Як би ви реагували, якби вам працівник сказав ТАКЕ?
Любе серцю товариство dou,
хотілося б дізнатися вашої цінної думки про те, як би ви реагували на своїй позиції на людину, яка б вам зізналася у тому, що вона... ні, не буде тут традиційного камінг-ауту у нетрадиційних практиках)) Але... давайте спочатку історію, а потім питання.
Вибачте за те, що зараз здається, наче як то все омана і клік-бейт, далі ви зрозумієте, що його тут немає.
За останні 10 років я пройшов шлях від програміста до людини, котра була й продактом, і проджектом, і DBA, і SRE, і QA, й аналітиком. Кругозір технічний в мене доволі непоганий. Але чому я погоджувався на всі ці задачі, а не покращував свій рівень як розробник? Тому що я ніколи себе не бачив у розробці повноцінно: не люблю я алгоритми, розбиратися у чужому коді та тому інше. Але люблю вирішувати задачі від яких нормальні люди відхрестилися. Ось так я 10 років і кочував у світі ІТ.
Але було, та й є, у мене бажання, яке заманює — UI/UX дизайн. Більше я б сказав цікавить UX частина. Але є у мене одна проблема — неприємна назва їй — «дальтонізм». Він помірний, світ мій не чорно-білий, і фіксовані кольори я бачу прекрасно як кожна нормальна людина, проблеми лише з відтінками. І ось з цієї причини я так і не наважився на перехід у професію, що цікава. Років 7 тому як раз перед очима був кейс, коли дівчині відмовили саме з цієї причини (хоча тестове вона виконала дуже круто і якби не розповіла на співбесіді про вади, здається, її б взяли, але для мене то стало червоною (звучить як каламбур) міткою).
А тепер, шановні, питання. Як би ви відреагували на своїй позиції (менеджер — чи взяли б таку людину у команду, інженер — чи довіряли б її експертизі), якби перед вами стояв такий колега/кандидат з такою аномалією зору, але при цьому ви знали, що він/вона
- має гарне портфоліо
- має крутий бекграунд технічний
- якщо треба, то й фронтенд може сам розробити
- крутий досвід у зборі очікувань кастомерів
- крутий досвід та освіту у сфері маркетингу (і робить гарні дослідження ринку через те)
- UX своїх продуктів полірує до блиску (трошки хворобливого перфекціонізму)
- про всілякі інструменти прототипування та дизайну по типу Figma взагалі немає розмов, просто бере й робить
- ... але ви знаєте, що ось у цієї людини є така вада зору і як вона вплине на роботу не знаєте, бо перед вами це поки що просто кандидат, який гарно цвірінькає ))
Ваша реакція? Взяли б? Довіряли б?
А питаю я на форумі тому що кілька днів у компанії коллег саме розговорилися на цю тему і 5 з 5 осіб сказали «ні, не взяли б, дизайнер не може бути з аномаліями сприйняття кольору». Тепер цікава вибірка більша й різних людей з різних позиції (там всі були розробники).
p.s. Прошу бути чесними. На моє рішення ця тема вже не вплине. Як ви вище могли прочитати, я люблю челенджи (пробачте за англіцизми, грішний), а тому цей діалог став для мене тепер вже червоною тряпкою і я хочу довести, що вони неправі (а може просто прийшов час втілювати бажання у життя). Але то вже інша історія, можливо навіть для блогу :)
Всім добра, мирного неба та перемог (й особистих, й тої, яку так сильно чекаємо...).
73 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів