Заблокували аккаунт Wise — Як повернути гроші?

Привіт спільното. Хтось має контакт у Wise або може підказати що ще можна зробити.

Я мав аккаунт у Wise куди накопичував гроші.
Гроші на рахунок Wise закидав через p2p з Binance (купував USDT за гривні, а USDT переводив у USD на Wise).
Але коли сума досягнула приблизно 20К USD, цей аккаунт заблокували з боку Wise у лютому 2023
Звісно ніяких пояснень я не отримав, лише лінки на загальні правила.

За правилами Wise можна заповнити форму апеляції і ці гроші Wise має повернути на рахунок який як указав.
Я заповнив реквізити платіжної системи Payoneer, але коли ця сума прийшла від Wise, сервіс Payoneer її відхилив.
Wise спробували ще раз зробити транзакцію, але Payoneer також не прийняв ці гроші.

Я написав вже 3 запити на [email protected] з поясненням проблеми та надав їм нові реквізити мого банку для SWIFT переказу. Але вже пройшло майже 2 міс і немає жодної реакції від Wise (хоча вони обіцяють відповідати в 30 денний термін).

Потрібна допомога бо сума досить велика, але не можу знайти хоча б якісь контакти що вирішити цю проблему

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Від кого приходить переклад грошей із заблокованого аккаунта? з вашого особистого рахунку(який заблокували) або від Wise як юридичного особи?

Может кому полезно будет — заблокировали акк, скорее всего переводы р2р с Bybit, с wise на wise, отправители арабы были (я получатель евро) может с этим связано, заблочили после 5 входящего перевода от Абу Бакара))

Просто пришло уведомление о блокировке, без предупреждений, сумма была ок 19к евр на счете

я охренел, подал аппеляцию, 2 дня тишины и нашел их номер +442038087139 в Лондоне.
Позвонил, говорил на английском) вежливо и просил разобраться, чел пообещал ускорить и через 20 мин после разговора пришло письмо на @ что акк оставили в блокировке, а деньги переведут на указанный в аппеляции счет (Nickel)

деньги пришли все, в тот же день. Чувак реально из поддерки помог. Так что только звонок!

Що робити якщо транскзація призупинена і немає грошей з україни в польщу

Я перекинула кошти з валютної карти з україни на польщу вони не надійшли пише шо транкзація призупинена як повернути терміново це були остані кошти???

Мы оставляем наше решение о закрытии вашего профиля без изменений.
Мы проверили предоставленную вами информацию и не сможем вернуть вам средства.

К сожалению, в соответствии с тем, как регулируется наша деятельность, мы не можем предоставить вам конкретную причину. Однако информацию о возможных причинах закрытия вашего профиля вы найдете в Правилах пользования, с которыми вы согласились при регистрации профиля.

Для просмотра текста соответствующего Клиентского Соглашения, пожалуйста, выберите правильный документ в зависимости от вашего региона:

Если вы находитесь в ЕС, Великобритании, Австралии, Сингапуре или в других странах мира, пожалуйста, ознакомьтесь с пунктом 21.9 и пунктом 25 нашего Клиентского Соглашения.
Если вы находитесь в США, пожалуйста, ознакомьтесь с разделом «Wise имеет право закрыть ваш профиль» в нашем Клиентском Соглашении.
Если вы находитесь в Канаде, пожалуйста, ознакомьтесь с разделом «Wise can close your Account (TransferWise имеет право закрыть ваш профиль)» раздел 3, подраздел I, пункт ii нашего Клиентского Соглашения.
Если вы находитесь в Японии, пожалуйста, ознакомьтесь со статьей 21 (Refusal of Services Provision), статьей 15, пункт 3 (Disclaimer) нашего Клиентского Соглашения.
Если вы находитесь в Гонконге или Малайзии, пожалуйста, ознакомьтесь с пунктом 12 и пунктом 16 нашего Клиентского Соглашения.
Если вы находитесь в Индии, пожалуйста, ознакомьтесь с пунктом 17 и пунктом 21 нашего Клиентского Соглашения.
К сожалению, мы не можем предоставить вам никакой дополнительной информации.

Спасибо,
Команда Wise

Вот такое письмо пришло от Вайса после ожидания 40 рабочих дней. Больше всего огорчился, понятное дело, что написано, что средства возвращать не будут. Я и не знаю, что дальше делать. Торговал через п2п на Бинансе. И куда писать, и что делать, если этот скам не хочет возвращаться деньги, будьте аккуратны

Шановнi, хто вже отримав грошi з заблокованого Вайзу, чи я вiрно розумiю, що рахунок для отримання заблокованих коштiв треба надавати так (маю рахунок у монобанку):
для виведення USD — SWIFT реквiзити картки у USD,
для EUR та GBP балансiв — SEPA реквiзити картки EUR ?

