Google більше не хоче, щоб співробітники працювали віддалено

Такий висновок зробили журналісти The Verge, прочитавши уривок із внутрішньої записки компанії. Йдеться про цей розділ:

«Ми знаємо, що багато людей перейшли на повністю віддалену роботу з багатьох вагомих причин, оскільки ми всі адаптовувалися до умов пандемії. Ми сподіваємось, що всі (...) подумають про перехід на гібридний графік роботи. Наші офіси — це місце, де ви будете максимально пов’язані зі спільнотою Google. Надалі ми розглядатимемо нові запити на віддалену роботу лише як виняток».

Цей електронний лист також нагадує співробітникам, що вони повинні приходити в офіс три дні на тиждень, якщо вони ще не призначені як віддалені співробітники. Також йдеться про те, що менеджери можуть врахувати їх відсутність у перевірці ефективності.

Поділіться в коментарях: чи стикались ви з подібним в Україні останнім часом?

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному2
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Такі новини мотивують мене взятись за розум та дорости до рівня достатнього для капітанства шлюпки.
Щоб коли ефективні менеджери почнуть масово заганять всіх в офіс, залишитись на ремоуті та ще збирать зливки з найкращих інженерів.

Якщо брати пояснення Ілона Маска — власники елементарно рятують власні активи. Якщо в офіси ніхто не ходить — то порожні будівлі комерційної нерухомості втрачають в ціні, дуже сильно втрачають. Відповідно скажімо банки, як то Банк Кремнівої долини втрачають ліквідність і банкрутують. Офіси Google їм коштували 9-ти значні суми грошей. Насправді ремоут може разом із зміною структури бізнесу, призвести навіть до занепаду міст наприклад, як це сталось із Детройтом. Нема сенсу будувати велику будівлю десь в передмістях Сан-Франциско, якщо можна відкрити пару десятків дрібних офісів скажімо в Західній Вірджинії, Нью Джерсі, Делавері та Монтані, інтернет там є.

Why Companies NEED People Back In The Office — www.youtube.com/watch?v=jrsRvozsUQ8
Взагалі, рубікон з remote work вже пройдено, тому «як раніше не буде». Звісно деякі контори з відомим брендом будуть заганяти в стойла, можливо, цілком успішно, адже «працювати в нашому банку велика честь». Проте більшості роботодавців навряд це вдасться навіть при великому бажанні, адже в США ринок праці навіть зараз досить сильний. Тому простіше змінити контору на толерантну до віддаленої роботи, ніж насолоджуватися щоденними комʼютами, жахливим офісним пойлом під назвою кава, та щурячими бігами за місця під стіною, щоб ніхто не бачив, як на роботі ютуб втикаєш

Можливість працювати повністю віддалено пропонували деякі компанії ще до ковіду. Зараз таких компаній переважна більшість. Як би там не було, завжди можливо знайти таку компанію, яка пропонує таку роботу.

Зустрічі в житті потрібні щоб:
— дати в морду,
— потиснути руки,
— робити дітей.
Хто-зна може це і для роботи важливо.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Amendment introduced to limit remote working in Ohio
If the measure survives, Ohioans who work for the state of Ohio would be limited to only eight hours of remote work each week.

www.wdtn.com/...​t-remote-working-in-ohio
В стойло, живо!

в заголовку слово «віддаленно» зайве

працювати віддалено це аморально
www.youtube.com/watch?v=7rNkxNkSkBs
© Ілон

то він — ще м̶о̶р̶а̶л̶ь̶н̶и̶й̶ той софіст

Важче контролювати стало.

А ті, хто в офісі, як будуть виглядати? :)

ще гірше, бо вони помруть раніше ніж та Ана у рожевих труселях

В них буде ще кільце в носі, щоб до робочого місця пристибувати :)

Оце вони поплили мозком. Мабуть взяли уроки в москальскої пропаганди

Та у захiдному свiтi вам також накопають любе дослiдження на любий полiтичний запит

Цілющі офіси, залишилось заряджати воду в офісних кулерах. Рівень маніпуляції — рунся.

З Меленіум прийшла розсилка із таким заголовком:
Working Remotely Means You’re Lazy and Don’t Work, According to Experts
Full work-from-home is a 2 day work week,

цікаво, за роботу в офісі будуть тепер платити в 2.5 рази більше?

Риночок усе порішає, забугорщина вже роздупляється після звільнень, тож ремоутом буде легко конкурувати, особливо невеличким компаніям. Так шо такою єкзотикою як було до ковіда не буде. Ну і компаніям багатьом так легше, не обовьязково бути в технохабі з дорогими офісами та рейтами.

ще так не було, щоб якось не було

Погодь а як же скрам, аджайл, велосіті, ну і менджмент? Їм усим повилазило?

тут читать, тут рибу заворачивать

пicля ковiдних манiпуляцiй прийшли постковiднi, логично

надіються, що пам"ять в людей як в рибок,
до тогож, тільки держбрг в США від початку ковідоної виріс в 1.5 раза,
але з.п. так швидко не виросли, навіть в ІТ.
офіційна інфляція долара під 20% (думаю вища) за той переіод
fi202x.blogspot.com/2023/03/117.html
Навіть якщо далі не друкувати грошей, то щоб поглинути те що вже емітували потрібно ще 4 роки із щорічною інфляцією біля 7%.

надіються, що пам"ять в людей як в рибок,

А хiба нi?

— Для вставших на путь дао-какао, — по-дружески наставлял бамбуковой палкой новых учеников Шри Япутра, — работа на какавной плантации дело добровольное, а не так, что хочешь — работаешь, а хочешь — нет.

Хто платить гроші той диктує умови. Не подобається — ідете в інше місце. Для чого стільки тем про одне і те ж?

Это работает, когда из десяти разработчиков одного уровня можно найти одного кто согласен на офис и у него нет работы. Но даже сейчас не получается

В гугл на космічну зп важко знайти?

В гугле, на сколько я знаю, зарплаты как раз меньше относительно других потому что «этажигугл»

Там три миллиона резюме в год. При таком выборе — легко они найдут. Даже более того наверняка найдут даже тех кто вообще согласен будет бесплатно поработать какое-то время стажёром, лиш бы в резюме была запись с модным брендом.

а потім «масаві увальнєнія Мета/Гуглі», ужас-ужас, шас ІТ умрьотє

Зато там годами можно нифига не делать (были случаи), сидеть в офисе, участвовать в митингах и получать среднее по рынку. Идеальная работа для тех, кто перегорел и нужно пару лет отдохнуть.

Ну от як чудово працює система із Annual Performance Review — біч індустрії. При чому старий добрий метод Лі Яккоки коли керівник працює з підлеглим, постановка цілей та перевірка їх виконання. Оцінка справжньої ефективності роботи команд, системи Кайдзен — усі ці інструменти давно є. Але ні чомусь скопійована система яка прийнята в американській армії — результат на табло. Система перетворює будь яку організацію на IBM 90-х років. Врешті ті хто працюють, оптимізують фіксять баги покращують систему чи щось пропонують інноваційне — виганяють. Тих хто просто нічого корисного не роблять — підвищують.

З того, що бачу особисто, компанії в Европі змінюються. Часи, коли IT займали величезні площі в центрі, вже минули. Арендують приміщення по-менше і подалі. Організують там shared-space + купу мітінгрумів, щоб раз на місяць команда могла кілька днів плідно попрацювати пліч о пліч. Опен спейс в класичному вигляді вмирає. Є просто спільний простір, де можна букати собі місце на кілька днів, там вже є монітор та док станція. Але працювати весь час в офісі досить дизкомфортно, через шум. Постійно в офісі тільки QA, що працюють з залізом. Частину бюджетів виділяють на home-office + events.

бiльше характерно для маленьких компанiй

Розповім про Францію — тут під час Ковіду змушували ходити в офіс і сидіти у масках, але дуже неохоче погодились на гібридний графік (3 дня у офісі), зарад від навіть від гібридної удальонки відпомляються. Під різними приводами, але здебільшо тут популярная філософія — справді працюють тільки у офісі.

P.S — це не про фаанг, а саме французьку компанію.

Францiя — це чудна краïна, яка може гнобити невакцiнованих, впровджувати жорсткi локдауни, але вимагати присутнiсть в офiсi

Францiя — це чудна краïна

на этом можно закончить)))

франція країна-біполярка

як тут писали, у франціі потрібно працювати довше за боса і сильно втомитись, при цьому результат не важливий і це правда

а на удальонке не зрозуміло хто як втомлюється, в цьому і проблема

Норм країна, працював з французькими замовниками. Правда, недовго, бо вони французи :)

Але інженерна культура в них є.

