Чому надати перевагу — факультету чи спеціальності?
Вітаю! Потрібна порада.
Обираю спеціальність для вступу в київський ЗВО на ІТ фах, в КНУ або КПІ (не принципово). Виходячи з аналізу ринку і власних уподобань, а також конкурсного балу НМТ, вибір іде між спеціальністю 121 «Програмна інженерія» на факультеті КПІ, який, скажімо так, не користується авторитетом саме в ІТ, і 123"Комп’ютерна інженерія" та 126"Інформаційні управляючі системи та технології" на авторитетних ФІОТ та ФПМ КПІ.
Я так розумію, 121 , виходячи з програми, більш пристосована до нашого ринку, де більш затребувані прикладники і веб-програмісти, ніж системні програмісти та фахівці з управляючих систем.
Тому у мене дилема: або вчитися на авторитетному факультеті, де рівень знань гарантований, але на ходу перевчатися і переходити в іншу галузь, або відразу вчитися на гарантовано затребуваний фах, але з поки що незрозумілим рівнем навчання на неавторитетному факультеті.
Що порадите?
(Прошу з порадами «не потрібна вища освіта» або «поступати за кордон» не турбуватися. МЕНІ вища освіта потрібна і вступати буду до КПІ або КНУ, це не обговорюється)
37 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів