ЕС може ухвалити вимогу до технологічних компаній продавати телефони зі змінними батареями

Побачив досить цікаву статтю на androidauthority.com про те, що ЕС хоче змусити компанії продавати смартфони з батареями, які можна буде легко замінити самому, без спеціальних інструментів. Дедлайн для змін у конструкцію телефонів виставили на 2027 рік. Також у статті зазначається, що планується підвищення норм переробки відпрацьованих аккумуляторів.

Цікаво те, що якщо перейти на оригінальний пост на сайті Європейської Ради, то можна побачити, що нові вимоги до «замінопригодності» аккумуляторів не відносяться конкретно до телефонів, а для «портативних аккумуляторів». Нижче цитата з вищезгаданого посту.

The regulation provides that by 2027 portable batteries incorporated into appliances should be removable and replaceable by the end-user, leaving sufficient time for operators to adapt the design of their products to this requirement.

До портативних аккумуляторів можна віднести також і ті ж ноутбучні аккуми. Автор новини androidauthority.com тлумачить цей абзац як те, що це може призвести до змін у конструкцію як телефонів, так і купи інших дивайсів, але це вже спірний момент, як на мене. За всіма гаджетами не слідкую, але, здається, головна проблема с заміною аккумуляторів зараз актуальна більше для телефонів.

In other words, this law will change all iPhones. It will also change all tablets, laptops, EVs, e-bikes, and anything else with a rechargeable battery.

Тим не менш, вважаю, що новина досить цікава. Сумуєте за часами, коли ви випадково буцали свій телефон і його батарея окремо улітала у кущі?)

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якщо будуть вносити такі зміни у конструкцію, то навряд чи будуть робити дві версії девайсів.
+ ніхто не завадить політикам у тих же Штатах прийняти схожий закон, якщо варіант від ЄС покаже свою ефективність.

макбуки це ті для яких треба спеціальна викрутка щоб його розібрати щоб вимкнути батарею у випадку потрапляння рідини?

Автор оригіналу — наївна людина.
Занадто широке формулювання, акумулятори що приклеїні на щось типу двосторонього скотча всередині корпуса теж під нього потрапляють.
А це значить, що під це формулювання попадає майже 100% поточних смартфонів.
Треба правки і уточнення.
Особисто я користуюсь девайсами категорії rugged, де здебільшого все на гвинтах і батарея міняється мінімальним набором інструментів — викруткою і першою ліпшою пластиковою фігньою, щоб відідрати двостороній скотч. Важать мої девайси кілька сотень грам, а металевими вставками можна забити когось насмерть.

Можна дізнатись модель Вашого смартфону?)

Якого біса? Повно існувало водонепроникних телефонів із змінними батареями.
Хана лише гламурним девайсам apple-style, де заради кількох міліметрів товщини готові жертвувати будь чим на світі.

Siemens m65?
Хоча загалом ідея зі змінними батареями норм.

Приватний виробник як би має право виробляти таке обладнання, яке вважає за потрібним, а покупці мають «голосувати доларом», як би так має працювати вільний ринок. То де та межа, коли виробникам вже треба ставити обмеження? 🤔

Ну, якщо рішення йдуть від держ. структур на ринках, у яких компанія зацікавлена, то компанія буде підлаштовуватися. Той же приклад — автовиробники і стандарти екологічності.

Приватний виробник як би має право виробляти таке обладнання, яке вважає за потрібним, а покупці мають «голосувати доларом»

Таке може казати або наївна людина, яка вірить що кожен має відкрити свої чакри і знати все про те як робиться і де його надурюють, щоб його не надурювали, або той хто хоче когось надурити

Нема такого злочину, на який не піде капіталіст заради 300% прибутку

Подскажите адрес вашего колхоза пожалуйста что бы я случайно туда не пришел.

Я може теж хочу на капоті ягуарів фігурку тваринки, але країни заборонили, бо хтось може куканом на неї прилетіти в ДТП =\

Це не одно і теж. Від змінних акумуляторів в ДТП не потрапляють.

Наявність фігурки на капоті теж до ДТП не призводить.

Ви не юрист?

Підписатись на коментарі