Хакатон як інструмент командної роботи
Чому ми обрали формат хакатону?
Нещодавно я вперше фасілітувала командний хакатон. Основною метою хакатону було вирішити складне завдання, яке постало в процесі роботи і знайти рішення, яке б дозволило заощадити 600 годин роботи. Для цього у нас було три дні.
Ідея про проведення хакатону належала нашому німецькому колезі, який запропонував цей формат, щоб розв’язати важке завдання, з яким ми стикнулись.
Як проходив хакатон?
Для початку ми розподілилися на дві команди, щоб ефективно розпочати роботу. Ми відклали всі інші задачі та зосередились на цій одній конкретній проблемі. Як бізнес аналітик, я брала участь у дискусії по запропонованих дизайнерських рішеннях, а також співпрацювала зі своїми колегами-розробниками та тестувальниками, щоб сприяти успішному виконанню завдання.
Інструменти, які ми використовували
Під час хакатону ми використовували Miro-дошку з чіткими завданнями та графіком, а також Google teams для постійного спілкування в онлайн режимі. Для забезпечення максимальної ефективності та швидкості виконання роботи, ми створили дві окремі кімнати для Frontend та Backend розробників.
Завдяки цьому нам вдалося створити рішення, яке було імплементоване в робочий процес відразу після хакатону. Це був дуже важливий успіх для нашої компанії, а також для нас, як команди.
Плюси формату
- З мого досвіду хакатон — це відмінний формат для швидкого та продуктивного вирішення складних завдань, які вимагають великої кількості людських ресурсів;
- дозволяє зосередитись на певній проблемі та залучити спеціалістів з різних областей компанії;
- якісний спосіб збільшити мотивацію та залученість команди, адже він надає можливість працювати над новими проектами та викликами;
- допомагає підвищити рівень комунікації та співпраці між різними відділами та командами компанії;
- короткий шлях для розширення знань та навичок. В процесі учасники можуть познайомитись з новими технологіями та інструментами, а також ділитись своїм досвідом з іншими учасниками.
Загалом, мій досвід участі в командному хакатоні був дуже цікавим та продуктивним. Ми успішно вирішили складне завдання за короткий час, та отримали багато цінного досвіду та знань. Щодо моїх вражень стосовно хакатону — то це був гарний досвід і приємна можливість познайомитись ближче з колегами, з якими ми створюємо єдиний продукт.
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів