Яку зарядну станцію краще придбати?

Доброго дня. Планую купити зарядну станцію поки ціни на них адекватні. У кого є досвід — чи не могли б ви ним поділитись? Або, можливо, просто хтось шарить у цьому і зможе підказати.

Зараз я дивлюсь у сторону EcoFlow RIVER Pro 720Wh 200000mAh. Мені подобається, що (по опису) вона за годину заряджається до 80%, але, можливо, є більш доступні по ціні та еквівалентні по якості станції.

Які потреби станція повинна покривати: макбук для роботи годин на 5-6 + роутер + зарядка одного-двох мобільних телефонів (не завжди).

Дякую за поради

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

З такими потребами зарядна станція не потрібна.
Достатньо 1-2 банок що можуть видавати 65Вт+
Нариклад у базеус є пристойні варіанти за 1500 грн

кілька днів тому купив собі EcoFlow RIVER 2 Max (512 Wh) за 519$, вчора він був 608$, а сьогодні вже 626$

EcoFlow RIVER Pro — літій-іон — 800 циклів зарядки
EcoFlow RIVER 2 Pro — літій-залізо-фосфат — 3000+ циклів, 5 років гарантії (якщо офіційно)
обидва можуть заряджатись за 1 г 10 хв +/-
BLUETTI — до 4 годин заряджаються 200 Вт

Я б тоді підтримав варіант EcoFlow RIVER 2 Pro і потім за потреби до неї можна купити додаткову батарею EcoFlow RIVER Pro Extra Battery (720 Вт·г)
Або EcoFlow DELTA 2 (1024 Вт·год) яка потягне 99 відсотків побутової техніки звичайної, якщо буде потрібно.

Сам маю EcoFlow DELTA 2 Max, Ecoflow Delta, Ecoflow River Max, Bluetti EB3A

RIVER 2

Не підтримують додаткові батареї. Принаймні офіційно. Якщо зможете з акумулятора зробити «сонячну панель» то можна під’єднати до відповідного порту, але там 200 Вт максимум.

Так ви саме на цю модель дивіться, вона підтримує додаткову батарею офіційно

RIVER 2 Pro

Ось і сама батарея
ecoflowukraine.com/...​flow-efriver600pro-eb-ue

Жоден рівер 2 не підтримує додаткові батареї, ні макс, ні про і т.д. на корпусі є роз’єми тільки для мережі і сонячних панелей.

Юра Бубнов 10.07.2023 в 00:41
Підскажіть будь ласка про різницю між першим поколінням.Чи варто переходити на новий прилад

Олександр менеджер авторизованого магазину EcoFlow 10.07.2023 в 16:49
Юрію, доброго дня! Перше покоління — літій-іонний акумулятор, друге покоління має оновлений літій-залізо-фосфатний з більшою кількістю циклів
Також різна гарантія на пристрої, перша серія станцій має — 2 роки гарантії, друга серія — 5 років.
Збільшення ємності за допомогою додаткового акумулятора можливе в першій серії. Збільшення ємності станцій 2-го покоління, нажаль, відсутнє.
Для більш детальної консультації по рекомендуємо звернутись на нашу гарячу лінію за номером 0 800 33 57 57.

ecoflowukraine.com/...​ow-river-2-pro-768-vthod

Дійсно, провтикав тут. Цікаво чому для 2 покоління так не залишили.

Щоб дельту брали

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Автомобільний акумулятор на 100ампер годин видасть вам приблизно 600 ватт чистої енергії.
Зарядка током 0.1С, розрядка, бажано 0.05С.
Автомобільне type-c зарядне, яке здатне прогодувати ваш макбук, плюс так само зможе заряджати інші гаджети.
DCDC конвертер видасть вдосталь енергії для вашого роутера.

PS готову поверстейнш якщо брати то тільки на залізофосфаті.

Автомобільний акумулятор — це, звісно, дешеве, але найгірше рішення. З кислотно-свинцевих краще взяти Gel/AGM — він проживе значно довше. Заряджати такий акум на 100А/г можна струмом 20А — щоб він заряджався за 6 годин, а не вічність.
У мене комплект з такого акумулятора + інвертор/зарядка Victron Multiplus 500/20. Цього було достатньо для роботи газового котла і роутера, навіть іноді ноут від нього заряджав. Достатньо, але на грані. Хотілось більш швидкого заряджання акумулятора.

Мне тоже стабилизатор в прошлом году помог больше, чем bluetti, который за всю зиму использовался раза 3.

ДБЖ для котлів у дусі Volt Polska або Powercom INF практично завжди ідуть з вбудованим релейним стабілізатором, Powercom від 140 вольт працює.

Але для ноутбука або телефону це лишнє — практично всі блоки живлення мають універсальний діапазон вхідних напруг для як американських, так і європейських розеток, діапазони від 100-240 до 65-305 вольт бувають.

Подобный стабилизатор не спасёт всю остальную технику в квартире.
Пока не поставила стабилизатор, то поплохеть успело холодильнику, умерла батарея ноутбука и ещё какого-то гаджета на акуме.

Запропонував би для роутера окремий ББЖ купити. В моємо випадку роутер + оптотермінал біля вхідних дверей і кидати провода через півквартири не хотілося б. ББЖ з аліекспресу за 900 грн на 8800 mha вистачало десь на 6-8 годин роботи.

Я вибачаюсь за дурне питання, але що таке ББЖ?)

Тобто звичайний пауер банк? Якщо так, то уже є

Не знаю який у вас павербанк. ті що в мене є, ті не вміють одночасно заряджати себе і заряджати підключений девайс. Основний плюс ББЖ, те жо я його один раз підключив і вже більше півроку не чіпаю.

Можна лінку на пристрій для прикладу?

Ось
Тільки треба пошукати варіанти з безкоштовною доставкою, думаю до 1000 грн можна знайти, або на олх глянути. Там є 5, 9, 12 вольт виходи для різних моделей роутера. І є розгалуджувач на 2 пристрої, якщо у вас роутер і оптотермінал потребують обидва 12 вольт. Ну і треба для початку глянути споживання вашого роутера, може там у вас якась вундервавля, якій 12В 5А треба.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

я вважав що сталий термін для такого девайсу це ДБЖ (джерело безпереревного живлення), але ББЖ також зрозуміло ;)

так, тут ви праві, не знаю чого в мене в голові ББЖ засіло

Мені подобається, що (по опису) вона за годину заряджається до 80%

Уважно дивіться, від чого такі параметри реалізуються — може бути, що ідеться про одночасне використання сонячних панелей і розетки.

Користувався bluetti AC200p у якості ДБЖ. Перевага — великий запас пікової потужності для всього, відносно економний інвертор (40-50 Вт на холостому ходу), можна сильно розтягнути розряд, якщо користуватись тільки USB-С. Працює з подвійним перетворенням, що абсолютно гарантує що мережа буде безперебійна, а якщо прилетить 380 або блискавка — то згорить зарядна станція, а не те, що до неї підключено.
Недоліки — зарядний пристрій менше ніж на 400 Вт, при підключеному навантаженні заряд поповнюється ще повільніше, бо потужність шариться між акумулятором і навантаженням, кулер циклічно і доволі гучно вмикається, на старті сильно смердить пластиком, батареї працюють циклами 98-100% у нормальному стані, і найгірше — роз’єм зарядного пристрою помітно гріється, є відгуки про прогорання на довготерміновій роботі. Ну і ціна, за яку можна купити ДБЖ з кратно більшої ємності LiFePO4.

Обов’язково обирай версію 2 з Ecoflow, вона йде з LiFePo4 та швидкою зарядкою, без цифри 2 то старий шлак на LiOn або навіть на NCM.
Подивись на BLUETTI EB70 — та сама ємність та потужність що EcoFlow RIVER 2 Pro, але суттєво дешевше

Дякую за пораду. Подивився на БлюЄті, але там зазначено, що він заряджається до максимума за 3-4 години. ЕкоФлоу підкупає саме тим, що заряджається за годину. Щоб Ви могли порадити з ЕкоФлоу другої версії до 20-25к під мої потреби? Чи все ж таки краще взяти БлюЄті у такому бюджеті?

не рекомендую BLUETTI EB70/EB55 в них зовнішний блок живлення. В мене була EB55, блок живлення на 200 ватт, це означає при відключеннях 2+/4- повністю розряджена станція може не встигати заряджатися. На додачу, треба споживачів переключати на звичайну розетку, тому що вони будуть відїдати цю потужність від 200 ватт. Також зарядка весь час шумить, там кулер працює нон-стоп. Інша справа bluetti eb3a, там вбудований UPS, тобто, наприклад, можна підключити споживачів на 500 ватт і при цьому він ще і буде встигати заряджати себе десь 350 ватт і прицьому шумить далеко не завжди, але там мала ємність, хоча мені вистачало на 4 години роботи ноуту + 2 монітора + настільна лампа.

так, мабуть, будь-яка станція шумить при роботі. Із досвіду eb3a, якщо на станції вимкнути AC/DC споживачі, то вона зарядиться і потім кулери не працюють. У випадку з eb55, зарядка ніяк не зможе зрозуміти що станція вже зарядилась і шумить весь час. Може якщо у вас розетка десь поруч, то буде нормально і вручну вимикати зарядку, наприклад, на ніч. В мене розетка під столом, тому мені дуже швидко набридло туди постійно лазити. З eb3a виходить як з звичайним UPS, один раз все підключив і нічого там не чіпаєш. Можна навіть саму станцію десь під стіл сховати і AC/DC включати/виключати через мобільний додаток.

Тоді дивно, чому моя зарядка сама не відключалась, ще весною поїхала на фронт, тому немає змоги експерементувати. Ще згадав, трохи кумарила індикація 5 крокова. Не дуже зрозуміло, там 81% чи 99%.
Зараз якраз добре, бо до осені ще є час, щоб з цим всім встигнути розібратися і вибрати накращий для себе варіант за адекватні гроші.

чому ви не скористались подовжувачем з перемикачем? по перше не треба розетки вбивати постійним втикання/витиканням, по друге більше свободи розташування

Також цікаво чи підійде EcoFlow River 2 Max 512Wh 500W під мої потреби?

Bluetti eb3a на 286 Вт*г для мого сетапу Dell Precigion плюс 2 монітори 24-27″ забезпечував електрохарчування на 3 години, розряджаючись до 40%. Девайс з 512 Вт*год має дати не менше 5 годин роботи.
Моя вам порада — купіть розетку-ваттметр, та поміряйте споживання вашого набору пристроїв.

Тут, мабуть, від вашого регіону проживання залежить, у нас були відключення 2+/4-. в такому варіанті станції на 286 вт*год мені вистачало впритул для ноут + 2 монітори + лампа. Довше було лише після обстрілів. Але це скоріш нештатна ситуація, в такому випадку ще на самій батарейці макбуку можно потім жити.

Як на мене це найоптимальніший варіант на даний момент плюс можна розширити в два рази при бажанні. Вчора таку замовив , але ціни ростуть капец. Знайшов за норм ціною в комп’ютерному всесвіті )

Якщо треба щось крутіше, то зараз ще можна знайти в районі 40к bluetti ac200

Пс. Гризу лікті чому не купив delta max на розетці за 27 тис, пару днів була така ціна в квітні. Це просто мега топова штука

В коментарі вище зазначили, що краще брати другу версію ЕкоФлоу. Тепер у мене закрались сумніви стосовно тієї, що я зазначив у дописі)

Краще чому? Автор коментаря не дав відповіді, а у вас вона є?) Як щодо критичного мислення?)

2 версії краще по великому рахунку кращі тільки ресурсом. Там 3000 циклів зарядки і розрядки замість 800 у першої версії. І то після того ресурс впаде до 80%. 800 циклів при умові що станція потрібна десь на пів року , це 800/180=4.5 роки і тоді просто станція буде трохи менше тримати (якщо доживе). Чи вартує це переплати? Перша рівер про 17 тис, друга 27 тис. Рахуйте )

LiFePO4 краще в плані пожежної безпеки.

А якщо роздивлятись до покупки не Про, а Макс версію? Під мої потреби буде достатньо?

Та все від 500 кВт буде достатньо) я теж сам думав чи брати на 2000, але зрозумів що на ноути , світло, телефони достатньо 700 кВт. Раджу просто елементарно порахувати умовну вартість кВт, при цьому як вже згадували, краще брати саме екофлов через швидкість зарядки+ у них додаток класний

купив собі ас200, гарні ціни пішли 😂😂😂

Заряд: Через адаптер змінного струму:≈5,5~6 годин.
Ну таке...

Ecoflow в порівнянні з Bluetti має дійсно кращу швидкість зарядки, що для моделей більше як 500Wh досить критичний аргумент, також до Ecoflow можна докупити окремо батареї і підключити здається до будь яких моделей, в Bluetti тільки до більших моделей.
Маю 2 станції Bluetti, якби зараз купував би знову і ціна була б ± однакова, то спробував би Ecoflow, хоча загалом Bluetti більш менш виправдовує очікування)

Підкажіть, будь ласка, моделі, що я зазначив у своєму дописі, вистачить покрити потреби з того ж самого допису?

macbook air на м1 + 27″ монітор споживає приблизно 30-40ват. Далі вже рахуй ;)
Це при тому що ноут живиться через інвертор на 220, а не тайп-сі.

макбук для роботи годин на 5-6

А це як? Батарея мака сама по собі стільки тримає.

в мене Докер забирає швидко і багато зарядки

Рівер 2 про 768 Вт потужний ноут (БЖ 180Вт Макс) при максимальному навантаженні 4-5 години, у звичайному «ютуб» режимі 10+ годин показує (ноут брав 30-40 Вт). Ефективність Екофлоу 75%-85% при вихідній потужності до 300 Вт. 768 множимо на 0,8 і ділимо на скільки бере ноут і все, що вам потрібно заживити. Якщо ноут працює по Type-C — то втрат на перетворення буде ще менше, якщо заживити від USB. Можна взяти по меньше і додатково взяти 130 Вт павербанк на 38 000 мА
promate.com.ua/...​mb-promate-powermine.html + 100+Вт кабель і зарядник (GaN-зарядники на 100+Вт теж дорогуваті)
Розумію ваші муки вибору. Сам такий. Поки щось виберу, ціни підскакують.

Дякую за інформацію!

думаю, що вистачить з головою)

здається до будь яких моделей

першого покоління

Підписатись на коментарі