятки, коли це можна зробити, наприклад якщо оплачувати за навчання або лікування, але ми в цей список не попадаємо.

Можливо у когось є практичний досвід переказу коштів за межі України після повномасштабного вторгнення, як це можна законно зробити без зайвого клопоту і великих втрат на комісіях. Цікавлять варіанти, які не заборонені Конституцією.

З повагою, Микола!

👍ПодобаєтьсяСподобалось9
До обраногоВ обраному25
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Припустимо я перевіз 10к$ до Польщі, можу я зробити переказ в США через western union, moneygram etc?

Нещодавно з преміальних карток КредитАгріколь прибрали комісію за зняття налу за кордоном. Але якщо валюта карти відрізняється від того, шо знімаєте — буде 1% за конвертацію. Тобто в Європі тепер 0% з боку Агріколя

Зняти кеш (розкидати по різним банкам за потреби) — в обмінках міняєте кеш на usdt і відправляєте на Quppy — там обмін на eur

Мінуси — може бути проблема з легалізацією, коли з quppy будете відправляти в банк; в quppy комісія usdt/eur від 1 до 5% порівняно із тим же бінансом; не знаю, як quppy себе поведе із великими сумами.

Я usdt пропускав через р2р, eur на вайз, але потім вайз заблочив рахунок, бо за їх правилами, як виявилось, торгівля кріптой заборонена. Але встиг провести все, що потрібно

може бути проблема з легалізацією,
але потім вайз заблочив рахунок

Дійсно, якщо гроші заблокують, або конфіскують, то усі проблеми (разом з грошами) зникнуть.

Якщо раптом хочете недалеко від моря купити квартиру в Іспанії (50-100к навіть) — це до нас ;) foreign.es
Наразі навіть є новобудова з паркінгом/басейном/кладовкою в цю ціну.

Успіху з цим бізнесом)

П.с. проженіть тексти на сайті через gpt щоб граматику пофіксав.

з дЕвідентів та доходів фізичних осіб

Дякую, фіксанув. Скоро переїдемо на CRM-генерований ES/EN сайт.
Наче gpt не вміє прямо всю сторінку в інтернеті жерти

Вітаю
Шукаю інформацію про те, чи можна на сім"ю вивозити лише суму в еквіваленті 10к євро, чи на кожного можна по 10к брати?

Простий пошук в гуглі видає як інформацію про те, що 10к — це на всю сім"ю, так і те, що можна на кожного по 10к.

Вирішив пошукати по офіційних джерелах. На сайті митної служби вказано:

Неповнолітні особи мають право на транскордонне переміщення валютних цінностей у сумі/вартістю, встановлених валютним законодавством. При цьому письмове декларування від імені особи, яка не досягла 16-річного віку, здійснюється її законним представником.

але тут нема уточнення чи це про дитину, яка сама перетинає кордон, чи з кимось з батьків.

Можливо у когось був досвід перетину кордону сім"єю з 10к на кожного члена сім"ї?

Дякую

в т.ч. и детей

Тільки повнолітніх

Нет, любых детей. К тому же совершеннолетние дети только в Германии есть)
Опыт практический, еслечо

Це дуже дивна хрінь. Якщо це у вас не остання зупинка, то раджу перевірити ще раз, коли будуту виїзджати далі.

Ну шукати зараз ліниво, але коли в 22му бігли і везли, тоді все детально перевірялось. Так що, якщо з кінця лютого 22 нічого не мінялось, то як анонім зуб даю)

але треба памʼятати, що у з України можна вивозити по 10к на кожного члена родини, але наприклад у США без декларування ввезти можна тільки до 10к дол на родину, можливо в інших країнах є схожі правила та і взагалі при ввезені грошей гарно мати декларацію щоб потім не було питань звідки ці гроші

В уа на несовершеннолетних вроде не положено. Ну так было в 19 по крайней мере

А у 1986 за валюту давали пятьорочку загального режиму
apostrophe.ua/...​etalnyiy-otvet/264587?amp

Зараз отак

Ми не одноразово так робили до війни. На кожного по 10к. Але шо в них у головах зараз — ХЗ

На кожного. І майте на увазі, що при перетину кордону гроші повинні бути на руках у кожного. Т.ч. якщо перевозите 20 тис.євро вдвох. але при цьому всі гроші знаходяться в одній сумочці у одного, то це порушення. Це по правилам. Ну а там, — на кого попадете ..

Прошу допомогти та пояснити хто знає і хто прийшов через це. Продаю квартиру за налічні в доларах і хочу легально вивезти кошти в Австрію. Як правильно відкрити рахунок в Україні, щоб на кордоні не виникло проблем. Є інформація, що кошти на український рахунок повинні зайти в гривнах, і тільки потім можна відкрити валютний рахунок. Дякую за відповідь.

Не знаю як зробити

щоб на кордоні не виникло проблем

банда клоунів все одно шось придумає. А з точки зору процедури, що по законам банди гетьманцева має доводити легальність коштів, вони обов’язково мають зайти на рахунок у гривнях, згідно договору купівлі-продажу, а потім в банку має бути придбана валюта, яку можна зняти в касі.

Обычно есть банки-прослойки. При продаже вам за день открывают счет, ложат туда деньги и снимают их. Это просто формальность для того чтобы продать
Дальше вам на руки дают USD и вы с ними разбираетесь что делать (банк + переводы с лимитами + 10к вывезете с собой к примеру)

Ложат....

Лiмiт на видачу готiвки вам про щось каже ? :)

В сусідній темі писали, що такий ось банк посередник відкривав 5 рахунків і видавав по 5 квитанцій в день

в райфе лимит на выдачу 100к грн со счета, так что теоретически можно наделать счетов, только банк этот специфический, очень любит бумажки о происхождении денег

Залишу свій апдейт, бо сам тут багато питав. Продавав нещодавно квартиру за довіреністю. Мама поклала валюту долари на свою моно карточку на валютний рахунок. Потім переказувала мені на картку моно і я знімав по 2200€ (еквівалент ± 100000 грн/день) за кордоном щодня. Потім поклав гроші на свій закордонний місцевий рахунок в НЛ через банкомат, що приймає готівку. Сума була в районі 48к €. Банк рахунок не заблокував, що означає, що автоматична перевірка не тригернулась і в банка питань до коштів немає. Далі наступного року буду декларувати продаж квартири в податковій. Раптом в них будуть питання, то я зберіг усі чеки з банкомату та зробив подвійний апостиль договору купівлі-продажу. Також попередньо декларував квартиру в податковому звіті.

А яким чином ви знімали таку велику суму щодня? В якій валюті у вас картка, з якої знімали?

Еврова картка. З валютних карток фізособи за законом можна знімати 100к грн щодня

Так уже загуглив. Треба мати валютну картку і можна знімати з двох банків 5000 доларів майже в сумі на день

Також можна було би виводити безготівкову, наприклад на револют, не розглядали такий варіант?

Також можна було би виводити безготівкову, наприклад на револют, не розглядали такий варіант?

Ні, не чув про таке. Але не розумію як саме це можна було б зробити. Якшо Револют буде вважатися закордонним банком, то безготівку ж можна 100к на місяць чи щось таке

Так ви праві, по 100к грн на місяць з одного банку. Тобто якщо 2 банки, виходить треба було би аж 10 міс, або 5 міс якщо виводити так половину суму. Поповнення на стороні revolut за допомогою google/apple pay. В моно при цьому без комісій, у приваті 2%

Wise теж працює, переказ валюти на картку Wise а далі swift або ach. але до 100к грн на місяць у еквіваленті як квазі-кеш операція. із плюсів не треба ходити до банкомату, якщо якісь невеличкі суми та ще з конвертацією з грн воно зручне

Там же всього 100К грн на місяць. Тобто аж 1 день менше знімати

Если вы успели стать налоговым резидентом какой- то страны, не забудьте еще заплатить налоги «по месту» с продажи квартиры )) Это так, небольшой бонус к проживанию в некоторых странах.

Це якщо був capital gain і не primary residence, або 121 exclusion, у кожній країні є аналогічні схеми. Так що краще не слухати росіян, а порадитися з tax attorney

Так и есть: прежде чем декларировать какие-то доходы, лучше посоветоваться с адвокатом. Если вы перед войной купили новострой, не прописались, и сейчас продали — это уже не Primary residenсe...

Зарубежное жилье не облагается налогом в НЛ, это так, небольшой бонус.

Потім переказувала мені на картку моно і я знімав
по 2200€

Чи був ліміт 400к грн в місяць?
Колись таке було від монобанку

Ні. Нижче писали, що є такий ліміт для рахунків ФОП, але не ФО

місцевий рахунок в НЛ

Це де?

в тебе 30% рулiнг є?
Поки є, податкову це не повинно цiкавити

Немає. Тому і згадав про декларацію

Також попередньо декларував квартиру в податковому звіті.

В НЛ треба по-дефолту декларувати? В Іспанії тільки якщо більше 50К ойро твоя частка

Не в курсі щодо часток, не чув про це. Наче треба декларувати усе

Скажіть а як саме ви знімали 2200 євро за день? Адже у НБУ ліміт по зняттю готівки за кордоном 12500 грн у тиждень?

Це для гривневих рахунків. Для валютних — це ліміт в день

Привіт! А яким чином банк прийняв валюту від мами, якщо продавати нерухомість можна тільки в гривні?

А їм ок. І моно і привату. Теж здивувався.

Дивно, укрсибу не ок, треба ще питати тоді. Я так розумію, це як пощастить. Просто договір купівлі- продажу показували? В договорі тільки гривня була вказана?

треба ще питати тоді

Вони в підтримці в чаті це декілька разів підтвердили попередньо і там і там

Просто договір купівлі- продажу показували?

так

В договорі тільки гривня була вказана?

так

В мене дружина вносила гроші, Моно попросив підписати доручення в додатку, на тому й все

Планую робити все те саме в найближчі тижні. Підкажіть будь ласка в Нідерландах в який саме банк клали і чи все ще не було від них питань?

Abn Amro. Через 3 місяці сказали надати підтвердження походження коштів і пояснення чому гроші не можна було перевести одним траншем через банківський переказ. Надав перекладений договір купівлі-продажу з подвійним апостилєм, фото чеків з банкомату, коли знімав євро тут, копію декларації в податкову, де вказана ця квартира.
Поки що не отримав відповідь щодо перевірки.

Дякую за швидку відповідь! Теж маю абн. Буду неймовірно вдячний, якщо напишете сюди коли отримаєте відповідь.

Отримав відповідь. Сказали, що всі документи і пояснення їх повністю задовільнили і більше питань в банка до мене немає.

Нидерланды рулят! В Германии слышал про реальный кейс когда банк в одностороннем порядке расторгнул контракт и попросил забрать «непотвержденные» деньги :0 Перевод документов вроде был.

У мене уже схожа ситуація. Скажіть, будь ласка, договір купівлі продажу на ваше ім’я був і мама по дорученню продавала? У мене на родичку доручення. Не знаю, чи зможе вона на мою моно картку гроші покласти після продажу чи тільки на свою.

договір купівлі продажу на ваше ім’я був і мама по дорученню продавала

Так

Не знаю, чи зможе вона на мою моно картку гроші покласти

Треба дізнаватися, вже не памʼятаю. Я робив так, щоб мама клала на свою картку і висилала по 2200€ щоразу, бо думав раптом мої рахунки арештують, то щоб не всі гроші втратити. Раджу звʼязуватись із підтримкою моно. А потім, подзвонити у відділення, де родичка кластиме гроші і там ще раз перепитати, чи все буде ок. Я так дзвонив у відділення Укрсиб банку (щоб покласти кеш на моно, треба це робити через банки-партнери), що було найближче до нотаріусу, який завіряв угоду

Дуже дякую за відповідь. Дуже допомогли.

Ліпше сходити з текстом доручення і впевнентися, шо воно пройде, перед тим, як завіряти. Моно ще та пофігістична контора, але в разі чого зекономите на нотаріусі. Бо, наприклад, в УкрСіб з цим точно проблема.

Питання можуть виникнути років учерез 4-5, коли почне перевіряти податкова. Краще проконсультуватись з місцевим бухгалтером чи податковим консультантом.

я слышал что в германии как только налом закидываешь 10к на счет банк сразу стучит в налоговую, неужели все так просто ?

Фінансовий радник мені казала, що процедура наступна. Банк спершу робить перевірку сам. Я в іншому коменті писав, що банк через 3 місяці запросив мене надати усі підтверджуючі документи. Далі, якщо перевірка пройдена, то на цьому і все. В податкову не будуть повідомляти. Але податкова все це побачить сама, коли я буду подавати декларацію, що грошей стало значно більше за 1 рік.
Якщо ж перевірка в банка не пройшла, то тут вони можуть повідомити податкову. Можуть ще в додачу або заблокувати рахунок або попросити перестати бути їх клієнтом.

В Іспанії те саме, через 3 місяця банк прийшов спитав про доки, на цьому все. Ну і звісно наступного року в річній декларації відзвітуватися

попросити перестати бути їх клієнтом

был именно такой кейс, вроде с Deutsche Bank

И не только в Германии. Например, в Испании тоже.

є якісь онлайн банки де можна відкрити рахунок без резиденства? Пробував N26, там суто для резидентів певних країн ЄС

є якісь онлайн банки де можна відкрити рахунок без резиденства?

Ні, якщо юрисдикція реєстрації банку, небанківській фін.установи знаходиться в країнах, в яких впроваджений стандарт CRS, це — неможливо.
Країни, які впровадили CRS можна переглянути на офіційному сайті OECD — www.oecd.org
Детальний опис даної теми — dou.ua/forums/topic/31853

Например Bunq, во всяком случае они декларируют доступность для резидентов Украины:
together.bunq.com/...​at-plans-are-available/18

ZEN напиклад це не повноцінний банк, але відкриваються рахунки онлайн навіть на українську адресу.

І так, я за кордоном, є рахунок в українському банку, гривня і долар, ну і хочу вивести тут за кордоном.

То які я маю варіанти? Чи вийде взагалі перекинути з моєї української на мою карту іншої країни? Я так розумію що ні з того що я начитався.

То тоді лише знімати в банкоматі по ~2500$ і тоді поповняти карту тут в банку?

Це найгарантованіший варіант. Я і знайомі саме так робили, комісія наче невелика і навряд більша за варіант з переведеня з рахунку на рахунок за кордоном

Ще як варіант — в моно є можливість переказу з USD карточки (можна відкрити онлайн) на карту польського банку, не знаю за інші країни, недавно робив переказ 750$ комісія була ~7$. На USD карту можна зробити переказ з гривневої карти, але там є досить низькі ліміти

в моно є можливість переказу з USD карточки (можна відкрити онлайн) на карту польського банку

Чому саме польської?
А в інших банках так не можна? А що там з лімітами? Також 100к грн в еквіваленті в місяць?

Та можно на любой страны, лимит 100 к и комиссия 1%
Приват 2% лимит тот же

Перші 100к грн/міс можна онлайн платежами (0,5%), все інше по 100к грн/день через банкомати (2%)

Моно банк також бере 2% якщо знімати з валютної через банкомат?

Можна купити валюту онлайн на валютну картку українського банку. Ліміт 50 000 грн в міс у одному банку. Купую у декількох банків, вигідно у Банк Власний Рахунок, класний курс та без комісії купівля та зняття. Ще у Райфа акції на курс бувають. Переказую із валютної картки на картку закордонного банку у Євро. До 100 000 грн в міс в одному банку

Запитала в Австрійському банку, ( у головного менеджера при тому) чи зможу знімати евро з укр.картки і вносити на австрійську. Так і не отримала точної відповіді. Сказав, що банк може заблокувати рахунок) Посовітував на кожне внесення повідомляти в банк. Ну і звичайно треба мати підтвердження коштів і зберігати чеки після зняття. А от у Польші моя знайома так робила без проблем ( дотримувалась річного ліміту внесення коштів ) І коли вже перекинула всі гроші на польский рахунок, купила квартиру.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

В інтернеті вистачає історій, де банк блочив гроші, отримані по P2P і вимагали якихось пояснень що то за переводи і чи то не шахрайство. Але хз чи то сильно поширено

Попитав фінансового адвайзера по НЛ. Каже, щоб гроші завести, люди роблять так:
* Через визнані кріпто біржі. Плюс — з біржі на закордонний рахунок можна вивести гроші однією транзакцією. Банки люблять, щоб по договору купівлі-продажу була одна транзакція.
* Через банкомат. Це складніше, але також реально. Банки не люблять кеш. Перевірка від банка більш прискіплива.

з біржі на закордонний рахунок можна вивести гроші однією транзакцією

Брєд якийсь. Це хібашо собачу будку можна придбати с тими лімітами.

Немає такого? Я теж знайомому розказував, то він сказав, що немає такого, що однією транзакцією великі суми можна виводити, принаймні, він про таке не чув.
І ця бухгалтерша-радник, казала, що її клієнти переводили через крипту, але чи вона власними очами бачила перевод в 1 транзакцію — хз, чи вона це додумала.

Гіпотетично, якщо це не через фізичний банк, тобто разрахунки не фіатною валютою, а напряму кріптою між покупцем і продавцем через кріпто мережу, то досить реально. Звичайний акаунт на тому ж Бінансі має ліміт 8 000 000 юсдт/доба, в мене на ТР-Бінанс 50 BTC, і так далі. Але як це працює в реальності.... Мабуть в розвинутих країнах є якісь можливості робити такі угоди офіційно, я хз.

Знайшов таке
«Coinbase Exchange account holders have a default withdrawal limit of €100,000 per day.»
Але хз чи можна однією транзакцією.
Coinbase — це біржа, якою користувалися клієнти адвайзера

В мене шось із ними не склалося свого часу. Здається там з укр доками голяк був, демо версія, по суті. Ще раз — питання не в можливості, а як довести легальність таких угод.

як довести легальність таких угод

Адвайзер каже, що по легальності все норм з точки зору податкової
1) була задекларована квартира
2) в наступній декларації вона пропадає
3) подвійний апостиль договору купівлі-продажу
4) Ота біржа є офіційно зареєстрованою в НЛ і люди постійно виводять з неї гроші на свої банковські рахунки
5) на рахунок приходить сума, яка відповідає сумі в договорі ± , так як різниця курсу, комісії і т.п.
6) А, ще момент, каже до грошей з України ставляться зараз більш поблажливо, бо в курсі щодо уселяких банковських обмежень зі сторони України

Справа в тому, що в Україні не існує зараз прямих шляхів вивести кошти в цифрові активи. Усіляки UAHg — це більш іграшка для ентузіастів. А квазі-кеш операції заборонені бандою борцунів з валютними спекулянтами вже давно. Вивести в кріпту такі суми можливо тільки через фізичну обмінку, а в цьому випадку вам зайде, наприклад тезер, з якоїсь абстрактної мережі. Доказуй потім хто тут жираф. Є різні посереденики, типу трансферго, але там ті ж самі ліміти в 50к на місяць з валютних карт. Короче, то для білих людей, або знятих з обліку в ТЦК ))

Чи хтось знає, чи приймуть валюту в банку від продажу квартири, якщо покупець давав кеш у валюті.

Чи хтось знає, чи приймуть валюту в банку від продажу квартири, якщо покупець давав кеш у валюті.

Брат сусідки подруги продавав і відразу купував квартиру восени 2021 року. В банках є схема під це. На угоду приїжджає юдина з банку зі всіма потрібними бланками. Там покупець та продавець відкривають рахунки, гроші кладуться — переводяться — знімаються по документах одним махом. Як наслідок продавець має офіційне підтвердження з банку про гроші.. Продавець тоді просто показував виписки з ФОП рахунку + докі про продаж квартири тиждень раніше.

зараз є складність з цім бо є ліміти НБУ на кеш у касі, тобто на умовну сотку неможна нагенерити квитанцій, ну або вони будуть «зроблені» і не факт що прокатять на кордоні з нашого боку

Обмежень в касах нема ще з грудня 2023

можете надати посилання на таке ? бо якщо спробувати замовити з власного рахунку 10к доларів присилають отаке
Операції в іноземній валюті:

Видача іноземної валюти на території України доступна тільки через касу банку в межах обмежень:
еквівалент 100 000 грн на день з одного рахунку (за курсом продажу для карткових операцій).
Видача іноземної валюти за кордоном в банкоматах та POS-терміналах в місцевій валюті:
з карток в доларах та євро ​— в рамках денного ліміту по картці, але не більше еквіваленту 50 000 грн в день з однієї картки та не більше еквіваленту 100 000 грн сумарно з усіх карток до одного карткового рахунку за день;
з карток в гривні — не більше еквіваленту 12 500 грн сумарно з усіх гривневих рахунків клієнта за календарний тиждень (враховуються операції з понеділка по неділю).
Перекази з валютної картки українського банку на картку іноземного банку — не більше еквіваленту 100 000 грн з усіх валютних рахунків клієнта за календарний місяць. В цей ліміт також входять операції виведення коштів з рахунку: купівля криптовалют, поповнення електронних гаманців, купівля подарункових сертифікатів, перекази на користь букмекерських компаній, оплата дорожніх чеків.
Покупки з валютних карток за кордоном та на закордонних сайтах — без обмежень НБУ, але в межах денного ліміту по картці.
Покупки з гривневих рахунків за кордоном та на закордонних сайтах — за календарний місяць максимальна сума 100 000 грн на всі гривневі рахунки (згідно з доповненнями до Постанови НБУ № 18 від 21 липня 2022 року).

тобто, якщо взяти умовні 100к дол та покласти їх в банк, не вийде зняти однієї транзакцією за 1 день,

100к дол треба розкидати на 3 банки і при сприятливих обставинах знімете за місяць

bank.gov.ua/...​dlya-biznesu-ta-gromadyan

Так, із 01 грудня 2023 року :
скасовано усі обмеження для банків та небанківських фінансових установ на обсяги можливого продажу ними готівкової іноземної валюти населенню. За оцінками НБУ, це сприятиме мінімізації різниці між готівковим та безготівковим курсами та, як результат, стабілізації курсових очікувань і підвищенню стійкості валютного ринку;

Те, що ти описуєш, це зняття валюти зі свого рахунку, але у випадку продажу квартири, це купівля валюти — без обмежень

Я зрозумів що у цьому випадку треба конверсія через грн, навіть якщо у покупця доларовий кеш

Так воно завжди так було і до ПВ (бо по закону треба безготівковий розрахунок, який тільки в гривні), просто курс продажу = курс купівлі

це стосується якщо купуєш кеш валютний за гривневий кеш, онлайн купівля валюти досі 50к грн на місяць

Логічно, обговорення ж саме про купівлю в касах

Не логічно, бо челік описав ситуацію про те що хотів зняти в з валютного рахунку 10к $ відразу і отримав відмови. А ти кидаєш посилання що обмежень немає.

Зняти валюту != купити валюту як при продажу квартири, з чого й почався цей тред. Бо саме так і відбувається це через проводки в потрібних банках: продаж валюти покупцем, внесення готівки гривні на свій рахунок, переказ на рахунок продавця, зняття гривні продавцем, купівля продавцем валюти в касі. На все про все 30 хвилин

тред про «чи прийме банк готівкову валюту», ваше посилання про «банки скасовують ліміти на продаж населенню валюти кешем». Не бачите різницю?

зняття гривні продавцем

ліміт в зняття 100к грн з одного гривневого рахунку вже зняли?

омеження на 100к день якщо знімаєте з власного валютного рахунку, якщо купуєте валютний кеш в касі то немає ліміту. На кордоні все проканує. Люди перекидають на декілька банкив валютні кошти і знімають звідти кожен день по 2000-2300 дол/євро, якщо буде в касі кеш завджди то з одного банку можна 40-50к дол/євро зняти, тому що 20 робочих днів ±

Дяк, зрозуміло. Я для себе обрав схему де довірена особа кладе доларовий кеш на мій рахунок, укрбанку показується договір купівлі-продажу де зазначено що валюта контракту долари, далі ці долари розкидаються на картки мої та дружини і далі за кордоном виймаються з банкоматів+перекази через wise і депонируються на місцеві рахунки (як раз joint з сусіднього топіку доу) :)

де зазначено що валюта контракту долари

Це ж не можна так. Чи ти мав на увазі схему з лівим банком, де видають справку, що ти купив валюту?

розкидаються на картки мої

Не боїшся, що накладуть арешт раптом?

Нотаріус таке зробила, приват та моно прийняли такий договір без питань. Не бачу підстав для арешту, бо я багато років подаю у FinCEN декларацію що маю foreign accounts і там нормальні числа, у наступному році зменшу суму декларації на розмір цих знятих грошей і все.

Цікаво. Чомусь я завжди вважав, що єдиною валютою розрахунків є виключно гривня. Я коли купував квартиру, то писали Х грн, що є еквівалентом Y доларів. А можеш поділитися контактами нотаріуса, будь ласка?

Не бачу підстав для арешту

Я мав на увазі можливий штраф ща те, що не актуалізував дані в ТЦК з подальшим арештом. Все це поки що теорія, звісно.

нотаріус notariusi.com.ua/...​ova-marina-gamidivna.html отзиви там топ, але тьотка норм

щодо тцк, я поки не планую суєту, бо нема практики, подивимося

Спитав іншого нотаріуса, чи можна договори в валюті робити. Каже ні. Тільки в грн. Треба ще попитати, щоб банки потім раптом не відмовились приймати кеш по такому договору 🤔

Ага, тобто в договорі написано, що купівля була в грн по курсу. Ви отримали валюту і валюту принесли одразу в банк. Без допоміжної схеми з лівим банком, що наче як отримав грн і продав вам валюту. Дякую

де довірена особа кладе доларовий кеш на мій рахунок, укрбанку показується договір купівлі-продажу де зазначено що валюта контракту долари

А в договорі якось написано, що ви отримали кеш, так? Цей кеш отримувала довірена особа, а потім йшла з договором купівлі-продажу в банк і кладе валюту на ваші валютні рахунки?

Так. Довірена особа отримала кеш, пофоткала мені договори, я їх залив у банки на фінконтроль, коли звідти прийшло «добро» довірена особа пішла і поклала на мої юсд рахунки гроші.

я їх залив у банки на фінконтроль

А ви якось звʼязувались із підтримкою банку, і вони вам сказали куди заливати фотки?

І що за банки, якщо не секрет? Ви відкривали рахунки онлайн, знаходячись за кордоном? Чи довірена особа це робила?

Це мої рахунки у приваті та моно, писав персональним менеджерам через апку і туди і заливав. Моно колись відкривав онлайн, привату вже 20+ років.

<>моно
А як класти валюту в моно? Якщо мова про гривні, то банківським переводом. Якщо мова про ПБ, то можна прийти у відділення. Чи в моно теж є відділення, куди можна прийти і внести кеш?

у відділення Універсал банку, вони скажуть у яке, їх у Київі декілька які приймають кеш для рахунків моно. ще якщо є дружина є сенс зробити «довірінності» у банках і у моно і у привата це є, воно усе електронно і тоді на її рахунок можна частину перекинути щоб швидше знімати

така схема? для себе занотую )
1.спочатку продається хата по довірці за кеш юсд
2. Довірена особа отримала кеш, пофоткала мені договори,
3. я їх залив у банки на фінконтроль, коли звідти прийшло «добро»
4. довірена особа пішла і поклала на мої юсд рахунки гроші.

Цікаво як саме зараз. Бо по цій схемі я наче купую валюти за 1 день на всю суму квартири. Але це неможливо, бо є обмеження купівлю валюти на 50000 грн / місяць.

50к грн на місяць якщо купувати онлайн. Якщо купувати валюту кешем в банку, то залежить скільки є в касі, можуть запитати походження гривні.

Мав на увазі на увазі наступну схему. Покупець має 50к $ кешем. На купівлю-продаж запрошується представник всратого банку. Цей представник за коміссію надає квитанції про відкриття гривнєвого рахунку, про зарахування суми, в еквіваленті в гривні, квитанцію про придбання валюти на усю суму, видачу валюти на руки, закриття рахунку. Так це робилось раніше. Мені цікаво чи ця схема все ще існує чи ні. Бо зробити купівлю продаж валюти за раз такої великої суми вже не можливо за законом.

якщо знайдете банк який підете на це, може і проканає. Але легально не вийде, бо є ліміти на онлайн купівлю і на зняття готівкової гривні на день

Кешем в касі немає обмеження 50к грн?

немає, єдине обмеження наявність кеша в банку або політика конкретного банку що кешем не поміняють відразу 50к $. Краще домовлятись щоб підготували конкретну суму

У наведеній вище схемі валюта кешем буде в покупця

Дружина продавала нашу квартиру в Києві по такій схемі в лютому. Ліміт на видачу валюти 100к з рахунку, банк нам зробив фіктивних 4 рахунки (за додаткову плату), тобто 400к, дружина мала чекати в Україні відповідну кількість робочих днів перш ніж їй дадуть довідки про зняття гривні і купівлю валюти. Довідки ніхто не перевіряв на українському кордоні, бо митники не заходили у вагон поїзду Київ — Перемишль. Польскі митники спробували взяти на понт і погрожували штрафом і висилкою назад через це, що зі сторони України не було декларації на вивіз валюти, але протримавши 3 години впустили з декларацією, бо ніяких правових підстав не було, здається просто вимагали хабар. В банку в Польщі вистачило показати декларацію, договір купівлі-продажу квартири не просили.

Ліміт на видачу валюти 100к з рахунку

Мова про зняття валюти в Україні, так? 100к грн на день?

З одного рахунку так, відповідно з 4-х рахунків того самого банку 400, це максимум. Ну і як описували вище то все було фікцією, бо квартиру продавали за валюту готівкою.

дадуть довідки про зняття гривні і купівлю валюти

А можете, будь ласка, поділитися контактами банку? Чи яка назва

А можна мені також контакти банку. Дякую велике)

До речі, хтось пробував знімати в банкоматах за кордоном кеш більше, ніж в еквіваленті 400к грн в місяць? В служы підтримки ПБ кажуть, що з валютних рахунків можна знімати 100к в день без обмеження в місяць

Прийде повідомлення від банку що не пропускає ліміт, розумний такий :D

працює без проблем, але буде ліміт у банку за кордоном, зазвичай не більше 1000 доларів у день дає зняти у одній мережі, треба три банка відвідувати

Основне, що мене цікавить, це чи є обмеження на зняття в місяць.

був досвід знімати 70к доларів на місяць, ліміту у 400к грн вочевидь не було, тільки 100к у день.

400к за транзакцію, це віртуальний трігер з української сторони, по якому вмикається фінансовий моніторинг. Фізично цього ліміта не існує. Просто кошти холдяться поки не буде доказів легальності для фінмона. Зараз банда накрутила усім хвоста, можуть тригернути і за меншу суму. Тобто, в теорії, при наявности підтверджуючих документів, можна вийняти хоч мільйон, тут проблема буде вже з іншого боку. Бо за кордоном теж є ліміти і фінмон з податковою.

400к за транзакцію

За транзакцію чи за місяць?

Було за транзакцію. Але оце шось вони взялися скубти за усе, так шо вже може і за місяць

Я питав в службі підтримки ПБ. Кажуть, що можна валюту від продажу покласти на рахунок. Але треба буде показувати договір. То може вони його ксерять і таким чином, коли люди знімають, то вже є підтвердження походження коштів. Людина десь писала в цій темі, що він кудись завантажував фотки договора в банк. Мені, правда, в службі підтримки сказали, що не можна ось так заздалегідь кудись щось завантажити, хз

була тільки що в приват банку, мені пояснили, що можна перевести гроші з України з особистої валютної картки в Євро, на особисту валютну картку в Євро тої особи, якій посилаєте. Але це має бути картка лише інноземного банку. Але є обмеження по кількості грошей які переводиш на раз, і по кількості гроше за 1 місяць. За місяць не можна перевести суму більшу за 100 тис. грн по діючому курсу на сьогоднішній день.

Або перевести фізично до 10 тис у.о. готівкою без декларування. А в іноземній державі покласти на рахунок в банку (попередньо відкритий).

Надійний і повірений спосіб. Але якщо треба вывезти значно більшу суму, може знаєте як це зробити?

Який відсоток бере Приват за таку операцію?

Якщо плисти (на міні-плоту, камері або борді) через Тису, то напевно має бути спеціальний герметичний (водонепроникний), міцний пакет, мотузка.

Якщо спіймають прикордонники, то ніяких грошей не виявлять. Просто ухилянт. А про гроші ні слова) то ж дуже не раджу їх годувати.

А що з wise до речі ? Хтось каже блокують часто, а після цього розблоковують ? Треба трохи доларів прогнати ua card-p2p-wise card-ach

За «трохи» і в один бік між своїми акками нічого не заблокують. Вони крутильщиків не люблять.

ну у ліміті НБУ, на карт2кард, ~3к у місяць

Ну може. Я з ними посрався і закрив акаунт. Дебільна підтримка

не бачу альтернативи якщо є бажання ACH

Мене для євро повністю задовольняє Зен + СЕПА

Можливо у когось є практичний досвід переказу коштів за межі України після повномасштабного вторгнення, як це можна законно зробити без зайвого клопоту і великих втрат на комісіях. Цікавлять варіанти, які не заборонені Конституцією.

Наразі за кордон можна відправляти перекази з валютної картки на картку іноземного банку (п2п перекази) у межах 100 000 грн на місяць в еквіваленті. До цього ж ліміту входять перекази через сторонні ресурси та купівля квазі-кеш валюти з валютних карток.
Підстава: Постанова від 21.07.22 № 154 bank.gov.ua/...​n/Resolution_21072022_154

Якщо потрібний повний покроковий гайд по виведенню валюти закордон, напишіть на telegram IT ACCOUNTING, надійшлемо вам.

Якщо потрібний повний покроковий гайд

яка комісія такої процедури виходить? меньше 2%?
Якщо той гайд не дуже довгий і спосіб законний, то напишіть будь ласка сюди або на якийсь файлообмвнник покладіть якщо не важко, телеграму нема

Скоріше за все гайд зведеться до:
1. Відкрити валютну картку моно
2. Поповнити валютну картку з гривневої (ліміт 50К грн місяць для поповнень безготівково, 200К через депозит)
3. Відправити валюту на іноземну картку. Комісія 1%, мін 1 USD/EUR. Ліміт 30К грн на день, 100К на місяць.

Ясно, просто написали що Приват таке теж дозволяє, але в приват24 досі висить блок з повідомленням від 22 року на перекази

в приват24 досі висить блок з повідомленням від 22 року на перекази

Можливо ці переводи Ви зробили ДО відповідних послаблень НБУ.

Необхідно писати у їх тех.підтримку з вказанням всіх законних підстав по даним переводам.

Пропускає.

Це супер новина, були протилежні кейси.

Цій «новині» чи не більше півроку. Вони навіть анонсували зниження комісії з 2% до 1%, бо народ потікав інші банки. Прямий переказ дозволяють Глобус, приМат, Моно, Абанк, УкрГаз і МТБ

Маю на увазі новину по практиці, а не по теорії. Наскільки знаю, саме в практиці вони не пропускають і досі (зі звернень підприємців). Ви з Привату проводили?

Та шо ви мені розказуєте за «практику», я в цій практиці вже два роки живу. Рятую свої зароблені гроші від банди гетьмацева. І ще сотні тисяч крутильщиків, які з цього живуть.

Переказ на закордонну картку з карти для виплат: Новий тариф 1% (мінімум 25 грн) замість 2% (мінімум 50 грн) діятиме з 20 лютого до 20 квітня 2024.

З валютних карток, звісно

вже два роки

Ваш практичний досвід дуже цінний! Дякую!
В цей спосіб можна було виводити тільки з серпня 2023 року, згідно положень НБУ.

Я в курсі. Не треба пересмикувати. Радий шо ви теж нарешті про це взнали. (рукалице)

Ви про що?)
З самого початку вам написала

Це супер новина, були протилежні кейси.

Ще раз -
Є інший досвід, з яким звертались підприємці стосовно Приватбанку.

Раджу вам свій негатив зливати у іншому місці!)
(рукалице)

В цей спосіб можна було виводити тільки з серпня 2023 року, згідно положень НБУ.

З кількох десятків банків тільки мала частка має інший колір штанів шо дозволяє їм це робити. Переважна більшість серьозних банків це не дозволяють і досі. Ви тут намагаєтесь рекламувати свої послуги будучи вопще не в темі. Займіться ліпше фінансовою самосвітою для початку.

По-перше, я не працівник будь якого українського банку та ніколи їм не була. Про яку рекламу ви говорите? (риторичне питання). В даній темі надала для допомоги підприємцям в комунікації з банками — офіційні посилання на норми НБУ. Сподіваюсь, ви розумієте, що тема та коментарі в неї створені не тільки для вас, а й для багатьох інших підприємців.

P.S. Коли мені потрібно щось проанонсувати та прорекламувати, я не «намагаюсь» це зробити, а відкрито роблю.

По-друге, про рівень моєї фінансової освіти від вас взагалі дуже кумедно чути.
Цей рівень вже давно оцінений та підтверджений тисячами задоволених відгуків підприємців, з яких приблизно 1% є на даному форумі.

На цьому закриваю ваш холівар. Бажаю вам успіхів!

спосіб законний

Доброго дня!
Ми працюємо тільки у законний спосіб.

