Безпека передачі власних даних при працевлаштуванні

Всім привіт. Під час пошуку роботи так чи інакше треба відправляти скани своїх документів. Паспорт а іноді й іпн. Чи буде прийнятним такий варіант якщо поставити водяні знаки на своїх документи наприклад «для працевлаштування» можливо хтось так робив?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Кожен раз при передачі документів ставлю малопомітний watermark й за весь час жодного зауваження від компаній.

Який текст в watermark? Ім’я? Чи "документ тільки для <поточна_компанія_name> щоб його якщо десь витік даних, то було видно з якої компанії?

Назва компанії та дата, прикладу EXAMPLE20230719, а потім роблю повтор на все зображення

А перед цим договір заключаєте про передачу даних ?

Відсутній досвід з договорами про передачу даних.

Зазвичай ретельно перевіряю юридичну інформацію про компанію згідно інструкції ще коли розглядаю прислану вакансію від рекрутера, а потім перевіряю юридичну інформацію з присланого договору.

Можна підписати договір навіть без відправки сканів документів, для підписання є vchasno.ua, у одну з попередніх компаній так працевлаштовувався.

А чому малопомітний?
Ну і, власне, від чого ви намагаєтесь захиститися?
Я б переймався можливістю того що ця копія опиниться у мікрофинансовій установі. Помітна нотатка кому і для чого ця копія зроблена від цього як раз вбереже.

Малопомітний watermark, щоб основна інформація зі скану легко читалась.

Помітна нотатка кому і для чого ця копія зроблена від цього як раз вбереже.

Саме така ціль й у мене.

Паспорт і ІПН публічно знайти не проблема.
Загунли аукціони (ті ж прозоро або будь який інший), і скачуєш звідти копії укр паспортів і ІПН.
Тому нема чого паритись)

А watermark це дуже хороша ідея

Подписать с организацией договор о передачи ПД со штрафом оной в случае утечки данных, например.

Десь було обговорення — ніяких сканів до підписання договору з п.про відповідальність

Підписатись на коментарі