Мелінда Гейтс вважає, що до розробки AI потрібно залучати більше жінок

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Оскільки Silicon Valley та увесь світ працюють над розвитком штучного інтелекту, Мелінда Френч Гейтс, колишня дружина Білла Гейтса, б’є на сполох, що до розробки цих технологічних інструментів потрібно залучати більше жінок.

Філантропка і давня захисниця прав жінок висловила велику стурбованість. На її думку, нинішні перегони із розробкою штучного інтелекту і поспіх запровадити цю технологію в якомога більшій кількості продуктів в кінцевому підсумку вплинуть на жінок.

«Я дуже хвилююся, тому що у нас знову ж таки недостатньо жінок, які є комп’ютерними науковцями та мають досвід роботи зі штучним інтелектом, — сказала Мелінда Гейтс журналістам з CNN. — А без цього ми внесемо упередження в систему».

Розробники штучного інтелекту вже давно переймаються здатністю чатботів розповсюджувати упередження, особливо щодо жінок і людей різних рас. Нове покоління генеративних інструментів штучного інтелекту, як-от OpenAI’s ChatGPT і Dall-E, навчається на величезній кількості онлайн-даних — тих, які часто мають ті самі упередження, що й люди.

«Системі потрібно враховувати точки зору всіх людей, оцінювати суспільство, і, відверто кажучи, бачити світ таким, яким він є. Ось чому жінки в розробці та на керівних посадах — це життєво важливо», — додала Гейтс.

Тим часом деякі дослідники в цій галузі висловлюють нові занепокоєння — проблема в тому, що ШІ може поширювати упередженість і дискримінацію в набагато більших масштабах і з меншою підзвітністю.

Раніше ми публікували лист Білла Гейтса щодо розвитку штучного інтелекту. В ньому він писав, що розробка штучного інтелекту є «такою ж фундаментальною, як створення мікропроцесора, персонального комп’ютера, Інтернету та мобільного телефону».

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Вважаю шо до розвитку АІ має залучатись більше компетентних розробників, без квот на вагіну, чи член, чи все разом

Хотілосяб уточнення: мова про залучення більшої кількості людей які від народження мають жіночі статеві ознаки, чи про тих, що ідентифікуть себе як жінка?

Як розробник штучного інтелекту, висловлюю пані Мелінді свою глибоку занепокоєність.
Думаю, що їй треба звернутися в ООН із своїми побоюваннями, паралельно залучивши до процесу Амнесті Інтернешнл, Грінпіс та Червоний Хрест.

Нагадайте, а як саме пані Мелінда допомогла українським жінкам які постраждали від російської агресії?

Якщо хтось вважає, що цей меседж не має відношення до теми, то ви праві.
Цей меседж покликаний вчергове звернути увагу, що подібних активістів та перерахованих вище організацій в принципі не цікавить вирішення якихось конкретних важливих нагальних питань. Їх завжди цікавить як краще примазатись до хайпової теми і як на цьому збільшити статки свого фонду.
Думаю, що останні півтора року мали б відкрити вже очі всім на це.

Якщо хтось із подібних активістів висловлює думку, яка вам подобається, то не варто зачаровуватись, їм на вас пофіг, це просто співпадіння, просто ви їх цільова аудиторія.

Є старий анекдот на цю тему. Самому його писати лінь, тому тримайте копіпасту.

В консерваторию по классу скрипки на 10 мест 100 претендентов:
10 евреев и 90 русских. Собрался ректорат, решают, кого взять, чтобы
по справедливости.
Проректор 1: — Надо взять 10 русских.
Проректор 2: — Надо взять 9 русских и одного еврея.
Проректор 3: — Надо взять 5 евреев и 5 русских.
Проректор 4: — Надо взять 9 евреев и одного русского.
Все: — А кого же, надо брать?
Ректор: — Тех, кто лучше играет на скрипке.

Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

Люди навчили ШІ ідеям, які ж самі і згенерували протягом тисячоліть, а тепер за допомогою ШІ ніби дивляться на себе зі сторони і розуміють, які ж вони (ми з вами) все таки тварини, а не homo sapiens. Щоб ШІ, побудований на базі знань і поглядів людства був кращою версією нас — треба не його фіксити, а себе в першу чергу. Тоді це покращить атмосферу в інтернеті і в генерованих нами даних, а це в свою чергу покращить і погляди ШІ.