Також, чи не було проблем з зарахуванням, якщо еквiвалент перевищує 30к грн (обмеження НБУ, максимум на мiжнародне надходження у моно)

Кому цiкаво, через Вайз крипта в мене не ганялася, жодного P2P за пiвтора року iснування аккаунту, поповнювався виключно карткою Payoneer, та пару разiв резидентами UK (дружнi донати не бiльше 200 GBP кожен), виводилися грошi лише на одну картку Привата батькам в Українi.

Зараз Вайз мене маринують вже декiлька тижнiв за адресу, платiжки за комуналку бiльш нiж на 1к грн та рiзнi виписки банку (картки, рахунок i т.iн) в усiх варiантах формату файлiв стабiльно реджектять (через форми завантаження автоматом будь-який формат, через email також), остання вишенька на тортi — вiдписка на пошту вiд сапорту, який представився суто РОСiЙСКИМ iм’ям та прiзвищем, що «файли не вiдкриваються, надсилайте ще»...

В підсумку, акаунт у цьому цирку закриваю, стоїть лише питання виводу заблокованих грошей на рахунку (протягом «верифiкацiї адреси» всi рахунки i транзакцiї замороженi, а «циркофiкацiю» очевидно завершувати вони не збираються — тягнуть до вересня на який призначили блокування),

тому хто вже вивiв успiшно, будь ласка напишiть на якi типи рахунку виводили i як з >30к. Дякую.

Wise може відправити в будь-якій валюті, але конвертувавши валюту по їх внутрішньому крос-курсу.

Моно мені відповіли що суму більше 100К скоріш за все заблокують до вияснення походження грошей (заздалегідь просили підготувати документи). Наче стандартна процедура, але я вирішив не ризикувати. Тим паче потім вивести гроші з України в іншу країну також є обмеження, тому що SWIFT\SEPA з України заблокований НБУ.

Через те, що в мене є рахунок в Іспанії, то Wise переказав гроші в Іспанію.
Гроші відразу доступні для використання. Але може також з часом запитають їх походження, тому я підготовив усі документи та історію транзакцій починаючи з України

Дякую.
До речi, одна iз завислих пiд час перевiрки транзакцiй (Payoneer->Wise), яку я запросила вiдмiнити, повернулася на картку Payoneer i зарахувалася без сповiщень, бо сума була невелика (трохи бiльше трьох сотень). Так було i ранiше iз дрiбними поверненнями з Алiекспресу. Тобто можливiсть повернення на пiонер є, але залежить вiд суми.

Звідки впевненість що блокування через перевищення міфічного ліміту $20к, а не через p2p перекази повʼязані з криптою? Це ж порушення правил wise — отже нічого дивного тут нема і треба було раніше думати.
P.S. Написав цей коментар через те що інфа про якісь вигадані міфічні ліміти вже розповсюджується сарафаним радіо саме через цей пост, ось приклад t.me/UAtaxesYou/752

Я такого не стверджував, це лише моє припущення, тому що сумма +/- рівно 20К USD була, але в різних валютах.
Нижче в коментарях вже писали про правила і забороні p2p, з чим я погоджуюсь що це могла бути основна причина блокування, але 100% причини ніхто не знає крім самого Wise, але вони про це не росповідають.

Я знаю людей які вже 3-4 роки користуються p2p Binance + Wise та жодного блокування не було. Але вони як правило більше 5-10К USD на аккаунті не зберігають, тому і є підозра що проблема не лище в забороні p2p, бо доказів що це саме p2p в них немає

Скажи що ти фоп
І двері відчиняться...

Доречі, гроші повернули тільки після того як 2 рази дзвонив на +442039741320
1й раз позвонив, запросили всі данні для верифікації мене і відповіли що вони там комусь, щось передали і треба чекати.
2й раз подзвонив (через 3 дні), вони ще раз верифікували мене і сказали що сьогодні-завтра зі мною зв’яжеться їх співробітник.
Але в той же день, гроші повернули, хоча ніхто так і не зв’язався)

На цьому питання можна закривати. Можливо комусь ця історія також допоможе повернути свої гроші

Таке запитання до вас , маю схожу проблему відповідь чекаю вже 40 днів, тільки лінк на подання апеляції не працює, пише пишіть на почту , з почти відповіді не приходить! У вас лінк для апеляції працював?

У моєму кейсі не пам’ятаю, але точно ніхто нічо не розблокував. А щоб вивести кошти, треба пушити дзвінками. За ±2 місяці шось вийде. Можливо, з урахуванням ваших 40 днів.

Та мені хоча б забрати свої кошти, мені вже непотрібно їхнього розблокування! Просто лінк на подання апеляції або на вивід коштів недоступний від [email protected] відповіді так і неотримали! Вже пройшло біля 40 днів! Техпідтримка відписує чекайте! Сьогодні попробую зателефонувати

Мені навіть не відписували на мейл, форма апіляції також не працювала. Але після дзвінків питання вирішолось, може сбіг обставин, а може й дісно через дзвінок — оператор змінив якийсь статус в їх системі, та гроші повернули, то рекомендую дзвонити раз в 3 дні поки не повернуть гроші)

А скільки взагалі часу зайняло від моменту блокування аккаунту до отримання коштів?

Від блокування до 1ї спроби повернути на Payoneer — десь 2,5 міс
А до фактичного повернення майже 5 міс

Підтримка в них сама хужа! Сказали очікувати 40 робочих днів, тобто вихідні не рахуються! Якщо на 40 день не відпишуть, зателефонувати знову! Я просто в шоці!

Знаєте саме цікаве , що я взагалі не можу навіть надіслати лист до служби підтримки. Мене просто заблокували і все.

Спочатку лінк апіляції працював, але коли вони не змогли повернути грошу на Payoneer, то тоді і лінк апіляції перестав працювати. Допомогли тількі дзвінки

Цей номер телефону вже не допоможе, бо він не працює наразі. Радять знайти інші контакти, ось так

Пишіть їм, а краше звоніть, і нагадуйте про себе щотижня. Мені повертали 2 місяці. Ну і так, swift на рахунок в моно (фіз карта usd) у мене пройшов нормально.

А яка сума у вас була? Бо в мене 8500 євро, не впевнений, що зарахують.

Ну і схеми люди вигадують.

Расскажите как надо)

как швейцарские часы

как швейцарский Credit Suisse

риски более неожиданны, чем кажутся

Деньги нужно копить под матрасом, а не циферки на экране коллекционировать.

Це навіть у китайців не вийшло, хоча вони покладають на це неймовірні зусилля.

Ну це ти людям з окупованних міст розкажи.

Wise підтримує перекази з аккаунта на аккаунт. А p2p Binance це інструмент. І поки сума не досягла 20К все було ОК

20K за місяць чи взагалі за всю історію?

Мені дали відповідь на це запитання підтримка Wise, ні, вони не підтримують цього ( можливість так робити є ), вони будуть блокувати аккаунти якщо знайдуть такі операції.

Можливо, я неправильно розумію фразу “можливість так робити є”, але ось документ:
wise.com/...​acceptable-use-policy-eea

Так чітко написано, що заборонено

Companies involved in the exchange or trading of cryptocurrencies, or any other virtual currencies.
Including payments for the purpose of purchasing cryptocurrencies.

Можливо це і була причина блокування, але проблема в іншому.
Вже пішов 3й місяць як я не можу повернути ці гроші на свій банківський рахунок. Тому шукаю якісь контакти щоб це пришвидшити.

По телефону відповідають — тільки чекати(
По мейлу не відповідають(

Так все вірно, заборонено це робити, але технічна можливість так робити є, тому багатьом і блокують аккаунти.

та надав їм нові реквізити мого банку для SWIFT переказу

дайте вгадаю, далі вже ваш банк заблокує такий свіфт....чи може вже?

Чому? Гроші офіційно зароблені, є історія купівлі USDT, та їх продажу. Безумовно будуть питання від банку, тому підготував всі данні, але поки ці гроші до банку не дійшли

А чому Піонер не прийняв — не питав?

Пайонір відповів що на такі суми треба підтвердження документально (продаж чогось, послуги, зп). Транзакція Вайс не підпадає під жодний варіант і тому вони прийняти не можуть.
Сказали що тільки банки можуть таке приймати, але 100% будуть питати походження грошей

ОК.
А якщо їм відправити не всю суму цілком, а частинами? З інтервалом?

Сам Вайс напевно не зможе так зробити

Краще запитати у Піонера. Якщо приймуть —
попроси Вайз розблокувати і пообіцяй що вирішиш проблеми впродовж наприклад місяця. І сам перейшли частинами.

Підписатись на коментарі