І працюють десь з 10:30 до 17:00, з обідом

І працюють десь з 10:30 до 17:00, з обідом

Такий же графік у українських веслярів. Ще би всякі оверперформери не наламували іншим цей графік 😂😂😂

вони вже переїхали в штати або швейцарію

Деякі навіть в Німеччину переїжджають, в Німеччині в доковідні часи було багато розробників з Франції. Як зараз — не знаю.

От і дізнаємось, які інноваційні компанії а яким аби раби на галері гребли ефективніше. Бачу корелляцію між зручними умовами та рівнем компанії. Не повинно бути обмежень, але вибір має бути

Why Companies NEED People Back In The Office — www.youtube.com/watch?v=jrsRvozsUQ8
Взагалі, рубікон з remote work вже пройдено, тому «як раніше не буде». Звісно деякі контори з відомим брендом будуть заганяти в стойла, можливо, цілком успішно, адже «працювати в нашому банку велика честь». Проте більшості роботодавців навряд це вдасться навіть при великому бажанні, адже в США ринок праці навіть зараз досить сильний. Тому простіше змінити контору на толерантну до віддаленої роботи, ніж насолоджуватися щоденними комʼютами, жахливим офісним пойлом під назвою кава, та щурячими бігами за місця під стіною, щоб ніхто не бачив, як на роботі ютуб втикаєш

Тому простіше змінити контору на толерантну до віддаленої робот

В США зараз настільки просто змінити роботу на аналогічну? При такій кількості звільнених?

Звісно не роздутий 21й рік, але історія зі звільненнями явно перебільшена в змі, суджу по своїх колегагх і знайомих звідти.
А взагалі, жопа на ІТ ринку зараз хіба у нас через очевидні причини.

Ну тут +100500 таких проблем як тут в нас ніде в Америці в нічних жахах навіть і не сниться. Найгірше що може статись — прийдеться перейти в стартап, або переїхати десь в Сієтл, Річмонд чи Альбукерке.

А що перейти в стартап це трагедія?

Ну в ці контори щоб просто винайнятись, треба десь три роки витрати з підготовкою. Пів року тільки на цикл інтервью. Вони дуже балувані, в них завжди був ринок роботодавця та 3 міліони резюме на рік. Потім треба знову таки працювати на підвищення, бо зарплатня буде не дуже на нижчих позиціях, щоб скажімо купити житло в Долині. І от усе над чим працював миттєво обнулилось — через скорочення. Звісно будь у кого буде — шок, як у брокера який прогорів на біржі, чи стартапера якому стало ясно, що ідея не вистрілила — попри те, що на неї пішло декілька років сумлінної роботи. В таких випадках і криша їде і суїциди тощо. Там же була чутка звільняли ніби як рандомно, просто заблокувавши входи в акаунти на ранок. Як я розумію, щоб як з похідними кодом твіттера не сталось. Хоча сам Маск — сказав, без проблем — Open Source та Bug Bounty і тут він безумовно правий.

це може бути трохи бiльше стресово. Але може бути i гарною школою.

В MAANG як я розумію тільки Apple загалом все дуже добре. Хоча народ включно із знайомими звідти кажуть, що те що в пресі росровсюджують про концлагерь та тераріум з битвою за виживання загалом дуже велике перебільшення. Реально політично травлять опонентів республіканці, роблять імідж поганого роботодавця.Тиеу краще йдіть в стартап робити власну платформу, скажімо для Дональда Трампа. Тих хто нормально працює собі пише софт чи робить хард, дизайн, тестує і т.п., не чіпають — їх як треба буде фіг знайдеш, не дивлячись на 3 міліони резюме на рік, а ще Закон Брукса. Тих хто замість бізнесу займається різними бойкотами та протестами — граючись в корпорацію добра, потихеньку здихуються.

В США тяжко знайти роботу якщо нема на руках вiзи чи GC, це я по собi знаю. А так, роботи повно.

За копійки
Блайнд плаче вже
Почитай

Хто такий Блайнд? Так iндуси Вас залюбки наймуть на зарплату нижче ринку, якщо у Вас немає visa або GC. Я сам тільки недавно з USA повернувся.

до речі, а якщо раптом GC знайшла когось в украйні тепер, — там все норм у звязку з подіями-кордоном?

Зараз би у мобілізацію і повітряні тривоги в офіси ходити.

Дай вгадаю, ізраїльські проекти ?

Судячи по коментах, в нас більшість — еффективні менеджери по ефективності. Через це ФААНГ і не заходить до нас — не витримають конкуренціі.

Нарешті це хтось почав робити

Мабуть Google подивилась що більшість її співробітників вдома набагто гірше працює тому і повертає всіх в офісі, в таких великих компаній як Google де працює тисячі співробітників складно побудувати нормально модель ремоут роботи.

Ще до ремоута айтівці були в групі ризику, на поглиблений шизоїдний тип людини. Раніше вони їздили в офіси і жваво спілкувались між собою, та всеодно серед дівчат мали кліше легкого психічного розладу.
Зараз всі ті розлади можна множити на 10. Розпад особистості. Асоціалізація.
А дехто вже готове хікіморі.

В минулому році був випадок.
Тіма десь 30-40 чоловік, суттєвих конфліктів серед мемберів не помічено. Контора виділяє гроші на корпоратив, це ресторан та розваги на шару. Заводять список, хто прийде, відмітилось ... 4 людини, дві з котрих менеджери.
Менеджери при*ли, сказали треба вибирати іншу дату. Вибирають до сьогодні.

І що?
Доречі зараз війна як ніяк. Хтось може змінив пріоритети максимально у сторону близьких і як би колеги не є близькими людьми аж ніяк, хтось переїхав, хтось із міркувань безпеки утримується від візитів до громадських закладів, хтось може мати переконання що зараз така фігня аж ніяк не на часі і краще задонатьте на ЗСУ.

Ну давай розберемо причинно-наслідкові звязки.
Я захворів бо купався в холодній воді.
Чому я захворів — бо навколо багато холодної води. Чи правильний аргумент, я не хворий бо то була холодна вода — звісно ні.
Тобто в твому випадку вже пройшло заміщення реальності вигаданою.
З цього.
1. Не визнання проблеми
2. Пошук причин обмеження соціальних звязків. Зараз пошук вагомих причин, після — вже пошук невагомих причин.

......................................__................................................
.............................,-~*`¯lllllll`*~,..........................................
.......................,-~*`lllllllllllllllllllllllllll¯`*-,....................................
..................,-~*llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll*-,..................................
...............,-*llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll.\.......................... .......
.............;*`lllllllllllllllllllllllllll,-~*~-,llllllllllllllllllll\................................
..............\lllllllllllllllllllllllllll/.........\;;;;llllllllllll,-`~-,......................... ..
...............\lllllllllllllllllllll,-*...........`~-~-,...(.(¯`*,`,..........................
................\llllllllllll,-~*.....................)_-\..*`*;..)..........................
.................\,-*`¯,*`)............,-~*`~................/.....................
..................|/.../.../~,......-~*,-~*`;................/.\..................
................./.../.../.../..,-,..*~,.`*~*................*...\.................
................|.../.../.../.*`...\...........................)....)¯`~,..................
................|./.../..../.......)......,.)`*~-,............/....|..)...`~-,.............
..............././.../...,*`-,.....`-,...*`....,---......\..../...../..|.........¯```*~-,,,,
...............(..........)`*~-,....`*`.,-~*.,-*......|.../..../.../............\........
................*-,.......`*-,...`~,..``.,,,-*..........|.,*...,*...|..............\........
...................*,.........`-,...)-,..............,-*`...,-*....(`-,............\.......
......................f`-,.........`-,/...*-,___,,-~*....,-*......|...`-,..........\........

Давайте по другому поставим вопрос:
— если это происходит в рабочее время, то нет вопросов
компания определяет на что тратить мое время
— если в свободное — извините, но я буду проводить время с теми людьми которые мне интересны. проще говоря мы не в детском саду и сами разберемся со своим досугом. HRам надо выгулять платья а менеджерам отчитаться как они якобы крепят связи но к реальной лояльности компании это все имеет нулевое отношение

мы не в детском саду и сами разберемся со своим досугом.

Хлопче, всім наплювати на тебе.
Компанія ще й грошей зекономить.
Але факт залишається фактом.
В офісні часи на корпоративі нажиралися до 80-90% айтишників, які навіть з 9 годинним робочим днем і поїздками в офіс знаходили час на корпоратив. Зараз, після 4х років ізоляцій, не можуть нашкрести і 10% на корпоратив.
Чи ті айтішники що раніше нажиралися біля басейнів зараз нажираються в іншому місці, та мають більше соціальних звязків? Питання риторичне.

Але факт залишається фактом.
В офісні часи на корпоративі нажиралися до 80-90% айтишників, які навіть з 9 годинним робочим днем і поїздками в офіс знаходили час.

бред сивой кобылы

Доречі, в одній конторі де я працював цей цирк був прям обов’язковим. Точніше як — звичайно за умовами контракту ти не забов’язаний туди ходити, але менеджмент ставив тебе у максимально не зручне становище типу треба писати письмові пояснення чому ти не йдеш, з тобою спілкувалися HR і т/д.
Більшості звичайно було простіше піти ніж проходити через увесь цей крінж.
Одного разу пішов, побачив це все і зарікся туди ходити. Вдруге збрехав що у батька день народження (мене не сильно тягали). Втретє сказав чесно що на ці вихідні їду із сьм`єю в аквапарк — там капець як прохали перенести сімейний досуг бо це ж подія раз на рік (та бля я ваші рожи бачу і так мінімум 160 годин на місяць)
Добре що у 2019-2020 цю традицію через ковід відмінили, а потім я звідти звалив.

Отжеж офісні скоти. Не давали хлопцю досягти успіху на самоізоляції, яка триває дотепер.

Зараз важу при 180 см росту 120 кг, є проблеми з ногами (їм важко і болять), не можу стільки бігати.

Серьйозно, в тебе вже порушені причинно-наслідкові звязки. Вийти без спеціаліста вже буде важкувато.

Мда, а я думав у мене криша їде. Звідки ти взяв що я на самоізоляції?

зазвичай я полюбляю бухать/двіжевать, але оце все

у максимально не зручне становище типу треба писати письмові пояснення чому ти не йдеш, з тобою спілкувалися HR і т/д.

викликало в мене інтерес саме напрягтись і написати письмову відмову

Я на попередній роботі сходив раз
Подивився як ухиляються від податків і роздають премію продаванам під виглядом розіграшу призів

А в Україні так іди і все

Це як? Якщо не пощастило виграти приз не отримаєш премію?

Якщо ти не жополиз першого кругу то твій приз наушники.

Зате одного року кадровиця випадково виграла 2 головних призи.

Я аж наступного року поперся на корпоратив пересвідчитися на власні очі.

Так, головному продавану випадково 10к бонус без податків
Після того звільнився

Контора виділяє гроші на корпоратив, це ресторан та розваги на шару.

рилі, святкувати з Лєщєм? фубля

Контора виділяє гроші на корпоратив, це ресторан та розваги на шару.
Заводять список, хто прийде, відмітилось ... 4 людини, дві з котрих менеджери.

Звучить як нормальна контора, як назвивається?

Це в який країні ? Більше трех років будь-які корпоративи заборонені. То по епідеомілогічним заборонам, тепер з питань безпеки. Загалом не приходять на корпоратив якийсь невеликий процент людей, зазвичай у людей якісь справи просто цей час зайнятий. Хоча є окрема кількість народу, які принципово не ходять.

То по епідеомілогічним заборонам, тепер з питань безпеки.

Ахахаха, лол.

Це в який країні ?

Запрещены небойсь во Львове наверное или на Закарпатье.

шизоїдний розлад — то хіба не тип особистості із крайнею інтроверсією?
хіба там не навпаки від спілкування психічна система декомпенсужться?

Так, це понад нормова степінь інтроверсії, при якій гештальт (неподільна душа) починає розпадатися на дві частини. Залишки реального світу, та цілком вигаданий світ. З часом ці дві частини вже ніяк між собою не согласуються.

Завдяки ремоуту переїхав в класну країну де соціалізуюсь, да ще з місцевими. Що я роблю не так?

А якщо у нього дружина та двоє дітей?

Ви там усіх під себе не рівняйте. Дофіга айтівців, що працюють віддалено, не можуть стати самітниками навіть якщо дуже захочуть. А віддалена робота — це такий гігантський привілей, що віддавати його без бою нормальна людина не захоче. Навіть якщо для цього треба відправити у дупу Гугл, він туди буде відправлений одразу і безповоротньо.

У них і светрів нема
Тільки борідка

не можуть стати самітниками навіть якщо дуже захочуть

Ага, з двома дітьми побути на самоті це золото. Тому як більшість типових сімейних завів гараж. Ні, не щоб побухати з мужиками. Щось там помайструвати — така класна віддушина. Іноді якщо на роботі зовсім тяжко просто посеред робочого дня йду в гараж і якусь фігню випилюю/паяю.

дiтей у садочок чи в школу, дружину в офiс, а сам працювати)

А дехто вже готове хікіморі.

Наче щось погане.

Можливість працювати повністю віддалено пропонували деякі компанії ще до ковіду. Зараз таких компаній переважна більшість. Як би там не було, завжди можливо знайти таку компанію, яка пропонує таку роботу.

Такі новини мотивують мене взятись за розум та дорости до рівня достатнього для капітанства шлюпки.
Щоб коли ефективні менеджери почнуть масово заганять всіх в офіс, залишитись на ремоуті та ще збирать зливки з найкращих інженерів.

А поки досить фантазій, сідай за весло!))

Ну тобто швидше здохнеш — швидше викинуть за борт на мороз, для цього ? Чудові перспективи між іншим.

зливки з найкращих інженерів.

Вершки з найкращих інженерів не підуть працювати в рога і копита)

Ало це булочная?
Нєт слівочная
Ето хде слівкі дєлают?
Нєт, ета куда г*но слівают

А тобі особисто — не треба, щоб на тебе працювали вершки із найкращих інженерів. Тобі особисто треба заробити гроші собі улюбленому. Якщо ти Apple та розроблюєш принципово інноваційний продукт, який сам створить новий ринок — тоді так треба кращі з кращих. Якщо ти — «Шлюпка капітана Джонса», тобі треба скажімо студенти — які працюватимуть за дешево, якомога дешевше, а клієнт платитиме за них посередньо — а краще дорого.

Але Епл просто додає старі фічі через 10 років в девайси свої. Самі вони хіба Face ID, M1 придумали і може ще пару фіч.

Хочь в них зараз відносна стагнація, вони зуміли зробити шолом доповненої реальності — раніше за метавсествіт від META та те чим мав стати Oculus. Якщо придумати для нього софт, а насправді я не бачу побутового попиту на такий девайс, при дуже великій потребі на нього у виробничій і військових справах — то це знову буде девайс, що створив новий ринок. Технологія доповненої реальності вже певний час використовується на військових винищувачах, та ударних гелікоптерах. Були ідеї робити скажімо інструкції зі зборки меблів і т.п.

зливки

«Зливки» це від «злили у туалетний горщик»? :-)

Справа в тому, що добрий програміст не дорівнює доброму бізнесмену. Бізнесу потрібно вчитись, так само як і якомусь технічному стеку — роками. Та справді варіантів нема.

Коротке summary коментарів від ChatGPT: В Гуглі сидять дураки, яким дуже далеко до українських айтівців.

В каком-то смысле да: пахать как трактор, чтоб получить на руки меньше чем на Украине, с калифорнийскими ценами

Мабуть мова все ж про топ менеджмент, а не гребців. Там проблем з Каліфорнійськими цінами не виникає.

Еще есть такой фактор, как возможность тратить. А то получается — заработал, потом пошел задонатил. Купиш скажем мерседес или теслу — будут косо смотреть, пытаться отобрать. Постоишь санаторий — в офис придут менты скажут, отдавай в подарок братве или будет тебе бобо и т.д. и т.п. Тесть люди понимают почему у них там многие вещи дороже.

Что лучше: отдавать налоги, но это точно или может быть братве? Мне предпочтительней второй вариант: братва может оказаться не такая зубастая

Если следовать Киосаки, которого вы тут переписываете — как государству так и преступникам, сколько не дай все будет мало. А федерация и ещё целая куча стран это сразу и то и другое одновременно. Однако если вы платите преступникам — вы будете платить как государству так и преступникам, и они сольются в симбиоз и будут сидеть у вас на шее. Как там у братвы поговорка : «Скупой платит дважды. Тупой — трижды. Лох — платит всегда».

государство стаціонарного бандіта, то біш ОПГ

с какого? государство, хотя бы, ограничено тз «общественным договором» и т.д. А братва не ограничена ничем. И будь ты хоть сто раз мастером врукопашного ножевого боя — от паяльника в жопе это не спасёт

В каком-то смысле да: пахать как трактор, чтоб получить на руки меньше чем на Украине, с калифорнийскими ценами

Навряд чи в США, та й не тільки в США, можна отримати на руки менше, ніж $2.6k для мідла і $5k для сіньора :)

Навряд чи в США, та й не тільки в США, можна отримати на руки менше, ніж $2.6k для мідла і $5k для сіньора :)

целый набор европурских стран))) типа ты не в курсе))

я б переформулював це так, що (в ЄС тільки в Мегаполісах країн лідерів ЄС можна отримати 5к на руки сеньйору)

Вот взрослый дядя, а до сих пор меряет жизнь «получить на руки» :) твердым, так сказать, долларом. Чтобы хрустел в руках.

А чем надо, льготами для обиженных на себя ?

Я вот не обижен ни на кого, но льготы исправно получаю. Детям спорт спонсируют, мне — проезд по платным дорогам, солнечные батареи на крышу, замену светильников на светодиодные. Ну и очень много бесплатных activities для детей и взрослых.
Мы недавно заехали в очень глухой национальный парк, кишащий ядовитыми змеями и пауками, так там в туалете не только салфетки были, но и мыло и даже памперсы для младенцев. В Одессе в Аркадии такого не было никогда

Сколько стоил билет в парк ? Или это штат платил (т.е. все налогами скинулись) ? Как раз из-за Google сейчас все можно посмотреть от разных блогеров и поэтому все можно увидеть как оно есть. Посему про какой то особенный капитализм, который вдруг стал социализмом где всем и все бесплатно вытирать нам не стоит. Впрочем по вопросам фундаментальной науки например, на голову лучшей по качеству медицины впрочем как и ее цены, товарах широкого потребления инфраструктуры в целом, армии и т.д. и т.п. конечно США на 100 голов от Украины. Но только это все доступно не для всех, а только как раз для тех у кого на руках твердый доллар. Или будешь платить в 4 раза больше имея на руках кредитов, что без перебоя работая никак не выходит расплатится.

Я в Австралии :) билет на год стоит 50 местных долларов (27 американских). Из кредитов лишь ипотека, но по стечению обстоятельств, она щас дешевле аренды. Про капитализм и социализм: тут особенное общество, очень сплоченное, много разных полезных волонтерских движений из серии «я помогу соседу сейчас, а он мне когда-нибудь».

Ну вот, двое взрослых отправились в парк + дети. В общем потратили вы долларов так в 70, без учёта дополнительных трат, наверняка покушать заходили и т.д.. В принципе в любой стране можно вполне себе неплохо отдохнуть. Про наличие памперсов как и вообще комнаты ухода за детьми, тут конечно да относительно недавно все стало появлятся. Однако в Киеве это всё я видел ещё в году так в 10-м. Конечно не в парках типа Аскании-Новой и т.п. что плачевно.

Ну мы если отдыхаем то обычно тратим $70×100.
Дело ж не в этом. Владимир вот написал ниже «мне это не надо, поэтому не волнует». И он где-то прав. Ведь он сможет, используя приемы рукопашного боя, усмирить троих детей-подростков соседа. А поскольку у него на руках твердый доллар, то и с полицией он порешает вопросы. Это реалии.
Альтернативные реалии: воинственные дети соседа так упахались на дотируемой с налогов тренировке по регби, что хотят только чай с печенькой, и спать :)

воинственные дети соседа так упахались на дотируемой с налогов тренировке по регби

Так вроде Владимир кроме тролить по каментам особо бахнутых, в жизни как раз сделал эту самую секцию где все упарываются. В которую периодически всех приглашает. Чего и всем желаю, кто за мордобой — я лично за качание железяк и бейсбол. Не знаю сколько вы уже за границей, однако все давно не 90-е и даже не 0-е. Вот правда сосед которому это сильно не нравится, так что они всем Белгородом, Курском и Орлом суда ездили тусовать с детьми по паркам аттракционов и цветочным выставкам и т.д. начали это все элементы загнивающего запада активно уничтожать.

конечно США на 100 голов от Украины.

да шо сто, на мілліойон!!!!11

проезд по платным дорогам, солнечные батареи на крышу, замену светильников на светодиодные. Ну и очень много бесплатных activities для детей и взрослых.

Мне это всё не нужно, соответственно платить за других не вижу смысла

А вы уверены, что солнечные батареи на крышу вы сами захотели, а не вас убедили захотеть длительной пропагандой?

Я не хочу солнечные батареи на крышу, если честно :) просто дают от штата субсидию.

Постав на бекярді
Дах вони таки спуюють

Ну чем взрослее, тем все больше тебя интересует именно это. Скажем в магазин с разного рода векселями вы не придёте. Дом на обещания карьерного роста не купите и т.д. И да люди, а особенно бизнесмены — чрезвычайно часто банально врут с меркантильными целями, как раз таки получить себе любимому чистым кешем на руки. Возьмём скажем Джона Рокфеллера, изобретателя подавляющего большинства коммерческих трюков используемых по сей день. Он раздавал акции вместо того чтобы платить зарплату. Так вот кто из тех кому он раздавал акции стал миллиардером ? А вот он как раз им был.

Не совсем так. Я вот купил жилье за счет полученных в счет зарплаты акций.

Тоесть вам удалось их как то продать. Это уже удача. Скажем в качестве залога под ипотечный кредит, эти векселя (потому что дают не акции — а именно векселя которые в перспективе можно будет обменять на акции, т.е. вы работаете в долг от рыночной зарплаты) банками не учитываются. Эти векселя имеет смысл рассматривать ни как базу, а именно как бонус, по сути тоже самое что и просто торговать на бирже через брокера. Когда все и так хорошо — все проблемы в жизни решены, может быть вполне нормальной темой. Но молодому можно напарить это как базу, просто чтобы не переходил с повышением куда нибудь в Netflix где платят больше.

Ну чем взрослее

Это не возраст это украинский менталитет. Жили бы в северной америке, думали бы по другому.
Хотя у нас может быть и правильная позиция, нормальная западная компания не будет давать акции если можно дать просто зп (внезапно опционы это не для съекономить на зп, а для повышения мотивации и вовлеченности).

Ну у нас в принципе понято, любая ценная бумага завтра может превратиться в туалетную за подписью Керинского. Тем не менее, куча народу давало интервью почему они ушли в Netflix из Google или в META из Amazon или Apple или наоборот. И ответ был прост и лаконичен : «Мой уровень дохода не позволял мне купить дом здесь в Долине, и компания конкурент удвоила мой гонорар». Хотя да, безусловно приведении играть в долгую. — у нас просто нет. Либо здесь и сейчас, либо никогда. И иногда такое мировоззрение может быть лучше.

А насчет возраста. У меня обратная ситуация, чем дальше тем больше хочется быть в доле, а не наемным сотрудником. Но тут каждому свое.

Быть в доле и быть в мизерной доле, не одно и тоже самое. Обычно те кто в доле бизнеса — имеют право голоса, могут влиять на развитие компании. Вексель NFT, который ты потом назад же владельцу компании и продаешь — это просто обещание отложной премии. Мотивационный инструмент, причем направленный не на то, чтобы сотрудник лучше работал, ибо предпочитают отрицательную мотивацию, а чтобы народу жалко было все бросить и перейти к конкурентам. Чистейшей воды психологическая манипуляция с влиянием на инстинкты доставшиеся в наследство от далёких пищерных предков. В торговле такое дело используется повсеместно.

Не нравится быть с мизерной долей работайте не с мизерной.
Не понятно в чем манипуляция. Вернее понятно, что опять украинский менталитет. А так это классический вин-вин. Компания получает лояльного сотрудника, сотрудник получает 6-7 цифр на счёт в случае успеха.

Если желание стартап — то тут понятно. В конечном итоге разделяете риски с другими основателями. Условно работаете за меньшую цену, чем зарплата на рынке — но получаете опцион. Это вполне нормальная тема и по существу способ инвестиции в стартап в котором работаешь, только собственной работой, а не деньгами. Работая винтиком в огромной корпорации на 50-100 тысяч человек, это уже так не работает. При всем желании ниже какого нибудь, D уровня отдельно взятый сотрудник просто легко заменимая деталь большого механизма. Однако стоит задача предотвращения кадровых атак со стороны конкурентов, когда уводят целые отделы большей зарплатой — чтобы заполучить себе экспертизу, паралельно лишив ее конкурента. Причем это надо сделать так, чтобы не повышать зарплату со своей стороны и уменьшить норму прибыли при том ещё и не понести дополнительных рисков, если разрабатываемый продукт будет не столь востребован на рынке, что то вроде Wave или + . Вот тут на помощь приходит старый добрый вексель т.е. официальное долговое обязательство. Безусловно изобретатель трюка — Джон Рокфеллер, был гением бизнеса.

