Зеленський вірить у перемогу за рік

Президент Володимир Зеленський сподівається, що Україна переможе Росію до наступного саміту НАТО, який відбудеться в середині 2024 року.

Джерело: Зеленський на пресконференції в середу за підсумками Вільнюського саміту НАТО, передає кореспондент «Європейської правди»

Деталі: Відповідаючи на запитання про очікування України до наступного саміту Альянсу, Зеленський зазначив: «Це правда, ми віримо в перемогу».

Пряма мова: «Ми віримо, що наступний дуже важливий крок для України буде на наступному саміті НАТО — символічно, все ж таки 75 років Альянсу — у Вашингтоні. Мені здається, нам треба багато працювати й готуватись до цього саміту».

Деталі: Голова держави підкреслив, що перемога — це головне та єдине його бажання, і «з перемогою точно прийде членство в НАТО».

Пряма мова: «І точно все всім зрозуміло: ми вже маємо абсолютну єдність, що Україна буде членом Європейського Союзу. Це абсолютно справедливо: Україна виборювала таке недалеке майбутнє для себе — бути рівноправним членом ЄС, безпекового альянсу і незалежною державою».

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Хто б йому сказав, що він не голобородько, а зеленський, і що зйомки серіалу давно закінчилися

Я от регулярно вірю, що встигну все в спринті:)

Щось із серії «У себе в голові я вже переміг».

Президент Володимир Зеленський вважає, що широкої ескалації і війни Росії проти України не буде.

Джерело: прессконференція президентів України і Естонії за підсумками зустрічі 22 лютого

Пряма мова: «Ми віримо у те, що війни не буде потужної проти України і не буде широкої ескалації з боку Російської Федерації».

Коли війна йшла більше місяця — говорили про перемогу через 2-3 тижні
Коли пройшов рік війни — говорили про ще пів року
Після півтора року війни — ще рік.
...
Будучи місяць в війні важко усвідомити що війна ще буде декілька років. Кукуха від такого усвідомлення може легко поїхати. А от вже після півтора року ще рік потерпіти виглядає не так вже й нереалістично. Через рік будуть говорити що потрібно ще півтора-два роки (якщо все таки до того часу поточна фаза війни не скінчиться).
Особисто мені «подобається» фаталістична думка, що війна не скінчиться ніколи. Тому що рашка буде існувати і після умовного виходу на кордони 91-го року, але допоки вона існує в будь-якому вигляді — доти війна буде тривати в тому чи іншому форматі, як і тривала попередні 300+ років.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Взагалі неважливо шо там той чорт думає, ретроспективно зрозуміло шо думать воно не вміє

Якось я пропустив момент коли ми стали тут новини та плітки обговорювати))

Якось я пропустив момент коли ми стали тут новини та плітки обговорювати))

always has been.jpg

І будуть «шашлички» і слугі наріда довкола відновлювати собі маетки

головне жодної критики колективних ермаків

А ось мені цікаво — донати це якась значна сумма, чи вона непорівняна з державними масштабами фінансування? Чи можемо ми наприклад задонатити на якусь потужну зброю?

Непорівняна

Донати в порівняні з допомогою держав десь біля 1.5%.

www.ifw-kiel.de/...​/ukraine-support-tracker

biz.nv.ua/...​i-naybilshe-50327840.html

Виходить десь 99млрд грн/$2.7млрд проти $165млрд або ~1.6% в порівнянні

В жодному разі не тре думати, що донати не роблять погоди — роблять звісно, кожен донат комусь допоміг

Але in the big picture — це сльози

Та дофіга, це звісно не варто применшувати, це все допомога комусь, але просто як би не хотілося вірити, — донатами не виграти війну.
Моральний фактор і підтрика я думаю тут більше важить. Людям там дуже важливе відчуття що їх підтримують, навіть якщо це просто банка шпрот приїхала від когось чи книжка чи дитячий малюнок. Це неоціненно

І враховані тільки фонди

в пряму допомогу не включено теж багато чого.

Тренування, супутникові чи інформаційні послуги не так то легко порахувати навіть якщо хочеться

А ну й не забудемо ще, що поки піджаки чухали свої дупи й глибоко непокоїлися, донати були звісно серйозною допомогою

Ще й окрема важливість донатів в тому, що вони покривають точкові потреби конкретних людей,

Я когда помогал экипировать соседа, спросил у знающих людей, которые постоянно этим занимаются — «что надо?».
Оказалось что в принципе всем крупным и достаточно дорогим (пусть и не самым топовым) — в армии обеспечивают. А надо «дофига носков, дофига мыльно-рыльного, тапки, сланцы, бытовуха» ©. По итогу из специализированного пришлось покупать только аптечку с дополнительными турникетами.

Тут залежить від підрозділу, забезпечення буває дуже різним, звичайно голим-босим не відправлять, але проблеми можуть бути, та й просто не буде зайвим полегшити життя бійця покупкою більш легких плит, регульованого прикладу чи зручнішого взуття

Это всё да. Я имею в виду, что нет необходимости «с нуля» экипировать бойца, искать плитоноску, шлем, что там еще — это всё есть. Да, можно найти и купить лучше/легче/что еще — но сейчас это уже не товар первой необходимости.
И вот тут как раз очень помогает волонтёрка. Потому как если «по штату» тебе положено 5 пар носок — то проще купить мешок житомирских носок и отправить в подразделение, чем бодаться со снабжением.
Аптечка — та да.
И, кстати, не только «индивидуальная перевязочная». У нас тут человек комплектует и доставляет огромные такие «органайзеры» с комплектом (понятных) лекарств на все случаи жизни, т.к. ни сопли, ни понос, ни проблемы с сосудами/сердце/нервами/етк никто не отменял.
Народ крайне счастлив, насколько я понимаю

Я когда помогал экипировать соседа

Друг (не бідний) як пішов у ТРО добровольцем, то сфоткав себе у формі, каска, бронік, ніж...
Сказав, що все купив сам.
Коштувало то йому 2к Евро (я ще подумав, шо і не так аж дорого)
Але на питання, чи дали щось від держави, сказав, шо дали такий самий комплект, лише бронік державний важить 12+ кіло, а той, що сам купив 9.

Але на питання, чи дали щось від держави, сказав, шо дали такий самий комплект, лише бронік державний важить 12+ кіло, а той, що сам купив 9.

ну да, «не самое топовое», но рабочее. а «лучше» всегда можно найти.

«не самое топовое»

Ну, я більше здивувався, що за 2000 Евро можна повну екіпіровку собі купити....
Та одні лише Lowe я бачив за 8000грн.
Хоча, може у нього був доступ до Поляків, а там дешевше?

А ось мені цікаво — донати це якась значна сумма, чи вона непорівняна з державними масштабами фінансування?

очеь, очеь мало. На грани погрешности

Чи можемо ми наприклад задонатити на якусь потужну зброю?

на «относительно мощную» — да.
байрактары вон покупали, бронемашины, еще что
но это штучно

Основная польза донатов, что такое финансирование (донатами) крайне оперативное, целевое и мобильное, и позволяет быстро и точно покрывать неотложные потребности.

если бы у нас было «нормальное государство», то можно было бы организовать схему «каскадного финансирования», когда затраты на локальные мнгновенные потребности потом возмещаются «по чекам» из вышестоящего источника финансирования. Но увы, такого нам не видать :(

У 2024 вибори президента у США, та і в рф. В принципі має підстави вірити.
Проте мушу зауважити, що думки стосовно перемоги у США і України дещо різні.
Наприклад, США не хочуть розвала рф.
Проте, в будь-якому ми мусимо відстоювати в першу чергу власні національні інтереси, а не штатів. Залужний і Буданов це прекрасно розуміють, що дає привід для легкого оптимізму.

Ліл, які ще вибори в ФР, у них останні вибори були в 1999

В цей раз у пітуна таки долоні трошки пітніють. Хоча, цілком можливо що він ще 10 років просидить.

А які у пипи конкуренти? Політичний ландшафт під 0 зачищений і залитий напалмом. Там тільки пипа та дегенерати типу медведа і патрушева. Які всі той же кооператив «Озеро», тобто все той же колективний пипа.
А можливість чесних демократичних виборів у РФ — це тільки якщо завтра до нас прилетять і завойують інопланетяни. Інших імовірних варіантів немає.

Напевно англійске «I beleave» переклали в тупу як «я вірю», хоча перекладається як «я впевнений». От ХЗ звідки та впевненість коли нема ракет та літаків, та і танків з БМП на підривалось на мінах не слабо і підбито гелікоптерами (які власне створені саме для цього — пускати птури з великої дистанції поза горизонтом, чого важко зробити із землі через, а не бити по піхоті зі стінгерами) не слабо.

хоча перекладається як «я впевнений»

Також була думка про корявий переклад «I believe...», але якщо навіть й так, то конотація скоріше ближче до «я вважаю» (рос. «полагаю»), бо «я впевнений» було б ближче до «I’m certain/sure...».

Напевно англійске «I beleave» переклали в тупу як «я вірю», хоча перекладається як «я впевнений».

ІТ шник точно має краще мову союзників знати 😎
Коли вимова хромає, то краще сказати I believe, щоб не казати I сінк (я раковина 😁)

Коли вимова хромає, то краще сказати I believe, щоб не казати I сінк (я раковина 😁)

коли мова хромае краше ничо не казати ))

youtu.be/4vUfcPuEfow

ю сінк це значить ти втоплюєся на дно а якщо ти рукомийник то ти ю ар сінк бо то є навіть одно слово не словоніми навіть

Вот что бывает, когда голосуют за героя сериала.

Не одразу, а коли впевниться, що
1) фінансування нових збройних розробок зменшено
2) керівники СБУ на місцях — свої люди
3) мінні загородження на критичних напрямках послабленні
4) опонента готується до травневих шашликів замість зміцнення оборони аеродромів біля столиці
Продовжувати?

Це все хоч і правда, але це не важливо. Важливо те, що пуйло ніколи не вважало Україну сильною і незалежною, і вірило що ми здамося в будь-якому випадку майже одразу. Навіть якби ми готувались, пуйло думало що Україна не вистоїть проти «великої» армії кацапляндії. Тому хто там президент це не має значення. Чи порох закінчив АТО за 2 тижні і показав силу, а раша після цього злякалась нашої армії?

Петро Олексійович, ну досить вже.

Зелебобікам далі Порох у всьому винен?

Какаобоби проти зелебобів — головна битва країни. Дивись в прямому ефірі на всіх каналах країни!

:)

Прикол віри в тому, шо для того шоб вірити нічого не потрібно робити, просто собі віриш і все пучком. А от для перемоги за рік потрібно дуже багато всього робити. Тож Зе натякає :)

Для мене індикаторами гібридної перемоги (в іншу недостатній рівень екзальтованості не дозволяє вірити) є: 1) Повернення під контроль усієї території Запорізької, Херсонської областей 2) припинення БД 3) тренд на накопичення арсеналів, збільшення власного виробництва
4) відкриття кордонів для чоловіків 5) відновлення авіасполучення.
В п.1 можу повірити, по іншим сумніви великі, особливо по 4

Я от регулярно вірю, що встигну все в спринті:)

Був радянський мульт такий, про древніх людей. Винайшла печерна людина дубину, бац нею по голові оленю і їсти його. Потім підходить до мамонта, бац йому по лобі у мамонта на голові гуля тільки, той мамонт відбирає дубину хоботом в печерної людини і вструмляє її прямісенько в зад після чого дає ногою копняка. А диктор каже: «Кончено, суровая действительность — вносила свои коррективы».

Зеленський — це, звичайно, проблема для майбутнього держави. Але ще більша проблема — це відсутність розуміння цього у значної частини населення.

