Як стати справжнім лідером сучасності в ІТ-сфері та житті

Ми живемо в неймовірно складний і водночас цікавий час!

Сучасні технології дозволяють досягати будь-яких вершин і водночас ми справляємось з величезною кількістю трудностей на нашому шляху. Ми часто бачимо успішних людей, які, незважаючи на всі перешкоди, рухають наш світ вперед до нових досягнень — і часто задаємось питанням — а як це так у них все виходить? Дуже просто: більшість цих людей є лідерами сучасності і вони знають, вміють та відчувають, що потрібно робити.

Лідерство по своїй суті є однією з найважливіших складових успіху в будь-якій сфері життя. Його основні принципи визначають, яким чином впливати на інших, мотивувати їх до досягнення спільних цілей та створювати таку робочу атмосферу, в якій хочеться працювати максимально ефективно.

У найпростішому форматі лідерство представлено в тваринному світі: в кожній зграї є вожак, який забезпечує її безпеку і веде за собою. У людей все дещо складніше.

В сучасному світі виділяються наступні риси лідерства:

• здатність до прийняття відповідальних і складних рішень, готовність нести за них належну відповідальність;
  • турбота про загальне благо і користь людей, а не про особисту вигоду;
  • здатність вести за собою людей на абсолютно добровільних засадах;
  • володіння харизмою і природною силою впливу;
  • наявність довіри до лідера з боку групи та сильного авторитету;
  • вміння визнавати помилки і бажання брати відповідальність за поразки на себе, шукати в цьому особисті прорахунки.

Чому це важливо?

По-перше, лідерство сприяє досягненню цілей та результативності. Ефективний лідер здатний виробити стратегію, організувати команду та надати напрямок для досягнення успіху. Він вміє виділити потенціал кожного члена команди та максимально його розвинути.

По-друге, лідерство є важливим для побудови ефективної команди. Люди, які працюють під керівництвом сильного лідера, відчувають себе впевнено та мають високу мотивацію до праці. Лідер, який вміє слухати, підтримувати та надихати свою команду, створює атмосферу співпраці та взаєморозуміння.

По-третє, бути лідером означає мати реальний вплив на інших людей. Лідер здатний переконати, надихнути та вплинути на думки та дії своїх підлеглих. Він є прикладом для інших і надає їм можливість розвиватися та досягати своїх цілей.

Однак, бути лідером — це не просто набір навичок, але й особистісна якість. Справжній лідер має бути емпатичним, чесним, впевненим та відповідальним. Він повинен бути готовим приймати рішення, взяти на себе відповідальність та бути відкритим до змін.

Емпатія є важливою складовою лідерства, оскільки вона дозволяє лідеру розуміти і відчувати інших людей. Це означає, що лідер має здатність поставити себе на місце інших, зрозуміти їх почуття та переживання. Він щиро цікавиться потребами та проблемами своїх підлеглих — не лише розуміє їх ситуацію, але й намагається знайти способи підтримки та допомоги. Коли люди відчувають, що їх він їх розуміє і турбується про них, вони теж готові сприймати його настанови та працювати разом для досягнення спільних цілей. Емпатія допомагає лідеру побудувати довіру, розуміння та підтримку з командою. Вона дозволяє бути більш ефективним у впливі на інших і досягати спільних цілей. Емпатичний лідер легко вирішує конфлікти та проблеми. Він здатний поставити себе на місце кожної зі сторін конфлікту, зрозуміти їхні думки та почуття і знайти компромісне рішення, яке задовольняє всіх.

Важливо зазначити, що емпатія не означає слабкість або нездатність приймати тверді рішення. Емпатичний лідер все ще може бути наполегливим та вимогливим, але він робить це з розумінням та відчуттям потреб своїх підлеглих.

У світі, де зміни відбуваються швидко, лідерство стає ще важливішим. Лідер здатний адаптуватися до нових умов, виробляти інновації та вести свою команду до успіху. Бути лідером — це велика відповідальність, але це також можливість надихати та мотивувати інших до досягнення великих результатів.

Наведу приклад декількох відомих лідерів сучасності:

Тім Кук (Tim Cook), генеральний директор компанії Apple. Він активно слухає свою команду та виявляє інтерес до їх потреб і проблем. Він також використовує свою емпатію для покращення умов роботи та забезпечення рівних можливостей для всіх працівників Apple.

Сатя Наделла (Satya Nadella), генеральний директор компанії Microsoft. Він відомий своїм підходом до керівництва, який базується на співчутті та розумінні потреб своїх співробітників. Наделла активно працює над створенням культури в компанії, де кожен працівник відчуває повагу та підтримку.

Ілон Маск (Elon Musk) — засновник та генеральний директор компаній Tesla та SpaceX, напевно, найяскравіший лідер сучасності. Він відомий своїм пристрасним ставленням до розвитку нових технологій та боротьби зі зміною клімату, що відображає його піклування про майбутнє планети та людства. Маск також ставить благополуччя співробітників на перше місце. Він визначив культуру компанії, де працівники мають можливість брати участь у прийнятті важливих рішень та висловлювати свої ідеї. Крім того, Маск виявляє розуміння до труднощів та стресу, з якими можуть зіштовхуватися його співробітники, і намагається забезпечити їм належну підтримку та робочі умови.

Ці приклади показують, як емпатія допомагає цим лідерам будувати довіру, розуміння та підтримку з командою, що в свою чергу сприяє досягненню спільних цілей.

То що ж робити нам — за якими признаками ми можемо зрозуміти, що та чи інша людина лідер?

Дуже просто — його поведінка якісно відрізняється від усіх інших!

Лідер:

• активний, ініціативний і енергійний у вирішенні завдань всієї групи;
  • працьовитий і завжди готовий вирішувати важкі ситуації;
  • має хорошу обізнаність в ситуації, в можливостях групи і поставлених умовах;
  • вміє правильно впливати на кожного з учасників групи;
  • володіє авторитетом і повагою серед інших;
  • володіє еталонними особистісними якостями;
  • має соціально адекватну і правильну поведінку, яка відповідає світогляду і ціннісним орієнтирам групи;
  • вміє безпечно і креативно виходити за рамки різних норм і правил.

Тобто, лідер — людина, яка грає в групі ключову роль, є для її членів авторитетом і вектором руху. При цьому він виникає саме по запиту групи, на основі створених нею очікувань. Лідер не може бути чимось зовнішнім або чужим по відношенню до своєї групи. Він — її невід’ємна частина, яку вона сформувала і вибрала сама. Він забезпечує досягнення як спільної мети, так і задоволення особистих потреб кожного учасників спільноти.

Враховуючи все вищезгадане, я зробив дуже простий висновок:

Лідерство це навик, який можна розвивати та вдосконалювати протягом життя. Навчитися бути ефективним лідером можна шляхом навчання і практики. Ось кілька ключових аспектів, на яких варто сфокусуватись:

1. Комунікація: Навчіться ефективній комунікації — це допоможе встановлювати зв’язок зі своїми співробітниками, проявляти емпатію та вислуховувати їхні потреби, проблеми.
  2. Особистий розвиток: Лідери повинні розвивати себе, включаючи навички самоуправління, прийняття рішень, креативність та стратегічне мислення.
  3. Мотивація: Важливо мотивувати своїх співробітників, стимулювати їх до досягнення високих результатів та розвитку.
  4. Керування змінами: В сучасному світі зміни стають все більш швидкими та непередбачуваними. Лідери повинні навчитися ефективно керувати змінами, забезпечувати стабільність та адаптуватися до нових умов. Так — це постійний вихід із зони комфорту. Просто не бійтесь робити щось нове!
  5. Розвиток команди: Необхідно навчитися будувати сильні команди, сприяти співпраці та розвитку кожного члена команди.
  6. Бути проактивним: Привчіть себе до думки, що ніхто крім Вас не відповідальний за події у Вашому житті. Головне правило — перестати скаржитися на проблеми і шукати шляхи їх вирішення.
  7. Брати на себе відповідальність: Цитата «ми відповідаємо за тих, кого приручили» має стати вашим девізом. Частіше беріть ініціативу в свої руки, продумуйте все до дрібниць і не відмовляйся від допомоги. А довіряючи комусь завдання, все одно будьте готові відповідати за результат самі.
  8. Слухати і приймати критику: Доведеться звикнути до критичних зауважень на свою адресу і навчитися адекватно на них реагувати. Лідер завжди готовий до змін, навіть, якщо вони йдуть врозріз з його его.
  9. Думати про інших: Прислухайтеся до настроїв і сумнівів оточуючих, не забувайте цікавитися у знайомих і друзів їх справами. Ставте інтереси інших людей на рівень зі своїми і постарайтеся, щоб всі в компанії відчували себе потрібними. Так коллектив згуртується навколо вас і ви зможете реалізувати свої амбіції лідера.

Резюмуючи:

Навчитися лідерству необхідно кожному з нас, незалежно від виду діяльності, оскільки ці навички можуть бути застосовані у будь-якій сфері життя. Особливо важливо мати ці навички в сучасному світі, де зміни стають все більш швидкими і непередбачуваними.

Навички ефективного лідерства допоможуть кожній людині стати більш організованою, мотивованою та здатною досягати успіху. Вони дозволять краще розуміти людей і впливати на них, будувати сильні команди та досягати спільних цілей. Крім того, лідерські навички також корисні для особистого розвитку. Навіть якщо ви не плануєте брати на себе роль лідера, окремі його якості допоможуть вам розширити горизонти. Ви зможете краще справлятися з негативними обставинами, здійснювати рішучі вчинки, коли це необхідно, і відстоювати свої права. Вміння самоуправління, прийняття рішень, комунікації та мотивації допоможуть кожному в управлінні своїм життям, досягненні особистих цілей та розвитку як особистості.

Доречі сьогодні о 20:00 буде ОНЛАЙН вебінар на тему: «Як стати лідером в ІТ»! 🚀

Поговоримо про те що таке лідерство і як можна стати лідером в IT сфері. Розберемо головні моделі лідерства і навички для управління групами людей, не прив’язуючись до конкретної посади QA, DEV, BA, UX, DevOps...

Найголовніше — всі учасники отримають конкретний план дій, що можна зробити в перший тиждень після вебінару для реалізації себе як лідера! 📋

Всі деталі на моїх сторінках Facebook, Linkedin та Instagram

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

В статті дуже мало корисної інформації бо єдина ціль то заманити на вебінар на якому так само буде мало корисної інформації.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Цікаво, що більше отримає більше контраргументів: антіпанік або лідершип вебінари?

Цікаво чи вже є термін ’лідерство головного мозку’.

Той самий принцип «Fake it till you make it» просто застосовувати потрібно з розумом і буде результат 😉

дуже простий висновок:
Ось кілька ключових аспектів, на яких варто сфокусуватись:

Слухати і приймати критику: Доведеться звикнути до критичних зауважень на свою адресу і навчитися адекватно на них реагувати. Лідер завжди готовий до змін, навіть, якщо вони йдуть врозріз з його его.
Думати про інших: Прислухайтеся до настроїв і сумнівів оточуючих, не забувайте цікавитися у знайомих і друзів їх справами. Ставте інтереси інших людей на рівень зі своїми і постарайтеся, щоб всі в компанії відчували себе потрібними.

його поведінка якісно відрізняється від усіх інших!
Лідер:

володіє еталонними особистісними якостями;
має соціально адекватну і правильну поведінку, яка відповідає світогляду і ціннісним орієнтирам групи;

відповідно

інколи можу дозволити собі абсолютно БЕЗПЕЧНО перевищити швидкість чи обігнати через сплошну — це мій вибір і мій шлях лідера

Це не лідер а якийсь лідор банди в команді...

Тут потрібно копати глибше — в одному з вебінарів я детально розбираю ролі лідера в різних соціальних групах і його поведінку 😉

Хтось працював з цим «лідером» в одній компанії? Я працював і хочу сказати, що у нього з лідерством стільки ж спільного як у пальця з гузном. Людина абсолютно не відстрілює зовнішній світ і своє місце у ньому, постійно намагається навʼязати собі та іншим свою «лідерську» позицію котра крім нього нікому не потрібна, тим паче у колективі де кожен спеціаліст своєї справи, лідер без потреби у лідері. Думаю варто згадати про те, що ця людина ще й мастак у створенні видимості роботи та бурної діяльності, котра веде до абсолютного нічого та втратим грошей компанією у котрій цей персонаж працює/працював. Його улюблена фраза «мене багато звідки виганяли» не просто так, бо з шахраями саме так і стається. Здаватися і бути це різні речі Юра. І команда dou, ви спартака суботу не бажали розмістити у себе на форумі ??? Чекайте хоча б репутаційні бали таких «спікерів» та «лідерів»!

Дивно читати голослівні звинувачення від людини яка боїться показати себе — аккаунт зареєстрований сьогодні і немає ніякої інформації)))
Розумієте різницю між поведінкою лідера і боягуза?
Я відповідаю за кожне своє слово.
У мене є посилання на всі мої соцмережі, де в лінкедіні є вся інформація по кожній компанії в якій я працював і яких результатів досягнув.
Вкажіть будьласка хто ви, на якій позиції працювали і в якій компанії ми пересікались.

Не відповідаєте)
Ви знизу пишете, що у вас різко впала довіра до ресурсів з перевірки плагіату, бо вони ж ваші «особисті думки» бачать як плагіат

Справку з ТЦК та характеристику від управдома ще вимагайте

І команда dou, ви спартака суботу не бажали розмістити у себе на форумі ???

Хе хе — походу ти будеш здивований dou.ua/users/spartak-subbota-1

А оце справді цікаво — зразу 2 приклади з нашої дискусії:
1) Спартак класичний інфоциган який 10 років займався популяризацією себе як психолога і вийшов на такий рівень що про нього було навіть ціле розслідування:
)>>Психолога розбомбили, гул на весь укрнет
Брехав про освіту і ступінь: вийшло гучне розслідування про «психотерапевта» Спартака Субботу
life.pravda.com.ua/...​ociety/2023/04/11/253770
2) Принцип Fake it till you make it в дії — є детальний розбір того як він видавав себе за кандидата наук ще за кілька років до того як став ним — і редакція ДОУ прописує це на початку кожної його статті:
svidomi.in.ua/page/spartak_subbota

От такий фідбек дуже добре вчить — як робити не треба 😁

Мда. Простежуються капітальна криза середнього віку, з дикими комплексами. Майже в кожному дописі, я лідір, я лідір, прям мантра якась. Це реально жалюгідно виглядає.
Ви мали шанс розміщенням статті додати собі балів в професійному рівні, але все зіпсували асоціальною поведінкою. Це шлях якогось буйного алкоголіка, який хизується асоціалкою, тобто шлях лузера ;)

Мирон Опанасович: Носенко, скіки їжачків буде знищено за рік?
Другорічник Носенко (бадьоро): Триста шіст­десят п’ять самольотів з їжачками, Мирон Опанасович.
Мирон Опанасович: Знов двійка, Носенко. Хто ж знищує самольоти? Це ж наша гордість....
© Лесь Подерев’янський — Цікаві досліди

Пане Денис — ви неуважно читали статтю та коментарі і капітально помилились з характеристикою)) Вийдійть і зайдіть нормально)))

Це моя «проба пера» і перша стаття на ДОУ — тому мені цікаво отримати максимум фідбеку для особистого розвитку.

