Network Engineer з США таємно працює на трьох фултайм-роботах і заробляє $344К

Джозеф, 48-річний Network Engineer із Техасу, ніколи не збирався працювати на трьох віддалених роботах одночасно, — так починається історія, опублікована на Business Insider.

Але минулого року він заробив $344 000, займаючись саме цим. Незважаючи на те, що стрес починає позначатися на ньому, він сказав, що додатковий заробіток дуже вплинув на його сім’ю, і що він планує продовжувати, скільки зможе. Наприклад, у серпні додатковий дохід допоміг йому виплатити $129 000 за іпотекою.

На початку 2020 року, коли Джозеф мав одну роботу, за яку платили $117 500 на рік, та він погодився на інше remote-посаду в ІТ із зарплатою $120 000. Але перед тим, як він хотів звільнитися, колега переконав його залишитися і спробувати працювати на обох роботах одночасно.

Джозеф сказав, що він працював лише чотири-п’ять годин на тиждень «фактичної роботи» на своїй посаді, і це змусило його думати, що це можливо.

У травні він почав працювати на другій роботі, яка спочатку вимагала від 30 до 40 годин додаткової роботи на тиждень. Приблизно через шість місяців його нова компанія оголосила про стратегічну зміну, яка, як боявся Джозеф, поставить його роль під загрозу. Він почав шукати інші можливості для роботи.

Але до того моменту, коли він погодився на третю роботу, у лютому 2022 року, на посаду в ІТ-спеціаліста із оплатою $120 000 на рік, робочий процес на його другій роботі змінився з 30-40 годин на тиждень до приблизно п’яти-восьми.

Тож він вирішив спробувати поєднати всі три роботи одночасно.

«Друга робота виявилася такою легкою, і все ще була на 100% віддаленою, тому я залишив її, а потім отримав третю», — сказав він, додавши: «Я тримався там, тому що платили добре, і я насправді нічого не робив».

Сьогодні, за словами Джозефа, він зазвичай працює приблизно 40 годин на тиждень на своїх трьох роботах, зрідка — більше.

Щоразу, коли він влаштовувався на нову роботу, він мав намір присвятити весь свій час цій ролі й залишити інші, сказав Джозеф, але «просто здавалося, що я міг виконувати обидві або всі три».

Справжнє ім’я Джозефа відоме Insider, але воно не розголошується через його побоювання професійних наслідків. Він один із багатьох американців, які влаштувалися на додаткову роботу частково через високу інфляцію.

Але вікно, щоб це зробити, можливо, закривається, оскільки багато компаній викликають віддалених співробітників назад в офіс і пропонують все менше повністю віддалених посад.

А яке ваше ставлення до подібних кейсів?

А ви працювали одночасно на кількох роботах?

16%
25%
30%
25%
4%
850 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось12
До обраногоВ обраному2
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

А я гадав — чому пишу адміну а він мені через добу відповідає)

Ну гарний сисадмін працює добре якщо йому нічого робити, так він і на 10 роботах може бути :)
А ось з розробкою складніше, більше завдань зазвичай

Як на мене, то підґрунтя в цього феномена таке, що зарплатний рендж розрахований на посереднього кандидата враховуючи попит і пропозицію вцілому на ринку і по окремій спеціалізації. Тоді людина, що веслає ледь-ледь і приносить мінімальну користь бізнесу, якщо взагалі приносить, буде отримувати не набагато менше людини, що круто перформить. А важелів зробити настільки більшою ЗП перформера немає. От і виходить, що тому, хто може вджобувати вигідніше брати кілька фултаймів.

48-річний Network Engineer і
додатковий заробіток дуже вплинув на його сім’ю,
додатковий дохід допоміг йому виплатити $129 000 за іпотекою.

Якщо в 60-ті щоб добре жити треба було працювати тільки чоловікові в сім’ї, в нульових і чоловікові і жінці, то з 2020 треба вже 3 роботи на сім’ю)

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Взагалі декілька робот це ізі. З власного досвіду, мати до 4 робот на позиції девопса це просто та не дуже напряжно. Єдине, можуть бути проблеми з накладанням мітінгів. По факту, не так часто потрібно прям працювати на проекті, твоє велью мало кому потрібне. Так що це більш ніж адекватна практика. Всім рекомендую.

може в мене вибірка якась не така, але майже всі знайомі мережевики як раз в штаті офіційно
а з офіційною роботою зайчити не дуже вийде, бо зразу пробʼють)

Колись на фрілансі довелося попрацювати над кількома проектами одночасно і, навіть зважаючи на те що працював в день 4-6 годин, більше так не хочу, бо мало з глузду не поїхав. Особливо весело було, коли дві команди в два різні чати починали писати одночасно.

дві команди в два різні чати починали писати одночасно

Хіба складно спілкуватися у 2-х чатах?

Так справа ж не в тому, щоб спілкуватись у двох чатах, а в тому, щоб вирішувати робочі питання на дві різні команди одночасно.

Так справа ж не в тому, щоб спілкуватись у двох чатах, а в тому, щоб вирішувати робочі питання на дві різні команди одночасно.

Тут і в одній компанії буває 3-4 чати одночасно «обслуговуєш» по різним питанням.

Особливо весело було, коли дві команди в два різні чати починали писати одночасно.

Всього два чати? =)
На великих проектах це норма що тобі пишуть супорт в одному, PO в іншому, PM ще в одному, і тімка мердж реквести скидає.

Я ж не про дві кімнатки в умовному Діскорді, а про абсолютно дві різні компанії з двома різними чатами, наприклад, в однієї Слак, а в другої Діскорд і в кожній також є й особовисті, й ото все, про що ви написали.

48-річний Network Engineer і
додатковий заробіток дуже вплинув на його сім’ю,

Якщо в 60-ті щоб добре жити треба було працювати тільки чоловікові в сім’ї, в нульових і чоловікові і жінці, то з 2020 треба вже 3 роботи на сім’ю)

Це Все емансипація і 8 березня
Зарплати вдвоє впали тоді
Тепер сам не прогодуєш

Та ні, це тиск Китаю, Індії, Мексики й інших. України в тому числі.

Лол, а многие не верят, что это реально, хотя фоп как раз для этого и существует.
На самом деле это почти так же, как встречаться с несколькими девушками одновременно: сначала страшновато, иногда неудобно, но в целом прикольно

ох і порівняння ж....
Робота — то про доход, а дівчата — то ж розходи :)

Мені одному огидно пиз..ти в лице іншим людям, особливо коли мені довіряють? Чи мені варто передивитись свої цінності?

Если вы про девушек, то это может быть проблемой, согласен.
На счёт работы же все просто — вы никого не обманываете (особенно, когда ты фоп) и никого не должно волновать сколько у вас проектов. Это бизнес.

На счёт работы же все просто — вы никого не обманываете (особенно, когда ты фоп)

Ну не скажи. Я не уявляю як можна приховувати що в тебе ще одна робота і казати правду=)

Ти ж не кажеш, «та в мене на іншій роботі в цей час важливий мітинг, давай після нього поговорим», чи «та я не мав часу нормально сьогодні працювати бо на іншій роботі завал, ввечері дороблю і завтра буде»

Як на мене, то підґрунтя в цього феномена таке, що зарплатний рендж розрахований на посереднього кандидата враховуючи попит і пропозицію вцілому на ринку і по окремій спеціалізації. Тоді людина, що веслає ледь-ледь і приносить мінімальну користь бізнесу, якщо взагалі приносить, буде отримувати не набагато менше людини, що круто перформить. А важелів зробити настільки більшою ЗП перформера немає. От і виходить, що тому, хто може вджобувати вигідніше брати кілька фултаймів.

Немає сенсу вджобувати. Скоротив, не дякуй :-)

не дякуй

не буду. Бо сенс є:
1. більше грошей (якщо на двох роботах чи вдалось зааплаїтись на посаду з високою ЗП);
2. Якщо не вджобувати — не буде розвитку і росту, не буде більшої ЗП, будеш серед перших в черзі на скорочення в складний час, як зараз.

Та давно зрозуміло що зарплата залежить більше від наглості і уміння договорюватись ніж від технічних скілів. Глянути лише якесь levels.fyi і відсортувати зарплатні в одній компанії по даті. Буде видно що люди на ту саму позицію з приблизно таким же досвідом можуть мати зарплату яка відрізняється в 2 рази. Нерідкі випадки що чувак з 7 роками досвіду має сильно більше ніж люди з 12+ на тій же позиції.

якраз десь після 7 років досвіду додаткові роки вже мало на що впливають, старі знання стають нерелевантними і можуть навіть заважати.

Всі так дивуються, що мережевий інженер працює на трьох роботах. Наче, раніше, не були статті на доу про програмістів, котрі працюють на двох-трьох роботах.

ось основна причина для падіння кількості вакансій в ІТ
коли заженуть в офіси, то виявиться, що вакансій набагато більше, чим можна уявити,
#вмираючеІТ

Тю а шо вже нема такого коли в маленький офіс наймають «приходящего» адміна? І такий адмін може і на десяток контор працювати.

Скоріше за все, його контракти забороняють таку діяльність.
Можуть і до суду подати, і якщо виграють, а виграють скоріше за все, то він стільки заробить, що і на наступну роботу не візьмуть.

Не факт, контракт треба дуже уважно читати з юристом. Можливо роботодавець цього очікує, але не факт що так є з юридичної точки зору.

те, що у мене в контракті заборона на параллельні діяльність — не означає що я порушую закон. Щоб це потрпило до публічної площини і до суду — потрібно спалитись, а роботодавець має отримати підтвердження. Додаємо сюди що багато контор змушують підписувати NDA, та самі не мають права розповсюджувати інфо о працівниках.

Скоріше за все, його контракти забороняють таку діяльність.

якщо мова про «фултайм» то це w2 (за кзот аналог вітчизняного) а не 1099 (аналог самозайнятий контрактор фоп вітчизняного) і тоді єдине що фактично вимагає роботодавець це той самий «фултайм» який означає відповідну кількість відпрацьованих годин умовно і грубо і частіше за все 40 годин на тиждень

далі все що може зробити роботодавець на «фултайм» це намагатися вести власну статистику саме для себе скільки цих годин «фултайм» на справді на що потрачено і відповідно куди виписувати кошти видатки

натомість розділити ці години на billable hours non billable hours роботодавець на «фултайм» не може

тож починаючи з remote work починається важко конктролювати саме ці години саме «фултайм» бо фактична офісна робота у цьому контексті передбачає лише «фултайм» знаходження на робочому місці відповідно до робочого розкладу часу і все

навіть якщо за цей час працівник буде гортати журнали з коміксами то роботодавець може лише звільнити але «пред’явити» ні

Можуть і до суду подати, і якщо виграють

далі починаються ігри у nda але на справді там nca non compete agreement і далі починаються ще окремі ігри з трудовим законодовством де non compete agreement якраз заборонений і відповідно коли саме роботодавець задумає посилатися на nca

Можуть і до суду подати, і якщо виграють, а виграють скоріше за все

то з високою ймовірністю пролетить саме роботодавець бо це саме йому доведеться доводити що звичайний адмін ака network engineer щось там реально non compete грає роль на стільки важливу

тож суто теоретична можливість для роботодавця існує лише у питанні довести не доброчесність працівника саме по відношенню до «фуллтайм» як відповідну кількість відпрацьованих годин але це так само важко бо взагалі-то (ок на скільки я знаю) поєднування декількох full time job взагалі то не те щоби не заборонене але навіть грубо половина людей саме так і працюють тож з точки зору трудового законодавства там навряд чи вдасться «пред’явити»

доречі американське трудове законодавство спрямоване якраз на захист працівника а не навпаки «на експлуатацію» як це видають радянські газети тож з цього випливає що суперечки за трудовим кодексом а) вирішуються багато швидше і майже автоматично б) вирішуються багато швидше і майже автоматично на користь працівника

тож лишається хіба що nca який спочатку треба підписати а потім ще треба довести

у контексті nca та бізнесі підрядників та субпідрядників я на певне знаю тільки один кейз коли там прямий конфлікт це коли підрядник буде працювати одночасно і на «головну контору» і на «підрядну» то зазвичай на це вимагається а) рапортувати б) мати окремий дозвіл

але тут ще цікаве питання що це відноситься до підрядників тобто мінімум 1099 а от як тут бути з w2 робітниками... ну ок практично тут навіть коли дружина чи просто родич найнята у компанії підрядника а чоловік у компанії замовника то тут потребує рішення через non compete офіс якщо він такий є і це єдина реальна трабла на яку можна наступити на множинних роботах за w2

усе інше там реально нема з якого боку саме «пред’явити»

Можуть і до суду подати, і якщо виграють, а виграють скоріше за все

єдине що то це звільнити але знову же ж таки ні яких

що і на наступну роботу не візьмуть.

бо за трудовим кодексом за це прилетить окремо і якраз роботодавцю

... але знову же ж таки коли людина вже працює і то перформить то чого власне її звільняти? який саме «принцип» як то «піти на принцип» має бути у роботодавця?

ще раз роботодавець навіть не може заборонити роботу у офісі «8 годин відсидів тут одразу же ж пішов у інший офіс 8 годин відсидів там одразу же ж пішов у ще інший офіс ще 8 годин відсидів там і повернувся по кругу»

А триндюж в курилці і на кухні як тарифікується?
А виопенспейсі?

А триндюж в курилці і на кухні як тарифікується?

на фултаймі? як повноцінний робочий час )) но не більше годин за роскладом тобто потриндіти на кухні овертайм буде вже складніше

бо адмін на справді у індії а індія починає робочий час трохи у інший день і час ніж та же ж америка чи навіть європа? ))

ні, він просто раніше працював у відділі постачання, а всі знають який в постачальників підхід до роботи — «заявка повинна вилежатися» )

В тєму щодо зайчиків в НЛ: “Curt: Man secretly working 3 full-time jobs simultaneously must repay €90,000”
nltimes.nl/...​eously-must-repay-eu90000

Wooncompas discovered the man’s other jobs after the pension fund used by all three housing corporations raised an alarm about the man’s multiple registrations with the fund.

The court ruled that the man did not have to repay the salary for the period before he called in sick but must repay the wages he received while on sick leave from Wooncompas and Mooiland.

Ибо нефиг работать в штате xD

Знаю пару челов в Польше кто В2В берут сразу по пару фуллтаймов, вообще без проблем) Ну и по ФОПу в Украине тоже это не ново. А вот кста на пару работ в штат устраиваться реально стрёмно. Проверят легко

А вот кста на пару работ в штат устраиваться реально стрёмно. Проверят легко

из того что я знаю за евро зону там основная проблема с соц. гарантиями скажем тебе гарантирован _оплачиваемый_ отпуск 37 дней в году а если у тебя 3 работы то сколько _оплачиваемого_ отпуска тебе гарантировано? тоже 37? или 3 по 37?

потому те же ж немцы чтобы грести бабло не выдумывают немецкий велосипед а тупо регают контрактора «консультанта» и педалят до посинения именно как «консультант» ни чего личного просто бизнес

ЗЫ: туда же ж делают я знаю бельгийцы разные с нидерландийцами

ЗЫ: за шведийцев не знаю ))

пропорционально часам по контракту. Если официальные 2 пол-ставки, то и будет 2 официальных полу-отпуска

Ну от береш одночасно або навпаки вперемішку
І працюєш на 2 а числишся на 3х

На больничном на 2х работах, при том работать на 3ю? Ну это и впрямь слишком хитрожопо

Оптимізація
А як гарно піде гребний ботик і галеру

Если его устраивает, работодателей устраивает всё хорошо. Если не устраивает, каждый может прекратить

Ну гарний сисадмін працює добре якщо йому нічого робити, так він і на 10 роботах може бути :)
А ось з розробкою складніше, більше завдань зазвичай

За версією доу це лох якийсь червоноокий

Стільки мідлу на одній роботі дають

Це для людей, які не можуть заробляти на одній роботі нормально. Бо деякі люди (нажаль, це не я) стільки заробляють на одній роботі — без зайвого стресу з трьома роботами.

В цього чувака якраз менше стресу буде, чим в його колеги Node.JS 48-ми років з зарплатою $250K. І спати краще буде — job insecurity називається.

Ну зараз ладно, кризис, і правда можна залишитись без роботи.. місяця на два-три-пять в найгіршому випадку. А з 2010 по 2021 треба було лопатами відбиватися від рекрутерів!! Який job insecurity?

Ну зараз ладно, кризис, і правда можна залишитись без роботи.. місяця на два-три-пять в найгіршому випадку.

Так на заході у всіх іпотека до пенсії (і у статті про це згадано, чуваку 50 років а іпотеки виплачувати більше його річної ЗП).
Тому місяць-два без роботи це вже дуже напряжно.

Хаха, за 5 місяців криза не проходить (це про глобальну економічну, не війну). 1-2 роки в кращому випадку, автору буде вже 50.

Там або менеджменту глибоко чхати на утилізацію, або Джозеф настількі цінний, що його оверестимейти не помічають :)

Порою, людина може навіть не робити САМА овер-естімейти. Можна давати точний. В мене є знайомий, котрий у ковідні часи був мідлом в декількох компаніях node.js розробником.
Як він казав:
«Коли команда згідно Agile оцінює таску в 3 дні, а ти один хто каже, що зробиш за день, ставлять естіймейт в 2-3 дні. Це відкриває вікно можливості запилити таск за день чи пару годи і наступні дні на мітингу говорити про статус апдейт і перед дедлайном пушити реквест. Вільний час можна витратити на себе або ж на іще один такий самий проект з таким же Agile. В більшості компаній від тебе чекають результат, тож якщо справно делівериш — запитань не виникне»

Знаємо ми ті естімейти на 60% менші ніж у інших членів команди. Завжди щось десь провтикується.

Абсолютно згідний з вами. На моїй практиці були випадки, коли я оцінював задачу в Х а команда Х + У.
Були моменти, коли я відверто був радий, що в мене був ось той + У

Да немає у нього оверестімейтів, навпаки. Його естімейти кращі, ніж у інших співробітників. Тому Джозеф дуже цінний співробітник для керівницства та РМ-ів: таскі виконуються, тікети рухаються!
З верогідністью 90% Джозеф аутсорсить код в Індію або Китай, де замість нього одного працює невеликий ІТ-відділ.
www.bbc.com/...​ourcing_himselfself_china

От цікаво, а як такі люди дейлі мітинги обходять або коли полетить все і одночасно.

Треба морозитися/відмовлятися від дейлі мітингів одразу ж (разні є стратегії, особисто я вважаю що дейлі мітинги збирають менеджери які не взмозі самостійно усі коменти з Джири почитати, і хочуть щоб їм усе це на мітингу розповіли, тому треба зразу таких менеджерів ставити на місце). Тоді далі можна буде простіше розподіляти час між роботами.
Коли полетить одночасно — ну сідати фіксити там де платять найбільше. В гіршому випадку звільнять, залишиться ще 2 роботи. Мені здається тут стратегія в тому щоб не найматись туди, де ти є ключовим співробітником, тобто якщо все полетіло — не на одному тобі все зав’язано.

Треба морозитися/відмовлятися від дейлі мітингів одразу ж

Одразу ж звільнять, ділов то

Треба морозитися/відмовлятися від дейлі мітингів одразу ж

Якась неймовірна історія для контори, де я працюю. Бо усі мітинги, їх типи, періодичность і т.п. визначаються і погоджуються всією тімою для всіх членів тіми. Конкретна людина може колись пропустити мітинг через поважну причину. Та і це ж, наче не для менеджерів.

Я взагалі дивуюсь де люди знаходять такі ідеальні проекти без мітингів. Ще й нагинають тімліда щоб таски описував настільки точно, що не потрібно уточнювати ні з ким. А нолидж шейрінг відбуввється через пулреквести мабуть.

Можу припустити, що мова там про ситуацію, коли тіма повністю складається із українців, а з замовником спілкується тільки BA/PO. То, може, тоді і можна натрусити щось. Але якщо це аутстаф з розподіленою командою, де усі працюють по скраму, то гуд лак розказати їм як треба жити.

Ну кожна компанія має свою культуру) У мене дейлі всі в Slack відбуваються)

І всі уважно читають? Чи то тільки формально щоб скрам мастер взнав про прогрес? По еджайлу всі типу мають бути в курсі всіх змін.
Якщо у когось блокери то теж письмого обговорюєте як вирішити? Ефективно виходить?

У нас якщо це дійсно потрібно — то так, ті хто присутній в чатику уважно все читають. Якщо ж вони читають не уважно — то і мітинг вони точно також пропустять повз вуха.

А у вас блокери чекають до дейлі? Тобто якщо дейлі в 11, а у Васі в 1130 виникає блокер, він просто сидить до дейлі і каже я тут заблоканий, прогресу нема? Дейлі то просто зручний для external parties формат, для команди є більш швидкі канали комунікації.

Скрам мастеру взагалі нащо знати прогрес? Це роль, яка дивиться щоб скрам не ламали, а не прогрес трекає)

Тобто якщо дейлі в 11, а у Васі в 1130 виникає блокер, він просто сидить до дейлі і каже я тут заблоканий, прогресу нема

Саме так, а ти думаєш як той автор на трьох гребе?)

Мій комент був про те, що дейлі не потрібен ні для чого. This meeting should be a chat message.

Саме так, а ти думаєш як той автор на трьох гребе?)

Працює 3х стандартна година в день + деякі мітинги і вигорає, очевидно:)

Я читаю, за інших не знаю) Людина так само може і не слухати мітинг. Якщо типу блокери? У нас хіба блокер може бути коли треба очікувати відповідь від зовнішньої компанії, яка інтеграцію помагає робити, а dcsі інші питання швидко вирішуються в середині, дейлі для цього не тре.

Ви так кажите наче на дейліках всі тааак уважно слухають, а ще й розуміють про що воно там. От типова ситуація прийшли дві людини на проект і потрапили в одну тіму, але працюють над різними частинами функціоналу їм не те що дейлік не допоможе їм не завжди окремий мітинг сильно допомагає бо деталей багато і вони не завжди перетинаються між собою.

Шукати треба малі та середні проекти, а не ентерпрайз гівно. Все життя чудово працював без мітингів. Але ось на останньому проекті, який був стратапом та побудований з нуля, і чудово розвивався останні декілька років без жодного мітінгу, після продажу частки новим інвесторам — прийшли ефективні менеджери, скажемо так, зі сходу — і одразу притягнули з собою культуру мітингів. Я погодився на weekly мітинг. Один раз в тиждень можна ще потриндіти.
Стосовно опису тасок — якщо є питання, а вони завжди є, то завжди можна це обговорити викоритсовуючи пошту чи месенджери. Навіщо для цього мітинги збирати кожного дня ?

Навіщо для цього мітинги збирати кожного дня ?

Я не про мітинги загалом. А більше про регулярну комунікацію без якої ніяк.
Наприклад виліз баг на продакшині, тімлід мені пише давай джойнся в колл бо потрібно розібратить. А ти такий — соррі не можу(бо зайняитий на іншому фултаймі таким же наприклад). От як це все люди обходять?

Ну а якщо виліз баг на проді, а ти в кінотеатрі сидиш, або в метро там — як це обходити ? Окрім як — соррі не можу. Тому якщо ми обговорюємо в контексті декількох робіт — то не найматись туди, де ти ключова особа і від тебе дофіга всього залежить, а туди де ти гребець один з багатьох, і якщо баг то хтось зможе тебе підмінити на деякий час.

Як все легко. В робочий час в метро, якщо баг то хтось підмінить. Точно не звільнять і не замінять тим хто в робочий час відповідає, а не катається по метро :)

В робочий час в метро

А что не так? Ну не в метро, а вышел в заведение покушать/пошёл в магаз за едой/поехал в больницу. В этом и кайф в ИТ, что не надо как на заводе отпрашиваться когда тебе куда-то надо. Зависит от проекта, конечно, но можно спокойно с адекватным подходом найти.

В этом и кайф в ИТ, что не надо как на заводе отпрашиваться когда тебе куда-то надо.

Це де не потрібно? Всюди відпрошувались хоча би просто написавши повідомлення що не буду доступний певний проміжок часу

просто написавши повідомлення що не буду доступний певний проміжок часу

Это называется поставить перед фактом. Говоришь: «Я сегодня иду в банк/везу собаку к ветеринару, два часа меня не будет».

Ага, будеш ставити перед фактом кожен день — так швидко і підеш шукати іншу роботу :)

Не, ну если ты второй/третьей работой угодишь в пересекающиеся митинги которые нельзя отменить, либо в компанию которая не умеет в асинхронную коммуникацию, то проще сразу оттуда свалить и другую найти)

Чесно, скільки не працював, майже завжди баг на проді це просто баг на проді. Зазвичай, у моїх знайомих (щасливий що не мав такої фігні у досвіді), дзвінок для обговорення майже завжди робив менеджер, щоб просто ЩЕ РАЗ сказали що баг на проді, що його треба фіксанути, і щоб почути що його скоро фіксануть. Якийсь синдром у такої людини, не інакше. А девелопери зазвичай просто йдуть у requirements, читають як має бути. Якщо це не баг, то пишеш куди треба. Якщо це баг, то сів та й пофіксав, або написав кому треба щоб він пофіксав. Може в мене просто не було ще багів які треба всією командою «терміново обговорити на дзвінку», але я навіть не розумію що це мають бути за баги такі... Точніше я розумію що можуть бути такі баги, але щоб регулярно... Ну це, як то кажуть, крінж

Камон. Баг на проді це як приклад.
Крім багів ще відбувається:
1. Хтось з іншої команди переплутав якісь параметри в наший апішці і ти йдеш розбиратись бо він «заблочений»
2. Інший коллега питає по сервісу який робив я, але йому дали завдання щось там допиляти.
3. Прибіг куей і просить може маю колекцію до постмена.
4. Прилітає терміновий піар на ревю.

І так купу різного за день.

Що ж, мені ваші пункти просто «чужі». Скоріш за все бо я фронтендер, або що я майже завжди працював у стартапах до 20 чоловік. Типу піар ще так, бо може бути полісі у репо. А от інше, прям хз. На все це є автогенерація доки, або коментарі у коді. Кожен сервіс як описаний глобально, так і кожна функція зсередини також. Але ж знову, напевно просто маємо різний досвід.

Я працював тімлідом у команді де було десь ± так само. І це важко, бо не лишається часу на свою власну роботу :) Всі ці пункти не потребують негайної відповіді. Якщо б команда було розкидана по різних таймзонах, і кожен тіммейт мав би свій графік, то такого б не було)

Ну опис тасків і уточнення це одне, а дейлікі до зовсім інше.

От цікаво.
Ми деякий час працювали без ПМа. Тільки з лідом. Мітингів не було.
ТЗ по тасках майже не було. Працювали можна сказати інтуітивно :) Коли щось треба було з’ясувавти — питали в ліда. Робота якось рухалася.

З’явився ПМ. Призначив мітинги. На тих мітингах щось розказуємо. Але робота не стала рухатись швидше, ТЗ не покращилися, нічого не змінилося на краще.
Питання — нащо він (ПМ) потрібен?
Чи може це поганий ПМ?

Синтетичний прилипала
А лід то бригадир
Вам ще скрам майстра треба виділеного

Нажаль типова проблема росту компанії

у мене на проекті мало того, що дейлі, так ще і між командами QA мають в чатик статуси писати :D
зараз уже будемо не писати, а говорити, бо тільки 2-3 людини стабільно відписують про статус

а у адмінів є дейлі мітінгі? щоби що?

по другому потолок зарплаты программиста(5-8к$) никак не пробить. особенно если не везет со стартапами)

ну люди ж якось пробивають потолок?

Проблема в тому, що найти дві роботи на 5 — 6 простіше ніж одну на 10 — 12. Навіть по кількості пропозицій, я вже не говорю про вимоги.

Пробивають:
— більшою відповідальністю, що мало хто полюбляє, бо ти завжди комусь щось винен, в тебе немає вільного часу на «повтикать» й тд й тп
— сильно більшим досвідом. Який насправді майже завжди це просто збіг обставин — у когось проект переріс в крутий досвід, а у когось просто закрився. У когось крутий досвід повторився 5 разів поспіль, а у когось проекти закривалися 5 разів поспіль (підіймаю руку)
— якщо у людини тупо склад розуму інший. Так, я вважаю що як не дрочи деякі технології, комусь це просто стає зрозуміло і все, а комусь треба пів року з тим попрацювати щоб зрозуміти й запам’ятати. А комусь, достатньо пів року з чимось не працювати щоб взагалі нафіг забути технологію чи преславуті «алгоритми», бо їх же не просто треба знати й пам’ятати, треба щоб мозок зміг докумекати що от саме тут треба ось цей алгоритм (знову підіймаю руку)

Тож так, краще просто мати декілька «посередніх» робіт, де загрузка буде ті ж 8 годин, а грошова винагрода буде балувати й давати можливість потім рік не працювати якщо буде потреба.

Насправді, декілька робіт це ще й краще, бо у часи кризи майже 0-ва вірогідність що всі ваші проекти закриються. А ще, коли проект відверто задовбав, можна просто піти.

у когось проект переріс в крутий досвід, а у когось просто закрився.

А досвід, отриманий при роботі над проектом випаровується при його закритті чи як? Наврядчи в NDA прописано «негайно забути все що ви робили по закінченню контракта».

А я що сказав що при закритті такий розробник стає рибкою без знань? Знання є, питання в якості знань. Щось зварганити це одне, а зварганити і щоб воно 5 років на проекті пожило, це зовсім інше.

Також, удачі отримати крутий досвід на проекті який закрився через рік після запуску. А то й раніше. Пів року мінімум зазвичай відходить просто на те щоб команда налаштувала процеси, створила хочаб якусь морду й запилила хоч частину функціоналу, яку вже можна юзерам показувати (не маю на увазі команди з 50+ девів і бюджетом на «проект з нуля» в пару мільйонів мінімум).

