Які документи банк в Нідерландах вимагає для підтвердження коштів від продажу квартири в Україні

Продаємо квартиру у Києві, розраховуватись плануємо у валюті.

валюту від продажу хочу депонувати на банк. рахунок в Нідерландах (рахунок маю + дозвіл на проживання)

Банк не дає чіткий перелік необхідних документів для підтвердження походження коштів. Підтвердили що потрібний договір купівлі-продажу плюс як завжди дуже загально (it might be always possible more documents can be requested).

Не розумію чи потрібна митна декларація чи ні.(довго по часу з урахування денного ліміту на зняття готівки)

Хтось має практичний досвід — які документи Нідерландський банк вимагає для підтвердження походження коштів, чи варто втрачати час і декларувати на митниці?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

@sergii Чи змогли вирішити ви це питання?

Вам зрештою вдалося розібратися з переліком підтверджуючих документів та порядком їх надання? Буду вдячний за відповідь та будь-яку пораду.
Бо синові-студенту потрібно внести готівку на рахунок в банку Нідерландів через банкомат, і хочеться уникнути як можливого блокування рахунку, так і можливих податків.

Вам би до фінансового адвайзера звернутись. Мабуть, можна почати з nalog.nl

хаха, українці радять російський сервіс в Нідерландах :)

Там мікс. На їх каналі на ютубі жінка щось розказує українською

можете спитати в Gregory Bocharov (dou.ua/...​om=similar_topics#1724206) — схоже він не тільки з цим питанням зможе вам може допомогти 🙃

Наскільки мені відомо, то зараз Ваші гроші в безготівковому варіанті не зможуть покинути Україну у вигляді звичайного переводу з Української фін. установи до Нідерландської. Це є тимчасове обмеження, щоб не було глобального відтоку грошей із країни (хоча може вже щось змінилось і все нормально з цього питання). Ліміт на транзакцію з рахунку був десь 100 тис грн на місяць — поза межами Україні, то якщо Ви не поспішаєте — переводить згідно ліміту. Так це займе N-місяців... І ця процедура повинна зняти всі питання про походження грошей, адже все в рамках закону. Можливо доведеться відкрити декілька рахунків у різних банках України щоб прискорити переводи.

Якщо будете завозити налом, то доведеться декларувати на митниці і заплатити з той суми податки. Тому там і буде потрібно показати документи звідки ті гроші (нотаріальний договір купівлі — продажу). На мій погляд це вже само по собі повинно бути доказом походження грошей, яке фін. установа Нідерландів повинна визнавати.

Спочатку Вам потрібно розуміти в якої формі ви отримаєте гроші від покупця, та виходячи з цього планувати як Ваші гроші можуть опинитись в Нідерландах.

В будь якому випадку вважаю необхідним порадитись з якимось перевіреним місцевим Нідерландським юристом, щоб проговорити кілька варіантів та обрати кращій для Вас сценарій.

дякую, так розглядаю і цeй сценарій — не зрозумів які податки? джерело походження доходу з України. В Україні перший продаж, податок не виникає «завозити налом, то доведеться декларувати на митниці і заплатити з той суми податки.»

Мабудь я не дуже зрозуміло висловився, мав на увазі що суму більш за 10 тисяч доларів або євро буде треба декларувати на митниці (якщо вивозити — завозити налом) і тоді буде потрібно заплатити з цієї цифри податок (якісь процент)

державi. але я не провозив такі суми, тому не стверджую. то краще в якогось працівника митниці спитати, може при декларуванні тільки пруфи потрібні 🤷‍♂️

що значить

навіщо взагалі щось вигадувати

ми тут спілкуємось начебто. А що я можу чи ні не Вам вирішувати.

Коли одна людина якось прагне допомогти іншої і зустрічає коментарі схожі на Ваші, це викликає різні питання: Чому? Чому він такий токсичний?? Чому ця людина хоче показати що вона розумніша за тебе?

Задайте собі ці питання, та поміркуйте над ними. Це допоможе Вам вести діалоги з людьми. А якщо притримуватись Вашої формули бесіди:

Людина задала конкретне питання, очікуючи конкретну відповідь

без чогось, на Ваш погляд зайвого, то з таким підходом Вам лишиться тільки спілкування з GPT ботом.

I останнє — Ви навіть не автор цього топіку, то чому вирішили що можете робити мені такі зауваження?

Всі ті питання риторичні.

дякую, дійсно всі обмеження по розрахунках встановлює дана постанова
не знайшов там як поствнова «регулює вивіз валюти закордон»
в моєму розумінні це регулюється митним законодавством

Колян. А якщо я 20 разів з’їздив і по9999 євро кожен раз вивіз?

Робоча схема. Головне брати із собою чеки із банку, що знімав гроші та мати підтвердження легальності заробітку. Але це вже коли кластимеш кеш на рахунок в закордонному банку

Ничего платить не надо, сумма до 10000 подлягает устному декларированию и то если спросят. Сумма свыше требует обязательного декларирования. И могут быть проблемы, если будет досмотре и ее обнаружат, а она не была задекларирована. Платить никаких комиссий не надо. Но присутствует понятное не желание светить большой суммой в непонятном месте перед непонятными людьми.

Не дезинформируйте человека. Лимит по валютной карте при снятии за границей — 100 тыс. грн. в день. Валюту можно положить в отделении банка на свою валютную карту.
Перевести суммы больше 10.000 евро через границу можно только при подтверждении происхождения средств, коим не является договор купли-продажи квартиры, поскольку все сделки в Украине осуществляются в гривне.

Підписатись на коментарі