Що робити з вакансіями 1С

Вітаю. Я розумію що розробників 1С багато. Я розумію що їм потрібно якось існувати, і поки я про них не чую — мене це не чіпає.

Але мені не приємно бачити нові вакансії на пошук 1С розробників. Як можна бути з одного боку патріотичним рітейлом, а з другого підтримувати 1С, хоч і не напряму?

Можливо я щось не так розумію...

Вакансія на Джині і це також питання до модераторів ДОУ.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Доброго ранку! Колеги, порадьте, будь ласка де можна знайти програміста 1С ERP в штат компанії

А як же пітєрасти? Або рязанці?

У вас уже є можливість заглянути на болота і подивитись як не працює імпортозаміщення.

Ваші почуття ідуть трошки в розріз з можливостями бізнесу.

Об’єктивно, що 1С/BAF — прекрасна платформа за малі гроші з купою готових, працюючих конфігурацій. Я поки що не бачу альтернативи. Я подивився на майкрософт, САП — ну як шось 10 років назад виглядає. Що ж там такого сучасного і чим воно краще за 1C/BAF? Та нічим, багато в чому гірше, та набагато дорожче. Єдиний недолік 1С/BAF в тому, що вона російська, давайте будемо об’єктивними.

Дякую боже — що то не мій EM

Поки не зʼявиться повноцінної альтернативи, яка зможе закрити ті ж потреби, які закриває 1С, розробників будуть шукати.

SAP чим не заміна ? Щоправда коштує в 30 разів дорожче (і розробляється далеко не тільки в Німеччині). Замінити 1С це аналогічно заміні наприклад усіх газелей, камазів та мазів чи скажімо усіх атомних реакторів радяньского виробництва. В довгій перспективі можливо, в найближчий нереально.

Може поки будуть шукати розробників 1С, то не з’явиться альтернатив — це в іншу сторону теж працює

Може ти щось почитаєш про бізнес, про те скільки часу і як впроваджуються IT рішення.
Скільки ще потім надо дообучати людей тим користуватись і т.д і т.п. .

І, нарешті, перестанеш писату всрату маячню про те як воно працює?

Я доречі впровадив більше 10 таких успішних проектів, деякими я впевнений навіть ти користувався. А тобі рекомендую не нервувати так.

ти особисто впроваджував в одне лице? чи була команда?
грошима ризикував ти? чи ти на зарплаті?

В мене був свій проект/стартап (10+ розробників). Через 10 років нас поглинув Oracle. Займались альтернативою 1С для управлінського обліку (торгівпя та склад, CRM). Написали багато індивідуальних рішень, більшість продовжують працювати. Сам був сертифікованим 1С розробником в 2000х.

Так презентуйте свою альтернативу 1с. Не ховайте від людства!

1c це такеж лайно як Apex.
Взяти одне лайно і замінити його іншим лайном від оракл. Ну такоє.

Навіть при однаковій якості — замінити російське на сьогодні це вже успіх

Apex то реінкарнація Microsoft Access.
Якщо ти зібрався ним когось замінити, походи по рядам, може в когось FoxPro лишився на Windows 95.

FoxPro лишився на Windows 95.

На Windows XP робив Лис Микита 😂

Як можна бути з одного боку патріотичним рітейлом

На вулицях достатньо як старих жигулів, так і нів з вестами значно новіше.

Власникам треба здати їх на металобрухт? Чи тільки моделі які вийшли після 2014го?
Автомеханікам припинити їх обслуговувати, чи як?
Запчастини на них — звідки беруться?

так, про запчастини — цілком доречно.
Власники сплачують у рашу і це сумно.
Таких пасток в нас ще багато

Там більше половини їх випускають безпосередньо в Україні ,ті що йшли російські які на конвеєрі в Тольятті використовували завжди дорожче були як потенціно більш якісні (насправді дійсно це так, бо на заводі банально працював контроль якості вхідних запчастин). Є така річ як розбудована інфраструктура ціль будь якого системного бізнесу її розбудувати. Як би не хотілось такої річі як де факто стандартний софт в бухгалтерському діловодстві, чи скажімо операційної системи Windows позбутись технічно важко. Просто створити продукт аналог теж буде мало, доведеться робити маркетингову компанію по типу «Привіт я Укрбух а я 1С» і т.п.

При чому луцький автозавод в після цього і ЗАЗ їх випускали в Україні. Народ так бахнуло в національний хейт, що скоро і трофеями перестануть користуватися.

