Собаки чи коти? Відповідай не замислюючись 🐶❤️🐱

Друзі, привіт!

Пропоную поговорити про добре і вічне — тих, кого ми любимо, про наших пухнастих друзів. У мене їх троє — Кекс, Вольт та Яша. Завести собаку — це було найвдаліше рішення, адже після першої я вже не могла зупинитися. Зараз не можу уявити свого життя без собак, бо за кількістю радості, прийняття та любові, які генерують ці хлопці, мало хто здатен конкурувати з ними.

Розкажіть про своїх улюбленців: коли і за яких умов вони з’явилися у вашому житті, як звати, яка порода, улюблені звички, таланти, характер, лайфхаки по вихованню та співжиттю, натуралка чи корм, повідець чи рулетка, улюблені місця для прогулянок, як підтримуєте порядок вдома? Будь-які подробиці цікаві.
Не стримуйте себе, я знаю, вам вже кортить розповісти про свого песика/котика/хом’ячка etc. 😅🤪

Увага! У цьому дописі багато любові і шерсті. 🐶❤️🐱
Топік модерує пес Патрон, тому допис під надійним захистом від токсичних та негативних коментарів.

Це мій Кекс. Йому 5. Матусин пестунчик. Король маніпуляцій. Фанат шерстяних ковдр, подушок та їжі. Обожнює масаж голови та коли чухають і гладять (бажано 24/7).

Це Вольт, 4 роки. Сміливий та безстрашний. Нахабний, завжди бере своє. Нехай вас не вводить в оману це янгольська мордочка — він вміє за себе постояти. Обожнює увагу, але всіх тримає на відстані. Не любить дітей і полюбляє дорослих жінок. Власник найчарівнішого голосу.

Це наймолодший — Яша, йому 2 роки. O sancta simplicitas! Веселий та дуже добрий, нетерплячий. Володар найгарнішого хвостика бубликом. Храпунцель. Готовий віддати останній шматочок корму іншим — йому не шкода. Юний дослідник котів. Хороший хлопчик!

📸 Поділіться світлинами своїх домашніх улюбленців. Аби додати фото, завантажте його на Imgur і вставте посилання (на сам файл) у свій коментар. 💌

Який у вас домашній улюбленець?

21%
49%
1%
1%
1%
8%
16%
1%
2%
408 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Мій зоопарк:
Коти, обом по 7 років, разом важать 11 кг.
Псо, 1 рік, важить 15 кг, але суєти наводить на всі 40 кг.

Кіт Ерагон, 3 роки. Вважає себе головним в домі, хоча при цьому панічно боїться звуків і гостей.

«Seconds from disaster»

Маю двох котодітей. Кота Нявчика (сіро-білий), якому 3.5 роки і кішку Джавеліну, якій 11 місяців.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Гарна малеча. Як назвали?

як тут імідж-лінк додати а не просто лінк?

ааа, вже є

Андрію, я підправила :) Вже має бути видно котеня.

Маю кота та песо. Хотіла кішку мейн-куна, але з’явився сірий зачухиш (1міс йому був, коли забрали) з купою болячок. Вилікували і віддати вже не змогли. По кличкам різноманіття: офіційна «Рокі» інші — пивоман, довбень, котусєвіч.
Песо — цвергшнауцер Майя. Дзвінкий голос і непередбачуваний кіпіш вагою 7кг.

Ольго, привіт! Дякую, що поділилися))) Покажете свою зграю?)))

нажаль, чомусь не вдається привантажити фотографії (((

Ольго, вітаю! А у чому саме складність?

не дуже розумію сам принцип як прикріпити фото в стрічку ((

Ольго, аби додати фото, завантажте його на imgur.com і вставте посилання (на сам файл) у свій коментар :) Чекатиму на фото)

Ой матінко! Які гарнюні! Одразу видно, що і на грумінгу були та й взагалі модники!))) Це хто? Дівчатка, хлопчики? Як звати, скільки років? Яка порода у кудлатого?)))

Котун — хлопчик, Рокі, приблизно 1,6роки, бо з’явився у нас випадково ще малесеньким кошеням.
А песо — дівчинка Майя, цвергшнауцер, майже-майже 2 роки (10 вересня буде день народження), мрія чоловіка

Не дивуйтеся зараз запитанню, але якого кольору у вас рулетка для Майї?)))) Вони такі красунчики, так би і пообнімала всіх. Дружать між собою?

Рулетка у нас від flexi світловідбивна. Сам тримач чорний з світловідбивними кружечками, а стрічка неоново-жовта. В перший же день рулетка дуже приваблювала собаку запахом пластмаси, тому через тиждень вона вже була погризена.. imgur.com/aj2×8b8

Бо я чомусь подумала, що це я вам рулетку на олх продала))) Але це було давніше, ніж у вас ця красуня з’явилася) Там теж цверг був)))

На рахунок дружби.... Все складно. Вона намагається з ним гратися, а він дивиться на неї як на дурочку, гордо піднімає хвоста і йде дивитися свій кошачий телевізор у вікні :D

Завели рудого кабанчика, коли зимували в селі минулого року

Виявилося, що воно і до квартири нормально адаптується

Тепер ніби як новий член сім’ї

Олександре, привіт! Дуже дякую!))) Це лабрадор? Здалека можна подумати, що син із напарником грає))) У нас теж скоро дні народження у собак, теж хочу смаколиком привітати) А як назвали? Як із шерстю боретеся?)

Голд ретрівер, але в 90% його плутають з лабрадором. Ставиться до дітей як до своїх бро, тому граються постійно разом в різне ) Щодо шерсті, то це мабуть єдиний мінус, бо бувають періоди, коли вона усюди. Довелося проапгрейдити пилосос і час від часу водити на грумінг, коли йде активна лінька.
(чомусь перша imgur картинка не розвернулся..)

Перепрошую, я майже була впевнена, що плутаю, але забула назву іншої породи. Це як мопса мого часом із французами плутають))) А як проапгрейдили пилосос, до речі?

Тупо купили нову модель :) Старий пилосос ще норм справлявся з пилом, але з такою шерстю не зміг

Звичайний, миючий чи робот?))

Звичайний, бо треба не тільки підлогу чистити, але й дивани та інші меблі.. Тому робот поки що відпочиває без роботи :)

Я все на Кьорхер дивлюся для меблів))) Бо дивану пора на спа))))

Власники котів зрозуміють:

У мене Кекс полюбляє чоловіка з ліжка о 4-5 ранку виганяти))) або перед будильником))))

Дивна річ. Коли заходить мова про зоопарки, дельфінарії, то починається суцільний хейт, типу що тварини мають жити на свободі, що це знущання та таке інше. Але коли тварин так само ув’язнюють вдома, для власного задоволення, то це наче норм і мімімі. Де логіка?

Денисе, ваш коментар — це маніпуляція. Я вважаю, що це порівняння недоречне. Але маєте право нікого, як ви висловилися, не ув’язнювати.

Ахахах )) Та де ж маніпуляція, поясніть? Я просто вказую на очевидні речі. До того ж, зоопарки НІКОЛИ не викидують тварин на вулиці. А власники аж бігом.

Денисе, некоректно порівнювати диких тварин, яких вирвали із природнього середовища і домашніх тварин, які вже кілька тисячоліть живуть пліч-о-пліч із людьми. Те, що серед власників тварин знаходяться особи, які вчиняють негідно, не означає, що всі всі власники чинять так само. Якщо вас дійсно турбує доля тварин (покинутих чи вирваних із природи), кориснішими за коментарі будуть донати: uanimals.org/how-to-help

Безпритульні собаки через деякий час дичіють, а лисиць та деяких великих кішок навпаки, можна приручити. Це все умовності. А що мене турбує, так це лицемірство зоозахисників, які вимагають зачинити зоопарки, але нічого не кажуть про власників домашніх тварин. Якщо що, я не бачу нічого поганого в зоопарках.

Підтримаю срач:). Є досить об’єктивні дослідження щодо потреб диких тварин у площі а також «соціалізації». І так, тримати майже всіх великих водоплаваючих в малесеньких об’ємах це знущання. А на прийнятні об’єми грошей не вистачить навіть у олігархів. Так само з сухопутними тваринами в малих вольєрах в старих зоопарках чи в оцих новомодних будиночках тортур типу «кантактний заапарк».

Порівняно з цим тримати одомашених тварин малого розміру (важливо) у відносно великих приміщеннях чи ділянках, це майже прийнятно. Наочним прикладом слугує фантастично довга тривалість життя домашніх котів і собак, що в природі неможливо. Хоча звісно необхідно засуджувати людей що тримають котів/собак в замалих приміщеннях, заводять агресивні породи в місті, тримають тварин в клітках чи на ланцюгу, що займаються чорним розведенням, тих що виводять генетично хворі породи як то френчі чи виставкові німецькі вівчарки і тому подібне.

Маю двох. Один — старший, другий — молодший. Їх роки не рахую. Поки вони є, то вони є. Мають декілька однакових кличок для обох, як то: «Манюня», «Хлопчик», «Мальчьонік» — це, ті, що з культурних :)

Старшого родичі давно принесли зі свого потомства котів. Молодший сам прийшов ще кошеням. Заліз на дерево, з дерева застрибнув на підвіконня (то перший поверх), жив два дні між рамами в самому дальньому кутку, потім посмілішав і вийшов до всіх. Це він плентався за старшим до самого дому — думаю переплутав зі своєю матір’ю.

Старший постійно патрулює територію навколо дома, постійно бере участь в мордобоях — буває кутуляється під вікном, б’ється, як на смерть; ставить всюди мітки — і вдома, і під кожним під’їздом. Додому приходить тільки жерти і після — зразу виходить.

Малий нарешті перестав приносити, з-поміж іншої дичини, мишей додому гратись з ними. То був піпець — вони бігали по квартирі, я їх виловлював і вишвирював покоцаних через вікно, він їх знов приносив.

Тобто в мене трушні коти, як і мають бути, а не якісь там домашні нелякані хіпстери.

А це ось малий передає вітання тим айтішникам, які страждають манією величі:

П.С. Сам я псів не люблю, адже було, у віці дитячого садка, вуличний пес напав на мене, і відгриз вухо, яке мені вдало пришили назад.

Станіславе, привіт! Дуже дякую за таку класну розповідь про своїх котиків. Авторитетні хлопи. Про мишей історія — і сміх, і гріх. Я із мишами/щурами на «Ви», тому мене б такі знахідки налякали)))) На мене теж в дитинстві собака напала, але там радше проблема виховання була, бо діти вигулювали боксера. Обійшлося переляком, який з часом минув. Як із шерстю боретеся?)))

На здоров’я 👍! Із шерстю не борюсь, бо не вважаю то проблемою. Ну збирається собі там, де кіт спить, треться, то й фіг з ним. Порохотягом під час прибирання по тим місцям пройдуться, щось та збирається на щітку.

А у мене ідея-фікс собі миючий пилосос докупити і очищувач повітря :)

Коти, коти, коти,коти^3 !!!!

Дмитре, вітаю!) А маєте власну пухнасту банду?

Маю)Який bb code тут треба писати для вставки зображень?

Дмитре, аби додати фото, завантажте його на imgur.com і вставте посилання (на сам файл) у свій коментар :)

обычный квадратный котэ

Владе, привіт! Класний кіт) Це хлопчик? Скільки років, як звати?

Маю кота, який жив у Києві, потім переїхав у інше місто на півдні, жив там щасливо, місто окупувала русня, і кіт повернувся до Києва. Зараз живе у 500 метрів від того місця, де починав свій шлях самурая :)

Олексію, привіт! Покажете котика-мандрівника?

Та звісно, коли доу додасть можливість комфортно додавати фото з мобільної версії без танців з бубном

Коли будете біля ноутбука, буду вдячна за фото котуна 😊🙏

Собаки.
Коти — хутряні підори.

Дмитре, привіт! Ми не ображаємо тут тваринок))) Маєте вдома собаку?

Луна, Той-терьерша, 2 роки. Півтора кіло вовкодавши. Серед КПІ-шників кличка «зла принцеса». Кидається в горло навіть бультерьерам. Але поки що з «досягнень» — у лабрадора клок шерсти вирвала.

Моєму Вольту сподобалась би така пристрасна жінка за темпераментом))) Ви не боїтеся таке мацьопство, враховуючи її характер, підпускати до більших собак? Бо я обходжу всіх десятою дорогою.

Вона постійно на поводку, максимум при нозі, якщо хтось рядом. Бо на руках боляче, гребе в запалі асфальт як бульдозер, на педікюр літом не воджу, зтирає і так. За звичай вона сигналізує — «оре», що бачу за кілометр ціль, хочу порвати. Хотя, як сама (нема собак поблизу) — все тихо, мирно, томно, чинно. Ну, чогось вбила собі в голову, що інших собак у світі не повинно бути, лише вона єдина.

Я вас дуже розумію, бо мій Воля такий самий. Але щойно на горизонті буде пес або підозріла людина синочок мені одразу сигналізує. Правильно, такі зірочки мають мати всю увагу та захоплення оточуючих, нема чого розсіювати увагу на інших)))

ох жесть, бідний лабрадор, сподіваюся з ним все гаразд. Ненавиджу таких ось маленьких агресивних витрішкуваток

Дмитре, ми тут не ображаємо ані маленьких, ані великих.

добре, але якщо ця маленька завдає шкоди іншим собакам, то краще тримати її від суспільства подалі

Господар же написав, що це темперамент такий і малеча на повідку чи на руках. Не треба хейтспічу щодо малечі. Впевнена, що із лабриком все гаразд.

Це не хейтспіч, це думка більшості собаківників. Я б ніколи не приписував поведінку «кидатися в горло навіть бультер’єрам» у гідності.

Там щодо гідності/досягнень лапки. Вчора вже анекдот склали:
— чого гавкала
— вас захищала
— а нас чого покусала в запалі
— так ви вас захищати заважали.

Не потребую персональну тварину, так як тварина це зайвий клопіт.
Достатньо тих що зустрічаю на вулиці.

Які клопоти у вас від вуличних тварин? Ви опікуєтеся ними? Годуєте, лікуєте? Допомагаєте із прилаштуванням?

Мав на увазі що персональну тварину дома не потребую.

Зрозуміло. Дякую за чесну відповідь

Сашо, покажи свою, якщо маєш ❤️

Вже два з половиною роки з нами живе Купер — мій собакен, мій улюблений друг, мій бандюган 🐕‍🦺😎
Це Бордер-Коллі, гладкошерстий.

2 роки тому:

Зараз:

О! Собачники підтягнулися)))) Гарнюній! Шкода мала по характеру?

Зовсім ні, меблі не гризе, тільки свої іграшки, ночами спить спокійно, людей любить, з дітьми грає. Прям, улюбленець двору ☺

Не впізнала породу. 😅 Це ті, які супер розумецькі і класні пастухи? З вами спить?))) У мене Вольтом всі захоплюються і хочуть торкнутися, тільки от проблема, цього не хоче він)))) Мамин пиріжечок любить тільки мене і чоловіка)))) І останнім часом завів подружок у вигляді сусідок-бабусь із нашого під"їзду.

Так, визнана однією з найрозумніших порід, що з одного боку круто, з іншого — Купер часто видає сюрпризи та ознаки інтелекту, які взагалі не очікуєш від собаки 😁.

Ні, спить окремо, хоча вдень має вільний доступ до всього будинку, диванів, ліжок та ін.

Розкажіть, будь ласка, цікаво))) У мене у знайомої у Львові така песинесса живе. Вона із нею аджиліті займається.

Ха-ха, Купер — моє найкраще придбання від Ковіда 😁.

Насправді, я взагалі не собаковод, і не відразу зрозумів, у що вплутався, коли всиновив саме Бордер-Коллі. Вони навчаються просто миттєво, навіть із таким нубом, як я. Від моменту початку тренування нової команди до стабільного його виконання йдуть лічені хвилини. Unbelievable!

Клас! Але судячи з того як ви пишите ви вже цілком відчули себе татусем)))) А що він такого робить, що ви аж в шоці? Ви вище про сюрпризи писали)))

Наприклад, він швидко навчається маніпулювати вами у своїх інтересах. Більше того, у нього ці інтереси в принципі існують. Наприклад, йому подобається грати з певними собачками на певному майданчику, і якщо ми йдемо в інший бік, він може вперто сісти і дивитись на тебе. Навіть якщо тягнути поводок, він явно впирається. Коли питаєш його, мов, що ти хочеш, він моментально встає і веде на той самий майданчик.

Ще досить кумедно випрошує щось зі столу (зазвичай, ми його не годуємо зі столу), просто мовчки кладе моську на стіл і робить такі жалібні очі, що плакати хочеться 😂.

Там багато різних кумедних моментів у нашому житті з ним

Дмитре, дякую що поділилися такими душевними історіями про Купера))) Не думали йому друга/подругу завести?

Ні-ні-ні! Купера якось вистачає з лишком 😂

Хе-хе!))) У вас добре із самоконтролем, бо я після першої собаки отямилася, а їх вже троє))))

Круто! Покажете? Як звати? Яка порода? Скільки років?

Кіт Ерагон, 3 роки. Вважає себе головним в домі, хоча при цьому панічно боїться звуків і гостей.

«Seconds from disaster»

Андрій, привіт! Яка руда бестія! Дуже гарний. Це мейнкун? Ніколи наживо таких тигрів не бачила) Скільки важить?

Так, мейнкун. Важить 9 кілограм :)

Божечки! У мене мопс останній раз був 8,5 кг, коли важили. Добротний котик!))))

Найкращий топік на ДОУ🤣 оновлюю сторінку щогодини, щоб подивитися, хто яку собачку-котика запостив🥰 Всі тваринки просто красунчики ❤️

Всі такі стримані, а мені лише дай своїх показати і на чужих помилуватися)))

Аналогічно, мені ще історії про кожну тваринку подобається читати)

Ми знайшли одна одну))) Мене більше дивують люди, яким ця тема не подобається. Таке враження, що айтівці не можуть бути затятими собачниками чи котолюбами)))

Трохи було, але пес Патрон був впорався на відмінно 😉

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Ніколи не хотів заводити тваринок, коли почав жити самостійно, але одного разу це трапилось. Біля мусорок бігав 5 днів, так що дівчина попросила взяти, щоб потім батькам віддати. А вже через півгодини я сказав, що ця булочка тепер моя)
Для мене було шоком, коли зрозумів, шо Пупік взагалі не дере ні стіни, ні меблі, тільки когтеточку, а мʼясо можна класти на стіл, виходити з квартири і бути впевненим, шо окрім кошачих сухариків і дині(!) його нічого не цікавить :)

Який чемний пухляш. Дуже гарний окрас. Він просто зрозумів, що за вас із дівчиною треба триматися. Давно він з вами? Може він ще звикає до лакшері життя))))

Дякую) Вже 4 роки. А коли знайшов, то десь 7 місяців було. Так і не знаю яка порода(

Тоді вам пощастило, що він така бубочка))) Бо моя банда дає мені нормально прочухана))) Теж не знаю яка порода, але хтось породистий пробігав точно))) Не хочете ще собі котика/песика? Як із шерстю боретеся?

Песика точно ні, бо я дуже лінивий, щоб 2 рази на день виходити з ним, потім купати) Це як дитинка на мінімалках. А з котиком тільки лоток міняй.
Шерсть це капець. Тільки часте прибирання, раз на тиждень вичісування та липка стрічка для одягу.

100% дитинка на мінімалках))) Ну купати ні, але ніжки всім мию після прогулянок. Але на безумовну любов від собаки дуже швидко підсідаєш)))) Я коли обирала завести кота чи собаку, то відповіла собі на питання: я хочу сама любити (і не факт, що матиму фідбек), чи аби мене любили. Виявилося, я 100% dog person

Так, собачок і вибирають за те, що вони більш привʼязані до людини, ніж коти.
Але в моєму випадку пощастило, бо ніколи від мене не відходить, мурчалка не вимикається)
Моя тиха мишка) Згадав як 22 години їхали на евакуаційному потязі з Харкова, так він ні одного звуку не видав.

