Як дати негативний фідбек аргументовано і не мучитися докорами совісті?
Всім привіт, хочу попросити поради та/або пендюля на активні дії.
Працюю собі комфортно на середньостатистичному java/angular проекті, загрузка середня, бувають піки, бувають простої. Проект на стадії сапорту, робота якраз для однієї людини. І раптом як грім серед ясного неба мені дають напарника, щойно зхайреного і повідомляють що ми з ним будемо шарити кілька проектів, які ось вийдуть в лів.
Напарник захайрений як супер-пупер скіллед сініор. Починаю онбоардінг, намагаюся не судити по першим дням, ясно що людина в стресі, але час іде і мій комфорт на роботі зникає.
Людина не достатньо компетентна навіть для цього
Дуже неспішна людина, навіть по европейським міркам, я б і сама так робила, але SLA з таймером нікуди не діваються. Бурно імітує діяльність в листуванні, а робота стоїть, пройшов місяць, він ще не насетапив докера локально, бо там якийсь еррор в нього вилазить, це так, для прикладу. Ну а я ж тоді роблю його роботу, бо він або не може репродьюснути, або просто хтозна що робить весь день. Якщо що, то я йому висилаю референси на класи та методи і розказую як що міняти.
Звичайно, ще є час в мене почекати, може він зможе вийти на нормальну продуктивність. Але підозрюю, що далі з іншими проектами вигрібати за ним буду ще більше. По закінченню випробувального періоду, в мене запитають фідбек. А я завжди даю фідбек або гарний, або ніякого. Ну не можу я казати погане про людину, якщо мене якось прямо не образили.
Поділіться думками та досвідом, як дати негативний фідбек аргументовано, і при цьому не мучитися докорами совісті.
43 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів