Завдання на літо: книги, пісні, ТВ-шоу та Білл Гейтс

Пам’ятаєте, на літніх канікулах в школі завжди давали літературу для самостійного читання? Хтось її любив, хтось — ненавидів, але зараз більшість пригадає з ностальгією.
Тож обговорімо, що б ви самим собі порадили прочитати або послухати на літо!

І почнемо з добірки від Білла Гейтса!

Цьогоріч я пропоную лише дві книги — один роман і одну наукпоп книгу — а також мікс іншого контенту, який мені сподобалися останнім часом. Зокрема телесеріал, дія якого відбувається в Данії, а також кілька пісень, які у мене ротуються в плейлісті.

1. «Завтра, завтра, завтра», автор — Габріель Зевін. Цей роман розповідає про двох друзів, які виросли, граючи в Super Mario Bros., а потім, у коледжі, почали разом створювати власні ігри. Історія дуже нагадала Гейтсу його дружбу з Полом Алленом і нашу спільну роботу в Microsoft. «Завтра» була однією з найгучніших книг минулого року, і легко зрозуміти чому. Зевін — чудова письменниця, яка змушує турбуватись про своїх героїв.
  2. «Народжений у темряві», автор — Говард Френч. Френч, журналіст африканського походження, кидає виклик стандартним західним описам історії континенту. Це було далеко не бездержавне та примітивне суспільство, коли прибули європейці. Насправді, пояснює він, різні африканські королівства заснували міста-держави, які конкурували з європейськими з точки зору політичної організації, військової могутності, торгівлі, мистецтва та досліджень.
  3. «Уряд» (Borgen), серіал від Netflix. Названий на честь палацу в Копенгагені, де базується уряд Данії, серіал розповідає про (вигадану) першу жінку-прем’єра країни. «Уряд» цікавий понад усе, але я також багато чого навчився, переглядаючи його.

Також Гейтс ділиться плейлистом Spotify із багатьма улюбленими треками. Ви знайдете в ньому все: від Біллі Холідей, Ната Кінг Коула та The Beatles до Vampire Weekend, Adele та U2.

Діліться й ви своїми порадами на літо в коментарях!

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

«Уряд» — це, я так розумію, аналог нашого «Слуги народу» ?

Підписатись на коментарі