Це так гарно, що ви знайшли один одного)))) Нам із малими довелося 10 днів прожити у бомбосховищі. Вони теж поводилися досить чемно і з розумінням, хіба коли інші собаки проходили або хтось шумів, то вмикався режим «охорона об’єкту». На початку було багато людей із собаками, але потім помалу-помалу і лишилися майже тільки ми. Мене дуже тригерило від історій про замкнених вдома тваринок. Розумію, бувають різні обставини, але я би не змогла їх покинути на самоті.

Як я вас розумію. Коли лише почались заяви про можливе повномасштабне вторгнення, то в мене була спершу готова тривожна валізка котові (корми на місяць, наповнювач, іграшки, переноска, документи, вакцинація+за тиждень до 24ого я забрала готовий титр антитіл). Потім приготувала наші з чоловіком тривожні валізи. Головне, було забрати з собою кота і котячі речі. 36 годин дороги Кісс пережила дуже стійко.

А я щасливо жила у бульбашці і була цілком спокійна, у нас не було жодних валізок, аж поки 24-го не почали чути вибухи і у нас в місті в перший же день обстріляли аеродром. Тоді у мене тривога і страх жахнули так, що аж ноги тряслися. Я дуже боялася, що нас у сховище з тваринами не пустять, але обійшлося.

І я вас! Котику привіт)))

Аналогічно я відкрила, на скільки золота моя киця, на скільки чемна і чистоплотна. В мене таке враження, що врятовані тваринки віддають стільки тепла, вдячності, відданості і любові, просто безмежну кількість. Не порівняти з тваринками, які все життя в теплі-добрі

Те саме хотіла написати, щось у цьому є. Бідосі, які намучилися, вони ніби віддячують людям, які взяли їх до родини.

Якщо це про моїх, то дуже дякую!))))

зоопарк — мурахи, коли на кухні солодке щось розсиплю і павучок під батареєю, який їх ловить. :)

Романе, бачу ви у тому джуніор) а якщо серйозно, маєте когось?)

З мурахами я вже на високому рівні (явно не джун), плюшки їм організовую (зефір, печенька, шоколадки). А якщо серйозно — ні, жодної тварини, але у батьків є чудовий котик.

Не думали собі завести акваріум із тарганами? Може бути цікава альтернатива домашнім улюбленцям.

Мій зоопарк:
Коти, обом по 7 років, разом важать 11 кг.
Псо, 1 рік, важить 15 кг, але суєти наводить на всі 40 кг.

Коти просто ваше важнєйшество, ніби вже всього у тому житті досягли і всі гроші заробили)))) Пес — диво!

Досягли — мають шкіряних рабів, корм і хату))

Солодкий носик! Так би і цьомнула!)))) Це пітбуль?

Хоча в житті коли я таких бачу, то у мене із чіхами та мопсом режим Усейна Болта))))

А як звати? Скільки років? Покажеш, будь ласка, краша мого серденька, пана шпіца?))) Він копія мій Вольт)))

Візьми його з собою, будь ласка, наступний раз)))
Обожнюю цих собак!

Завтра може в офіс приїду. Це дівчинка))

«Міша-харків’янин».
Його мені віддав хлопець — переселенець з Харкова, який знайшов цього кота на вулиці.
Вміє виконувати команду «Миша, быканИ» (страшно пищить на інших котів і зображає великого страшного кота)

«Сьогодні не працюєш»

Рудик. Якийсь добрий людина рубанув йому по хвосту сокирою і викинув на вулицю. Хвіст, до речі, вдалося врятувати.

У вас дев’ять котів?)))) Ваууууу!))) Розкажіть, як так сталося?

Ну скажімо не 9, а трохи більше (і я навіть не хочу згадувати, наскільки дорого і трудомістко їх утримання). Так і фото старе, 2 кішок з нього вже немає.

А як сталося? Ну ось 6 на підвіконні, зліва направо:

* Мурчик. Просто кошеня з лужі перед будинком пізньою осінню. Справа була вечором, він ніч би не пережив.

* Пума. 3 дні на дереві в літню спеку, поки не зняли. Померла рік тому від раку.

* Степа. Просто кошеня, яке викинули. Підібрали, коли він прийшов з проблемою, яка вимагала хірургічного втручання. Півроку по лікарнях, майже півтори тисячі доларів на лікування. Невдячна скотина.

* Соня. Впала на мене з дерева — ворона випустила. Ворони дуже вимагали повернути її назад і потім 2 тижні кидались в мене гілками і камінцями.

* Малюк, її брат. Як виявилося, маму-кішку та трьох котят викинули під смітник, собакам. Цих двох вдалося врятувати.

* Тася. Людина виїхала на заробітки і закрила кішку в квартирі на півроку. Їх приходили годувати, але психіка у неї зійшла з рейок. Також на жаль померла, інсульт.

Я в захваті від вашої історії. У мене троє собак, тому можу тільки уявити наскільки дорого влаштувати цим пухнастикам гідне життя. Ви такий молодець! А як домашні? Не було на початках супротиву, що так багато кицьок? Як підтримуєте вдома чистоту? Бо я постійно сміюсь, що шерсть можна здавати кудись і в’язати шкарпетки чи пояси)))

> Як підтримуєте вдома чистоту?
Робот-пилосос та величезна кількість праці. Туалет — пресовані стружки, а не пісок + очисник повітря поруч. Шерсть — так, це проблема.

> А як домашні? Не було на початках противу, що так багато кіцьок?
Так ми їх з дружиною по черзі тягнемо. Найсмішніше, що ті, кого приносить вона, вибирають господарем мене. Ті, кого приношу я — вибирають її.

Допомогає очисник повітря, до речі? У вас який? Теж хочу придбати, але все руки не доходять. Та і боюсь, чи не заб"ється він через місяць))) І яке у вас +/- співвідношення з дружиною щодо кількості?

Ви такий молодець, що врятували цього особливого котика. Ви одразу на операцію до ветів полетіли і їм вдалося врятувати хвіст?

Так, хвостик врятували йому. Операція, антибіотики, перев’язки. Все як зазвичай. Хоча боялися, що доведеться ампутувати, розріз доходив до хребта. Зараз, якщо не знати, де була рана — і не знайдеш.

У цього Міші «лицо не скучное»)))) Мені британці дуже подобаються, ще й сірий. Як вам разом живеться? Вже притерлися один до одного?

Він жахливо ревнивий, і у нього хворі лапи. А так — не гірший від інших британців. У мене ще 2 сірих, трьохкольорова і віскасова дівчинки та 1 метис. За винятком віскасової — всі зібрані колись з вулиці.

Вони всі в будинку проживають чи на території на вулиці? А що лікарі кажуть стосовно лапок, які прогнози? Віскасова, даруйте моє невігластво у темі, це про породу?

А ніяких прогнозів. Це генетичний дефект, тут тільки спецхарчування та ліки для суглобів. Він спочатку навіть ходив з трудом. Зараз і бігає, і стрибає, якщо не лінь.

Віскасова — це про окраску. Ось, тут вона зовсім котеня (цьому фото вже 11 років).