Незалежно від загального негативу коментаторів я зберігаю позитивний настрій та ввічливо і культурно спілкуюсь з кожним із них.
Якщо ви вважаєте конструктивну розмову «асоціальною поведінкою» — то тут уже питання до вас — можливо ви побачили якесь відзеркалення — криза, комплекси, алкоголізм, асоціалка, лузер...

Давайте позитивніше 😉

Якби ви Подерев’янського вбудували у текст статті, вона б вийшла набагато краще. Вважайте це фідбеком від людини, яка має 15+ років досвіду публічних виступів :)

Так — я уже робив це на презентації proqa.today — і вийшло дуже цікаво — www.youtube.com/watch?v=g2p4O9gqr4Q
Думаю в наступну статтю вбудую пару цитат))

Пане Дмитро, я радий що ви отримали бажаний позитив ))

У найпростішому форматі лідерство представлено в тваринному світі: в кожній зграї є вожак, який забезпечує її безпеку і веде за собою. У людей все дещо складніше.

ми не те щоб зграя, ми набагато складніші, причому були такими ще до того, як винайшли цивілізацію

з наших недалеких родичів шимпи і бонобо практикують просто таки перпендикулярні механізми побудови суспільства і елементи обох є частиною нас, геть не примітивні моделі з альфами і тд

статті про лідерство як щось описане це просто метод рекрутінгу мідлменеджмента який винайшов топменеджмент, воно так було до сучасності і буде після, якщо стратегії бонобо в нашому житті не стане критично більше, але на те поки не схоже

з іншого боку — спробувати себе в менеджменті одразу організацією в 100-1000-10000-.. людей, без управління малими групами це практично гарантований фейл, так що протискування через подібний рекрутінг таки потрібне тим, кому тяга (власне за тисячоліття б знайшли кращий спосіб мабуть, якби могли)

Прекрасний конструктивний коментар! Щиро дякую за цікаву інформацію та аналогії бонобо і шлях до топ-менеджмента без фейлів!

Any man who says I am the king is no king.

Запитання до топік стартера:
1) чи сплачуєте ви ПДФО за доходи з курсу?
2) бачу у вас в інстаграм не одне сторіс як ви свідомо порушуєте ПДР(перевищення швидкості), ви як лідер подаєте іншим приклад що порушувати ПДР це круто?

Вітаю пане Богдан, дуже приємно що ви дивитесь мої сторіс!
1) Я приватний підприємець і звичайно офіційно плачу податки з усіх курсів які я веду. У мене зареєстровані наступні кведи:
62.02 Консультування з питань інформатизації
74.90 Інша професійна, наукова та технічна діяльність, н.в.і.у.
82.99 Надання інших допоміжних комерційних послуг, н.в.і.у.
2) Так, у мене спортивна машина Mazda 3 MPS — 260 КС і 6 сек. до сотні. Я професійно навчався автогонкам і картингу — відповідно інколи можу дозволити собі абсолютно БЕЗПЕЧНО перевищити швидкість чи обігнати через сплошну — це мій вибір і мій шлях лідера — я завжди відповідаю за свої вчинки і оплачую штрафи за порушення.

відповідно інколи можу дозволити собі абсолютно БЕЗПЕЧНО перевищити швидкість чи обігнати через сплошну — це мій вибір і мій шлях лідера

Ви хворий

Давайте без лицемірства і образ — це мій вибір, які і всіх водіїв які володіють сучасними потужними машинами і перевищують швидкість на трасі...
Коментар неконструктивний

відповідно інколи можу дозволити собі абсолютно БЕЗПЕЧНО перевищити швидкість
Давайте без лицемірства

Лицемі́рство:

звинувачення когось у скоєних провинах або діях особою, що сама так вчиняє

В мене взагалі відсутні штрафи за водіння

Це чудово — респект — це реально круто! А за увесь час ви ні разу не порушували правила? І по місту завжди їдете не швидше ніж 50 км/год? ))

Я переважно ходжу бо майже все що потрібно в пішій доступності

Й так, в мене відсутні перевищення швидкості по місту

відповідно інколи можу дозволити собі абсолютно БЕЗПЕЧНО перевищити швидкість чи обігнати через сплошну — це мій вибір і мій шлях лідера

Ви хворий

Лідер — це той, хто власним прикладом надихає та направляє членів своєї команди

Якщо ви свідомо порушуєте правила дорожнього руху то це є шкідливим прикладом для наслідування, відповідно ви токсичний лідер

Ваше поточне порушення правил може бути причиною аварії через пару кварталів, ефект метелика

це мій вибір

ти просто підр і ти сам вибрав ним стати.

Так, у мене зареєстрована нарізна вогнепальна зброя — кал. 7.62. Я професійно навчався стрільбі — відповідно інколи можу дозволити собі абсолютно БЕЗПЕЧНО вийти в центр свого міста і постріляти на площі по мішеням — це мій вибір і мій шлях лідера — я завжди відповідаю за свої вчинки і оплачую штрафи за порушення правил поводження з вогнепальною зброєю

Ви використовуєте маніпуляцію доведення до абсурду — перекручуючи мої слова так щоб вони виглядали в негативному ключі — насправді більшість водіїв кожен день порушують правила і платять штрафи — відповідно це свідомий вибір кожного.
Не потрібно лицемірства і виведення ідеальних доброчестей для картинки — я не $100 щоб всім подобатись і це абсолютно нормально.
Кому цікаво — той спілкується зі мною і слідкує за моїми сторісами — кому ні — проходять повз)))

насправді більшість водіїв кожен день порушують правила і платять штрафи

То ви більшість чи лідер?

Ось у вас є два окремих вчинка.
Перший — порушення правил. З цим я можу погодитись, практично у всіх є порушення, не щось гарне, але можна зрозуміти. Хоча обгін через сплошну — це теж дуже спірно, я таке презираю.
Другий — те, що ви цим хизуєтесь. «а мнє пох, хачу і нарушаю, мой вибор» — а ось це вже вчинок мудацький. Порушуєте — ну й сидіть собі мовчки, навіщо це виставляти напоказ, подавати приклад (мій шлях лідера, лол), нормалізувати це в суспільстві?
Я мовчу ще про те що «безпечно» — ой яке субʼєктивне, багатьом взгалі пʼяним вхлам здається безпечним проїхатись. Й я впевнений що у тих хто вбив людей через це, за плечами сотні таких поїздок, у яких їм пощастило більше, їм теж це здавалось безпечним до якогось моменту.

Пане Дмитро, дякую за конструктивний коментар. Ви праві в тому що це можна зрозуміти. Про перетин сплошної на трасі де хороший обзор не погоджусь — ви ж не будете довго їхати за трактором 50 км/год де безпечно обігнати і дозволено 90 )) Та й розмітка часто некоректна.
На от рахунок виставлення в сторіс де відео доступне 24 години я справді подумаю — це і так буває дуже рідко — тому в принципі можна почати подавати правильний приклад відповідального Лідера — ще до того як у мене буде велика база підписників.
Алкоголь зараз я не вживаю від слова взагалі — а раніше якщо планував сісти за руль то принципово ні каплі — навіть вина.

Пане Дмитро, замість емоцій і звинувачень читайте будьласка мої коментарі уважніше — я ж не просто так написав про трактор який їде САМЕ 50 км/год 😉

Юр, як людина, яка напівпрофесійно приймала участь в автоперегонах, і колись не іздила, а літала і ще навчала контраварійному керуванню інших, можу сказати не буває

абсолютно БЕЗПЕЧНО перевищити швидкість

не на треку, на громадській дорозі (немає швидкої, не зрозуміло як поведе себе інший водій, яка буде ямка чи ще щось). Вже більше 10 років маючи авто з понад 200 к.с. я навіть на +20 км/г, які умовно дозволені, не перевищую швидкість

Здоров Женя, радий бачити хоч одного знайомого в коментах ))
Треба буде якось скататись з тобою на Чайку чи на Феофанію 😉 Або на ЖС))
Справді на дорозі буває різне і саме досвід змагань, контраварійного керування і надійна потужна машина суттєво зменшує ймовірність неприємних ситуацій на дорозі — за 20 років ці навички мене не раз виручали в неприємних ситуаціях, що складались на дорозі через інших водіїв
Зазвичай по місту я теж ~70 катаюсь))

виручали в неприємних ситуаціях, що складались на дорозі через інших водіїв

Так ви ж і є цим іншим водієм

Здоров Женя, радий бачити хоч одного знайомого в коментах ))

дякую навзаєм

Треба буде якось скататись з тобою на Чайку чи на Феофанію 😉 Або на ЖС))

тільки підчас офіційних змагань і на ралійній машині

Зазвичай по місту я теж ~70 катаюсь))

я 50 і 70 там де обмеження 80 на літній час, так кайфово :-)
P.S. після перемоги можемо скатнутись на Нюрбургринг і взяти там тачку в оренду, брав RS4 це топ
P.S.2 Після перемоги хочу собі Jeep Grand Cherokee взяти може TrackHawk, а може просто HEMI, просто подобається машина, швидкісний режим не зміниться

Домовились! Але до Нюрбурга і у нас будуть цікаві змагання — спишемось 😉

Та нє, це шлях оху**вшего від безкарності мажора (бо айтішечка ж, гроші трохи є), який знає що відкупиться якщо шо.

Ух скільки злоби і зависті в цьому коментарі... Жаль бачити що вам настільки погано що ви таке пишете — як я казав — щасливі люди не хамлять в транспорті і не стараються образити незнайомих людей.
Ви сильно помиляєтесь — я простий хлопець з села Івано-Франківської області з простими батьками-інженерами — і все чого я досягнув — це саме результат мого особистого розвитку і навиків лідерства. Саме тому я і ділюсь тепер знаннями.

Ух скільки злоби і зависті в цьому коментарі...

Нещодавно такий от «лідор» убив молоду пару на дорозі неподалік за містом. Дитина дивом вижила, врятувало якісне крісло, повернуте спиною за напрямком руху. Теж думав що все контролює, шумахєр недороблений... Я вас, «гонщиків» (на дорогах загального призначення; на треках хоч догори дригом літай собі), щиро ненавиджу і не дуже намагаюсь це приховувати. Бо ви як мавпа з гранатою.

Давайте не путати тепле з м’яким — і не культивувати негатив — те що ви маєте поганий досвід це звичайно сумно — але що робити далі і як відноситись до хороших людей це вже ваш свідомий вибір.

Розкажу вам одну історію з мого досвіду, де навики автоспорта і картинга врятували життя такій «мавпі з гранатою»:

В 2013 році в Одесі на вулиці Філатова біля Інтосани я виїхав з повороту і спокійно їхав дозволені в той час 60 км/год.
Раптом, з правої полоси жінка водій Нісана Тіда вирішила розвернутись через подвійну сплошну — вискочивши прямо мені перед машиною!
На реакцію було близько пів секунди і мої відточені навики гонщика дозволили мені побачити що зустрічна полоса вільна і уникнути прямого зіткнення в водійські двері.
Жіночка втаранила мене в правий бік і я відлетів на обочину в дерево — розбивши ліву половину капота — ремонта вийшло на $5000.
На Ніссані залишився трошки пошкоджений бампер, крило і фара ~3000 грн
Так після цього жіночка пів року судилась зі мною щоб доказати обоюдну вину і не платити мені за ремонт — мій адвокат виграв справу — але нервів було потрачено дуже багато.

Саме страшне в цій ситуації — що якби я просто вдарив по тромозах і залишився в своїй полосі — удар в водійські двері відправив би жіночку в реанімацію і скоріш за все насмерть.

Так — я би був правий, поліція б мені нічого не пред’явила — бо жіночка порушник — але як би я себе відчував знаючи що вбив людину, навіть по її вині.

Тому я і акцентую що розвиватись потрібно в усіх напрямках і як писав Женя — навики контраварійного водіння дуже важливі в житті!

для цього «розвитку» необхідно летіти 170км по проспекту Перемоги в Києві? чи влаштовувати гонки на тому ж проспекті граючи в шашки поміж машин які там їздять?

вашого ДТП я не бачив, але якби почали гальмувати, то швидкість в момент удару вже була б не 60км/г, і судячи з краштесту Тііди, водійка б вижила. А підставлятись самому, щоб влетіти в дерево і можливо загинути, «контраварійне водіння», ну таке щось

60 км/год

Типичная скорость краш-теста + удар по тормозам ещё бы замедлил. Все бы остались живы, а ещё вероятнее, аварии бы можно было избежать.

як би я себе відчував знаючи що вбив людину, навіть по її вині.
і я відлетів на обочину в дерево

А просчитать силу удара и направление «полёта» после него и то что в этом месте никого не будет тоже

відточені навики гонщика

позволили?

Так, дозволили.

У мене була аналогічна ситуація в Києві на Інтернаціональній площі — там зі сторони Лавини деякі необачні водії починають їхати на червоне так як дивляться не на свій світлофор а на той що за перехрестям.
Відповідно, коли я спокійно їхав на зелене зі сторони Виноградаря, такий «інший водій» несподівано почав їхати на червоне — мені напереріз і я аналогічним маневром уникнув ДТП — тільки тут водій в останній момент загальмував і замість того щоб ударити мене легенько зачіпив мою праву дверку своїм номерним знаком.

Легенька подряпина на 600 грн замість тотала і реанімації.

Так, у мене спортивна машина Mazda 3 MPS — 260 КС і 6 сек. до сотні.

Т.е. как минимум 10летнее ведро, которое никуда не едет — это ты называешь выбором лидера?)

Так — це ексклюзивна тюнінгована машина яку я взяв з салону і залишаюсь її першим та єдиним власником. Вона в Україні в єдиному екземпярі і повністю мене задовільняє.

ексклюзивна тюнінгована машина
Mazda 3 MPS — 260 КС

Но 260 лс — это сток. А в чём тогда тюнинг, спойлер с алика?

Вона в Україні в єдиному екземпярі

Именно Mazda 3 MPS? Но это не правда, как миниму вот инфокар разыгрывал действительно эксклюзивную тюнингованую, только там 638 лс.
www.youtube.com/watch?v=6qw63peaXjA

Дизайн — комбінація кольорів))
260 кс — на передній привід і так вистачає з головою — у мене всі цивільні шини, крім Federal RS, зриває в букс
А от відос інфокара цікавий — дякую!

260 кс — на передній привід і так вистачає з головою — у мене всі цивільні шини, крім Federal RS, зриває в букс

Спасибо, я в курсе что, потому тюнеры больше смотрять на динамику 100-200.

ексклюзивна тюнінгована машина
Дизайн — комбінація кольорів))

Дизайн — это не тюнинг, и даже не стайлинг. Мой поинт, что ты до конца не разобрался даже в том чем гордишься, считаешь своей сильной стороной и пытаешься этим хвастаться. Потому и остальные экспертизы тоже вызывают сомнения, просто это сложнее верифицировать.

Цікаве питання Мурзик Васильович, давайте полемізувати © ЛесьПо, Казка про репку, або хулі не ясно.

Звернемось до вікіпедії:

Тю́нінг (англ. car tuning — «налаштування автомашини») — слово, вживане щодо доопрацювання автомобіля, яке підвищує його певні дані (характеристики, можливості).