Як перевести іноземну валюту закордон?
(Починаючи з гривні)

1 КРОК. З особистої грн. карти перевести на валютну особисту карту (моно переводить по комерційному курсу)

Ви можете купувати валюту в мобільному застосунку Моно до 50 000 грн. в еквівалентів в місяць (ліміт в 50 000 грн. працює сумарно на обидві валютні картки), шляхом переказу коштів із гривневої картки на валютну. Конвертація відбудеться по курсу Моно (продажу)
Підстава — 28.08.2023: bank.gov.ua/...​ojinnosti-obminnih-kursiv

2 КРОК. З валютної карти перевести на будь яку валютну карту в закордонній фінансовій установі

Наразі за кордон можна відправляти перекази з валютної картки на картку іноземного банку (п2п перекази) у межах 100 000 грн на місяць в еквіваленті. До цього ж ліміту входять перекази через сторонні ресурси та купівля квазі-кеш валюти з валютних карток.
Підстава: Постанова від 21.07.22 № 154 bank.gov.ua/...​n/Resolution_21072022_154

Велике Вам Дякую.
Дуже корисна інформація.

Є якісь апдейти по вивозу готівки після продажу нерухомості?
Хтось вивозив просто з договором-купівлю продажу?

В габрик можна
Але теплоізоляція все одно поганенька

Самый «топорный» способ (на личном примере): В 2016г при выезде в EC было около 15к € на счету в банке Аваль. Кеш не снимал, никуда средства не переводил, а просто «проедал». Везде где можно было расплатиться Авалевской карточкой — расплачивался именно ей. Где то за 1,5...2 года все средства «проел». А заработанные по месту деньги просто накапливались на счету и тратились разве что на аренду жилья.

Аналогічно
В тепер банк доїть абонплату за рахунок
І віддалено не закриває
В довіреність тільки через посольство
В там бусік

Даже с доверенностью не хотят закрывать — укрсиб

Закрив рахунок ФОП віддалено в укрсибі в грудні. Відправив заповнену форму, яку вони мені вислали, через листування в приватному кабінеті. Всьо

Просто рахунок, не ФОП
Ні понизити пакет ні закрити не вийшло віддалено.
Довіреність забракували

Є надія що якщо закинути рахунок, не поповнювати і не логінитися то самі закриють.
Сподіваюся що не колекторам продадуть а закриють

Ага, сподівайтесь ))) В мене так виявився досі не закритий акаунт 10 річної давнини. Закрити віддалено неможливо.

Є надія що якщо закинути рахунок, не поповнювати і не логінитися то самі закриють.

Цікавився цим питанням, Аваль це ж Райффайзен тепер, там відповіли що неактивні рахунки закриваються автоматично через 2 роки, в Приваті через 1 рік прийшло повідомлення що закриють скоро.
Але якщо там мінус на балансі то не в курсі, якщо виконавча служба не знайде на що можна накласти арешт то мабуть все так і затихне.

Этот момент я упустил. В прошлом, в довоенные времена была возможность приехать и закрыть все счета, СПД, и т.п. Сейчас с этим плохо.

Представим ты перевел 100к и купил недвижимость. Как ты будешь объяснять источник дохода местной налоговой? В Германии, например, где то через 1...1,5 месяца после покупки недвижимости приходит формочка из Finanzamt с вопросниками об источнике финансирования покупки. Мол «откуда деньги, Зин?»

Треба читати перелік сервісів та обов’язків місцевої податкової відповідно до законодавства.

Але це виглядає логічним для податкової інституції роз’яснювати (надави консультацію) як правильно здійснювати ті чи інші грошові операції іноземцю при переїзді з іншої держави.

Державні структури (поліція, податкова, місцева адміністрація) можуть (або мають, за відповідним запитом) розказувати «як потрібно, як можна, як правильно» до здійснення акту купівлі нерухомості.

Не зовсім розумію, якщо я заробив ці гроші в Україні, і в мене є всі інвойси на фоп наприклад, контракти за минулі роки, то це незаконні доходи чи шо?

Очевидно що законні.
І контрактів чи ще чогось тут не треба.

Вопрос не про сами деньги, а про покупку на них недвижимости. Автор вопроса хочет купить недвижимость. После покупки «прилетит» формочка с налоговой по параграфам 88 ( www.gesetze-im-internet.de/ao_1977/__88.html ), 93 ( www.gesetze-im-internet.de/ao_1977/__93.html ). И что в ней писать? Какие доки отсылать? Декларацию с Украинской налоговой? Ее переводить надо будет или как? Заверять у нотариуса что ли?

Декларацию с Украинской налоговой?

А чому ні? Податки сплачені, в чому проблема?

Интересует реальный кейс. Может в какой нибудь условной Испании можно прийти купить за кеш без необходимости совершать какие то телодвижения с местной налоговой по поводу источника финансирования.

В Испании как раз нельзя за кеш покупать. Только через банк. Нужно в Испании, а также Греции, Италии и т.д. открывать счета в банке. Обратитесь за консультацией в местные АН — они без проблем проконсультируют

Просто купіть 20 хв консультації в місцевого нотаріуса.
З тією кількістю емігрантів в ЄС і особливо Німеччині, я впевнений, що це кейси які німецькі нотаріуси обробляють щомісяця десятками якщо не сотнями.

Не зовсім розумію, якщо я заробив ці гроші в Україні, і в мене є всі інвойси на фоп наприклад, контракти за минулі роки, то це незаконні доходи чи шо?

Треба ще ж довести що оці гроші, це якраз ті самі гроші за які ти в Європі поклажеш в банк чи купиш нерухомість. Наприклад, swift переказ, або декларацію з кордону, що ти їх перевіз..

Багато хто писав що клав грошi в банк бeз довeдeння факту як грошi пeрeтнули кордон. Бeруть суму эквiвавлeнтну що в договорi купiвлi-продажу майна чи доходiв за рiк. Алe всe можe залeжати вiд конкрeтного банку чи працiвника.

Ну це досить дивно. А може це гроші з наркотрафіка якогось наприклад і т.д. т.п.
П.С. Хіба сума була не велика. В Німеччині наче все що більше 10к в рік кладеш готівкою на рахунок, автомат потребує перевікри. Навіть на меньші суми можуть прийти запити..

Просто існує як мінімум 3 перевіряючих органи і в кожного різні порогові суми.
З того що вивчав в ЄС — податкова від 1к євро кешу. Фін моніторинг банку від 10к євро, агенція по боротьбі з тероризмом від 15к євро.
Точне посилання на документ не дам, бо це з різних джерел.
Якщо банк лояльний то він може брати кеш без проблем, але він всерівно передає данні в інші служби, а там вже як пощастить.

Ну так докумeнти про походжeння грошeй трeба мати, хоча б тeоритично звiдки вони могли в тeбe взятися. Податкова можe їх запитати впродовж N рокiв (5? в залeжностi вiд країни).

А нe так як в нас — пeнсiонeрка, школьна вчитeлька в минулому, купила бeнтлi, та пeнтхауз на 500 квадратiв в цeнтрi Києва i всiм норм.

Представим ты перевел 100к и купил недвижимость. Как ты будешь объяснять источник дохода местной налоговой?

Якщо ти тільки приїхав то очевидно що ти ті гроші заробив не як податковий резидент Німеччини. Тому і питань ніяких від їхньої податкової не буде

Прочитав всю тему і так і не знайшов як легалізувати в Європі невеликі суми, десь 10000 в півроку поклавши їх на місцевий рахунок.
Як зробити щоб у місцевої податкової не виникло питань? Якщо ці гроші зняті з рахунку українського фопа, чи маю я платити з них податки в Європі?

10000 в півроку

Це вопще ні про шо. Меньше 2к на місяць. Просто виводьте через ТрансферГо або вопще напряму на карту. Головне самому собі, а не від 3-х особ. Ви ж рахунок відкривали і надавали там по любому доки в тому числі і про доходи.

З України? Свіфтом за кордон? (мегафейспалм)

а які проблеми ? А ну мабуть так^ я і забув що на карту або Gpay

Крім того, що він, за винятком буквально декількох випадків, вже більше року заборонений НБУ?

так так, забув, що я теж на карту перевожу або Gpay

Добрий день. Скажіть, будь ласка,Трансфер го підтримують українські карти для переказів з них на закордонні рахунки?

Валютні тільки. Але писали, що на акаунтах новорегах на українську адресу це вже не можливо. Не можу ні підтвердити ні заперечити, я давно регався. Спробуйте

Якщо ці гроші зняті з рахунку українського фопа, чи маю я платити з них податки в Європі?

Звичайно що не маєш платити.

як легалізувати в Європі невеликі суми, десь 10000 в півроку поклавши їх на місцевий рахунок.
Як зробити щоб у місцево

До 10_000€ ніяк легалізовувати не треба. Якщо хтось спитає (а ніхто питати не буде) то скажеш що привіз з собою з України.

Якщо у вас з цих грошей сплачені будь-які податки в Україні (скажімо до 2023 включно) та є виписки з українських банків про рух коштів, то, імхо, спокійно зможете покласти в 2024 році.

Імхо, також може бути корисним — це сходити в свій український банк та отримати там паперову виписку (деякі банки навіть англійською мовою можуть надати) по вашому рахунку з печаткою банку та підписом представника банку.

До вас можуть будуть питання іноземної податкової виключно, якщо ви раптом станете податковим резидентом в іноземній державі. Тоді доходи, які ви отримаєте в Україні, потенційно можуть підлягати оподаткуванню в іноземній державі, починаючи з року в якому ви стали податковим резидентом.

Іноземні банки потенційно можуть запитати про походження коштів. Імхо, підійде і виписка з українського банку, і договір про продаж нерухомості, автомобіль тощо.

Плюс ви завжди можете наперед написати запит в довідкову службу іноземного банку або подзвонити в кол-центр.

Підкажіть, будь ласка, оцей вивід на картку людини за кордоном може робити будь хто, не обов’язково він сам чи родичі? Тобто чи можна теоретично роздати знайомим по 2400 і вони від себе перекажуть? Як банк за кордоном такі перекази сприймає? Вимагає пояснень про походження?

Приймає. Але потім поблокує рахунки )) бо це чисте п2п, за яке банять враз

Хоча якщо це дуже крупна сума, то там буде питання, і можливо краще через крипту, далі — обмінюєте її там у фізичному обміннику закордоном, 001к має декілька в різних країнах, вони трастові

Легше це зробити наоборот, але нормальний варіант зараз це вивід на Payoneer, як тут тільки наоборот: viddaleno.com.ua/...​hroshi-z-upwork/#Payoneer

что пейпал что пайонер настолько всратые и отмороженные конторки что можно запросто остаться без денег, они их замораживают и вообще не выдают, полно кейсов, можешь месяцами с ними бодаться

Крипта в р2р найоптимальніший спосіб виводу коштів як на мене
Якщо потрібна мега безпека, то Свіфт, але втрати на ньому , як на мене неоправдані

Не розумію, як ви продасте 50к крипти, та ще й так, щоб було дешевше Свіфту

А як з України вивести свіфтом? Дозволені лише критичний імпорт, навчання, лікування, аліменти. Якби не ці обмеження, питання би взагалі не стояло

аліменти

Виглядає як потенційна лазівка. Нічого ж не заважає зазначити одноразовий великий платіж як частину аліментів в договорі, оскільки в разі добровільної їх сплати максимальної межі не існує.
Може хтось в курсі, як це працює на практиці? Треба показати банку тільки договір про сплату аліментів, чи ще щось?

Курс usdt 40 до гривні, з очевидних причин. І будєттокадаражать. А свіфт вже як не 2 роки заборонено

Может кто то подскажет, есть ли услуга по закидыванию кэша на вайз? Я им кэш, мне сумму минус разумную комиссию на вайз. В криптообменках могут usd->usdt запросто организовать, но потом не хочется с p2p заморачиваться. Разумеется можно закинуть с привата и моно, но это не подходит

Можеш usd -> usdt -> zen (приймає крипту) -> sepa куди потрібно.

usd -> usdt

Кешем через мінял? Є тут один, мамкін рієлтор, теж таке пише.

1) крипта р2р
2) payoner p2p — є люди, які приїзджають, забирають кеш і скидають гроші на Payoneer. Беруть за таку транзакцію 2%

А есть такое для вайз? И можно в лс контакты, будет очень ценно

Яка зараз ситуція по обміну готівкової гривні в ЄС? В неті купу статей 2022 року з обміном в банках до 10 000 грн на день, зараз щось помінялось? І чи нормально беруть більші суми в обмінниках, наприклад в Польші?
Я до того веду що задекларувати можна і гривні на кордоні, просто питання оперативного обміну по адекватному курсу:)) Цікавить чи хтось мав досвід.

Сусідні країни ніби ще міняють, та сама Польща, в обмінникахх по кінському курсу (і тільки купюри від 50грн) і скоріше за все вчорну, бо періодично в новинах що відловлюють на ввезенні в Україну буси з гривнями.
Але везти через кордон мішки гривень щоб їх там міняти це якесь збочення :)

хтось практикував вивід з фоп картки моно через родича/знайомого по довіреності, знайшов цю статтю але якось не зовсім легально виходить, хоча і можливо, в теорії

galician.com.ua/...​-fop-bez-vtraty-na-kursi

Навiщо довiренность ? Карту пiдв’язав до телефону и гоу гоу гоу.

хтось практикував вивід з моно фоп карти по довіреності через родича/знайомого який за кордоном, при цьому будучи в Україні, десь бачив такий спосіб але трохи лякає чи це законно, бо то типу зняття готівки на відрядження... Чи не буде питань у податкової в майбутньому?

Чи не буде питань у податкової в майбутньому?

Яке діло податковій на що ти тратиш гроші з ФОП рахунку?

Ти платиш податки з обороту(якщо ти на 3тій групі), тобто податки не залежать від витрат.

Ну і ліміти там 400к грн на місяць.
Тобто трохи більше ніж за один раз через кордон можна перевезти без дозволів

хтось практикував вивід з моно фоп карти по довіреності через родича/знайомого який за кордоном,

Я знімав сам майже рік, пізніше закрив ФОПа онлайн. Питань ніяких не було

Привіт,
Хто може пояснити як з ФОП 3 групи вивести євро за кордон? Чи можна щось придбати?

А хтось на револют тримає великі суми, типу 50к і більше? Часто чути щось накшталт це не зовсім банк і таке інше.
І як вони відносяться до того що, наприклад, я буду поповнювати з моно 1500 євро кожного місяця? Вони вже приходили за підтвердженням коли в мене набралося десь 20к у 22 році, але тоді це накидав різними способами за пару місяців і відчипилися коли скинув інвойси ЗП. Цікаво чи можуть запитати знову коли, наприклад, буде більше 50к, чи можливо вони кожен рік резетять каунтер і питають про підтвердження якщо накидаєш 20ку?

Якщо Ви проживаєте більше 6 місяців за кордоном, то ви стаєте фін резидентом країни в якій ви зареєстровані і повинні платити податки в цій країні. Револют є Европейською фін установою яка повідомляє податкові служби про ваші надходження і відповідно через деякий час податкова тої країни де ви знаходитесь до вас прийде і спитає чи сплатили ви податки. Це може бути через кілька років навіть. І те що ви сплатили податки в Україні не означає, що ви не повинні платити в іншій країні.

Револют запитує про резидентство. Зараз вказано Україна. Не думаю що хтось прийде )

Я зараз в Німеччині, на 24 параграфі і вони самі через пів року якось про це дізнались і написали мені про це. Тож думаю вони якось можуть таки дізнатись. Крім того сам банк до вас може і не буде мати питань, але ви ж якось будете реєструватись, працювати, щось купувати (наприклад нерухомість як автор посту) і податкова з часом вас знайде і захоче зняти податки. Це може бути не швидко і може ви і не потрапите під перевірку, але шанси є.

Як на кордонi задекларувати готiвку бiльше 10к якщо я знiмав її впродовж рокiв. Чеки з банку вже протермiнованi, але ж це мiй бiлий кеш вiд ФОП.

На кордоні приймають виписки з банків з власних рахунків або депозитів. Відкриваєте рахунки в банках (кількість залежить від суми грошей), кладете туди валюту і потім поступово знімаєте. Виписки діють 90 днів. Детальніше можете почитати нижче в коментарях

А ви не знаєте, чи прокатують виписки, якщо рахунки були відкриті на декілька родичів, знімали відповідно теж родичі, а вивозить тільки одна людина? Чи мають бути виписки саме на того хто везе кеш?

на сайті митників: ...додають до декларації документи, що підтверджують:
зняття цією фізичною особою готівки з власних рахунків у банках і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою (у разі здійснення такої операції) виключно на ту суму, що перевищує на день вивезення/пересилання в еквіваленті 10000 євро;
Детальніше customs.gov.ua/...​formatsiia-dlia-gromadian
Виходить що кошти вивозить власник рахунків. Можна ще попробувати через нотаріальну довіреність якийсь костиль придумати, але треба проконсультуватись у юристів і у митників.

Зараз би свiй кеш валютний ще й в банк класти...
Щоб потiм його ще й вишкребати по краплi пiд %.

інакшого варіанту задекларувати немає. Легалізувати кеш без декларації теж важко.

Легалізувати кеш без декларації теж важко.

Декларація доводить легальність перевезення коштів через кордон, а не легальність походження коштів.
Легальність походження коштів це виписки про сплачені з зарплатні податки, продаж нерухомості, подарунки від родичів, дівіденди і рента.

Додам свій досвід, бо продав нерухомість в Україні і буду ще щось покупати в ЄС, описані способи для валютних рахунків в українських банках (тобто долар/євро з картками до них):
1. 100к грн/міс на клієнта (не картку) можна злизати на Wise/Revolut а далі вже куди завгодно, комісія 0..0.4%
2. 100к грн/день на рахунок (картку) можна знімати з банкомата, комісія 1.5-2%
3. 10 000 євро можна перевезти готівкою через кордон на людину (варіант коли родичі їдуть в гості)
4. Є чорні інтернаціональні обмінники (типу в Києві в руки даємо готівкові долари, а десь в Мадриді видають в цей же момент готівкові євро), але на великих сумах питання як покласти в банк

Якщо хтось це прочитає і думає як зняти чи купити нерухомість в Валенсії / Кастейоні (Іспанія) — звертайтесь, зараз запускаємо сервіс супровіду і полегшуємо цей процес:
wa.me/380965473362
t.me/ 380965473362

1. 100к грн/міс на клієнта (не картку) можна злизати на Wise/Revolut а далі вже куди завгодно, комісія 0..0.4%

Онлайн можливо придбати валюти на 50к грн/міс

2. 100к грн/день на рахунок (картку) можна знімати з банкомата, комісія 1.5-2%

І як потім доводити в банку звідки той нал? Збирати купу сліпів з банкоматів? ))

А тепер порахуємо, хай навіть при самому оптимістичному вариіанту: 100к ~= $2600, тобто 2*200к (готівка і через банк) десь $5200 ~= 4800 EUR на місяць. Ідем на ідеалісту і бачимо що мінімальна ціна за не вбитий сарай, 2+1, в районі без арабів, з закритою теріторією, десь між Аліканте і Картагеной, хай буде приблизно 250к євро. Виходе 52 місяці, що більше 4-х років )) на виведення такої суми. А чел на самокаті разом з НБУ вже вилупив черговий проект по боротьбі з бабягами і збирається ще обмежити перекази для фіз осіб. Це я до того, що нема навіть пів-року часу на вивід своїх накопичень. А по моїм прогнозам, не більше пари років, до того, як за володіння валютою будуть давати уголовку як при СРСР ))

Онлайн можливо придбати валюти на 50к грн/міс

І вона сяде на валютний рахунок в Україні і далі див п.1/2 — тобто обмін це не вивід за межі України

І як потім доводити в банку звідки той нал? Збирати купу сліпів з банкоматів? ))

Нашо збирати, якщо кожен український банк дає виписки?
Ну да, докріпив лог зняттів PDF файлом і нормально, я зараз цим займаюсь.

4800 EUR на місяць

Не розумію про шо ви. У мене два банка, в кожному дол + євро = ліміт 400к грн/добу = майже 10к євро.

хай буде приблизно 250к євро

Я не знаю нашо ви сараї по 250к дивитесь, в тому ж Кастейоні за 100к вже вибір нормальний з ліфтами та меблями одразу. Якщо хочеться новобудову в Валенсії з бассейном та спортзалом — то можете і в 500к не влізти.

пів-року часу на вивід своїх накопичень

За пів-року через банкомати можна витрусити велику кіпу грошей. При великому бажанні я замість 4 карток можу заюзати 10 (+2 дружини, +4 мамі робити) — це 1М грн/доба сумарний ліміт, пів-року це 180М грн = 4.4М євро, були б гроші

Якщо продати нерухомість в Україні, то скоріше за все отримаєш гроші на гривневий рахунок. Ліміт на купівлю безготівкової валюти 50к грн на місяць, або 200к грн через депозит. Не підходить. Я так розумію, треба всю безготівкову гривню зняти в кеш, купити на неї готівкову валюту, покласти на декілька рахунків, потім знімати за кордоном в банкоматах. Для того, щоб легалізувати ці гроші в ЄС, треба показувати переклад договору купівлі-продажу нерухомості, і виписки, де буде видно операцію отримання гривні за нерухомість, зняття готівкової гривні, чек за обмін на валютну готівку, внесення на валютні рахунки та подальші зняття в банкоматах за кордоном.
Наскільки це все взагалі адекватно буде сприйматися в банку ЄС при легалізації? Вони ж не повірять, що це не якась мутка та що ти не торгуєш героїном, а просто бляха продав квартиру та хочеш отримати СВОЇ гроші?

Я якраз продав квартиру в Києві 50/50 за гривні і долари :)
По лімітам та обмінам все правильно, пачка рахунків — і все знялось за тиждень.

По легалізації в ЄС то ви трошки страшилок перечитали.
В Польщі (ПКО) мене взагалі не питали звідки гроші і без питань брали пачки злотих та клали в рахунок, десь до 5к євро за раз так точно.
В Словаччині (Татра) ми з дружиною принесли по 15к євро приблизно — взяли легко, тільки попросили галочку поставити звідки гроші (я написав бізнес, вона — найм).
В Іспанії скоро спробую поповнити через касу, але на 99,9% впевнений що оцих «покажіть бумажку про обмін валюти» не треба — максимум покажу або договір продажу квартири, або ФОП декларацію, або лог знять з банкоматів.
Перекази між своїми рахуками з банків інших країн — літають без проблем.

Єдине де треба макулатура з обміном валют і т.п. — це декларація кешу на кордонах.

Зрозумів, у мене питання стосовно сум іншого порядку

Ну так пятнаха сюда, двацять туда, ще кудась + дружині стільки ж і хоп уже вистачає ;)

в якомусь з банків запитували декларацію з кордону?

Ні, бо все через банкомати знімалось або вкладалось в ліміти. Проте виписка з банкоматів теж по факту нікого не цікавить

Підкажіть, а відкрити рахунки в усіх цих банках не було проблемою? Тобто якісь вимоги у них відсутні? Наприклад, місцевий прихисток, ВНЖ, податковий номер?
У тому ж Татра ви просто по укр.загран рахунок відкрили?

Я в кожній країні відкривав рахунки коли був тимчасовий захист, в т.ч. в Словаччині.
Але загалом без захисту будь-який іноземець може втяи місцевий податковий номер і цього достатньо для рахунків.

Цікаво як його можна отримати без тимчасового прихисток у Словаччині наприклад

Якщо ви в Словаччині.
Беріть свій закордонний паспорт (плюс додаткові документи, наприклад — ваш український ІД) та сходіть в найближчі відділення провідних банків.

Зайдіть в одне — поясність свій запит (бажано англійською або словацькою мовами). Наприклад, базовий запит — потрібно відкрити поточний рахунок в євро та оформити дебетову картку, прив’язану до цього рахунку. Представники банку вам пояснять, що їм потрібно від вас. Потім зайдіть в інше — з тим самим запитом.

Прикол в тому, що вони приймають рішення індивідуально в кожному відділенні. В одному відділенні (одного і того самого банку) вам можуть відмовити, а в іншому приймуть ваші українські документи та відкриють рахунок без жодних проблем. Рішення приймає представник банку у відділенні. Там звісно є якісь внутрішні процедури. Чому так — сказати важко. Але до 2021 так в них було.

Імхо, практичні дослідження словацьких банків дадуть вам значно більше. Але не поспішайте з усіма можливими висновками після відвідування одного відділення одного банку. Зайдіть хоча би в 3-4.

+ попередньо зайдіть на сайти банків та ознайомтесь з інформацією про послуги для фізичних осіб, щоб ви почували себе впевненіше на зустрічі.

Піти в поліцію на взяти «родне число» (ІПН) як іноземець.
Вони роблять так само, умовно француз ломиться в поліцію Іспанії, бере NIE і йде купувати квартиру чи відкривати рахунок чи ще щось

Піти в поліцію на взяти «родне число» (ІПН) як іноземець.

Імхо, для того, щоб відкрити рахунок в банку в словацьку поліцію не ходять, як і словацьку податкову.

До 2021 року таких приколів в Словаччині не було. Можливо там щось змінилося, але навряд.

visitukraine.today/...​skii-raxunok-v-slovaccini

Я якраз продав квартиру в Києві 50/50 за гривні і долари :)

Можна ще раз детальніше? Чи я правильно розумію
1) 50% гривні вам перевели на український рахунок
2) 50% валюти, в покупця, мабуть, було кешем? Що з цим робили? Просили покупця розміняти на гривні і усе перевести на рахунок як оплату? Чи ви змогли офомити через банк типу ви отримали 100% в гривні в тут же зняли 50% налом в гривні і обміняли 50% і вивели в валюті?
3) Потім гривні ви обміняли на валюту? Як обійшли обмеження щодо покупки тільки 50к грн в місяць?
4) Потім за кордоном знімали з банкоматів

Все майже вірно написали, договір був на 50% суми і по ньому зайшли гривні, які ми з 2 рахунків без проблем зняли за кілька днів + купили онлайн євро на 50к грн з 5 рахунків + купили пару депозитів євро по 200к грн. Зняті гривні міняли в обміннику та клали назад в банк вже як валюту на 4 рахунки.

Щодо іншої половини грошей (яка вийшла за межі договору) — були ФОП декларації, проте могли і без них обійтись — банки по 0.4-1М грн приймають без документів.

Іншу половину (доларовий кеш) частково конвертнули в євро та розмістили на ті ж 4 рахунки, з яких і йшов з’йом через банкомати ЄС.

Дякую!

50% суми і по ньому зайшли гривні, які ми з 2 рахунків без проблем зняли за кілька днів

Просто з банкомату познімали кеш?

купили онлайн євро на 50к грн з 5 рахунків

Це в різних банках, так?

купили пару депозитів євро по 200к грн

В чому прикол депозиту? Після закінчення сроку, гроші можна виводити на валютний рахунок? Як я розумію мінусом є те, що в депозиту є якийсь мінімальний термін (який?) і раніше не можна його закінчити?

Зняті гривні міняли в обміннику та клали назад в банк

Це, як я зрозумів, окрім тих 5 рахунків по 50к грн, на які ви купували валюту онлайн та окрім депозитів ще залишався кеш і ви за нього в обміннику докуповували валюту? Чи не можна було усе купити через обмінник? І, до речі, обмінник — це установа, що не в банку, так? Оці віконця в магазинах і т.п.

Депозити на 3 місяці під 0%, чисто теоретично їх курс трошки кращий ніж в обмінниках (аналогічно з миттєвою покупкою на 50к грн), тому накупили трошки їх. Зняття без комісії + ми не дуже розуміли куди екстренно їх вставити і почекати не проблема.

Всі ці ліміти на кожен гривневий рахунок, були задіяні райф + моно на 3 різних осіб. Загалом продаж квартири з 100к комбінацією способів переводиться за кордон плюс-мінус за тиждень без покатушок через кордони.

Обмінники різні юзались, здебільношо плюс-мінус нормальні з сайтами та прозорими курсами. В кассах банку курс жахливий, особливо на варіанті «з доллара в євро» бо рахують через гривні в два курси.

Комісія для банкоматі за кордоном 2%, але як не рахували — це плюс-мінус норм спосіб, поїздки через кордон зжеруть більше грошей.

Ліміт на купівлю безготівкової валюти 50к грн на місяць, або 200к грн через депозит.

Абсолютно вірно ви розмірковуєте, то людина не розуміє в принципі за шо іде мова. І ви також праві, що 15-20к це не ті суми за які треба вобще смикатися.

Я так розумію, треба всю безготівкову гривню зняти в кеш, купити на неї готівкову валюту, покласти на декілька рахунків, потім знімати за кордоном в банкоматах.

Це якщо ви маєте змогу заїхати-виїхати чере кордон України. А якщо треба усе робити віддалено самому із закордону, то це теж відпадає. Віртуальну картину що намалював афтор вище, з ситуацією де є 3 мами, 4-и папа і ще купа якихось невнятних родичів, з рахунками і картками в усіх наявних українських банках по 4-и на кожного, я не беру до уваги як щось реальне і спроможне масштабуватися на інших людей.

Наскільки це все взагалі адекватно буде сприйматися в банку ЄС при легалізації? Вони ж не повірять, що це не якась мутка та що ти не торгуєш героїном, а просто бляха продав квартиру та хочеш отримати СВОЇ гроші?

Чисто рандом. Буде залежати від настрою менеджера в банку.

Ліміт на купівлю безготівкової валюти 50к грн на місяць, або 200к грн через депозит.

такі ліміти якщо робити через онлайн, з кешем такого немає.
мої знайомі зробили інакше: замовили в один день зняття гривні кешем і купівлю валюти кешем, потім поклали ту валюту на валютний рахунок і потім вже знімали з валютного рахунка щоб задекларувати на кордоні. Всі виписки про зняття і обмін в них були, тому ні у банків ні у погранцов не було питань:)

Звісно мова тут може іти тільки про онлайн.
Ще раз — якщо хтось може вільно їздити туди-сюди через кордон, то вопще проблем не бачу. За день можна туди тсюди надекларувати хоч 100к.

за день не задекларуєте таку суму, бо треба мати виписки з банків про зняття валюти. В день з одного банку знімете 2500, в місяць приблизно 50к, але може бути що в касі не буде валюти і не зможете замовити. Тому розподіляють на декілка банків і ходять туди пару місців щоб зняти. Виписки ще діють 90 днів, тому прийдеться тусити в Україні ці пару місяців. І можна стати родичами з працівниками банків :D

Як саме має виглядати для прикордонника «виписка з банку про зняття»: чи підійде виписка про рух коштів по картці та рахунку за певний період (умовно: за рік), де серед усих операцій будуть операції про зняття?

не підійде:D маєте замовляти в банку зняття готівки + виписку роздруковану. Всю ту купу паперу вести на кордон задекларувати, і якщо у вас щось не співпаде по коштам і випискам — маєте пригоди :)

Я з якого бодуна оце б декларував суми <= 10кєвро на українському кордоні? По закону я можу вивезти так суму без декларування. А декларувати я буду на тому боці, щоб ці гроші легально потрапили в ЄС. Відмовити меня в цьому ніхто не може, перевірено. Просто ідеш по червоному коридору.

А воно рeально на авто заїхати в зeлeний коридор, а потiм пeрeстроїтися в чeрвоний? Нe пам’ятаю яка там логiстика на кпп.

Залежить від пункту пропуску, я думаю, але в чому проблема поставити авто і підти оформити декларації? Дюьті фрі в тому самому місці, але ж усі не стають на червоний для цього.

У банків єс чи відповідних служб не буде питань? За день 100к євро задекларувати, та хочаб і за місяць, то будуть питання звідки ці кошти. Заощадження з під матрасу не канають.

Виписка з банків про движ на рахунках за 10-20 років, як наприклад? Податкові декларації, якщо ФОП?

Виписка з банків про движ на рахунках за 10-20 років, як наприклад?

Не підходить

Податкові декларації, якщо ФОП?

Деякі банки приймають, також підходить і продаж нерухомості. Більшість все ж таки хочуть бачити виписки з банків з власних рахунків та декларацію на укр кордоні. Але це все залежить від країни та конкретного банку, навіть спеціаліста в банку.

Оце я так вже півроку б’юся головою об стіну в іспанських групах )) Усі живуть, арендують, купляють, але ніхто не бажає розповісти як вони це зробили ))

Якщо треба легалізувати кошти, то краще звернутись то фінансових юристів в конкретній країні. Є також «рєшали», бачив таких в агенствах нерухомості та в агенствах віз/внж/пмж, вони типу пропонують схеми різні під вас.

Оце мене і не влаштовує. Бо повністю непрозоро і незрозуміло шо вони роблять. Певен, що в 3/4 випадків буде розвод лоха з такими схемами. Це не тому що Іспанія така, це так скрізь у світі. То вже спокійніше придбати зараз квартиру в Туреччині і потім продати, коли знайду шось підходяще, до 200к. Полиняю на податки, але легалізую потрібну суму.

Не підходить

А не підкажете як саме виглядає процедура декларації на кордоні. Я розглядаю таку схему. Переписати квартиру на батька, щоб він її продав, а потім вивіз кеш за кордон. Чи він матиме спілкуватись тільки із нашими прикордонниками чи з ЄСовсбкими також щодо декларації? Бо він не розмовляє англійською. Ось я намагаюсь зрозуміти чи це реальна задача чи краще продати від свого імені по довіренності, завести валюту на свій валютний рахунок в Україні, а потім знімати за кордоном

Переписати квартиру на батька, щоб він її продав,

Тільки якщо ви збираєтесь купляти квартиру закордоном на ці гроші це буде важко зробити. Бо квартиру продавав батько, відповідно документи з продажу на ньому, а ви ці кошти від нього можете отримати тільки у вигляді «подарунку» який треба буде задекларувати і сплатити з них податок якщо сумма здається більше 2к євро (в різних країнах по різному)

Так, безумовно. Подарунок має бути оформлений юридично і податок сплачено

Можна взяти в долг на 100 років ))

Залежить чи вам треба ці кошти легалізувати в ЄС. Якщо захочете в банки ЄС покласти, купити нерухомість чи інші білі покупки робити — прейдеться легалізувати. Якщо будете витрачати на прожиття невеликими сумами — то можна не легалізувати і варіантів вивезти кошти десятки. А от легально посуті один — через декларації.

Декларації скачуєте завчасно і заповнюєте, вже на червоному коридорі показуєте заповниті. Вивозити кошти має людина яка продала майно, з її рахунків знімались кошти і є виписки зняття. Декларації відповідно на нашому кордоні і кордоні ЄС. Краще завчасно вибрати країну яка межує з Україною і де легше відкрити банківський рахунок і туди покласти всі кошти. Бо в ЄС якщо ви переміщуєте кеш більше 10к євро між країнами, то маєте теж це декларувати. Тобто наприклад перевозячи більше 10к євро з Польщі до Німеччини — маєте заповнити польську декларацію про вивезення кешу і німецьку декларацію про ввезення кешу. Тому краще відразу покласти в банк, бо вести кеш з України в умовну Португалію буде ще тою пригодою:)) Також зробіть апостілі всіх особистих документів і продажу кв. Банки ЄС вас не приймуть без декларації і доказу звідки кошти, і ще здадуть в інші органи на перевірку:))

Якщо не плануєте декларувати кеш, то популярні варіанти:
верблюдиком — родичів і друзів запрягаєте і вивозите до 10к на людину за раз чи за декілька ходок;
перестановкою через рєшал — тут віддаєте комусь і хтось віддає закордоном вашому батьку чи вам;
з валютної карти (укр банку) самім знімати кеш в банкоматах ЄС, тут краще зробити декілька банків для швидкості, ліміти діють на банк а не на людину.

Цікавить саме легалізація за кордоном. Бачу, що саме прощє було б покласти гроші на свій валютний рахунок в Україні і потім виводити за кордоном. Але є побоювання, щоб рахунки не арештували через якісь нові закони. Бо як почнуть батька щось питати не на нашому, то він же не відповість

Ви неуважно читали або не зрозуміли, ваш метод не буде легальним. Масово знімати кеш в банкоматах можна, тимпаче якщо декілька валютних рахунків в різних укр банках. Але в банк ЄС ви їх не покладете, чеки з банкоматів не підійдуть. Хіба в декілька банків ЄС по декілька тисяч євро розподілити, але схема так собі і потрапите під перевірку.

Не зрозумів. Чому чеки з банкоматів не підійдуть? В чому проблема з перевіркою. Це ж 100% біла схема.
Маю на увазі, в додачу до чеків, в мене ж ще буде акт купівлі-продажу з апостилем, виписка з українських рахунків. І кеш буде зніматися з цих самих рахунків

Якщо ви так придумали що це біла схема, це не значить що таксамо думають банки ЄС, вони не довіряють банкам України. Якщо вам вдасться переконати банки ЄС чому вам прийшлось розкидувати гроші по різним банкам, а потім знімати все з банкоматів, то напишете тут свій кейс як провернули.

переконати банки ЄС чому вам прийшлось розкидувати гроші по різним банкам

так постанову НБУ про ліміти зняття хай покаже та і все, а ну і про заборону/обмеження переказів ще

Не залякуйте людей) Це насправді залежить від країни і навіть від банку, тут є користувач Олег який писав що «запхав» в іспанський банк під 100к євро на купівлю квартири. Велика частина тих коштів була саме з банкоматів і він роздруковувати лог зняття. Кошти прийняли. Хоча наприклад за Австрією чув що там і 100 євро без проблем не покладеш.

я описав метод який робочий у всіх країнах ЄС. А ваш «може проканає в деяких країнах і деяких банках». В таких випадках краще поцікавитись по конкретній країні як легалізувати там кеш.

Він ще намагався чи не фірму відкрити по легалізації грошй по його «схемі». Валяюся просто)) Хоча, Іспанія, в силу засратості кацапнею з тоннами чорно-сірих баксів/євро, просто змирилася і не вийопується, як упороті Австрійці, чи ще хтось. І там досить лояльно ставляться до цифрових активів (це так по європейські треба називати кріпту))) але завжди треба доки про легальність іменно доходів, а не яким чином вони опинилися у вас на рахунку. Це дісно суттєвий плюс, але залежить від лівої п’ятки в ретроградному меркурії на закаті синього місяця у менеджера в банку.

Валяйтеся далі, але схема працює не перший рік на сірих коштах

Ой всьо ))) Я шо написав вище, шо не працює? Я валяюся з рожевих поні з єдінорогами в плані зробити на цьому «бізнес» ))) Я може навіть колись (тфу*3)^2 скристаюся аналогічною схемою ))

ніхто про робити бізнес і не писав, просто перенаправити в єс свої сірі кошти зароблені в Україні і відразу стають білими:D

Пошукайте його пости. Прозрієте. Це усе напів-легальні засоби і невідомо коли вони спрацюють, коли ні, і умови того спрацювання. При цьому не заперечую, що оберт по тих схемах огого. Якось жеж грьобана кацапня там вілли і яхти купляє. Але будувати плани на півроку-рік наперед по «легалізації» базуючись на такому «бізнесі» — я валяюся.

Не розумію про шо ви. У мене два банка, в кожному дол + євро = ліміт 400к грн/добу = майже 10к євро.

Та ви в принципі мало шо розумієте в цьому

пан про головне забув — дожити б..

Пробачте, не бачу як тегнути шановного топікстартера, але пане Микола, можу поцікавитись чи знайшли Ви вихід з ситуаціі?
Дуже дякую

так, дуже цікаво, бо часу залишається все менше

Нажаль, окрім варіантів, які перераховані в коментарях нічого нового не знайшов.

Питання про револют.
Всі знають, що українцям можна його відкрити тільки, якщо виїхав за кордон.
І всі кажуть, що в нього комісія (на стороні революта) за поповнення 0% з українських карт. А точніше, з некредитних карток.
Але ось я його зареєстрував і поповнював різними способами :
— Моно євро; долар; мастеркард; Гугл пей; п2п (усі можливі комбінації)
— Приват євро; доллар мастеркард, віза; Гугл пей; п2п (усі можливі комбінації)

І всюди комісія на боці революта 2.26%.
Сапорт пояснює це тим, що комісію в мене бере бо карта UA, а рахунок револют, а отже він само собою в EEA (europe economic area). Ну і відповідно «хочеш поповнювати без комісії, юзай європейський банк, а за український буде комісія».
І з одного боку, це відповідає загальним правилам, окей. Але ж є це «виключення» для українців. І всі вдало поповнюють з 0%, а я плачу кінський відсоток. В когось було схоже?

Можна перевести з додатку банка, з валютної карти на карту революта. Буде лише комісія банку. Приват 2%, Моно 1%

Немає комісії в моно якщо вибрати поповнення через apple pay

зараз вже не можна поповнити wise через apple pay з карти укрбанку

А wise тут до чого? Питання ж про револют. А wise через епл пей не хоче, а гугл пей має працювати.

що в нього комісія (на стороні революта) за поповнення 0% з українських карт

Я з подивом це знайшов в цьому місяці і дійсно 0% на вхід, 0% на вихід (юзав наче євро монобанка)

Короче кажучи, резолюшн по Революту.
Чому в мене брало комісію 2.2%.

Все дуже просто. У мене тариф «стандарт», а не «стандарт для біженців» (він же bluesky, він же refugee, він же essentials).
2 дня в сапорті з арабами, щоб з’ясувати, що вони вже не онбордять нових користувачів на цей тариф для біженців.
Оскільки я зареєструвався на початку листопада, то я не встиг попасти у у цей поїзд. І отримав звичайний Стандарт на загальних умовах.

у вас має бути дебітова карта (не кредитна), тоді комісія 0% на поповнення революта з карти моно (карта має бути мастеркард, не віза).
приват бере 2% комісії при поповненні револют з дебітової карти, револют не бере комісії

цікаво, чи планує DOU випустити свій... скажімо доуфіріум

Вже є форк на сусідньому форумі, там майнять защекоїн

А зен це щось типу револют чи вайз? А підтвердження грошей вони не запросять? Чи не запросить потім кінцевий банк отримувач?

Звісно запросе. Це Литовський віртуальний банк типу Моно.

А тим часом, в замкє у шефа.... Моно з 19.12 підняв комісію на переказ з валютних карток за кордон з 1% до 4% ))))))) Гусачків тре обдирати поки вони ще гелгочуть )))))
www.monobank.ua/taryfy

Не можу вже редагувати (( Помилився, то для чорної карти відсотки, для валютної лишився той самий 1% сорі %)

Олеже, підкажіть, чи знайшли спосіб як легально купити житло в Іспанії? Десь бачив, що ви писали що теж шукаєте. Може якийсь більш-менш топік знайшли) Буду дуже вдячний.

Маю зараз дуже великі сумніви відносно Європи взагалі, і конкретно Іспанії. Призупинив будь які пошуки там.

Маю зараз дуже великі сумніви відносно Європи взагалі, і конкретно Іспанії.

а чого так? є якісь інсайди?)

а чого так?

ну от пишуть що поляки їдуть а Іспанію, але це може бути те саме як переїзд з Луганди в Марік в 2014-2021, з відповідними наслідками в 2022. Тому якщо в ЄС особливо нічого не тримає, то можна відразу продумати наперед так щоб потім «двічі не вставати».

Доречі в Іспанії відміняють золоті візи при купівлі нерухомості (ті які були 300к а потім стали 500к), причина — зупинити ріст цін на житло. Тому якщо купляти «аби було», то можна трохи почекати.

Все таки Іспанія не країни Балтії, чи інші що мають спільні кордони. Там Франція, яка має ядерну зброю.

А думки щодо саме Іспанії, від Олега цікаві.

Да он там без году неделя что он может посоветовать? ;)

Так я ж нe поради питаю, а думки людини, розумiючи що цe «имхо». А далi вжe своя голова є щоб оцiнювати iнформацiю.

Так, придбати щось адекватне в плані житла, там де я мав наміри — вже анріл. Просто нічого вже нема. До того ж, через засилля іноземців, настрої місцевих відповідні. news.obozrevatel.com/...​-falshivyie-tablichki.htm Ну і чисто з утілітарних міркувань — сумніваюся що хтось встигне отримати паспорт, до того, як палахне по усій Європі.

Ну і чисто з утілітарних міркувань — сумніваюся що хтось встигне отримати паспорт, до того, як палахне по усій Європі.

тоді дивись на Уругвай:
— 5 років до паспорту (ПМЖ за 1-2 роки оформлюється)
— 0% податку на експорт IT-послуг (тільки соціал)
— клімат +/- як в Іспанії
— навіть якщо станеться WWIII то туди нічого не прилетить
звісно там і мінуси є — високі акцизи на імпорт (відповідно умовний айфон там дорожче ніж у Європі), житло порівняної якості дорожче ніж в Іспанії, немає гір

Ну тоді вже ліпше Аргентина )) А в Уругвай на закупи їздити ))

Щось ти плутаєш) то уругвайці їздять у Бразилію на закупи (як ті норвежці у Швецію)
в Аргентині зараз така срака з криміналом що туди навіть туристом стрьомно їхати
Ну й веселий подвійний курс теж додає колориту))

Ні, не плутаю. А з кріміналом — як скрізь. В БА більше, десь в Санта чи Мендоза менше, Не лізь у гетто, і знай небезпечні райони. А карманників, телефонних гопників, і т.п. в тій же Барсі теж повно. Але паспорт через 2 роки. Я б в Домонікану рвонув, так жінка категорично проти )) Єдине шо там є дісно проблемою — паршивий інтернет.

Але паспорт через 2 роки.

це податися можна через 2
а коли він буде то вже окреме питання
доречі в Уругваї податися можна через 3 роки — 5 то я написав скільки воно у середньому виходить до отримання

Я б в Домонікану рвонув, так жінка категорично проти

чому?)) цікаво просто, там якісь збочення як в Таї чи щось погане саме для жінок як в Шри Ланці?))

А що в Шри Ланці погане саме для жінок?

Нічого. Просто моїй там не подобається

А що в Шри Ланці погане саме для жінок?

Було пару знайомих місцевих, попереджали не летіти до них з дівчиною, бо скажімо так м’яко біла жінка там — притягує підвищену сексуальну увагу.

паспорт через 2 роки.

це так на папері, але по відео з ютубу (восновному кацапських бо їх там аж кишить) склалося враження що через бюрократію більш реалістичні терміни 4-6 років.
Найшвидший спосіб, це коли прилітаєш вже з вагітною дружиною, якщо її пускають в Аргентину то увона там народжує і далі всі вже причепом до дитини йдуть

Є ще варіант замість квартир скирдувати 110-250 тис на громадянство Карибів

Найшвидший спосіб, це коли прилітаєш вже з вагітною дружиною, якщо її пускають в Аргентину то увона там народжує і далі всі вже причепом до дитини йдуть

В Стамбулі оці кацапячі родильні-рейси вже розвертають скопом нахер взад.

більш реалістичні терміни 4-6 років

Кілька років на розгляд, бюрократію, іспити і т.п. це приблизно однаково в любій країні. Але з хоч трохи адекватних країн з нормальним кліматом, де 2 роки і подача — Аргентіна і Домінікана.

А з кріміналом — як скрізь.

В чужій країні залишитися без телефону, грошей і документі не дуже весело :(

Ніхто з цим не сперечається. Тому і вишукую реальні відгуки реальний людей, а не усяку бЛоХерську срань зняту заради хайпу.

А центральна Америка?
Панама, Коста Ріка? Про них майже не говорять, хоча там ніби і криміналу поменше і валюти міцніше.

Коста Ріка

дорого й немає нормальних шляхів легалізаціїї

немає нормальних шляхів легалізаціїї

дитину народжувати?
так кацапи по всьому латаму роблять щоб залишитися

Цей варіант не для усіх
І я не за моральний бік питання кажу
Вже просто вік не той))

засилля іноземців,

вони цими наїздами на туристів стріляють собі не в ногу навіть а відразу в голову. Бачив статистику що в Іспанії 76% економіки так чи інакше пов’язана зі сферою обслуговування і туризмом. І живучі в туристичному місті на березі моря скаржитися що до тебе прилітають це сюр, як і те що не купити хоча б в кредит за все життя хоч якесь житло в далеко не найдорожчій країні і тепер скаржитися що тебе «виселяють».

Щодо «палахне», до Іспанії дістане хіба що ядерна війна, але тоді світ настільки зміниться, що невідомо яка ситуація і в ЛАТАМ буде, тому тут важко прогнозувати, але те що в Іспанії і Португалії буде багатомільйонна навала біженців навіть при нападі наприклад на якесь балтійське село це факт (враховуючи рівень переляку).
І до цього ще буде багато спроб випхати українців з ЄС на війну в намаганні прикритися тілами тих кого не дуже жаль.

Уже прут из балтийских стран кто побогаче и умнее плюс поляки

Уже прут из балтийских стран кто побогаче и умнее плюс поляки

Сумарно ВСЕ населення балтійських країн меньше ніж біженців з України, які майже «розчинилися» вже за 2 роки і особливої кризи не трапилося, а поляки поки одиничні випадки саме міграції наскільки зі статей зрозуміло, ще поки носом крутять, прицінюються.
А ось коли побіжить 85% поляків які по опитуваннях не збираються воювати, а це десь 30млн, тоді буде весело. Але клімат в Іспанії теплий, можна і під мостом/в парку ночувати))

Так скаржаться ж ті, хто з цього туризму нічого не отримує. Ті, хто через джентрифікацію отримали кратне підвищення вартості життя.
Вони народилися у цьому «туристичному місті на березі моря», як і їх батьки. Це їх земля. І «ще й жаліються» виглядає трохи по-***аноруснявому — «еще и жалуются, сейчас научим родину любить».

виглядає трохи по-***аноруснявому

просто виглядає так що в Іспанії теж багато поціновувачів «простих рішень».
Не вистачає у населення грошей на аренду — дозволимо безкоштовно селитися окупасами, низький рівень викладання англійської внавчальних закладах — нічого страшного хай всі інші говорять іспанською навіть в туристичних містах (я тут не нарікаю, просто в сусідній Португалії чомусь все нормально з цим), додорога нерухомість — відмінимо золоті візи, не вистачає роботи і ціни високі — проженемо туристів, те що при цьому 70% і так не дуже квітнучої економіки перестане існувати подумаємо завтра.

просто виглядає так що в Іспанії теж багато поціновувачів «простих рішень»

Це ж класика. Хто винен? Влада? Ні, богатії. Ось значить треба «отнять і подєліть»

В данному випадку завжди винні емігранти туристи ))

те що при цьому 70% і так не дуже квітнучої економіки перестане існувати подумаємо завтра.

і як же вони бідосі справлялися, з півтисячоліття маючи державність. зараз диванні експерти з proven experience всрати державу N разів за 100 років навчать родіну любіть.

те що в Іспанії найвищий рівень безробіття в ЄС теж

диванні експерти з proven experience всрати державу N разів за 100 років

винні?

те що в Іспанії найвищий рівень безробіття в ЄС теж

Саме так, все в Іспанії погано, краще вже не буде. Куди не підеш — безробітні окупас на кожному кроці, англійською не розмовляють, усюди кастильська/каталонська/баскська/галісійська. Краще навіть не розглядати

транкіла, чуваче. є якісь заперечення стосовно місцевого ринку праці?

Біда, він вищій, аніж навіть у Греції, яку ЄС рятував усім селом від долі failed state.

english.elpais.com/...​rope-in-unemployment.html

“Another important issue,” Rotellar continues, “is the high rate of the underground economy in Spain, [which is] above the European average. There are many people who are probably working who don’t show up in the statistics.”

О ні, невже статистика може бути неточною? Вона ж, як податкові декларації можновладців — настільки ж вірна і корисна.

вони цими наїздами на туристів стріляють собі не в ногу навіть а відразу в голову.

Не плутайте туризм і еміграцію )) Вони не проти туристів, які дісно туристи (на 1-2-3 місяці на рік), а проти «туристів» які вимели під ноль дешеве житло шо по аренді, шо по придбанню. Туреччина вже пройша це усе на двох виборах. І нічо, усьо харашо, просто готельна мафія перемогла будівельну і потік грошей змінив напрямок. А на реальні проблеми їм насрати. Так само є і буде в Іспаніі, певен на 99%.

е що в Іспанії і Португалії буде багатомільйонна навала біженців
ще буде багато спроб випхати українців з ЄС на війну в намаганні прикритися тілами тих кого не дуже жаль.

Про це і була мова

вимели під ноль дешеве житло

мене завжди дивувало чому не будують нове, тим паче в Іспанії повно місця. Здавалося б попит мав би породжувати пропозицію, але чомусь не в питанні нової нерухомості.

Про це і була мова

так і що тепер? Уругвай або Домінікана?:)
Доречі досить не зрозуміло як там все-таки легально залишитися на довший термін, в Домінікані взагалі 30 днів всього безвіз.

Шоб я так знав точну відповідь на це питання. Он знайомі товариша подавалися в Аргентині — сказали шо вже 3 роки.

Там тех виз выдано кот наплакал в общей массе покупок. Педро просто играет в популизм из серии «вот они враги трудового народа»

Дада, ему прям пишут с тайного заседания масонов .

А хто що чув про відправку кешу через перевізників?

якщо когось цікавить кеш передати з України до Європи (Німеччина) то можу допомогти без комісій звичайно, бо мені якраз навпаки потрібно передати кеш з de to ua

Купи в Німеччині бляху, пригони іі в Україну, після чого продай її тут. Профіт.

10к можна через кордон просто провозити, я не думаю що якась бляха на запчастини буде більше коштувати а заморочок купа, в Німеччині зняти з обліку, перевезти, витратити на бензин, і потім ще шукати покупця в Україні
А я знаю багато людей шукали раніше як з України гроші вивезти (навіть в чорно) і ще й платили за це процент.
От я і шукаю кому потрібно в цю сторону UA->ЄС, а мені навпаки ЄС->UA

а мені навпаки ЄС->UA

Певно, ви вопще не шукали. Бо в тому напрямку ви ще й заробите на переказах чималу суму.

Певно, ви вопще не шукали. Бо в тому напрямку ви ще й заробите на переказах чималу суму.

я не знаю де то шукати, мені і заробити не потрібно а просто передати кошти ЄС->UA

Міняли за usdt->usd в Україні дадуть точно в плюс, бо усіх цікавить зворотна операція ))

Міняли за usdt->usd в Україні дадуть точно в плюс, бо усіх цікавить зворотна операція ))

в теорії всі так говорять, а коли доходить до діла то бажаючих немає без комісії ))
мабуть вже всі хто хотіли вивезли кеш і тепер мейнстрім це легалізація в Європі і кеш мало кого в Європі цікавить

Сиджу в одний групі в ТГ по кріпті, так ні в кого проблем нема.

вже всі хто хотіли вивезли кеш

Це в перші дні війни, коли оця влада зняла обмеження на вивіз валюти за кордон, зрозуміло для кого. А переважна більшість почала вовтузитися тільки коли заговорили про блокування рахунків.

Сиджу в одний групі в ТГ по кріпті, так ні в кого проблем нема.

я просто не орієнтуюсь в цих криптах, і тому хочу знайти кому потрібно кеш-кеш без заморочок з криптами чи рахунками.
А так як суму немалу потрібно передати в Україну і по часу не спішно, то шукаю щоб без ризиків було.

Боже, та вже по 3 кругу пішли... зробіть перестановку, напрямок *В* Україну більшості малоцікавий, тому ви точно нічого не втратите.

Бачу ви розумієтеся на крипті. Підкажіть будь ласка як з України вивезти USDT у Фінляндію? Тобто як у Фінляндії вивести з біржі? В USD чи на рахунок фінського банку?

Це в у Фінляндіі питайте

Вивозити можно і більше ніж 10000 євро.

через 4 месяца ожидания и намахавшись со справками из банка

при чому, наприклад, у нас не вважають продаж інвестиційного житла де ти у право власності не вступив підґрунтям що то твої гроші. Тобто договір переуступку не приймається.

В треді згадувавали zen.com — спробував, завів аппку по укр паспорту і адресі але не-укр телефону. Наче все чудово — поповнюється через Google Pay з віртуальної EUR картки привату, створює свою віртуальну EUR-картку з CVV і NFC.
Ще й крипту потенційно суппортить (але ще не пробував).
Аппка чудова на перший погляд.
Порівняно з конкурентами де потрібна постійна не-укр адреса, дозвіл на проживання, фізична поштова скринька для фізичної карти через місяць, виглядає аж підозріло добре. Підводні камені?

