Айтівські джунглі.👨‍🌾🌻 Фотоогляд 📸

Друзі, привіт!

Ймовірно, кожен у житті хоч раз чув фразу про чудодійні властивості квітів, які стоять біля техніки. Кактуси взагалі свого роду знахарі від світу рослин.🌵🔮 Вірити чи ні — особиста справа кожного, але цікаво, чи маєте вдома чи в офісі квіти на робочому місці? Покажіть! Колеги, яких ви вважаєте овочами, не рахуються🥦😆

Мої домашні джунглі наразі — це філодендрон та епіпренум. Невибагливі рослини, які люблять обприскування, вдячні за сонячні промінчики, але і в тіні під кондиціонером чудово себе почувають (перевірено). Ще у мене було декілька монстер, які у зв’язку із ремонтом, переїхали у квітковий дитячий будинок (до сестри).

Розкажіть, а ще краще покажіть свої домашні/офісні райські сади. Чому обрали саме цей тип рослин? Чи подобається доглядати за квітами? Можливо, у вас є дача або ви на балконі вирощуєте помідорки?

Якщо вам хочеться розвести срач в темі про квіти, зробіть глибокий вдих, видих, роззуйтеся і походіть по травичці.

Раптом забули розповісти про домашнього улюбленця🐶❤️🐱. Заходьте!

Всім грошове дерево! 🌳🤑

📸 Щоб додати фото, завантажте його на Imgur і вставте посилання (на сам файл) у свій коментар. 💌

Маєте рослини на робочому місці?

30%
50%
5%
15%
👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Куст лохини у горщику

Томати

Вже поспівати почали )

Полуничка майже закінчилась )

І ще є дача, я там вирощую купу усього що перетворить ДОУ на блог городника, тому покажу тільки свій газон який я підстригаю косаркою та потім розчісую щіткою у полоску )

Крутяк! Скільки часу на догляд витрачаєте? І класичне питання: смачніше, ніж у супермаркеті? 👨‍🌾

Крутяк!

Дякую )

Скільки часу на догляд витрачаєте?

Та годинку на день можливо, іноді менше
На балконі посадив і тільки треба мотузками підтримувати і ще поливати
У саду більше роботи, але там видно багато сміття різного, я ще не доробив його ) потім буде легше. Я 20% часу витрачаю на сад, інше — на прибирання )) дуже багато різних будяків було від попереднього власника і не тільки це, метал, пакети, пластмаса, різний неліквід, усе це сортувати треба та на переробку (

І класичне питання: смачніше, ніж у супермаркеті? 👨‍🌾

У порівнянні з німецьким (там де я живу зараз) — так
Якщо порівнювати з українськими — так на так виходить, тому що тут клімат дощі та волого і холодно вночі буває, а овочі люблять сонце, у мене у Харкові його було навіть більше ніж треба ))

Лохина вразила. (Решта теж) Аж захотілося собі купити і поласувати. Хобі у вас класне і ви у тому досягли успіху.

Дякую )
Будете вирощувати — берить одразу торф правильний ) підкислювачі це трохи не те, воно витікає у низ і треба постійно додавати нових і нових добрив (

На жаль, немає вільного місця. Хіба на підвіконня якісь рослинки заселю. Щодо землі мені інколи здається, що раніше посади камінь і той проросте, вся земля була з вулиці. В дитинстві чого тільки у мене не було — фінік (із кістки),лимон (із кістки) тощо, а того року класичне грошове дерево (RIP Гєна) пересадила і воно зачахло(((

Вирощую на балконі помідори. Одне з найкращих хобі, що у мене було за останні роки.

Ця прекрасна квітка росте в горщику, що літає. Квітка ще маленька, але видовище все одно зачаровує)))

Валентино, привіт! Це справжня квітка? А як називається? Дуже незвичайно виглядає

Привіт, Віка) Дякую, так справжня. Це Аспарагус)

Ух ти, цікаво! Дякую, що поділилися)

Зробила ще свіженьке фото.
Зараз виглядає так))
Різниця між фото в 2 місяці)

Красунчик! Горщик такий цікавий. Що це за конструкція така?

Літає за допомогою різних полюсів магнітів)

Не бачила таких ніде. Симпатично)

Поради, як створити город на балконі? Енібаді? Не приховуйте внутрішнього пенсіонера))) Я знаю, тут точно є хтось, хто вирощує помідорчики та різного роду розсаду))) Хвастайтеся!

Навіщо цей головняк? Помідори будь-яких сортів продають де завгодно весь рік. В мене на терасі ростуть деревовидні папоротники, але я вам їх не покажу. Вони бояться компліментів та гинуть
Хотів манго посадити, чи папайю, так мені сусід їх так приносить, бо нема куди подіти (так, в світі існують люди, що не знають про консервацію)

Я насправді не фанатка помідорів, більше люблю огірочки) Але це як збірний образ балконної городини. Ходять чутки, що існують люди, які по власній волі люблять длубатися в землі, а не віддають дань традиції, коли всіх женуть на город копати/садити картоплю. Мене в дитинстві минув цей досвід, бо у нас городів і дач не було))))

Длубатися в землі досить небезпечно, можна підхопити низку хвороб, особливо якщо не розумієш, що робиш

Та ладно! Крім хробаків, що ти звідти підхопиш?)))

Правець, наприклад. Десятки випадків по Австралії за останні півроку

Ну не знаю, ще правця боятися, то це можна геть дахом поїхати) Від нього люди вакцинуються і копайся собі в землі скільки хочеш)

Покажіть свої скромні папоротники, обіцяю хвалити про себе)))

Влітку скину фото. Зараз у них сплячка

В Австралії зараз зима.

Гідропоніка -чисто та безпечно.

Так. Траву вже дозволили*, а жодної фотки високотехнологічного рослинництва ніхто так і не тойво, тіко якісь фікуси і кактуси.

У меня в Харькове остался фикус бенжамин Аркадий. Ему 9 лет. Уже 2 года не видела его, но вроде жив еще. А вот в Штатах у меня сейчас очень темная квартира, Аркадий второй прожил пол года, и тихонечко ушёл на покой. Вместе с драценами. Жив только неприхотливый замиокулькас, который похоже питается от рядом стоящего ноутбука, а не от воды.

Наталіє, привіт! Дякую, що поділилися. Якщо за Аркадієм доглядають, думаю, все буде добре. У мене було грошове дерево Гєннадій того року, але зачахло. А в 2017 році кактуси Захар і ще один (забула як звали) теж відкинулися. Є таке враження, що частину квітів по типу кактусів чимось пшикають, несеш додому, місяць-два і бувай здорова. Або я горе-садівник 😂

в мене заміокулькас залишився в Харкові на початку війни. Через 7 місяців батьки навідались додому, живий, зелений, гілки довгі нахилив донизу частково, але навіть кілька нових відростив. Мама забрала його з собою "за стійкість"😁

У вас величенький він? Бо я купила невеличкий і він на вигляд шось геть не вселяє оптимізму)))

ні, не особливо великий. Купила його десь за місяць до вторгнення, пересадила і на тому все.
Зараз тут купила інший, більший. Поливаю його тільки як вже до дна просохне земля, раз на 2 тиждні приблизно виходить або трохи рідше. За рік дав 3 чи 4 гілки.
І ще багато сансев’єрій, здається найневибагливіші рослини. Прості сорти ростуть і дають регулярно діток. Є 3 більш рідкісні, які подарували, так вони і не ростуть, і не помирають))) вже більше року в однаковому стані

У мене була санса косичка. Візуально дуже приваблива штука. Бачила, що сансам ще кінчики фарбують, але не знаю, чи впливає це на їхнє здоров’я та тривалість життя.

Мені здається що я його раз в 3-4 неділі поливаю, а він гілочку нову навіть дав. Стоїть прям поряд з лептоп.

Він провітрювання не любить, а я фанат провітрювання, я його по всій каартирі носила-носила поки сестрі не віддала 😂

Шо за азірівка. Тижні. Раз в 3-4 тижнів.

Нічого страшного, перший варіант я теж зрозуміла)))

Просто ВАУ!!!! А можна деталізувати задній фон? Це на балконі такі класні хащі?

Позаду просто вікно балкону і за ним густі дерева. Це на конспіративній квартирі в Харкові, зараз вдома за містом фокус розширюється трохи далі робочого місця:

А я подумала, що то у вас балкон такий зелений))) Яка краса! Самі робили?

Так точно, ось вам ще work in progress з заднього двору:

Клас))) Дякую! Це у вас більше хобі чи робота?

Віталію, це ви самі чи разом із коханою людиною таку красу виростили? Розкажіть, будь ласка, що там? Скільки років пішло для такого результату? Бачу сансивієрію, різні фікуси, замік. Виглядає бомбічно!

Дякую! То сам. Порахувати важко, перший кактус поцупив ще будучи пʼятикласником, а далі понеслась ботаніка... Нічого дуже экзотичного не вирощую, лише розповсюджені рослини.

Справжнє мистецтво. Багато часу на догляд витрачаєте? Сукуленти теж маєте?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Перше про що подумав- сплетення проводів
Ото айтівські ддунглі

Добре, що життя не припиняє вас дивувати.

все що залишилось

Ух ти!!!! Здається, бачу заміокулькас і купу класних кактусів. Стильне рішення щодо монокольору у горщиках. За який час у вас така братія з’явилася?

за років 10 мабудь.. але раніше було більше. бо треба доглядати, а не кодити увесь час)
було якось так —

Клас!) А кота у вас немає? Бо він би попорався у цьому царстві)))) До кольору, до вибору!

Маю традицію — кожен понеділок приносити собі в офіс нові квіти.

Обома руками підтримую таку традицію. Я навіть більше люблю букети від бабусь із «простими» квітами. Ніби така дрібничка, а настрій піднімає, а буває ще й пахне на всю квартиру.

я або в бабусь на ринку купляю, або з маминого саду :)

У мене сусідка квіткарка, то я завжди стараюся таким чином підтримати. Ну і вони у неї красивезні насправді. Мамин сад — це кайф. Постійний доступ до краси))) Показуйте ще)))

а потім ще й усяких жуків по хаті ловити))), романтика).

У букетиках не було аж так багато жуків. Нічого страшного насправді))))

Та воно раз на раз. З природи бува муравїв занесеш, то капєц(((

Назбирай мурах — організуй мурашину ферму))) Зараз із мурахами рідко зіштовхуюся, а в дитинстві вдома була така проблема, вони навіть відеокасети пожували, руді сраки.

Поціновувачі півоній, підтягуйтеся в коментарі

поціновувачка зелених рослин з великим листям зайшла в чат))

Зізнаюся чесно, у мене був запит саме на такі квіти по типу монстери і як у вас на столі, я накупляла, а потім така: опача, а місця в квартирі мало))) Просто мислила масштабно)))) А як називається? Цвіте?

Це філодендрон він не цвіте, принаймні ще не цвів) Вдома ще маю філодендрон атом, монстеру (але вона обпалила листя на сонці і я зараз її відновлюю). І саме тому що в квартирі місця мало і з’явився кіт, який вазони розгрібає цей вазон переїхав в офіс))

Котик розуміє, що це конкуренція за матусину увагу + відвойовує територію))) У мене так той філодендрон розрісся, що треба опору на 1,5 або більше метри купувати. Спихнула сестрі цикас, а він якусь стрілу пустив)))) Після того всього, що я для нього зробила))))

Ого! Фото філодендрона в студію!

Та він страшненький))) але зараз покажу. Треба пересадити + кокосову опору придбати.

Вау! Оце крутий, з опорою дійсно йому буде краще. Я бачила в інсті відео австралійця, у якого філодендрони по опорах десь до 2 метрів плетуться — прямо джунглі в квартирі)))

Це дуже крута квітка, бо невибаглива і красива, але от із місцем для неї, бо росте шаленими темпами, може бути проблема. Покажете своїх домашніх?)

Почнемо з улюбленців)))) Чотирилапий улюбленець вигрібає грунт з балконних чері, мали ще бути балконні огірки, але він їх вигріб до того як вони встигли випустити більше ніж 4 листочки.

А власне рослини — тут, але не всі. Фікус вже більше 4 років у мене, але через часті пересадки, переливи, посуху, зміну розташування, черенкування він довго не ріс, коли почав рости то спершу випустив дрібне листя, а тепер йому живеться дуже добре то він зверху випустив велетенське. По сусідсту з ним фікус лірата, зараз він нижчий, бо пробувала з верхівки черенок зробити — згнив на жаль. Позаду заміокулькас 3:0 або 4:0, попердні помирали так і не пустивши гілок, зараз поливаю дуже рідко то поки росте.

Помідорчики і огірочки — це вже вищий пілотаж. Заміки дуже гарні, але мені якусь здихлю в магазині насунули. Віддала сестрі, побачимо, чи виживе. Фікус класний! Мені фікус кінкі подобається

Колись давним-давно я мала дійсно джунглі, купу різних великих і маленьких вазонів. Але потім у нас з’явилась кицька і знищила усе. Був залишився фікус, вона його гризла, труїлася соком, знову гризла, труїлась і ми віддали вазон. Зараз принципово нічого не вирощую крім котячої трави, і так нічого не виживе😁 Киця понад усе))
Ось мій винищувач вазонів: imgur.com/gallery/N7jVb8k

Яка моська задоволена))) Витиснула всіх конкурентів з хати і купається у промінцях уваги)))) Сміхота))))

У мене кіт одного разу пожував усю розсаду помідорів і перців, що я готував на пересадку на балкон. Потім прочитав, що для котів це досить токсично. А зважаючи, що у мого ще зі здоров’ям і так проблеми. Пару разів вирвав, але через день було усе норм.

Правда через нього у мене томати значно гіршої якості ніж могли би бути, а перець взагалі один інвалід, тому що кіт залишив від них тільки стрючки.

Ну справи!))) Бачу, що коти дають господарям нормально так на чай, тримають всіх у тонусі)))) А покажете кота і томати з перчиком?

Богдане, у вас талант у садівництві. Бо це не помідори, а ПОМІДОРИЩА. Котик щось задумав))) Гарний окрас такий)

Дякую, це більше правильний ракурс і підходящий сорт. В інших горшиках все не так impressive, а все тому, що іншу розсаду з цим сортом у свій час з’їв цей рудий бешкетник.

Але все одно класно! Чорт, я не знаю, чи починати тривожитися, що таке хобі мені здається дуже прикольним))) Смачні, до речі?

Ще не пробував, чекаю коли поспіють. А уже давно помічено: стукає 30ка і людина починає цікавитись городом і дачею :)

В пік мого садівництва (і наявності часу на зйомку цього всього) було так. Вдома було близько 30 вазончиків, а на роботі десь 5, здається.

Естетік оргазм! Можна ще?

Зараз мій максимум — купити у бабусь біля дому квіту та поставити їх у вазу, вибач))

У мене у період півоній одномоментно стався ефект «заслуженної артистки», коли одночасно було 6 букетів.

І в мене було, ще й всі різних кольорів 🤪

О, може хтось знає як на балконі зробити справжінй газон?

А вдома вже почали якісь квіти вирощувати?

Ні, не люблю вдома. В середній школі наш клас був в класі біології, тому провів 5 років в зарослях вазонів. Більшість з них були ліани яки вилися по всьому класі, мені вистачило.

Мені б площа дозволяла, то я б розгулялася))

Пік мого садівництва. На фото: кам"яна роза, цикас, епіпренум, дві монстери, філодендрон, півонії та гладіолуси.

Колись був на мітапі у Wix — вразила стіна з зеленню. Круто але уявляю як треба доглядати

Я бачила, що є ще стіни чи шматочки стін з мохом. Круто, але я хіба натуральним способом таке у панельці вирощу 😅

Так на пром уа є багато пропозицій.

Думаю, я поки ще у садівництві джуніор) То для прокачаних варіант)

Це стабілізований мох, він не потребує догляду і кріпиться ледь не на клей)

Ммм...ідея для ремонту під’їхала)) 👷‍♀️

Так воно й не вирощується «натуральним» способом. Там наноситься спрей зі спорами або перемелений мох на спеціальну основу і далі просто поливається чи оприскується. Але в офісах зачасту стабілізований мох (де вода заміщена гліцерином), він мертвий і не вимагає якогось серйозного догляду, тільки уникати прямих сонячних променів щоб не перегрівався і не сохнув

Це ж жарт був про натуральний спосіб 😉

Підписатись на коментарі