Ruby digest #64: Ruby 3.3.0 preview, RailsConf 2023, знову про ChatGPT, корисні статті, туторіали та інше

Колеги, вітаю! Я знову повертаюся до вас з великою кількістю новин світу Ruby та Rails. Заварюйте чайок або каву і вперед до шалених новин.

Релізи

Ruby 3.3.0-preview1 released
Rails 7.0.5 has been released

Статті й туторіали

Optimize Rails app performance with ChatGPT — дізнайтеся, як використовувати ChatGPT для оптимізації продуктивності вашого Rails-застосунку шляхом рефакторингу коду з Ruby на SQL.

A few words on Ruby’s type annotations state — стаття може бути цікава як для рубістів, так і для широкої авдиторії ентузіастів, що цікавляться дизайном цієї мови програмування.

Five Easy to Miss Performance Fixes for Rails Apps — кілька швидких і простих виправлень, які можуть мати негайний вплив на швидкість роботи вашого Rails-застосунку.

Organize Business Logic in Your Ruby on Rails Application — популярні методи організації бізнес-логіки, — на думку AppSignal.

Handling Environment Variables in Ruby — розповідь про декілька інструментів, які люблять використовувати в OmbuLabs для ефективного управління змінними оточення.

Chroma Vector Database Ruby client — Ruby-клієнт для Chroma DB.

The Gateway Pattern — використовуйте gateway класи для організації зовнішніх API-інтеграцій та чіткішого розподілу обов’язків.

Introduction to Rails Engines — вступ до Rails Engines.

How to stay up to date with Ruby and Rails — практичні ідеї про те, як залишатися в курсі найновіших можливостей Ruby та Rails, одночасно працюючи над своїми проєктами.

Really, Really, Really Don’t Interpolate Strings into Active Record Methods — не використовуйте інтерполяцію в запитах.
Ruby 3.2 runtime now available in AWS Lambda — AWS Lambda тепер підтримує Ruby 3.2.

Ryan Bigg — Rails 7, React, TypeScript, ESBuild and View Components додаємо React, TypeScript, ESBuild до вашого Rails 7 застосунку.

4 Strategies To Remove Dead Code from your Ruby App — гайд, як знайти і видалити код, що не використовується.

Інструменти

Docker-rails-example — готовий до виробництва приклад Rails-застосунку, який використовує Docker і Docker Compose.

Chroma-db — Ruby-клієнт для Chroma DB. Статтю про цей гем дивись вище.

mayu-live/framework — читаємо про Mayu — це серверний компонентний фреймворк VDOM-візуалізації з прямою трансляцією, написаний на Ruby.

gregnavis/active_record_doctor — виявляйте проблеми з базами даних до того, як вони потраплять у виробництво.

Подкасти

Ruby for All

Exploring UX Research with Megan Brown
RailsConf 2023: Recapping What You Missed
Code and the Coding Coders who Code it Crossover
Rubber Duck Dev Show Crossover with Julie J

Remote Ruby

Remote Ruby RailsConf 2023 Panel
Railsconf Recap
Ruby 3.3 Preview 1 & The Mystery Of The 3 Inch Round Button
The GoRails Gang Takes Over
Diving Into The Deep End of Docs

Ruby Rogues

How to Make Money at Open Source — RUBY 593
All Things Machine Learning — RUBY 594
Building Rails Application with Phlex — RUBY 595
Rails I18n Manager with Weston Ganger — RUBY 586
Managing Emotions When Programming with Ryan Ong — RUBY 597

The Ruby on Rails Podcast

Episode 468: Railsconf 2023 Recap with Drew Bragg and Joël Quenneville
Episode 469: Railsconf 2023: A Ruby Community Podcast Live!
Episode 470: A Smorgasbord of Topics (Brittany + Nick)
Episode 471: RubyKaigi 2023 Recap (Brittany + Jemma)
Episode 472: All I Wanted Was An Environment Variable (thoughtbot) with Victoria Guido and Joe Ferris

Для гарного настрою

Підписуйтеся на Telegram-канал «DOU #tech», щоб не пропустити нові технічні статті

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Приємна мова, шикарний фреймворк. Закінчив чудовий курс на Prometius від SoftServe і ніфіга нема вакансій(

Роман, так, зараз з вакансіями не все так інтенсивно як було, але у нас в компанії точно раз на місяць зʼявляється відкрита вакансія. Можете слідкувати за нами тут — www.codica.com/careers Залишаюся на звʼязку!

Так, я відгукнувся на вашу вакансію. Мені подзвонила дівчинка, ми спілкувались хвилин 10, я попросив тестове. Але на цьому все і закінчилось...

приєдналася до ваших контактів на Лінкедин — давайте залишатися на зв’язку! Як тільки з’явиться відповідна вакансія — я Вам одразу напишу!

Дивись на python та django. Після ruby пайтон буду заходити найлегше і з вакансіями там краще

после руби питон выглядит как нечто грязное и нелепое)

Тоді інші мови будуть взагалі викликати якісь фізіологічні рефлекси )
З python’ом хоч спільного більше.

Не погоджуюсь. Я починав з пайтона. Ці мови дуже схожі, але фреймворк у рубі значно кращий.

Я ж не кажу що краще, а що ні (rails мені також набагато більше django подобається).

Є проблема — нема вакансій, запропонував глянути на python/django як на альтернативу де є вакансії і хоч щось спільне. Відмінностей звісно багато, але між js/node.js, c#/.net, java/spring, php/laravel їх (відмінностей) ще набагато більше.

То я Олександру відповідав, якшо шо)

Перепрошую, з мобілки не помітив )

Де ви знайшли ті відмінності між laravel і rails? По моєму ларчик це ті ж рельси але на пхп. Мені навіть здається, що Тейлор був рубістом до того як написати ларавел

Підписатись на коментарі