Только сумма эта
1. До налогов
2. Состоит из обязательной и не обязательной части
3. Цены несколько отличаются

Ту суму на 2 треба множити щоб нормально жити
Тобто треба середні синьйорита чи синьйор і вскладчнину пахати на 600к +

Акції то щоб повні податки не платити).
Після податків, залишається 240, тобто 20 к на руки.
Тут навіть 10 к — треба бути мегамужиком.

Но цены, цены сравни. Сколько стоит жилье в Калифорнии возле работы? А в Киеве? Отож!

Тут класика, HCOL vs LCOL, кожен сам собі вибирає. Комусь ок мортедж на 30 років, комусь ножовий бій)

Трава може й виглядає зеленішою
Але будні.
На одну зарплатню сім’ю не прогодуєш

За лінкою навіть 300к нема

dou.ua/forums/topic/32253

В Гуглі є немало українських айтівців. Плюс Гугл це не тільки Каліфорнія. Треба було питати в Bard

Ніколи не був в офісі IRL, є ще такі тут?

до ковідла був стабільно, ковідло освободило от охфісного стойла, і шото назад не тягне ні соціолізіроваццо ні комунізіроваццо

Есть как минимум я. Что больше всего забавляет в офисном рабстве, так это то, что время на сборы и поездки в офис и обратно не оплачивается как рабочее, и никто даже не поднимает этот вопрос.

Цікаво як ж люди з інших сфер можуть їздити на роботу, жах!1

Зустрічі в житті потрібні щоб:
— дати в морду,
— потиснути руки,
— робити дітей.
Хто-зна може це і для роботи важливо.

— дати в морду,

На ремоуті не вистачає, а в офісі не можна

я на загал,
що ще такого можна робити офф-лайн чого не можна на ремоуті?
носами тертися,
обмінюватися мікрофауною,
що ще?

Онлайн корпоративи таке собі. Хоча я і офлайн не дуже полюбляв туди ходити. Хоча для когось це важливо.

ааа танці медляки, обнімання, братання, брудершафт, тіскання і все-таке, дописав.

раз-два на рік норма, але для цього не потрібний офіс, пити в офісі та ну його

Слухай у Google офігенні офіси, які за великим рахунком можна перетворити на музеї як замки її величності чи скажемо весь Кембрідж, де снують товпи туристів, за не кислу таку ціну і які генерують бабло самі по собі. Це ж не в опенспейс виходити.

Поплавати разом на байдарках, пограти в пляжний волейбол, та навіть випити пива — чим погано?

якщо це у робочий час, то норм
а якщо ні, то хай пливуть оті менеджери байдаркою самі знаєте куди

Це ви вже зовсім ханжа. Вас кличуть на вечірку — а Баба Яга проти.

Вас кличуть на вечірку — а Баба Яга проти.

ну а що мені тепер робити? я вже не дівчинка по вечірках цицьками трусити. але і до пенсії ще далеко, FIRE я вже просрала і не встигну, а гроші якось заробляти треба. тому я завжди пропоную компроміс — йдить собі на вечірку молоді люди, завтра на дейліку зустрінемося. у вас буде боліти голова, хтось взагалі не прийде, но то не моє діло, спринт якось закриємо. ну і всьо, усі задоволені.

Наприклад організувати саму вечірку, скажімо в танцювальній школі якесь танго зорганізувати, чи там квадроцикли-волейбол. Бо звісно усе може перетворитись на бухалово в компанії п’яниць. На таке власне будь якій нормальній людині, врешті набридне ходити.

в танцювальній школі якесь танго зорганізувати, чи там квадроцикли-волейбол

а якщо це не подобається? складно знайти щось таке, щоб усім подобалося. ну окрім жрати-бухати-плясати, то подобається десь 70-80%, тому корпоративи та вечірки то само про те

у мене була у минулому тіма, там десь половина полюбляла качалку та марафони бігати. ну ми зустрічалися десь пару разів на місяць, тренувалися разом і марафони бігали. но то було поза межами роботи і добре що так

FIRE я вже просрала і не встигну

щось рано ви себе хоронити,
я тут прикинув арфиметику, то вийшло, що за 3 роки після ковідла заробив як за попередні 20+

FIRE я вже просрала і не встигну

Як кажуть, якщо бажаєте посадити дерево (наприклад персикове), то для цього у житті є тільки 2 моменти:
— 10 років назад
— сьогодні

:-)

если мне и садить, то дерево редиски — чтобы ну точно успело вырасти )

Начал искать в гугле что же это такое, а затем вспомнил что этот год принадлежит midjourney...

Я в дитинствi допоманав садити каштани на фронтярдi. Майже 40 рокiв по тому пиляв гiлки) З сином не вийшло, але є повнолітня дочка, будинок не збудував, але купив, навiть 2, можна заспокоïтись, чи нi?)

Якщо тобі подобається результат, то місія виконана :-) у мене з цього списку покищо тільки син. Дерево не посадив, але росте газон з насіння :-) ibb.co/xfGW79B

онлайн корпоратив це саме крінжове що я колись бачив

Як дуже треба, є відповідні секції, скажімо бокс. Хуліганство кримінально карний злочин. Звісно в нас депутати таким займались по радах та телеефірах, доки їм ніхто не указ був через недоторканість. Та усе ж припинилось.

тю, я думав ти якраз робочі моменти і вказав.

Ми сподіваємось, що всі (...) подумають про перехід на гібридний графік роботи.

ну подумать то можно
можно даже из офиса подумать и даже растянуть думанье на полдня, а потом пойти отдыхать — типа хорошо поработал, подумал ))

Якщо брати пояснення Ілона Маска — власники елементарно рятують власні активи. Якщо в офіси ніхто не ходить — то порожні будівлі комерційної нерухомості втрачають в ціні, дуже сильно втрачають. Відповідно скажімо банки, як то Банк Кремнівої долини втрачають ліквідність і банкрутують. Офіси Google їм коштували 9-ти значні суми грошей. Насправді ремоут може разом із зміною структури бізнесу, призвести навіть до занепаду міст наприклад, як це сталось із Детройтом. Нема сенсу будувати велику будівлю десь в передмістях Сан-Франциско, якщо можна відкрити пару десятків дрібних офісів скажімо в Західній Вірджинії, Нью Джерсі, Делавері та Монтані, інтернет там є.

Тобто, якщо коротко, потрібно працювати в офісі бо айті загнеться?

Ну ІТ звісно ні, але є купа народу статки яких відповідно дуже зміняться в числах, відповідно до ринкової вартості їх активів, та реальному рівню прибутковості бізнесів, попиту продукту, що створюють їх компанії тощо. Пандемія впливає на деурбанізацію, народ вирішив їхати з великих та вкрай дорогих міст як скажімо Нью Йорк чи Сан-франциско, відповідно це впливає на економіку (мало би позитивно). Ми тут хейтим Маска зокрема через його політичні заяви в твіттері, разом із тим він якраз чудово розуміє поточну ситуацію. Його прогнози — стан США близький та схожий до Великої Депресії, але уряд США спрацював вірно щоб такої кризи не сталось. Зокрема хтось має підти працювати в офіс, щоб одразу не обрушити економіку коли доведеться міста рятувати від кризи ліквідності. Коли такі зміни відбуваються поступово це нормально, але коли майже одразу — може бути смертельним шоком, для економіки.

Зокрема хтось має підти працювати в офіс, щоб одразу не обрушити економіку коли доведеться міста рятувати від кризи ліквідності.

Почитаєш форум, так таке враження, що у світі є тільки айтішники, і тільки вони працюють та тримають економіку :)

В капіталізмі тримають економіку — бізнесмени, зокрема на сам перед венчурні капіталісти. ІТ-шнику за великим рахунком пофіг, він не є власником будівлі в якому офіс. Просто взяв обладнання і поїхав собі в маленьке містечко в середені штату, заодно перестав платити скажено дорогу аренду за хату, магазин де усі продукти теж коштують в три рази від маленького містечка, перестав ходити в офіс і т.д. За ефектом доміно, розвалюється фондовий ринок і хтось був мільярдером — а став мільйонером. А заодно не стало по тих великих містах великої кількості добре сплачуємих робочих місць, офіс менеджерів, двірників, охоронців, лендлордів тощо. Це принципова зміна економіки, яка якщо відбувається дуже швидко — є шоковою.

Офісний планктон теж випханий на ремоут, як і вузькі спеціалісти штибу архітекторів чи дизайнерів, які теж працюють за ЕОМ (чи за сучасними поняттями це теж «айтішники»?) А це вже суттєва частка ринку, тим паче в деіндустріалізованих США.

Взагалі, епохальним тут є рішення Microsoft закрити гілку 9x та зробити Windows NT єдиним ядром для робочих станцій і для домашніх ПК, зливши ці класи докупи і заклавши цим підґрунтя для заощадження на віддаленій праці та фрилансі через перевикористання домашніх ПК для роботи. Аналогічно у світі UNIX-подібних систем, але вже через загибель SGI та Sun і поступове переповзання їхньої пастви зі скрипом та матюками на GNU/Linux. Відголосок цього ми бачимо доволі запізно.

Важливим є й відмирання окремого бізнесового сегменту смартфонів/комунікаторів/КПК, як і окремих ОС для них: до штучної смерті Symbian та WM, знову ж, безпосередньо причетний Microsoft, тільки Blackberry витіснено здоровою конкуренцією. Через їхню бізнесову спрямованість же, власне, існування таких пристроїв у доайфонну епоху маловідоме серед українців: ані численним працівникам аномально великої кількості державних установ, ані «малому бізнесу» з кравчучками та терезами-качечками — то всьо не треба. Інша справа — коли через peer pressure цією аудиторією вже придбано пристрої, на які можна встановити Viber, а там уже можна використати їх для BYOD і заощадити на цьому, бо ОС та API, під які пишуть застосунки для комерційного використання — ті ж.

Чи я перебільшую роль заощадження на BYOD у серйозних компаніях™? ×D Зручність для працівників в будь-якому випадку очевидна: не треба окремо тягати пристрої для роботи і пристрої для персонального використання. Хоча для когось таке розділення є перевагою.

давай ще накину, якщо всі айтішники покинуть Сан-Франциско то там залишаться лише героїнові бомжі які засквотять покинуті офіси, тому демократична партія через тех гігантів загоняє всіх назад в офіси

І тому ті ж демократи дають бабло за кожного перевезеного туди бомжа.

? Як я розумію самі демократи скаржаться на те що псих хворих та наркоманів, якраз республіканці виставили на вулицю із психлікарень, де зокрема працювали лікарі наркологи. Зокрема це було зроблено щоб передати гроші армії та поліції на боротьбу із наркотрафіком (який насправді кришувала ЦРУ). Але результат такий — що наркотрафік тільки збільшився. Тобто ефект такий — що як боротись із наркотиками, а не наркоманією як соціальним явищем, злочинців та наркоманів стає тільки більше. А бомжі почали вертатись на вулиці. Є райони де є не писані накази бомжів не чіпляти, але в ряд районів поліція їх просто не пускає.

Так є цілі міста та величезні квартали де так і сталось, буквально. В Нью-Йорку цілі райони, які влада міста витягувала з повної дупи, як то Бронкс та Гарлем, досі до кінця це не зроблено. В Пенсільванії та Західній Вержжинії — купа просто покинутих міст, де ніхто не живе, але стоять дорогі будівлі не гірше ніж десь в Квінсі чи дорогому Брукліні. Бізнес із видобутку вугілля там перестав існувати — міста теж перестали існувати, їх покинули. Найбільший приклад — Детройт, славетне місто центр автомобільної промисловості, перетворилось на клоаку. Якщо ІТ-шники із своїми грошима разом звалять із передмість Сан-франциско, там справді буде садомія — і це усі розуміють. Інша справа, що в Сан-Франциско ще є порт та низка інших бізнесів. Тобто абсолютного занепаду не буде. Зараз тренд чіткий через дорожнечу з Долини масово народ звалює, здебільшого в маленькі містечка в середені самої Каліфорнії, а також в інші штати. І з багатьох точок зору — насправді так караще.

Якщо ІТ-шники із своїми грошима разом звалять із передмість Сан-франциско, там справді буде садомія

содомія бо ліваки і Голівуд,
а ІТ звалять в депресивний Детройт і до

В Пенсільванії та Західній Вержжинії

і відродять одноетажну Америку, не все так однозначно

Ну процесс відбувається, чверть скажімо Нью Йорка в пандемію звалила з міста в маленькі містечка вглиб штату. А дехто просто в інші десь подалі. Багато років навпаки місто звідти висмоктувало людей як пилосос, ось тепер вони поїхали назад. З одного боку велике місто усе ще не далеко — півгодини-година 8 полосним хайвеєм, та з сучасним рівнем розвитку іншої інфраструктури — може взагалі не бути потреби туди їздити частіше пару разів на рік. З іншого зовсім інший ритим життя та особистої свободи. А також набагато краще з санітарної точки зору, у великих містах шанс заразитися якоюсь заразою набагато вищій. Разом з цим ціни на нерухомість в самому місті буквально рухнули вниз.

треба бомжів перекваліфікувати в офісних працівників, хай там займаються перекладуванням папірців

І щоб врятувати Маск
1. Виганяє толпи з корпо на мороз
2. Решту впіхує в офісне стойло.

Спасає гикономіку від біг дипресії. Шнобелівська премія 146%

У чувака така метода. Особисто я масові звільнення не підтримую в той спосіб, що він зробив. Разом з тим чувак взявся рятувати компанію якій вже настав п...дець і до цього її довело керівництво яке фактично є його політичними опонентами. Так само написав пару дурнуватих твітів, а натомість надав сиарлінки ЗСУ, публічно засудив путлера і поблічників тощо. Комусь може подобатись — комусь не подобатись, чувак на данний момент часу найбагатша людина на планеті. В історії лише одна людина була багатша — якщо враховувати інфляцію, це був Рокфеллер. Методи керування бізнесом у Маска і Рокфелера дуже близьки.

ні, потрібно приходити в офіс, щоб офіс не зламався. а ще щоб місто не зламалось... коротше у деяких людей тут відбита маячня і каша у голові, і таких багато судячи по лайкам.

інтернет там є

Так Маску навпаки вигідно. Завдяки старлінку можна забратись у забуту Богом глухомань і там теж буде інтернет

Він про це в каже з однієї сторони, так само каже — що не слабо втратив в числах із вартості комерційної нерухомості. Тут же додав, що скажімо наявність такого активу як Твіттер — за числами збиткове, але в перспективі коштує більше.

Маржа з того старлiнка не дуже, я так думаю

Завдяки старлінку можна забратись у забуту Богом глухомань і там теж буде інтернет

Наоборот, если в глухомани будет достаточно айтишников, то туда протянут оптику.
Поэтому в глухомани должно быть мало айтишников, то те, кто может себе это позволить, илита так сказать.

мало айтишников

тогда очень быстро станет вопрос, что «жрут заразы сыры по 500». Тоже палка от двух концах. Вот когда народу побольше, а к тому же еще и ума есть — понимаешь, что этот сыр по 500 он только что купил именно у тебя и на твоей кассе, т.е. вот прямо сейчас ты заработал. И чтобы самому кушать сыры с черной икрой, надо бы по больше продавать в финансовом обношений, а для этого нужен тот кто — у кого есть деньги купить.Но увы действует это не так — действует это, хочу отобрать и быть самым крутым. Кто против — дам в ухо и поиздеваюсь. В общем примерно психология путлера и идеология рашизма.

не буде такого, що «жруть сири по 500», бо в тих місцях не буде сирів не те що по 500, а навіть по 499. І по нормальний сир доведеться пиляти десь в райцентр як мінімум, значить оточення не буде палити, значить не буде бухтіти.

Там такий самий сітьовий Walmart, просто відділ із дорогими товарами та їжею маленькі, раптом хтось схоче скажімо на 10 років одруження, чи щось таке. А як попит піде — підвезуть. В Києві теж попит на Феррарі та Ролс-Ройс значно меньше ніж скажімо в Моннако, та щось же продають. А як усі заробляють то може бути феномен Манхетена, щоб працювати на біржі — треба жити на Манхетені інакше нікуди не встигатимеш. Жити там дуже дорого, тому працюючі на біржі треба усе більше заробляти. Врешті виходе — що скільки би ти не заробляв, тобі усе одно мало і не вистачає. Тому коли торги массовой пішли в онлайн, на Манхетені залишились лише якісь помпезні кабінети вищого керівництва. Технологія дозволила позбавитись шаленої дороговизни місця.

а, тю, просю пардону. Бачу про сири — думаю про батьківщину сироїдів. З мережевими магазинами, звісно, простіше. Якщо вони є.

А як усі заробляють то може бути феномен Манхетена, щоб працювати на біржі — треба жити

там де найменший пінг від торгового сервера

Тобто ти хочеш сказати що це не Маск і не гугл гонять в офіси, а заговор банкірів і застройщиків?

А це не я сказав — це сам Маск сказав, коли нещодавно давав інтервью. Він між іншим пішов іншим шляхом, знайшов десь в офісі твіттера диван і там ночував на ньому. Чувак просто йде іншим шляхом, замість наказів по типу : «По приказу господина ПЖ, всем пацакам надеть намордники и радоваться!». Подає приклад власною поведінкою. Хочеш бути звільненим — сиди вдома, хочеш отримати підвищення — йди в офіс працюй і разом із босом витягуй компанію з дупи в якій вона опинилась. В тому самому Google — достаньо було просто пустити слух — що ті хто вкалують в офісі поряд із босом, мають більший шанс на підвищення з відповідно більшою зарплатнею (а насправді саме так воно і є в незалежності від того є такий слух чи нема, це психологія і соціологія звичайна) і вже через тиждень, там знову буде питання, що треба в коридорі ставити столи — бо місця нема. А так є контори — яким то нафіг і не треба той офіс як такий, і для софтверних проектів можна і без нього. Скажімо Linux пишеться просто усім інтернетом, так в : Red Hat, Intel, Canonical, IBM — люди дійсно працювали і з офісу, чи було це критичним — ні.

Слухай, ну ти що — не читаєш місцеву пресу? Де наратив «загоніть усіх назад в CBD, бо кавʼярні без клієнтів, не платять оренду і тому усім дуже погано»?

Зараз тут приведуть теорії заговороу типу що це просто менеджерам, які нічого не роблять, легше в офісі показувати видимість роботи ніж віддалено, і тому виступають проти віддаленої роботи.

А те, що люди в офісі краще працюють і їх легше контролювати — це звісно не причому. Ну і тут зараз знайдуться ті, як скажуть: «а я з дому краще працюю». Ну і молодець. А на одного такого як ти є 5 інших які користуються можливістю що їх не контролюють, і із-за них тебе також в офіс поженуть.

Галдять краще а не працюють
Оті 5 засранців

Я згоден що є команди яким дійсно в офісі працюється краще бо усі коммунікації відбуваються швидше.
Це команди, які працюють над новими продуктами — постійно брейнштормять, роблять MVP, є R&D процесси і не дай боже працюють із залізом (там взагалі on site — must have)
Але є наприклад legacy болота — де щось допилюють, релізять, рефакторять і так по колу. От це на remote запросто. Навіть корисно. Бо зазвичай менеджмент у цих командах любить багато побалакати і різні мітинги у душних мітинг румах займають більше часу ніж кодинг.

Я вас умоляю, і по зумах всяких балакають. В живу набагато швидше і ефективніше балакати.

Там можна замьютити і спокійно працювати. У 90% випадках твою відсутність навіть не помітять

О опенспейсі в решті усі важливі комунікації, можуть опинитись врешті у робочому чаті :) Люди сидять в одній кімнаті, але спілкуються всеодно через чат. Є така особливість.

В мене до речі майже на всіх галерах так і було.
Навіть більше, в деяких компаніях спілкуватись голосом через якийсь скайп чи щось таке сидячи на своєму місці тому що не було вільної переговорки. Тобто 5-10 людей спілкуються голосом через скайп сидячи поруч в одній кімнаті.
В якийсь день глянув на цей дурдом збоку та пішов на ремоут. Це ще перед ковідом було.

тому що не було вільної переговорки

у нас переговорок нет и не было
ходим в корридор или галдим в комнате
когда галдим, то со стороны это выглядит как мега-перфоманс

В лидле раздавали мягкие игрушки типа angry birds. Была мысль принести в офис и кидаться ними

Цікаво — яким чином Google враховує ефективність менеджерів ? Над звичайним програмістом MAANG як ми знаємо висить домоклів меч, що насправді ще за дуже давніми дослідами IBM — робить колективу загалом дуже погано, бо команда займається політикою, аніж розробкою інноваційних продуктів. Тепер сенс не в тому щоб робити роботу — а в тому щоб дізнатись показники за якими треба отримати добрі числа, заробити собі ті числа і будь що не дати іншим їх заробити. Потім бізнес тренери наголошують, що американські команди один із одним не спілкуються. Чи стосується децемація самих центуріонів, тобто хто показав гірший результат — на вихід. Як на мене більш нормальна тема би була, тоді вже менеджеру буде сенс виганяти тих хто не вписується в його команду, або навпаки нікого не виганяти та займатись Hire to Fire та іншими брудними трюками, щоб хакнути систему. Бо як відділ дає результат стабільно — на який тоді хрін звідти когось виганяти ? Просто бо є таке правило невідомо ким придумане ???

Цікаво — яким чином Google враховує ефективність менеджерів ?

Скільки імейлів надіслав та скільки сторі поінтів закрила його команда за спрінт

Сторіпойнти то інструмент самого менеджера — щоб поміряти скільки є роботи. Як на мене набагато розумніший показник — вклався в строки та бюджет, при необхідному рівні якості. Якщо це сапорт — то загальна кількість закритих дефектів та інцендентів помножена на їх рівень складності та як швидко вони були усунуті. Но тобто реальні показники ефективності, яки впливають на прибутки та витрати напряму. Зараз явно видно паску чисел — коли вимірюється, абсолютно не ті показники які справді мають значення. А поганому, наприклад маніпулювати числами, так щоб на свою користь — наприклад малювати сторіпойнти, коли зроблено за спринт 85 сторі понтів, але жодної фітчі так і не зроблено, вчаться швидко. Як тільки приходе профі з аджайлу, особливо начальник, бачить, що тут одні керіовери та ніфіга реально не зроблено, крім намальованих графіків де усе круто — одразу починаються розбірки.

не дай боже працюють із залізом (там взагалі on site — must have)

Дивлячись який офіс, і яке залізо — в опенспейсі з плаваючими місцями працювати значно гірше, ніж розкласти вдома.

> не дай боже працюють із залізом (там взагалі on site — must have)
Якщо робота полягає в розробці вбудованого ПЗ, то віддалена лабораторія вирішує. On-site хіба що якщо безпосередньо із паяльником треба працювати, та це не зовсім IT вже.

паяльник від сили $5 коштує

ще потрібен олово-відсос, флюсо-відсос та купа інших дрібниць
та і нормальна паяльна станція що б не псувати схеми та інше може і 1000 долл коштувати і більше :-)

для цього має бути спеціально навчена людина

Паяльником за $5 хіба що ректальний криптоаналіз проводити.
Нормальний паяльник (або станція) — це не менше за сотку.
Але проблема навіть не в паяльниках. Сучасна розробка електроніки взагалі потребує дуже дорогих інструментів. Будь-який найкрутіший комп, разом із моніторним кластером на всю стіну, легко купується на решту від купівлі базового набора інструментів.

Як думаєте, скільки може коштувати високочастотний цифровий осцилограф, якщо лише щуп до нього продається за $8k?

А генератор-аналізатор для оптичних ліній зв’язку, що використовуються у 5G-мережах, коштує як квартира в європейскій столиці. Там лише опціональний софт може тягнути на $15k.

різні мітинги у душних мітинг румах

ох йой, як згадаю, капець

Контроль тут це про мікро-менеджмент. В офісі значно швидше комунікації, та і взагалі інший «нормальний» тема життя. Коли у тебе чудовий офіс, як то в Маунтвью — то і питань нема. В конюшню опенспейса, де постійний шум та черга в туалет — звісно ніхто при своєму розумі, повертатись не хоче.

Да просто в офісі іміитацію роботи видно, а дома її можна показувати хіба шо собаці!

Можна жінці, що бачила як ти пашеш з ноутом на пузі на дивані зранку, і ввечері (і звичайно коли її нема)

Та легко, без жодних проблем. Навіть коли вже кажеш прямим текстом — «хорош вже з дівчатами по кухням сидіти, закрий блін нарешті свою таску». Можуть послати на йух, на підти на ябіднічати вищому керівництву, що ти їх така тварюка ображаєш і проблеми будуть вже в тебе. Усе як має бути в стаях вищих приматів. Це взагалі не з тим пов’язано, коли є проблеми в структурі керівництва, наприклад нема фінансової можливості впливати, хочь в офісі, хоч на ремоуті — жодної різниці. А подивитись — якого дідька якась задача не робиться в строки, просто десь якийсь затик чи хтось валяє дурня, можна однаково. Якщо якись керівник, який платити гроші, при тому він їх заробляє — хоче офіс, чи гибрид, чи повний ремоут — це його власна справа.

А те, що люди в офісі краще працюють

Це стверження потребує трошки доказiв. Слова рандомного менеджера не є доказом.

Ти вирiшив у кожнiй бочцi затичкою стати?

Я сам періодично наблюдаю коли прилажу в офіс. Приклад еффективного манагера. Постійно прилазить на роботу на годину пізніше, потім бере когось і валить пити чаї ще до години. І такі як він виступають за офісне рабство.
Що, перфоманс просідає? Це твоя суб’єктивна думка? А є об’єктивні кіпіай, є результат.
Ти або виконуєш або ні. Якщо ті, хто не справляється — то нехай їх і заганяють в офіса.

У мене команда розподілена по чотирьох тайм зонах. З дому я їх контролюю набагато ефективніше, ніж з офісу. Бо якщо я в офісі, то вибачайте — у мене фіксовані години + ланч тайм ;) Та ще десь 15 людей підійшли просто потриндіти «за життя». Тому відповім, вам, підлеглі, вже завтра зранку за місцевим часом.

Так це тому що довго не бачились. Якби кожен день в офіс ходили, як раніше, тринділи б набагато менше

Я помітив, що до офісів ходять лише за а) безкоштовною хавкою та б) хто живе сам і не з ким спілкуватися вдома. Ну і третій варік — то коли вдома немає де поставити два робочих стола для дружини та чоловіка

ще коли вдома неприємно знаходжуватися — то можуть бути хворі родичі, чи квартира на першому поверсі, де мало сонячного світла та з вікна панорама на контейнери зі сміттям

Ну для цього й вигадали гібридну модель.
Зізнаюсь, я в минулому місяці був в офісі. Закрив аж один таск за 8 годин. Заразив якимось вірусом (не ковідло) 3/4 команди, через що ми десь на два тижні запізнились з релізом. А так би я вдома тихенько витирав соплі та й відповідав на робочі питання через чати :)

де мало сонячного світла

Це ж навпаки топчик ) В мене постійно закриті жалюзі, лише моніки світяться (хоча з Darcula не дуже і світяться) і відеосвітло вмикаю на коли )

Darcula

Спробуй srcery або gruvbox, darcula/dracula це переважно голубі відтінки, вони підтримують нс у тонусі)
Це якщо ти вночі любиш працювати і не можеш заснути потім)

Дяки, проблем з засинанням не маю )) Проблема як не лягти вже о 8 спати, а хоча б до 9 дотягнути )

Проблема як не лягти вже о 8 спати, а хоча б до 9 дотягнути )

Чудовий час! Моя норма це 22:00, заснути о 20:00 можливо тільки після кількох годин на лижах або на велосипеді)
Ось зараз 00:40, але сьогодні інших варіантів і не було)

вдома немає де поставити два робочих стола для дружини та чоловіка

ну це якісь ІТ ніщеброди,
в Жмеринці за дів зепе цілий будинок із прибудовами

Нам до Жмеринки далеко, 15000 км. Провінція, нажаль

middleofnowhere USA не дорожче Жмеринки

Другий варіант, це якраз головний варіант нащо треба офіс. За моїм глибоким переконанням працювати треба в зручному і приналежному для цього приміщіні. Дуже бажано де ніхто сторонній, типу сусіда із перфоратором не заважає. В якихось випадках день там чи два, чи виходити на кол із клієнтом з дома то напевно ок. Усі хто не хоче повертатись в офіс, не хочуть повертатись у паскудний та незручний офіс. В Google такі офіси, що туди дивно що народ не хоче повертатись, та більшість як я розумію просто не хочуть жити поряд із офісом, бо дорого і погано. А їздити по три години туди сюди, теж влом.

Ще ті хто хочуть від дітей відпочити)

А те, що люди в офісі краще працюють і їх легше контролювати — це звісно
не причому.

Хз, кто там лучше из офиса работает. По моим наблюдениям ситуация ровно обратная. У меня в команде 7 человек и самый низкий перформанс как раз у чувака, который 3-4 раза в неделю ходит в офис. Сначала он час туда добирается, что уже сказывается. Потом в обед его нет час, потому что он с такими же как он сидит где-то жрет и п***ит. Ходит абсолютно на все митинги, которые необязательны к посещению (типа презентация от CFO по закупкам угля), в пятницу его нет уже в 3 часа, потому что friday drinks на террасе и т.д. К тому же, будучи контрактором, набрался наглости и заявил, что устал, хочет поехать на три месяца в Европу пожить, но с сохранением рабочего места, бггг. Ну сам напросился, через месяц скажем ему бай-бай, потому что контракт ему с таким перформансом продлевать не будут.

Мир фриланса жесток. Хочет участвовать в социальной жизни компании и работать на расслабоне — пусть идет на постоянку, но на значительно меньшие деньги. А так, получается, хочет и рыбку съесть, и на х..й сесть,бгг:)

Потом в обед его нет час, потому что он с такими же как он сидит где-то жрет

Ужас, бывают же лодыри

Проблема в том,что он считает, что этот час включен в 8 рабочих часов ¯\_(ツ)_/¯

в німців так і є, але 30 хв., тобто прийшов, напр. в 7 ранку, а 15 пора йти додому, бо піде овертайм

У німців

але 30 хв.,

перерва не менше 30 хв.:
— якщо загальний робочий час за добу до 5г59хв, то можна не брати паузу взагалі
— якщо загальний робочий час за добу з 6г00хв до 8г59хв, то треба брати 30хв-45хв паузу
— якщо загальний робочий час за добу 9г00хв-10г00хв, то треба брати 45хв-60хв перерву, менше 45хв тайм трекінг може і не дасть
— більше 10г00хв на добу працювати не можна, але це не контролюють. Я особисто бачив як німці (!) під час кранчу закінчували свій 10-годинний робочий день у таймтрекінгу, та продовжували працювати ще годинку (там така система була, було 2 сканера карток — на вході на весь кампус, та на вході у наш офіс, так от той сканер що кампусний загальний, він не трекає час, тільки той що офісний робить записи прийшов-пішов, але з офісу можливо вийти не використовуючи картку, відкрив двері та пішов, зайти тільки не можна без картки)

в німців так і є, але 30 хв., тобто прийшов, напр. в 7 ранку, а 15 пора йти додому, бо піде овертайм
бо піде овертайм

овертайм накопичується у konto (аккаунт) працівника
ці години можна використати як додаткові вихідні протягом наступного місяця, або навіть пізніше протягом року, або зробити робочі дні коротшими. багато різних варіантів куди подіти овертайм.

овертайм накопичується

так є певний ліміт, тому в п"ятницю можна прийти 7 і піти в 13, але не пам«ятаю, чи «з обідом»

так є певний ліміт

мій німецький працедавець дозволяв до 20 годин за місяць в обидві сторони балансувати
за рік просили мати 0 годин різниці, типу усе відгуляти або відпрацювати якщо гуляв раніше

Кстати, не могу не согласиться. Мой опыт работы в распределенных командах, в которых часть работает удаленно, а часть из офиса, показывает, что наибольшая производительность у тех, кто работает удаленно. Был даже один человек (Канада), который приходил в офис, чтобы отдохнуть от семьи, о чем он сам нам на смоллтолке и говорил. Не назову его топ-перформером.

Смотря что за начальник. Есть на оборот, когда начальство видити что чувак заметный, ходит на презентации про закупки угля решил учится западном подходам к работе в Европе и т.д. — наоборот его повысят как перспективного бизнесмена. А тех хто упарывался у овертаймы чтобы в релиз попасть, новоназначеный менеджер назовет «неконкурентоспособным, со слабыми софтскилами, low observability task maker» и сократит нафиг, или поставит в предпоследним снизу в списке кадрового резерва. В общем бизнес работает, очень часто совсем не так как вам кажется.

решил учится западном подходам к работе в Европе и т.д

Ага, бухая в хостеле где-то в Испании. Ну и вообще у нас тут давно западные подходы, лет 200 как, я не в Украине.

наоборот его повысят как перспективного бизнесмена

По моим наблюдениям из IT в другой line of business внутри компании перейти почти нереально. Если только на совсем начальную должность. Требуется совсем другая экспертиза.

А тех хто упарывался у овертаймы чтобы в релиз попасть, новоназначеный менеджер назовет «неконкурентоспособным, со слабыми софтскилами, low observability task maker» и сократит нафиг, или поставит в предпоследним снизу в списке кадрового резерва.

А потом оказывается, что в компании одни «эффективные менеджеры», а продукт выпустить вовремя некому. И вообще зачем овертаймить, если можешь сделать все вовремя? Надо просто выполнять свою работу, не распыляться на буллшит и не увиливать.

Підписатись на коментарі