Порода — шотландська висловуха. І єдина моя кішка, яка не була підібрана.

Вони в дворі у вас тусуються, а потім додомцю? Здається, це ж приватний будинок у вас?

Квартира :-)
А самовигул — це потенційна загибель тварини.

Згодна. Мені по виду із вікна здалося, що це великий загороджений будинок, тому спитала. Вигулюєте їх на повідцях?

Ні. Ті, хто потрапили до мене в свідомому віці, чомусь не дуже люблять виходити на вулицю. І вчать тому ж котят.

I надто висока небезпека щось принести з вулиці недобре.

Нарахувала 6, а решта то гостьові котики?)))

Kiss — моя маленька компаньйонка, яка дуже любить цілуватись. Дуже чемна дівчинка. Знайшли її в полі, видно, хтось її викинув, врятували від голодної смерті. Виростили, вигодували, вилікували, тепер отримуємо постійно поцілуночки і дуже багато любові

А ще в неї різні очі, одне блакитне, одне зелене😍

Красуня! Мого мопса у заводчиці теж Kiss звали))) Цілувака ще той))) Скільки їй рочків?

З нами живе чотири роки. Коли ми її забрали додому, ветеринарка казала, що їй десь пів року. Якось отак. А назвали Кісс, бо відкликалась лише на кс-кс-кс😅

Здоров’я малечі і довголіття)

Були морські свинки і коти. Останній кіт переїхав в село на курорт
Тепер у нас Бонапарт

Гарний! Скільки йому років? Чому кота у сільську місцевість відправили, якщо не секрет?

Бонапарт має 2 роки.
Кота ми раніше відвозили до мами в село літом коли їхали на відпочинок . А одного року ми приїхали з відпочинку і купили собаку. А кіт так і лишився, ми планували забрати і подружити їх якось. Але потім передумали :) . Кіт гарно прижився в селі

Коти самі собі на умі, можливо і правда в селі буде де розгулятися. Довго обирали породу перш ніж взяти Бонапарта? Чи побачили і одразу стався метч?

Ні. Ми деякий час хотіли саме француза. Десь рік носилися з цією думкою поки вирішили остаточно купувати

Вони класні! У вас балакучий?

📸 Поділіться світлинами своїх домашніх улюбленців. Аби додати фото, завантажте його на Imgur і вставте посилання у свій коментар. 💌 Щоб вставити зображення потрібно обрати кнопку зліва.

Щось не працює ембед зображень.

ПС: вже все ок, треба було зачекати.

Підправили :) Тепер вашого красунчика всім видно)

Снуппі. Був викрадений, повернений, покусаний і врятований від великого пса, пройшов Чорногору та ще багато чого.

У Снуппі життя насиченіше, ніж у багатьох людей 😅 Красунчик!

Завжди думала що я котомама, поки не завела собаку)То зовсім інший тип любові і відповідальності.
Маю французького бульдога, рочок вже, Чівас Чічі. Не смердить, як тут хтось писав, лапи миємо після кожної прогулки, годуємо добре — не проблемний зовсім) любимо його безмежно. Кажемо що то наша друга дитина, і дочка теж його молодшим братиком називає)

У мене старший чіх взагалі не пахне, а буває пахне парфумами сестри, коли вона в гості заходить. За мопсом треба більш ретельно доглядати, вчасно протирати носик, але теж немає ніякого неприємного запаху. Середній теж не пахне, а коли пахне трошки пісюхами (довгошерстний), то купаю. У вас гарний хлопчик. Бажаю йому здоров’я та цікавих прогулянок у колі родини!) Не хочете ще собаку завести?)))

Я б залюбки, але вже точно не у зйомну квартиру, бо все таки в переспективі з однією собакою більш варіантів знайти(хоча теж проблемно). Але друга йому б завела, він собак любить)особливо Джек Расселів, вже дві подруги такої породи має)
На рахунок складочок, то тут теж стараємось щоденно протирати хлоргекседином, чи хоча б насухо протирати після вмивання) купатись не сильно любить, бурчить, але терпить)

Я просто сухим ватним диском протираю або вологим, а потім сухим. Не щодня, за потреби. Визначаю за запахом))) Взимку ще заводчиця радила, якщо сухенький, то вітаміном Е протирати носик. Ох, розумію. Ми коли жили на зйомному житлі у Львові, то власник попався хороший і якраз у ті часи з’явився Кекс, а зараз якби шукали житло десь, то ми у чорному списку були б, бо троє собак. А коли війна почалася і з трьома собаками було непереливки, бо вдома лишити не могла, жили у бомбосховищі всі разом. Але ні про що не шкодую.

Клас, дуже дякую! А він у ті дверцята влазить? Така булочка солоденька))))

Це ви ще його до грумінгу не бачили :-D

Так, він туди, звісно, пролазить, коли дуже треба. Просто це не цікаво, коли хтось поруч — в жодному разі не полізе сам. Буде так стояти і канючити, щоб відкрили :)

Тому що вистава вимагає глядачів))) У вас один котик чи ще хтось є? А як звати, скільки років?

На щастя, один :) Так і звуть — Моня. Дуже британське ім’я :) Він десь мій ровесник — 7 років.

Почухайте від мене це пухнасте золотце))))

Обов’язково :)

А як ви відео вставили у коментар?)

Ніяк. Просто додав посилання на ютюб :)

у мене папуги і кішка, 2 варіанта не можна вибрати ((

Для таких випадків я передбачила варіант «У мене зоопарк» 😊 Руслано, покажете своїх?

Шикарні! До речі, дуже стильний ремонт. А яка це порода? Дівчинка, хлопчик? А папужки дівчинка і хлопчик? Яка це порода? Розкажіть про цих красунчиків)

дякую)
абісінська кішка Аліса, 13 рочків
каїки Мартін і Фенікс, хлопчики, 5 і 4,5 рочків
Наш зоопарк кусючий), кішка не любить людей, може нападати, безмежно любить єдину людину — мого чоловіка, мене терпить, хоч і живемо разом 11 років. Коли немає чужих людей вдома — Аліса дуже ласкава, грайлива, чудова кішка. Коли гості приходять — сатана.
Каїки — дуже активні, кусючі і гризучі. Якщо залишити їх на 5-10 хв, можна «попасти» на ремонт кімнати, меблів, або техніки. У нас багато чого погризено, просто звикли. Дуже територіальні, живуть в різних клітках. Мартін більш спокійний, любить просто посидіти з людиною поряд. Фенікс — грайливий, як мале кошеня)
Не раджу заводити папуг (CITES, дорого лікувати, годувати, клітки, іграшки, складно організувати польоти та перебування на сонці)

У мене у дитинстві був хвилястий папужка, який трагічно загинув (не з моєї вини), то у мене на папуг блок. У нас навіть ветів у місті, які би розбиралися у пташках немає, тож я би точно не ризикувала. А у мене дуже гавкучий зоопарк. Середній мій Вольт справжній власник охоронного агентства, а Яша його заступник. Волька його з малечку виховав. Вольт нікого крім нас із чоловіком не любить. Поки сам не дозволить, нікого до себе не підпускає. Помітила, що любить бабусьок, коли заходимо додому, то традиційно під підїздом провідує своїх подружок))) Дітей взагалі не любить. Можливо, його в дитинстві чимось онучка заводчиці образила, не знаю. Кекс і Яшка добрі, дуже обережні.

Я пару років тому теж пару хвилястих папужок завів. Але їх цькували вуличні какаду, то віддав в зоопарк :)

А вони на вулиці жили? Як до них какаду добралися?

На вулиці, у нас тепло :) доречі, какаду доберуться куди завгодно. Вони легко відкривають баки для мусору, комору, сейф в банку. Такі собі птахи, хоч і гарні на вигляд

Хехе))) зате з ними точно не знудишся.

Зараз без улюбленця, але колись у мене був доберман. Котів не люблю (кішка задушила улюбленого папужку, найбільше горе дитинства), але і не ображаю.

У мене теж улюбленого папугу в дитинстві випадково вбили. При чому справжню причину зникнення Кеші я дізналася у цьому році. Співчуваю. Добермани, я чула, досить складні у вихованні собаки. Вони дуже розумні, але спробуй дати такому раду))) У вас як було?

Займалися з кінологом. Розумна була собацюра, але вперта )))

Якщо хочете і вам не боляче про це говорити, розкажіть про нього. Тут ще можна фотографію причепити у коментар.

Чесно кажучи, забула про них) Гарнюні! Скільки років, як звати?

то фотка майже дворічної давнини, одного вже немає.

а якщо це в мене десь є відповіддю на секретне запитання?

класичний соціальний інжинірінг — завести тему про домашніх улюбленців щоб зібрати відповіді на секретні запитання ))

Дмитре, ну ви даєте))) Я навіть до такого не додумалася. Я це замислила лише із одною ціллю — показати своїх і подивитися на інших))) Десь був мем про собачників, які будь-якій людині показують фото своїх собак, то це без перебільшення я))))

Зараз не маю собаку, померла давно дуже (

Але для себе вирішив — тільки собака та тільки у приватному будинку з садом )

Мені дуже шкода 💔 Ідея хороша, але я би не відкладала, хіба якщо вже дуже тісно вдома.

Дякую)
В квартирі живемо, будинок не придбали ще, у на це дороге задоволення)
Як придбаємо, то будемо думати про собаку)
Душа лежить до Коллі (це наша перша була), Самоїд, Хаскі, Голден Ретрівер, Коргі, Зенненхунд, Догє :-))) (Шиба Іну? Точно не пам’ятаю)

Ну так, ці породи величенькі. Бажаю якнайшвидше реалізувати задумане ❤️🙏

Тепер я стурбований
3 рази видалили
Пост був про тварин

Привіт! У жартівливій формі я попередила, що у цьому пості не місце срачам та токсичності, але ви тричі вирішили прийти і принизити моїх собак. Тому я люб’язно прошу більше цього не робити. Якщо у вас є проблеми із маленькими тваринами — цю проблему варто пропрацьовувати, але не тут.

Привіт, друже Патрон (цитую основний топік)
Це не дуже об’єктивносто і грань особистого дуже тонка

Тому я люб’язно прошу більше цього не робити. Якщо у вас є проблеми із маленькими тваринами — цю проблему варто пропрацьовувати, але не тут.

Оце цікаве спостереження, коли автори з доу зловживають службовим становищем...

В жартівливій формі хотів написати що для більшості мешканців міст і особливо квартир маленькі тварини це компроміс.
В той же час вони відірвані від реальності.

Мрію про будинок з великою територією де житиме повнорозмірна собака і робитиме свої собачі справи.
А кіт буде ловити мишей і буде «домовиком»

Я здивована, але власників котів та киць поки значно більше. Нумо, собачники! Ви тут?)))

Черепах и лабрадор. Хочется ещё кота добавить, но аллергия(

Артеме, привіт! Покажете черепаху та лабра? Скільки їм років, як звати? Як ладнають? Чи не перетинаються взагалі?

Черепах пока просто пунька зовется, имя ему всё равно особо не надо, да и он относительно мелкий, даже пол пока нельзя определить)

Ну и Рубикон, тоже пока мелкий, в октябре год будет

Як ладнають? Чи не перетинаються взагалі?

Не, не знакомы и не будут) Черепах живёт исключительно в террариуме.
Через пару лет хочу ещё Кане Корсо, но то уж когда дом будет чтобы места больше бегать было

Він чорний чи шоколадний? Гарнющий. Кане корсо теж дуже подобаються, але у квартирі тісно буде. Вже чистили черепашки пузико щіткою зубною? Які вони взагалі? Як реагують на господаря?)))

Він чорний чи шоколадний?

Шоколад) К зиме полиняет ещё чуток и будет светлее чем на фотке. Тут не видно, но голова сейчас прям с хорошо заметным окрасом.

Які вони взагалі? Як реагують на господаря?)))

Для них человек это ходячая тёплая грелка, которая должна покупать, покормить, и отвалить чтобы не мешать греться под лампами)

Це ж ви про лабрика писали? Бо я за черепаху питала))) Який лабрадор по характеру? З вами спить чи окремо?

Це ж ви про лабрика писали? Бо я за черепаху питала)))

Про цвет то про лабра, а вторая часть то про черепаха)

Який лабрадор по характеру?

Пока мелкий то это просто милашный тираннозавр который при это любит еду примерно как наркоман) Любимое занятие это во время митинга принести палку-пищалку и сказать «Играй со мной») Но вообще отличная собака для семьи. Агрессии 0, хорошо развитый интеллект и очень легко поддаётся дрессуре из-за любви к пище. Но с другой стороны с едой нужно быть осторожным, потому что имеют склонность к полноте. Так что за калориями нужно внимательно следить.

З вами спить чи окремо?

Обычно отдельно. Он редко спит прям всю ночь не вставая. Обычно может 2-3 раза проснуться, пойти воды выпить, перелечь на другое место. Обычно то на диване, то в ванне, то в коридоре)

Як взагалі ідея завести собаку прийшла? У мене це було досить несподіване рішення. Обирала тоді між котом (британцем) і собаком. Зробила 100% правильний вибір. У мене старший чіх з нами спить, а середній чіх і мопс разом у себе в лежаку)

Як взагалі ідея завести собаку прийшла?

На котов аллергия, так что пришлось брать что давали xD Но я вообще живность люблю, так что почему бы и да)

Ходите до кінолога чи курси? Чи своїми силами навчаєте?

