Кандидати, які пишуть Kiev замість Kyiv, хто ви?

В п’ятницю відкрив пару вакансій (1 і 2), за вихідні прилетіло під сотню резюме.

Декілька людей (точно нарахував 3-4) в резюме написали Київ англійською через ie.

Хто вони? Чому вони, українці, в 2023 ще пишуть Kiev? Це після того, як москалі першим ділом забрали літеру і в Маріуполі після захоплення. Що ще має статися, щоб в них щось помінялося в голові?

Як це пояснити?

Какаразніца?

Чи настільки тупі що не знають що це трохи недоречно писати по російському в 2023?

Чи просто ватніки, які не признають Україну і боротьбу бути незалежними від москалів?

ПС: Що цікаво, майже всі вони є студенти і відповідно мають нову версію резюме. Не можна сказати, «я написав так ще до 2014 і забув поміняти».

👍ПодобаєтьсяСподобалось23
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

1. Краще писати українською з помилками, аніж досконало російською.

2. Хто цькує «недостатньо україномовних» за їх помилки, акцент, суржик і східняцькі діалектизми, той є пихатим ідіотом.

_____
Якщо ви народилися на Галичині (яка на кількадесят років менше була в складі СРСР) і у вашій родині завжди розмовляли українською, то є добре, але в тому немає вашої заслуги. Якщо ви народилися на Слобожанщині і з дитинства розмовляли переважно російською, то в цьому немає вашої провини. Важливим є те, що ви робите зараз. А топік-стартер сіє розбрат між українцями. Не треба так.

Коли псу немає чим зайнятись, він починає лизати собі яйця.

Використовувати російську мову != підтримувати російську агресію.

Ви маєте повне право в свою контору брати кого забажаєте, але ваші спроби представити російськомовних співгромадян як дурнів або посібників агресора, роблять ведмежу послугу всім українцям. Такі ідеї сіють розбрат і роблять нас слабшими як суспільство. Сила та організованість горизонтальних зв’язків суспільства — це чи ни єдине у чому ми тотально переважаємо москалів. Мовосрач — то є забавка мирного часу. А коли йде війна, — кожен хто не проти вас, той за вас.

прилетіло під сотню резюме.
Декілька людей (точно нарахував 3-4)...

«Шановна фабрика сірників! Я рахую сірники в ваших коробках вже багато років — і от їх то 59, то 60, а іноді навіть 58! Ви там зовсім всі подуріли?»

Як це пояснити?

Дуже просто пояснити: вам нема чим зайнятись. Можливо, ви лузер. Перегляньте свої пріоритети в житті.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

А що треба писати в джині для ремоут роботи?

Ремоут будь звідки

Яка країна і місто?

Як будуть розрізнятися написання Кийова?

uk.m.wikipedia.org/wiki/KyivNotKiev

Якщо для когось такі речі пофігу, то йому пора піднімати рівень своїх знань в цій сфері. Мені особисто дико читати подібні коментарі в наш час.

Вкраїнська айтішечка зараз вже на жаль далеко не апофеоз цивілізованості...

Таки більшість коментуючих не зрозуміли суть. Мова не про російськомовність, як таку, звісно, не всі відразу можуть перейти (хоча, є такі, які й не працюють в тому напрямку, того не розумію), і не в недосконалості української.

Мова про те що людина свідомо пише назву столиці російською транслітерацією, проти якої давно боряться. Як ми можемо вимагати, щоб американець писав «Kyiv», якщо самі пишемо «Kiev»? Це питання загальної освіченості, в кінці кінців. Якщо людина на чула про кампанію «Kyiv, not Kiev», то до неї є питання.

Грамотний українець зараз ніколи не буде писати англійською Kiev, незалежно від мови, якою розмовляє.

Мова про те що людина свідомо пише назву столиці російською транслітерацією,

Слабодоказуемо

Грамотний українець зараз ніколи не буде писати англійською

граммотніх людей в целом не очень много, а тех, кто разбирается в особенностях транслитерации — еще меньше

В смислі слабодоказуємо? А як він пише, несвідомо? Уві сні? Це як взагалі?

Так мова не про особливості транслітерації.
Кампанія за правильне написання вже років 5 триває. За цей час всі мали про це хоча б краєм вуха почути.

Повторюсь: мені особисто просто дико зараз бачити подібну реакцію. Так, це важливо. Питання в принципі недискусійне

В смислі слабодоказуємо? А як він пише, несвідомо? Уві сні? Це як взагалі?

Вы пишете что «он сознательно пишет вот так, зная что так писать неправильно, но он делает это назло, т.е. принципиально». Я говорю — слабодоказуемо что он делат ето сознательно и принципиально. Не более принципиально чем -ться и -тся.

Кампанія за правильне написання вже років 5 триває. За цей час всі мали про це хоча б краєм вуха почути

Ну «услышали краем уха». Вы, любезный, тоже за 5 лет краем уха слышали много новой и (иногда) полезной информации. но сомневаюсь что запомнили хотя бы половину.

Повторюсь: мені особисто просто дико зараз бачити подібну реакцію. Так, це важливо. Питання в принципі недискусійне

Раздувать из небольшой неграммотности слона и трагедию — да, тут дискуссия не нужна, это просто тупо.

Ні, дискусія буде на часі, і дуже потрібна.

Чому ти, кацапе козломордий, нащадку гебні, береш активну участь в нєгр-«аммотной» дискусії? Бо яйця щемлять окупантові? Пиздуй-тє за карабльом з України, любездний!

Аж кампанія?
Чесно не чув.
Пишуть Kyiv and that’s ok

Аж кампанія?

Да, и было и есть такое. В принципе — правильно. Может быть «не самое первоочередное», но если есть час и натхнення — то можно этим заниматься.

Я до того, що не чув про це.
Просто рраз і пишемо Kyiv.
Ну ОК

Я до того, що не чув про це.
Просто рраз і пишемо Kyiv.
Ну ОК

Там біла ну, не то чтобі «єпическая битва», но вс’ таки.
Потому как поменять официальное написание крупного города — єто та еще задача. куча ресурсов, нормативки, справочной информации, кодификации, ємблем, табличек, етк.....
административній ад, короче.

Та да, всі ці перейменування тягнуть за собою купу роботи.
Яку пересічний житель і не бачить

Яку пересічний житель і не бачить

Я когда пытался подтвердить документами цифровую подпись для софта — я живу в районе, который переименовали, на улице , которую переименовали.
И мой юридический адрес тоже в переименованном районе на переименованной улице :)

Хоч вийшло підтвердити?
Прикольно, коли вулиці перейменовані, а на Google maps ні...

Хоч вийшло підтвердити?

Да. После всего гемора со счетами/документами/етк -оказалось что можно подтвердить платёжной картой, возвратный платёж на 1 доллар (или цент?)
причем по итогу за саму подпись я платил этой же картой :)

Плак-плак

Не плачь, ты же мальчик! Наверное.

Відверто по*** на твою слабость.

Ти особливо безграмотний нащадок гебні. Боґ шєльму мєтік, кака ґаваріт ваша кацапская пасловіца

Ти особливо безграмотний нащадок гебні. Боґ шєльму мєтік, кака ґаваріт ваша кацапская пасловіца

Слабенько, ты можешь лучше. соберись, тряпка, и ответь как подобает настоящему борцуну!

Мова про те що людина свідомо пише назву столиці російською транслітерацією

Ось поки ви повторюватимете маячню, що це «російська» транслітерація, ви нічого і не зрозумієте.
Але, як я бачу з дискусії, вам і так добре.

Так, Ви праві.

Це не російська транслітерація.

Це кацапська транслітерація.

+1 за красивий демагогічний прийом.

Оце проблема. Аж страшно.

Аж страшно, скільки ти недозвітував годин, пишучи цей камєнт.

Про сім’ю думай, проблемний.

Язикокаканіє вичерпало свій потенціал?

І Майк Горчак нас покинув...

Плак-плак...

яке сочне виверження пуканів, триває вже 10тий день

Очередной CEO of everything из стартапа .яйяй задвигает за не таких кандидатов (ну и за патриотизм, сидя далеко от Украины)

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Оце б зараз ще цим ТАК перейматися...
Проблеми білих людей Каліфорнії, як то кажуть.

Та й до офіційної транслітерації історично також є питання, але ви ж їх не озвучите, бо не хайпово? Ну так у мене зараз буде зустрічний філологічний бугурт, міскузі.

Ліричний відступ: я власне ім’я майже завжди скрізь вказую через J, хоча офіційно наша розпрекрасна система транслітерації форсить через Y. Вгадаєте, чому я з тим не згоден, чи пояснити?
І що характерно, підхід працює!
Через J одразу 99% іноземців читають та вимовляють хай і не автентичне «Я...», але прийнятне, приємне вуху м’яке «Жя...», що в цілому мене влаштовує.
В той же час, коли через Y, у 80% випадків починаються ніякові спроби повільно прочитати із подальшими запитаннями, як правильно вимовляти, щоб не образити; запам’ятовують при цьому менше половини.
Отже, Yiisus-f**g-Christ, особисто я не бачу жодних причин, чому єврейські та інші йотовані в кирилиці імена можуть, хай і з незначною шкодою звучанню, транслітеруватися через J, а слов’янські — ні.

Так і з тим Kyiv... Я не кажу, що кацапська «...ie...» — це норм, боронь Б-же, але давайте на чистоту: ви багато знаєте іноземців, особливо неангломовних, які без гугла та пояснень з першого разу можуть автентично вимовити Kyiv? Я шось сумніваюсь. А якщо в тих, для кого та транслітерація й робилася, виходить, перепрошую, фігня, то чи не логічніше було зробити по-людськи саме для них, а не зубами вгризатися в таблицю транслітерацій зразка совкових ГОСТів?
Так чому не Kiiv? Не Keeiv? Зрештою, чому не максимально наближений до транскрипції Keeyiw?

Я також пишу своєю транслітерацією, ще маю свою латинку і арабицю.

Але.

Треба спочатку змінити, щоб позбутися окупаційного символа. А потім можемо століття дискутувати, як правильно, час від часу міняти, щоб світові не було сумно...

Мляха до чого англійська мова до окупаційного символу ? А на німецькому пишеться Kiew — будемо притензію виставляти: Німеччині, Австрії та Швейцарії, нехай переробляють власні назви ? А також заставимо усіх німецко мовних по трех різних країнах з купою діалектів, вимовляти назву на український манер? Назві міста більше 1500 років, старо руською з якої походять три інші мови звучало як Києв, це потрапило в інші мови звідтіля. Це усе носіння як із Петроградом який з рештою став Ленінградом. Сьогодні є інші проблеми — як путлера на шибеницю повісити наприклад, де узяти необхідну для цього зброю і інші ресурси.

P.S. izbornyk.org.ua/slovo/slovo.htm от чисто почитати на старо руській мові. А от послухати www.youtube.com/watch?v=Yc9JiEsQ54Q. І не українська не не російська і не білоруска (хоча звучить схоже більше саме на білоруску). Розуміння цієї мови на рівні десь польско чи навіть чеської, ну справді не просте. Вона достатньо відмінна від сучасних мов. Різниця як між латиною : італійкою, французкою та іспанською мовами.

І не українська не не російська і не білоруска (хоча звучить схоже більше саме на білоруску).

Нема там такої більшої схожести, чисто обʼєктивно. Білоруська за фонетикою ушла далеко вбік.
Микитко цікавий блогер і дійсний вчений, але вимову тут дуже утрує, щоб нам було легко зрозуміти. Реально там було все складніше — одні тони наголошених складів чого стоять, їх було щонайменше два; а три рівні довжини голосних, а палатальність, а суміш [j] і [lʲ], а рештки носових...
Але щоб розуміти принципи — да, корисно слухати.

Різниця як між латиною : італійкою, французкою та іспанською мовами.

Французську значно даліше занесло, це темний витвір франків, які намагались перейти на латину і зіпсували її до повної несхожести...

Туреччнина всіх змусила писати Turkiye.

Вам слабо?

Туреччина має ресурси, щоб просувати свої рішення. А ми навіть міномети не можемо виробляти, а лише вміємо голосно кричати.

В нас наразі нема активної фази війни з Німеччиною.

Почитайте про 1-шу Світову війну і німецьку мову в США. Прозрієте.

Це прям апогей меншовартості, перейматися тим, чи бува одна іноземна мова не використовує транслітерацію з іншої іноземної мови.

З мови окупанта.

Ви хотіли пошутить, але у Вас не вийшло. І фамілія кацапська...

Ты ж сам кацап из-под Ростова. Не тебе рассказывать про фамилии.

Ну Юра Касьянов кльовий чувак, ми з ним дрони мутимо.

А ти хто? Брат-ідіот чи просто аднафамілєц?

Так що ти сказати хотів, блаженний?

Мої вибачення. Тут був ще один коментар. Схоже, його видалили, поки я на нього відповідав.

Турбо-патріот з-під Ростова розповідав, що йому не подобаються прізвища «шановних опонентів».

Господин, извольте объяснить, почему Вы столь обескуражены применением языка, носителем которого является клевый чувак, с которым вы «мутите»?

йопта. Це ж якаааа бідаааааа........ лікуйте-сь.
Ти Oleksandr Gamniuk який сидить на очку і розказує людям якою мовою комунікувати..... Акуєєш як почуєш скільки тру військових російською мовлять і скільки животних на українській... (Для слабоумних пояснюю, це не про всіх, а про якусь кількість). Піди їм з смузі розкажи.... А ти ж клоун з кепкою USA і жопою в LA про патріотизм гавнягаєш....

Вы проверьте, они небось и passive voice неправильно используют, как пить дать.

Блин, надо свое речекнуть. Понятия не имею как там написано))

Знаєш чому саме ви офіцери добровольці зараз сидите в окопах, а не балтійці? Хоча у балтійців 3.5 танки та кожна країна розміром з пару українських областей.
В тому числі, коли рухнув совок, естонці та латиші першим ділом послали лісом рюцкє язик, а його носіям не видали паспортів. Доведіть що ви не окупанти, вивчіть мову. Рюцкоязичні сказалі нє расєя там гдє ми, учітє російський. І поки тих корьожило від клятих мовних нацистів, балтійці умудрились звалить в нато-євросоюз.
Бо у них не було загального російськомовного інфополя, галкіна зєлєнского на галубом аганьке, і відповідно багатовекторності какаяразніца мишебратья.

Ні, я нікого не заставляю переходити на українську, у вас є альтернативна теорія... і чудова можливість її перевірити, enjoy :-)

Цей добродій має рацію.
Можливо навіть цілого кулемета!

Маю перед очима приклад Чехії. Колись такий самий нещасний совочок як і ми. Але своїх Ленінів вони поскидали найпізніше в середині-кінці 90х. А в нас ця фігня й дотепер подекуди стоїть.

А поляки? Років 30 тому половина України їздила туди продавати різне барахло. Кавомолки, Млинки «Мрія». Бо в них нічо не було. А тепер? Ну як тепер, вже років з 10 як половина України їздить туди ягоди збирати. А емігрувати туди взагалі мріють не тільки лиш всі.

А в нас дерибан всього що тільки можна (і особливо того що не можна).

JAWA і дотепер виробляє мотоцикли, наприклад. А наш Дніпро востаннє з конвеєра зійшов років 15 тому чи що. І то репутація там була далеко не така як в «Яви».

Тому що «вода камінь точить».

Ну і просте але страшенно невдобне питання: кому це (було) вигідно?

Років 30 тому половина України їздила туди продавати різне барахло. Кавомолки, Млинки «Мрія».

А потім Поляки сюди джинси возили і інше шмоття возили.
То ж ми типу однакові 😁

Маю перед очима приклад Чехії. Колись такий самий нещасний совочок як і ми.

У них совок 1) тільки з кінця 1940-х, 2) ніколи не був таким доконаним як у нас. Польша — теж саме. Почитайте Хмелевську, як легко їздили працювати або до чоловіків/жінок куди завгодно.
Але це не завадило Чехії вибрати Земана.

Що саме? ;)

Ну і просте але страшенно невдобне питання: кому це (було) вигідно?

Україна отримала незалежність чисто випадково і років 20 ще залишалась УРСР-2. Настрої населення такі ж — згадайте «групу 239» у парламенті 1го скликання.

Але не забувайте, що класик чеської літератури, автор «Бравого солдата Швейка» Ярослав Гашек мало того, що встиг прослужити в робітничо-селянської Червоної Армії, так він ще й був більшовиком-комісаром, й до Чехословаччини по закінченню Громадянської війни в Росії він був направлений Комінтерном...

Ярослав Гашек мало того, що встиг прослужити в робітничо-селянської Червоної Армії [...]

То особливий час.
Коли згадують часи, умовно, 1910ті і 1920ті, забувають, що палала вся планета.
Перша світова, яка показала небачені раніш жахи тотальної війни з міліонами жертв. У Росії — «Великое Отступление».
У той же час — громадянська війна в Мексиці (1910-1918), яка доходила теж до битв фронт на фронт і про жахи якої читав весь світ.
У той же час — громадянська війна в Китаї (з 1911), яка фактично закінчилась тільки в кінці 1940-х, коли комуністичний аналог ДНР-ЛНР захопив весь континент, рештки попередньої влади закріпились на Тайвані (але претендують на весь колишній Китай і навіть на Монголію!).
Чехословаки — тимчасове захоплення всього Сибіру.
Перекроєння Близького Сходу. Підйом нової влади в Турції.
Монголія... почитайте про Романа Унгерна. Людина, яка закріпила незалежність Монголії. Але це малий епізод в його біографії.
Про Україну не згадую — тут кожна людина, яка хоч щось залишила в історії, є легендою з незвичайною біографією.

Я не дивуюсь тому, що хтось вірив у комунізм, вірив більшовикам, пропагував комуністичну революцію... на тлі всього що там коїлось — це було нормально. Старий світ зламався і переламався, декілька разів. Мемуари того часу — мемуари людей, які вірили в ідеї, бо більше не було в що вірити. Вони могли не вірити, що доживуть до вечора, але вони вірили в ідеї.

А потім прийшли реальні жахи... але це було потім.

І ось тут різниця між територіями, захопленими до 1939-1945 і після нього, стала критичною.

Є нюанс. Переважна більшість бійців Чехословацького корпусу, який був розподілений вздовж Транссибирської Залізниці, воювала з Червоною Армією, бо вона намагалась роззброїти й інтернувати корпус по наказу Троцького. Значна меншість «чехословаків» перейшла на бік більшовиків. Гашек був серед цієї меншості.

Вірю (не памʼятаю вже, але це несуттєво — я хоча б памʼятаю з радянських часів що то за Гашек). Але це порівняно з загальною картиною майже несуттєво.

Нам дуже тяжко зрозуміти тих людей, наш світ майже не перекидався догори дригом. Хоча це я в Києві. Не уявляю що б коїлось в мені якщо був би в Маріуполі...
А у них таким Маріуполем була вся Європа і вся Російська імперія.

Та ні, балтійці не сидять в окопах зовсім не через мову, а через адекватне ставлення до русні. Вони то з самого початку розуміли де ворог, і ще від розпаду Совка робили все, щоб від ворога максимально дистанціюватись. Тому застрибнули в перший же вагон НАТО і зараз у безпеці. Наші ж навіть після 2014 року цілувались взасос з москалями, вели з ними бізнес, дружили, родичались, женились, масово споживали їхній контент.
Два наших президенти — Яник і Зеленський прийшли фактично на проросійській риториці. У Вовочки вона звісно дещо примаскована, але з пісні слів не викинеш. «Зійдемось десь посередині» це пропозиція поступок. А москалю дай палець, він відкусить всю руку.
Спроба звести все виключно до мови це викривлене і примітивізоване розуміння ситуації. Бо он в Грузії чи Вірменії російськомовних не так вже й багато, їх мови далекі від російської, але зараз вони васали Рашки. Так само як і країни Середньої Азії.

Все так, але кацапська мова повинна зайняти своє почесне місце серед трьох найвеличніших мов світу.

Кацапська мова поступово вийде з ужитку. Але жодна мова і жодна культура не врятує нас від русні. Потрібно нарешті почати займатись реальними речами — економікою, озброєнням, боротьбою з корупцією, залученням інвестицій. Бо народ-гуманітарій, який відірвався від реальності, приречений завжди страждати та бути в рабстві.
Коли спроба відмінити український дубляж в кінотеатрах викликає в суспільстві більше збурення, ніж яйця по 17 гривень або верховний суддя-хабарник, то це дуже нехороший симптом. Суспільство літає десь у хмарах і зовсім не цікавиться тим, що відбувається на землі.

Спроба звести все виключно до мови це викривлене і примітивізоване розуміння ситуації.

Так само як і спроби сказати, що мова не має значення, і це лише інструмент.

Має вона значення, але сильно перебільшене. Значно більше значення має, наприклад, контент. Бо ті ж «Свати» можна без проблем перекласти на українську, та прививати піплу малоросійcтво і совковість.

Має вона значення, але сильно перебільшене.

Чому ви так вважаєте? Якби перебільшене, то не було би стільки питань і проблем.
Роздувають те, що можна роздути — спробуйте роздути захист прав комах як загальну проблему.

Якби перебільшене, то не було би стільки питань і проблем.

Я думаю, що і тут приклали руку наші колишні «старші небратья». Не маючи змоги просто заборонити мову, вони перейшли до протилежного варіанту — максимально грубо її нав’язувати. З метою викликати у людей природнє почуття спротиву до будь-якої «принуділовки».
Була залучена стара агентура, типу Ірусі (Орлиці) Фаріон — колишньої членкині та ідеологині КПРС. Влаштовані тисячі холіварів і срачів. Проштовхнута посада державного наглядача за мовою з репресивними функціями. Паралельно мовне питання повинно було закривати інші важливі теми.
І, як бачимо, частково це спрацювало. Дубляж в кінотеатрах цікавить суспільство більше, ніж розкрадання в армії. Хоча від армії залежить саме виживання суспільства а від дубляжу хіба зручність перегляду.
Частині суспільства також привили наївну віру, що на нас би не напали, якби всі вивчили мову. Бо, мовляв, Путін захищає російськомовних, а якщо їх немає, значить безпека від Росії гарантована. Тобто не треба озброюватись, не треба розбудовувати ЗСУ, не треба думати про НАТО, а треба сідати за підручники і вчити мову.

Так можна про будь що сказати. Про ту ж корупцію
Дивіться, тема корупції 1) перебільшена 2) роздувається, експлуатуючи базове прагнення людини до справедливості 3) на темі боротьби з корупцією прийшов до влади і тримається Лукашенка, та й Хуйло теж використовує як інструмент

Є вона? звичайно. Наскільки дійсно вона впливає на СОУ? У мене таких даних немає. Чи можливо, що боротьба з корупцією наносить більше шкоди, аніж сама корупція? Теж можливо.

Піздєц яка корупція, мене вб’ють коли скажу.

Пиздять 83.(3)% грошей від ЦРУ.

Це міняється, але повільно

Це потім. Згідний, але first things first

Мова имеет значение для национально озабоченных жуков

Мова имеет значение для национально озабоченных жуков

А для вас язык — имеет значение или нет?

Мне удобно на русском, но если что-то или кто-то мне нужен, я выучу язык. Так, например, случилось с английским: заказчики платят, поэтому говорю на их языке, то же самое аспирантура — перехожу на украинский когда просят. Воинствующие же украинизаторы мне не нужны ни с какой стороны, поэтому я их всячески высмеиваю

Мне удобно на русском, но если что-то или кто-то мне нужен, я выучу язык. Так, например, случилось с английским: заказчики платят, поэтому говорю на их языке, то же самое аспирантура — перехожу на украинский когда просят. Воинствующие же украинизаторы мне не нужны ни с какой стороны, поэтому я их всячески высмеиваю

Ну т.е. для вас — язік таки имеет значение, раз из двух возможніх ві таки предпрочитаете одинк конкретній — и ві его отстаиваете
но при єтом вам не нравится, что для кого-то ДРУГОЙ язік имеет значение — и он отстаивает его.

Я отстаиваю свое право делать как удобнее. Не нравится — проходи мимо

Я отстаиваю свое право делать как удобнее. Не нравится — проходи мимо

Вы можете отстаивать своё право пересекать двойную сплошную или ездить на красный свет. но этого не будет, а вы будете оштрафованы

Хотя на красный свет, наверное, всё таки ходите. Это же ваше право... :)

Хождение на красный свет мешает водить машину, мой русский не мешает никому. Не хочешь — не слушай. Более того, если кто в меня врежется на машине я скорее всего умру, а если я врежусь в национально — озабоченных личностей, умрут они. Поэтому, во избежание ссоры и может даже кровопролития я предлагаю: не нравится, отползай — не стой во всем этом

Хождение на красный свет мешает водить машину

Єто проблемі водителя, не твои, не так ли?
Главное, чтобы мне было удобно ©

а если я врежусь в национально — озабоченных личностей, умрут они

А, ну да, чемпион мира по настольному ножевому бою, я помню :)

и может даже кровопролития я предлагаю:

«ножевой бой по перепиське» — это что-то новенькое
раньше был только бокс

Почему же? Говорят нож зажатый в руке повышает энергию ци многократно

если вы постоянно зажимаете в руке нож для повышения ци/прочищения чакр/самоутверждения, то вам следует подумать — что именно символизирует этот нож и что именно вы инстиктивно постоянно пытаетесь зажать в руке для повышения самооценки.

Иногда банан это просто банан©

Его вы тоже сжимаете в руке для повышения самооценки?

Не, я украинец
Такой як я китаец
©

И часто вы теряете нить повествования и отвечаете рандомными фразами мытця?

Тільки жуків 95%, а кожаєвих — менше 5%

Тільки жуків 95%, а кожаєвих — менше 5%

(*) Опитування проводилося серед жуків, раків та дубів.

Да, ми такіє. А ви пахуйочєнає бидла, сір!

Так, але якби вони не забанили російську мову, то все було набагато пічальніше. Може навіть і стались локальні майдани з незрозумілим результатом.
Тому якщо Україна не зрозуміла що рашка = ворог 30 років назад, то саме вчасно зробити це зараз.

Бо у них не було загального російськомовного інфополя

А ще в них власна мова була навіть не схожа на росіську.
Та і у СРСР вони мали елітний статус, чи як то зветься.

Молодці, що тут казати.

Ні, якби ми всі розмовляли українською, то русні було би набагато важче срати нарративи в голови людям. Російську мову було апріорі використовувати як маркер руснявого булшіту, як це роблять в країнах балтії.
Кажу ж, ми були б у власному інфополі. Без галубих аганьков. І не грались би у багатовекторність і дружбу з мишебратьями а тупо звалили б в нато-єс.
А так втратили час на позаблоковість, на руську культуру, ми ж розмовляємо російською, треба і з росіянами дружить. Ну і маємо шо маємо.

то русні було би набагато важче срати нарративи в голови людям.

Ні. Найняти гарного перекладача — копійки порівняно з бюджетами на пропаганду.
Зараз це не роблять (або наймають таких собі) тільки тому, що вважають, що «і так зійде», тому і отримуємо «нема сечі терпіти ці борошна». Але тільки якісно помани — прийдуть тисячі.

Кажу ж, ми були б у власному інфополі. Без галубих аганьков.

Зробили б такі ж «огоньки». Що, у радянський час не було якісних письменників, поетів, авторів пісень? Да тисячи були.

У вас якась свята наївність.

А так втратили час на позаблоковість, на руську культуру, ми ж розмовляємо російською, треба і з росіянами дружить.

Це має лише третинне значення.

Я кажу не про пропагандистські постики в телеграмі.
Інфополе — це коли ми дивимось спільні окна, бальшую стірку, камеді клаб, дивимось спільні серіали про життя в рассєї: мєнтів, папіних дочок там, ранєток, користуємо ті ж самі сайти в інтернеті, ті ж самі мемасіки. А там і до російських новин та політичних шоу рукою подать.
Думаємо, але ж ми і дійсно адіннарот, як можна очікувать від брацького народу такой подлості. З ними треба дружиті. Не треба нам ніяке нато, на двух стільцях будемо сидіти. А якщо полетять ракети — це ми винуваті, ну росіяни такі котики вони бажають нам лише добра.

Інфополе — це коли ми дивимось спільні окна, бальшую стірку, камеді клаб, дивимось спільні серіали про життя в рассєї

І вони так само експортували б 1:1 в якісному перекладі.

З ними треба дружиті. Не треба нам ніяке нато, на двух стільцях будемо сидіти.

І це все у першу чергу показує провал _нашого_ ідеологічного впливу на них.

І вони так само експортували б 1:1 в якісному перекладі.

Це треба набагато більше запаритись, щоб все перекладати та конкурувати з місцевим контентом.

І це все у першу чергу показує провал _нашого_ ідеологічного впливу на них.

Ага, тож ще величезне мінпропаганди робити щоб на русню ідеологічно впливати, російською. Замість того щоб спокійно жити в своєму інфоболотці без мишебратів.

Це треба набагато більше запаритись, щоб все перекладати та конкурувати з місцевим контентом.

У них досить грошей.

Ага, тож ще величезне мінпропаганди робити щоб на русню ідеологічно впливати, російською. Замість того щоб спокійно жити в своєму інфоболотці без мишебратів.

Якщо не займатись справами ворога, він займеться твоїми.

Ті, хто стурбований впливом на Московію, мудріші за вас.

Мови дещо схожі, тому розмови українською != нерозуміння російської мови. Нажаль, але російська -це не мова хінді і не суахілі. А українська -це не мова стран балтики. Тому, ви так спрощено ці всі питання сьогодення не вирішите, мені здається.

Для повністю україномовного, російська — це щось типу болгарської. Вона на письмі може бути читабельною, якщо ігнорувати кров з очей, але на слух сприймати — успіху.

Я вихожу з того, що 98-99% населення України наразі вже розуміє російську. Тому на дорослих людей це, нажаль, не спрацює прям зараз. Це на перспективу, для дітлахів.

Шкода, ще не придумали прилад для стирання пам’яти, як у «людях у чорному»)

Шкода, ще не придумали прилад для стирання пам’яти

Прилад є, і діє.
Доказом є обрання «колишнього шапкокрада» президентом 😎

Прилад є, і діє.
Доказом є обрання «колишнього шапкокрада» президентом

как раз наоборот, шапкокрада избрали потому что «зато наш посан, из народа!»
Если бі наріду стерли память — они бі єтого не помнили.

Тут нужна троичная логика с UNKNOWN :)

Тут нужна троичная логика с UNKNOWN :)

Смутно помню что дядька кодд потом сильно жалел, что ввёл такое
а вот постгре мускуль таки сделал костыль
зы хотя тот же скуль «неявно» всё таки сравнивает наллы.
а оракул это делает тоже неявно, но более честно

Ну в базах, там может и не нужен

UNKNOWN

, хотя, а что с нал делать?) Но это дискуссионный вопрос)
Мы говорили про мудрый нарід. А у него троичная логика, как минимум. Есть память -выбирают шапкокрада, и нет памяти- выбирают шапкокрада

, хотя, а что с нал делать?)

дядька жалел не про налл (это как раз нужно), а про логику сравнения с налл

Може не «стерли», а підмінили 😁
Було: «... Янек — мудак»
Стало: «... из народа»

Хоча така підміна пояснює бажання «якщо щось — втікаймо за кордон», адже «наш посан» — приклад😂

Може не «стерли», а підмінили 😁
Було: «... Янек — мудак»
Стало: «... из народа»

Изначально мотто біло «Да, он мудак — зато свой, из народа»

Тіпа ми всі такі 😂

ну уж получчше чем этот пасечний прыщавый ющенко, который задвигает никому непонятную и ненужную шнягу про всякую фигню ©

То був єдиний «мій» кандидат, шо виграв 😁

То був єдиний «мій» кандидат, шо виграв

оказался слишком интелегентен (проверочное слово «телега») чтобі біть политиком в Украине, и тем более — президентом. К сожалению.

Ви все ще вважаєте, що рашка напала на нас бо в нас є російськомовне населення?) якось їм це не заважало приймати участь в інших війнах. До того ж те що ми розуміємо російську, а вони не розуміють українську це плюс.

Ні, відписав вище. Російськомовне населення = російськомовне інфополе, трубопровод лайна в голови відкритий. Подивіться на русню в країнах балтії, вони живуть в ЄС, але все рівно споживають раша-тв. І під час спроби нападу рашнею можуть ткнуть ножа в спину балтійцям.

в тебе вже десятки коментів в цьому топіку, де ти за кацапську воюєш
ти задумайся, може, якщо ти не балабол і дійсно на фронті, то ти не з тої сторони воюєш?

мой интеллектуальный уровень

заодно над цим задумайся

всі твої коменти — це війна за кацапську в інтернеті, клоун ти «фронтовий»

угу, щасти тобі ще 100 коментів в паддєржку руzzкава єзика написати, козаче

а не засланый ты петушок, не?

Степан Андреевич с четырмями каментами и провокативными постами?
Нет, ну что ты, это обычный украинский айтишник!

провокативными постами

нема ніяких провокативних постів
і якби цей защітнік вєлікава і магучєва просто воював в коментах, то я б навіть не реагував на нього, але він вирішив приплести сюди фронт (бо це ж єдиний аргумент в роснявих довб***бів) і тому захотілося йому вказати на те, що 100 коментів в паддєржку єзика на доу — це так собі війна і швидше за все пацієнт просто черговий балабол

нема ніяких провокативних постів

Да, это звучит убедительно, от свежего одноразового клона.

це ж не мої проблеми, що в коікого

Степан Андреевич

це провокація

це ж не мої проблеми

если вы считаете, что вы очень тонкий и умный тролль и никто никогда с таким поведением не сталкивался — вы глубоко ошибаетесь
разумеется, никто не может запретить вам вилять жопой, но вы слишкой явно ею виляете

такий підпал від одного

Степан Андреевич

аж страшно від того, що раша-тв з людьми робить...

аж страшно від того, що раша-тв з людьми робить...

как правило как раз русня берёт такие «ультра-патриотические» ники и вваливаются на форум с ультра-радикальными идеями.
палишься, товарисчь майор

це вже шиза
можу тільки повторитися на таке

аж страшно від того, що раша-тв з людьми робить
це вже шиза

Это опыт общения с засланными казачками

все, за що ти тут воюєш, пєтушок, так це за руzzкій єзік
ти занадто тупий, щоб навіть зрозуміти до чого була відсилка за не ту сторону
хоча цей не дивно, бо, зазвичай, за руzzкій єзік воює такий собі

тупоголовый выблядок

ти просто чергове росняве гівно, яке приплітає фронт, щоб защітіть єзік, от і все

То есть мало того, что бабос из гривен невозможно выводить в баксы, так ещё для особо фимозных Киев надо писать в соответствии с выстроенных в их мозгу картиной.

Збс паралелі :).

Ага, кацапорилий анонімний уйобку, треба.

А сидя где-либо зарубежом, какие есть возможности по работе через украинский ФОП? Есть только две возможности: 1) платить ЕСВ с фоповского счёта, и то не факт, 2) писать слово «Киев» в соответствии с последними уточнёнными данными. Казалось бы, выгода тут очевидна. Но гораздо целесообразнее послать этот геморрой нафиг, и сделать любой иностранный счёт. Казахский например, или турецкий. Ну а вы продолжайте дальше в том же духе, главное не останавливаться на достигнутом.

вони всі боти кожаєва

Цей варіант.

Чи настільки тупі що не знають що це трохи недоречно писати по російському в 2023?

Колись на початку кар’єри мені здавалось що вища освіта та взагалі професія яка вимагає думати — запорука того що мене оточують розумні люди.
Вже тоді було багато заперечень цього, але я їх не помічав. Це, до слова, також доводить що я не достатньо розумний щоб сприймати все як є, а не як мені б хотілося чи як здавалось би логічним.
Але з часом відбувся процес який можна назвати розчаруванням: в айті повно людей яки вірять в міфи, біжать за толпою і відкидають аргументи навіть не розглядаючи їх, є навіть ті хто любить наприклад совок і це при тому що абсолютна більшість в часи совка ще не була в планах батьків.
Така от неприємна реальність. Але яка є.

Цей варіант.

Здається цей варіант не дуже.
Може оцей :"тупі, що не знають, що це трохи недоречно писати російською в 2023?"? 🤔

Ніт русизмам, тому не пох 😂

Може тому що Kyiv — не фонетична версія яка зовсім не лінкується з фонетичною мовою якою є українська.

Лос-анжелесский котел держись,
С Александром тебе повезло.
Засветит солнце, покарано будет
Филологов подлых зло.

Пусть в топике ДОУ каждый увидит
Как контр-наступленье идет.
Ну а что реально нужно в войне,
ТСа видать не е***.

Так а шо такі рєальна нужна вайнє, пане Євгене?

Просвітліть, будь ласка, нас, неосвічених...

Донати, нє?
А від заокеанського моралізаторства ТСа ні холодно ні жарко.

Я зброю роблю.

Їбаше. Кацапи мруть, бавовна цвіте. $3M особистого бабла влив в антиреб. Ще робимо шахидойобку, випробування за два тижні. Ну і ще щось, наразі не можк сказати публічно.

Ну да, донати також потрібні...

А кацапська мова також Вам потрібна, пане Євгене?

$3M особистого бабла влив в антиреб.

«Ну той і ви кажіть» ©

Просто keep in mind, що даний кадр, який наплакав цілу «простиню» про те, що декілька студентів, навіть скоріш не задумуючись про це, написали Kiev замість Kyiv, який ще і охрестив їх буквально малоросами, навіть не знаючи цих людей, судячи з шапки профіля в DOU, живе зараз в Лос-Анджелесі, а не в Україні з ризиком померти будь-якого дня від ворожої ракети. Ось він, диванний патріотизм у всій своїй красі: живучи в Європі/Америці(підставте будь-яку країну), поливати лайном людей, які живуть в країні, за навіть незначні мовні помилки. А якщо спитати, чи готовий повернутися в Україну і боронити її зі зброєю в руках, то 100% почне якісь відмовки ліпити, що «здоров’я не таке», «та у мене сім’я і бізнес тут», і т.д.)))

P.S. А редакторам ДОУ, які пропустили цю дичину, ганьба та сором. Пам’ятаю часи, коли ДОУ був дійсно айтішним порталом, з цікавими технчними топіками, де кожен міг знайти для себе щось корисне, від QA до девелпера різних мастей. А зараз...

Пам’ятаю часи, коли

ковбаса була по 2.20 А зараз...

скоріш не задумуючись про це, написали Kiev

впевнений що «путін введі войска» багато хто теж кричав не задумуючись, а дехто, навіть зара,

з ризиком померти будь-якого дня від ворожої ракети

продовжує топити про «були часи»

Були та загул. Нова зара реальність — крапка.
Піво, Кієв, первоє... — то всьо про ідентичність. Якщо, кажеш — то нема питань, що і щі то майже борщ, — готуйся прийдуть тебе «освобождать» бо їм вождь сказав що там рускіє і їх гнобят- надо спасать.

Все, що з болот — зло. Єдина формула виживання.

впевнений що «путін введі войска» багато хто теж кричав не задумуючись, а дехто, навіть зара,

До чого тут взагалі це? «путін введи войска» не можна кричати не задумуючись, це тупо з точки зору логіки. Вибачте, але ваш приклад ні про що)

Якщо, кажеш — то нема питань, що і щі то майже борщ, — готуйся прийдуть тебе «освобождать» бо їм вождь сказав що там рускіє і їх гнобят- надо спасать.

Ааааа, ну так, якщо б всі в Україні говорили найчистішою українською, то війни б ну точно не було, ну прямо ні в якому випадку))) Уявляю, путін такий : «Вот блін, там ніхто російською не спілкується, нікого захищати. Ну всьо, СВОрачіваємся» XDDD

Ви часом не пан цей самий пан СЕОшник, який спустився в коменти під іншим аккаунтом захищати свою гідність, а точніше, її залишки?)))

точно не СЕОшник

До чого тут взагалі це? «путін введи войска» не можна кричати не задумуючись, це тупо з точки зору логіки. Вибачте, але ваш приклад ні про що)

до того що, так, тупо.
але, на мій погляд, також тупо продовжувати розмовляти російською. бо вже неодноразово з болот чули типу:
освобождаєм рускіх. рускиє ето те кто говоріт по руски. є логіка?

навіть для европейців. грузин, українець, білорус... говоріт по рускі == русо

якщо б всі в Україні говорили найчистішою українською, то війни б ну точно не було

не розумію ваш сарказм. бо дійсно вважаю що війни в цьому разі не було б. навіть якщо розмовляли б не найчистішою. і не саме через мову. а то була б лаше ознака єдності всередені суспільства. а війни не було б, якщо була б єдність. не історик, але з того що знаю більшість, а може і всі, війни після Другої Світової відбувалися на територіях де місцеве суспільство поділене таки чи інкше (мовно, релігійно..)
виправте, якщо помиляюся

так що логічно вже дійти згоди
що Київ то Kyiv
зупинка то зупинка
чи то великій компроміс чи що?

хтось помилився, ну добре... виправили, подякував, живемо далі

не розумію ваш сарказм. бо дійсно вважаю що війни в цьому разі не було б. навіть якщо розмовляли б не найчистішою. і не саме через мову. а то була б лаше ознака єдності всередені суспільства

Тоді тобі в школу, або скачати посібник історії за старші класи.
Там зі сторінок фіни та поляки вкупі з афганцями та чехами поржуть з цієї тези

Я лично знаю несколько чисто украиноязычных, которые рассказывали мне как классно дружить с рашкой, что Европа херня а рашка топ, и что во всем виноваты мы сами и злая НАТО, а у рашки просто не было выбора

Відхилення завжди є.

Бо за українську мову вбивали, і вижило багато довб***бів. Сам таких знаю. І так, це наша трагедія.

З українською також багато. Одного навіть бачу.

Радий за тебе.

Хто має очі — хай побачить, як сказано було.

освобождаєм рускіх. рускиє ето те кто говоріт по руски. є логіка?

Ну, вони так казали на початку вторгнення. Протягом року, українці та і весь світ побачили, що ніякого «освобождєнія» вони не планують, їхня справжня ціль — знищення українців як нації, при чому неважливо, спілкуються вони всі українською, чи не всі.

не розумію ваш сарказм. бо дійсно вважаю що війни в цьому разі не було б. навіть якщо розмовляли б не найчистішою. і не саме через мову. а то була б лаше ознака єдності всередені суспільства. а війни не було б, якщо була б єдність.

Єдність суспільства визначається точно не мовою. Не так давно, СБУ у львівському полігоні викрили колаборанта, який зливав інфу про пересування наших військ рашистам. Закарпатські воєнкоми пачками переправляють синків депутатів, олігархів, чинуш за гроші. Всі вони спілкуються українською, напевно, ще з дитинства. Як ви думаєте, вони сильно єдні з суспільством у період війни? Але, ок, допустимо, в якійсь парарельній реальності, в Україні дійсно була дуже міцна єдність у суспільстві ( хоча це в теорії неможливо, ткніть зараз у будь-яку країну світу, і там не буде сто відсоткової єдності у суспільстві, хоча б через різні політичні світогляди). Ви думаєете, через це путін не напав би?) Вам нагадати, коли почалась війна, скільки тезисів для виправдання вторгнення, виливалось з рашистських СМІ? Там і біолабораторії, і нацисти, і Бамбас 8 років, і НАТО розширяється, і Ленін Україну придумав, і «ісконно рускіє тєріторії», і що там тільки не було. путіну потрібен був привід для нападу, а не причину. І наскільки би шизотерічним був цей привід, його не хвилювало.

Якщо це транслітерація на англійську, то нехай буде. Принаймі, я б істерику не закатував з такої дрібниці.

дякую за пораду, але я не п’ю алкоголь)

А я б закатував.

Якщо Ви проти закатування істерики, то чому ви закатуєте істерику через закатування істерики?

також тупо продовжувати розмовляти російською

По причине?

так що логічно вже дійти згоди

Логично поучать своих паучат

По причине?

if свінособакі == розмовляють російською
&& ти == розмовляєш російською then ти?

* «ти» тут не прямо ви, звісно. це фігура речі просто. прошу не беріть на свій рахунок.

але з іншого боку — ведь все знают, что хорошиє рускіє єсть. а на каком же язике ім говоріть тогда?
це дійсно питання...

Я русский по национальности, к сожалению, пока гражданин Украины в конституции которой запрещена дискриминация по языку, или национальности. Что касается русского языка, его поддержка, напротив, прямо прописана в конституции.

боже збав, пене Володимир. ні в якому разі навіть і не думав вас діскрімінувати. то ж лише логіка.

Василий Иванович, у тебя селедка в кармане есть?
Нету, значит и *** не стоит©

А можна Вас п***ить без дискримінації?

Бо підтримка рускава — це прояв рускава нацизма. Чим ваш язик такий асобєнний, що його треба підтримувать?

Може це інструмент окупації? І ненависть до язика і його носіїв є природньою?

Дограєтеся ви, панове, зі своїм язиком. І ми, помірковані інтеґральні націоналісти, не стримаємо ненависті мас...

Сэр может попробовать, лечение за свой счёт. А интеграл можно,но запихнуть себе в задницу

Сорі, тут же айтішний сайт) a=>b не завжди b=>a, рефлективність відношення треба б довести) Не те щоб я захищав пана Володимира, то значно краще зробить ніж, але і теорію поважати треба.

доводять нехай в Гаазі, ваш захист і повагу володимиру на айтішном сайте навряд чи зарахують

if свінособакі == розмовляють російською
&& ти == розмовляєш російською then ти?

Если гитлер пил пиво и ті пьешь пиво тогда ті?

На те що ті бухаєш може не пофік, хіба що, твоїй жінці

Хотя упоминание Гитлера в форуме это почти автоматически залёт:)), тем не менее я не могу не поддержать упоминание знаменитого вегетарианца, неплохого художника, суперуспешного оратора и гения стратегии (реально, до ~1941 — когда одна ошибка сгубила его).

С другой стороны, мы знаем, что пиво до 1960-х и после (что у нас продаётся под этим именем) это разные напитки, и именно поэтому сравнивать тут сложно.

Ad Hitlerum — цілком закономірний результат цієї спецолімпіади.

Ad Hitlerum — цілком закономірний результат цієї спецолімпіади.

как иногда с вами тяжело....

Ві вроде и умніе, а вроде и нет

«А знаешь кто еше пил воду? Гитлер!»
классическая цитата, которая приводится, когда аппелируется к моральноснти или аморальности действия по причине того, что какой-то моральній или аморальній персонаж тоже єто действие делаль.

Хотя упоминание Гитлера в форуме это почти автоматически залёт:))

ну давай, процитируй годвина, ті же хочешь, да?

ну давай, процитируй годвина, ті же хочешь, да?

Не знаю, кто это и почему его тут цитировать. Просвети.

Не знаю, кто это и почему его тут цитировать. Просвети.

Серъезно? Вы хотите убедить меня в том, что знаете о том что «упоминание Гитлера в форуме это почти автоматически залёт», но ни капельки не знаете о законе Годвина?

но ни капельки не знаете о законе Годвина?

Правильно сказать — не помню, что закон приписан именно Годвину.
Сейчас нашёл по формулировке.

Тогда отвечаю на предыдущее, что нет, я не хотел его цитировать. С чего бы это?

Кожаєв — котик!

Повчати котиків весело, але безтолково

Війна би була, але ви були б готові. Так, як я, або краще.

Техническая тема заглохла бы достаточно быстро. А это побулькивает уже 5 дней. Счетчики просмотров крутятся, рекламка показывается. Радость!

а з іншого боку.
500 днів бомбувань — а технічні теми досі є.
свінособакомовних — бандерівці досі не ріжуть.
дива тай плюралізм!

Ну ви завжди можете проявити ініціативу, і перші спробувати порізати «свінособакомовних», особливо військових, що зараз на передку)) Тільки будьте обережні, бо «свинособакомовні» можуть ж і у відповідь порізати))

Всі без винятку мої знайомі, які воюють з 2014-го, перейшли на українську.

Тому російською говорять хіба ті несвідомі, для яких війна почалася в 2022-му.

Ну і для чого різать, якщо дрон з пластидом набагато ефективніше...

Дядьку, чого вам ще не хвата, тюрми?

Ви хочете цензури на ДОУ? Поки ми з Максом живі, цього не буде (майже).

Смокчіть свого малоросійського ***!

А редакторам ДОУ, які пропустили цю дичину, ганьба та сором

та они это все поощряют

Мої котики!

Тут вільна країна вільних людей, бо в срачах народжується істина!

Що Kiev це «по російському» це типова і хибна «міська легенда».
Kiev це з давньоруської.
Більш того, якби для української зробили нормальну транслітерацію, то було б більш схоже — наприклад, Kijev. (I<->Y і основа непрямих відмінків замість називного.)

В цілому не бачу жодної реальної підстави для всього вашого емоційного прогону — якщо таке називання не супроводжується іншими чіткими ознаками схильности до моспропаганди. Заспокойтеся.

А можна не заспокоїмося?

Бо це маркер окупації.

А окупанта треба знищувати, втч у Вашій голові.

Бо це маркер окупації.

Єто маркер недостаточного знания английского, не более и не менее
Сильно сомневаюсь, что Kiev — єто принципиальная позиция, типа «я принцпипиальна пейшу так и не ваше дела меня учить!»

А можна не заспокоїмося?

Не можна.

Бо це маркер окупації.

Тільки в голові деяких навіжених.

А окупанта треба знищувати, втч у Вашій голові.

Коли вийдете на самого себе, обговоримо це (якщо буде з ким).

Власне українською було б правильніше Kyiw, бо фінальне «в» в українській мові вимовляється як нескладове (тобто як «w»). Тож що те, що те — просто недолугі апроксимації, тож дуже перейматися цим сенсу не багато.

А середнє [j] ви куди діли? ;)

Деякі латинки передають «ий» як «y», щоб запобігти трохи потворному на письмі (із суто естетичної точки зору) збігу «yj».

Транслітерація має першою за все метою передачу таку, щоб максимально точно відтворювати оригінальну назву, в ідеалі алгоритмом без знання назв-кандидатів. У другу чергу — вже відповідність якимось практикам вимови (зараз орієнтуються по більшости на англійську, раніше було на французську).
Для цих вимог варіант з «y» поганий, це пряма втрата даних. Для англійської було б, по-перше, краще робити И, І — I, Y (а не навпаки як зараз), бо Y більш специфічне. По-друге, саме передача [j] тут найбільша проблема, але я не бачу нічого поганого наприклад в «yy» (якщо [j] як Y). Але чим ближче відповідність 1:1 звуковому складу, тим краще.

Я писав про латинку, а не про транслітерацію.

Тим більше. Будь-яке правило «заради естетики» і проти 1:1 відповідности це диверсія проти наступних поколінь. Естетиці тут навчаються з маліцтва, на 99% вона просто до чого звикли. А складні правила бʼють по всіх.

Це не мене переконуйте, я просто дав пояснення, чому так.

Ну
1) Не впевнений, що це було причиною тут
2) Це публічний форум і тому кожний допис щонайменше наполовину на публіку:) мабуть хтось і усвідомить.

І що, там випускають j заради естетики? ;)
Ні, там його просто нема в багатьох місцях, де у нас є.
Більш того, вони ж пишуть Jiři...

Та по***. Головне, що є автенчична назва і весь світ під неї прогнувся.

А зараз, коли всюди Юнікод, я взагалі вважає, що треба писати «Київ», та й по всьому...

Головне, що є автенчична назва і весь світ під неї прогнувся.

Це ви про «Czech» чи «Kyiv»? Обидві не автентичні:))

А зараз, коли всюди Юнікод, я взагалі вважає, що треба писати «Київ», та й по всьому...

Ага. Приходите ви в аеропорт і не розумієте, куди вам летіти — කොළඹ чи الرياض.

Я розумію — я арабську вчив, читати вмію. Аль Ріяд, нехай дасть тобі Аллаг многая літа, ще без гугла догнати можу. Хоча два роки там не був і ще не буду поки достатньо кацапів не повбиваємо, але офіси в нас в عجمان і الجبيل. є, і я чогось та нахапався і ще не все забув.

Візьми з полиці пиріжок. А ні, не візьмеш, бо перший приклад не прочитав.

Ніт, звиняй, то якась тайська чи індонезійська, до того ще не добрався

Як би ви знали паничі ... скільки тут вати, вишивати, гарних руськіх і білоруськіх... скільки тут Sergeev і прочіх... то не дивувалися б так.
А скільки тих, що причаїлись — побалакайте з зусідами, разведіте іх на откровенность...

Ща мабуть навалятсо, задвінут про русофобію, єдине мультікультурне просранство, «сіє розбрат»... і ще щось))

Підкреслюю вони є, їх багато і навіть більше ніж здається. Що робить?

Персонально — ігноруйте їх, не давайте можливості лізти в ваше життя, справи, тощо — якщо ваша позиція в Україні, або, зара чудовий час щоб більш радикально відстоювати цю позицію, але то в ЗСУ.

Якщо ж ви «не определілісь до сіх пор» або вам все одно, чи на чи в, аби ситно та тепло — заспокойтесь, лягайте зручненько, лубрикантець поруч і... вони прийдуть, трохи перечекають, поки вщухне, і все одно прийдуть. Прийдуть і вжарять.

Погортайте історію — весь час приходили.
Така наша спадщина, добре це чи погано.

І тоді будуть рускаязичнимі на передку, звісно.

Питання лише, з якого боку...

Хорошо выеб...ться, когда рынок «работодателя». Интересно было бы посмотреть, когда очень нужен был кандидат?..

Це помилкова точка зору. Абсолютна більшість керівників з практичним досвідом мають певні червоні лінії (різні для кожного), за які ніколи не заходять безвідносно того наскільки горить вакансія.

Читаймо уважно про «ринок кандидату» що те ж саме що й

горить вакансія

Шо знову львів головного мозку ?

Вже вивчив. І мої діти вивчили.

Заборонив їм кацапську в інтернеті під страхом відлучення.

Що далі робить?

Що далі робить?

Вчить гішпанську, дуже файна

Згодна, я пишу Kyiv одразу як це викатили на міжнародному рівні, до того не знала що Kiev невірно. І з радістю бачу як багато забугорних сервісів перемейнували Kiev на Kyiv, але ще лишається пара-трійка які це ще не зробили. Мені було в як HR неприємно побачити Kiev в резюме... Це моє рідне місто, і якщо людина так пише... ну їй мабуть пофіг. Або вона не уважна в деталях.

Тоді, чому Anna. Може, все ж таки, Ganna? :)

Ганна, Анна — обидва варіанти правильні і є фонетичними варіантами одного і того ж імені. Також ось лінк на деталі: uk.wikipedia.org/wiki/Анна

Коли подавалась на паспорт, підтвердили що Анна також буде коректно. Дуже дивно порівнювати моє ім’я зі столицею України в рамках цього топіку :)

Коли подавалась на паспорт, підтвердили що Анна також буде коректно.

Ще й така дичина є?
Типу: «А не, вас запишемо інакше, бо таке ім’я у наших списках відсутнє» 😁

Хочете, як у Чехії? Якщо ви чех, і бажаного імені нема в матриках — фіг вам. Тому тут усі через одного Яни і Томаші.

Угу. Зате у депутата Палати Депутатів Парламенту Чеської Республіки й голови консервативної й євроскептичної партії «Свобода й пряма демократія» (20 місць в парламенті ЧР) суто чеське ім’я Томіо й прізвище Окамура...

У законі є винятки для того, у кого іноземне походження. А взагалі, він наполовину японець (по батькові) і народився в Японії.

Я знаю. Це не заперечення, а думки вголос...

Людина ж має право писати своє ім’я так як бажає, а не так, як якийсь дядько придумав 🤔

А не у всіх країнах так думають :).

А не у всіх країнах так думають :).

Я нещодавно краєм вуха чув курс про Українську.
Де викладачка цілком серйозно сказала
«раніше ми писали фойє, Майя. А тепер правила змінились.
Фоє, Мая.»
Ну... Бля... 😬

А ви правда кажете /фоййе/, /маййа/, а не /фойе/, /майа/?

Да. (Це [й] затягнуто в таких словах)

Пруф?

Пруф?

Записати голосове повідомлення? ;)
Питання було про власну манеру. Я про це і відповів.

А ви правда кажете /фоййе/, /маййа/, а не /фойе/, /майа/?

Мова про написання імені.
Як хто каже то не питання

До французької нам, звісно, ще далеко.

Ну тут питання: «Навіщо взагалі міняти те, що і так працює»

Публічна аргументація цієї зміни — спрощення й уніфікація правопису.

А я ж думав, бо філологам нема чим зайнятись 😁

Я перепрошую, а чим їм ще займатися як не мовою?

Учитель і науковець — це не одне й те саме.

Колись давно філологи вивчали історію та розвиток рідної мови.
А от міняти ім’я людини з метою уніфікації.(?) . Ну це фігня як на мене

Когось заставили поміняти документи? Чи когось примушують у свідоцтві про народження написати щось таке, що не подобається батькам?

Так у майбутньому.
Захочете доньку Майю, а Вам «не, так не мож. Мая мож» :)

Ну як станеться, тоді й поговоримо. Зараз називай як хочеш.

Це ж по русскі.
Пока гром не грянет... 😂

Може, не знаю, до зіткнення з кометою теж починати готуватися?

Парускі це приписувати нам те, що коїться у ваших рускаязичних головах

То тіпа образити хотів?
Оце гідність так гідність 😂

Колись давно філологи вивчали історію та розвиток рідної мови.

Це лінгвісти. А «філологи», на жаль, це ті, у кого інтереси це «вплив ненадрукованої творчости Шевченка на діяльність літературної групи акмеїстів Нижньої Жмерінки». Але апломбу на вирішення, як іншим розмовляти, у них звідти як у справжніх фахівців.

Бо це окупанти нав’язали насильно.

Якщо у Вас нема власної гідності, йдіть на***

Бо це окупанти нав’язали насильно.

Фойє, Майя, ганок, ефір, Європа... То окупанти нав’язали?
Ого, не знав 🤔

Вам не нав’язали — значить Ви окупант.

Не було у Вашій родині насильницької русифікації?

Не було у Вашій родині насильницької русифікації?

Ні, бо ми мали гідність не русифікуватись.
Ну, якось так.
Хоча звичайно обидві мови знаєм.

Вважаю, що у вас передозування національним питанням. Звичайно це важливо в якійсь мірі, але дой....сь до людей за це, особливо змішувати це з професійними запитами — каже про те, що потенційним колегам буде дуже важко з вами працювати. Людина може по звичці сказати. Я от наприклад по звичці кажу на Дружби, хоча недавно перейменували мій бульвар на Міхновського. Бо більше 30 років так казав, і важко одразу перейти на нововедення.
Може ви ще докапуєтесь до хорор замість горору?

Може ти ще й Либідську Дзержинського, а Контрактову — Червоною площею називаєш?

Либідська перейменована в 1993-му, Контрактова в 1990. Можливо людина вже народилась коли «була» Либідська і Контрактова. З перейменування «дружби» на «Міхновскього» пройшло менше року. Відчуваєте різницю?

Так Київ і не перейменовували

Відчуваєш різницю?

Ви ж відчуваєте, що пан Денис не відчуває?

я по хардкору. Козине болото, Бісмаркштрассе

І це все велике хазарське місто Самбатас.
(Історично зафіксовано, на відміну од суто легендарного Кия)

Я переїхав до Києва у 2012. Навіть не живши тут до того, знав, що Голосіївський проспект колись був «сорокалєтія актября», а Петлюри — «комінтерна». Я цікавлюся стріт-артом. Прочитав на якомусь сайті, що на «чапаєва» створили новий мурал. Гугл мепс вже на той час не знав про ніякого чапаєва, що й не дивно. Довелось погуглити перейменування. Виявилось, що це місце біля велотреку — вулиця Василя Липківського. Чуючи нове невідоме мені ім’я, завжди стараюсь знайти інформацію про людину, в честь якої отримав назву той чи інший географічний топонім. З першого дня кажу Звіринецька, Міхновського, українських героїв замість дружби народів, дружби народів та льва толстого відповідно і не бачу в цьому нічого складного.

P.S. Помітив, що найагресивніші захисники старих назв — це т. з. «корінні» кияни, мабуть, нащадки нкведешників, адже виключно російськомовні, котрі нічим іншим, окрім свого місця народження похвалитись не можуть. Типові посередності.

Хто захищає старі назви — не знаю.

Але прикро інше.
Те, що дехто займається лише перейменуванням.
А тротуарів як не було, так і не зробили.
Або асфальту.
Зате є «галочка» — перейменували, о!

Або асфальту

У мене вдома після децентралізації асфальт положили

Обсирати завжди легше ніж дякувати, тим більше завжди є за що. Але й зміни помічати варто частіше

Ну дехто займається лише перейменуваннями, бо така в них таска в джирі — перейменування. В когось інша, хтось іншим

Ну замість «цього місяця ми виплавили х тисяч тон сталі» зараз пишуть «вбили X окупантів, знищили Y те те і те». Але де ж тут простір посратись у коментах і постукати кулаком — це ж нудно :)

Та я не обсираю. Просто живу трошки на периферії, і бачу як «діячі» роблять.

Асфальт поклали на центральних трасах.
Бо тима трасами не місцеві займаються 😬

Та не центральній, навпаки на периферії, навіть не в центрі села, якби центральна то б не охуївав ))

до війни було правда

але так воно й виходить — тільки тільки стає трохи добре, якісь паростки коммон сенс ростуть... і тут ннннА тобі, як не війна так криза, як не криза то війна

таке чуство що бог наказує за шось

Ну асфальтовані шляхи у 22му лише лінивий не обсирав 😬

ну розповідати про дорогу без дирок — скучно, я ж про це й кажу )

погане розноситься по тисячу раз, а те нечислене хороше змішається з лайном

Всюди зрада

Зрада это когда во время войны вместо турникетов меняют брусчатку на ул. Богдана Хмельницкого, которой стоять еще и стоять

Угу. Нужно закрыть все заводы, уволить всех, кроме военных и работников пищевой промышленности/критической инфраструктуры, и пусть все идут на фронт.

Нужно все деньги что есть у государства пустить на войну, совершенно верно. Не нормальная ситуация когда мобилизованные покупают бронежилеты, побираются по знакомым на беспилотники, подержанные автомобили, турникеты и т.п. а государство покупает овощерезки и барабаны, строит парки, меняет брусчатку которая может еще сто лет простоять

Нет — если пустить на войну все деньги из бюджета, то на остальные затраты ничего не останется. С чиновниками (системой) надо что-то делать.

На какие «остальные затраты», очень нужны барабаны а бомбоубежище?

Медицина для мирняка, МЧС, отстройка/ремонт разрушенного жилья, лечение и реабилитация военных и соцвыплаты. А за барабаны и позолоченные часы надо вешать за яйца на столбах.

А можна 50% для початку і подивитися?

Метод послідовних наближень

Звісно.

Всі держпідприємства.

Я лібертаріанець, як і Кожаєв.

Бачиш, я навіть його рускоязичність потерплю заради ідеї.

Ты не понимаешь. Это же главная дорога на мост Кличка, по которому идут основные поставки тяжёлой бронетехники на фронт.
Естественно, там должна быть новая брусчатка, которая выдержит Абрамсы!

Когда еврейское казачество восстало в Биробиджане был переворот — переворот
А кто захочет захватить Бердичев, тому фурункул вскочит на живот

Під Бердичевом я недавно зі своїм старшеньким трохи чудив.

Оце думаю, чи не розвіртуалвзуваться б нам, пане Кожаєве? Може б навчили мене ножем різать рускоязичних... А я Вам дронів би показав різних...

Да пожалуйста, сэр может совершенно бесплатно прийти на тренировку ко мне. Я даже провожу семинары для военных и могу провести для вашего подразделения, стоит попросить лишь и дать вариант как добраться. А-то ходят упорные слухи, что на полигон меня не пустят

А-то ходят упорные слухи, что на полигон меня не пустят

просто ходят слухи, что когда военные подходят к вам на улице чтобы пригласить на полигон — вы кидаетесь на низ с ножом

Я не принимаю приглашения от незнакомых военных, насильное же приглашение называется похищением человека группой лиц и пределов необходимой обороны при таком «приглашении» не существует.

Что же делать? А закон выполнять!

Я не принимаю приглашения от незнакомых военных, насильное же приглашение называется похищением человека группой лиц и пределов необходимой обороны при таком «приглашении» не существует.

Ой ты наш храбрый мамин борцун-защищун :)

а ебун

Вони ж мужики...
А... Блін, соррі 🙄

Так робіть тротуари, якщо Вам це важливо, пане Вадиме.

А нам важлива мова. Мова — носій інформація, а ми ж айтішнєги.

Ви перептутали сайт, вам на форум асфальтовкладальників та плиточників.

Яка у Вас освіта? Середня професійна?

А нам важлива мова. Мова — носій інформація, а ми ж айтішнєги.

ну, вообще-от с айтишной точки зрения язык не является носителем информации и вообще не всегда принципиален (в определённых рамках, разумеется)
Хотя, конечно, можно устроить холивар «оракуль против скуля» или "си против делфина2

Плохой пример.

ну, вообще-от с айтишной точки зрения язык не является носителем информации

Каждое слово это носитель заложенных в него смыслов. Сообщение в целом это набор данных. Или вы про деление «данные» против «информации»? Тогда это уже за пределами данной тематики.

Павлюк грубо неправ в исходном утверждении, но не потому, как он описал, а потому, что ему как раз важны не информационные характеристики языка, а идентификация его носителя/пользователя.

Каждое слово это носитель заложенных в него смыслов. Сообщение в целом это набор данных. Или вы про деление «данные» против «информации»? Тогда это уже за пределами данной тематики.

Если уж на то пошло, то носителем информации/данных в ойти являются именно данные
а язык — это средство формальной записи последовательности действий, а не данные/информация.

ему как раз важны не информационные характеристики языка, а идентификация его носителя/пользователя.

Идентифицировать носителя по языку — достаточно сложно
Уважаемый Павлюк — или очень жырный (и слегка неуравновешенный) троль (на что я сильно надеюсь), либо же крайне агрессивная и неконтроллируемая истеричка.

а язык — это средство формальной записи последовательности действий

Это касается только _процедурных_ _алгоритмических_ языков (причём даже не функциональных). Я говорил в контексте естественных языков.

либо же крайне агрессивная и неконтроллируемая истеричка.

Скорее это, и не он один.
Но твои постинги во многих аспектах не сильно отличаются от него — тема/позиция другие, а вот агрессия и истерия — практически такие же.

Я говорил в контексте естественных языков.

А исходный автор говорил в контексте «айтишников»

а вот агрессия и истерия — практически такие же.

что-то не припомню, чтобы я кидался на каждого встречного с закидонами типа «ты кацпаня/малорос» и так далее.
Но могу, да.

Да, я троль. Жырний, бо з дронами нема часу на спорт.

Дякую, що зацінили.

Люблю Вас !!!!

Да, я троль.

Херовый ты тролль
«ты хуй» — это не троллинг, это «я попытался доминировать, меня обосрали и у меня нечего ответить»

ну, вообще-от с айтишной точки

Ну так чому вам так тоді важлива рососійська, якщо ето всіволіш формальна запісь

Пишіть українською

Але ж вам важливо щоб для хохлов мова була формальной запіссю, а для вашого язика були якісь інші правила, які всі хохли мають поважати, хохли ж еуропейці. В йевропє толєрантность, то можна хохлам закинути про толєрантность і сісти на голову со своїм аргументом з дупи і рафінувати безкінечно мозок

А хто не згоден той жырный троль, мутант і нє панімаєт суть

Всі прекрасно панімают суть, рососнутый завжди выколупає з ануса аргумент, чому Київ — ета кієв

І його не перейменовували, питання нема як його називати, місто називається Київ

Повага до російянина починається з поваги росіянина до української, українців та, за продовженням, до назви Київ

Дєло в тєбє

Ну так чому вам так тоді важлива рососійська,

мне русский ваще похую
если ты где-то тут найдешь хоть одно моё слово в защиту русского, или «русский нужен» — ну, я сильно удивлюсь, если честно.

Пишіть українською

Диплом пишу на украинском, разумеется.

Але ж вам важливо

И снова вы спиздели. мне русский пахую. вот вообще.

Дєло в тєбє

не, дело — в тебе.

Уважаемый Павлюк — или очень жырный (и слегка неуравновешенный) троль (на что я сильно надеюсь), либо же крайне агрессивная и неконтроллируемая истеричка.
мне русский ваще похую

I understand, це просто формальная запісь смисла, а хтось троль та істерічка, бо для нього не какаяразніца, угуугу

це просто формальная запісь смисла,

там выше, если не ошибаюсь, павлюк сказал что «да, я жырный тролль» и сказал спасибо за понимание.
так что я таки прав.

не вижу, кстати, почему тот кому «некакаяразница» — не может быть истеричкой или троллем?
Эти «некакаяразница», «тролль» и «истеричека» это вообще три разные категории, они могут быть у одного человека, а могут и не быть.

Я в діалектичному матеріалізмі не сильний

Спробую пояснити, чому він сказав що він жирний троль, на такому

«Онижедети» — многокомпонентное прозвище, представляющее собой фразовое сложение, выступающее в роли атрибутивного окказионального сложного слова, представляющее собой как бы «застывший», зафиксированный этап процесса номинации[4]:116.

На базе прецедентного высказывания «они же дети» сформировались голофрастические конструкции «онижедети» и "анижедети«[5]. Доктор филологических наук Лейла Мирзоева указывает на широту употребления данного голофрастического новообразования, подтверждая её наличием пабликов #ОниЖеДети в таких популярных социальных сетях, как ВКонтакте и Твиттер.

Якийсь практичний смысл є в цьому дослідженні?

Як на мене тільки підвищує кров’яний тиск і від цього болить голова, тому я пишаюся що я не проти бути жидобандерівцем, а він не проти побути тролем

Це ж не відмініє факту що, Київ — це Kyiv, і від цього просто безкінечне цвітіння фіалок пердіння русскіх жоп і натужні аргументи. Це навіть весело

Мене називали жидобандерівцем і нацистом і не в таких тепличних умовах

Ми тут розважаємось ткскзть, розуміючи що росіянина різного градуса шовіністичності вже не виправить ніщо, і він буде грати в діалектику але здохне кацапом ніж полюбить Україну де Kyiv, це вже пережовано 100500 раз і не має сенсу, але рососунам все ще горить

Російськомовний українець, це, наприклад, я, а хороший росіянин — наприклад Павло Клімкін.

Все що менше — в кращому разі латентні рососунцы за власним вибором, які пережовують і чухають свої 50 відтінків рососнутості під різними філософськими аргументами, а не російськомовні «українці» історіческі

Як приклад — я не вірю що для вас мова це просто формальная запісь, якщо ви пишете переважно російською. Це подвійні стандарти як мінімум в хорошій дискусії

Ну це якщо розгорнуто

А якщо коротко, то це просто скорочується до трьох букв року етак з 2014того

я не вірю що для вас мова це просто формальная запісь, якщо ви пишете переважно російською.

Ну, мне 50 лет и у меня полно и других вредніх привічек, знаете ли
мне УДОБНЕЕ писать по русски, потому что я старій и я так уже привік.
Но если внезапно черти унесут куда-то русский язік — я печалится не буду. Фильмі я смотрю в украинском дубляже, книги покупаю (благо — есть где) на украинском язіке (художественніе. по специальности — на английском).
я (по многим причнинам) считаю что единственнім государственнім (и — обязательнім к знанию) язіком в Украине должен біть украинский язік, желательнім — английский язік.
В бітовом применении — хоть вьетнамский, мне по барабану.
Я не вижу причині или смісла агрится на человека из-за язіка, а не из-за его мировозрений/отношения.
Взять монтян — шпрехает очень бегло, но скотина-скотиной.
Взять меня — ну, я то шпрехаю тоже очень бегло, но мне по русски привічнее. там, где обязателен украинский — у меня нет проблем с украинским (ну, за исключением грамотности, но тут у меня с любім язіком проблемі), так где украинский уместнее — там у меня нету проблем с украинским (хотя вот с техническими или биологическими терминами у меня проблемі. Хотя и в русском у меня с 90% терминов будут проблемі, я так думаю)
но да — для меня «язік имеет значение», я не из тех кто «да какая разница». Поєтому — я за украинский как единственній государственній.

тому я ж вам таки й пояснюю, і я вас розумію, просто неуравновешенный троль і тд, було занадто, просто комусь не все одно.

Ага, і тиск скаче.

А тут я розслабляюсь тролячи

А тут я розслабляюсь тролячи

Это обманчивое впечатление.

Все ок, просто допитливість, чому keyboard layout RU нема?
Ну, якщо писати зручніше російською?
Не наїзд , просто цікаво
P. S. В мене є, якщо щось

Все ок, просто допитливість, чому keyboard layout RU нема?

Нипонил вопроса.

У коментах жодної «ы», тож вірогідно розкладки нема (?)

У коментах жодної «ы», тож вірогідно розкладки нема (?)

Ы. ну и насчет «ни одной» — это у вас просто ошибка выборки, т.к. ы не бростается в глаза, а вот если вібирать і — то бросается.

просто украинская раскладка у меня идёт после английской, я переключаюсь на неё, а дальше на русскую — ну только если мне вдруг сильно захочется напечатать ё (вместо которой в украинской раскладке идет апостроф ’, которій ну никак не ложится в строку)

Ы. ну и насчет «ни одной» — это у вас просто ошибка выборки,

Походу так.
Але якщо глянути комент, під яким я питав, там ы не було 😁

Але якщо глянути комент, під яким я питав, там ы не було 😁

Хочешь — фокус покажу?
У меня и в этом ответе её нету!

У цьому нема де

А кого нету? «буквЫ», да?

Так вже ж пояснив чому.
Далі вже не варто 🤔

Звідки дитинці знать, що таке тиск?

Підручник з семантики, перша глава.

Символ, семантика, прагматика. Фрейми Мінського. The message is the messenger and vice versa.

Learn the basics, folks.

Символ, семантика, прагматика. Фрейми Мінського. The message is the messenger and vice versa.

Я теж знаю карате, кунфу і ще багато страшних слів. Що сказать-то хотіли? ;)

Тут про мову, а не про мордобой.

За вашою реакцією не схоже.

Нормальна реакція здорового організму

а ми ж айтішнєги

Ви ні, ви схожі на того, кому Москаль раз влучно відповів 😂

Важна вовсе не мова, а экономика — без неё не будет ни победы, ни послевоенного поднятия страны. Я думал, это очевидно для предпринимателя.

У национал-патриотов нет экономики, у них есть сверхценная идея. У любых национал-патриотов причем

В мене є і нацианал-азабочєнасть, і компанія з оборотом в $100M, і спатртап з ахуєвающіим валуейшином.

Що я роблю не так, любєзний?

На бамбасє вже робили екомоміку.

Пиздуйте живіть там.

Я хз кому ти це полотно, з попутним виливанням своїх комплексів на киян, написав. Просто пояснив, якщо ти не понаїх і 30 років казав одну назву, то інколи може проскакувати стара, просто тому що не завжди згадуєш одну з декількох сотен перейменувань. Зраду зрадоньку тут може побачити клінічний утирок

Уявляю, як люди після війни приїдуть у Київ, після кількох років за кордоном, скажуть стару адресу, а умовний таксист Andriy Furmanyuk їм пику наб’є :)

Та не треба бити, ми цивілізовані, досить завезти й висадити десь в двори за дврз, «прієхалі на коминтерна»

Поняв, поняв, викреслюю тебе

Так, запишем, вул. коминтерна — не зрадонька, хто баче там зрадоньку — утирок, в нього комплекси, 30 років мінімум

Ти мене зовсім не так зрозумів, жодних наїздів на киян. Мабуть якийсь понаїх в тебе дівчину відбив, от ти і тригернувся.

Якби ти так стріляв як фантазував, то в тебе було б 0 з 10.
До речі приїжджих, у пору юності буремної, було простіше розводити на секс ;) А так, дівчата в принципі однакові, шо ті шо ті, ТАМ уж точно, бгг

Я клінічний утирок, в мене ПТСР і комплекси через окупацію такими, як ти.

А ти клінічний довб***б.

А у Вас просто відсутність власної гідності.

Можна Вас п***ить, а Ви навіть відбиватися не спробуєте?

А у Вас просто відсутність власної гідності.

Можна Вас п***ить, а Ви навіть відбиватися не спробуєте?

Боюст спросить — как у вас в конторе относятся к орфограческим ошибка, очепяткам и так далее — тоже начинают п***ить, потому что «у тебя нет чуйства собственного достоинства»? :)
Вроде ж нормальна контора біла, я даже с вашими общался....

Пишу Kyiv десь приблизно з 1996 року, коли у школі почав вивчати англійську. Чесно кажучи, думав, що це питання було закрите ще задовго до 2014.

Все то ок: і мову тяжко вивчити, і цькувати недобре, от тільки офіційна українська транслеритація назв міст прийнята ще в 2015-му здається.

Все то ок: і мову тяжко вивчити, і цькувати недобре, от тільки офіційна українська транслеритація назв міст прийнята ще в 2015-му здається.

ну, можно сделать пометку в резюме «кандитат в верстальщики не в курсе официально транслитерации 2015 года» ©

Як цей топiк взагалi пропустили?

і не кажіть, зара якийто небачений досі рівень плюралізма на doy))

Може, але адміністрація коментарі трохи потерла вже.

Треба з Максом про це поговорить... Бо і в мене терли камєнти. А це шлях до диктатури...

В нас нема цензури

Навіть в анонімних довб***бів, такий як Ви, не вимагають паспорта. Прикиньте, шановний, яка діра в сікюріті диржавоньки?

Нарешті нормальна тема! А то інші ну нудно читати шо капєць. Евпропурія якось притерлась вже.

Одна из причин по которой я — фрилансер: заказчику тупо пофигу все не относящееся явно к выполняемой задаче. Я могу думать что угодно о ЛГБТ, политике, расах, женщинах: он не спрашивает — я не отвечаю.
Соответственно у меня вопрос: люди, вы пробовали на работе работать, вот так вот брать и делать за что вам платят?

Достали, блин, длинные носы сующиеся в частную жизнь человека. Я могу быть ватником/вышиватником/нацистом/социалистом/пассивным дендрофилом — пока я держу свои взгляды при себе это не ваше дело.

Отдельно достали доморощенные филологи: «на» или «в».
Мне может тоже не нравится, что у большей части мужчин в АйТи, да и женщин, чего там дряблое тело, отвисшая кожа с целюлитом и т.п и что мне, приставать к незнакомым людям с непрошеными советами? Так почему каждый считает своим долгом меня поправить, я спрашивал вашего вонючего мнения о моей речи? Нет — ну и засуньте его в задницу

он не спрашивает — я не отвечаю.

👍
А був би веганом... 😁

Так я был, по религиозным соображениям

Ну я. Тільки не веган, а травожер.

Хто ти, морквиночко?

Ну я.

Та я бачу.
А що трапилось, що так порвало?

захожу на доу раз на 3-4 місяці, відслідкувати динаміку кукухи кожаєва
судячи зі всього недовго залишилось

ну по суті а що ти чекав? )

Ти схожий чимось на меган маркл

youtu.be/2N8_5LDkZwY

Довбойобам не понять просвітлених аватарів

Так розумієш, срачі знімають стрес, і я за тобою не бігаю з ножем по вулиці....

прилетіло під сотню резюме.
Декілька людей (точно нарахував 3-4)...

«Шановна фабрика сірників! Я рахую сірники в ваших коробках вже багато років — і от їх то 59, то 60, а іноді навіть 58! Ви там зовсім всі подуріли?»

Підтримую топікстартера!

топікстартеру замість вичитати власні описи вакансій краще, звісно, на зраду кандидатів перевіряти.

Як це пояснити?

Звісно. Ми ж зброю робимо. Довбойобів і зрадників не беремо

Загалом з тими перейменуваннями ми переборщили. Взагалі ніхто не знає як зветься місцина де він знаходиться. Краще б пронумеровали все. Принаймі поштові індекси не викликають питань. А так гірше ніж naming в мові java

Похуй. Головне не так, як в кацапів

То тіпа як похуїзм?

Давати лінк то щось типу як на*** послать. Можна і канделябром нєвзначяй...

навів лінк тому що описане явище відповідає на питання автора топіку

хамство і зверхність моєю мотивацію не є

Хто вони? Чому вони, українці, в 2023 ще пишуть Kiev?

Наверное, это люди, которые хотят на работе работу работать и деньги зарабатывать, а не меряться патриотизмом.

Почему-то в последние годы кроме собственно хардскиллов и навыков работы в команде надо ещё делать многочисленные «ку» разного рода повесточкам и «матчиться» с их носителями.

Одним язык не тот, другим — прайд-месяц недостаточно уважил, третьим — надо донатить % от зп и сходу вываливать сумму, четвертым — наоборот, всячески изображать, что тебе война пофигу, а самое важное — это изучение очередной технопоебени.

Не завидую я людям, которые ищут сейчас работу на украинском рынке. Который в полной мере стал рынком работодателя, впервые, наверное, лет за 15.

Так ми не роботу хочемо работять, как ви рускаязичниє раби, а гроші зароблять щоб кацапів убивать.

Казалась би какаяразніца, але є нюанс...

На джині наприклад незрозуміло як вказати щоб індексувати пошук

Так само як і країну

Вибір обмежений

Навіщо на технічному форумі створювати статтю про те, що 3 зі 100 людей безграмотно пишуть? Вам або на форум філологів, або до психолога.

Ну власне ІПСО, може і не пряме OP не мав наміру роздмухувати мовне питання черговий раз, але продовжує бо напевно хтось підбурив. Кому цікаво про мови то можете поцікавитись конвенцією ЄС щодо мов. Це питання дуже сильно використовувалось в цілях роздмухування ворожнечі і військової пропаганди дуже часто, особливо великі масштаби були під час першої світової війни. Зараз достаменно відомо, що такі провокації робив медведчук коли на площі збирались невідомого походження молодики які привселюдно зігували, та мали наряди показових скінхедів. Потім це знімали на камери різних Зіків і т.п. Так само коли менти лупцювали мітинг ФОП-ів яки прийшли протестувати до гетьманцева під раду. BTW Англійською саме Kiev, до чого тут російська чи Українська я ХЗ. Якщо вони в себе пере-назвуть будем писати як вони в себе назвуть.

Англійською саме Kiev, до чого тут російська чи Українська я ХЗ. Якщо вони в себе пере-назвуть

на тижні відкинувся? 5 років відмотав чи більше?

С Динамо вообще все очень сложно

«Динамо» — название ряда спортивных обществ в СССР, в некоторых странах социализма, а также в ряде постсоветских государств.

Я до сих пор не понимаю почему не декоммунизировали название

тому що це домен другого рівня прописаний в днс?

варто б дерусифікувати домен

Я про само название клуба. При чем тут домен?

Названіє клуба «Динамо»

Повна: Футбольний клуб «Динамо» Київ

При чому тут кієв?

youtube.com/@fcdk

Капець навіть суркіс перейшов на українську, красава, залишилось 3% иліти українського айті

Я же написал в оригинальном комментарии. «Динамо» — это название нквдешных спортивных сообществ. Сам клуб был организован нквдешником. Согласно закону о декоммунизации название следует изменить

скажу що прав, всюди якийсь постсовок з цим динамо реально, непогано було б

Сподіваюсь до того дойде, як не рано то пізно

«Динамо» з грецької це «сила», до чого тут нквд?

Ну что ж, отвечу аналогичного уровня аргументом:

Сва́стика (санскр. स्वस्तिक от स्वस्ति, свасти — приветствие, пожелание удачи[1], благоденствие[1][2]

Причему тут фашизм?

Тогда получается что свастика не подпадает под закон «Об осуждении коммунистического и национал-социалистического (нацистского) тоталитарных режимов в Украине и запрет пропаганды их символики»

Но нет.

Потому что свастика — символ нацизма (а не фашизма). «Динамо» Загреб тоже в честь НКВД названо? )

Потому что свастика — символ нацизма (а не фашизма)

en.wikipedia.org/wiki/Fascist_symbolism

«Динамо» Загреб тоже в честь НКВД названо?

Сразу после Второй мировой войны три наиболее успешных загребских клуба (ХАШК, «Граджянски» и «Конкордия») расформировали по указу коммунистических властей в мае 1945 года. Их заменило новое спортивное общество, которое называлось ФД «Динамо» (хорватский: Fiskulturno drustvo Dinamo), оно было основано 9 июня 1945 года.

Открою секрет, 99% клубов с названием «Динамо» про которые ты слышал был организованны коммунистами или нквдешниками

Вот из истории Динамо Бухарест:
14 мая 1948 года «Униря Триколор Бухарест», недавно вступившая в январе 1948 года под эгиду коммунистического режима Министерства внутренних дел Румынии объединилась с «Чоканул Бухарест» и образовала спортивный клуб «Динамо Бухарест», представляющий вышеупомянутое учреждение.

Динамо Дрезден:
Клуб был официально представлен как «Динамо» (Дрезден) 12 апреля 1953 в кинотеатре Schauburg и изменил свои цвета на бордовый и белый. Команда стала частью спортивного общества «Динамо», одного из нескольких спортивных клубов, построенных по советскому образцу в политических и идеологических целях развития спорта.

Так це що, навіть вікіпедіїсти не знають, шо Фашизм це Муссоліні.
А Гітлер то нацизм (націонал-соціалізм) .

Цікаво звідки ця плутанина пішла?
Може тому, що Націонал-СОЦІАЛІСТИЧНА партія, і співзвуччя різало вуха у СРСР?

Нет никакой путаницы. Фашизм зародился в Италии потому что партия Мусолини называлась Fascio di combattimentо. Но по факту этот термин приобрел более общее определение и стал применим к другим режимам. Так сказать слово стало нарицательным

Согласно определению:
Fascism is a far-right, authoritarian, ultranationalist political ideology and movement,[1][2][3] characterized by a dictatorial leader, centralized autocracy, militarism, forcible suppression of opposition, belief in a natural social hierarchy, subordination of individual interests for the perceived good of the nation and race, and strong regimentation of society and the economy.[2][3]

Все это присутвовало в Германии. Если так разобраться в определениях то национал-социолизм (нацизм) это частный случай фашизма. Фашизм — абстрактный класс, нацизм — конкретная имплементация

В узком смысле под фашизмом понимается итальянский фашизм, праворадикальное политическое движение тоталитарного типа в Италии в 1919–1945 годах под руководством Бенито Муссолини. В более широком варианте термин применяется для обозначения общественно-политических движений и идеологий крайне правого толка и соответствующих им форм государственного правления, которые обладают рядом общих признаков[8], «общего фашизма» (англ. generic fascism)[2].

Ну, ти ж розумієш що процитоване тобою написано сучасними авторами.
Але ж ще у старих радянських кіно казали «фашисти»... Оце чому?

Не исключаю что связанно с налицием «социализм» состовляющей в «национал-социализме». Фашизм для советского человека звучало более инородно и пугающе)

«социализм»

Так, згоден.
Про це і писав вище.
Социализм не може бути поганий😁

Я до сих пор не понимаю почему не декоммунизировали название

1. Что в нём коммунистического-то? Если что-то и есть, то не видно.
2. Не «ряда спортивных обществ», а конкретно клубов под крышей МВД (и предшественников). Кто против них пойдёт?

www.fcdynamo.kiev.ua

там навіть https немає, залишили редирект для старперів

Домен .kyiv.ua з’явився лише в 2014 році

А з ~2000 існує kv.ua, щоб не було взагалі суперечок за голосні.

[~]> q kv.ua
kv.ua. 10h0m36s TXT "inactive"

А воно робоче? Десь реєструється?

Хм, я не помітив, як його скасували...
Тоді прошу вибачення, суттєво відстав.
Ось що значить вийти з галузі ;(

Не заглядав в профіль Джинні років 5, наприклад? :)

Можливо, як варіант, відсіюють неадекватних роботодавців.

Скоріше, роботодавці мають змогу відсіяти малоросів.

Тобто ви ділите громадян на сорти. До речі, а до якого сорту ви відноситесь, враховуючи ваше російське прізвище?

Проблема в том, что каждый, кто начинает говорить про деление на сорта, почему-то уверен что сортировать будет он а не его.

Тобто ви ділите громадян на сорти

Вже давно

на тих хто визнає Україну як незалежну суверенну державу з ВЛАСНОЮ назвою столиці й історію без дружби народів
і на тих хто не визнає

На тих хто слухає лєпса в 2023ьому році
І на тих хто не слухає

На тих хто танцює під свєту лободу
І на тих хто має смліивість сказати курві що вона курва і ніхто не забув що вона курва

На тих хто за абстрактну свободу ігнорує агресивну культуру сусіда й продовжує своє какаяразніца
І на тих хто каже на чорне чорне і на біле біле

На патріотов руского язика, борцунов за свободу родного язика, які вдавляться ніж скажуть слово українською
І на тих хто не має проблем з російською чи українською мовою

Такі от сорта, звикайте

Херня
Мир делится на тех, кто может набить морду и борцунов с дивана

Мир делится на тех, кто может набить морду и борцунов с дивана

делите граждан на сорта Владимир!

не обнуляйте усилия за равенство, люди могут начать задумываться и сомневаться

Будут работать только с адекVатными булгаковскими кеевляненами, которые Шарят, а не с пропуканными кожухами какими-то.
/s

Коли псу немає чим зайнятись, він починає лизати собі яйця.

1. Краще писати українською з помилками, аніж досконало російською.

2. Хто цькує «недостатньо україномовних» за їх помилки, акцент, суржик і східняцькі діалектизми, той є пихатим ідіотом.

_____
Якщо ви народилися на Галичині (яка на кількадесят років менше була в складі СРСР) і у вашій родині завжди розмовляли українською, то є добре, але в тому немає вашої заслуги. Якщо ви народилися на Слобожанщині і з дитинства розмовляли переважно російською, то в цьому немає вашої провини. Важливим є те, що ви робите зараз. А топік-стартер сіє розбрат між українцями. Не треба так.

Так на Галичині теж не чиста укр мова, а дика українсько-польська суміш.

дика польсько-угорсько-австрійська суміш, немає там українскьої взагалі!

Галицько-волинська, то взагалі не українці!

А звідки тоді Ляля приїхала?
Хапайте шпигунку!

Житомира не існує

Я как-то поехал к ним, а там висит вывеска «Жмеринка»!
Кругом обман :(

Цькує? Чи робить code review? Хто Ви, сніжинко?

Фігню пишеш, це я тобі як народившись у Харкові кажу.

Якщо ви народилися на Галичині (яка на кількадесят років менше була в складі СРСР) і у вашій родині завжди розмовляли українською, то є добре, але в тому немає вашої заслуги. Якщо ви народилися на Слобожанщині і з дитинства розмовляли переважно російською, то в цьому немає вашої провини.

Доля правди є у ваших словах, бо, справді, росію важко порівняти з Польщею в плані цькування українців за часів Лівобережної та Правобережної України. Поляки хоч і саджали наших предків на палі і нищили їх протягом певного періоду, але це ж ні у яке порівняння не йде з рашистами, які лише голодом замордували більше 4 млн. українців, що також у переважній більшості відбувалось якраз на лівому березі Дніпра (до речі, особливо сильним голодомор був якраз на Донбасі)...

Але на заході України хоча б були такі герої як С.А. Бандера, які організовували антирашистські рухи. А кого ви можете назвати з лівого берега Дніпра України, хто теж намагався боротись як і Бандера з рашистами? Хіба це не заслуга людей із заходу України, і хіба це не більша толерантність до окупанта з боку людей зі сходу України?

Йдемо далі. Найбільше зросійщені саме міста України. Не правильно говорити, що на лівому березі Дніпра говорять російською, правильно говорити, що у великих містах на лівому березі Дніпра говорять переважно російською — це буде правдою. Централізовано окацаплювати населення значно простіше у великих містах, де можна посадити колаборанта на керівну посаду і качати свої права, в тому числі і в плані мови.

За часів совка, я жив у місті Лозова, яка знаходиться у Харківській області, там була одна єдина україномовна школа (причому десь на краю міста), решта (здається 10-12 шкіл) були російськомовними, це при тому що Лозову оточують села, де абсолютно усе населення україномовне. Щоб це організувати, рашистам треба були колаборанти? Авжеж треба, і вони знаходились серед місцевого населення, бо воно було більш толерантним до окупанта, ніж це було на заході України. Можна це вважати провиною місцевого населення? Очевидно, що — так.

Окупанти далеко не усе робили своїми руками. Так було колись, і зараз так є. Так що не варто скидати провину з винних, і нівелювати заслуги з тих людей, які це заслужили.

P.S. Що до ваших двох пунктів, з цим погоджуюсь.

Ти тільки забув додати, що в кожній школі було ОБОВ’ЯЗКОВЕ вивчення української мови та літератури. Хоча ось з літературою тут звичайно питання — на уроках вiвчалось таке сумне лайно, що викликало ненависть на 10 років вперед (хоча і Толстой з Достоєвським — не краще були).

ти тільки забув додати, що в кожній школі було ОБОВ’ЯЗКОВЕ вивчення української мови та літератури.

Ну і? Що ви цим хочете сказати? Що типу не було цькування україномовних? Ці «благі» наміри були такими ж «благими», як і щодо української мови зараз в Криму. Там типу теж вона є, але толку з того, коли робиться усе місцевими колаборантами, щоб усе українське ненавиділи.

Звичайно ж, що рашисти дещо робили обережно, що може викликати збурення місцевого населення. Але, знову ж таки, російському віддавались завжди топові позиції, а українському — крихти зі столу для замилювання очей. Так було абсолютно у всьому, починаючи від дитячих садочків, закінчуючи ВУЗами, судами, розвагами і т.д.

Це після того, як москалі першим ділом забрали літеру і в Маріуполі після захоплення.

а, он на кого нам треба орієнтуватися. Тоді тре й атаки готувати на визначні дати і колонами йти. Чим далі українець від України — тим більш токсична форма патріотизму в нього.

Так, симетричні відповіді працюють.

Ніколи не п***или гопів?

Щоб бути аж настільки симетричнио, треба в свою чергу гопстопнути гопів, а не просто дати п***ди коли вони до тебе дойобуються

в Україні, на Україні, хто ви?

На Україні — на Русі. Класики часто писали саме так.

Навіть не знаю, звідки пішла ця дурниця про колоніальний прийменник. У Криму, в Нормандії, в Лотарінгії, в Ломбардії, в Помор’ї, в Техасі тощо. Це все не окремі країни.

Це все не окремі країни.

Ну це місцевості.
На то на острові, в то у країні/місцевості.
Взагалі сучасні філологи придумують абищо...

Шевченко «на Вкраїну...» писав теж...

На то на острові

Прямо так кажуть? А на Камчатці, на Кубані, на Волині...

Прямо так кажуть?

Ну... Так.
«Поїхали потусимо в островах», такої форми не чув 😁
Але, може і є.

На Камчатці — бо то півострів.

На Кубані /Волині, це IMHO «розмовне», але вже вкорінилось, і типу воно так і є.

Ну як у русні : «Ты аткуда? Я с Питера»

На Камчатці — бо то півострів.

А Крим — не півострів?

На Кубані /Волині, це IMHO «розмовне», але вже вкорінилось, і типу воно так і є.

Ці всі форми «розмовні» та зумовлені лінгвістичною традицією. Те, що шароварні філологи вигадують про острови і т.п. — маячня.

+500
Лише «На Україні» тригерить і не філологів 😂

P. S. Крим то неправильний півострів. По формі маю на увазі.

Лише «На Україні» тригерить і не філологів 😂

Бо філологи як SJW — розпропагували «єдино правильну» точку зору.

Навіть не знаю, звідки пішла ця дурниця про колоніальний прийменник.

«дурня» пошла от русни, которая именно так обосновывала «на».
"Малоросия не государство, но страна (территория)"©

Занадто смурнеє.

Назва Kiev походить з середньовічного варіанту української мови та має своє коріння в Повісті временних літ. Назва Kyiv — результат застосування спірної сучасної транслітерації. Для носіїв англійської є неочевидним, як вимовити другий варіант. Так що не все так просто, як комусь хотілося б представити. А російською було б взагалі Kiyev, якщо ви не знали.

Ну канєш, це кандидати які читають повість временних літ в перервах між шпілой і лабами на пітон, це реконструктори середньовічної староукраїнської, а зовсім не отморожені ватани яким какаяразніца

На вихідних теж чимось можна зайнятись. А так — англійською мовою буде Kyev і Kyevan Rus. Це з тих ще часів коли москва була дальною колонією на болотах. Kyiv — це вже сучасна транскрипція, спірна із сучасної української мови.

Негайно борись з «відмороженими ватанами» в англовікі. Немає сечі терпіти ніж в спину від братнього англомовного наріду ((( prntscr.com/2BebPI8ufy_n

Назва Kiev походить з середньовічного варіанту української мови та має своє коріння в Повісті временних літ.

Це такий «непробивний» аргумент росіян? Литовцям згідно такої ж логіки теж засунути свій Вільнюс куди подалі, бо «Wilno» і не гребе?

Я думаю, що якщо хтось із литовців напише в резюме Vilnia, навряд чи з кимось із литовських CEO трапиться істерика.

А що ви ще думаєте, видно не маючи зеленого уявлення про Литву і її історичні конфлікти?

Які історичні конфлікти? Чим історична назва литовської столиці Vilnia вам не вгодила? Чи просто захотілося мені нахамити?

Ви за литовців вирішили, що не буде конфлікту, якщо хтось вживатиме чужомовну назву столиці, ви протиставляєте цих неіснуючих литовців автору, який «істерить», а хамлю я. Цікаво :-)

Vilnia — це литовськомовна назва, а не чужомовна. Так само, як і Повість временних літ — українська спадщина.

Тепер відповім вам вашими ж словами: «А що ви ще думаєте, видно не маючи зеленого уявлення?» (це ж була така нейтральна фраза з вашого боку, така ввічлива, зовсім не хамство).

Середньовічної української мови не існувало як такої :) Власне як і російської так і білоруської. Була давне руська мова (від держави Київська Русь, з купою діалектів східних слов’ян). Розділення на три мови приходиться щонайменше на кінець 16 початок 17 століття. Можете почитати наприклад Слово о полку Ігоревє тією мовою, що зрозуміти що вам буде доволі складно цю мову розуміти взагалі.

Існують різні погляди на те, як називати мову Київської Русі. У Радянському Союзі її називали давньоруською і стверджували, що вона об’єднувала Україну, Росію і Білорусь, а в XVI-XVII століттях розпалась на три мови. Сучасні українські історики вважають, що окремі мови українців та росіян існували вже за часів Київської Русі. Згідно з цією точкою зору поняття давньоруська мова тотожне до поняття середньовічний варіант української.

В нас нажаль теж історію використовують у цілях пропаганди. Власне князь Володимир це і почав. Реальність така, на території Русі не існувало централізованої держави доки в Новгороді на одній з рад не домовились про її створення і у якості військового ватажка покликали такого собі Рюріка. Його дружина вікінгів звалась — Русь. Достеменно звідки походить Рюрік невідомо, але точно він скандинавом десь із району сучасної Данії. Рюрік довго не прожив, його місце зайняв його зам — Князь Олег. Київ в той час платив кабальну данину Хазарському Каганату (така йудейска держава була), та мав власних князів Аскольда і Діра (ніби теж варягів і теж Русь, хоча питання спірне) які були кимось по типу януковича для Каганату. Було створено таємна домовленість із князем Олегом, та Аскольда та Дір підступно вбиті, після чого вже велике на той час місто прийняло до себе владу князя Олега (що напевно було би неможливо без потаємних домовленостей з Киянами, бо я не розумію як купка вікінгів зуміла би захопити ціле місто без бою). Хазарам дали кріпкого прочухана за літописами «мечем та пожаром». Столиця новоствореної таким чином держави опинилась в Києві. А москва сталась через декілька століть, як віддалена колонія на болотах. І якраз вона платила данину в Київ. Щодо великої кількості говірок в староруській мові — дійсно вони були, нація формувалась із доволі великої інклюзивності як слов’янських так і племен іншого походження : скандинавів, фіно-угорських племен, німецьких, кельтських тощо. Але в основі лежали безперечно южно слов’янські племена : Полянів, Древлян та Кривичів.

бо я не розумію як купка вікінгів зуміла би захопити ціле місто без бою

Ви не розумієте як машини вбивства, які все життя тренувалися воювати й грабувати, побороли мирних городян?

Мирний це взагалі не про ранне середньовіччя. Міста формуються на сам перед як центри ремесла, в першу чергу з ціллю виготовлення зброї та броні. Київ був на той час вже великим містом, з тисячами жителів. А машиною вбивства були якраз хазари. Тобто Київ напевно дружина Олега не захоплювала її радше позвали для організації війни із тодішньою справді машиною вбивства — хазарами.

До речі про хазар нещодавно чув від цікавого історика версію, що їх вплив можливо перебільшений. Данину платили, так, але не кабальну, і не іго прям було. Можливо відкуповувались щоб не чіпали, і обороняли південно-східні кордони від арабів і інших агресивних народів і це було вигідніше, ніж воювати з хазарами, іншими народами, та тримати там дуже дорогі форпости.

бо я не розумію як купка вікінгів зуміла би захопити ціле місто без бою

Стосовно цього, нещодавно купка зеків та солдатів вдачі повара після захоплення мільйонника практично без бою ледь не захопила столицю мордора

Стосовно цього, нещодавно купка зеків та солдатів вдачі повара після захоплення мільйонника практично без бою ледь не захопила столицю мордора

Передостаня «Поплава», там чітко висказались, що то йопаний цирк був, який більшість смачно проковтнула.
Ну типу ІПСО-шники хліб з маслом недаремно їдять.

У Радянському Союзі її називали давньоруською і стверджували

В совку історію писали не науковці, а «таваріщі майори». «Океанія завжди воювала з Остазією» ©

Середньовічної української мови не існувало як такої

Існувала

Ну нащо носити туди сюди всі ці савєцькі байки, коли давно вже є вікі

У давньоруських пам’ятках назва міста записувалася як Кыѥвъ, де ы передавала праслов’янський звук *y, а ѥ — йотований звук [e] («є»). Подібне написання тривалий час залишалося у літописах. Надалі, після припинення дії закону другої палаталізації та злиття звука [ɨ] з [і] в новий голосний передньо-середнього ряду [ɪ] з’являються написання Києвъ, Кіевъ, а після утворення "нового ятя"[20] — і "Кыѣвъ"[21], "Киѣвъ"[22], "Кіѣвъ«[23]. З упорядкуванням українського правопису XIX ст., коли за [ɪ] закріплюється літера и, а за [ji] з йотованого «нового ятя» — ї, написання набуває сучасної форми — Київ.

Ну тобто як не крути а Kyiv це сучасна транслітерація із сучасної української мови. Англійська мова, старша за сучасну Українську, хоча теж мала суттєвий вплив Нормадскої французької мови зокрема на весь правопис, після захоплення Вільгельмом завойовником — потомком вікінгів. От в ній і залишається стара назва. Щодо самої назви Україна, то це вже переробка із украина (тобто відокремлення від князів, республіка). В історії було декілька украін, наприклад Новгородська. Державність як така впершу утворена козацьким повстання Богдана Хмельницького. Формально і польский пристол походив від Данила Галицького тобто і відповідно від Рюріка і московський так само.

це ніщо інше ніж пасівагресів проти української назви, не тре видумувати якісь псевдоаргументи на порожньому місці

Це не «сучасна» українська мова, «сучасній» укрмові уже років двісті не менше

Це у вашій системі мислення це пасивна агресія. Скажімо Пекін — англійською буде Beijin, а Мюнхен — Munich. Ну тобто не так як називається нашою мовою, що тепер ? А турбо патріотити можна в простий спосіб — сходив задонатив.

я не згоден

В абстрактному світі ви маєте рацію. Але ми не живемо в абстрактному світі

кандидат з України що пише Kiev — абсолютний red flag зараз

Я наприклад не збираюся оплачувати подібне зі своєї кишені заради абстрактного 1% притомних росіян, і згоден з автором

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck

Red Flag зараз кандидат з України, саме тому, що він з України тобто з країни де йде війна. Бо кацапа чи білоруса з Грузії чи Польщі беруть, включно із провідними посадами без проблем. Тут нічого особистого, лише бізнес. Ситуація в : Лівії, Ємені, Сомалі (тих частин, що не Сомалі Ленд), Афганістані, Сирії тощо нічим особливо не вирізняються.

Бо нєфіг втікати з України. Роботи дофіга.

Бо нєфіг втікати з України.

По причине?

Скажімо Пекін — англійською буде Beijin, а

Я реально в акуї, дівчина ж на 0:43 каже «пЕкін», і лише потім «беЕй дзІнь»

youtu.be/_3ZBvMAPqsg

«Тибла, Тіблена»

Так росіян називають естонці. «Тибла» прийшло від нецензурного звернення «ти, бл.». Так спочатку в Естонії називали бійців Червоної Армії в 1918-1920, 1940-1941 і 1944 рр.

Там таке було? Я далі Пекіна не слухав

Аа та нє то я щось загрався в асоціації

щось подумав як ці китайці називають запоребрикостан, а знайшов як естонці називають росіян 😅 зв’язок було десь між тим втрачено

Я скажу більше: до 1980 року Пекін англійською називався власне Peking, й лише у 1980 році в англомовних медіа стала вживатись форма Beijing. Ось що з цього поводу пише англомовна Вікіпедія:

The English spelling Beijing is based on the government’s official romanization (adopted in the 1980) of the two characters as they are pronounced in Standard Mandarin. An older English spelling, Peking, was used by Jesuit missionary Martino Martini in a popular atlas published in Amsterdam in 1655.

Там у них купа мов тих китайських, як в індії теж, і наскільки я пам’ятаю португальці приїхали не в ту частину китаю де китайські комуністи тру китайці

цілком приклад для нас вобщім

Before 1842’s Treaty of Nanking, the only Chinese port cities open for trade with western countries were Canton (廣州 Guǎngzhōu), Amoy (厦门 Xiàmén) and Chusan (舟山 Zhōushān) wherein the predominant spoken languages were Cantonese or Min Chinese. In Cantonese, 北京 (Běijīng) is bak1 ging1, and in Southern Min Chinese, it’s Pak-kiaⁿ. As with many other long-established Chinese names and terms, “Peking” came from those languages rather than Mandarin, the native areas of which were long inaccessible to westerners.

en.m.wikipedia.org/wiki/Names_of_Beijing

По китайскі звучить як «Бейз цин» — буквально, Північна Столиця.

До речі китайці перейменували владівосток, шотоветом родє здається недавно блиснуло

О tsn.ua/...​voyih-kartah-2280922.html

Затока морського огірка 🥒

Мають достаньо підстав, їх свого часу справді виставили на ратифікацію того договору, інакше не отримали би зброї і набоїв від союзників для ведення другої опіумної війни. Щоправда тоді на місці Владивостоку були лише угіддя амурских тигрів. Путлер сам відкрив скриню пандори, коли анексував Крим. Теж можуть сказати, що КНР та комуністична партія не мають жодного стосунку до маньчжурської імперії Ци, крім того, що Мао Дзедун її ліквідував.

лише угіддя амурских тигрів.

Та це ще велике питання що там було, я скоріше повірю що це баєчка схожа на пусте причорномор’я, де «нікого й нічого не було», поки не прийшла москалиця й створила все з глини.

О диви, не прогадав, чим тобі не китайські козаки?

uk.m.wikipedia.org/wiki/Манзи

Так треба негайно звільнити китаємрвних від монголо-путлеревців.

Розділення на три мови приходиться щонайменше на кінець 16 початок 17 століття.

«Щонайменше» це «не раніше» чи «не пізніше»? ;))
З часів монгольскої навали маємо формуючиїся західноруську мову (це потім вона розділилась на українську і білоруську), північно-заліську (пишу так щоб не було «великоруську» що зараз не люблять), на якій в головному сформувалась російська, а між ними — південно-заліська, яка з історичних причин не набула офіційного статусу і майже повністю втратила свою особистість. Тобто прямого контакту ареалів того, що стало російською і українською, не було, вони зʼявляються знову тільки десь у 16му столітті.

російська виникла коли монголо-татари намагались говорити Українською. фіно-угри що на болотах схрестились з усіми посіпаками та проходимцями, не мають нічого спільного ні зі словянами, ні їх суржики зі словянськими мовами.

російська виникла коли монголо-татари намагались говорити Українською.

Тупа маячня від рагулів, які таким чином намагаються виправдити те, що 30 років незалежности вони нічого не робили з ідеологією східного сусіда.

не мають нічого спільного ні зі словянами, ні їх суржики зі словянськими мовами.

Крім того, що тупа, ще й расистська.

де там про расизм? свинособаки взагалі не люди, чи ти тут зібрався про «притєсненіє» та русофобію розповідати? :-) Ану скажи паляниця!

Ану скажи паляниця!

Ловлять гаву два мерця,
Ламця-дриця, ця-ця-ця.

чи ти тут зібрався про «притєсненіє» та русофобію розповідати? :-)

Схоже, я вірно діагностував:)

Схоже що ти просто газифікував калюжу ;-) газонюх :-)

Ну хочет человек ущемиться — его дело.

Як це пояснити?

Дуже просто пояснити: вам нема чим зайнятись. Можливо, ви лузер. Перегляньте свої пріоритети в житті.

CEO які пишуть «участвувала» замість «брала участь» у своїх вакансіях, хто ви? Як це пояснити? Какаразніца? Чи настільки тупі що не знають що це трохи недоречно писати по російському в 2023?

Пів Києва мають діалект, з чимось накшталд «ніт» ? І що тепер ? То вже якась не здорова турбо-патріотичність виходе, як в анекдоті про незабаром та сравни.

«Ніт» це якраз західняцьке, яке з мема потрохи перетворюється на усталений варіант.
Я згоден з вашим тезісом, але приклад не до нього.

Насправді «ніт» це російське дореформенне «нѣтъ». Як відомо там, де в дореформенних текстах ѣ, в українській мові (якщо є однокорінне слово) стоїть і, а в сучасній російській орфографії — е. Наприклад, хлѣбъ — хліб, бѣлый — білий, мѣсто — місце, нѣтъ — ніт...

це російське дореформенне «нѣтъ»

Ні, картина складніша. Просто якщо воно б було «російським дореформенним», у нього не було б шансів витіснити свої аналоги — російський вплив на західну Україну ніяк не міг бути більшим ніж на східну.

Справжній розвіток такий: було двохсловне сполучення «не jесть» зі смислом відмови/заперечення. Це «jесть» — форма дієслова «быти» 3ос. одн. — місцями зберігалось (особливо під впливом церковнословʼянської), місцями доволі рано переходило просто в «jе», як зараз стандартне українське «є». Там, де було (довго трималось) «не jесть», воно спочатку стягнулось до «нѣсть» (зафіксовано в виразі «им нѣсть числа» і тому подібних), з довгим «е», яке з-за своєї довжни вже і переходило в ѣ. Далі воно спростилось до «нѣт», звідки російське «нет» і українське «ніт». А де було більше «jе» — виникло «нѣ» і звідки як українське стандартне «ні», так і південноросійське «не» (яке і зараз часто вимовляється дещо подовжено).
Тобто про ять (ѣ) ви вірно згадали, але запозичення тут не мало місця — однакові процеси привели до схожого результату. В словʼянських мовах це повністю типова ситуація.

Паралельно існували форми типу «не jесть ту», з якої виникло «нету», яка зараз пуристами вважається суто розмовною. (Різницю між «ту», «тут», «тута» я вже не памʼятаю — вона щезла дуже рано і про неї мало згадують.)

"Вы не понимаете, это другое".jpg

Просто ліниві кандидати, а потім лінуюсь перевіряти юридичну інформацію про компанії та вляпуються:

У тебя в вакансиях ошибка на ошибке, в том числе русские слова.

активно участвувала в його створенні
Це збільшить ваши шанси
постійно тебе могли пінати

То ж суржик а не росіцька мова

русские слова

российские

Так суржик то по кацапскій науці називається «южно-русский диалект». А срака в них по науці називається — ягодицы, хоча в постонародії жопа. І ще вони кажуть «піво».

А срака в них по науці називається — ягодицы, хоча в постонародії жопа.

Ягодицы — это «полужопия», а не жопа
Это как вроде вот хлеб и вот колбаса, а вместе — бутер-матьего-брод!

Ягодицы — это «полужопия», а не жопа

Двуединая сущность с вертикальной улыбкой!

Та як пояснити? так само як пояснити, чому хто слухає лєпса

Отморожені

Ну так «только рюмка водки на столе, я уеду жить в Лондон». Та хай слухають, це ж показує мислення і бажання.

в Лондоне дорохо, ще там лгбт и колективный запад, в Києві нацисти й бандери, а вот в Киеве душевно, по домашнему

Ну власне і справді, в полосатій робі хай ремонтують, що зламали.

Цитую сайт Єврокомісії:

Any discrimination based on any ground such as sex, race, colour, ethnic or social origin, genetic features, language, religion or belief, political or any other opinion, membership of a national minority, property, birth, disability, age or sexual orientation shall be prohibited.

підкреслюю: political or any other opinion

Вам вирішувати, що робити з цією інформацією

В даному разі language

political or any other opinion

Якщо його політична думка — геноцид українців, то на нього цей статут не розповсюджується. Інше питання що варіант написання Київ не є закликом до геноциду

Якщо його політична думка — геноцид українців, то на нього цей статут не розповсюджується.

Wrong. Росповсюджується. Мати політичну думку та демонструвати політичну думку — різні речі. Достатньно просто публічно не закликати до геноциду.

варіант написання Київ не є закликом до геноциду

Так, цей варіант написання не є навіть політичною думкою. Як хтось тут раніше зазначив, це більше стосується мови, але пункт про мову там теж є

>political or any other opinion
Ну хай єврокомісія покаже на своєму прикладі як це працює. Наприклад почне засуджувати дискримінацію людей з political optinion що місце жінки на кухні, чорношкірі генетично дефектні. Ну і мають же право люди розповсюджувати думку що голокосту не існувало. Свобода слова, ні не чули?

:trollface:

Наприклад почне засуджувати дискримінацію людей з political optinion що місце жінки на кухні

Наслідки, з якими стикається людина, що публічно виражає думки накшталт «місце жінки на кухні а всі чорні дефектні» (hate speech) — це не дискримінація

Хай тоді почнуть наймати китайців, радикальних прихильників комунізму в ASML)))

TL;DR Від цієї компанії залежить виробництво чіпів в усьому світі.

Це ви процитували якийсь божий постулат, чи це написали люди, які можуть не все враховувати у своєму визначенні? Як ви думаєте, чому деякі з розвинутих країн (в тому числі й у Європі) заборонили, наприклад, символ «Z» у якості демонстрації своєї підтримки війни проти України? Підпадає ця заборона під процитоване вами визначення, а особливо під підкреслену вами частину? Так, дуже добре підпадає. Ви вважаєте це теж неправильним?

Підпадає ця заборона під процитоване вами визначення, а особливо під підкреслену вами частину?

Не підпадає. Демострація символа Z це не просто наявність політичної думки. Це демоснтрація політичної думки, і ця демонстрація несе реальну (фізичну) загрозу Public Safety and Order (наприклад Z-партіоти в Німеччині повивішували Z-прапори всюди і почався замєс між українцями та росіянами, який німцям нафіг не протібен).

Після сьогоднішнього випадку з дискваліфікацією нашої чемпіонки по фехтуванню, ви все ще переконані, що тупе дотримання прописаних правил — це завжди хороша практика? twitter.com/...​/1684542847502929920?s=20

Після сьогоднішнього випадку з дискваліфікацією нашої чемпіонки по фехтуванню, ви все ще переконані, що тупе дотримання прописаних правил — це завжди хороша практика? twitter.com/...​/1684542847502929920?s=20

В єтом случае речь идет не о «соблюдении правил», а об «деньги не пахнут»

Згідно правил Міжнародної федерації фехтування, відсутність «прояву поваги» карається чорною карткою — дискваліфікацією з турніру.

www.pravda.com.ua/news/2023/07/27/7413096

Згідно правил Міжнародної федерації фехтування, відсутність «прояву поваги» карається чорною карткою — дискваліфікацією з турніру.
www.pravda.com.ua/news/2023/07/27/7413096

Всё правильно сделала.
Федерация — пидарасы.

Вам вирішувати, що робити з цією інформацією

нічого, але прикольно, що ти як і твої тупі північні браття зразу вирішив про русофобію написати
до речі, скинь цей сайт європейцям, бо вони, схоже, забули про нього і твоїх братів дискримінують по повній (з невідомої причини)

ps: радує як росня (як запоребрикові, так і внутрішня) мову за півтора року підтягнула — якщо минулого року всі такі защітнікі на руzzком писали, то зараз для більшої переконливості українською :)

Приведу факти:

Я пішов на форум dou.ua і залишив коментар, в якому навів цитату з сайту Єврокомісії. Свою особисту думку я не наводив, ніяких закликів не робив («Вам вирішувати, що робити з цією інформацією»).

Що я отримав у відповідь:
1. Образлива мова («ти як і твої тупі північні браття»)
2. Упереджене ставлення за національною ознакою («тупі північні браття»)
3. Необґрунтоване асоціювання мене з певною групою людей («про нього і твоїх братів»)
4. Мене помилково ідентифікували як «росню, що підтягнула мову за півтора року», наче я якийсь шпигун (я громадянин України і навчався в українській школі, складав ЗНО з української мови та літератури і володію мовою давно)

скинь цей сайт європейцям, бо вони, схоже, забули про нього і твоїх братів дискримінують по повній (з невідомої причини)

Я не суддя

Я пішов на форум
Що я отримав у відповідь:

1. Ты пришел на форум.
2. Что-то сказал
3. Кому-то не понравилось то, что ты сказал
4. Тебе насовали в панамку

Вот ведь блин неожиданный поворот событий, никогда такого не было — и вот опять!

Занадто спрощено

1. Я прийшов на форум
2. Залишив емоційно нейтральний коментар, навівши цитату з сайту
3. Комусь це не сподобалось
4. Мене віднесли до «внутрішньої тупої росні, що підтягла мову за півтора року»

Я не дивуюсь, просто сумую.

1. Я прийшов на форум

2. получил в панамку

Не вижу ничего странного или неожиданного

4. Мене віднесли до «внутрішньої тупої росні, що підтягла мову за півтора року»

раньше обзывались «пидором», сейчас «руснёй».

сумую

А вот єто да, неожиданно.

Використовувати російську мову != підтримувати російську агресію.

Ви маєте повне право в свою контору брати кого забажаєте, але ваші спроби представити російськомовних співгромадян як дурнів або посібників агресора, роблять ведмежу послугу всім українцям. Такі ідеї сіють розбрат і роблять нас слабшими як суспільство. Сила та організованість горизонтальних зв’язків суспільства — це чи ни єдине у чому ми тотально переважаємо москалів. Мовосрач — то є забавка мирного часу. А коли йде війна, — кожен хто не проти вас, той за вас.

Не мовосрач, а язикокаканіє.

Це ви сієте розбрат, нащадки окупантів або жертви окупації з Стокгольмським синдромом.

який аншлаг!
пане Президент, конче тре відчинять кордони. оцім рускім необхідно дать можливість говоріть по рускі

а хто вам сказав що громадяни == патріоти? вже маю кілька колег-девів, які шкодують що не мають расійський паспорт. і не тільки зі східних областей

Набіса він потрібен? От без емоцій. Які переваги надає руснявий паспорт? Може Ви в курсі.

не мобілізують. можна виїхати за кордон. якщо місто візмуть русняві — вас не чіпатимуть. та й взагалі, якщо ви — патріот росії то перспектива що відправлять вбивати своїх так собі з моральної точки зору.

Не мобілізують...А кинуть в м’ясний штурм)
Якщо це ви про оркостан.
А у нас так, ідіотів московських досі вистачає.

слушно. поправка — наші не мобілізують. а «не-брати» теж не можуть фізично призвати мешканців територій «підконтрольних ВСУ». Та й з рф можна виїхати не очікуючи на повєстку

Та й з рф можна виїхати не очікуючи на повєстку

отут ні дать ні взять.

нахіба кордони зачинили.. гад ноуз. ну розбіглися б оті латентні русофіли..
хоча мабуть картинка б була не для преси.

не мобілізують. можна виїхати за кордон. якщо місто візмуть русняві — вас не чіпатимуть

це дає буть який інший паспорт

патріот росії

яснапанятна

Звісно «не чіпатимуть». Тут на сході і 9 років тому усі побачили, що воно за «русский мир» — а ці два роки так взагалі.

Можна отримати повістку в москалі та поїхати в 3.14раси з трема патронами і іржавим калашом, можна відмовитись від призову — потрапити на тюрму і звідти вже поїхати чорною піхотою на гарматне м’ясо в якесь «ПВК», там взагалі без патронів і калаша, а ще без їжі та води. Власне це про обов’язки громадянина РФ. Тепер про права — має право публічно восторгатись путлера, та політику його партії : шойгу, герасімова, медведєва, набіуліної тощо. Ще може падати ній, коли мимо їде кортеж наприклад із лавровим, навіть коли жінку треба в пологовий будинок, а кортеж утворює пробку. Привілей отримати кувалдою по балді, віддати усі гроші і майно кадирівцям і т.п.

Набіса він потрібен?

Русня, сер.

От без емоцій

Так я без емоцій.

Топік про українців, а не поляків.

Во-первых в Польше пишут Lwów, а не Lwow, ну а во-вторых резюме-то пишут на английском, а не на польском. Ну а по-английски-то Kyiv сейчас пишут что Википедия, что британская The Times, что американская The New York Times.

По перше не Lwow, a Lwów (читається Львув), але в кращих традиціях кацапської і кацапомовної пропаганди треба спіз***ти і зробити маніпуляцію;) тільки як і всі кацапи ви сіли в калюжу. Я вже мовчу що це історична назва, а кієв насаджена в іншу мову через окупацію свинособаками і можливість диктувати наративи

Кіко я пам’ятаю читається якось аля львув

Я так і сказав (просто спочатку телефон виправив і довелось редагувати коментар)

Сингапур, село ти неосвічене. Санскрит, йопта!

мовчу що це історична назва, а кієв насаджена в іншу мову

історично насаджена?

Я вже мовчу що це історична назва

Ніт ©. Поляки там зʼявились більше ніж через 100 років після його заснування і ще років 200 майже не впливали на місто.
Назва Kiev відома була задовго до цього.

а кієв насаджена в іншу мову через окупацію свинособаками

Брехня і невіглацтво.

На табличках на трасі пишуть

Lwów (L’viv)

з поваги

А ти тупий кацап, єдь дамой

На табличках на трасі пишуть
Lwów (L’viv)
з поваги

В інших напрямках пишуть на табличках на трасі
Drezno (Dresden)
Lipsk (Leipzig)
Chociebuż (Cottbus)
Wilno (Vilnius),
Навіть замінили табличку Kaliningrad на
Królewiec (Kaliningrad)

Який ти рускій по национальності?

Ти бурят

Підписатись на коментарі