Чи варто звільнятись, якщо вам переплачують?

Працівник некомерційної організації надіслав лист у New York Times Ethicist про те, що йому надто багато платять. Його зарплата на 20-30% вища, ніж в колег на цій посаді. Також працівник поскаржився, що він занадто кваліфікований для своєї посади та «не виходить за межі посадових обов’язків». Чоловік просив поради в експертів редакції.

«Компанія могла б легко заплатити менш досвідченій людині значно менше грошей, щоб вона робила саме те, що роблю я. Чи повинен я сказати роботодавцю, що вони неправильно оцінюють цю посаду?»

Колумніст видання Кваме Ентоні Аппіа припустив, що працівнику, можливо, настав час спробувати внести зміни у свою роботу самостійно.

«Один зі способів зробити внесок в роботу компанії — це сформувати свою роботу навколо своїх талантів», — написав оглядач. «Ви думаєте, що вашим роботодавцям було б краще найняти когось іншого, щоб робити те, що ви робите, за менші гроші. Це правда, лише якщо ви приймаєте обов’язки роботи як фіксовані».

Зустрічали таке у своїй кар’єрі чи, можливо, бачили в колег схожі ситуації?
Що б ви зробили на місці автора запиту?

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якщо я бачу, що встигаю зробити і не свою роботу, то просто йду та роблю її. А наступного разу беру складніші завдання, щоб вільного часу було менше :-D

Тобто вбитися за ідею
Завдання не закінчаться.
І добре якщо вони корисні для досвіду виконавця

Така специфіка стратапу, що ж ти поробиш. Роботи набагато більше, ніж людей :)
Зате все таке нове і свіже, що просто кайфуєш, коли робиш те, чого в світі ще немає.

Як нижче вже сказали, це більше схоже на рефлексію з приводу «синдрому самозванця». Бо якщо ти оверкваліфайєд і маєш трохи зайвого досвіду, ти не будеш сидіти на жопі рівно і чекати поки тобі задачок поскладніше «наріжуть». Ти або спробуєш потягти на себе трохи ковдру (у будь-якій живій компанії завжди є куди прикласти «зайвий» досвід та енергію), або принаймні будеш спілкуватись по цій проблемі з менеджером (а аж ніяк не з журналістами незалежних видань). Ну або ти цілком свідомо обрав таку стратегію — отримувати завищену компенсацію за просту роботу, — тоді тим більше нема чого нити. А тут просто якийсь дитячий садочок, чесслово...

звільнятись може і не варто. але варто бути готовим до того, що при наступному аудиті компанія побачить, що ви для неї задорогий, і вона втрачає гроші, і звільнить.
а ви тим часом останні пару років пінали прутня і втратили ринкову вартість і навички. а ще й технології ж на місці не стоять, а розвиваються...
коротше, як на мене, це посада-пастка.

Так, оце давить
Ринкову вартість треба моніторити

Всегда можно идти навстречу и брать на себя чуть больше обязанностей, проявлять инициативность. Особенно если это продуктовая компания

Так грошей не дадуть
Требатз користю чи ціллю
Просто вбитися ніхто не згадає навіть

Це насправді демотивує — дізнаватись, що твої колеги по цеху, роблячи таку ж роботу, отримують не 70% менше, бо так домовились на старті, або були в кризі, коли шукали роботу. Одразу зрозуміло рівень справ у компанії і недовіра зростає в рази.

Ринок демотивує — комунізм врятує!

Чому демотивує? Не ви ж приймали такі рішення щодо колег. Вони добровільно погодилися на такі умови. Мабуть це було найкраще, що вони могли тоді отримати. Якщо їх щось не влаштовує, то вони вільні змінювати свою долю

Компанія могла б легко заплатити менш досвідченій людині значно менше грошей, щоб вона робила саме те, що роблю я.

Я таке кажу майже на кожному легасі проекті. Але важливо не яку роботу я виконую — а скільки за мене платить клієнт! У аутсорсі товар — це девелопери. Якщо мій досвід та знання, наприклад, подобаються MS і вони були готові за мене віддавати $100 на годину — то нікого не цікавить буду я зореліти розробляти чи XML правити.
Але у цьому усе ІТ: думаєте на якийсь блокчеін проект виділяють мільйон доларів тому що його дуже важко зробити? Ні — тільки через слово «блокчеін». А зробити такий може могли б і студенти з ПМ за курсач.
Будь-яка робота коштує стільки, скільки за неї готові заплатити!

Зустрічали таке у своїй кар’єрі чи, можливо, бачили в колег схожі ситуації?
Ведь сегодня произошло примечательное событие: система добавила мне зарплаты.
При этом за год в моей работе не изменилось абсолютно ничего. Я не имплементил новых фичеров, ничего не улучшал. Не выучил ничего нового, не овертаймил, и не научил ни одного «падавана». Меня не хвалил клиент (он всегда недоволен), не благодарил менеджер. Как делал бесконечный багфикс и переделки — все так и осталось. Даже стал работать медленнее — потому что гнилого кода за год стало больше.
Говорил что готов перейти на интересный проект с понижением ЗП. Просил перевести на пол-ставки что бы было время на саморазвитие и улучшения в нашем старом проекте...

dou.ua/forums/topic/6344

зарплата на 20-30%

Не розібрався про інфляцію
Треба було вимагати всім проіндексувати

Так він звільнився не тому що зарплата велика, а тому що він overqualified і скоріш за все ця робота для нього була нудна.

Якщо є варіант за ті ж самі гроші працювати на нудній або цікавій роботі, ясно що будь-яка людина вибере цікаву, а з нудною — розпрощається, просто щоб не образити скаже «справа не в вас, справа в мені»

Згоден
Якщо овекваліфайд і нема ніякого інтересу чи можливості це оптимізіватито треба шукати заміну

Бачив коли ініціативу різали і коли частково підтримували.
Багато залежить від менеджера

Люди в нижніх такс брекетах таке роблять.
При зарплатні більше 70 шось к втрачаються субсидії на страховку
І що отримати ті ж гроші без субсидіїї вже треба наприклад 120

А зарплатню за подвиг піднімуть на 15 відсотків
А без залетів 2-5

Трошки незрозуміло: пан просто overqualified і йому не подобається ця посада не дивлячись на адекватну його знаннями зарплатню, чи пан просто ультраліберал, що горює над несправедливим розподіленням доходів? В першому випадку звільнення — це адекватна відповідь на обставини. В другому — ні, бо з раціональної точки зору він може просто ділитися «надлишком» своїх доходів відправляючи їх на доброчинність. Бо в разі його звільнення немає ніяких гарантій, що відбудеться справедливе розподілення вивільненних коштів зарплатного фонду, а скоріше за все не відбудеться.

Намагатися раціоналізувати чому бізнеси переплачують overqualified працівникам немає сенсу, бо ми не знаємо інших обставин, наприклад які саме ризики несе бізнес міняючи виконавця на меньш кваліфікованого працівника.

О десь я це вже бачів. А точно от youtu.be/uvgg8SB1ZMA?t=301 А як це волонтерство, міг як Лі Яккока чи Дональд Трамп подати заяву знизити свою зарплатню до 1 долара.

Це нормальна практика якщо на посаду наймають умовного сіньйора шоб було, а він сидить і кнопки перефарбовує. Можете це перефразувати що людині просто не цікаво на позиції яку він займає і тоді це не буде звучати так крінжово. У мене був такий же досвід проєкт сповільнився рівень задач став нижче і я вирішив звільнитися і зайнятися своїм проєктом.

тяжка форма синдрому самозванця

А знайти просто роботу для якої він буде не занадто кваліфікований що не дозволяє?

Також працівник поскаржився, що він занадто кваліфікований для своєї посади та «не виходить за межі посадових обов’язків».

Самое время получить х2 со второй работы

вот дурний — надлишок на ЗСУ і проблема пофікшина

Може цей працівник не курсі, а некомерційна організація гранти пиляє на ньому.

Підписатись на коментарі