Справжній ШІ

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Алан Тьюринг зробив один з найвеличніших винаходів людства. Я досі не можу зрозуміти чому його статтю 1936 р. не перевели на украЇнську мову.

Ми зробили багато роботи, псевдо ШІ набирає оберти, ChatGPT та йому подібні завоювали право називатися штучним інтелектом, на мою думку це повна маячня.

Покращений Т9, чат бот, але точно не ШІ. Ми повинні відтворити людину в цифрі, розробити робота який буде народжувати свої ідеї.

Він повинен підтримувати себе сам, сам писати собі код, створювати нові нейроні з’єднання залежно від ситуацій в які він потрапляє.

Можливо ви зі мною не погодитесь, я вважаю що роботи повільні через неправельний комп’ютерний зір, роботам важко класифікувати предмети через RGB, можливо замість RGB просто число на кожен піксель 0 це простір 1 це матерія щось накшталт цього.

Backpropagation дуже класний алгоритм, але потрібно щось більше ніж генерація псеводо випадкових чисел, більше ніж прості арефметичні дії.

Для таких розробок не потрібні круті сеньор програмісти, потрібні геніальні люди які можуть щось уявити, а зробити це лише питання часу.

В Україні не вистачає якогось інституту з вивчення ШІ щоб розробляти майбутнє.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
не перевели

Не переклали

можливо замість RGB просто число на кожен піксель 0 це простір 1 це матерія

Признаться тут я подвис.
В вашей трактовке у пространства есть цвет?

число на кожен піксель 0 це простір 1 це матерія щось накшталт цього

Как это понять в таком случае?

нижче я написав зразкову формулу, але починаю сумніватися що в ній щось не так

В Україні є багато науковців які займаються саме вивченням ШІ. Зокрема проводяться дослідження і пишеться достатньо багато хороших наукових праць пов’язаних з різними галузями ШІ, що публікуються як в українських, так і в престижних міжнародних наукових журналах. Можливо у нас поки немає наукового інституту, проте є кафедри систем штучного інтелекту.

ось цікаві роботи колег з зазначеної кафедри
ceur-ws.org/Vol-2588/paper52.pdf
ieeexplore.ieee.org/document/8405985
це моя остання робота (є огляд на доу) (на найкращість може поки і не претендую)) але буду радий конструктивній критиці)
www.mdpi.com/2504-446X/7/7/463
dou.ua/forums/topic/44407
Також хочу зазначити, що до багатьох публікацій в міжнародних журналах пишуться ще публікації українською в національних журналах.

тому що, як мені відомо, це ресурс на якому немає рецензування і не надають ідентифікатор doi, отже цитування з цього ресурсу може бути не зараховано іншими базами знань як цитування статті. А стаття і так загальнодоступна

Якщо він стане як людина, то боюсь конфлікт з ШІ стане невідворотним.

В Україні не вистачає людей, які можуть просто почитати книжки або погуглити по темі, що їх зацікавила, бо якихось інститутів/університетів/кафедр при університетах з вивчення ШІ в Україні кілька десятків.

Нажаль я не бачу в Україні хоч згадку про те що ми розробляємо ШІ, накшталт як це відбувається в США

Я бачу ви дуже глибоко зрозуміли мою думку щоб сперечатися зі мною)) І я читав Ендрю Траска, і я знаю що таке нейронні мережі я програміст якщо що, зайдіть на мій гітхаб, там мало коду але це питання часу.

А що я маю робити? дайте пораду о великий майстре

Про RGB поясню, f(x,y) = l(x,y) де l(x,y) яскравість або колір пікселя в позиції(x,y) — l(x,y) = [(R(x,y),G(x,y),B(x,y)] #натомість l(x,y) = [(0(x,y),1(x,y)] (сподіваюся вам так зрозуміліше)

Більш точна формула (на мою думку) — f(s,m) = l(s,m) — де l(s,m) це простір ТА стан матерії в позиції (s,m) — l(s,m) = [(0(s),1(m))]

Підписатись на коментарі