Є комісія за поповнення, на відміну від інших, а от П2П ніякі банки не люблять. І почитай тарифи, зняти гроші може бути накладно через комісії і обмеження у безкоштовного тарифу. А так то за рік користування мінусів не знайшов.

Найпоширеніший шлях шо полюбляє кацапня. Начебто вивід звідти не дешевий. Але це те саме що і тримати гроші в українських банках або вобще десь на біржі. Воно як транзит використовується, в основному. Ніхто там заощадження не тримає

Ніхто там заощадження не тримає

а існують якісь worldwide онлайн банки з депозитами в $/€ ?
Знайшов поки тільки inbank та N26
Але перший Єстонськмй (невідомо що з ним буде раптом ситуація в Естонії погіршиться), а у другого обмеження по країнах

Скрізь дол/євро депозити практично під нуль. А то і від’ємні відсотки.

Заблокировали без объяснений и запросов документов. Но хоть дали вывести деньги

Дякую, цікаво. Якого порядку суми зводились? Чи була задіяна крипта?

Получал выплаты с маркетплейса (zen кстати их партнер и обрабатывает все транзакции маркетплейса) и потом переводил по p2p для покупки usdt. Возможно не понравилось что много поступлений было, 5-10к евро в месяц, но запросили бы документы хотя бы. За крипту не должны банить по идее, потому что даже в приложении можно купить, но комиссия большая

Привіт! В світлі останніх новин про санкції щодо «ухилянтів», серед яких обмеження банківських послуг (як я розумію, банально заблокуують рахунки в банках), хотілося би обговорити актуальні способи виводу грошей з Привату, особисто в мене там майже всі збереження.
Серед способів виводу бачу такі:
1) еквівалент 100тис грн в валюті на закордонні рахунки (ну тобто по 2500евро на Револют або Вайз)
2) 12500грн кожного тижня вивід через банкомат за кордоном (для тих хто не в Україні).
3) просто перевести гривні родичам (дружині, мамі, сестрі і тд). Але тут ліміт від привату на 400тис грн в місяць.
та й усеее.

Якісь ще варіанти є? Може якось на бінанс хоча б можна.

Знімати 2600$ в день замовляючи валюту. Далі вже думай, через когось передавати за кордон чи всілякі бінанси.

чи всілякі бінанси.

З бінансами проблеми можуть бути вже закордоном.

З п2п — так. І від країни залежить.

З п2п — так. І від країни залежить.

А якщо не через п2п, то як його зараз найвигідніше поповнювати? я з тих пір, як квазі-кеш операції заборонили, то нічого туди не клав

З України на зовні — ніяк. Усе давно заборонено, ви шо не в курсі що вже котрий рік іде з баб-ягамивалютними спекулянтами нікчемушна боротьба ))))

Дійсно, десь на рік відстав від реальності) Не було нагальної потреби розбиратись навіть. Що ж, будемо дивитися, що буде далі

З Моно (з приМату, теж кажуть) можливо з листопада переказати до 100к на місяць в еквіваленті з валютних карток на карти закордонних банків. Це усе що можна по білому.

підтверджу, і моно і приват підтримують вивід еквіваленту 100к на місяць

моно і приват підтримують вивід еквіваленту 100к на місяць

P2P чи Swift ? є комісія?

п2п, комісія 1% у моно

Хмм, ну якщо я можу розпорядитися, щоб родич пішов у банк та забрав 2600 за день, то це класна річ! Дякую за пораду, поцікавлюся

Знімати 2600$ в день замовляючи валюту. Далі вже думай, через когось передавати за кордон чи всілякі бінанси.

Спитав через підтримку привата, чи можна замовляти на родича — сказали, що ні. Тільки самому можна забрати :(

Здається має бути варіант по довіреності зняти, але це потрібно в банку питатись, принаймі таке Укрсию робить наприклад

відкрити родичу валютну картку — написати в підтримку привата меседж що хочете переводити валютні перекази родичу, і прислати відповідний документ родинного зв’язку. Десь є перелік типу родичів для яких це дозволено. Я таким чином переводжу валюту на батьків. Комісія 50 грн на картку для виплат.

Я не знаю як це правильно називається ) родичі мають бути тільки першої ітерації )) Треба або свідоцтво про народження або про шлюб

підтверджую, зробив через свідоцтво про народження, перекинув на маму доларів, комісія дійсно 50 грн всього за будь яку суму.
Таким чином з своєї доларової інтернет картки перекинув шо було на мамину

Як часто в місяць можна таку операцію проводити, щоб не блоканув фін моніторинг?

Фін моніторинг від 400к гривень (не в місяць, а в цілому), далі він мене заблокував, я надав довідки про доходи і знімав далі (найпростіше через вебсайт привату зробити заявку). У Приваті треба було щомісяця робити такі заявки.

Фін моніторинг від 400к гривень (не в місяць, а в цілому),

Тобто в цілому? За весь час існування рахунку чи що?
І на які саме операції ? Наприклад з картки зняв кошти+щось перевів на іншу картку+купив товар в інтернеті, це все сумується в 400к?

Та залежить скільки в тебе є.
Всі ліміти розповсюджуються на 1 банк.

І з валютного рахунку можна знімати 400к грн в місяць/100к в день.

Я б ще взнав чи можна буде користуватись рахунком по довіреності (тобто тобі не дозволять знімати в банку, але можливо дозволять родичам в банку).

Можливо щось роблю не так. Але з того що бачу — то 100к на місяць.
Наприклад, маю доларовий рахунок в приваті. Виводжу на револют. Вчора вивів близько 2500 долларів, більше не дало, бо ліміт. Сьогодні пробую — ліміт залишився, не зміг вивести навіть 1000.

Але з того що бачу — то 100к на місяць.

все правильно, на переводи за кордон і зняття в касі різні ліміти.

еквівалент 100тис грн в валюті на закордонні рахунки (ну тобто по 2500евро на Револют або Вайз)

Обмеження на онлайн купівлю валюти 50к на місяць.

Може якось на бінанс хоча б можна.

Ви там курс поточний на п2п бачили? )) Ще тиждень тому злетіло до 39 за 1 юсдт, сьодні вже 39.8 було, і практично нема пропозицій, мішура одна, по 200-500 і усе. Певен, шо залізе далеко за 40 тепер. Виводити заощадження ліпше напряму на закордонні карти в валюті, навіть з поточними процентами зараз стало набагато вигідніше. Відкривайте рахунки в різних банках.

Виводити заощадження ліпше напряму на закордонні карти в валюті

З валютою то ще більш менш не погано, але що робити з гривнями :)

Обмеження на онлайн купівлю валюти 50к на місяць.

Так, вірно.
Я маю на увазі не купівлю валюти. А перекази валюти. На сьогодні можна перевести валюти не більше ніж еквівалент 100тис грн. Вчора перевіряв, виводив доллари на револют. Десь 2500 вдалося з кожного банку

але що робити з гривнями

Для того щоб щось купити, треба щось спершу продати © Матроскін )) Питання і є в тому, що заборонено пересічному мати валюту. Щонаймеш якимось більш менш легким і не дорогим шляхом. Башляти валютним спекулянтам ))) і заводити через нал на рахунок, а потім за 1% виводити на карту за кордон в означених межах 400к. Це ще радійте, шо кілька місяцв тому Моно з приМатом дозволили хоча б такі перекази. Більше року була повна заборона.

виводити на карту за кордон в означених межах 400к.

Ось ви і людина вище кажете про ліміт виводу за кордон в 400к, але я чомусь зтикаюсься з 100к:

Можливо щось роблю не так. Але з того що бачу — то 100к на місяць.
Наприклад, маю доларовий рахунок в приваті. Виводжу на револют. Вчора вивів близько 2500 долларів, більше не дало, бо ліміт. Сьогодні пробую — ліміт залишився, не зміг вивести навіть 1000.

То, по чуткам, в приМаті. В Моно мені в підтримці чітко сказали — 30к на день, 100к на місяць. Це перекази. А зняття кеша валюти в банкоматах — так і є 400к

ааа так то про зняття валюти в банкоматі, я чомусь сам себе заплутав і думав, що то про перекази

А зняття кеша валюти в банкоматах — так і є 400к

А звідки така інфа? Бо на сайті НБУ я не знайшов таких обмежень, як не шукав.

А ви напряму в підримці вашого банку питайте. В нас жеж дємократія )) Наприклад, в УкрСіб і Кредит-Агріколь це може залежати від рівню обслуговування, так само як і рівень комісії, плата за подвійну конвертацію, і т.п.

Хм, завтра спитаю у своєї банкірши😁

Ага, це як я сьодні дізнався у своєї банкірші, що з карти Кредит-Агріколь, шо мені надіслали (нарешті вони сподобились хочаб не іменні карти відправляти за кордон), можливо знімати тільки 11600, в не 12500, як каже НБУ )) Бо от в них отак працює система і через подвійну конвертацю десь щезають 900 грн, бл.... короче, так, своя банкірша то тема %)

ось цей прикол про 11600 — і смішно і грішно, звичайно.
До речі, не знав, що банки готові відсилати за кордон картки. Це тільки Кредит-Агріколь чи інші також провернути можуть?

Ну першопроходець то був Моно, ті давно вже це роблять. КА відкрив таку можливість для деяких категорій обслуговування десь місяць тому всього. Ці хоча б карту нормальну роблять, а не те лайно, шо в Моно. Чіп у карті здох менше чим за рік, сама карта перетворилася на розлохмачений шматок пластику. В жінки отой шматок целофану де імя, шо вони клеють на анонімні карти, відлетів вже давно. Вопщем, моно як моно, усе з гівна і палок. Замовляйте зразу дві, чорну і білу, як одна здохне, можна буде замовити нову, і там часом користуватися другою.

Це точно, целофанка в мене також відпадає вже давненько

До речі, ще сенс-банк відправляє, як виявилося

моно напряму відправляє, приват може на нову пошту на кого скажешь і далі вже укрпоштою куди завгодно

а це нормальна практика відправляти банківську картку просто так поштою в конверті? чи треба якось це додатково оформлювати, наприклад, вказувати, шо там 0грн і вона заблокована на час перевезення і тд тп.
Бо боюся, що можуть тупо десь на сортувальному пункті просканувати і завернути її, якщо просто відправити мовчки конвертом

Пока ви її не додаєте у аппку як карту яка дійшла це просто шмат пластику без пінкоду навіть

Свого часу ті анонімні карти Моно, з 50 грн на рахунку, на усіх касах в крамницях валялися

3) просто перевести гривні родичам (дружині, мамі, сестрі і тд). Але тут ліміт від привату на 400тис грн в місяць.

Звідки взявся цей вигаданий ліміт?

Думаю, чисто приватівський прикол. В сапорті підтвердили, але сказали, що він становить 1млн грн. Дивно, бо я весь 400к розіслав на свої інші банки та родині і все, ліміт далі не пускає.

перше шо в гуглі попалось — ось rates.fm/...​-suma-popovnennya-kartki тут також кажуть про 1млн.

Досить логічно, бо це був ліміт суми що проходила без документів для фінмоніторингу. Гіпотетично, вони мають запростити у вас якесь підтвердження легальності походження коштів, і пропустити суму. Але, певно, не заморочуються і просто блокують, поки ви ніжками в банк не сходите.

Вчора через сапорт привата ніби-то подав заявку на збільшення ліміту. Спитали лише дату, До якої хочу його тримати підвищенним та причину, навіщо. Сказав, що буду гроші на родичів перекидати і ІБ поповнювати... Ну і короче сказали, що заявку подали, тепер 1-3 дні очікувати зворотнього зв’язку

а що, неможна замовити кеш у кассі гривневий ? я замовляв 300к без питань. далі на них купуємо доллари і можемо назад покласти у банк але на доларовий рахунок, з якого за кордоном ліміти вишче. довіренність у приваті зареєструвати и родич зможе

Думав про це, але чомусь сапорт привата відмовив у замовленні грошей на родича, сказали, Що лише особисто... Хм, спробую ще раз. Хоча я й питав сапорт про замовлення валюти

зробить на родича довіренність для маніпуляцій з банком та зареєструйте у приваті, підходе закордонна з апостилем

А довідка про отримані кошти за продану квартиру пройде як джерело валюти на кордоні і потім при покупці нерухомості в Європі? Вона ж буде нотаріально оформлена як я розумію

так, але краще одразу робіть нотаріальний переклад на їх мову

Для європи наш договір купівлі продажу не проходить.

Для європи наш договір купівлі продажу не проходить.

перекладений дуже аж підходить, але ще потрібно показати звідки кошти власне в тебе взялись, бо банківський переказ з України на рахунок в Європу зараз не зробиш.
Але якщо є договір купівлі-продажу + переклад + декларація з кордону то проблем немає в Європі

Ви вивозили так кошти? Офіційні джерела говорять про інший перелік документів. Знайомі, що вивозили говорять, що договір купівлі продажу не проходить

Знайомі, що вивозили говорять, що договір купівлі продажу не проходить

вивозили як? просто в кишені чи декларували на кордоні?
мій банк в DE вимагав договір купівлі-продажу (переклад на нім мову) + показати оригінал + декларацію з кордону що власне я кошти завіз в ЄС, ну і звичайно чеки про обмін гривень на євро, так як договір в гривнях (чеки перекладати не потрібно).

А хіба в договорі купівлі продажу не прописується еквівалент в доларах?
І як показати ці чеки обміну валюти, якщо зараз діють обмеження в день?

порадьтеся з нотаріусом який проводить купівлю-продаж, у них є люди які зроблять такі квітанції з обмінних пунктів

Що саме потрібно, щоб задекларувати на кордоні? Чи вірно розумію, що довідка з банку про зняття з рахунку цієї суми за останні 90 днів?

ФОП 3гр, вивіз готівку задекларувавши її на кордоні, не підкажете як тепер ці кошти покласти в банк(довести легальність)? Австрія. Є квитанції про зняття валюти, виписка про отримання грн коштів на ФОП рахунок, акти і т.д. але все ж на україньській..., не розумію який найпростіший спосіб доведення легальності

Йти в банк, вони розкажуть.
Можливо треба буде перекласти виписки про отримання коштів на укр.рахунок.

виписка з укр банку про зняття готівки і є способом доведення походження коштів, але дійсна 3 місяці, якщо не влаштовує укр, потрібно нотаріальний переклад на мову країни перебування

а як ти зміг їх задекларувати на кордоні? насклыки я розумію згідно законом там доволі жорстка справка з банку, де говориться коли ти зняв цю суму і з якого рахунку. дійсна 90 днів

Сколько у вас транзакционные издержки что бы сделать такой перевод?

Зазвичай комісія за таке від 2 до 4 відсотків.
наприклад Моно — 4%

Це ± співставно з використанням криптовалюти якщо не сидіти днями або тижнями в очікуванні гарного співвідношення курсів якого може і не статись якщо крипта раптом впаде. Бо на всьому шляху грошей є мінімум дві операції конвертації гроші-крипта і крипта-гроші де вже набереться приблизно 1,5-2% комісії.

Якщо з моно перекидати на револют через apple/google pay то там 0%.

Наскільки пам’ятаю зараз це вже не працює.

Це не фіча революта, у вайза було так само і я цим користувався. Але у вайза ця операція була з комісією 0,6%, тобто знов таки не безплатно. А потім переказати гроши далі на рахунок в звичному банку ще так така сама комісія.

Тиждень тому все працювало. Сам вайз бере комісію десь 1.5%, а револют не бере. При переказі з револют на звичайну карту іноземного банку револют теж комісії не бере, але можливо бере той кінцевий банк, тому пробуй інший банк. Або можно залишити гроші на революті і просто платити з нього.
От з приватом така схема не працює, бо сам приват бере %.

Важливо саме через apply/google pay. Бо іноді відправляють з картки на картку і отримують 2% комісію. Через google pay дійсно до цента все потравляє на revolut.

І скільки часу буде треба щоб вивести таким чином суму достатню щоб придбати житло? 4 банки по 2500 на місяць = 10000. Щоб придбати житло треба від 100к. 10 місяців. А в цей час треба знімати житло хай за 1000, тобто фактичний процент за переказ буде захмарний. Ліпше за 2-3 рази вивести усе перестановкою хай і за 2-3%, вийде значно дешевше і, головне, спокійніше. Бо ціни на недвигу не падають.

Так під подушкою ще небезпечніше.

Ну спробуйте вивести легально інакше. Дешево я вже написав — перестановка. Але питання подальшої легалізації тих грошей то вже буде справа отримувача. Нє, звісно можна запросити 10 друзів оушена перетнути разом з вами кордон ))

Готівку після «перестановки» в банк, який задовільняється перекладом договору продажу нерухомості в Україні і не питає як саме і хто по 10к через кордон перевозив.

Можливо так не завжди буває і ще залежить від правил банка, але це реальний випадок, про який знаю.

А що, люди переводять гроші тільки для того щоб одразу купляти житло? Це так всі і роблять в перший же місяць після переїзду за кордон? Якраз тих 10 місяців може і вистачить щоб розібратись в якій країні купляти і в якому місті і в якому районі і в якому будинку.

Тоді б не задавали це питання. Для просто «пожити» кілька місяців не треба багато грошей. Можна просто користуватися українськими картками. Тим паче при останніх послабленняї щодо валюти.

а потом с крипты как сделать фиат на банковском счету?

ZEN дозволяє заводити крипту, а потім робити swift/sepa

і що потім показувати у країні призначення у фінконтроль ?

Чи вдалося знайти рішення? minfin.com.ua пише про сервіс 1654.exchange. Є можливість перевести з моно і прівата гривні на Wise EUR/USD. Чи хтось користувався цим сервісом?

підкажіть, будь-ласка, трохи офтоп, але по дотичній темі:
якщо є надходження від Google Adsense на рахунок фіз особи, але їх знімати кожен місяць, через недовіру до зберігання в укр банку,
а потім принести накопичену суму одного дня до того ж банку, з метою покласти на той же рахунок і провести SWIFT за кордон (після зняття обмежень)
Чи виникнуть у банка якісь запитання (фін моніторинг?), чи достатньо сказати, що це ті кошти що я знімав там 2 роки кожного місяця, про що є в приват24 записи?
дякую

Якщо у вас відкритий рахунок ФОП і ви сплачуєте податок від доходів, то зможете все доказати.

Якщо заробіток нелегальний і суми великі, то можуть виникнути проблеми.

так, я вже зрозумів краще через p2p маленькими частинами переводити,
а Ви як вийшли з положення, чи ще не пробували?
я так розумію готівкою знімати в евро банкоматі по 100 тис грн в день це найкраща опція, але для іноземного банку можливо знадобитися договір куплі продажу, для походження коштів, можливо з перекладом нотаріально завіреним

ФОП 3гр, вивіз готівку задекларувавши її на кордоні, не підкажете як тепер ці кошти покласти в банк(довести легальність)? Австрія. Є квитанції про зняття валюти, виписка про отримання грн коштів на ФОП рахунок, акти і т.д. але все ж на україньській..., не розумію який найпростіший спосіб доведення легальності

виписка з укр банку про зняття готівки і є способом доведення походження коштів, але дійсна 3 місяці, якщо не влаштовує укр, потрібно нотаріальний переклад на мову країни перебування

А ака ширина нейтральної прикордонної смуги?

Можна подумати над пристроєм для перетину кордону паковану грошей

Ніяк не розумію, чому люди пишуть питання які мають адресуватись професійним адвокатам на форум ? Зверніться до професіоналів, там знайдуть як усе влаштувати, у людей така робота. Без комісій не вийде в будь якому разі. Зараз головний інструмент для відносно не великих сум, в пару тройку грендів — крипта. Мільйонів долларів на квартиру в Сан Франциско чи Лос Анжелесі в більшості з нас нажаль нема.

з криптою навіть якісь 80-100к проданої однушки у Київі нема як легалізувати, банально знимати з купи своїх карток і є трейс, що то твої грощі, а коли воно зʼявиться з невідки у кеші з крипти, ото можуть бути питання

Через адвокатів усе можна влаштувати як я знаю. Типу вклав в фірму криптову, потім ця фірма купила якесь житло і здала тобі же в аренду і т.п. якось так і там є цила низка плюсів ніж іноземцю мати пряму закордонну власність. Крім того поки тебе там нема на тій віллі чи яхті і т.п. компанія її і справді може здавати чи катати туристів. Зокрема через це важкувато вілли та яхти у російських олігархів по відбирати, бо формально вони належать американським та європейським компаніям та здаються в аренду. Коротше треба до адвокатів звертатись, щоб дізнатись як легально робити. Просто далеко не усюди так за дешево можна придбати якусь нерухомість. В тих містах де живуть та працюють програмісти, нерухомість коштує мільйони доларів. Ваші гренд там то жалюгідні копійки, зарплатня програміста за квартал.

Я прочитал якусь хєрню, вибачайте. Вам тре звернутися до інших спеціалістів, адвокат не допоможе

Ну той що допомагає оформити якісь документи, чи в суді захищає аварійшіків ні. А юридичні фірми яким цим займаються, різними «сліпими трастами» і т.п. є. Класичне юридичне супроводження бізнесу. Офшорні рахунки, та купівля закордонного майна, предметів мистецтва тощо це звичайні операції таких фірм. Як сказав президент, у нас тепер у кожного ФОП-а є офшор (хоча загнув). Офшори зазвичай робляться на юридичні особи, не на фізичні. Там документи потрібні типу статуту фірми, печатки і т.п. які професійні юристи зроблять на раз два. BTW от одна така фірма дає коментарі як вони це робили і навіщо www.bbc.com/...​_poroshenko_panama_upd_sa

Купити нерухомiсть в Туреччини чи ОАЕ, де не питають про походження грошей.
Продати та отримати вже бiли гроши.

до 40% налогу на продаж в перші 5 років в Туреччині. І ще спробуйте вивести ті гроші з Туреччини. А для довготривалої легалізації (ВНП по тапу) кілька тижнів тому підняли планку з 75кєвро до 200к.

Підкажіть, як вирішили питання? Така сама ситуація 70К від продажу нерухомості.
Легалізація не проблема. Поки 2 варіанти:
1/ Валютна картка моно.
Чи справді ліміт 100К на день. Хтось перевіряв?
2/ Переставляння. Чи хтось має досвід?

ліміт переводів з валютної картки моно за кордон — еквівалент 100K гривень на місяць, а не на день. це в районі 2700 дол в місяць. комісія 2%.

А зняття готівки в моно сказали 100К в день

Зняття 100к в день, але наче 400к в місяць. Можливо помиляюсь

Якщо переводити через apple/google pay, а не через моно, то на деякі закордонні карти не буде комісії, наприклад на револют.

Доброго дня, зроблю припущення, що можливо Вам вдалось вивести гроші? Якщо можете поділитись як спрацювала валютна картка моно, та як зробили легалізацію? Бо я не дуже розумію, якщо продали за гривні, а на руках долари, то що робити

Дивно, що ніхто так і не запостив прості і зрозумілі правила провозу готівки через кордон:
customs.gov.ua/...​formatsiia-dlia-gromadian

про те що можна вивозити більше 10000 євро тут говорили багато раз, я один з тих хто про це писав

но коли навіть фінансові видання на зразок Мінфіну пишуть що 10000 євро це максимальна сума .... багато людей просто ігнорують/несприймають цю інформацію

Я про те, що там конкретно написано, які саме документи потрібно надати при декларуванні більше 10к, в темі жодної цитати нема з цим переліком і посиланнь на першоджерела

Боюсь вам потрібно буде для придбання нерухомості довести легальність походження коштів, і не впевнений що через обхід обмежень НБУ країни ЄС та США будуть трактувати їх як «легальні». Почекайте трохи

Cума 50 000 $.

Вважаючи що автор може перетинати кордон.
1. Піти в банк, домовитись покласти на рахунок і зняти в той самий день. З довідкою про зняння грошей декларувати всю суму на укр і іноземній митниці.
2. Взяти ще 4 людей в машину і нічого не декларувати на укр кордоні.
На іноземній митниці задекларувати все як свої гроші.

Ще вартує потратити кілька сотень гривень на консультацію юриста (якщо нема знайомих то погуглити консультації по вивозу грошей). На косультації дадуть зразки заповненої іноземної декларації, скажуть чи треба договір куплі/продажу перекладати і т.п.
Бо вивезти не проблема, важливо щоб потім ті гроші були легальні в країні куди їх везеш.

1. Піти в банк, домовитись покласти на рахунок і зняти в той самий день. З довідкою про зняння грошей декларувати всю суму на укр і іноземній митниці.

у той самий день не вийде, бо ліміт на зняття готівки — 100К грн у еквіваленті, тобто приблизно $2.7K у день. Якщо це буде один банк, то прийдеться цілий місяць ходити. Якщо розкидати по декількох, то швидше, але тут взагалі є н’юанс — можна не отримати гроші вчасно (власний досвід з приватом) а з затримкою на 2-3 тижні, бо типу немає валюти))

Це коли і де у вас таке було з приватом? Замовляв останнім часом і не раз, жодних проблем

Ну вже якби більше ніж пів року пройшло ) це навіть для мирного часу великий термін. Ваші дані давно неактуальні

Для військового часу неактуальні будь-які дані, які не за сьогодні. Погано, якщо ви цього не розумієте.

Ну це є я видав дані піврічної давнини наче вони актуальні))) лол

2. Взяти ще 4 людей в машину і нічого не декларувати на укр кордоні.
На іноземній митниці задекларувати все як свої гроші.

Який сенс не декларувати на своїй митниці і витрачатись на 4 попутників та мати додаткові ризики «если друг оказался вдруг». Декларувати і там, і там. Бо потім закордонний банк спитає «звідки гроші» і треба буде чимось довести їх біле походження.

Який сенс не декларувати на своїй митниці і витрачатись на 4 попутників та мати додаткові ризики «если друг оказался вдруг».

Бо для нашої митниці єдине легальне підтвердження грошей — це квитанція з банку про зняння готівки не старша 3ох місяців.
Це й в тій самій валюті має бути

І де тут проблема?

До слова звідки впевненість що для банку країни призначення не буде потрібно таких самих відомостей, може навіть з меньшим строком «давності»? А де їх брати коли вже не в Україні?

У людини цілком білі гроші які як раз підходять під цю операцію. Єдине «но» це обмеження на перекази яки не торкаються вивезення готівки. То надо знімати готівку і мати документ від банку щоб гроші не втратили білизну. А крипта та всі ці «по 10000 за допомогою друзів» це як раз як вистрелити собі в ногу зробити гроші такими що маються невідомо походження чи походження яких складно довести.

До слова звідки впевненість що для банку країни призначення не буде потрібно таких самих відомостей, може навіть з меньшим строком «давності»?

Бо на захід від Львова держави для людей а не люди для держави.

ідею фінмониторингу вигадав не Гетманцев як це здається місцевим експертам гусям, а правительства цих стран

І який би не був сеньйор весь з себе європеєць, але якщо в нього 50к кеша в бансах то банк йому не тільки поповнення рахунку заморозить, він ще й рахунок закриє

Мені банк фінансової столиці закрив рахунок просто за операцію з криптобіржей. Хоча в них там питання крипти не є таким абсолютно чорним як в нас і незадовго до цього я навіть намагався купити пиво за крипту.

як це здається місцевим експертам гусям

Гусь, те що я пишу це з мого досвіду або досвіду знайномих.
Чомусь Польщі цілком достатньо договору куплі/продажі квартири як підтвердження легальності грошей. А Україні щоб вивезти кеш треба довідки з банку.

але якщо в нього 50к кеша в бансах то банк йому не тільки поповнення рахунку заморозить, він ще й рахунок закриє

В мене кешом вийшло більше, поповнявав як тим що з собою привіз так і кешом знятим з банкоматів.

Мені банк фінансової столиці закрив рахунок просто за операцію з криптобіржей.

А я вже вивів майже 30к$ з Interactive Brokers на польський рахунок і все гуд.

Чомусь Польщі цілком достатньо договору куплі/продажі квартири як підтвердження легальності грошей. А Україні щоб вивезти кеш треба довідки з банку.

Я не знаю точно які в Польщі існують обмеження на операції з готівку, але думаю що вони є і тому малоймовірно що там можна продати квартиру за готівку. Але припустимо що це якось вдалося. В Україні таки операції мають бути безготівкові, але однак після того як оплата відбуался продавець може зняти всю готівку. Йдемо далі.

Ти порівнюєш зовсім різні речі: доведення банку своєї країни легальне походження грошей які в клієнт приніс після продажу будинку/квартири/машини та декларування готівкової валюти на митниці.
Якщо продавши будинок/машину/квартиру людина чи то в обхід закону про безготівкові операції, чи то шляхом зняття готівки в банку отримує повну суму та піде з нею в інший банк — вона може показати договір про продаж як підтвердження легальності грошей. Це працює і в Польщі, і в Україні. І в купі інших країн.
Якщо поляк з цією готівкою поїде в Німеччину йому нічого декларувати на кордоні не треба бо це внутрішній кордон ЄС. Але якщо він полетить до Великобританії чи США, чи Молдови то йому так само треба буде задекларувати готівку і скоріш за все там так само потрібна довідка від банку. Ну то в чим тоді різниця? Припустимо що в Польщі на митниці можна показати договір про продаж будинку/квартири/авто, але ж гроші все одно проходять через банк.

До того ж гроші можуть бути не тільки після продажу чогось, а і просто як результат накопичення. Довідка з банку закриває всі варіанти.

А я вже вивів майже 30к$ з Interactive Brokers на польський рахунок і все гуд.

Яким боком Interactive Brokers до криптобірж?

До того ж в Польщі набагато більше банків ставляться лояльно до крипти ніж у Великобританії. Але чи доводить це що Велікобританія більш відстала чи забобонна в порівнянні з Польщею де елексір переказ досі йде в середньому добу в той час як Faster Payment долітає так само швидко як переказ з карти на карту в Україні?

вивів майже 30к$ з Interactive Brokers на польський рахунок

Наскiльки вiдомо Interactive Brokers мае обмеження по деяким типам транзакцiй направленнi як мiри запобiгнення відмивання грошей. Гiпотетично якщо е два рахунка один украïнський, один ЕС, то ви кажете що поповнили Interactive Brokers з украïнського рахунку i поступово вивели на рахунок ЕС?

що поповнили Interactive Brokers з украïнського рахунку i поступово вивели на рахунок ЕС?

Саме так

А в єс якраз і спитають про походження

Ну не спитали при зарахуванні.
Ще 4 роки і пройде позовний період))

Іноземний банк, так запросто іноземному громадянину рахунок не відкриє. www.worldremit.com/...​des/open-us-bank-account Там треба низка документів, один з котрих це наявність постійного житла, та підтвердження легальності походження коштів, включно зі сплатами мит. Разом із тим лендлорди часто вимагають для зйома квартири, наявність банківського акаунту, та депозит в ньому на страховий випадок. Для новоприбулих це ніби геморой не слабий, якщо з цим десь не допоможе роботодавець. Часто усе через корпоративні підходи оформлюється, умовно квартиру купляє компанія з метою здачі як комерційну нерухомість, а потім вже здає на довго. Так і за податками на нерухомість значно краще і багато з чим ще.

Іноземний банк, так запросто іноземному громадянину рахунок не відкриє

Ти експерт в цьому? Якщо ні то ти пишеш зі свого досвіду/досвіду близьких людей?
Якщо ні то ти хоча б за кордоном?

Бо виглядає що ти пишеш аби поп###діти

Мені відкрив за 1 годину, треба паспорт і захист. Румунія ING банк

Цікавлять варіанти, які не заборонені Конституцією.

Рука-ліцо

Зараз в такій же ситуації. Квартира вже у продажі, сума буде трохи меньшою ніж у топікстартера. Виводити треба в Штати. Є валютний рахунок в Укрсибі, але картка прострочена. Думаю писати доручення на отримання нової картки на рідних. І щоб вони потім поклали гроші на рахунок, а тут вже буду знімати.

Сейчас при продаже обязательно надо класть эти деньги на счет? Вариант за кеш при нотариусе уже нельзя? Тоже для себя спрашиваю

Мені ріелтор сказав що ми (тобто довірена особа) отримуємо кеш на руки у нотаріуса при оформленні.

за кеш, бо нема механізму контролю і покарання

А до чого тут контроль і покарання? Тут десь злочинці?

ну є закон, що оплата по угодам продажу нерухомості має проходити через банк

Тільки що загуглив що є постанова, а не закон.
jurliga.ligazakon.net/...​-yuridichnogo-oformlennya
В цій статті не вказано що це незаконно.
Стаття ЦКУ 1087. Форми розрахунків
1. Розрахунки за участю фізичних осіб, не пов’язані із здійсненням ними підприємницької діяльності, можуть провадитися у готівковій або безготівковій формі.

так, цю постанову мав на увазі. відповідальність є для ФОП та юросіб, а для фізичних — нема — news.dtkt.ua/...​ix-rozmirax-niz-dozvoleno

Ріелтори часто мутять із сумами оборутки, там усе схоплено. Оскільки в Україні банкам не дуже народ довіряє в до цього є вісомі причини, усіх усе влаштовує.

Нещодавно цікавився в кредобанку — сказали що самого доручення недостатньо, треба ще з цією особою РАЗОМ прийти у відділення і «зареєструвати» її статус. Сподіваюсь що в укрсибі не так(

Поки що порекомендували відкривати на рідних додаткову картку з якою вони зможуть поповнити рахунок, а для мене відкрити віртуальну картку і додати її в Apple Pay, я з Apple Pay тут користуюся в банкоматах. Хоча стару вони також продовжують термін дії, але тут можуть бути відмови вже в Штатах для таких карток. Побачимо як пройде відкриття додаткової картки, завтра обіцяли зв’язатись.

просто відкрив додаткову картку, та поштою надіслав за кордон і рідні там можуть знимати. навпаки теж спрацює

Там вони ще довіреність хочуть на брата окрім картки щоб він зміг поповнити рахунок. Подивимось чи пройде довіреність на продаж майна, там банки також згадуються.
А зняти то вже не проблема буде, окрім того що прийдеться ккілька тижнів ходити.

Вам будуть пропонувати через крипту, але врахуйте що пройшовши через крипту білі кошти стають сірими в ЄС, і це може створити нові проблеми.

2 легальні способи
1) вивести кешом, задекларувавши на митниці.
Ось історія як понад півмільйона вивіз відомий гравець ДК
t.me/UAtaxesYou/677

2) переводити в рамках 100 000 грн (або дол, євро еквівалент по курсу НБУ) на 1 людину на 1 банк щомісяця на Wise/Revolut/Zen/Paysera...
Це абсолютно легально, але комісії від 0% до 3% в залежності від маршруту та валюти

1) Історія про гравця Динамо Київ Віктора Циганкова цікава, але вирішувати питання через суд не дуже хочеться.

2)100 000 грн сума невелика, але я так розумію, що можна підключити родичів до цього процесу і робити перекази через їх картки. Це варіант.

1) так підготуйте всі доки з укр банку по знттят кеші і декларації що кошти зароблено і податки сплачено
Суд це тільки якщо не пощастить(
2) родичі які вам масово почнуть слати на ваші Фінтех рахунки в ЄС, це ризик блоку цих Фінтех рахунків. Залежить від сум і ступеня спорідненості, починаються нюанси...

Ну і плюс може виникнути питання, звідки гроші у родича.

І де ж 0% ? Моно 1% чи Приват 2%. До того ж ще щось платіжна система забере, мабудь теж не меньше відсотка. За велику суму 2% здеруть, не меньше.

0% моно — револют через гугл пей наприклад ;)

але я не говорю про всу суму, я ж написав про 100 000 грн укр банку
на стороні Революта теж є обмеження

Ну чувачок звернувся до юрфірми яка пробила йому такі можливості, там же і написав. А звичайний обиватель зараз взагалі не може виїхати з країни. Не те що пів ляма вивезти з країни, та власне у переважної більшості і нема пів ляма. Крім того до суду дійшло. Це занадто смачна сумма, щоб таможня її пропустила і не схотіла конфіскувати.

Я за весь період війни так і не зміг поповнити вайз з будь-якого способа і будь-якого гривневого рахунка — як ви це робите? Воно просто шле помилки і не списує гроші.

Олег,
з ГРН станом на 11.10.2023 вже ніяк
Купіть в Моно євро в рамках 50 тис грн і спробуйте через Гугл пей або прямим 2p2 переказом

Доброго дня, Lyubomyr Ostapiv а якщо гроші є на бізнес акаунті wise (фоп) як їх можна перевести на польський рахунок?

Поповнення Вайза через Гугл Пей зараз немає. Тільки вводити карту вручну, а тоді Вайз накидує конську комісію — 3% на поповнення в євро і 4.5% в доларах. Прямий р2р переказ — максимум 2500 в місяць. Щоб переказати 100к, треба більше 3 років.

Воно є в Wise в мобільному додатку (для usd-рахунку, як мінімум), але трохи сховано — треба спочатку вибрати просто карту, потім повернутися назад, тоді з’являється пункт google pay, але комісії є — 1,5% з дебетової картки та 5% з кредитної

можна таке питання: а переводити тількі на карти Wise/Revolut/Zen/Paysera..можна? по по IBAN укр банки не випустять

Wise/Revolut

Чув що там часто рахунки блокують без особливих причин. Який максимальний поріг, щоб не було проблем?

Може я недогуглив, але

5. Фізична особа ввозить в Україну та вивозить за межі України готівкову валюту і банківські метали в сумі/вартістю, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро, без письмового декларування митному органу.

