Що відбувається? Всі різко призупиняють проекти?
видалено автором
видалено автором
У вас там в одній відповіді є прохання про те, щоб повідомили, коли отримаєте офер. Відпишіть туди, що офер уже є і все. Якщо там все погано, то нічого не втратите, але якщо там чогось вагаються, то зможете пришвидшити процес
Та ж сама ситуація. Стандартна відписка бо вона універсальна і звучить зазвичай приємніше ніж правда. Вам було б приємно чути що ми і не збирались вас наймати але новому рекрутеру потрібна реальна практика співбесід? Чи проектів нема і хз коли буде. Тож ти нам про запас і як проект зявиться тебе одразу процесять далі без тех співбесіди? Кейсів багато. З чим повязано уже описали. Кількість співбесід і відмов вже перестав рахувати десь після 10ї)
Угу. Що відбувається на справді знаю від людей які співбесідують а не яких. А також коли спочатку проект на паузі а потім телефонують і без технічної співбесіди одразу пропонують собес з клієнтом на інший проект.
Люди як з Марсу прилетіли...
У світі рецесія, склалося багато чинників, про це можна довго розмовляти. Всі ріжуть кости. Навіть Big Tech, про увесь цей хлам, який віддають на аутсорс, навіть і мови не має, воно йде під ніж першим.
Дякуйте що ви за кордоном і шукайте будь-яку роботу на наступні
Я шукав літом минулого року роботу, і зараз знову шукаю. Ситуація стала значно гірше, або треба скидати цінник на
Пiвроку шукав, або мало грошей, або фрiз раптово трапився, навiть до лiткоду дiло доходило не часто
Так власне в світі ІТ компанії провели багато скорочень, значна частина призупинила найм. Якщо ви в Україні, то тут ще фактор війни додається. От поряд є чудова стаття від рекрутерів: dou.ua/forums/topic/44243
Дивіться яка прекрасна цитата:
Ми не думали серйозно про те, щоб пропонувати цю вакансію українцям, які зараз знаходяться в Україні. Чому? Тому що у нас таймзона GMT +3, а на цій вакансії треба працювати в таймзоні GMT +10 (початок з 8:00 до 10:00 і кінець робочого дня з 17:00 до 19:00). Якщо перевести на наш час, то виходить початок роботи з 1:00 до 3:00 і кінець робочого дня з 10:00 до 12:00 відповідно.
Але ми вирішили спробувати пошукати кандидатів в Україні і нам вдалося знайти зацікавлених. Річ у тому, що деякі кандидати шукають роботу деякий час, але поки не можуть влаштуватися. Тому готові розглядати варіанти з таким специфічним для України графіком.
Два фактори: війна в Україні і рецесія. Великі компанії продовжують скорочувати людей + шукають інші способи зменшити витрати. Ваш чоловік не думав спробувати фріланс, поки не отримав оффер?
Незроміло, якщо ви за кордоном і у чоловіка великий досвід, то чому він співпрацює з нашими рекрутерами досі, а не з іноземними? Де фідбеки на англійській?
Чому? Співпрацює,але за кордоном на кожну вакансію по 100 бажаючих,подивіться самі на LinkedIn
Это через
Перебирать кандидатами за границей норм практика и поскольку сейчас кризис то все только усугубилось.
Людей ищут но не нанимают.
Як на мене, типова циклічність хайрингу: у середині травня починаються ревю, літом йдуть скорочення й відпустки — це не дуже гарний час для того, щоб шукати роботу. По іншим рокам, лише в середині вересня починають активніше хайрити.
Можливо, у березні просто «не повезло» кілька разів, а зараз вже більш систематично. Я точно знаю, что відкриваються нові проекти, тобто влаштуватись можливо (але я не ствержую, що це просто). Вам вдачі, наполегливо старайтесь і все вийде.
Багато компаній зараз наздогнала криза. Причини її схоже ширші, ніж війна в Україні. Дійсно у багатьох компаній мають місце скорочення видатків і як наслідок скорочення штату. Тому виникають всякі «курйози» типу вашого.
Я б не розраховував на якесь покращення до кінця поточного фінансового року.
У знайомих борда скоротила штат в усіх країнах в рази, та і в мою поточну компанію у тих людей, що приходять на співбесіди банально закінчується якийсь досить довгий 10+ річний проект.
Кхм... сьоме? Всього сьоме (причому всі з вітчизняними «прокладками») і вже паніка? Якщо називати речі своїми іменами, то ви ще не починали роботу шукати по-справжньому.
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
-
Мене дивує,що це КОЖЕН рекрутер. Кожен день. Так буває? Ну от правда? Ну два,три рази,ну не пів року отаке читати?
В мете така ж ситуація. 90% відповідей це те, що вакансію ставлять на холд.
Інколи такі відповіді приходять після співбесіди з рекрутером, а інколи після успішно пройденої технічної співбесіди.
27 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів