Чотириденний робочий тиждень робить працівників щасливішими

Чотириденний робочий тиждень збільшує прибуток та робить працівників щасливішими. Це результати останнього етапу тестування чотириденного робочого тижня в компаніях з різних країн, включаючи США, Австралію та Велику Британію.

Працівники були більш ефективними, навіть попри зниження інтенсивності праці. Вони працювали менше і змогли краще підтримувати баланс між роботою та особистим життям. Доходи компаній-учасниць зросли на 15%, а третина працівників почала рідше змінювати роботу.

Схоже, чотириденний робочий тиждень має відчутні переваги. Ви б працювали в такому графіку роботи?

👍ПодобаєтьсяСподобалось14
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Опять левацкая повесточка. Так держать, ДОУ :D

Підтримую ініціативу. Працівники мають більше часу на відпочинок, отже, і більше мотивації і сил для роботи

Нормальна ідея. Головне, щоб компанії не почали платити як за 4 робочих дні на тиждень. Бо якщо почнуть, то прибутки компаній можуть зрости ще більше.

Бо якщо почнуть, то прибутки компаній можуть зрости ще більше.

...а допустить этого мы не можем

ну піздеж же... revenue замірювали за пів-року. це тупо підтасовка даних, ніякі значні зміні не відобразяться за 6 місяців, бо багато що інертне а не миттєве.
соціалістичні уйобки брешуть, дибіли їм вірять.
не, я за 4-денний тиждень, але не треба мені х"""ню втирати про 15%.

Я тільки за. Часто не вистачає двох вихідних, щоб попрацювати без мітингів і відпочити :-D

Я б був задоволений, якби п’ятницю віддали би хоча б під вільний день — на роботі, але можеш займатися пет проектом. Здається в гугл так було. Не знаю чи зараз теж

Цей прикол не спрацював. Люди просто шарились. Пети пишуться найкраще коли є натхнення, а не у виділений день.
Вільний час це вільний час. Що волієш, те і робиш.

на роботі, але можеш займатися пет проектом.

А в чому проблема?
Зробив свою норму і займайся пет проектом

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Я не понимаю, все хотят меньше работать, но никто не идет на фриланс — это же идеальное место чтобы work-life balance иметь. Когда хочешь работаешь, устал от сделанного проекта — сделал паузу хоть в неделю. Это же именно то что вы хотите! Еще и удаленка!

Фріланс не дає головного — упевненості в завтрашньому дні. Без цього легко жити, коли тобі 25, але досить важко, коли тобі за 40 і в тебе сім’я.

але досить важко, коли тобі за 40 і в тебе сім’я.

просто коли людині вже за 40, то вона вже якись менеджер, чи технікал лід або скрам мастер — я не знаю буває фріланс для скрам мастерів? ну чи просто людина вже за віком ледача стала або втомилася, сім’я втомлює. а фріланс потребує багато сил та нервів

Фріланс не дає головного — упевненості в завтрашньому дні. Без цього легко жити, коли тобі 25, але досить важко, коли тобі за 40 і в тебе сім’я.

Нужно понимать, что необходимо человеку чтобы он уверенно смотрел в завтрашний день. Для примера возьмём работника в штате концерна. Ему каждый месяц платят зарплату пусть 8000 гросс. Он знает что на еду ему надо 1000 евро потратить, ипотека 2000, ещё 1000 другие расходы, и остаётся 1280, потратил 4000.

У фрилансера же ситуация другая. Он знает что его доход не привязан к месяцу, он мыслит категориями год и больше. Он знает что если за год его суммарный нерегулярный доход 100000, то он имея оффер на руках на 96000 понимает что на фрилансе ему все ещё выгоднее так как флексабельность и другие приятные опции фрилансе.

Поэтому дело не в фрилансе или в найме к таковом. А в % затрат по отношению к общему доходу. Тогда и будет уверенность в завтрашнем дне.

Багато років мріяв про фріланс як варіант FIRE — працювати 20 годин на місяць (замість пенсії).
Але аби на фрілансі вийти хоча б на галерний рейт ($30 на годину) — потрібно спочатку набити «репу» та прокачати акаунт. А це означає 1-2 роки попрацювати на дешевих, поганих замовленнях ще й з анальним тайм-трекером.
Тому до кризи синьйори замість фріланса намагалися знайти пряму роботу на клієнта.

Коли роботодавці кажуть про work-life balance:
Очікування: 3.5/3.5
Реальність: 5/2 або 4/3 якщо пощастить

Взагалі 5×8 це дуже догматично. Треба давно було перейти на більш гнучкіші варіанти.

Кто оплачивает этот «аттракцион невиданной щедрости» ?
рассуждения о том, что убрав пятую часть рабочей недели работники становятся ну такими эффективными что работают 32 часа как за 40 представляются недоказуемыми. Это не введение 40-ко часовой рабочей недели
Другой вопрос, если у компании нет работы на 40 часов, но тогда можно и неделю подрезать и зп

Можливо, просто забрати один робочий день — не сильно розумне рішення, але існує думка, що 40-годинний робочий тиждень це інколи (не так часто) виглядає як спроба видоїти мертву корову (або бика).

Було б непогано мати 4-денку хоча б влітку та в грудні-січні.

Дводенний робочий тиждень із 20тьма годинами роботи вже пропонували?)

та я готовий навіть якщо це буде 10 годин в день, головне щоб пятниця чи понеділок був вихідний.

А при віддаленій роботі більше економії

Звичайно, можна повчитися
Більше робочих місць
І т.д.

Незрозуміло що з зарплатнею

Я б і 6ільше працював якби платили понаднормово

0-денний робочий тиждень робить ще щасливішими!
Головне щоб фінансової подушки вистачило на 3-12 місяців!

Доходи компаній-учасниць зросли на 15%,

Це за рахунок того що витрати стали на 20% менші бо −1 оплачуваний день?

А платять на 32 години менше чи так само як і п’ятиденний роб. тиждень?

Зараз би в принципі знайти роботу. Про чотириденку навіть не мрію. Проте це був би супер варіант, просто dream job.

Твердо вирішив що якщо буду робить свою компанію, то там буде чотириденний робочий тиждень. І повна удальонка з мінімумом мітингів.
Це мало того що круто, а і буде приваблювать кращих розробників при однаковій зп.
Я буквально годину назад почув враження, що компанії вертають співробітників в офіс. Навіть якщо так, то традиційна офісна робота, навіть гібридна, — то в майбутньому буде болотом для лузерів, які недостатньо кваліфіковані для контор з нормальним робочим графіком.

Я буквально годину назад почув враження, що компанії вертають співробітників в офіс. Навіть якщо так, то традиційна офісна робота, навіть гібридна, — то в майбутньому буде болотом для лузерів, які недостатньо кваліфіковані для контор з нормальним робочим графіком.

Якщо тим болотом будуть ФААНГи з х3 зарплатою, то там буде черга з топ інженерів.
Поточний амазон тому підтвердження

Ну це буде щось типу вахти «відвеслав — накопив бабла — звалив». Далеко не всім цікаво вічно продовбувать життя в обмін на бабло. Все рівно рано чи пізно осідатимуть там де комфортно.

«болотом для лузерів, у яких окрім роботки нічого в житті немає, і які недостатньо кваліфіковані для контор з нормальним робочим графіком», пардон, виправив.

Очень интересно потом узнать результаты, особенно если CEO будет 4 дня в неделю работать как все.
И сравнить с конкурентами.
Без шуток, действительно интересный эксперимент

Можна подумать що зараз всі так дупи рвуть, рахунки ідуть на години. Не заделіверив фічу вранці — увечорі конкуренти обскакали.
Ну може такі компанії і є, там вищезгадані плюшки будуть недоречними. Але там і працювати ж особливо не хочеться.

для мене це позитивно вплинуло б на work-life balance. Більше часу для догляду за малечею. А я люблю проводити час з дітьми

А я люблю пить с соседом, и ходить по борделям, мне точно надо.

Пʼють і ходять по борделям зазвичай у вечірні години, так що, вам не дуже-то і треба — сходите після роботи xD

1.5 года работаю по 4дневной рабочей неделе. Стал заметно счастливей. Не хочу возвращаться к 5ти дневке.

Стал заметно счастливей

на скільки саме міліметрів?

Чому міліметрів? Кілограмів же :)

Наступне — ми будемо тобі платити тільки коли для тебе є задачі.
Решту часу ми даруємо тобі — будь з родиною, подорожуй, розвивайся!

Дайте вгадаю — триденний робить ще більш щасливими? А які щасливі бомжі в мене під мостом поряд, в них найкоротший робочий тиждень.

Триденний або дводенний робочий тиждень зробить працівників ще щасливішими
Хоча щодо збільшення прибутку не впевнений )

Как-то работал 2-денный, есть ощутимые минусы.

Там возникали часто ситуации, что задачи не успеваешь закончить в эти 2 дня и залазишь в 3-ий, это плохо. Плюс вся команда двигалась 5-дней, следовательно, надо было синхронизироваться, подбирать спец задачи под меня. Цело дело вообщем, поэтому я бы предпочел скажем работать 2 недели и 3 недели отдыхать, чем так и то проще.

Платили почасовку, но ценность часов как по мне разная.

Ви б працювали в такому графіку роботи?

Есть минусы?

Залежить від індустрії. Хтось, он, і за 4-годинний робочий тиждень топить.

Тут більше питання не кількості, а якості: в ідеалі, робота має приносити задоволення.

в ідеалі, робота має приносити задоволення

Это миф. Большая часть работы которая делается в мире не приносит удовольствия, но должна быть сделана.

Це тому що хомосапієнс — це нудні комформні рогулі без творчого мислення. Неприємна робота яка має бути зроблена — перший кандидат на автоматизацію. Але тупа хуманська терпіла буде до останнього плакать колотись але робити її руцями.

Помоему это миф, что скучность работы линейно связано с возможностью ее автоматизации легкой. Автоматизируйте сантехников, мусорщиков ... юриста, художника и сценариста может оказаться проще автоматизировать.

А хто казав про легкість. Я кажу про те, що якщо є якась робота яка нікому не подобається — то це привід щоб __запаритись__ та зробить так, щоб її максимально уникнуть. Але тупа двонога мавпа в житті без купи(!) копняків під гузло ніколи в житті не задумається щоб покращувати своє життя.

+. В цілому мені також здається, що люди, які зайняті саме прикладним ремеслом і працюють руками, наприклад

сантехников

, і люблять свою роботу у більшості її аспектів (тобто, є продуктивними і мотивованими працівниками), мають шанс ще довго бути незамінними.
Дуже багато дрібних перемінних, зайобів і проблем, які міг би вирішити (окрім людини) лише крутий самнавчаємий андроід, у якого все ок з мілкою моторикою.

Не вопрос, найди кого-нибудь поумнее

не міф, треба вивести просто породу аутистів задротів, які люблять робити всяку херню з компами і тільки про роботу і розмовляють під час обіду і після роботи і потім ще на сайтах тематичних про роботу сидять, тобто кому подобається все і гівно-кодинг і гівно-формочки робити тисячу разів.... wait a minute....

Смотря для кого. Значительно легче быть зайчиком например

Підписатись на коментарі