Намагатися покращити ШІ без того, щоб спершу покращити себе — це як сказати дитині: «Роби не як я роблю, а як я кажу». Ні, це так не працює. Доки людство не стане краще, ШІ не стане краще також (з етичної точки зору). І цього навіть 100% жінок-розробниць не змінять, і жінок на керівних посадах, і взагалі якщо всіх чоловіків на Марс відправити, а лише жінок залишити розробляти ШІ, це не допоможе, бо проблема не в гендері ІТ-спеціалістів — вона в самій біологічній природі людини як виду.

Так тут, здається, і не про якість результату роботи ШІ, а просто про банальне: жінок не ставлять на керівні посади там, де крутиться багато грошей. ШІ тут взагалі ні до чого.

в телеграм чатику «Малоизвестное интересное» прийшло:
«Жінки були, є і будуть на других ролях у науці»

... дослідження «The gender gap in science: How long until women are equally represented?» (статистика наукових публікацій 36 млн. авторів у 6К+ журналів та у 100+ країнах) journals.plos.org/...​1371/journal.pbio.2004956
— не лише зібрало унікальну статистику наукових публікацій за 15 років з 100+ STEM дисциплін (професійних спеціалізацій) у науці, технологіях, інжинірингу, математиці та медицині,
— але й побудувала динамічну модель трендів динаміки гендерного розриву з дисциплін та країн, що дозволяє прогнозувати майбутнє цих трендів;
— а на додаток ще й розробив візуальний додаток, у якому все це зручно вивчати: минуле, сьогодення та майбутнє lukeholman.github.io/genderGap.

Ну а резюме таке:
1) Незважаючи на всі розмови про рівні здібності та можливості, жінки були, є і будуть на других позиціях у науці. Найбільш жорстко це стосується фінансової математики, комп’ютерних наук і фізики, — тут жінок (їх публікацій) < 15%.
2) Дещо краще в дюжині, здавалося б, досить рівноправних дисциплін, типу статистики, кардіології або обчислювальної біології. І взагалі, — у всьому обчислювальному жінки на 2х ролях.
3) Історична та прогнозна динаміка такі, що, якщо не проводити спеціальних реформ, все так і залишиться, всупереч домінуючим уявленням, що жіноча рівноправність ось-ось станеться.

(от вона, трибуна для опінії)
моє скромне імхо: лгбт і фем перегини варті хоча б одного покаліченого(при відсутності означеного дискурсу) життя, тобто — якщо десь, колись наявність перегинів аффектнуло справжню заангажованість(або навіть — люту заангажованість) то воно варте того(в _середньому_ для соціуму)

що НЕ означає що не варто протистояти _індивідуально_ перегинам

хз чому я не телепат інтернетівський.

то воно варте того(в _середньому_ для соціуму)

чому варте?

що НЕ означає що не варто протистояти _індивідуально_ перегинам

чому не варто?

1. для більш софтовішого-гармонійного-ефективнішого соціуму
2. аби не плодити «володарок морських»

для більш софтовішого-гармонійного-ефективнішого соціуму

як вимірюєте софтовість-гармонійність-ефективність? В яких одиницях?

в самопочутті мемберів(пардон) та ширині спектру(не рівно інтенсивності) псих взаємодії їх

А це самопочуття у чому вимірюєте? В яких одиницях? Є графіки-таблички?

ага, сарказмізм
проти лома нема прийому окрім другого лому: а ви які одиниці вимірювання самопочуття використовуєте? щоб дані, так сказать, в форматі зрозумілому надати

Я нічого не використовую, це ж ви кажете про вартість/цінність. Якщо є вартість, її можна/треба якось виміряти. Якщо виміряти не можна, то все зведеться до оцінки такого рівня як www.youtube.com/watch?v=kJ3uMiUtwWQ

ні, шановний, ви самі озвучили одиниці вимірювання як сутність, — злив зараховано

стосовно цінності/самопочуття все досить просто: не знаю як це назив в акад середовищі, я це називаю критерій неповернення: якщо людина перейшла з соціуму/середовища А в соц/сер Б і їй стало так краще що повернення в А навіть не розглядається(і навпаки для Б->A) то от вам і відповідь про цінність-самопочуття(список привабливих для міграції країн тут обжовано — які там дискурси?); стосовно ж вартості: краще не прогавити одну розумнішу за середню темп жінку ніж втрати середнього(або <) рівня чоловіка(не кажучи вже про вгамування агресії усіх чоловіків і відповідно кращу взаємодію між ними) — чисто статистично частіше вмикатиметься тригер-сумнів «а чи не завернули ми Люсі саме через упередження?» а еквівалент цього — величина котра потребує концентрованого залучення соціального капіталу — наука, список ефективності науки, в релавентності до дискурсу, гадаю спроможні сформувати?

і, так, це все — всього лиш:

моє скромне імхо

вам никто не мешает:

— основать свою компанию по разработке AI решений
— вести ту кадровую политику, которую считаете необходимой на свои кровно отжатые

и мы все увидим

P.S.
маленький совет — не начинайте с батискафов, может неудобно получиться

маленький совет — не начинайте с батискафов, может неудобно получиться

робота з високим рівнем тиску

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

When a femininist looks in a mirror, do they see an equal woman or a better woman?©

Як розробник штучного інтелекту, висловлюю пані Мелінді свою глибоку занепокоєність.
Думаю, що їй треба звернутися в ООН із своїми побоюваннями, паралельно залучивши до процесу Амнесті Інтернешнл, Грінпіс та Червоний Хрест.

Нагадайте, а як саме пані Мелінда допомогла українським жінкам які постраждали від російської агресії?

Якщо хтось вважає, що цей меседж не має відношення до теми, то ви праві.
Цей меседж покликаний вчергове звернути увагу, що подібних активістів та перерахованих вище організацій в принципі не цікавить вирішення якихось конкретних важливих нагальних питань. Їх завжди цікавить як краще примазатись до хайпової теми і як на цьому збільшити статки свого фонду.
Думаю, що останні півтора року мали б відкрити вже очі всім на це.

Якщо хтось із подібних активістів висловлює думку, яка вам подобається, то не варто зачаровуватись, їм на вас пофіг, це просто співпадіння, просто ви їх цільова аудиторія.

Мелінда виявляється Біла не розполовинила, мільярдик туди мільярдик сюди перетерли поза судом

Вообще чим більше про Мелінду читаю, тим більше вона мені подобається, незважаючи на

Ось порився знайшов таки, хоча на фоні 7 лярдів в африку ета канєш

www.gatesfoundation.org/...​-grants/2022/03/inv044429

Якась дуже дивна сторінка, ні звіту ні банального опису на що пішли гроші і чи пішли взагалі.
Ну і виділити на таке лише мільйон доларів від такого фонду це просто смішно.
Це типу що, видати кожному біженцю по 0,5л газованої водички? На що ще може вистачити мільйона доларів?

ну шось та дали, але вигляда якраз як для галочки

як краще примазатись до хайпової теми

Мелінду більше турбує що «криза в Україні» зачепить афріку ¯\_(ツ)_/¯

Зі всією повагою, але кому-кому, а Мелінді певно глибоко плювати на вашу думку, вона її навіть ніколи не прочитає) це так, безвідносно до теми.
Хібі що підете кудись в твіттер і там спробуєте написати щось.

Само собою.
До того моменту, поки ти чогось не досягнув і не зробив щось значиме, абсолютно всім плювати на тебе і твою думку.

Але цей меседж все ж несе два тейки на які я хочу звернути увагу місцевої(а можливо навіть залетить кудись далі) спільноти:
0. Те, що їм плювати на реальні проблеми і всі такі заяви лише для піару та збагачення.
1. Саркастична іронія про те, як варто ставитись до проблем і заяв «вестернів», висловлювати глибоке занепокоєння і робити далі як тобі треба.

поки ти чогось не досягнув і не зробив щось значиме

І навіть тоді всім плювати. Не плювати тільки якщо в тебе багато грошей, бо тоді ти можеш впливати на маси людей як заманеться.

Якщо ти зробив щось суттєве і значуще, але не заробив на цьому грошей, то ти або дурний(і в такому випадку до твоєї думки неварто прислуховуватись) або, що більш вірогідно, не зробив нічого суттєвого і значущого.

Потрібен окремий закритий чоловічий анонімний форум де можна розслабитися та писати всілякі дурниці без страху бути осудженим за жарти

Бо напишеш щось жартома то потім жінки будуть пригадувати кожен раз

Приватні чати наразі ± вирішують проблему, хоча згоден, треба щось глобальніше.

Прикол в тому, що це нормально жартувати і питати різні штуки в публічному просторі в тому числі, тож..

Це абсолютно нормально і це одне з базових прав про свободу слова.

Звісно, до того моменту поки твоя свобода слова не починає завдавати прямої шкоди іншому, в такому випадку це перетворюється на агресію, що не є ок.

Але той факт, що ти вільно і будь-де не можеш висловити думку і задати запитання без того аби тебе обвішали ярликами сексиста/расиста/фашиста/ інші *-исти та *-фоби, це дійсно проблема нашого суспільства.
Набагато легше навісити ярлик і почати кенсилити ніж розібратися в проблемі і визнати, що ти був не правий.

Забудь про цей сайт будь ласка

Для тих хто не знає що там зараз на заході — в США дуже активна пропаганда квот і ідей, які до нас поки що не дійшли повністю стосовно жінок, LGBTQ±, так шо ці заяви ніщо інше ніж звичайне слідування сучасної лівої ідеології, бо це зараз гарно продається

Цікаво, як треба доводити, що працівник гей? Хоум відео дивитись за його участі?)

Подати в суд, якщо не взяли, simple as

У нас суди працюють по іншому тому у нас немає такої дурні. Наша дурня зовсім інша

уже, все, в США прийняли закон, тема скокожиться

щось там про квоти у каліджі

Особисто я завжди реджектаю жінок єкспертів з ШІ, ще на єтапі резюме, краще вже заплатити вдвічі більше але чоловіку. Тільки чоловіки, навіть якщо доведеться шукати місяцями а жінок буде купа претендетів! Вже сотні тисячі жінок єкспертів ШІ відсіяв на етапі резюме, хоч вони і просят в двчі менше ніж чоловіки, а працюють в двічі більше, та вдвічі єффективніше!

Також я в чятку вайт мейл привиледж домінант массонів рептилоїдів абьюзерів, інші члени секти всі так само блокують жінок, тож це наша таемна стратегія — проти усих жінок, усі ми звісно СТО, СЕО та техліди\архітектори що наймають, тож нічого жінкам вже не допоможе.

Відправ мені запрошення в чатик будь ласка

упередження в систему

Тут треба, щоб хтось пояснив як стать розробника чи його сексуальні вподобання впливають на модель ШІ. Здається мені, що правлячий клас менегерів-гуманітарієв не розуміє, як той ШІ створюється, але мріють про простий інтерфейс управління ним, щоб можна було виправляти «упередження в системі»

Ну так це ж Мелінда Гейтс. Це якби дружина Генрі Форда давала поради щодо проектування двигуна.

а хіба це не вона ризикнула і поїхала щось там 500 км на автомобілі, на якому навіть чоловіки не ризикували?

о!!! В будь-якому випадку, це суті не змінює. Там, де чоловіки злякались, жінка не спасувала. Що, як мінімум, дивно. Бо чоловіки завжди: еге-гей, а не попертись нам на драній козі через півсвіту.

Ніхто там не злякався, просто вважали ще несерйозним пристроєм.

А відчайдушні жінки були завжди. Чи не люди — щоб не було серед і сміливих, і розумних, і т. д.

Нещодавна дивився — от не знав що першою людиною яка у бочці сіганула з Ніагари — була жінка. Причому вона купу всього ретельно продумала, заради безпеки, а всі вважали що «баба здуріла», але має право на такє дивне самогубство. А в неї все вийшло! І без травм!

Питання просто в статистиці, і аналізу причин такої статистики...

До речі дружина Форда, займалася побутом і дітьми; вони так домовилися ще перед шлюбом. Якщо читати спогади Форда

Іншими словами — ШІ недостає «ідеологічного вірного знання». Треба щоб казав як феміністки, про патріархат і т. і. , LGBT+, і вимагав «компенсації народам Африки, які поневоленими збудували добробут Європейської цивілізації».

Про такі загрози й кажуть — зараз ШІ просто знає культуру людства як є, «з упередженнями», і трохі євроцентрично.
А в майбутньому може стати ідеологічним рупором власників. Брехати буде краще геббельсів с солов’йовими.

Та є вже і дослідження що — етичне виховання ШІ неможливе. Його завжди можна буде обійти. І поки не існує навіть гіпотез як такому навчити.
Тобто мрії зробити його надійно політкоректним, під існуючі правила — схоже марні.

Цікаво буде, як різноманітні активісти будуть вимагати навчити ШІ, «або заборонемо законодавчо!», спєци будуть розводити руками, а бізнес шукати варіанти перенесення датацентрів і обходу вимог

Я думаю цю проблему можна вирішити, якщо тренувати нейромережу лише на ідеологічно вивірених даних. Зараз цього не відбувається, тренувальні дані не проходять цензуру, через що нейромережа постійно лажає.
Якщо ж дані жорстко фільтрувати, то буде те саме, що з людьми. Покоління, які вчились в совковій школі, потім вузі, пройшли через піонерію, комсомол, можливо й партію, отимували інформацію від совкових ЗМІ, навіть через 30 років після розпаду совка не можуть змінити свою систему цінностей. Звичайно за винятком невеликого відсотка, який має навик критичного мислення. Але навряд чи нейромережа може мати навик критичного мислення, бо він розвивається якраз на протиріччях, які відсутні в ідеологічно вивірених даних.

Я думаю цю проблему можна вирішити, якщо тренувати нейромережу лише на ідеологічно вивірених даних.

Проблему ідеологізації, фанатичних вірувань вирішити за домомогою ще догматичніших даних?

Я щось не зрозумів про тушіння пожежі бензином.

Ну я говорю про теорію. Як представникам влади можна отримати покірний штучний інтелект, не здатний на «вільнодумство». Сам я, звичайно, не підтримую подібного підходу і не хотів би брати участі в подібному проекті. Але усвідомлюю, що влада різних країн рано чи пізно купить потрібних спеціалістів і отримає своє.
Тому дуже скоро очікуємо навалу «розумних» ботів, які аргументовано будуть розказувати нам про переваги «русского міра» чи китайського комунізму, рекламуватимуть Порошенка чи Зеленського, різноманітні церкви і секти, писати фальшиві відгуки про різноманітні товари та послуги (до речі, від останнього якраз найменше шкоди).
І вони будуть в рази краще ботів-людей, які через тупість та обмеженість дуже швидко переходять на хамство і образи. Ці не будуть хамити, ці будуть переконувати та агітувати.

Ну я говорю про теорію

Про яку? Я не зрозумів вас.

не здатний на «вільнодумство»

Так це ж і є загроза, про яку кажуть. І про яку я написав.

будуть розказувати нам про переваги «русского міра» чи китайського комунізму,

Ну так, я про це написав. Ви написали як цю реалізувати, втілити.

Ці не будуть хамити, ці будуть переконувати та агітувати.

Ну так, я ж і написав, «краще геббельсів з солов’йовими».

Може ви комусь іншому хтіли пояснити про що мова, про які загрози?

Я не зрозумів вас.

Ну тоді не бачу сенсу витрачати зусилля на набивання буков на клавіатурі. Я не ставив за мету вас в чомусь переконувати.

Жінок хтось не пускає в сферу АІ розробки?
Це найбільш хайпова сфера зараз. Вона росте такими шаленими темпами, що будь-яку лесбі-єврейку з півроку досвіду заберуть на АІ-проект з руками і ногами навіть в якомусь шовіністичному Ірані 😀

Робота з даними для ШІ, побудова моделей — це не тільки математика, а ще й креатив.
Гадаю, жінки можуть внести в цей креатив особливу хвилю, що відрізняється. Чим більше різноманітних моделей, тим краще.
Ось що мається на увазі.

Жінки відповідної кваліфікації мають такі самі можливості долучитися до розробки, як і чоловіки. У чому ви бачите проблему?

Я не бачу проблеми. Я констатую факт, чому цінні жінки, бо тут нижче сперечаються.

А ось — чому жінок-науковців в STEM та серед розробників так мало — це вже питання.
Я єдина жінка на 16 хлопців у своїй групі у політехнічному вузі.
Добре хоч, що у фізико-математичних ліцеях з роками бачу все більше дівчат. Це добрий знак.

А ось — чому жінок-науковців в тюрмах і каналізаціях і на фронті так мало — це вже питання.
Я єдина жінка на 16 хлопців у своїй групі у каналізації, де ми чинимо труби.
Добре хоч, що у ліцеях електриків з роками бачу все більше дівчат. Це добрий знак.

Не зрозуміла — ви з тюрми пишете? Чи з фронту? Чи з ліцея електрики?
На всі руки майстер(иня), як я подивлюся.

«Не зрозуміла»

Нічого, спробуйте ще через час, може вийде

Я констатую факт, чому цінні жінки

Чим, як доведена ця цінність?
Гіпотеза так, існує. Ця гіпотеза спирається на те що чоловіки і жінки різні(не гірші-кращі, а червоне й солоне), навіть у інтелектуальній сфері, і жінки можуть запропонувати інновації, які не можуть чоловіки.

Правда це contra фемінізму, з його gender equality...
Але якого політрука бентежать логічні протиріччя...

Чим більше різноманітних моделей

моделей в ІТ

А кто их не пускает в АИ?

Хотілосяб уточнення: мова про залучення більшої кількості людей які від народження мають жіночі статеві ознаки, чи про тих, що ідентифікуть себе як жінка?

Є старий анекдот на цю тему. Самому його писати лінь, тому тримайте копіпасту.

В консерваторию по классу скрипки на 10 мест 100 претендентов:
10 евреев и 90 русских. Собрался ректорат, решают, кого взять, чтобы
по справедливости.
Проректор 1: — Надо взять 10 русских.
Проректор 2: — Надо взять 9 русских и одного еврея.
Проректор 3: — Надо взять 5 евреев и 5 русских.
Проректор 4: — Надо взять 9 евреев и одного русского.
Все: — А кого же, надо брать?
Ректор: — Тех, кто лучше играет на скрипке.

Чатжпт міг би перекласти :)

Встречаются советский и американский дирижер.

— Правда ли, спрашивает американец, что у вас есть антисемитизм?
— Да вы что? Нет! У меня в оркестре аж шесть евреев! — возмущается советский дерижер.
— Да? А я у себя в оркестре евреев не считал, — ответил американец.

Вважаю шо до розвитку АІ має залучатись більше компетентних розробників, без квот на вагіну, чи член, чи все разом

це так не працює. там, де з’являються грощі — з’являються квоти на LGBTQ+W))

На прогресивних™ площадках за подібні пропозиції гарантовано отримуєш бан. Нині подібне вважається пропагандою расизму, сексизму і фашизму. І може ще щось. Я просто не встиг дізнатись які там ше слова є нині модними в неокомуністів :)

Я не розумію, як більша кількість жінок індженерів може вплинути на аналіз онлайн-даних. Чи не може це привести до упередженості на упередженості? Модель має навчатися об’єктивному аналізу, а не суб’єктивності різних груп. Яким чином буде визначено, яка група має правА, а яка — ні?

Згодна з пані Гейтс. І , навіть, не через гендерні особливості, а через спосіб мислення жінок. Вони мають більше аналітичних різнобарвних думок щодо вирішення питань, і це може бути потрібно для АІ. Це не тільки логіка, а ще й нейрони, які мають навчатися неоднобоко.

Вони мають більше аналітичних різнобарвних думок щодо вирішення питань

— якийсь сексизм. Якби таке написав чоловік, то б його закенсилили одразу

У вас тут купа чоловіків пишуть сексистські коментарі, не тільки під цієї статтею, а під кожною, де мова йде про жінок в розробці. І нічого, не закенсилили, купа лайків. Зато єдину жінку, що прокоментувала, затюкали.

Але це ж сексистський коментар!? Чи то інший, правильний сексизм?

з тим, що твердження не вірне, я й не сперечаюсь.

То ви визнаєте, що підтримуєте сексистські коментрії і є сексисткою таким чином?

Але ваш коментар не оправдовує дану фразу. І я не бачу у свому коментарі ні сексистського, ні тюканського. Жінки у розробці чудово ламають стереотипи про себе своєю працею і кваліфікованістю, а ще є жінки, які створюють ті упередження. Аналогічно чоловіки. Ваша відповідь була б іншою на мій коментар, якби я був жінкою і залишив таку ж першу ремарку?

а через спосіб мислення жінок

Припущення, що в жінок є якийсь спосіб мислення, відмінний від _.

купа чоловіків пишуть сексистські коментарі

Это позитивный сексизм

Ось чому жінки в розробці та на керівних посадах — це життєво важливо

Я в цьому не спец але ж валідацією та верифікацією при навчанні AI на датасетах займаються люди за копійки, а не керівники. Чи ні?

P.S. Я в жодному разі не заперечую необхідність жінок на керівних посадах і розробці. Питання тільки до причинно-наслідкових звʼязків в конкретному випадку.

Зв’язок лише в грошах. Навіщо жінкам не керівні посади?

Як на рахунок лгбт±?

Думаєте, серед розробників-чоловік їх немає?

а квот нема! час виправляти

Підписатись на коментарі