Вивчення Swift без макбука

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Доброго дня!

Підскажіть будь-ласка, якщо я хочу вивчати SWIFT, але маю обмежений бюджет для придбання мака, то на який можна дивитися (б/в) щоб на рік-півтора хватило, щоб вивчити мову та на якісь невеличкі проекти поки навчаюсь, я розумію що м1 м2 і інші це те що треба , але вони дорогі.

Буду дуже вдячним за відповідь!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підтримаю цю ідею. Б.у. на м1 можна купити ~17000 грн, причому потім продати через рік майже за цю ж ціну. Також менше ризиків що будуть якісь проблеми з:клавіатурою, екраном, батареєю.

я трохи почитав, для хкоду треба ос 13,4+, вона стає на прошки з 17 року і вище, але вже не радять їх брати,всі радять брати вже на м1, хочу зрозуміти , ці прошки 17 року+ ще будуть актуальні рік — два , чи вже ні і краще взяти бу м1(я за мобільність)

А чого клавам то помирати. Якщо власник добре піклувався то все буде норм.
Ноутбучної клави такого року немає. Але працюю кожного дня на зовнішній клаві MQ052LL/A теж десь цих років. Паше ще нормально

Спробуйте навчитись інсталювати MacOS Ventura на віртуальній машині, такій як VirtualBox або VMware, і після цього авторизуватися в системі та встановити Xcode. Також, можна встановити мову програмування Swift x86_64 з офіційного веб-сайту, який підтримує MacOS, Windows та Ubuntu, і практикуватися в розробці в середовищі IDE, наприклад, Visual Studio Code.

Ви також можете вбити windows та повністю замінити її в MacOS, але треба зважити ризики, бо може таке що ноутбук не зможе підтримувати MacOS.

Когда-то установил на компе чтобы на выбор запускался win, lin или mac если Intel то должно всё работать с AMD сложнее немного к сожалению

Я десь чув, що навпаки вже не працюэ.
Тоб то якщо у тебе Мак з м1 або м2 процами, то вже іншу ×86 ОС (вінду чи лінух) у віртуальці не запустиш
Чи це правда ?

Я встановлював MacOS на віртальній машині VMware, потім через App Store встановлював XCode і далі по ній вивчав Swift для розробки мобільного додатку під iOS

У мене Мак з м1 і 11а вінда працює на Parallels Desktop for Mac

Коротка відповідь: якщо чисто ознайомитись, то якесь кодкадемі ок
Якщо все ж є план саме програмувати — то хоч якийсь, але мак, інакше ніяк

Ну не те щоб ніяк. Якось 2007-2008 довелось купляти комплектуючі зі списку та ставити хакінтош ( тоді ще Objective C був, а не SWIFT). Той ще геморой, постійно приходилось відновлюватись з бакапу вінчестера який був записаний на болванку dvd. Та тоді був сенс — бо за маком треба було летіти до Америки, тобто крім ціни ще і ціна візи та поїздки, що вже влетало справді в копійчину. Зараз усе продається відносно не так в дорого. Той самий mac mini — купляй та вперед, звісно таке собі та для навчання з головою вистачить.

Вивчення Swift без макбука

Mac mini коштує дешевше, ніж макбук.

А ну — найдешевший Mac mini 23к (той що ще на i3) десь + монік хай 5к + клава миш можн і не еплівська на перший раз пробачимо — 1к = десь 28-29 к.
Додати ще десь 5к і вистачить на Air на M1

Це усе може бути в наявності, та БУ можна купити десь на інет аукціоні, приніс коробку під’єднав і працюй собі. Новий монітор на 20 дюймів зараз є за 3.5 взагалі. Коли я був студентом, для мене ці $100 було дуже суттєвою різницею. Треба врахувати, що треба буде якись ще книжки і тому подібне. Самий галімий ноут на M1 приблизно $1500, щось нормальне $3000. Apple ніколи не були дешевими.

найдешевший Mac mini 23к (той що ще на i3) д

Той, що на М1 приблизно стільки ж
hotline.ua/...​pple-mac-mini-2020-mgnr3

монік хай 5к + клава миш

Часто монітор, мишка і клавіатура вже є від старого (попереднього) комп’ютера якогось.

Mac Mini стартує від $499 навіть на сайті Apple, і для навчання чи скажімо тестування якогось такого компа вистачить повністю. Mac Book Air стартує з $1099.

Якщо вам треба лише мова програмування, то можна в на SWIFT for Windows. Та прямо кажучи SWIFT вивчають з однією ціллю — програмування під iOS, інколи ще і MacOS. Відповідно принаймні Mac Mini та iPhone вам знадобляться. Можна обійтись без топових флагманів, а може навіть і БУ з якогось інтернет аукціону, лише би не древні. Звісно нормальний iMac чи куб Mac Pro краще, та зовсім не обов’язково.

Підписатись на коментарі