І звичайно, я не мав на увазі проекти яким 10 років, але от ви прийшли і за пів року він закрився. Ви перший місяць витратите на онбордінг. Другий, а то й третій на легкі задачі, і тільки потім отримаєте хоч який овнершіп над фічами. Тож може якийсь досвід і отримаєте. Хоча якщо проект так закрився, то останні пару років він мав би тупо виживати, то ж хз що там цікавого.

І так, щоб вже точно не можна було придратись, звичайно є проекти на чистий науковий R&D, де з першого місяця вже можна робити якісь відкриття, і додавати їх в свою копілку «крутого досвіду». Але чи багато таких кейсів? Тут хоча б один побачити.

А досвід, отриманий при роботі над проектом випаровується при його закритті чи як?

запросто, звісно не моментально, але мабуть описується як напіврозпад елементів чи подібне щось

причому чим більше цікавить щось поза роботою, тим більший тиск на міск і він охотніше вичищає те, що не перетрусюєш у памяті регулярно

ніколи такого не було і от знову

Звичайно, кому це потрібно так і працюють.
Гарно, якщо це можливо і не шкодить якості виконуваної роботи за основною посадою.

Network Engineer — то хто, на хлопський розум?

Сисадмін тільки по сєткам

З 5 годинами на тиждень за 120k на першій роботі, так кожен зможе :)

В гігантах ІТ є NOC. Якщо заскочити на злагожений проект — то як L2 сиди закривай тікети і роби репорти менеджерам.

L2 ще та дрочильня, особливо, якщо є SLA — забагато стресу

У мене буд досвід, коли частина команди, яка офіційно називалася Network Engineer, займалася залізом — замовити щось згорівше, підготувати зміни в новому роутері, написати процедуру для L1. Їх рідко включали в ескалацію, бо цілі стойки рідко горіли.
Трохи наглості, знання бюрократії, везіння — то так, можна то все зробити за пару годин на день.

Фул-тайм робота — це 40 годин, менше — це не фул-тайм.

Фултайм робота, це коли треба репортати 40 годин на тиждень)
Feel the difference ;)

Одна full-time робота на upwork = 3 роботи фул-тайм на галері

Судячи з усього в цьому і фішка. З кількох робіт його звільнили ? З однієї з трех, ну так піде в ще одну не велика і проблема виходить. Так ділову репутацію звісно таким чином знищує, та за цей час заробить бабла. Скажімо Ілон Маск чи Марк Цукерберг чи Дональд Трамп — взагалі не переймаються репутацією, вони мільярдери. Справа в тому що капіталістичне суспільство переймається лише одним показником — бабками. Тих хто дофіга вкалуює, а при цьому не має чим заплатити за власне житло таке суспільство — зневажає, така людина має назву лох. Хитрий бізнесмен який усіх зумів надурити, за Паніковським — усіх зумів спочатку за дешево купити, потім продати, потім викупити і знову продати — але вже дорожче, навпаки стає культовою особистістю. Звісно як влада не спіймає ша шкірку, що десь порушив закон, як скажімо Аль Капоне не сплатив податки.

Я впевнений, що причина такого перформансу в більшості випадку просто лінь.

100п в нього кілька роз рабів на аутсорсі)

Вангую — банально ходить на мітинги до трех команд з аутсорсу. Зазвичай таких співробітників клієнт наймає, щоб у нього була впевненість, що галера вендор його не кине. Як виявляється часто, кидають якраз зовсім не галери — частіше самі галери клієнти кидають.

Якби він отримував стільки на одній роботі — було б круто.
А так — черговий лузер.

А ти стільки отримуєш будуючи в Талліні ? Вангую і на роботі доводиться працювати, в дебагері сидіти, деплоїти на енви тощо, окрім перевіряти як там аутсорсери працюють на американьску компанію — чи вони раптом не кидають ту компанію, видаючи джуніорів за сініорів. А так чувачок виходить просто заповнив робочий тиждень. От що дійсно, скоріше за усе він порушив одразу 3 полісі про нерозголошення комерційної таємниці, тобто як розкриється він може отримати одразу три судові позови. P.S. А сенс статті усе той самий — капіталізм це про гроші.

Ну, я отримую __достатньо__ грошей, не всираючи своє життя в роботу: залишається відчутно більше часу\енергії аніж у того лузера, я це гарантую. upd: і да, не в Таллінні, а попиванючи vinho verde в португалії, це тріпл він же.

От подивись, він проміняв ~120k з фанастичними умовами
> Джозеф сказав, що він працював лише чотири-п’ять годин на тиждень «фактичної роботи» на своїй посаді
на
> він зазвичай працює приблизно 40 годин на тиждень на своїх трьох роботах

Цей рукожоп не зміг утилізувати 120k + купа вільного часу для повноцінного життя яким повністю задоволений, цього соромитись треба.

+ купа вільного часу для повноцінного життя

А що таке по твоєму повноцінне життя?
Якщо чувак захоплюється своєю роботою і йому від життя майже не треба нічого крім мищі та клави? І він повністю реалізував свої потреби та потенціал працюючи нормальних 40+ годин на тиждень.
Якщо людина задоволена своїм життям як можна вважати його життя не повноцінним?

Стоп, там чувачок сказав як є, йому 48 і він має фінансові складнощі, треба платити іпотеку за будинок. І він за рік зайчизму зумів закрити судячи з усього як за 5 років. Якщо мислити здраво — то це звичайний бізнес, чувак пішов на ризик щоб заробити. Міг створювати стартап наприклад, або перейти в MAANG. Вирішив ризикувати саме таким чином. За великим рахунком чуваку залишилось усього 12 років до пенсії, тобто час у нього дуже лімітований. Думаю нам усім про це треба замислитись.

Здоров’ям, репутацією, часом з сім’єю та собою.

До суду можуть подати, якщо наприклад порушував NDA. А там хто зна в Техасі, можуть і образитись та по заповідям Самуеля Хьюстона — просто пристрелити, а може навіть лінчувати.

Мабуть не було прецедентів по суду, схоже це дуже популярна штука в США зараз overemployed.com :)

Так де він всирає, перечитай статтю. Мужику на одній роботі не було завантаження, він вирішив за звичаєм свічнутись. Його приятель вмовив на зайчим (як я розумію якийсь менеджер, який вирішив, що краще хай у нього буде зайчик на один день в тиждень ніж шукати заміну на перегрітому ринку). Таким чином чувачок дійшов аж до трех робочих місць, де отримує по три зарплатні за стандартний 5 денний робочий тиждень із 8 годинами. Звісно якщо працювати програмістом в такому режимі — дуже скоро стане фізично погано, та скажімо якимось DevOps в добре працюючих інфраструктурах які здебільшого стабільні, або архітектом із сапорту де завдання чувачка — зробити наганяй аутсорсерам коли хтось занадто довго фівксить баг, виходить без проблем. Насправді є дофіга галер, де на одну людину вішають одразу по декілька проектів на одну ставку. Це було дуже розповсюджена в нульові, звідки і йдуть усі тули із таймрепортінгів — вони треба щоб виставляти клієнтам інвойс за відпрацьовані години. Коли людина задіяна одразу на декілька замовлень (проектів) то треба якось розділяти. Щоправда там від шефа залежало, міг бути жлобом, що за це не платив — типу і так нехай радується, що взяли в ІТ, міг навпаки платити затребуваному спецу за декілька проектів більше, ніж скажімо джунам які були лише на одному. Звідки і пішло сарафанне радіо куди йти працювати, а де краще оминати, що переросло врешті в DOU та врешті і в сироварню.

борги платять тільки труси

Якщо я розумію статтю вірно, то чувак не дуже то і напрягається на трех роботах одночасно — та отримує одразу 3 зарплатні. Це дозволило дістатись середньо статистичної сініорскої зарплати в Долин. Можна звісно перейти кудись у MAANG, у тижні 40 робочих годин — а там будеш працювати усі 60 це коли не напряжний тиждень, що буде нечасто.

Не напрягаеться на кожній окремо, але працюючи на всіх трьох — напрядається і навіть доводиться інколи овертаймити.

Плюс постійні стреси, а вдруг на одній із робот буде завал і треба буде тиждень-другий активно працювати? Що на інших робити? А вдруг мітинг на двох одночасно? Треба жонглювати тайм менеджментом, лапшу постійно менеджерам вішати, тримати в голові що, коли, якому менеджеру сказав. Той ще стрес, щоб хто не говорив.

Короче на одній нормальній сінйорскій позиції він міг би стільки ж заробляти, і напрягався б більше. Інше діло що він Network Engineer, а там зарплати менші, і 300к для Network Engineer це мабуть дохрена.

Дивись, Ларі Пейдж та Сергій Брін взагалі інколи з’являються на роботі, коли в них виникають якісь проблеми. І за це їм платять мільйони доларів на рік, хоча свого часу прийшлось багато чого видумувати, наприклад писати софт для перебросу файла пошукового індексу з датецентру Сан-Франциско в Нью Йорк в ночі, коли майже безкоштовний трафік, розбивши файл на бакети — а таких менеджерів файлових закачок ще не існувало. Таким чином не довелось сплачувати провайдеру півтора мільйона долларів за трафік. Дехто працює багато — а дехто головою.

В 2021 році була ще така стаття «Как я искал работу в США во время пандемии, подался на 200 вакансий и получил оффер на $380K»
dou.ua/...​b-in-usa-during-pandemic

а що з тим чувачком не так? таке полотно тексту, завтра буду читати про його шлях

Є така Віка Пижик Бородіна

Бере 15 к

Та стаття її реклама
Чувачок пройдисвіт

PS
У Вікторіїї цікаві ніздрі

Цікаво чи він ще там працює. Roku провів лейофф також.

Судячи з LinkedIn, вже не працює.

якраз в березні був лейофф. завжди буде попит якщо цінник адекватний. як у цього network engineer.

Підписатись на коментарі