Тисяча відгуків на вакансію за дві доби. Як виділятись?
Спільното, є питання!
Побачили понад 1000 відгуків за 2 доби на вакансію на Djinni:
Тож обговорімо, як виділитись на фоні такої кількості відгуків? Є ідеї?
А може заразом щось порадите рекрутерам, як обрати когось серед такої кількості кандидатів?

20 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЧесно кажучи саме тому я й не публікую вакансії, бо переглядати тисячі відгуків навіть менш ефективно ніж переглядати просто всі нові резюме кандидатів регулярно, до того ж ще від тебе не будуть очікувати відповіді обов’язково.
Тому порада така — покращуйте свій професійний рівень, вчіться, переглядаючи код гарно написаних проектів, підтримуйте актуальним свій джині, лінкедін і гітхаб профіль, робіть пет проекти або долучайтеся до опенсорсних, регулярно комітьте код, читайте книжки, готуйтеся до відновлення ринку, бо він циклічний. Можливо підкорегуйте очікування. Більшість ваших конкурентів просто занадто ледачі щоб зробити щось трохи складніше ніж черговий todolist. Якщо у вас буде цікавий профіль — вас обов’язково помітять.
— не бути трейні мануал куа
Коли більше 50 відгуків, це вже «закрита» вакансія. А на 1к — просто забий, твоє повідомлення не побачать, навіть якщо писати напряму на лінк.
Не хочу нагнітати, але можна зайти на редіт й побачити топіки про роботу у США/Європі. Наприклад з недавніх: How bad is the current software engineer job market. TLDR: якщо у вас більше 5 років досвіду, то знайти hybrid/on-site роботу можна, але свої очікування доведеться значно знизити. На full-remote прилітають тисячі відгуків так само як на скріншоті у пості (це я й сам бачив). Хтось пише що ситуація гірша ніж була у 2008 та при краху доткомів 2000х; хтось пише що не гірша, бо тоді сиділи роками без роботи, а зараз ніхто навіть не збанкрутувався, просто зупинили найм; хтось пише, що ще не вечір.
Обвал почався з лютого цього року. А так як в Україні більшість проектів це аутстаф у США, я думаю не варто казати що їх криза = наша криза. Ще й війна. Хоча є й нюанс, в США стрждають в тому числі з-за конкуренції дешевих кадрів наприклад з Індії.
У мене у самого майже не депресія, за останній рік мої знання значно покращились, я витратив багато часу й сил саме на саморозвиток, думав зараз як вірвусь на ринок після перерви в роботі. А по факту зп скоріш за все буде меньше ніж до цього й значно меньше ніж у колег що влаштувались до кризи. Тут вже навіть не про зп, а просто хоча б більше-меньш цікавий проект знайти, щоб не вигоріти за півроку.
Пропонувати бонус номер 18 хайринг менеджеру.
Не откликаться, очевидно же.
Шукайте HR у лінкедіні і пишіть їм там. Настав час помсти за тонни спаму від них. Ха Ха
Якщо на одну й ту ж вакансію аж стільки відгуків, то може краще відкривати «більше таких вакансій» ? ;) А як виділитись ? Просто пиши, що ти — жінка (жінок не так й багато в ІТ, особливо — в розробці).
краще тоді вже писати що ти трансгендер )) їх ще менше
Схоже, що ситуація ще гірша, ніж тут пишуть
Хто знає, реактщикам ще платять чи просто кормлять в офісі?
Ні, тільки дають можливість мити підлогу, щоб відчути причетність до ІТ ;) Але вже є краще вчити Angular (він набагато перспективніший)
Треба бути SAP-кандидатом
jobs.dou.ua/...rends/categories/2023-06
Вказати в хедері що багатий дядя з Америки залишив спадок і попросить звʼязатися. Ну і до слова вже резюме 🤣
А шо за вакансія так і не розповіли. Як виділятись — «шарити». Бо я вагную там 1000 вайтішніків нулячих, яких ще на стадії резюме можуть відсіяти, хоч і можу помилятись
Є сумніви, що хтось 1000 буде відсіювати.
Можливо 10 рандомних відкриють та й усе.
от і я про це
подивляться перших 10 або останніх 10, виберуть з них кількох адекватних і почнуть процес і на тому все
Там просто HR промазав і поставив «Без досвіду».
якщо коротко, то ніяк
при такій ксті відгуків на перший план виходить удача — чи побачить рекрутер твоє резюме серед тисячі інших, чи надішлеш ти його в той момент, коли в рекрутера буде відкрита пошта і тд.
можна хіба що найти в лінкедіні працівника компанії і попросити референс. хоча якщо це агенція, тоді теж ніяк.
вангую, що це вакансія джун куа або фронтенд
«удача» — це те на що надіється 1000 вайтішників які ідуть на ту вакансію. Удача шо хтось заїбеться їх співбесідувати і шо хтось після курсів все ж попаде на роботу на 2 місяці