Google почне отримувати відгуки від співробітників щотижня. А як часто ваш роботодавець збирає фідбек?
Google почне отримувати відгуки від співробітників щотижня, оскільки перезапускає внутрішнє опитування компанії, дізнався Insider.
Гугл проводить щорічне анонімне опитування Googlegeist, де співробітники висловлюють свою думку про керівництво, зарплати та колег. Але зараз цей процес буде частішим — по два рази на тиждень. Результати опитування оприлюднюють у грудні, забезпечуючи конфіденційність відповідей.
А як у вас в компанії справи з фідбеком?

Чи відчуваєте ви, що ваші думки слухаються та враховуються? А може, ви самі ініціюєте спілкування та доносите свої ідеї до керівництва? Діліться історіями успіху або, навпаки, випадками, коли більше комунікації та уваги до вашої думки могло б вирішити проблеми.
13 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЯкось я написав чесний фідбек з коментарями і оцінками, потім до мене прийшов менеджер і попросив підвищити або забрати одну з оцінок, бо вона псує загальний результат і робить її нижчим ніж середній по командах, а значить потім до нього будуть питання від менеджерів вище, треба буде сидіти аналізувати, пояснювати чого так, писати коментарі і розробляти план дій і т.д., давай краще щоб було менше проблем з тим.4-5 більше за мене, то хай і розрулює
На другий раз це вже було за тиждень до звільнення, там вже я чесно поставив погані оцінки і порозписував що не так, знову у нас з ним виник щодо цього конфлікт, але тут вже я сказав, що нічого міняти не буду, це частина його роботи, за яку він отримує раз в
Тому це все величезна профанація, цифри заради цифр, як там нижче писали — все супер, все влаштовує, але ось вам мій нотіс, за місяць мене не буде
Коли HRD треба обгрунтувати свій хедкаунт перед баджет овнером.
Якщо кожен співробітник Гугла звітує кожні два тижня, то виникає логічне питання: хо ці всі звіти перевіряє?
Достатньо звертати увагу тільки на ті, де щось не ок, а це скоріш за все дуже мала частина
Коли разом з HR збирали відгуки, було смішно коли помітили тенденцію: люди у яких зовсім не було претензій, усе супер, усе подобається — звільнялись упродовж декількох місяців ))) Тепер коли чую позитивний фідбек, дивлюсь насторожено ) Але люди й звільнялись по причинам «переросли», «хочу щось нового», тобто ніяких конфліктів, тому в принципі все логічно.
Лайфхак — треба писати все ok, але включати маленьку «претензію» (яка легко фікситься) — якраз щоб не виникало підозр зайвих як вище. І це також задовільняє ego тих хто придумав ці фідбеки — типу от як ефективно )
Є два види фідбеки, по компанії і по команді — обидва раз на місяць. Усе влаштовує, дивлюся на це позитивно, бо фідбек це мега корисна штука, особливо коли не дуже часто 😂
Фідбеки щотижня — це про «ефективний менеджмент». Мене б з.бало.
Ну або про Кайдзен. Справа не у відгуках як таких — а про те що з ними робиться. Там явно щось не добре робиться з колективом, що так часто новини посипали. Якраз випливає ціна втрати бренда работодавця, після чисельних звільнень тисяч людей одним днем без попереджень, включно з тими хто пропрацював більше 10 років та мав якусь відповідальну роботу. Це не могло не вплинути на тих хто залишився. От тепер напевно HR намагаються якось рятувати ситуацію, навіть Сергій Брін демонстративно почав ходити до офісу, та щось ніби навіть робить по роботі. Бо звісно коли Google отримує репутацію яку мала IBM початку нульових, то з нею і станеться те саме, що і з IBM. Тим більше коли тут звільняють тисячами — а засновники катаються десь на своїх яхтах в Карибському морі в безстроковому сабатікалі, з мільярдними статками. Будь яка нормальна людина сама дасть деру з такої галери на +500 за першої ліпшої можливості, опинившись в такий ситуації.
Кажуть, там вже років 5 як нема в code of conduct фрази don’t be evil.
:)
Ну саме за Гугль не варто переживати — по-перше too big to fail, по-друге Сергій вернувся з яхт в операційку швидко, відчувши небезпеку «дітищ» Альтмана.
Насправді не так вже і мало великих компаній або дістались краху як то SGI, Borland чи Sun Microsystems або переїхали на дві лігі вниз як то по капіталізації, так і по типу продукту чи послуг, що вони продають як то : IBM чи Xerox. Свого часу Apple взагалі банкрутство загрожувало, через що повернули Стіва Джобса. Що для тодішніх керівників типу Маркули означало, що їх звільнять з посад. Звісно у Google є пошуковик, Gmail, Youtube, GCP та Android тобто запас стабільності суттєвий, та всеодно припинення інновацій та надмірна бюрократія для технологічних компаній за дослідами Адізеса означає — крах.
Кожні 2 тижня. Є фідбек для виміру динаміки руху тіми по кожній сфері — OfficeVibe, фідбек персональний — 1-to-1