Стайлінг автомобіля (від англ. Styling — стилізація) — зміна зовнішнього вигляду або салону автомобіля, для створення індивідуального стилю, що виділяє автомобіль в потоці і привертає увагу оточення. Стайлінг має на увазі установку інших бамперів або спойлерів, забарвлення автомобіля в незвичайний колір або кілька кольорів...

Тому Ви праві що це не тюнінг — але неправі в тому що це не стайлинг. Але якось говорити в розмові «стайлінгована машина» мені не подобається.

Я справді горжусь своєю машиною, але ні разу не хвастаюсь і не стараюсь нав’язати комусь свою думку про вибір лідера — це уже ваші провокації з метою мене принизити.

Не варто, мене це не образить — я далі спілкуюсь позитивно, конструктивно і просто констатуючи факти — до чого і вас закликаю 😉

У мене, до того як з’явився Інстаграм, не було жодної фотки моєї маздочки в інтернеті — не хотів щоб заздрили.

А от усі інші експертизи ви можете побачити в моєму профілі ЛінкедІн і в моїх 13-и публікаціях — де є відеозаписи та інформація моїх доповідей на конференціях.

Я радий що ті знання, якими я ділюсь зі свого досвіду, допомагають людям розвиватись і досягати своїх цілей 🎓

Я справді горжусь своєю машиною, але ні разу не хвастаюсь

Не представляю какая ещё могла быть мотивация написать такое там где это не спрашивали:

у мене спортивна машина Mazda 3 MPS — 260 КС і 6 сек. до сотні.
я далі спілкуюсь позитивно, конструктивно і просто констатуючи факти — до чого і вас закликаю

Я так и делаю, только факты далеко не всегда позитивные бывают. А игнорировать критику и видеть только позитив — не конструктивно.

неправі в тому що це не стайлинг.

Ну ок, возможно на стайлинг ещё можно натянуть, но обычно это касается именно обвесов, т.н. ара-тюнинг или kebab tuning.

Але якось говорити в розмові «стайлінгована машина» мені не подобається.

Как говорится, терпи моя красавица, но факт в том что к тюнингу покраска отношения не имеет, и говорить что эта мазда тюненая — ложь или некомпетентность. Не говоря уже о том, что никто не спрашивал какая у тебя машина, но видидмо сложно было не похвастатья.

А от усі інші експертизи ви можете побачити в моєму профілі ЛінкедІн і в моїх 13-и публікаціях — де є відеозаписи та інформація моїх доповідей на конференціях.

Я радий що ті знання, якими я ділюсь зі свого досвіду, допомагають людям розвиватись і досягати своїх цілей 🎓

Спасибо, но я всё-таки сэкономлю своё время, мне хватило доказательств нессответствия реальных компетенций заявляемым. Тони Роббинс вон какие аншлаги собирает. Помог ли он кому-то? doubt.jpg

І вам дякую за конструктивний діалог — я врахую ці ньюанси в майбутніх статтях та коментарях 😉
Я не його фанат, але Тоні допоміг багато кому — у нього виборка дуже велика))
Тут головне щоб було бажання слухати і змінити щось в житті

2) Так, у мене спортивна машина Mazda 3 MPS — 260 КС і 6 сек. до сотні. Я професійно навчався автогонкам і картингу — відповідно інколи можу дозволити собі абсолютно БЕЗПЕЧНО перевищити швидкість чи обігнати через сплошну — це мій вибір і мій шлях лідера — я завжди відповідаю за свої вчинки і оплачую штрафи за порушення.

Семухин, перелогиньтесь!

абсолютно БЕЗПЕЧНО перевищити швидкість чи обігнати через сплошну

и

я завжди відповідаю за свої вчинки

Это взаимоисключающие параграфы.

Я професійно навчався автогонкам і картингу — відповідно інколи можу дозволити собі абсолютно БЕЗПЕЧНО перевищити швидкість чи обігнати через сплошну

На дорозі ви не один.

Якщо ви АБСОЛЮТНО СВІДОМО порушите правила і вдаритесь об стовп і в результаті помрете у муках або до кінця життя будете шляхом лідера ссатися під себе — не шкода.

Тільки ось через таких дегенератів як ви (а ви саме дегенерат) страждають і нормальні люди.

Всього вам поганого.

Антон, мені щиро шкода що у вас такі проблеми в житті, що ви так пишете — ви маєте поганий досвід, ви страждаєте від проблем саме ізза такої поведінки і ненависті і це звичайно сумно.

Але от що робити далі і як будувати своє майбутнє — це вже ваш свідомий вибір — тому давайте позитивніше.

Повторю і вам історію з мого досвіду, де навики автоспорта і картинга врятували життя такій «нормальній людині»:

В 2013 році в Одесі на вулиці Філатова біля Інтосани я виїхав з повороту і спокійно їхав дозволені в той час 60 км/год.
Раптом, з правої полоси жінка водій Нісана Тіда вирішила розвернутись через подвійну сплошну — вискочивши прямо мені перед машиною!
На реакцію було близько пів секунди і мої відточені навики гонщика дозволили мені побачити що зустрічна полоса вільна і уникнути прямого зіткнення в водійські двері.
Жіночка втаранила мене в правий бік і я відлетів на обочину в дерево — розбивши ліву половину капота — ремонта вийшло на $5000.
На Ніссані залишився трошки пошкоджений бампер, крило і фара ~3000 грн
Так після цього жіночка пів року судилась зі мною щоб доказати обоюдну вину і не платити мені за ремонт — мій адвокат виграв справу — але нервів було потрачено дуже багато.

Саме страшне в цій ситуації — що якби я просто вдарив по тромозах і залишився в своїй полосі — удар в водійські двері відправив би жіночку в реанімацію і скоріш за все насмерть.

Так — я би був правий, поліція б мені нічого не пред’явила — бо жіночка порушник — але як би я себе відчував знаючи що вбив людину, навіть по її вині.

Тому я і акцентую що розвиватись потрібно в усіх напрямках і як писав Женя — навики контраварійного водіння дуже важливі в житті!

2) Так, у мене спортивна машина Mazda 3 MPS — 260 КС і 6 сек. до сотні.

Ого, така спортивна, на рівні звичайної ауді а4 з 2л двигуном.

Ауди хотя бы околоспотривный бренд, тот же движок в пассате, тигуане, гольфе и даже в октахе есть) А действительно «народный спорткар» — гольф р в стоке из 5с выезжает.

Це не шлях лідера. Який це шлях я б сказав, але це нецензурно. Чудаки через букву м обирають такий шлях.

Ага, от і один з тих .... які з диким ревом проносяться по бульварам, яким пох на дітей, воїнів з птср, які приїхали відпочити додому і т.д.

Тут повністю мимо — я таким не займаюсь і машина у мене їздить тихо — не культивуйте негатив — це погано в першу чергу для вас

Не розділяю такого пафосного підходу — але є цікава фраза «Fake it till you make it» і часто вона працює ))

Як і обіцяв — відеозапис вебінару — youtu.be/NbFmWzKEAI0
Тепер кожен, хто сумнівався в реальній користі, може особисто його оцінити 😉

Повний курс з 7-и онлайн вебінарів стартує завтра — leadership.ry-consulting.online

А зареєструватись можна через телеграм-бот — t.me/...​ot?start=jgTjBfQV66zAQwor

На цьому сайті, згідно коментарів до цієї теми, у вас відсутня підтримка спільноти, а тому спроби далі рекламувати курси будуть марними

Чому так сталось:

1. стаття малоінформативна, відсутня інформація навіщо бути лідером
  2. стаття писалась на основі інших статей без вказання першоджерела
  3. у вас відсутнє розуміння навіщо вказувати першоджерела
  4. відсутнє розуміння вашої мотивації
  5. ви вже встигли пересваритись зі спільнотою

Час покаже — курс успішно стартував і найближчих декілька місяців я нічого рекламувати не планую.
Дякую за прекрасний фідбек — все буде враховано при підготовці наступної статті:
1) Проба пера пройшла успішно — я отримав багато цінної інформації
2) Наступну статтю напишу повністю сам зі свого життєвого досвіду — без плагіату
3) Розуміння є, а в наступній статті це і не буде потрібно
4) Моя мотивація — цікаво було спробувати, розповісти спільноті про вебінар і запуск курсу та й, як правильно відмітили в коментарях, заробити грошей ))
5) Навіть не думав сваритись)) Я позитивно і конструктивно відповідав на коментарі — тому не бачу в цьому ніякої проблеми. Статтю переглянули більш ніж 1800 відвідувачів і я думаю що більшість з них отримали з статті щось корисне — як ті хто мені подякував особисто в приватні повідомлення інстаграма.
Як разав кіт Леопольд — «Реб’ята — давайте жить дружно» 😉

Статтю переглянули більш ніж 1800 відвідувачів і я думаю що більшість з них отримали з статті щось корисне

Ось це самозакоханість

нє, більшість з коментів поволати зайшла)

Волайте на здоров’я — я радий що це приносить вам позитив 😉

не здивований, що топіку такого характеру появляються на ДОУ, це не вперше.
зрештою, кожен має право постити, що захоче.
але вперше побачив, як автор якогось топіку по-дитячому реагує на критику і огризається.

як на мене, то ці коменти — найкраща антиреклама вебінару.

чекаю відповідь в дусі «Роман, інженер з N років досвіду у компаніях A, B, C...» )))))

Пане Роман, ви абсолютно праві — кожен постить те, що вважає за потрібне.
Але ви помиляєтесь в оцінці моїх відповідей — я ввічливо, конструктивно і обгрунтовано відповідаю на коментарі а не «огризаюсь» )))
І саме головне я все це роблю в позитивному ключі незалежно від емоційного посилу автора комента.
Це теж одна з ключових властивостей Лідера — вміти спокійно сприймати критику.

Вебінар успішно пройшов, було 37 учасників і багато позитивних відгуків — я підготую запис і залишу тут посилання для того, щоб кожен хто сумнівався в його користі міг переконатись в зворотньому 😉

П.С.: Минулий досвід QA мене не відпускає)) — у вас в профілі бита ссиль на лінкедін

навряд я помиляюсь в оцінці ваших відповідей — це виглядає як пасивно-агресивна реакція на конструктив, і, судячи з коментарів, не тільки в мене склалась така думка.
щодо лінки на мій лінкедін — в мене акаунт привʼязаний і профіль активний, апдейтнути його не можна ніяк, тому питання можна переадресувати до ДОУ

Я не дуже часто читаю коментарі на ДОУ але переглянувши декілька основних тредів у мене теж склалась думка, що тут дуже багато негативу в принципі — скоріш за все це зумовлено поточною ситуацією в Україні, та й негатив завжди викликає більше емоційних реакцій.

Тому я незмінно залишаюсь максимально позитивним і конструктивним у своїх відповідях, та завжди готовий до цікавої розмови з високоінтелектуальними людьми 😎

але вперше побачив, як автор якогось топіку по-дитячому реагує на критику і огризається.

Та ти шо! А я думав це типово для кожного такого топіку.

Де тут смайлик «Буее»?

Я уже писав нижче що мені досить дивно те, що від вас іде дуже багато негативу — давайте позитивніше і конструктивніше.
Наприклад Ярослав мене наштовхнув на думку, що в статті недостатньо обгрунтування навіщо ставати лідером — тільки перший абзац — і я задумався:

Тут кожен вирішує для себе — я просто ділюсь своїм досвідом і знаю, що багатьом це буде корисно.
Можливо враховуючи всі коментарі до моєї «проби пера» — першої статті на ДОУ — я напишу більш глибоку та унікальну статтю з обгрунтуванням навіщо бути Лідером в житті 😎
Дякую за ідею!

Ваші поради дуже важливі для мене. Давайте ще!

Спробуйте фокусуватись на позитивних речах — ви побачите, що не все в житті так погано.
І рекомендую подивитись фільм Limitless — особливо цей момент з 14-ї хвилини — youtu.be/bGzkb3YEo_I?t=885 😉

Боже, що б я без вас робив! Давайте ще! Ось вона, мудрість справжнього лідора!

Вчись, синку, поки я живий 😁

Дякую за дозвіл! Божечкі, який святий лідор! Просто Святий!

Саломон Самсонович: ...Мурзік Васильович, і не надоїло вам буть отаким суперменом?
Африкан Свиридович (поправля): Суперкотом.

Мурзік (дуже спокійно): Ви хотіли пошуткувать, але у вас не вийшло. Ні, не надоїло. Я теж, шановний, міг би запитать — чи не надоїло вам цілий день борсатись в чужому калі, але як бачте, я цього не роблю.
Африкан Свиридович: Така вже в нас робота. І потім кал — це цікаво.
Мурзік: Звичайно. Кожному своє....
😁😁😁
© Лесь Подерв’янський — КАЗКА ПРО РЄПКУ, або ХУЛІ НЕ ЯСНО?

shron1.chtyvo.org.ua/...​u_abo_Khuli_ne_iasno7.txt

Ты ещё скажи что человек использует мозг на 10%

Є такий міф і звичайно це не правда — але коли дивишся на поведінку деяких людей, які застрягли в злобі та негативі і не бачать в житті нічого хорошого, то закрадається сумнів чи є у них мозок взагалі 😁

Як в тому бородатому анекдоті:

ПРОКУРОР:........Доктор, перед тем, как начать вскрытие, Вы проверили пульс?
ОБВИНЯЕМЫЙ: Нет.
ПРОКУРОР:........Вы проверили кровяное давление?
ПРОКУРОР:........Вы убедились, что нет дыхания?
ПРОКУРОР:........Тогда возможно, что пациент был жив, когда Вы начали вскрытие?!
ПРОКУРОР:........Почему Вы так уверены?
ОБВИНЯЕМЫЙ: Потому, что его мозги были в банке на моем письменном столе.
ПРОКУРОР:........Понятно... Но тем не менее — мог ли пациент еще быть жив??!
ОБВИНЯЕМЫЙ: Да. Возможно, что он был еще жив и даже практиковал в области юриспруденции...

Є такий міф і звичайно це не правда

Просто этот миф лежит в основе сюжета того фильма. Посмотреть можно, но ссылаться на него в дискуссии — странно.

Я зробив відсилку саме до 14 хвилини де він наводить порядок дома.

Доречі це одне з домашніх завдань мого безкоштовного вебінару:
youtu.be/NbFmWzKEAI0

Там є ще декілька пунктів домашки виконавши яку ви підвищите свою особисту продуктивність і почнете реалізацію своїх лідерських якостей 😉

Я тащусь.
З самого початку ви кажете про лідера як про прям святу людину — загальне благо там, визнання своїх помилок
А потім Iлон Маск ...
Ні, я його ні в якому разі не засуджую. На його б місці приймав такі ж рішення. Але він, як і усі перераховані Вами люди аж ніяк не Робін Гуди.
Західна культура на відміну від східної проповідує першочергову важливість потреб окремого індивідуума, а не суспільства. І щоб вести за собою людей західної ментальності потрібно перш за все довести вигоду певних дій для учасників цього дійства, а казки про загальне благо залишити при собі.