відсутність розуміння цього у значної частини населення.

— розуміння того, що війна закінчиться перемогою за рік?

Так, а також яка ціна для них буде персонально і для держави в цілому.

А читається як проблема в тому, що у значної частини населення відсутнє розуміння, що причина в Зе.

Вірно, але автор коментару підтвердив іншу версію.

Причина чого?
Я ща як Чмут.
Ми погано наступаєм? Так прийдіть і покажіть як треба. 😁

Дякую, я пас. Мені більше підходить варіант з*батись як малєєв.

Так завжли мусять бути варіанти 😎

в заголовке

вірить

в тексте

сподівається

Расходимся, посоны, нас наобманули

І шо?... Прогноз рівня, — ну всі шось ляпають, то й мені можна )) Не кажу, що це погано, пропітляти поміж краплинок відповідаючи на питання про бачення термінів все одно не вийшло б — зжерли б; але й сприймати цей та будь-який інший прогноз варто явно не серйозніше, ніж естімейти від міддла.

Отут чувак збирає скриньку вангувать усіляких високопоставлених говорунів з усіх континентів — peter.od.ua/prophet — більшість, звісна річ, зафейлені, якісь прогнози ще очікують свого дедлайну, щоб зафейлитися, але кумедно навіть не це, а те що там інколи в одних й тих самих прогнозистів по одним прогнозам дедлайн ще не прийшов, а вони вже наступні городять, іноді — протирічні, іноді «уточнюючі» (по +/- півроку, ніфігово так).

Ну й згідно з тим же списком, Зєля ще в травні казав що «Украина победит в войне до начала президентских выборов в США», що вже навіть відносно поточного моменту ставить дедлайн на 16 місяців, але ніяк не рік.

Нам еще с инопланетянами придется рубаться. Битва за Землю только началась.

А рік назад було два-три тижні, ну восени точно будем в Криму.

Не оскорбляйте чувства верующих!

Маю враження, що війна закінчиться за 10+ років. Краще буду думати так і потім зрадію від приємного сюрприза, якщо той раптом станеться, ніж віритиму в казки і розчаровуватимусь.

Я думаю, що в 2024 в Росії ліберальна опозиція прийде до влади, вони виведуть війська і почнуть платити репарації.

ліберальна опозиція

на росії мало чим відрізняється від путлеристів.

А при либерализме всё будет зашибись
Он наступит скоро — надо только подождать
Там не будет войн, там всё будет в кайф
Там, наверное, и за Путина не будут голосовать

Один лишь дедушка Линкольн —
Хороший был вождь
а все другие, остальные -такое дерьмо
Все другие враги и такие мудаки,
Над родною над Отчизной бесноватый град шел
Я купил журнал про Дойчланд — там тоже хорошо
Я уверен что у них, все то же что у нас
После Меркель — там сирийцы, наши и то же самое

ліберальна опозиція

Главарём Либерально-Демократической Партии был Жириновский, если я правильно помню
Это всё что нужно знать о руснявых либералах или демократах.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Вірю в перемогу за рік і віритиму скільки буде потрібно

Чомусь зрадойоби мовчать про інші здобутки саміту, мабуть нема чого сказати

саміт НАТО у Вільнюсі ухвалив рішення щодо України, як країни яка стане членом Альянсу без ПДЧ
Альянс погодився прибрати план дій щодо членства в НАТО, але поки що не дав запрошення для вступу

Але в той же час фактично просто його перейменував:

12 пункт роз’яснює, як функціонуватиме новостворена Рада Україна-НАТО, її учасники будуть рівноправними членами і вирішуватимуть завдання на шляху вступу України до Альянсу, а міністри закордонних справ країн НАТО регулярно оцінюватимуть прогрес України в рамках адаптованої річної національної програми;

uk.wikipedia.org/...​льнюський_саміт_НАТО_2023

А ти чекав чого? Що без реформи тих же судів нас візьмуть в нато?

Саміт успішний, а розчаровуються ті хто має нереалістичні очікування, і зрадойоби теж

Зеленький разом з порошенком мають похлопати один одному по спині за це фіаско, бо не треба було роками телитися з реформами, коли великі дяді про них роками просять

До вашинтонського саміту у зеленького багато домашньої роботи

Тут дитячий садок, вони цього не зрозуміють

Віра не випадковість, а вибір духа
Віра скеровує, сподівання чекає

Через рік теж будеш вірити в перемогу за рік? :D

та рік на всіх ваняток трохи малувато, малувато навіть чисто математично, то тільки залишається вірити :)

Не те що мало, це давня рашкінська стратегія — народжувати чоловіків швидше ніж захід робить снаряди. І вона непогано працювала часами.

Новостворені росососіяни не воюють, скільки можна вірити в ці пафосні байки

Глубоко...

пора би зав’язувати з російськими важкими наркотиками

youtu.be/T3pi12cU1UE

але цой жив ;)

Коли пройшов рік війни — говорили про ще пів року
Після півтора року війни — ще рік.
...
Будучи місяць в війні важко усвідомити що війна ще буде декілька років. Кукуха від такого усвідомлення може легко поїхати. А от вже після півтора року ще рік потерпіти виглядає не так вже й нереалістично. Через рік будуть говорити що потрібно ще півтора-два роки (якщо все таки до того часу поточна фаза війни не скінчиться).
Особисто мені «подобається» фаталістична думка, що війна не скінчиться ніколи. Тому що рашка буде існувати і після умовного виходу на кордони 91-го року, але допоки вона існує в будь-якому вигляді — доти війна буде тривати в тому чи іншому форматі, як і тривала попередні 300+ років.

Ніхто не очікував що русня захоче перемолоти на фарш все своє чоловіче населення, екіпіруючи їх допотопними гвинтівками мосіна і максимально косплеючі дідів в якісь упоротій екранізації міхалкова.

Все чоловіче населення? Ці 200к ніщо в порівнянні з десятками мільйонів чоловіків у них.

в нас вже відкрито воєнкоми кажуть що в бусики будуть пакувати та «доставляти в тцк» . А роблять це вже пів року стабільно. А в росії, якщо що, була тільки одна хвиля мобілізації і кордони в них досі не зачинені. Так як ви думаєте — хто ближче до «перемолоти на фарш своє чоловіче населення»?

в росії

На росії.

була тільки одна хвиля мобілізації

Там мобілізація йде постійно як і в нас. Єдина відмінність від нас — це «не офіційно».

і кордони в них досі не зачинені.

Хто тобі сказав?

хто ближче до «перемолоти на фарш своє чоловіче населення»

Вже готовиш бутилку?

Абсолютно згоден з тим що в них іде мобілізація, але про кордони дійсно цікаво. Були повідомлення від нашої розвідки, що там їх от-от закриють, але ніби ж зараз відкриті, чи ні?

Закон, здається, прийняли, що якщо виклали повістку на сайті військкомату, то все — виїхати вже не можна. І через якийсь час рахунки в банках блокуються.

7 днів до блокування рахунків. Якщо за ці 7 днів не здриснеш — то так. Але насправді та система там досі не працює. По факту можна вилетіти спокійно. А ось саме виїхати землею — тут 50 на 50. Можуть прямо на кордоні дати повістку і розвернути

Хто тобі сказав?

А хто сказав що зачинені?
Он в твіттері русня то в Тайланді, то на росії, то в Будапешті працюють. І це все літаком, до речі.

Он в твіттері русня то в Тайланді, то на росії, то в Будапешті працюють. І це все літаком, до речі.

Можливо вони виїхали раніше?

Ні, виїхали, приїхали, поїхали, потім знову приїхали.
Хто сказав що в них зачинені кордони?

Та багато такої інфи гуляло. Хз як там насправді.

їздять. кордони від них зачиняють інші країни, проте зі своєї вони виїхати можуть без проблем

Там мобілізація йде постійно як і в нас. Єдина відмінність від нас — це «не офіційно».

Насильственной мобилизации там сейчас нет. Была одна волна, возможно скоро будет вторая.

Бутилка тут готова для кожного хто думає не так як у телемарафоні кажуть,а обирає свою безпеку та безпеку своїх рідних. Готовлю гроші та підгрунтя щоб не пуститись на фарш при другому/третьому контрнаступі і не бути побитим перед цим на вулиці невідомими особами у військовій формі і не закинутим у бус. ( «В нас буде стільки контрнаступів скільки потрібно ©») Моя черга постити свою дупу з іспанського пляжу та ставити собі при цьому прапор на аватарці. А стосовно їх кордонів — зачинено тільки якщо ти отримав повістку, яку можна отримати при перетині наземним шляхом. Але через авіасполучення шлях відчинений. Поки що.

як і тривала попередні 300+ років

Що?

Війна тривала 300 років?
Це коли і яка?

це трохи так притягнуто за вуха, але якщо подивитись на нашу історію то війна росії проти України так чи інакше триває ледь не від заснування москвабада.
Чому притягнуто, бо формально часи «перемирия» або «окупації» це ж типу не війна, і «Україна» утворилась в 91 році і ще безліч бла-бла-бла. Але філософські Віктор має рацію — доки росія існує доки і буде це протистояння.

Дурень думкою багатіє

Ну все, тепер залишилось тільки вірно сформулювати що таке «перемога» і ми в НАТО.

Президент Володимир Зеленський вважає, що широкої ескалації і війни Росії проти України не буде.

Джерело: прессконференція президентів України і Естонії за підсумками зустрічі 22 лютого

Пряма мова: «Ми віримо у те, що війни не буде потужної проти України і не буде широкої ескалації з боку Російської Федерації».

що широкої ескалації і війни Росії проти України не буде.

Если я правильно понимаю, то для «эскалации» осталось только стратегическое ЯО применить, и всё.
А так то уже всё что можно было — применили, некуда дальше «эскалировать»
Ну разве что массовый зерг-раш

Если я правильно понимаю, то для «эскалации» осталось только стратегическое ЯО применить, и всё.

ні, іще залишилось 1-2 сходинки перед ЯЗ

наприклад, удар по ядерним обʼєктам в Україні. До цього можуть бути удари по мостам в Києві. Мости це не зруйнує, але економічну діяльність міста паралізує.

Кхм, тобто по вашому, стерти з лиця землі кілька міст — це менший рівень ескалації, ніж мости в Києві? А знищення дамби?

В логіці кремля може бути і так, бо це столиця

Ну а удар по ядерним обʼєктам — це практично те ж саме, що і прямо застосувати ЯО.

ні, бо удар можуть спробувати нанести по центрам управління станцій або підстанціям 750кВ. Буде аварійна зупинка реакторів, вивантаження з них ядерного палива і втрата ядерної енергетики в результаті.

Якби ти знав скільки раз ми ловили АЗ ти б плакав. Дякую металу із совка.

Чим бити по мостам ?

Це гарне питання, враховуючи, що мало що вже долітає у Києві до конкретних цілей, якщо взагалі хоч щось долітає, нам же не кажуть

максимум шахед, який може збити поручні на мосту, не ну теоретично можливо і ракета одна долетить, але скільки ядерних боєголовок треба запустити по мосту що б одна долетіла, мабуть результат не виправдає таких витрат

Шахедом точно можна знищити колію метро, на ремонт може піти кілька днів, в результаті отримаємо транспортний колапс.

Міністр енергетики визнав факт 271 прильоту по обʼєктам енергетики за час війни. Звісно, що витрачено було ледь не в 10 раз більше — це крилаті ракети, балістичні, шахеди, можливо навіть перероблені с-300 для ударів по наземним цілям, але кількість прильотів все одно величезна.

проницательный стратег, харизматичный дипломат

Нагадати, що прогнозували весною 2022 року? Що війна закінчиться максимум до кінця 2023 року, а основні бойові дії припиняться літом 2023. І це були самі песімістичні прогнози! Більшість прогнозів передрікала закінчення війни до літа 2023 року, а то й взагалі у 2022 році.

За прогнозами очільника української розвідки Кирила Буданова, війна закінчиться 2023 року перемогою України. Під перемогою очільник ГУР має на увазі вихід військ на кордони держави 1991 року.

Голова Міноборони України Олексій Резніков — повномасштабна війна може завершитися в цьому році.

Подоляк, через півроку ми зможемо звільнити Крим.

Колишній голова розвідки Молдови Юрій Брічаг — російсько-українська війна закінчиться перемогою України уже у 2023 році.

Ясновидець Валерій Шатилович — «Я б сказав так, що у 2023 році буде зупинка бойових дій. Основне питання буде до Криму. Ось цю територію — Донецьк, Луганськ, Запорізька область — Україна може і в 2022 році повернути».

Нумеролог Владислав Грицай — Війна країни-агресорки Росії проти України може закінчитися у липні 2023 року. У цей період може відбутися підписання якихось договорів.

Як бачимо, прогнози ясновидців і нумерологів не набагато кращі, ніж прогнози лідерів України, що говорить про багато чого.

Натомість, американська розвідка у квітні 2022 року: війна між Україною та Росією перейде в 2024 рік, і жодна зі сторін не здобуде перемоги, але обидві відмовляться вести переговори про припинення конфлікту. Такі оцінки Розвідувального управління Міністерства оборони США містяться у злитих у мережу секретних документах, пише The Washington Post.

Найреальніший прогноз, що за теперішньої ситуації війна буде ще мінімум на 2-3 роки, а закінчитися може через якийсь випадок, типу заколоту Пригожина, або через підписання мирного договору на позиціях на той час, але точно не через поразку однієї зі сторін.

очевидно що

прогнози лідерів України,

це не прогнози ? Чи ти щиро віриш що вони кажуть реальні прогнози ?

Схоже всі притомні із нашого комюніті поїхали на війну, або ж перестали писати на доу. Ваші коменти, це просто жах якийсь.

Людям набридли казки про 2-3 тижні

Правду. Таку як каже США.
Таку як казала США, а не шашлики.

Так коли там війна закінчиться США кажуть ?

Не кажуть, бо це ніхто не знає :)
А як ніхто не знає, не треба брехати.

Що війна надовго, не треба будувати іллюзій що «та ми їх». А не цього літа в Ялту © Буданов

До 2027 цілком може бути, а може й до 2030.

Чому вашій інформації ми маємо вірити ? У вас є якісь докази?

Дивно, а які Зеленьский чи Буданов докази наводить?

Ну, після «нічого не буде», «2-3 тижні», «скоро перемога», «та ми їх», «вільний народ», я вже вірю тільки розвідці США.

Та яка не каже що війни не буде, бо якби казали правду, я би інакше зробив би. А не лапшу на вуха вішати.

Війна між Іраном та Іраком тривала майже 8 років, наприклад.

війна між Сербією і Хорватією тривала 4 роки, наприклад

Столітня війна між Англією та Францією тривала 100+ років, наприклад

між Великою Британією і Занзібаром 38 хвилин, наприклад

и что разве плохо жили!?

4 роки і 7 місяців, якщо точно. Тому таким важковаговикам як Україна та рашка сам Бог велів воювати 10-15 років.

ну якщо сам бог тоді питань нема

Там між Сербією і Хорватію не так багато було часу гарячої фази війни

Так у нас вже з 2014 було багато фаз

Ніхто не знає. Так і казати, що війна це не щось передбачуване. Чи людям обов’язково треба дата, навіть якщо це брехня і просто кимось вигадана?

Так і казати, що війна це не щось передбачуване.
навіть якщо це брехня

это и есть брехня ))

Так коли там війна закінчиться США кажуть ?

Из новосте я так понял что «еще очень долго»

«еще очень долго»

Це фільми качаються очень долго

Це фільми качаються очень долго

15-30 минут, вообще ни о чем
а вот война это куда дольше

Якщо сів вечерком з чіпсами на диванчик а сіди дропнулись і показує дві години?

«Може бути ескалація з боку окупованого Донбасу, ми це прекрасно розуміємо. Великий стрибок, бліцкриг до кордонів Донецької та Луганської областей. Ми розглядаємо й готуємося до таких кроків», — додав Володимир Зеленський.

понимаешь тут какая интересная история вы всяко не можете перестать брехать и это действительно уже утомительно тут тов. уоллеса я абсолютно поддерживаю все уже реально очень устали от этого

Вибачаюсь нічого не зрозумів хто ми і де брешуть ?

цэ порошенко у сговоре с американцами которые раскачивали лодку а что?

Президент — поц. Від героя, що «не втік», до істеричного гопника за 1 рік.

В тому що не втік ніякого героїзму нема. Звичайне виконання службових обов’язків. Багато хто не втік, переважна більшість, я б сказав.

Януковощ втік за меншої загрози, то ж для наших президентів — це певною мірою героїзм. А, ну і пітун від пригожина втік.

Та ні, ну давайте ж з нормальними людьми порівнювати, а не з якимись мудаками ;-)

Одне було в нас законнообраним президентом, а інше — поточний самодержець країни нашого ворога. Із пісні слів не викенеш. ¯\_(ツ)_/¯

Судячи з усього, мова ось про це: «Вікно можливостей для прогресу у війні закриється до кінця року — Петр Павел»
varta1.com.ua/...​---petr-pavel_367606.html

Захід починає давати сигнали, що підтримка на рівні який є зараз, вистачить, ще на рік, а то й менше, незважаючи на всі кучеряві високі фрази які лунають про підтримку стільки скільки треба.
Що ж, «захід» вчергове повівся в стилі Realpolitik. Спочатку забрати ядерну зброю, потім проковтнути і навіть не сплюнути Грузію, а потім і Крим. Накачувати всі ці роки русню грошима, тягнути до останнього із постачанням зброї, все ще не надати ні авіації ні далекобійних ракет, по краплині надавати ППО/ПРО, не накласти на русню дійсно всі можливі санкції, а після цього заявити «ну шо ви пацани, не смогли? Ну то домовляйтесь як не смогли, самі винні.»

Війна ще точно триватиме до наступної весни. І, боюсь, ті землі які не будуть відвойовані до того часу, будуть, фактично, втрачені.
Тому треба посилити донати і робити все решта від нас залежне аби наблизити перемогу.
Це херово і це демотивує але іншого шляху наразі нема. Зараз треба працювати і допомагати, а плавитись і горювати будемо після війни.

підтримка на рівні який є зараз, вистачить, ще на рік,

це трохи не б*ється з тим, що країни заходу нарощують свій впк, запускають давно запущені конвеєрні лінії, заводи і т.д. навряд є економічний зиск запускати заводи на 1-1,5 роки, а ми вже знаємо що без економічного зиску західні країни нічого робити не стануть

Спочатку забрати ядерну зброю

Ядерку ніхто не забарав. Україна добровільно її віддала за $ i «гарантії». Тримати ядерний арсенал для бідної країни ідея теж не з найкращих.

ні далекобійних ракет

Storm Shadow — 560km

по краплині надавати ППО/ПРО

Ніфіга собі по краплині. Вже є 2 комплекса петріот, кожен з яких коштує 1млрд $. Не кажучи вже про інші системи ППО.

самі винні

А хіба не так? Україна до війни слабенько готовилась. Згадуємо шашлики, дороги, Баканова, призупинені ракетні програми, невитрачені військові бюджети і тд.

Україна добровільно її віддала за $ i «гарантії».

ліл, добровільно.
Або ви віддасте ядерку, або ми вас вважатимемо країною рівня КНДР з відповідними наслідками. Отака добровільність була.

ну і вважали би, пофігу. якщо було треба.
Україна же просто здихалась того, що обʼєктивно не могла підтримувати.

Ніфіга собі по краплині. Вже є 2 комплекса петріот, кожен з яких коштує 1млрд $. Не кажучи вже про інші системи ППО.

Станом на 23.02.2022 було близько 200 пускових зрк С-300. Patriot на даний момент максимум півтора десятка пускових. Iris, nasams мають вдвічі менший радіус дії, ніж С-300. Є іще samp/t, але там напевно максимум 1-2 пускових поки приїхали. Але то все обʼєктове ппо, а фронтове ппо у нас відсутнє в принципі, як і в країнах НАТО, де для таких цілей використовують літаки.

На жаль, ракети від С-300 на городі не ростуть.

я й не стверджував, що вони ростуть. Просто зараз за рахунок потужностей наших партнерів відбувається повільне відновлення потенціалу, який ми мали рік тому, от і все. Цей процес іще триватиме певний час, можливо кілька років.

Станом на 23.02.2022 було близько 200 пускових зрк С-300

На папері. Скільки з них були в реальному робочому стані? Скільки з них мали боєкомплект? Скільки з них мали операторів?

На папері. Скільки з них були в реальному робочому стані? Скільки з них мали боєкомплект? Скільки з них мали операторів?

Сколько из них имели исправные клистроны в установках, а не в сейфе «следователя»?

Я не применшую роль західної допомоги, вона буквально нас врятувала.
Я звертаю увагу на буквально злочинне затягування поставок всього, починаючи від легендарних 300 касок які німці обіцяли дати в перший тиждень війни і які доїхали через 6 місяців і закінчуючи петріотами які доїхали більш як через рік.
Якби та вся допомога яка є і буде була до осені 2022, вся територія України була б звільнена. Можливо навіть би вдалося завадити катастрофі з Каховською ГЕС.

Storm Shadow — 560km

Дозвукова крилата ракета із відносно невеликою бойовою частиною яку кацапня вже неодноразово перехоплювала своїми ППО.

Нам необхідні балістичні атакамси із куди більшою бойовою частиною. В тому числі, для знищення прольотів кримського мосту.

Україна добровільно її віддала

Якщо тобі до горла приставляють ніж і вимагають віддати гаманець, а у відповідь ти отримаєш гарантії безпеки, що цей ніж приберуть, то це така-собі угода.

Дозвукова крилата ракета із відносно невеликою бойовою частиною яку кацапня вже неодноразово перехоплювала своїми ППО.

Швидкість тут не аргумент. Це малопомітна ракета, що летить на низькій висоті. Маса бойової частини 450 кг, така сама, як і в російської крилатої ракети Калібр. Фактів збиття російською ппо фактично нема, крім одного зафіксованого перехоплення, але там могло бути просто malfunction самої ракети. До речі, були відео моніторів російських розрахунків ппо, де було чітко видно, що цю ракету вони перехопити не могли.

Нам необхідні балістичні атакамси із куди більшою бойовою частиною. В тому числі, для знищення прольотів кримського мосту.

Маса бойової частини 220-590 кг в залежності від модифікації. Такою ракетою максимум вдасться пошкодити проліт моста, який відремонтується за тиждень. Опору точно не вдасться пошкодити. Нагадаю, що маса вибухівки, яка знесла проліт на кримському мосту минулого жовтня, складала мінімум 5 тон. Опори при цьому не постраждали.

Я звертаю увагу на буквально злочинне затягування поставок всього, починаючи від легендарних 300 касок які німці обіцяли дати в перший тиждень війни і які доїхали через 6 місяців і закінчуючи петріотами які доїхали більш як через рік.

НІмці нам нічого не винні. Абсолютно нічого. Ще можна якось апелювати до Англії і США, які були гарантами. Нам ще повезло, що не ватна Меркель лишилась.

НІмці нам нічого не винні. Абсолютно нічого.

Зато они должны русским.
Как там они говорили? «У нас огромные моральные обязательства переду русскими за вторую мировую, мы не можем позволить чтобы немецкое оружие стреляло в русских» ©
Перед украинцами они никаких моральных обязательств за вторую мировую — не чувствуют.

І, до речі, атакмси з бойовою частиною 590 кілограм це кластерний боєприпас 950 M74 APAM submunitions. Є великі сумніви, що американські партнери дозволять бити таким по цивільному обʼєкту.

Кримський міст, по-перше, об’єкт на території України, по чому хочему по тому і б’ємо на нашій території.
А по-друге активне використання його для перекидання військової техніки перетворює його в легальну військову ціль.

Кластерним боєприпасом проліт знищити точно не вдасться.
Стосовно ударів по мосту — вже зараз можна бити по керченському мосту ракетою Storm Shadow. Дальність дозволяє, бойова частина 450 кг вдвічі більша, ніж у ATACMS MGM-168A. Не задумувався, чому досі не було ударів?

При чому тут кластерні боєприпаси? Ці заряди мають геть інше призначння.
Треба товста ракета напхана вибухівкою, фугас, якщо хочеш, яка зробить двохметрову дірку в дорожньому та залізничному полотні. І таких влучань має бути 10 на один проліт і 10 на сусідній.

Не задумувався, чому досі не було ударів?

Тому що просто разово херанути по мосту нічого не дасть, потрібна комплексна операція, час якої ще не настав. Потрібно як на Херсон, повноцінна кампанія де унеможливлення руху по мосту лише один із елементів.

Яка іще «товста ракета»? Як я написав вище, бойова частина АТАКМС складає 221 кг. Товстіших балістичних ракет, які нам могли б дати хоча б теоретично, наразі поки не існує. Зате от британці дали шикарну крилату ракету Storm Shadow з бойовою частиною 450кг, яка вже неодноразово ефективно відпрацювала по окупантах, от 11 липня цілого генерал-лейтенанта помножила на нуль.
Міст зруйнують тільки удари десятками крилатих авіабомб з бойовою частиною 1,5-2 тони.

потрібна комплексна операція, час якої ще не настав

так само, як і не настав час ударів по штабам чорноморського флоту рф та авіабазам в тимчасово окупованому Криму. Вірю, я повірив.
А насправді реальність може бути такою, що британці заборонили бити своїми ракетами по Криму, от і все. Хотілось би помилятись, тому поки чекаємо.

Тримати ядерний арсенал для бідної країни ідея теж не з найкращих.

Чув думку, що ядерка була в Україні, а пульт від неї — в Президента РФ. Нащо така радість?

Не думав, що залишились люди, які досі вірять, що ЯЗ запускаються одною червоною кнопкою у якомусь кейсі, як в голівудських фільмах)

Storm Shadow — 560km

Калибр — 2600

Вже є 2 комплекса петріот,

В Украине
24 области. Сколько хотя бы областных центров в состоянии прикрыть эти 2 комплекса?
Сколько таких комплексов нужно чтобы прикрыть от ракетных обстрелов, скажем, — Харьков?

Калибр — 2600

І нафіга нам ті 2600?

І нафіга нам ті 2600?

разрушить аэродромы, с которых наносятся авиаудары?
Разрушить завод мопедов?
Разрушить завод ракет?

разрушить аэродромы, с которых наносятся авиаудары?
Разрушить завод мопедов?
Разрушить завод ракет?

Це не входить в плани наших партнерів.

Це не входить в плани наших партнерів.

Ваш вопрос был не про «планы партнеров», ваш вопрос был «и нафига нам те 2600»
Я вам ответил
Если у вас есть еще вопросы — я с удовольствием постараюсь ответить и на них.

Моє питання було риторичним. Партнери ж сказали, що удари західною зброєю по росії є неприпустимими, ба більше — вони не схвалюють ударів вглиб ворожої території, війна не повинна вийти за межі України.
Тому дальність в 300 кілометрів для нас більш ніж достатня, щоб бити по тимчасово окупованим територіям. 2000км це хіба є бажання бити по Бердянську аж десь з Мукачево, але користі з того все одно не буде

, але користі з того все одно не буде

Чойто «не будет»?
Унести пусковые установки подальше вглубь от линии фронта, чтобы максимально их обезопасить
русня вот не дураки, их пусковые установки у черта в жопе, мы не достаём

русня вот не дураки, их пусковые установки у черта в жопе, мы не достаём

это не те пусковые установки вам всё равно нужны те которые тактического уровня «за первой линией фронта» и сейчас основная задача как раз в том что советы переместили свои узлы ещё дальше за радиус хаймарсов при чём у них это ещё и получилось по всей видимости

ЗЫ: кстати по поводу 50-100 км dmz по всей границе или линии соприкосновения как ты писал имхо там реальных 5-10 км и кстати 5 км уже озвучены здесь дело в том что с 50+ км ты всё равно ни чего сделать не сможешь нельзя просто так взять и контролировать хоть как-то такое пространство а вот 5-10 км дают диапазон дивизионной артиллерии и миномётов просто чтобы не простреливалось простыми средствами «пушечка на колёсиках»

ЗЫ: да я знаю что в советской теории гаубица летит на 24 км в теории

их пусковые установки у черта в жопе, мы не достаём

х. там у них в жопе а не «пусковые установки» они в основном гоняют статегическую авиацию и флот

Унести пусковые установки подальше вглубь от линии фронта, чтобы максимально их обезопасить

Ширина окупованого півдня близько 100км, Луганської області близько 140км. Тому дальність польоту Storm Shadow дозволяє здійснювати пуски далеко за межами дії ворожої ППО.
Стосовно «винести пускові за лінію фронту» — наші пускові це літаки (Storm Shadow є ракетою повітряного базування), аеродроми знаходяться далеко від ЛБЗ, але туди все одно прилітає, як от нещодавно було в Хмельницькій області та в Миргороді. Тому аргумент що про 1000, що про 2600 все одно не валідний.