В основном на курсы. Индивидуально с кинологами пока не брали, но если будет какая-то проблема в поведении, которую будет желательно поправить, то обязательно. Ну и + он ещё nose work занимается, т.е. поиск всяких спрятанных запахов, такое тоже на курсах

Круто! Ви відповідальний татусь. Оглядаючись назад, я би теж сходила на курси чи індивідуальні заняття, але там, де я зараз проживаю, таких опцій немає.

На аліку продають різні килимки, де можна ховати смаколики, не купували своєму такий?

То немного другое. У него есть игрушки в которых еду можно прятать, всякие головоломки и т.д. А nose work это больше про поиск чего-то конкретного. Например, у нас всех собак в начале обучают на корице, т.к. у неё стойкий и весьма заметный запах. В зависимости от сложно задания запахи ищутся в разных местах. Могут, например, прятать в машине, либо коробка с запахом прячется среди других коробок. Ну и задача собаки найти и показать где конкретно спрятан запах. Это такая себе гражданско-развлекательная версия служебной работы. Ну как например наркотики/взрывчатку в аэропортах ищут.

Серйозно ви за нього взялися))) Дарма корм не їсть!)))

Это, можно сказать, дополнительная защита для вещей в квартире) Такая нагрузка для собак куда утомительнее чем просто бег/игры, так что он меньше дома с ума сходит)

Продумано))) Треба йому ще друга в компанію)))

Така черепаха була після дощу на задньому дворі.
Менш жовта і трохи шипована. Як тортрйз

Ну черепах много видов, так что почти везде что-то можно найти.

Маю двох котодітей. Кота Нявчика (сіро-білий), якому 3.5 роки і кішку Джавеліну, якій 11 місяців.

Мати Божа! Ну що за солоденькі булочки))))

Звісно, що коти! Мого котика могло б звати Асемблер, бо чоловік розробник, але я запропонувала альтернативне ім’я, яке всім сподобалось. Кота звати Геркон. Йому в серпні буде 1 рік, за цей час він встиг сходити у похід на г.Кострича почав регулярно гуляти на вулиці, ловить мух на вікні у під’їзді, перестав їсти вологий корм і почав знову його любити коли змінили виробника :) А ще Геркон любить ходити зі мною в офіс в Ескулаб ))

Вікторіє, вітаю! Дуже дякую за таку розгорнуту історію) Ви його на повідку вигулюєте чи він сам гуляє? Маєте жетон чи AirTag? Геркон у вас красунчик!)

По під’їзду гуляє так, на вулиці переважно на повідку. Біля будинку іноді гуляє без повідка (з жетоном, також він чипований) у видимості очей і лише на знайомій території. Я хочу AirTag, бо біля будинку є поле де висока трава і поруч дорога та паркінг, коли він заграється з комахами — на повідку проблемно гуляти, а без страшно відпустити. Йому не дуже подобаються люди, сичить на них коли бачить. А собачок обожнює, особливо коргі, на вулиці починає зачіпатись, щоб вони з ним грались. Якби у нас був перший поверх то цілком спокійно можна було б привчати до вільного вигулу, знайомі розповідали історії що таке є і власникам і котам норм.

Я до самовигулу дуже категорична. Мені здається, що так роблять тільки люди, які не дбають про своїх тваринок. Я би не змогла відпустити. У нас у дворі є самовигульна такса, мені її дуже шкода. Випхають зранюська і ходить у дворі жере непотріб. Купуєте йому травичку у горщиках? Любить такі смаколики? Який у нього характер?

Не згодна з вами, залежить від обставин і від тварини, яка гуляє сама. Собаки трохи інші, вони їдять все і вскрізь. Якби у мене була собака, я не знаю чи відпускала б її гуляти саму.. Хіба на власному подвір’ї. Коти не такі, їдять лише коли зголодніють. Траву купувала, але він її не їсть. Знайома порадила посіяти в горщик з вазонами, я так і зробила. В результаті отримала розриті вазони. Характер у нього бешкетливий любить кусатися і дряпатись))

Просто часто люди відпускають котів «нагулятися», а як результат багато вуличних бездомних кошенят. То я таке точно не підтримую. Плюс я би хвилювалася і не змогла би відпускати вільно. Хоча часто бачу, що котикам із першого поверху і сходинки роблять і всякі штуки, щоб вони поверталися))) Багато обставин із якими невідомо як кіт дасть раду (машини, діти, агресивні люди, тощо) тому я би точно боялась би.

Дуже шкода що так є, це не свідомі люди які не зрозуміло навіщо заводять домашню тваринку і не усвідомлюють відповідальності за неї.

100% На жаль, дуже часто ще можна почути «народити для здоров’я», «паруватися для здоров’я/щоб характер змінився» і різного такого, що у мене аж волосся дибки.

Фото пруф в студію!

У мене двоє котусьок. Котики то любов: молодша кішка навчилася, як пес, бігти за іграшкою і приносити назад в зубах, щоб їй знову її кинули (це взагалі вічне коло — кидаєш, вона приносить, знов кидаєш...і до безкінечності).
Собаки теж подобаються і маю мрію взяти в сім’ю песу, коли будуть комфортніші для цього умови.

Альоно, привіт! Дуже дякую))) Покажете котусьок? Хочете породисту собаку чи взяти із притулку?

Віталію, красунчика в студію!

Ну красень! Скільки йому рочків?

Скоро вже 4 роки) Це наш малий пухнастий антистрес)

На одному антистресі вдалося зупинитися?)))

Крутий!) Почухайте за вушком від мене) (чи де він любить)

Это всё временно))) где один кот — там будет и второй))

Зважаючи на тривалість життя собак, стало цікаво, як собаки сприймають людей. «Мій дід служив йому, мій батько служив йому, а тепер я — його слуга. Його волосся уже посріблене, але він все ще ходить зі мною на щоденні прогулянки. Що я буду робити, коли його не стане?»

Я теж починав з рибок, поки не відкрив для себе корали

То мрія, але стільки часу та грошей на це виділяти не готовий

Вони дуже красиві, але потребують багато часу та грошей. Це факт

А чим годуєте корали? Перший раз чую про домашні корали))

Ну я мав фотосинтетичні корали, у яких є симбіоз з мікроскопічними водоростями. То вони годувались здебільшого світлом.
Але підгодовував різним — планктоном, ікрою лобстерів, вітаміни всякі. Мав пару актиній, що їли креветки. Дуже цікаво спостерігати, як вони жеруть.

відкрив для себе корали

Ого, я навіть загуглив таке — наскільки то розповсюджене. Догляд за коралами... Я думав, вони просто ростуть, а їх їдять.

У мене в дитинстві був в’юн Марушка)))

У мене була dwarf lion fish, я звав її Юлія Володимирівна. Годував з рук.

Часом Арсенія Петровича в акваріумі не було?))

Ні :) усі інші рибки мали нецензурні імена, так що я не буду їх тут викладати
Щось таке в мене було колись

Мопс — це справжнісіньке НЛО. Таке добре і по-хорошому дивне))))

Люблю і песиків і котиків, і вдома є їх

Але в дворі, де їм є де бігати й де срати й сцикуняти, а не в квартирі

Не розумію людей, що заводять у квартирі, як на мене це дуже егоїстично. Мені чомусь їх завжди шкода, і котів і собацюр у квартирах, і таких людей я теж особливо не розумію.

Олексію, дякую за вашу думку. Але не можу погодитися. На вашу думку завести тварин мають право лише ті, хто проживають у приватному секторі? Не йдеться про людей, які мають манюсінькі квартири і заводять величезних собак чи десяток котів, мені таких теж шкода. Тут варто враховувати розмір квартири і здоровий глузд. Приміром у мене собаки важать по 2,5 кг і 8,5 кг. Нам не тісно. Але якби це був вівчар, то ми б не розминулися.

Право завести то мають усі

Просто на мою думку це егоїзм і все заради себе. Кожен сам собі пан, але я так на це дивлюсь. Я не уявляю щось замкнене в бетоноклітці як ок, мені здається і люди добряче втрачають пойнти в емпатії, якщо уявляють братів менших замкнених у бетоноклітці як ок. Звідки тут взятись іншому ставленню до людей :)

Домашні тварини без необхідності там собака-поводир чи щось таке — то дуже дивно мені, в будякому разі, не уявляю як би я закрив щось у квартирі.

У вас дещо специфічне уявлення про квартири і тварин, як на мене. Є прогулянки, є комунікація, якісне харчування, медичні огляди, вакцини тощо. Ви пишите, ніби тварин замкнули у «бетоноклітці» і покинули сам-на-сам.

А хіба люди так не роблять? :)

Те що моє уявлення специфічне для мене не новина, чув це не раз, але мені якраз і дивно, чому це воно таке специфічне

Я люблю тварин дуже і вважаю їх рівними собі. Якщо я не хо щоб мене закривали десь і вигулювали, коли хазяїн захоче — то я того і тваринам не бажаю. От і все. Те що це специфічне — це хіба zeitgeist. Як на мене, то любити тварин, — якраз не робити цього і не заводити їх без потреби

Коты, с собаками слишком много мороки.

Та ну! Яка морока? Тільки задоволення) А вдома маєте котиків?

У нас 2 которебенка))))
Морока в том плане, что:
1) Собак надо купать регулярно, а то воняют
2) Есть породы, которые надо мыть после каждого похода на улицу кх-кх по-большому, а то говно к шерсти прилипает и в отличии от кота, собака ничего с этим не делает xD
3) Программа минимум — нужно мыть лапы после каждого выгула
4) В связи с тем, что на земле могут быть куски стекла и куча других острых айтемов, собаки — более частые гости у ветеринаров, чем коты
5) Если хозяин ценит здоровье собаки, то её нужно долго выгуливать в любую погоду, при этом напостой следить чтобы она не сожрала непойми что и не бросилась на другую собаку/кота/человека
6) Любой собаке нужно посещать кинолога

Жодного разу не мив собаці лапи, а на землі немає скла та відходів :) Мобільні автомийки для собак вирішують всі питання із собачим запахом. Плюс шампуні для тварин.
Коти бздять

А я мию щоразу собакам ноги після кожної прогулянки. На скло не наступали, в чужих какулях не валялися. Хоча є собаки, які таке діло люблять.

Навіщо? Я взагалі без взуття гуляю, бо в нас чисто :) а за собачками какулі в нас підбирають, бо то є правильно плюс штрафи великі :)
Саме страшне — це щоб бобік не захавав якусь ендемічну ящірку чи попугая, бо можна присісти на нари

У вас це де, якщо не секрет?))) Не ризикнула би босою по вулиці ходити. Какулі прибираємо, але ми у меншості, якщо чесно.

Круто! Думаю, там буде чистіше, ніж у мене на районі))) Але є велика вірогідність потрапити у бійку із кенгуру і тарантулами. Чи не така вже й велика?)))

Покажете свого песика? У коментарі можна причепити фото)

Яке диво! Це ж француз? І як йому у такому кліматі живеться? Скільки йому років? Він у вас один? Дуже гарний))))

Йому вже ніяк не живеться бо він помер

Мои нет) А вот был французский бульдог у бабули — вонь такая стояла, что я его даже гладить не хотела)

Це не нормальне явище насправді. Думаю, там потенційно проблеми із гігієною та/або здоров’ям.

Покажете котодітей?))) Щодо регулярно купати, мабуть, залежно від породи. У мене чіхи не пахнуть. Тобто їм цілком достатньо раз на місяць або рідше (треба дивитися по ситуації) Другий пункт — тьху, тьху Бог милував від такого. 3) Факт!) 4) Ні разу не було проблем, але в період устюків обережно ходимо.

Стиляги! Хлопці/дівчата? Скільки років, як звати?

2 мужчины, рыженький — Симон, ему 13 лет, серенький — Серито xD в прошлом феврале забрали его из Бучи, не знаем, сколько ему)))

Серіто аххахаха)))) це не тому чому я думаю він таке ім"я має?)))) Класні хлопи!

Хехе! Матуся ніколи не розкаже секретик))))

Коти тупі. Собаки рулять😜

Віталію, привіт! Пес Патрон не схвалює погані слова щодо будь-яких тваринок.

Олександре, привіт! Давайте не будемо сваритися у коментарях одне з одним) Краще покажіть своїх тваринок, якщо маєте)

Мій кіт замість мене на дейлікі ходить.

Колеги помітили підміну?)))

А я всім кажу, що це такий AI фільтр, але я не знаю, де його вимкнути :-)

(пошукайте в Google «американський суддя та кошеня»)

А я знаю про що йдеться))) ви так і не розказали який у вас очищувач повітря, до речі))))

Ви задоволені? Давно купили? Бо я на Філіпс все поглядала

Рік тому.
Ну, він працює, і досить недорогий. І самі фільтри недорогі, плюс їх можна чистити пилососом кілька раз, вони у мене дуже швидко заростають шерстю.
З переваг — стійко переносить катування котів.
З недоліків — краще покривати панель керування зверху на ніч. Інакше з нічного режиму (якого взагалі не чути) ніжні кішачі лапи можуть перевести його в максимальний режим.
Він у мене працює виключно локально, в зоні, де стоять лотки. По всій кімнаті він повітря не почистить — потужності не вистачить.
До цього був Xiaomi 3c — його котики убили. Не сказав би, що він значно кращий був.

Дуже дякую! Зберегла собі модель, почитаю потім ще про неї.

Я за собак, але з котами теж ладжу, просто не даю їм вилазити собі на голову.

Я не сприймаю швейцарську квартиру як дім, а у власній квартирі у Львові ще поки не жив. Є мій хороший дружбан Баярд — німецька вівчарка в батьків, і їхня киця, з якою я ще не встиг потоваришувати.

Підписатись на коментарі