Про виведення грошей з freelancer.com

Публікація з очевидних причин анонімна.

За останні декілька місяців мені вдалося заробити деяку суму на freelancer.com. Нещодавно прочитав в правилах, що платформою дозволено користуватись тільки від 16 років. А мені 15, тобто я на цій платформі трохи нелегально 😁
Звичайно, я не збираюся звідти йти через якісь високоморальні цінності, особливо коли йде мова про таке відверто янджистське правило 😂 але реальна проблема в тому, що в правилах пишуть про можливе накладання так званого «limitation of account», тобто заборони виводити гроші і перекидувати їх на інший фрілансерський акаунт. Текст про те, на кого накидується цей «Limitation», у них написаний через пінь-колоду, але я так зрозумів, що накинути його можуть взагалі на будь-кого. А розблокування можливе лише підтвердженням документів (і якщо 45 днів після накладання не підтверджувати, акаунт видалять), тобто для мене це фактично рівносильно блокуванню з відбиранням чесно зароблених грошей.
Тепер у мене декілька варіантів — або спробувати вивести суму зі свого рахунку (з ризиком «limitation»), або створити акаунт на одну добру людину з достатнім терміном функціонування тушки, заплатити їй «за роботу» і вивести гроші звідти, але з втратою десяти відсотків суми.
Можливо, хтось працював на freelancer.com? Там дають вивести гроші без підтвердження особистості?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

> створити акаунт на одну добру людину з достатнім терміном функціонування тушки, заплатити їй «за роботу» і вивести гроші звідти

Я не понял этого варианта. У вас уже есть аккаунт на котором уде ечть заработанные деньги, верно? На этой бирже можно деньги с аккаунта на аккаунт переводить?

Я бы подождал 16 и выводил не крупными суммами. Если будут вопросы — сказвть что в Украине разрешается работать с 14 лет при разрешении родителей и вы можете предоставить им подтверждение от родителей что они знают и не против. Не факт что сработает конечно, но всеже, дальше можно вести дискуссию с позиции что в силу неопытности не знал что правила биржи могут быть приоритетнее нац законодательства и не хотел ничего нарушать, каешься и уже являешься совершеннолетним поэтому просишь пойти на встречу и не накладывать строгих санкций так как являешься фанатом именно этой биржи и за время работы выполнил Н контрактов на общую сумму Х со средним рейтингом У.

Еще хотел поинтересоваться почему freelancer, а не upWork?

Щодо варіанту, який Ви не зрозуміли — там дозволяють використовувати один і той самий акаунт для виконання завдань від інших людей (і отримувати за це гроші на свій рахунок на цьому сайті), і для замовлення роботи у інших фрілансерів (і переказувати за це гроші тому, хто виконав, зі свого акаунта на акаунт того, хто виконав). Тому мені нічого не заважає створити акаунт на цього доброго дядечка і номінально замовити у нього якусь фігню (наприклад, написати програму з виведенням тексту «Hello world»). Де-юре я йому за роботу заплачу, а де-факто — перекину на його акаунт гроші. А звідти вже можна буде вивести на його карти, не побоюючись Limitation. Ось тільки десять відсотків і ще 5 доларів при такому переказі відбере біржа, такі в них правила.

А таке клянчання — це прикольний варіант, було б епічно, якщо спрацювало б, але я майже впевнений, що не спрацює. Тому що я поставив галочку під правилами, коли реєструвався. А там чітко написано «All members of the program must be over the age of 16 years», отже, я найнебезпечніший злочинець)
І біржа австралійська, податки у них ідуть в Австралію (так, вони з кожного переказу грошей відчисляють долар австралійському уряду), а тому я працюю де-юре не в Україні. І, до речі, якщо вже про українське законодавство — це скоріше не наймана праця, а підприємницька діяльність, а її в нас вести можна тільки з 16 (раніше навіть ФОП не дають відкрити).

Чому не Upwork — він у мене тупо «не пішов». Я створив акаунти і там, і там, але на Upwork чомусь не можу отримати замовлень (жодного разу не писали), а на freelancer чомусь одразу прийшли замовники)

Теперь понял о чем речь.

> А таке клянчання — це прикольний варіант

С тех пор как увидел как работает право в канаде(у партнеров там бизнес) — понял что строгие правила и толкование всего не в твою сторону — это далеко не везде так. Но будет зависеть от человека на которого попадешь и не повлияешь — это правда.

> а на freelancer чомусь одразу прийшли замовники)

Ну отлично раз так, у меня в обеих сразу вышло, но я не знал про «разумные» правила freelancer(возможно оно уже не так работает) что они с тебя списывают 10% от стоимости заказа как только ты его принял, даже если по итогу тебе ни копейки не заплатили, а работодатель просто исчез. Вот так у меня из несколько сотен долларов плюс стало минус несколько сотен, долго бодался с поддержкой — даже аккаунт мой не удалили(сказали что удалят только если я добавлю денег на счет чтобы закрыть образовавшийся минус). После этого больше дел с ними не имел, хотя upWork сейчас тоже совсем не то, чем он был даже 5 лет назад, может сейчас они на одном уровне и по сервису и по отношению и по количеству проектов.

Тепер там, наскільки пам’ятаю, якщо приймаєш проект, то списують 5 доларів, а 10 відсотків списують, коли приймаєш платіж. Не дуже приємні комісії, але для мене некритично.

Отлично, значит эволюция всё-таки отработала, 5$ сразу не приятно, но и не критично, согласен

Та скільки того року? :-) Можна почекати і потім вивести. Якраз до того моменту ще підзібрати. І все буде офіційно і без порушень. Вам же не треба за квартиру платити і батьки годують. Чи ні?

Так, виведення цих грошей — це не терміново. Зачекати до 16 — це насправді теж варіант, зачекати рік і вивести тоді, підтвердивши документами, якщо попросять. Але тут є два аспекти — 1) поки я буду чекати, можуть накласти Limitation of account (тільки зараз помітив, що в тексті питання не розповів, що якщо після накладання цього Limitation не підтверджувати 45 днів, акаунт видаляють) і 2) навіть через рік можуть прикопатися і не залишити від акаунта каменя на камені, тому що до цього працював «в обхід правил» (не захотів бути мавпочкою красивою, яка буде виконувати те, що сказали — захотів грошей своїх, як так можна взагалі...)

Ти порушив правила роботи на платформі, тому так вийшло. Тре було спочатку думати як будеш працювати/виводити а тільки потім реєструватися. Спробуй змінити там дані на чиїсь хто зможе пройти веріфікацію

Велкам у світ дорослих з KYC на кожному можливому кроці та купою обмежень.
Із цією біржою серьйозно не працював, але по досвіду — підтвердження особистості та вікові обмеження абсолютно усюди де є фіатні грощі. І це не біржі такі, а державне регулювання
Реєструй акк на дорослого (знайомого/батьків) та виводь.

акаунт на іншу людину — це однозначно можливо. Я сам бачив замовників, у яких не підтверджена особистість, і нічого, їм давали мені заплатити) просто там мінус 10% — в мене і так тирили 10% з кожного замовлення і ще по 5$ за сам факт прийняття замовлення (за кожне)
щодо державного регулювання — біржа, до речі, австралійська. Що там, я не знаю)

Завести то одне, а вивести інше. Там більш жорсткі зазвичай вимоги ніж на вивід.

Я маю на увазі, що можна створити акаунт на одного доброго дядечка, створити для нього проект, заплатити йому «за роботу», а з його акаунта вже вивести на його рахунки, тоді це золото, віддане на зберігання австралійцям (як золото Полуботка, тільки золото Сосиски в тісті), буде нарешті у нас, хоч і не повністю 😂

Підписатись на коментарі