Дефіцит електроенергії влітку може сягнути 23% споживання

Дефіциту електроенергії навряд вийде уникнути, а його рівень визначатиме спека та графік ремонтів атомних і теплоелектростанцій, як зазначає Forbes.

Моделювання демонструє, що пік дефіциту електроенергії може бути від 1 до 3 ГВт з середини липня до середини серпня, повідомив Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики. Станом на зараз споживання сягає 13–14 ГВт, отже дефіцит може сягати від 7 до 23% споживання.

За оцінками енергетиків, енергомережа зруйнована на 40–50%, а «Енергоатом» вивів чотири з девʼяти атомних блоки у планові ремонти. Це і є причиною очікуваного дефіциту.

Поки що заощаджувати закликають переважно великі підприємства, але, можливо, ви також готуєтесь? Чи від зими зберігаєте готовність? Розкажіть у коментарях.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Дивно, як в цю статтю не поставили на обкладинку бодіпозитивного бородача, бо він вже усюди 🤦🧅

Взимку дефіцит був більше, і що?

Чи всі вже повикидали свої павербанки/ДБЖ/генератори?

У мене досить працює, і акумулятор стоїть ось на полиці внизу. Периодично дивлюсь на панельку статуса та підзаряджаю...

Тож — І ЩО? ;)

Да-да-да, мы поняли что вы хотите больше денег.

Може сягнути. А може і не сягнути.

Дефіцит буде до тих пір, поки ДТЕК буде знаходитись у власних руках Ахмятова

Ну це було дуже очікувано, що так чи інакше, на час війни та навіть повоєнної відбудови щось таке ще може трапятись.

Свій екофлоу який врятував мене минулої осені, все ще тримаю зарядженим і поруч.

Його бажано розряджати кожні 3 місяці, і заряджати заново, щоб гарантія зберігалася.

Поставили вдома сонячні панелі і от вже місяць 80-90% енергоспоживання йде від сонця, тож до перебоїв з електроенергією готові.

Круто. Я поки що на гараж кинув пару по 300 з гаком ватт освітлення/сигналка і таке інше.
Щоб змонтувати це у будинку треба мати будинок :-)

Зелений тариф роблять зараз навіть на тимчасовому підключенні.

Це виключно для внутрішнього споживання. Загалом підключені за подвійним тарифом. Взимку генерація сонця недостатня, тому використовуємо нічний тариф для зарядки батарей і подальшого користування електроенергією вдень.

Підписатись на коментарі