Чому так мало переглядів технічних постів на medium.com та dev.to?
На medium.com можна проглядати статистику своїх постів з розбиттям по «views» та «reads». На скільки я розумію, views — це скільки разів цей сайт показав заголовок мого поста у списку з іншими постами, а reads — це скільки разів користувачі зайшли і прочитали пост. Для своїх постів я використовую такі популярні теги, як Node.js, NestJS, TypeScript.
От я ще розумів би, якщо б reads було мало, хоча views було б декілька тисяч. Але ж такий мегапопулярний сайт як medium.com не дає навіть і декілька сотень views! Що за нах?! Наприклад, мою статтю NestJS vs. Ditsmod: injection scopes за 9 днів показали всього три рази, причому зайшли і прочитали цю статтю два рази. Як таке може бути на найпопулярніших сайтах? Приблизно це саме стосується і dev.to.
Раніше у мене було декілька припущень. Спочатку я думав, що я мабуть вважаюсь новим блогером, тому медіум і dev.to бояться отримати від мене спам. Але ж перша стаття на медіумі у мене була ще у 2021 році, і після цього взагалі нічого не змінилось в плані видачі моїх постів.
Потім я подумав, що медіум неунікальні пости не робить популярними. Тобто якщо окрім медіума я зробив крос-постінг на інші платформи, то він це враховує. Але не допомогли й унікальні пости, які я публікував тільки на медіумі.
ChatGPT каже, що medium.com, dev.to та hashnode.com — це топ сайти для блогінгу для технічних статтей. Але якого фіга так мало переглядів на цих сайтах? Треба щоб фоловерів було багато? А звідки вони візьмуться, якщо пости нікому не показуються?
71 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів