Пошук роботи програмістом в США/Канаді

Чи є тут люди, які за останні рік-півтори шукали роботу в США чи Канаді програмістом. Цікавить реальна ситуація з реальними історіями, скільки часу зайняв пошук, зарплати, ким ви працюєте, яке ставлення до українців, та і загалом будь-які нюанси.

Загалом, хочу дійти висновку, чи може дефолтний середньостатистичний міддл фронтенд девелопер(такий як я, до того ж без профільної освіти — світчер) розраховувати на якесь набагато комфортніше життя в цих країнах.
Буду вдячний за будь-які думки з цього приводу.

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному5
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Читали Михайла Кухара про міграцію 300 тисяч ІТ спеціалістів з Каліфорнії у штати з меншими податками?

Флоріда тенесі і ще штук 5 штатів дійсно не мають податку штату.
Але можетб мати космічнуиціну на страховку чи податок на нерухомість чи ще щось

Не мають ПДФЛ штату: Аляска, Флоріда, Невада, Північна Дакота, Теннессі, Техас та Вайомінг.

Ну вони мають вищий податок на чомусь іншому

Для чого людям з критичним мислення читати інфоциган по типу Міши Кухара ?

середньостатистичний міддл фронтенд девелопер(такий як я, до того ж без профільної освіти — світчер) розраховувати на якесь набагато комфортніше життя в цих країнах

Знаю одного світчера
Отримував щось в сіетлі зовсім мале
Переїхав в Шарлот.

6 місяців без роботи
Нарешті знайшов на 75к як автоматизатора
І через рік підняли до 90к світчнувся в пайплайн автоматизатора в тій же конторі.
Старається щоб ланч коштував не більше 6 доларів (макдоналдз, бургеркінг)

Рівень десь нижній мідл. Не вистачає бази знань бо світчер.

Але
Дітей нема
Дружина теж працює за мінімалку.
Купили другу хату і здають в 0 на айрбнб.

А мене і того нема при значно більшій зарплатні
Так що важливий не розмір а вміння

dou.ua/forums/topic/32253

Старається щоб ланч коштував не більше 6 доларів (макдоналдз, бургеркінг)

це точно не те, чого я прагну😁

Ну я як не лічив
На 3х десь 60 в день на їжу

1. Сколько лет ты играл в грин карту/сколько баллов в експресс ентри, на сколько сдал ielts? If the answer is zero, то ответ на твой вопрос: не будет тебе комфортнее чем в Украине, потому что ты всегда будешь сравнивать со своими укр 5-8 в мес без налогов, со своим жильем, машинами, садиками и т.д, в которых тебе было комфортно , в противном случае ты бы что-то делал чтобы уехать, с такими же 5-8 только с налогами, и всем остальным. Иммиграция это всегда, как минимум на какой-то период, выход из зоны комфорта. 2. Если «комфортность» заключается в отсутствии войны, и безопасности, то вопрос поставлен не верно. Ты будешь счастлив даже работая на доставке.

Не завжди. Ось наприклад в мене не було ніякого виходу з ніяких зон. В США мій рівень життя виріс приблизно в 4 рази за 3 роки. Якщо рахувати цифрами на рахунку, то в 7.5 разів Перший рік було просто не гірше ніж в Україні, а скоріше краще. Вихід і якихось там зон — це коли ти там був директором в офісі, а тут бейбісіттер. А коли ти там і тут програміст, то ніяких даунгрейдів чекати не варто. І доречі, «імміграція», це коли до вас їдуть, а еміграція це коли ви до них.

Иммиграция рассматривается по отношению к стране куда едут, поэтому по отношению к США мы иммигранты.
Большинство программистов здесь на форуме страдают как раз таки от того что те же 5-8 feels differently в Штатах), и при 5 в Украине можно было расслаблено существовать, а здесь нет.

Хтось дійсно працює на 5-8к гросс в США? Навіть в Канаді, де зп суттєво нижче США, 5к грос usd — зп джунів. Але і джуни відносно рідко емігрують.

Та ні, всім одразу з трапа дають офер на 300к+ грін карту та будиночок у Хемптоні) на 5-8 точно ніхто не працює, але якщо працює то ми про це не дізнаємося, бо на доу інфа 100%)

Ну хто їм винен, що вони на 5-8к погоджуються тоді.

А в тебе скільки?
Я на мільйон згоден
Коли починати?

Мільйона нема, я ж в Канаді, був би у штатах — інше діло

У емігранта, окрім тих хто не прибув першим класом і інвестицією в мільйон доларів, насправді нема особливого вибору.

Топик стартер не указал, но я предполагаю что он по u4u хочет, а там могут быть кто угодно, включая интернов

Так, після податків і поборів десь так і є

Толку з тих вхідних віртуальних15 20к

Не знаю що в тебе виросло

Хіба що це був період переходу джун синьйор

яке ставлення
до українців

Вся коріннв америка обрізана
А українці не всі

Ті хто знайшли сьогодні святкують день незалежності

Не правда, я святкував День Канади 1 липня 😅

Вже на форумі залишав свої коментарі стосовно пошуку роботи, але можу і тут підкинути.
Мої вхідні дані: живу в Канаді уже майже 2 роки, iOS дев, працюю вже на другому місці роботи.
Обидва місця знайшов приблизно за місяць півтори. Зарплата: тотал в проміжку 150-200. Зазвичай пошук завжди починається із 5-6 відмов, а потім починаються цікаві співбесіди і торгувався за зарплату.

Свою першу роботу я знайшов ще з України влітку 2021 року, але роботодавець знав, що я буду жити в місті ❌, у мене є робоча віза і можу вийти із таких і таких дат. Вихід затягнувся, тому почав я в Вересні 2021 року.
Друга робота знайшлась наприкінці 2022 року, але я взяв собі час на відпочинок, тому вийшов в кінці Січня 2023.

Перший раз напевно роботу було трохи легше шукати, бо я якось співбесіди більше були по реальним задачам і трохи алгоритмів.
Другий раз я готувався ще заздалегідь до пошуку вирішуючи різні алгоритмічні задачі, але і пошук був із архітектурними і алгоритмічними задачами та невеликою кількістю реальних прикладів.

Живу я не в Торонто тому відчуваю себе досить комфортно.

Із прикладів в мене ще є 2 знайомих, у яких пошук був теж в такому режимі, але рівень інший.

тотал в проміжку 150-200

ого, звучить як прям таки більше середнього на ринку

у мене є робоча віза

- хм, це мабуть спростило пошук. Цікаво чи є якісь упередження до людей які планують їхати по CUAET, адже наскільки мені відомо, work permit ти отримуєш вже по факту прибуття в Канаду

і пошук був із архітектурними і алгоритмічними задачами та невеликою кількістю реальних прикладів

— чомусь думав що це в основному тільки в FAANGи такі співбесіди

А можете ще зорієнтувати по податках, який відсоток зп вони в середньому з’їдають? І загалом чи завжди зп яку вказують у вакансіях — це брутто?

Ну взагалі я зовсім не дивлюсь на levels.fyi чи Glassdoor як на орієнтир по зарплаті, бо я завжди прошу більше😅 А на співбесіді вже вирішуємо — йти далі чи ні.
Податки в середньому зʼїдають 30-35% зарплати, але це на тому проміжку, що я вказав.

Про FAANGи — я пробувалася в Гугл, але трохи не дотягнув по швидкості вирішення задач, тому далі не пройшов🤷‍♂️

Упередження про людей на CUAET є тільки в мене в тому плані, що люди тупо приїжджають за грошима, чи беруть кредитки, а потім звалюють і тд. Коротше через це псується обличчя всіх українців і мені дуже не подобаються ті, хто по CUAET приїхав. На фейсбуці я навіть не читаю ці форуми, бо там таку фігню пишуть, що просто офігіваєш із людей

А ну і про роботу візу: я їхав ще до CUAET по Open Work Permit (такий самий зараз дають по CUAET). Різниця є, бо треба бути прям дуже цікавим кандидатом, щоб компанія почала дорогий процес найму кандидата з-за кордону.
Із Open Work Permit такого немає, тому компанії жваво розглядають кандидатуру

Так це треба якось виїхати спочатку до Польші на влкейку, потім до Канади за Ворк пермітом. Потім кудись полетіти з цієї Канади, бо там життя дороге. Це усе гарно коли є купа грошей, але у бідній країні не заробиш, щоб можно було працювати в багатій.

потім до Канади за Ворк пермітом

Нащо? Шукаєш роботу з-за меж Канади, отримуєш офер — летиш в Канаду, по прильоту отримуєш перміт.

А рекрутери такі

А ти не тут
А ми передзвонимо

Міф. Рекрутерам основне, щоб у тебе були всі документи. Віза + pre authorization for work permit більшість влаштовує. Хтось, звісно і відмовить, але загалом проблем нема.

Все правду кажеш

Хтось

Один з 100

Решта Не вникатиме якщо нема легкої наживи

Ви отримали офер саме так? Ні. У вас є знаймий подруги перукаря сусіда стоматолога який такий офер отримав. Можливо такі високорівневі спеціалісти існують. Нажаль я не такий. Я лише сайтороб середньої руки. Дивлюсь на всраті Канадські сайти — думаю що можу навести лад. Пишу тим хто розміщує вакансії маючи такі сайти — ігнорять. Потім заказують індійцям.

Я з дружиною отримали офери ще будучи в Польщі.

Я теж отримав на 2й день як пересік кордон.

Але до цього 3 місяці щодня з україни з 6 вечора до 11 ночі

І штук 200 ігнорів чи відмов

Тільки один рекрутер ,казав, я розумію щоту тебе з паперами.
Віза мені скан до сраки.
Перетни кордон і з’явився на інтерв’ю в оцьому офісі в даласі 27 лютого

Імя було Hank Sikorsky

Tekmark global solution

Галера продала мене в банк на 100к w2 або 120к 1099

Ну і був морально готовий в будь яку локацію летіти. Аби зачепитися

Твоя реальність ближче до правди.

Якщо не фанг або єпамораб
То так і є
Дуже багато роботів і рекрутерів які не вникають

Я отримав офер саме так. На той час я тільки мав підтвердження, що мені дадуть перміт і цим махав перед роботодавцем. Відмов або ігнорів не рахував, але два офери отримав я десь за 2 тижні.

Щодо індусів: їх наймають, бо мови хоч і не дуже внятно, але можуть повністю сказати свої думки англійською, тому їх вигідніше наймати, ніж українців, які вважають, що знаю англійську, а на ділі ні бе не ме.

Може і так. Бо в мене пошук роботи якийсь плавний, без сидіння на збереженнях і тд. Але чув історії про тих хто по пів року роботу шукає

А ну і сайти/додатки, то трохи біль, але канадців від цього око не сіпається. Вони просто не бачили як може бути😅

Як ви можете допомогти? Людям порібна робота, а не консультації де її шукати.

Взяти з наївних новоприбулих гроші, так і можуть. А взагалі є контори які справді допомогають влаштуватись на роботу, розсилають резюме до тих ректрутерів які їх одразу не викинуть в корзину, тренують на проходження співбесіди по американським стандартам тощо. Зазвичай по договору платиш не грошима, а відсотком від перших декількох зарплат.

Світчери з Канади тут
Минулого літа двоє знайшли роботу в Канаді, ще будучи в Польщі
По часу заняло ± 2 міс на око, основна проблема була в дико повільному хайрінг процесі
Ставлення до українців звичайне, не упереджене. Задачки з літкоду питали в ± половині випадків

«чи може дефолтний середньостатистичний міддл фронтенд девелопер(такий як я, до того ж без профільної освіти — світчер) розраховувати на якесь набагато комфортніше життя в цих країнах.» — треба більше вхідних даних

Дякую за відповідь, але маю ще багато питань)
1. А який Ваш напрям, ким працюєте?
2. Чи вимагали всі вакансії релокейт?
3. Ви їхали по CUAET програмі, і Ваш план був переїжджати вже по факту знайденої роботи? Чи ви відкривали якусь робочу візу по запрошенню від роботодавця?
4. Якщо я загуглю середню зп в Канаді по Вашій спеціальності і тайтлу, це буде релевантно? Якщо так, то скільки реально можна відкладати? Якщо ж ні, то не хочу нагліти, але був б вдячний якби зорієнтували по сумах)

треба більше вхідних даних

— згідний, це дуже розмите питання. Зупинюсь саме на фінансах, чи варто якщо говорити саме про Канаду, розглядати її як можливість заробляти і основне — відкладати, суттєво більше ніж в Україні? Чи це ілюзія, яку витрати і податки вбивають на раз два))

1. В минулому житті був бекенд інженер, зараз навіть не знаю як описати 😁 загалом пилю функціонал для Airflow + трішки дата пайпланів базових пишу, трішки фронт фіксаю.

2. Я розглядав лише релокейт, не можу відповісти.

3. www.levels.fyi/...​engineer/locations/canada тут ± реальні числа. Варто лише додати, що не всі компанії платять згідно того сайту, але якщо скіпати відверто трешові компанії — вказані там числа ± реальні.

Вхідних даних все одно мало. Якщо релокейт — все дуже залежить від міста. Але в будь якому випадку, навряд чи вийде відкладати більше, ніж в Україні. В нас виходить відкладати ± як у Польщі.

Якщо не релокейт — не бачу змісту працювати на Канаду, коли є США з суттєво вищими зп.

Якщо не релокейт — не бачу змісту працювати на Канаду, коли є США з суттєво вищими зп.

- так сказали, ніби знайти таку роботу — раз плюнути)

Знайти роботу в Канаді не сильно простіше, якщо простіше взагалі

Ну я Канаду в тому числі теж мав на увазі. Знайти роботу в США/Канаді без релокейту мені видається катастрофічно важким. Якщо хтось має такий досвід до речі — діліться лайфхаками.

візьмемо зп 110к, після податків нехай 72 — 6к на місяць. −2-2.5к на житло −2к на не дуже понтове життя, якщо дітей ще нема. частину з’їдять якісь щорічні витрати, типу автостраховки. вишенька на торті CAD = 0.75USD. ну як, наскирдував? ))

—2к на не дуже понтове життя

ну в Україні мені достатньо 300-400, це я мало собі в чому відмовляю. Якщо б тратив 600 це для мене був б шик, більше — це хіба принципово не харчуватись вдома...Тому в моїй уяві навіть в США/Канаді на 2к в місяць на людину можна непогано собі балдіти. Покупками брендових речей чи останніх айфонів не страждаю...
І в мене ще розрахунок що зароблятиме також дівчина, але все рівно окей, по більшості коментарів бачу що Канада такий собі варіант для відкладання на безбідну старість...

на їжу мін 800.
якщо не страшно за хату віддавати від 1,5к краще їхати одразу в Мюнхен )) там квартира може ще краща буде коштувати стільки ж, а зп буде 80к, але не САD a EUR, що в 1.4 рази більше. правда податок для одиноких біля 40%.
якщо чесно, взагалі не розумію звідки Канада виникає в уяві наших людей, як варіант хорошого життя.

Суб’єктивна думка — через близькість до США багато хто дуже ототожнює ці країни. Насправді вони різні, тут не рай, але дуже хороша країна для життя, як і багато європейських країн.

Ну і зп 80к кадів тут — рівень джуна, навряд чи джун в Мюнхені має 80к євро.

непогана, але щоб спеціально туда прагнути не на жирний контракт?.. як на мене most overrated. на форумі вистачає статей про канаду, тому більше не писатиму

непогана, але щоб спеціально туда прагнути не на жирний контракт

це впринципі стосується більшості країн.

як на мене most overrated

Частково згідний. Багато людей, які не були за межами України, дуже ідеалізують Канаду/CША/Європу, якщо побудувати правильні очікування — проблем немає.

Взагалі так і справді про будь-яку країну можна сказати за межами України 🤷‍♂️ Якщо немає готовності платити більше 5%, то немає і сенсу починати рух в будь-яку іншу країну, бо тоді буде коментарі по типу «Плачу дофіга, але в Україні міг би за ці гроші все купити» і тд. Канада для не програмістів ну прям огонь, бо по зарплаті зазвичай люди сильно виграють. Якщо казати про програмістів, то джун тут прям сильно себе краще почуває — 80 в рік, то не стеля. Сеньйор скоріше буде себе відчувати трохи просівшим, особливо якщо сидів на жирних контрактах. Європа, США/Канада і Австралія (в інший бік) — то не тільки про бабло, а про інші процеси, інших людей і тд, але ніяк не про бабло. Окей може в США можна рубаним бабла, але відношення людей до зброї- не для мене

можу сказати впевнено, що до комфортного життя в таких країнаї як Канадач чи США потрібно «йти» рік-два, а то й більше

Вважаєте, що у людини немає шансів відносно швидко(2-3 місяці) знайти роботу на умовні > 80k$(я думаю що це вже комфортне життя)?
Це через теперішню кризу в ІТ секторі, чи 5 років тому ви б теж саме сказали?

В мене є знайомий джун. Він зі старту отримував таку зарплату😅 Але ми живемо не в Торонто/Ванкувер, тому так цих грошей достатньо. Проте я б не розглядав Канаду як можливість швидко наскридувати бабла

80k це дуже просте таке життя. Після України буде здаватися, що впав на соціальне дно

Ну взагалі у кожного свій комфорт, але вірно підмічено, що в Канаді життя трохи по іншому вкладається в бюджет 80к. Я не скажу, що це буде соціальне дно, але різниця буде відчутна (взяти до прикладу ціну кави)

Підписатись на коментарі