6. Фізична особа ввозить в Україну та вивозить за межі України готівкову валюту і банківські метали в сумі/вартістю, що дорівнює або перевищує в еквіваленті 10000 євро, за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Це інформація про довоєнний період. Після 24 лютого 2022 року можна не більше 100 000 грн в місяць ( в еквіваленті в інших валютах). Таку відповідь я отримав в чаті служби підтримки Монобанку.

буде добре якщо в майбутньому поділитесь як вирішите питання

А до чого тут банк до вивозу готівки в пунктах пропуску? Питайте в митної служби.

А до чого тут банк до вивозу готівки в пунктах пропуску? Питайте в митної служби.

Та ні до чого. Автор тупий і не розуміє що банк йому говорить за ліміти зняття або ще шось.
Ліміт без декларації як був 10к євро так і залишився

Ну продав ти квартиру наприклад, бо поїхав до Канади. Проводимо середненька квартира в Києві, десь $100 000. Скільки раз треба злітати туди сюди скажімо двом людям ? За нинішнім курсом 5 разів, тобто 5 разів треба по два білета купити на літак, самий лоукост в районі $500 но одного. Такий перевіз кешу коштуватиме принаймні 5%. З обмеженнями військового часу, від суми взагалі нічого не залишиться.

1. Думав можна вивозити декларовані валютні цінності в сумі більше 10к.
2. сценарій- 5-10 поїздок через Польщу не розглядається? Чи є спосіб одразу з України «відлітати» в Канаду?

1. Думав можна вивозити декларовані валютні цінності в сумі більше 10к.

Можна вивозити більше 10к.

Я теж так ситуацію розумію. Так, можливо прийдеться взяти в банку пару десяток довідок про зняття готівки. Адже є ліміт щодо купівлі і щодо зняття на день. Бо квартира продалась за гривні.

Сірий спосіб: купити в Україні будь-яку криптовалюту (USDT, наприклад, він прив’язаний до долара), а за кордоном вивести одразу собі на банківський рахунок.
Білий спосіб № 1: (це якщо у вас в валюті гроші в банку) поповнити в українському банку валютну картку, яка у вас є за кордоном і знімати кожен день по еквіваленту 100к грн:
ʼʼʼ
Обмеження за карткою
З валютних рахунків:
за кордоном — 100 000 грн (або еквівалент) на день.
’’’
Білий спосіб № 2: вже розказували. Зняти готівку і везити готівку через кордон. Стрьомний варіант. Треба розуміти, що на кордоні наші придратись до будь-чого, що довідка із банка стара, що декларація не така, що лице у вас дивне і т.д.

вариант со стейблкоином уже предлагался. Но я так понимаю, что основная проблема это что говорить когда при/после покупки недвиги спросят откуда деньги

Тому, як на мене, найкращій варіант — знімати з карти там, де він є, і тут же нести і класти на свою карту-рахунок в банку. Одразу ж є чек операції, який можна показувати в місцевому банку.

Якщо вважати, що людина кордон перетниути не може, то, мабуть, біліше не вийде.

Сірий спосіб: купити в Україні будь-яку криптовалюту (USDT, наприклад, він прив’язаний до долара), а за кордоном вивести одразу собі на банківський рахунок.

Якщо «за кордоном» — це про умовний Оман, то напевно спрацює. В європках це гарантований спосіб «весело провести час».

По-перше, є неілюзорні шанси що цей платіж просто миттєво заблокує фінмоніторинг банку, і він в принципі не дістанеться рахунку. Бо велика сума, яка падає на «дєвствєнно чістий» рахунок з крипти — це за кілометр тхне відмиванням грошей, вони просто не можуть не реагувати.

Після цього в кращому випадку тебе з дуже високою вірогідністю попросять забиратись геть (дадуть певний час на вивід грошей після чого залочать рахунок). В гіршому випадку додатково доведеться поспілкуватись з компетентними органами щодо підозри у відмиванні брудних грошей (їх поінформує сам банк, адже 50k прилетівших на іносент акаунт з криптобіржі — це просто червоний флаг, бо сума перевищує поріг коли вони зобов’язані інформувати /15к здається, але можу помилятись/ в контексті AML, тим більше враховуючи джерело цих грошей).

десь чув, що 10к на місяць, а все що вище, то червоний прапорець і гг

деньги могут прилетать небольшими суммами на счёт и через p2p — т.е. со счетов других юзеров, а не со счёта биржи, смотря как продавать крипту. Можно также заранее договориться с обменником крипты на фиат, желательно известным и который имеется в многих странах. А фиат уже класть себе на счёт. Но, опять же, тут фактор доверия и отсутствие доказательных бумажек. Разве что кватанции о пополнении счёта...

Це вирішується: звертаєшься в свій закордонний банк, описуєш ситуацію, показуєш постанову на заборону SWIFT назовні, показуєш декларацію і виписку з банківскього рахунку і паоказуєш, для чого тобі ці гроші (купити там нерухомість). Все, платіж з кріпти пройде.

Вирішувати ситуації треба по-людськи.

звертаєшься в свій закордонний банк, описуєш ситуацію, показуєш постанову на заборону SWIFT назовні

Тобто показуєш що ти порушив закон своєї країни і просиш банк іншої поставитись до цього толерантно? Ти таке робив, чи це «миші станьте їжаками»?

Коли я перший раз в Польщі перекидав гроші на бінанс (це вихід, а не вхід, з білого акаунту з якого платяться податки, буквально пара кілобаксів, тобто ні про що), мій вихідний трансфер залочили й фінмониторинг відзвонився, щоб прочитати лекцію про ризики крипти та почути від мене що я свідомо це роблю. В тому випадку то більше формальність, але це дещо говорить про рівень контролю певного класу операцій.

Ну і я абсолютно точно, майже з перших рук знаю про кейси, про які я написав вище — і з блокуванням рахунків з грошима, і з запрошенням на спілкування в прокуратуру. Так, не через крипту, через дивні прогони грошей через компанію, але ключове тут не правова форма (фізик-юрік), а суми та характер операцій (кріпта це апріорі стрьомне джерело)...

Яким чином закон порушується? У нас що, заборонено купляти криптовалюту? Не бачив такої заборони. Може, пропустив.

Обмеження НБУ та їх обхід.

Крім того продаж криптовалюти це операція яка підпадає під поняття отримання доходу, а тому з цієї суми треба буде сплатити податок. І хоч це не питання банка, але ж клієнт намагається довести банку що його гроші це вся сума доходу тож виходить що податок з цієї суми не сплачений. Може трактуватись як сіра схема відмивання грошей з наступним закриттям рахунку фінмониторингом.

Дуже слизька тема.

Таке питання, якщо закинути з крипти 5-10 євро. Наприклад 5 на Zen, 5 Western Union на свій локальний банк, то який шанс схопити проблеми? Я резидент країни не ЄС (але не Україна), але громадянин ЄС і мені потрібно відправити 10к євро на рахунок в Італії (купля авто). Дякую, якщо зможете поділитись особистою думкою, враховуючи ваш досвід.

Если ты нерез ес то какие проблемы ты ожидаешь?

Ну якщо я покладу грощі на банк ЄС, то вони по суті всеодно можуть спитати з мене? Я так напрягся, тому що у мене було 3 доллара на Wise, та коли я змінив свій KYC з українського на паспорт ЄС, то мені автоматом прилетіло тіпа звідки кошти, за 3 доллара які там лежать вже пів року :)))

Поміняйте назад ))

Купити USDT а закордоном продати. Втрата %%

Берете з дружиною, друзями по 10к готівки, виїжджаєте з України, між кордонами збираєте гроші назад, полякам або будь-якій іншій стороні на кордоні декларуєте всю суму, як правило їх не цікавить як ви їх вивезли, але Вам потрібна декларація щоб гроші покласти в банк. Декларуєте, далі в банк і кладете на рахунок.
Якщо боїтеся зразу багато так везти, спробуйте спочатку в двох 20к так провезти, ну або самі по 10к возіть, тільки кожного разу декларуйте при в’їзді до ЄС. Бо наприклад в Польщі протягом 5 років з дати купівлі квартири у Вас можуть спитати звідки гроші і краще мати купу декларацій по 10к з кордону, ніж взагалі нічого.

Тільки от виїжджати не можна за кордон під час військового стану.

Напевно це не проблема автора топіку, бо він же планує що хтось підпише договір купівлі продажу, отже хтось вже за кордоном або може виїзджати. Але без митної декларації я би не пробував виводити гроші. Коли я перед війною клав гроші у банк за кордоном для купівлі нерухомості, то менеджер банку була надзвичайно щаслива коли побачила у мене митну декларацію, що гроші я легально провіз через кордон.

Можна брати і більше 10к — можна відразу всю суми вивезти.

І коментар до слов написаних нижче: готівкова валюта яка декларується за замовченням — не має ніяких документів. Тому як раз треба везти відразу всю суму що на виході дає документ про легальність грошей.

А можете будь ласка розповісти що Ви скажите українському митнику який у Вас знайде більше 10к Євро без документів що ви їх зняли зі свого банківського рахунку протягом останніх 2-ох місяців? Бо відповідно до законодавства України можна офіційно вивозити більше 10к Євро на одну особу, якщо у Вас є довідка з банку що Ви ці гроші зняли протягом останніх двох місяців зі свого банківскього рахунку, а це зараз взагалі неможливо через війну, жоден банк вам не видасть зразу всі гроші, тільки в рамках добового ліміту. Плюс Вам треба буде так само декларувати гроші при виїзді з України плюс надати довідку з банку.
3 роки тому, коли я вилітав з Запоріжжя, митник причепився до чоловіка з похилою мамою, які на двох вивозили щось біля 23 чи 24 тис. доларів, вони хотіли пройти через зелений коридор і не мали документів з банку. То там і начальство збіглося. Митники тих людей хвилин 15 мурижили, поки я декларацію заповнював та ходив гроші рахувати. Їх відпустили, бо не дуже ліміт перевищіли, може пожаліли. Але я це бачів на власні очі. Так, це історія з аеропорту, де є рамка та сканери, але де гарантія що митник на автомобільному кордоні випадково не зазирне у Вашу сумку з грошима? Що Ви йому будете розповідати, що хлопець на форумі написав що гроші можна так везти?
Може звичайно я щось пропустив у нашому законодавстві, і зараз під час війни можна вивозити скільки хочеш грошей і жодних документів не потрібно, хто зна, може й так.

Вам же сказали: декларацію заповнити. Обов’язково. Чому ви одразу вирішили, що у людини гроші — не з банку будуть?

1. З валютного рахунку зараз можна зняти валюти не більше ніж на 100.000грн в єквіваленті на добу.
2. Митникам чеки не підходять. Потрібна довідка від менеджера з банку.
3. Топік стартер зазначив що в нього 50.000 долларів. І не факт що саме на банківському рахунку, бо зараз тримати на рахунках в банку теж ризиково. То може ще їх треба буде покласти на рахунок, щоб потім зняти та отримати довідку з банку, що гроші пройшли фін моніторінг та зняті з власного рахунку.

Виходить. 50.000 / 2600 = 20 днів замовляємо і кожного дня знімаємо по 2600 долларів (трохи менше 100.000грн) окрім неділь, плюс ще можуть бути тревоги та інші перешкоди.
Кожного дня менеджер з банку виписує нам довідку про зняття 2600 долларів, або вдасться домовитися збирати чеки і потім до менеджера щоб він на всі чеки на всю суму виписав одну довідку.
Довідка дійсна 2 місяці з дати отримання.

Можна звійсно й так. Але якщо гроші вже в кеші, класти їх на рахунок щоб зайвий раз на тебе звернула увагу податкова, потім місяц знімати щоб отримати довідку для виїзду за кордон ну таке собі. Якщо Ви вважаєте що ліпше так, то може й так. Знаєте інші варіанти як швидко зняти 50к долларів та отримати довідку повідомте нам, може комусь стане в нагоді.

3. В другому абзаці готове рішення, тож перші два пункти можна було не писати.

Але якщо гроші вже в кеші, класти їх на рахунок щоб зайвий раз на тебе звернула увагу податкова

Податкова не зверне на них уваги. Фінмониторинг це внутрішня справа банків яка ніяким чином не стосується податкової. Навіть якщо банк запідознить відмивання коштів чи фінансування тероризму він набере СБУ, а не податкову.

Податкова не зверне на них уваги. Фінмониторинг це внутрішня справа банків яка ніяким чином не стосується податкової.

Вже давно є обов’язковий фінмоніторинг від НБУ за всіма операціями, щотперевищують 400к грн на місяць, запитайте або прочитайте в будь-якому банку.
Але банки можуть встановлювати ще власний моніторинг на будь-яку суму

Я про це знаю. В процитованому є згадка фінмониторинга, навіть процитую себе

Фінмониторинг це внутрішня справа банків яка ніяким чином не стосується податкової.

Ви так написали, наче це «внутрішня справа банків», а це справа НБУ при досягненні 400к грн, а внутрішня справа все, що менше при їх бажанні.
Якщо ви мали на увазі, що податкова тут не приймає участі, то згоден — значить я не так зрозумів зміст вашого коментаря

А довідка повинна бути саме про зняття USD чи еквівалент UAH також працює?
Нерухомість як продають зараз? У нотаріуса готівка з рук в руки і пачка довідок з декільком банків по 100 000 грн на день. Ось така послуга в банках відкриття — зарахування — зняття починаючи з наступного дня по 100к на день.

50к USD це < 2 000 000 грн. Тобто 20 днів по 100к, а якщо у 2 банках то і за два тижня можливо купу довідок назбирати.

Можливо банк спитає походження грошей, але які питання. Ось декларації за минулі роки.

Яки гривні за кордоном?

Так в чому і питання. У нас що заборонений обмів валют?
Чи буде працювати варіант с UAH з рахунку + квитанції з обмінних пунктів?

Ось зняв, ось поміняв на іншу валюту, ось рельзультат у вигляді торбинки з франклінами.

А можливо така ж сама послуга є і стовосно USD в банках, бо я не цікавився.

Казати те саме що автор збирався казати Монобанку через який збирався переводити гроші.
Або без іронії: раз людина збиралась переводити гроші через банк в неї вони або вже в банку, або мають підтвердження легальності походження. Зняти гроші з рахунки і взяти документ не така складна справа.

Які документи окрім декларації потрібні полякам на ввіз грошей? Там треба підтвердження походження коштів? Робочі контракти, довідка з української податкової, переведена на польську мову, чи щось таке? Бо гроші не від продажу майна, а багаторічні збереження із зарплати. Чи просто декларація і все, інше їх не цікавить?

Фізично вивозити валютною готівкою по 10к. Покласти на валютні рахунки в українські банки і потроху знімати з карток за кордоном. Виводити криптою. Стати «волонтером» і виводити платежами свіфт по 400к грн.
В будь-якому випадку дуже бажано мати податкові декларації та інвойси, які покривають суму.
В ідеалі краще просто не заводити в Україну більше грошей, ніж потрібно на поточні витрати. А гроші тримати в притомних юрисдикціях з нормально працюючим свіфтом і без мікролімітів на розмір транзакції.

про яку суму мова?
способи є і за 0%, тільки трохи затратні по часу та зусиллям.
найлегше мабуть за 2% це зробити через валютників типу кіт-груп та інших.

А як вони легалізують гроші за кордоном? Питання же у покупці нерухомості, а для цього потрібні гроші на рахунку можливо з поясненням джерел похрдження та як вони перетнули кордон (багато разів по 10к чи декларування).
Помічників пересунути готівку знайти легше, але не зовсім зрозуміло, що з нею робити.

тому і задав питання про суму, бо наприклад 30-40к і 100-200к це трохи різний гемор.
на підтвердження в т.ч. і готівки треба буде подати копії контрактів та декларацій.

Туреччина та ОАЕ, до прикладу, не питають про походження грошей

Тому наші місцеві ріелтори і побігли барижити дубайовку, Туреччину та Балі.
Готівка, кріпта і таке інше.

Cума 50 000 $. Дякую про пораду за валютників.

найлегше мабуть за 2% це зробити через валютників типу кіт-груп та інших.

А які ще є? Це щось типу WesternUnion?

ні, це наші фінансові компанії які займаються оптовим обміном валют та супутніми послугами.
попитай у своєму місті, навіть якщо вони ці послуги не афішують, то можна у них поцікавитись

Мова сама про перевід кешу за кордон через них, так? Прости цікаво, а що про це відомо? Як це виглядає? В Україні хтось передає їм кеш, наприклад 50к €, а в країні ЄС хтось іде десь зустрічатись з іншим баригою і той відлистує 50к?

Абсолютно точно розумієте + 1% за послуги зазвичай. Те саме обнал з кріпти. Але треба дві людини як мінімум для цього і одна з них має бути там.

саме так. і можуть ще і на банківські рахунки переказати

Це, по суті, нічим від п2п не відрізняється, тільки менш безпечно, щонайменше

це для тих, хто не хоче морочитись сам з різними способами переказів, чи не хоче залишати електронний слід в цих системах

Може тому в кацапів той Зен досить популярний.

Без втрати грошей мабуть ніяк, але можна завезти нал, але при цьому мати чеки зі зняття з банкоматів або вивести через бінанс p2p

А як потім доказати походження коштів?

Сильно залежить від того, куди пан буде виводити. Можна нарватись на добрі такі податки

да, со стейблом конечно не всё так однозначно, и сильно зависит от принимающей страны. Там можно будет банально даже не найти покупателя. А можно будет даже быть в плюсе при обналичивании. Не везде так просто как у нас, к сожалению.
Но если крипту придётся светить в налоговой, то вариант конечно точно отпадает (налоговую я изначально и не рассматривал даже)

Якщо у вас гроші на валютному рахунку в українському банку, то ліміти на зняття в банкоматах за кордоном доволі високі — щось до 6 тис долларів на місяць (залежить від вашого банку і пакету обслуговування). Можна потроху вивести за деякий час. Особливо якщо розкидати по декільком таким рахункам і знімати в банкоматах. Але при внесенні готівки у Європейських банках можуть бути питання про джерело коштів. (Як мінімум зберігайте чеки з банкоматів).
Якщо гроші у гривні — то нормальних способів немає. Ліміт на на зняття лише 12500 грн на тиждень + купівля валюти на міжбанку не доступна.

та тут велика сума, а дрочитись по 300 доларів це ще те заняття + комісія за зняття в 2% так собі...

З валютної карти там ліміт в еквівалент 100,000 грн в день

Перевірив в моно і пише наче еквівалент 100 000 грн на день з валютної картки.

так, дійсно в день, то п2п перекази в місяць

В Приватбанку — 100к грн на день. Тобто, майже 100к доларів на місяць.

Пан Іщенко, пріоретизуйте будь ласка підписку на тему.
Пан Іщенко, пріоретизуйте будь ласка меншн, бо ви цей меседж не побачите.

Підписатись на коментарі