P.s Чувак на фото є переможчем чогось, а не лідером (причому навушники та термокелих така собі нагорода)
ITшники точно знають що найкрутішим лідером усіх часів може бути пузатий напівлисий дядька , який танцює танок мавп ()

Внизу статті і в профілі приведені посилання на мої соцмережі — де можна дізнатись в яких саме аспектах життя я лідер))
А фотографія це просто ілюстрація приємного досягнення — коли я виграв забіг Гонка Нації в Еліті — серед 245 учасників — не являючись професійним спортсменом — детальніше можна почитати в моєму фейсбуку — www.facebook.com/...​yi/posts/1153307468059014
І про лисих пузатих дядьків в ІТ це теж правда — лідери бувають різні))

Це різні рівні розвитку лідера — спочатку дбається про особистий комфорт і результат, потім — групи яку ти оболюєш чи в яку входиш і потім загальне благо. Можна розібрати дуже багато таких ситуацій на прикладах Сталіна, Зеленського, Черчіля, Че-гевари і т.д.
Але для кожної ментальності будуть певні корегування поведінки — тому Лідерство це саме навик який і варто розвивати ))

Ви пишете не на ту аудиторію. Одна з ознак лідерства з Ваших же слів — турбота про загальне благо та користь людей. А буквально в сусідній статті пани айтішники активно обговорюють як втекти з країни, а дописи на тему, що кожен сам за себе, а суспільству ніхто нічого не винен набирають найбільше лайків.

Так Артем — це сумна правда і специфіка поточного моменту в Україні — тому треба це враховувати будуючи свою стратегію розвитку

Це не самостійна стаття — це рерайчений плагіат)
Частину, наприклад, тупо скопіпастили тут — www.nasha-persha.org.ua/...​va-yak-staty-liderom.html

Пане Іван (QA інженер у пошуку) чудово що ви знаходите БАГи — а підкажіть будьласка скільки статтей ви написали і якими джерелами користувались при їх підготовці? )))
Я особисто користувався гуглом і деякі речі не вважав необхідним перефразовувати щоб постаратись видати статтю за повністю унікальну.
І можливо Смілянська школа скопіпастила її у
Запорізького обласного центру зайнятості — zap.dcz.gov.ua/...​y-v-sobi-liderski-yakosti чи ще у когось? )))
Тут головне суть та ідея яку я сформулював в статті та вирішив донести до вдячних читачів 😉

Так ви не формулювали ідею — ви копіпастили)

Сам писав досить багато свого часу, бо працював журналістом. За копіпасту такого плану з редакції звільняли швидко.

Жесь. Заімість вибачитись — наїхати на людину. Це чудова лідерська якість!

Пане Олександр, я бачу що ви активний дописувач ДОУ — але мені досить дивно що від вас іде дуже багато негативу. А по суті комента — я детально розказував на вебінарі про поведінку лідера в залежності від ситуації 😉
Я чесно і відкрито написав чому я так зробив і запиав чи не було аналогічних кейсів у автора — наїзду тут небуло — позитивний, ввічливий і конструктивний діалог.

Коли вказують на конкретний факт великого плагіату в статті, відповідати в стилі «ой, а скільки ви написали? ну-ка, ну-ка!» — це все ще не про лідерство, це — про маніпуляції в стилі поворознюка.

Не знаю хто такий поворознюк, а коменти власне і потрібні для того щоб обгрунтувати свою позицію прямим текстом. Я детально роз’яснив чому не вважав за необхідне перефразовувати певні частини.
Моя ціль була донести ідею — а не претендувати на унікальність.

Моя ціль була донести ідею

Твоя ціль — накосити бабла.

Це неправда. Ваша мета — залучити дурачків на свій вебінар і впарити їм «позитивний позитив лідора».

До речі, людина, яка справді поважає інтелектуальний труд інших, додала б список першоджерел, якщо вже плагіатить.

Пане Олександр нажаль ви не вмієте вести конструктивний діалог і скочуєтесь до примітивних образ в негативному ключі — навіть не ознайомившись з програмою курсу leadership.ry-consulting.online та моєю експертизою в темі — нижче в коментарях я обгрунтовано відповів на звинувачення в інфоциганстві.
Мені вас щиро шкода так як ви нещасна людина — ви сієте навколо себе занадто багато негативу і страждаєте від цього.
Щасливі люди не хамлять в транспорті незнайомим людям і не пишуть в такому ключі.
А по суті претензій — першоджерела тут зайві і звичайно кожна діяльність має оплачуватись — це абсолютно нормально.

Коли ви пропускаєте вказати першоджерела то ви обманюєте намагаючись видати статтю за унікальну

Звинувачення нерелевантне — це моя перша публічна стаття на такому ресурсі і я не намагався видавати її за унікальну — відповідно нікого не обманював.
А те що ви розказуєте мені правила перевірки публікацій це досить цікво і корисно

Цікаво, а критичність багу залежить від особистості, яка її знайшла? Чи у вас у компанії баги приймаються тільки від QA рівня не нижче мідл?

Ні — критичність багу виставляє QA а тімлід, при необхідності, коригує. Джуніори, за рахунок свіжого погляду, знаходять дуже цікаві баги 😉

Chat gpt це ти? Як я зрозумів, основною характерную рисою великого лідера, є вміння огризатись на всіх критиків твоєї статті. Хоча ілон марс теж таким займається. Усе ригає

Жаль що ви формулюєте конструктивний діалог в такому негативному ключі — насправді головна риса Лідера це позитивне відношення до життя і вміння досягати результату незалежно від того наскільки це складно і скільки зусиль доведеться прикласти

А Можете одразу написати, що буде продаватись на вебінару?

Вся інформація в моїх соцмережах — я ж написав в кінці статті >>

Всі деталі на моїх сторінках Facebook, Linkedin та Instagram

Або можете все дізнатись в моєму Телеграм-Боті — t.me/...​ot?start=jgTjBfQV66zAQwor

Зазвичай продається «причетність до успіху»

Як не дивно, нічого я на вебінарі не продавав — скоро буде запис і кожен зможе в цьому переконатись особисто))

Як же продумати все до дрібниць (пункт 7), якщо зміни швидкі й непередбачувані (пункт 4)?

Також по пункту 5 — якщо брати аналогію, то з сильними картами виграти — багато скіллу не треба. От навчитися вигравати зі слабкою здачею (яка трапляється набагато частіше, ніж сильна) — це набагато цікавіше.

Дякую Євген — чудовий коментар — я впевнений що Ви як СТО успішно справляєтесь і з непередбачуваними змінами і з продумуванням усього до дрібниць. І звичайно для вас не секрет що все має керуватись «здоровим глуздом», як писав Еліяху Голдрат в моїх улюблених книжках Ціль та Критичний Ланцюг.
Тому рекомендації для того хто хоче бути лідером і включають обидва ці аспекти — бути готовим до непередбачуваних змін (говорячи мовою ПМ-ів закладати ризик-буфера) і продумувати всі деталі (той самий WBS з естімейтами 😉)
А от те що виграти з слабкою командою значно цікавіше це теж підхід — але в сучасному світі виграш може бути практично необмеженим — то чому не створити саме «Сильну Команду» і не забрати максимум можливого?

В статті дуже мало корисної інформації бо єдина ціль то заманити на вебінар на якому так само буде мало корисної інформації.

Комусь мало інформації, комусь багато — як то кажуть всім не вгодиш)) Просто потрібно розділяти інформацію ППЗ (подивився, почитав, забув) і практичні рекомендації які змінюють спосіб думок, поведінку і призведуть до кращих результатів 😉

Потрібно вміти відмовлятись від зайвого як ваш вебінар

Для Вас Ярослав, як Senior Golang/PHP Developer-а з 12-и річним досвідом роботи в 9-и різних компаніях це справді може бути зайвим — тому просто порекомендую подивитись фільм Limitless — особливо цей момент з 14-ї хвилини — youtu.be/bGzkb3YEo_I?t=885 — можливо це буде вам корисним 😉

Якщо б ви написали корисну статтю то я б зацікавився вашим вебінаром, але в статті навіть відсутнє пояснення «навіщо ставати лідером»

Дуже дивний такий висновок — так як про це я написав в самому першому абзаці і не вважав необхідним сильно деталізувати — ми всі в дитинстві мали кумирів і хотіли бути схожими на них!

Дуже дивний такий висновок — так як про це я написав в самому першому абзаці і не вважав необхідним сильно деталізувати — ми всі в дитинстві мали кумирів і хотіли бути схожими на них!

Yuriy Malyi, хто був вашим?

Джекі-Чан — я і зараз з величезним задоволенням переглядаю його фільми!

Цього все одно замало для розуміння «навіщо ставати лідером»

Тут кожен вирішує для себе — я просто ділюсь своїм досвідом і знаю, що багатьом це буде корисно.
Можливо враховуючи всі коментарі до моєї «проби пера» — першої статті на ДОУ — я напишу більш глибоку та унікальну статтю з обгрунтуванням навіщо бути Лідером в житті 😎
Дякую за ідею!

Хмм, як на мене то досить недоречно переходити на персоналії у відповідь на критику вашого посту. Оскільки ви винесли рекламу вебінару на публічний ресурс, то є очікуваним що кожна людина має право вирішити собі, чи є вебінар корисним для неї і вартим часу, так само як і висловитись з цього приводу.
Окремо не зрозумів посилання на кількість місць роботи за певний час. Судячи по вашому LinkedIn, ви впродовж кар’єри працювали в 12 компаніях, в деяких по 5, 6, 7 місяців, що для менеджера (та лідера) є певним red flag.

Не погоджусь про недоречність персоналій — кожен з тих хто висловлює свою думку володіє певним життевим досвідом і треба розуміти з ким ведеш конструктивну бесіду — одна справа коли це джуніор який володіє невеличкою експертизою і категорично висловлює свою думку — інша — коли сеніор з 12-и річним досвідом, у якого можна чомусь навчитись, грамотно обгрунтовує свою позицію!
А про кар’єру і позиції це спірне питання — якщо пропонують значно кращі умови і перспективу розвитку то є сенс змінити компанію, не залежно від того скільки пропрацював в попередній.

треба розуміти з ким ведеш конструктивну бесіду — одна справа коли це джуніор який володіє невеличкою експертизою і категорично висловлює свою думку — інша — коли сеніор з 12-и річним досвідом

Ви помиляєтесь. Зустрічав чудових початківців (Іван Go в FinTech, Олександр PHP в eCommerce, ...), з досвідом менше року, які самостійно впроваджували серйозні рішення з попередніх проєктів.

Й початківець й досвідчений фахівець можуть категорично наполягати на помилковому рішенні, але переконати досвідченого фахівця складніше.

Так — справді інколи трапляються такі унікальні спеціалісти. Років десять тому в Одесі була зустріч від Провектуса під назвою 23-х річні сеніори — і там була дуже цікава заруба про те чи може студент з двома роками досвіду бути Сеніором)))

Дякую Ярослав, дуже цікаве інтерв’ю — попадає прямо в точку!

Важливо вміти зберігати час для сім’ї та здоров’я, а для цього потрібно відмовлятись від зайвого.

Гарні гроші можна заробляти й без навички лідерства.

Враховуючи, що вся стаття писалась тільки заради реклами вебінару то краще зберегти час та відмовитись від вебінару.

У кожного свій досвід — і справжній лідер особливо вміє цінувати час з рідними, свої хоббі та інтереси і саме головне — ефективно працювати для забезпечення балансу в житті

Ви це в книжці прочитали чи з власного досвіду?

Виключно власний досвід — я люблю жити повним життям і вважаю що відпочинок, цікаві події та захоплення не менш важливі, ніж робота в професійній сфері. Тому у мене багато хоббі — біг, скандинавська ходьба, спортивне орієнтування, драгонбот, тріатлон, велосипед, сноуборд, вейкборд, моржування, картинги, автоспорт, квести, пригодницькі гонки, загалом — екстрім-спорт — все в Інстаграмі www.instagram.com/yura_clasic

і справжній лідер особливо вміє цінувати час з рідними,

Саме тому ті всі лідери змушують підлеглих перепрацьовувати? ЛОЛ

Далеко не всі)) Ви ж в курсі що зараз багато компаній на заході проводять експеримент з 4-х денного робочого тижня і загальна ефективність роботи компанії стає навіть кращою тому-що працівники розуміють заради чого вони стараються — 3 дні для себе і рідних

Так то не його стаття — наприклад, він рерайтив, а десь і просто копіпастив, статтю із сайту Смілянскької школи). Унікальність в районі 40%).

Цікаво звідки така висока оцінка — аж 40% ? )))) Це вам ваш досвід написання статтей підказує?
При підготовці статті я користувався гуглом і деякі речі не вважав необхідним перефразовувати щоб постаратись видати статтю за повністю унікальну.
І можливо Смілянська школа скопіпастила її у
Запорізького обласного центру зайнятості — zap.dcz.gov.ua/...​y-v-sobi-liderski-yakosti чи ще у когось? )))
Тут головне суть та ідея яку я сформулював в статті та вирішив донести до вдячних читачів 😉

Так, мій досвід. Бо є сервіси для перевірки унікальності і у будь-якому виданні проганяють статті по ним, щоб відсіяти плагіат.

Дуже цікаво, а можете поділитись посиланнями на такі сервіси? Буду вдячний — так як це перша проба пера — то наступний раз буде значно краще 😉

Вмію звичайно — але ви заявили про унікальність 40% і про такі сервіси — тому я подумав що ви відповіли обгрунтовано і на основі результатів аналізу конкретного сервісу. Тому і попросив посилання щоб перевірити

це вже якийсь сюр)
хед з 12 роками досвіду, який сам знає що сплагіатив, просить посилання на сервіс який покаже, що він сплагіатив

plagiarismdetector наприклад показує в районі 28% унікальності. Він може бути трохи більшим, бо фрі версія має обмеження по кількості зс і тому перевіряється тільки шматок тексту
так що 40% ще може бути забагато

Перевірив частину статті на вказаному ресурсі — по ходу не працює — він виділив майже всі мої фрази червоним — унікальні фрази — які я писав сам без інших джерел.
Такщо довіра до таких ресурсів різко понизилась)))

Я не сумнівався, що скажете, що ресурсу не можна довіряти)
можна довіряти тільки справжнім лідорам

Типові інфоцигани, що з них візьмеш

Пане Віталій — перш ніж розвішувати «ярлики» поцікавтесь будьласка основними ознаками інфоциганства — в тій же вікіпедії — uk.wikipedia.org/wiki/Інфоциганство

Давайте розберем по пунктах:

--------------- Ознаки інфоциганства ---------------
1) В особи, яка займається консультуванням, немає реального досвіду в темі
>> У мене 17+ років досвіду в ІТ сфері і 12+ років на керівних позиціях
2) Тиск на емоції та больові точки аудиторії
>> Нічого з цього я не використовую
3) Відсутність навчання конкретним навичкам
>> В курсі є конкретні практичні кейси та домашні завдання
4) Обіцянка легкого заробітку
>> Ніяких фінансових обіцянок
5) Розмиті формулювання в наданій клієнтам (слухачам) інформації
>> Конкретна структурована інформація в форматі презентацій

Відповідно я ділюсь реальним досвідом як і на всіх айтішних конференціях куди мене запрошували виступити — Testing Stage, Kharkiv QA Day, Kyiv PM Day, proqa.today, Odessa PM Day, Lviv PM Day, QA Fest, SQA Days — можете ознайомитись в розділі публікацій на Лінкедіні — www.linkedin.com/in/yuriy-malyi-0a6b359

Підписатись на коментарі