IT аспірантура в Україні

Планую поступати в аспірантуру по галузі знань 12 (Інформаційні Технології). Так як у нас зараз не випускають чоловіків за кордон, доведеться поступати в українській ВНЗ.

Зараз вирішую між факультетом кібернетики у КНУ та фіз-техом (ФТІ) у КПІ. Загалом я чув що аспірантура у Львівській політехніці зараз є найкращою в Україні, проте не планую їхати до іншого українського міста.

Якщо-б я обирав 10-15 років тому, то кібернетика у КНУ була б очевидним вибором, проте КПІ значно покращив своє становище за цей період, а КНУ у кращому випадку був у стагнації.

Якщо ви навчались у одному з цих факультетів чи у аспірантурі в Україні загалом, буду вдячний за ваш коментар.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Для початку доведеться відвідати військомат або ТЦК. Без актуальної відмітки в наявному тимчасовому військовому посвідченні яке видають всім резервістам зараз жоден універ не бере.
Не тільки на аспірантуру, але й магістра й бакала також.
Якщо це є або готовий ризикнути — шукай аспірантів які зараз навчаються або незодавно закінчили і питай у них про стан справ.

Це не дуже відповідає дійсності. Вже подав документи і ніхто мене до воєнкомату не відправив. Лише було потрібно підписати декілька документів у кабінеті військового обліку університету.

Це в якому саме універі? Бо в КПІ вимагали саме посвідчення з актуальною відміткою із ТЦК.

Якраз в КПІ лише вимагали посвідчення + його копію, у ТЦК не посилали. Не дуже розумію що ви маєте на увазі під «актуальною відміткою».

Можливо ви в останній раз були у воєнкоматі 10+ років тому? Я там був 3 роки тому, отже можливо в мене «актуальна відмітка».

Так, на бюджет в КПІ, 125 спеціальність :)

ТЦК це і є військомат, такой сутності як «військомат» більше не існує, її замінили на ТЦК.

Ищи не место, а научного руководителя. Пофиг в каком институте

Теоретически согласен, но институт с нулевым финансированием и материальной базой не сможет тебе помочь во время аспирантуры, даже если твой руководитель будет классным спецом.

Бедные институты скорее всего будут пытаться тебя использовать как бесплатную рабочую силу.

но институт с нулевым финансированием и материальной базой не сможет тебе помочь во время
аспирантуры

Про яку саме допомогу йде мова?
Зазвичай всі витрати під час навчання — це проблеми аспіранта.

Комп’ютери, сервери, спеціалізоване ПО, наукова література. Також нормальна бібліотека яка має фінансування та шарить у наукометрії, щоб твої статті бачили та цитували.

Також нормальне фінансування зазвичай означає що університет/інститут вміє залучати міжнародні гранти та інші інвеситції, і таке вміння дуже важливе для аспірантів.

І оцей весь список про Україну?)

Можливо вам треба на УКУ глянути, бо в державних того всього швидше за все нема і не буде.

Ну, у ФТІ є спеціалізоване ПО і лабораторії, бібліотека КПІ також найкраща в Україні.

З іншого боку, у кібернетичному факультеті КНУ знаходяться усі сервери університету, а також все досить добре з міжнародними грантами та конференціями.

Підписатись на коментарі