Бо для цього нам треба їхні ракети.
Мали б свої (а не продали за пляшку горілки і не просрали КБ та заводи) — то стріляли б по заводах, як нам це треба.

Я й не казав, що цього достатньо.
Те що є на зараз явно краще, наж те, що було до війни, враховуючи відсоток перехоплень.

Тому — хватить скіглити.

І, боюсь, ті землі які не будуть відвойовані до того часу, будуть, фактично, втрачені.

Добавь сюда «санитарный пояс» вдоль границы, глубиной 50-100 км.

Согласен со всем, кроме 2х последних предложений. Судя даже по последним скандалам, деньги в стране есть, надо наконец просто перестать воровать, сцк. Хватит уже на донатах людей выезжать. Лично я донатить отныне буду только на потребности себя и своей семьи.

Як було в одному відомому анекдоті:
— Батьку, горілка стала дорожчою. Тепер ти будеш менше пити?
— Ні, синку, тепер ви з мамою будете менше їсти.

Згідно законопроекту № 7311 — військовий збір буде збільшено рівно в два рази — з 1,5% до 3%.

Про які скадали мова? Що саме відвертає тебе від донатів?
Якщо не довіряєш державі — допомагай конкретний людям, конкретним підрозділам які ці гроші перетворять не на вілли, а на мертву русню.

Проблема в тому, що за кордон не випустять і після «перемоги» (або якогось миру).
Скажуть треба все відбудовувати / разміновувати / а вдруг орки ще раз прийдуть треба бути готовим до вступу в НАТО (через n років) / тому що ми військова диктатура і т.д.

Саме тому ми в Європу йдемо-йдемо, але не прийдемо. Бо там права людини і відкриті кордони. А нам треба бути сильними, як-от Турція або Китай. Або якщо не знайдемо хто б дав грошей — то як Куба чи Венесуела.

Ну у нас були ті, хто вірили у два три тижні. Так що це ще норм

Ну, тут у сусідніх топіках серйозні люди говорять про міграційну політику і відбудову ʼпісля війниʼ та ʼпісля Перемогиʼ.

Як казав один мудрий козак і ветеран визвольної війни: Did I ever tell you what the definition of insanity is?...

що там по «негідникам» ? вже всі хабарі викинули?

Зеленский верит, что через год все забудут об этом утверждении и место для наматывания лапши вокруг ушей у электората не закончится никогда.

Не знаю-не знаю, Буданову його «Крим до кінця травня» поки що згадують))

Менш ніж 2 тижні тому Зеленський так само зробив заяву, що Україна матиме певні результати у контрнаступі до саміту НАТО. Я думаю вже можна зробити висновок, що реальність яку бачить влада нашої країни все більше віддаляється від самої реальності.

Ну це вже якийсь зовсім тяжкий копіум.
Я користуюся відкритими офіційними джерелами, такими як deepstate, попередні успіхи в контрнаступі були явно відображені в офіційних звітах і на цьому ресурсі. Можливо вони були, але їх вирішили не публікувати, щоб не ескалювати ситуацію до саміту? Ви маєте якусь думку з цього приводу?

Як казав Лобановський, результат на табло, а військовий експерт Бєлєсков — на карті видно результати. Але звичайно, стратегічна операція триває, результати будуть оцінювати не раніше жовтня.

В країні залишились десяток-два олігархів зі статками більше $200 млн.
Поставити кожному задачу: побудувати за кілька місяців завод з ремонту дронів, виробництво бронеавтомобілів, по десятку СТО з ремонту позашляховиків.

А з якого дива

десяток-два олігархів зі статками більше $200 млн.

будуть його слухати і виконувати накази?
Вони вже пережили зо 3-5 президентів і цього переживуть, і ще навіть примножать свої статки

В країні залишились десяток-два олігархів
Поставити кожному задачу

Це прикол такий?

Это какойто советский подход типа «отнять и поделить».
К тому же

статки більше $200 млн

это не значит что там в кармане $200 млн, это просто оцениваемые стоимости активов, как правило не кеш.

«треба просто перестати стріляти (перекреслено) поставити задачу». ясно

Фонд золотих цитат ДОУ поповнився ще одним шедевром

В країні залишились десяток-два олігархів зі статками більше $200 млн.

Скажите, а вы и правда верите в то что если «состояние барыги имярек составляет 200 лямов» — это это такой огромный чемойдан с деньгами, под кроватью, который можно взять — и пойти купить себе много вкуснава марожинава?

Повністю згоден з паном Президентом і Лідером Демократичного Світу.
До наступного саміту буде:
— Перемога
— Інвестиції
— Збройна підтримка
— Демократія і реформи
— Авіація (f16)

Забули
— $4к вчителям
— весною саджати будемо

і славнозвісний «єбабуся»-фон, буквально за лічені дні до початку війни

Чого забули? Все обовязково буде, але вже після перемоги:
«Зарплата вчителів після перемоги обговорюється в розмірі 40 тис. грн» osvitoria.media/...​ly-ochikuvaty-takyh-zmin

курс гривні до долара ще б уточнити..

курс гривні до долара ще б уточнити..

Положительный ©

«Зарплата вчителів після перемоги обговорюється в розмірі 40 тис. грн»

Всього вдвічі зросте?

что ты такое несшь. клован у себя в голове закончил войну еще несколько лет назад

Хто б йому сказав, що він не голобородько, а зеленський, і що зйомки серіалу давно закінчилися

Щось із серії «У себе в голові я вже переміг».

Особисто я вже ні у що не вірю((

Реалістам (але не фаталістам) залишається лише вірити в себе, у свої сили, знання і можливості, які ці три, а в когось і більше, речі дають.
І головне не вестись на нашу солодку ура-пропаганду. Інакше будем казати своїм дітям, що от вже як вони виростуть, то їм точно-точно буде краще житись тут.

Підписатись на коментарі