IT аспірантура в Україні
Планую поступати в аспірантуру по галузі знань 12 (Інформаційні Технології). Так як у нас зараз не випускають чоловіків за кордон, доведеться поступати в українській ВНЗ.
Зараз вирішую між факультетом кібернетики у КНУ та фіз-техом (ФТІ) у КПІ. Загалом я чув що аспірантура у Львівській політехніці зараз є найкращою в Україні, проте не планую їхати до іншого українського міста.
Якщо-б я обирав
Якщо ви навчались у одному з цих факультетів чи у аспірантурі в Україні загалом, буду вдячний за ваш коментар.
15 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівДля початку доведеться відвідати військомат або ТЦК. Без актуальної відмітки в наявному тимчасовому військовому посвідченні яке видають всім резервістам зараз жоден універ не бере.
Не тільки на аспірантуру, але й магістра й бакала також.
Якщо це є або готовий ризикнути — шукай аспірантів які зараз навчаються або незодавно закінчили і питай у них про стан справ.
Це не дуже відповідає дійсності. Вже подав документи і ніхто мене до воєнкомату не відправив. Лише було потрібно підписати декілька документів у кабінеті військового обліку університету.
Це в якому саме універі? Бо в КПІ вимагали саме посвідчення з актуальною відміткою із ТЦК.
Якраз в КПІ лише вимагали посвідчення + його копію, у ТЦК не посилали. Не дуже розумію що ви маєте на увазі під «актуальною відміткою».
Можливо ви в останній раз були у воєнкоматі 10+ років тому? Я там був 3 роки тому, отже можливо в мене «актуальна відмітка».
Вступили?
Так, на бюджет в КПІ, 125 спеціальність :)
ТЦК це і є військомат, такой сутності як «військомат» більше не існує, її замінили на ТЦК.
Ищи не место, а научного руководителя. Пофиг в каком институте
Теоретически согласен, но институт с нулевым финансированием и материальной базой не сможет тебе помочь во время аспирантуры, даже если твой руководитель будет классным спецом.
Бедные институты скорее всего будут пытаться тебя использовать как бесплатную рабочую силу.
Про яку саме допомогу йде мова?
Зазвичай всі витрати під час навчання — це проблеми аспіранта.
Комп’ютери, сервери, спеціалізоване ПО, наукова література. Також нормальна бібліотека яка має фінансування та шарить у наукометрії, щоб твої статті бачили та цитували.
Також нормальне фінансування зазвичай означає що університет/інститут вміє залучати міжнародні гранти та інші інвеситції, і таке вміння дуже важливе для аспірантів.
І оцей весь список про Україну?)
Можливо вам треба на УКУ глянути, бо в державних того всього швидше за все нема і не буде.
Ну, у ФТІ є спеціалізоване ПО і лабораторії, бібліотека КПІ також найкраща в Україні.
З іншого боку, у кібернетичному факультеті КНУ знаходяться усі сервери університету, а також все досить добре з міжнародними грантами та конференціями.