Я втомився писати проектну документацію, тому вирішив зробити продукт, який писатиме її за мене

Привіт, Dou!

Нещодавно я влаштувався працювати проджект-менеджером в одну невелику бутикову IT-агенцію. Моє завдання тут полягає у спілкуванні з клієнтом, з’ясування яке рішення йому потрібне і фіксації вимог до цього рішення в документі (типу project specification). Потім починається стадія розробки з командою, але це вже інша історія.

Я ненавиджу бюрократію. І я дуже лінивий. Тому я відразу придумав ідею для стартапу і почав над нею працювати. Десь за місяць я зробив MVP і тепер починаю шукати потенційних клієнтів, ранніх послідовників та Product/Market fit.

Зустрічайте — PM Wizard!

Що під капотом

У минулому я був фронтендером і цього року почав поступово освоювати примітивний бекенд на NodeJS, роблячи телеграм-ботів та інші свої невеликі проектики.
Тому стек такий: Vue.js, Nuxt, Tailwind, DaisyUI, Redis, MongoDB, і, звичайно, ChatGPT.

Для селф-хостингу використовую Coolify — дуже люблю цей проект. Завдяки ньому я захостив всі свої проектики на одному сервері від Hetzner за $5. Думаю написати про це окремий пост.

Для деяких документів я прошу ChatGPT дати відповідь у форматі JSON і потім насичую їм встановлений HTML-шаблон (Business Model Canvas, Lean Canvas та взагалі будь-які таблички). Для інших просто прошу ChatGPT видавати відповідь у Markdown.

Приклади:

• I will provide you with the topic, act like a product manager and perform SWOT analysis on that topic. Respond strictly in JSON format with the following fields — strengths, weaknesses, opportunities, threats. Values should be lists of strings. The topic is: ...
  • Please respond to me as a Business Analyst who writes an app requirements document. I will ask for subject, and you will help me writing a requirements for it with these headers: App Description, Key User Personas, User Stories, App Entities (with a list of their fields and connections), App Pages/Screens (with description of their content), Other features (with descriptions), Acceptance Criteria. Answer strictly in markdown format. The topic is: ...

Які плани на майбутнє?

У майбутньому, крім табличок і документів, думаю прикрутити генерацію діаграм.
Типу «намалюй мені user flow diagram для програми»
І він тобі видає схему сторінок додатка з описами, яку можна скопіювати та вставити в умовну Фігму.

Запит до спільноти

Прошу затестіти, поділитися фідбеком та ідеями.

Поточна гіпотеза яку я тестую — що менеджери проектів/продуктів та бізнес-аналітики в різних аутсорс-компаніях та агенствах теж страждають від написання документації і будуть готові платити за такий продукт.

Якщо зможете виділити півгодини на те щоб зателефонувати для інтерв’ю користувача — давайте це зробимо. Я готовий робити «things that don’t scale» ©️

Слава Україні!

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Рекомендую просто підняти найдешевий сервак на hetzner за $4, встановити туди coolify (це одна команда по ssh) та спробувати, він дуже простий та зручний)

— Статичні сайти (наприклад мій ua-products.rocks)
— Node-аппки — чат боти, fullstack-апки на Nuxt.js/Next.js, все дивиться на приватні репозиторіі з GitHub та автоматично оновлюється на push в master
— БД (використовую Mongo + декілька інстансів Redis для різних чат-ботів та сайтів)
— Плюс там є різні класні готові open-source сервіси, я підймав Wordpress, VSCode server (щоб кодити з планшету з клавою, лол), Plausible Analytics (використовую для pm-wizard.com)

Здається в цьому комменті я написав все що хотів написати у статті :D

Вибач, а шо воно робить? бо з того що я можу побачити — це просто набір промтів. Хочаб зкормити в нього інтервью з кастемером (аудіо) щоб отримати спеку можно?

Промпти + темплейти для гарного форматування таблиць + більш складні воркфлоу у деяких складних документах.

Отримати спеку по аудіо це класний кейс, можу зробити таке. Ти б за таке заплатив?

Дивись, мені потрібно щоб воно пришвидшило роботу БА. Транслювати аудіо у текст + робити самарі — це вже вміє скажемо fireflies.ai й воно інтегровано майже з усім що можливо.

Ідеальний воркфлоу, за котрий яб заплатив:
— бот присутній на колі, записує аудіо
— робиться транскрипція, формується саммарі
— На основі розмови створюються таски у Джиру, за нашим воркфлоу — з вибором релізів, епіків, лейблів, тощо.

Головна проблема яку я бачу — контекст. Тобто щоб створити адекватну таску, треба розуміти контекст проекту + розуміти воркфлоу команди.

Це може banafo.ai. Також працює і з українською.

Може написати спеку чи просто транскрипт?

Там поверх ChatGPT прикручений. Якщо він може таке — то і тут можна.

А не простіше інтерв’ю із кастомером робити по шаблону?

Якщо вам потрібно робити одне й те саме з різними кастумерами — так, так буде простіше.

Підписатись на коментарі