Треба забрати компанію та усі права на 1С у якості контрибуцій. ІМХО замінити зараз 1С, це те саме що в армії та господарстві усі КАМАЗ-и та МАЗ-и і газони із газелями позамінювати. Нереально складно і нереально дорого. Систему треба буквально клонувати в 80% співпадіння, щоб її замінити.

Також ідея. Націоналізувати у агресора під час війни це норм практика, але як це зробити технічно?

Держпрограма ЄКряк

От краще відчизняний патріотичний рітейл і далі сидить на спісженій 1с, а натомість замість витрачати мільйони зелених на нові модні erp донатить ЗСУ, платить податки обладнує магазини генераторами і т.п

Уиии, новый раунд специальной олимпиады.

Прошлая тема для референса: dou.ua/forums/topic/44033

Трохи не та тема. Там було, що з 1С погана ЕРП (і дійсно бухгалтери з 1С:Бухгалтерія, 1С:УПП та 1С:УТП підтверджуються, що 1C/BAS ERP дуже гімняна вийшла) і що потрібно весь облік вести в Ексель, якщо не вистачає грошей на САП.

Тут тема про те, що українські компанії попри війну не вмирають і навіть намагаються розвиватись та шукають інхауз-програмістів.

1) "

мені не приємно бачити нові вакансії

" — це до психолога
2)

Як можна бути з одного боку патріотичним рітейлом, а з другого підтримувати 1С, хоч і не напряму?

— саме тому з 14 року 1С ніхто не підтримує і продуктами 1С користуються безкоштовно для посилення економіки України.

По показнику якість+вартість — продукти 1С являються найкращим українським ПО, яке роблять українські програмісти на замовлення українського бізнесу. Альтернатив немає і в Україні ніколи не буде (доки влада не зміниться), бо це економічно не вігідно і жадібні «альтернатівщіки» не хочуть писати якісні продукти безкоштовно.

Це як російське кіно чи музика, не приємно бо це російське, як його не маскуй.

От тільки коли копнути це російське кіно, то виявиться, що більшість знято нашими Інтером та Старфільмом. А російські співаки Ані Лораки, Верки Сердючки та різні Гриби... — ну, ви зрозуміли )))

Чи ви і після війни будете кривитись — як це огидно, російські гроші, не потрібні мені ваші репарації, хай буду жити у розваленому дому, але без москальских подачок? Як же ви зараз москальским газом користуєтесь чи те, що його провели через европейські прокладки, то вже відразу його зробило не-маскальским?

Верки Сердючки

Він залишився в раші?

не потрібні мені ваші репарації

це протилежне — не збагачує рашу

Як же ви зараз москальским газом користуєтесь

Я читав, що в Україні достатньо свого газу і для населення тільки його продають

А 1С під брендом BAS (і ще кілька) лишились в раші? А 1С-франчайзі под назвою «Спілка автоматизаторів бізнесу» лишились в раші?

Не важливо як є насправді — людям важливо жити у своїх ілюзіях. Пересічний росіянин нічого не знає про те, що співки які співають россійською можуть бути не-россіянами. Якби провести опитування, то половина може щіро відповісти, що Андрій Данилко їздить на Z-концерти в підтримку рос.армії.

Так само і з 1С — після 2015 року російського бізнесу тут більше немає і ніхто ні копійки в бюджет РФ не платить. Але і раніше питання було більше в ліцензіях та в торгових знаках, а самі продукти робили українські розробники на замовлення українського бізнесу. Якщо до анекції Криму ще був великий відсоток локалізацій, то після припинені будь-які відносини і взято курс на повну автономність.

Зараз українська 1С — це просто форк, який до того ж пройшов аудит у СБУ. А міфи про звязки з Рашею поширюють ті, хто хоче заробити на цьому гроші.

Непогано, якщо ти пишеш про дійсність.

Зараз українська 1С — це просто форк, який до того ж пройшов аудит у СБУ

Тоді було б доречно повністю змінити назву.

Вони змінили — тепер платформа називається BAF — uk.wikipedia.org/...​ness_Automation_Framework

Тоді хочаб шукали BAF-розробників. Цікаво, а мова програмування залишилась російською?

Залишилась двумовна — кирилиця і латина. Тобто код можна писати українською або німецькою. Але ключові слова та бібліотечні функції для неймінгу використовують англійські та російські слова.

Взагалі код можна писати Юнікодом. Я по роботі бачив конфігурацію, яка написана повністью на турецькій мові з англійськими ключовими словами — повна жесть!

підтримувати 1С, хоч і не напряму?

дохєра контор роками використовують крякнуту версію і не платять 1с ні копійки. Чи в вас є альтернатива? І профінансувати готові перехід всіх компаній на неї?

Я не проти таких контор, просто хай роблять це не публічно

Як не публічно шукати розробника? Стояти біля метро кожному на вушко ставити питання: «Пс, розробкою 1с цікавишся?»?

Можете сделать убийцу альтернативу Джинни (раз уж «убийца 1С» не взлетел) и там хоть обзапрещаться.

хай роблять це не публічно

А то Лешеньке неприятно.

І перетрусити бізнес процеси це завжди корисно для бізнесу.

Станно, середина лета. До сезонных обострений еще месяца два.

так наче 1С to Go аутсорсінг вакансії є у Epam ти то у Luxost
або нехай Шаг їх відперепрофілює

Та тут і вирішує.. Оракл вже сорок років є на ринку.

Тут ти не правий. Заборона 1С підштовхне до появи альтернатив та переходу на інші рішення. І у випадку війни з росією це не погано.

Це для всіх добре. Є багато більш сучасних рішень які покращать роботу та збільшать прибуток. І перетрусити бізнес процеси це завжди корисно для бізнесу.

Це помилка вважати що в бізнесу немає коштів на заміну системи. Бізнес постійно витрачає кошти на підтримку існуючої системи і 1С також потребує постійно витрат. Тож перейти це взагалі не дорого і не складно

треба би подивитись — як той 1С зайшов на ринок України. Коли були альтернативи і кращі за нього. Це ж відомий шлях — крізь підкуп державних органів, щоб зробити цьому уродцю преференції.

Опять 25. То что она сделана врагами это понятно. Но на основании чего она стала уродцем?
Можете обосновать на примерах и в сравнении с другим продуктом?

Напрмер, скрорость работы пользователя, стоимость кастомизации, цена за лицензию, удобство интерфейса, количество пользователей, масштабирование, комьюнити.
Есть что-то кроме оскорблений? Это форум специалистов, тут нужны аргументы.

Но на основании чего она стала уродцем?

Це рефлекторно, як і всі продукти компанії 1с, наприклад Бітрікс.

Можете обосновать на примерах и в сравнении с другим продуктом?

Наприклад українська «Акцент» — її просто витиснули з ринку за рахунок того, що податкова була заангажована на 1с.
Ще була, правда також рашинська — «Галактика». Це тільки такі, що потрапили у сферу моєї уваги, але я не дуже усім цим цікавився.

Напрмер, скрорость работы пользователя, стоимость кастомизации, цена за лицензию, удобство интерфейса, количество пользователей, масштабирование, комьюнити.

Навряд я знаю докладно про всі ці параметри, але наприклад вартість кастомізації Акцента була помітно нижче. Може це також зіграло проти, бо розробники ж хотіли заробляти. І вартість ліцензії Акценту була нижче. Ком’юніті не вирісло. Задавили.

наприклад Бітрікс.

який не розроблявся 1С, а просто була куплена компанія яка його розробляла.

Наприклад українська «Акцент» — її просто витиснули з ринку за рахунок того, що податкова була заангажована на 1с.

український Акцент був менш гнучким. Ну і звісно — не мав такої мережі франчів, і не міг мати.

Ще була, правда також рашинська — «Галактика».

Повна монстроузна хрєнь. Початок її розробки здається почався ще за радянщини, і вона вся у таких застрарілих ідеях. А головне — цільова аудиторія. Для 1С це були малі підприємства. для Галактики — крупні підприємства з тисячами робітників.
вони тоді були як — звичайне авто і кар’єрний самосвал. Навіщо малому підприємству кар’єрний самосвал?

український Акцент був менш гнучким

І не можливо було додати гнучкості?

І не можливо було додати гнучкості?

Це питання до core team Акцента.
Нічого про них знаю, крім того, що вони здається з Донецька.

А як прикладному програмісту — було нецікаво освоювати менш розвинуту систему. Полистав доку — і відразу стало зрозуміло — що купу чого в неї немає, що є в 1С.

На той час 1С вже була мейнстрімом. Акцент запізнився, і не зміг наздогнати.
Не ті ресурси.

Зайшла в середині 90их. Альтернатив тоді не було, розробка велась на Clipper або FoxPro. На 1С набагато швидше. А 1С Проф 2.0 — це взагалі був мегауспіх. Як і 1С Зарплата 3.0

крізь підкуп державних органів

Зайшла вона через потребу комерційних компаній. Ніякої держ підтримки не було.

Навпаки, у держ секторі за віткати встановлювали конкурентів, тіпа Парус

FoxPro

Там теж вельми швидко писалось.
Ком’юніті було велике.
Наколінці купа всякого понаписували.
Але сталось як сталось..

Там теж вельми швидко писалось.

Писав. І тоді ж писав на 1С.
Ніякого зрівняння для фінансово-бухгалтерських систем.
(хто не в курсі — на бухгалтерських рахунках і «субконто» можна організувати купу всього — наприклад той же склад чого-небудь)

Наколінці купа всякого понаписували.

Тому потім — перейшов на 1С, і купу отих систем на FoxPro та Clipper(Дельфях і т.і.) переводив на 1С.
Бо — їх автори ніяк не могли обігнати як швидкість внесення змін в свої системи, так і — скористатись напрацюваннями ком’юніті 1С.

Але сталось як сталось..

Сталося — логічно :) Швидкість розробки та ком’юніті перемогли

Швидкість розробки та ком’юніті перемогли

+ підтримка державна напевно

+ підтримка державна напевно

не знаю. я працював у франчів, і сам на себе. ніякої державної підтримки не бачив цієї комерційної діяльності.- впровадження 1С на підприємствах.

Як і для розроблявших українські конфігурації, адаптації москальских і звітність.
Все фінансувалось — партнерскими знижками від 1С, та платними підписками уже у наших компаній.
Наприклад — «ABBYY Украіна» давно була в топі по адаптації конфігурація для України і продавал їх іншим франчам. Теж, зі знижкою :).

навіть от:
3 августа 2016
Программист 1С (1C: Research&Development) (вакансия неактивна)
Киев
О проекте

Центр разработки ABBYY Украина — это «альма-матер» всем известных типовых конфигураций 1С: Предприятие «Бухгалтерия», «ЗУП», «УТ», «УТП» и конечно же «УПП».
jobs.dou.ua/...​-ukraine/vacancies/31167

Малося на увазі підтримка в популяризації.
1С у всіх на «слуху», а інші ні.
Хоча...
У державних установах 1С кажись і не використовувалося (?)

У державних установах 1С кажись і не використовувалося

Здається да. Обслуговувати державні установи має сенс коли там в тебе хтось є, щоб отримувати відкати. Інакше невигідно: роботи прийдеться зробити більше, а заплатять менше.
Тому й конфігурацій ніхто не писав. А у 1Сників і без держустанов роботи було повно, щоб лізти у те болото.

Ну чому одразу «відкати»?
Можна власний штат мати, щоб не «адмін, що за викликом приходить»

Просто якось там не прижилась 1с
Ну або у них лоббіювалось щось «своє».

Ну чому одразу «відкати»?

Виключення звісно можна знайти.
Але в цілому — тільки наявність відкатів, лобіювання, завищених цін могли спонукати лізти з «ERP системою» у держ сектор.

Можна власний штат мати

Можна і так, да, роздувши бюджет на айті відділ.

щоб не «адмін, що за викликом приходить»

Це дешевше чим власний штат мати.

Просто якось там не прижилась 1с

Я й кажу чому — невигідно, коли в тебе і так повно роботи. А у 1Сників її повно було. Зараз теж здається хватає

За мою комерційну карьєру другою компанією була та, яка розробляла ПО на Foxpro для бюджетних установ. У в мене особисто було дуже багато проектів, де потрібно було зайти і поставити нашу систему замість 1С та перенести дані. Бо «син маминої подруги поставив цю популярну 1С, яка для бюджетних установ не призначена і більше для якихось комерсів».

Пам’ятаю, що власної площадки для комьюніті в нас не було і ми усі тусувались на SQL.RU — але власна площадка була б питанням часи, якби не корпорація зла Microsoft, яка викупила права на Foxpro і оголосила, що система на 9й версії закривається і тепер усім потрібно переходити на MsSQL або Access.

А в цей час 1С випустила красиву як цукерку 1С8.0 яка стала ще більше RAD-системою. Ось ми усі (автоматизатори 80-х, 90-х і 00-х) і почали масово переходити на більш прогресивну систему, яку ніхто не планував закривати...

З відкатами в державних установах теж стикався — але це взагалі не тема 1С. Це більше про БЕСТ з їх популярними продуктами БЕСТ-ПРО і БЕСТ-Звіт, які були потім перейменовані в ІС-ПРО та ІС-Звіт, остання відома зараз як МЕДОК.

Пам’ятаю, що власної площадки для комьюніті в нас не було і ми усі тусувались на SQL.RU —

+500, скуль правда як війна почалась, то закрився.
Мабудь, шо Українські корені мав.

Був ще foxclub, де багато рішень публікувалось.

Але то все history....

Це погляд з боку розробника.
Я в ті часи займався бізнесом і чув про компанію 1с з інших джерел.
Просувалися вони дуже майстерно і державна підтримка в них була насамперед в раші, а звідти тиснули на наших

Це погляд з боку розробника.

Ну да. І я знаю як моя перша компанія починала співпрацю з 1С.

і мені як розробнику — дуже зрозумілі причини перемоги 1С над подібними системами у СНГ.

і чому, наприклад, навіть коли вийшла 1С 8 — ком’юніти просило зробити 1С 6 — опенсорсною, передати сорци ком’юніті, як то передають у Apache Foundation

після 1С пішов у джаву, потім у бекендовий пхп, зараз на ноді фулстечу, але більше на бекенді.

і тому теж зрозуміло — про які критично важливі для успіху властивості таких систем колегі, «чисті програмісти» і не здогадуються. і як смішно виглядає їх «порівнання з аналогами» і «та легко перейти на іншу» і т.д..

Я в ті часи займався бізнесом і чув про компанію 1с з інших джерел.

А я бував не раз у ситуації — приходиш в компанію, глав бух показує коробки — ось мені на виставці подарували систему X. Але ніхто не береться її ставити... Ви можете?
— Ні (бо нафік мені впало, коли я вже знаю одну, яку ставив купа разів), я 1Сник.
— Ехех... всі відмовляються, ну давайте тоді 1С...

і державна підтримка в них була насамперед в раші

В раші — може бути. Але в мене немає такої інсайдерської інфи.
Хоча в світі 1С крутився десь з 1995го по 2007ий, з переривами на геймдев.

а звідти тиснули на наших

не бачив тиску. може тому що не працював з державними підприємствами.
а комерційні обирали — тому що якісніша була за те що в них було до 1С.
ну і тому що — ком’юніті, книжкі-курси для навчання операторів, і т.д.

Але ніхто не береться її ставити... Ви можете?
— Ні (бо нафік мені впало, коли я вже знаю одну, яку ставив купа разів), я 1Сник.
— Ехех... всі відмовляються, ну давайте тоді 1С.

Тут не посперечаєшся — підтримка не менш важлива за розробку, а часто мабуть і більше

ну і тому що — ком’юніті, книжкі-курси для навчання операторів

Так, саме системою навчання та розповсюдженістю вони багато досягли

підтримка не менш важлива за розробку, а часто мабуть і більше

У світі «ERP систем» — вона важливіша. Особливо коли у компаній IT department — це 2 людини — керівник відділу, який на персоналках вже не програмував, і «студент»: який і сісадмін, і ксерокс тонером заправляє, і бумагу з принтера виколупує, і на дельфях якісь АРМи пописує.

Так, саме системою навчання та розповсюдженістю вони багато досягли

Борис Нуралієв про це постійно і казав: «секрет нашого успіху у створенні мережі 1С франчайзі»

Какой кошмар, Алексею неприятно, срочно что-то сделайте с этим!

Так і не приємно що ти російською відповідаєш

Так, але якщо людина знає обидві мови і спілкується російською то мені така людина не дуже приємна.

Так я і про себе кажу

Щось ти занадто бравий тут.
Просто вже перейшов рамки.
Нагадуєш троля

В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської

Ти серйозно?
Більш виглядає, що це роблять всілякі рашинські консерви на держпосадах

Ну так и отлично, можешь создать еще один тред об этом или там петицию президенту направить, мол, так и так, Алексею неприятно, когда он видит вакансии 1С и получает ответы на русском языке, надо поскорее принять меры.

Я вважаю що «прийняття мір» вже почалось..

Підписатись на коментарі