Cпівзасновник PayPal доплачував по $1 тис. працівникам, які жили поруч з офісом

Згідно з повідомленням Business Insider, Пітер Тіль, американський підприємець, інвестор та співзасновник PayPal, Palantir Technologies і Founders Fund, виплачував своїм співробітникам додаткові $1000 на місяць, якщо вони проживали недалеко від офісу.

Цю практику описав у своїй книзі Майкл Гібсон. За його словами, таким чином стимулювали людей, які живуть поблизу, затримуватись на роботі якнайдовше, аж до пізної ночі.

Тіль давав працівникам бонус, щоб «вони з більшою ймовірністю залишалися допізна» і могли бути поруч для «несподіваної зустрічі на вихідних».

Сам бізнесмен жив за 365 метрів від офісу, тож він за потреби міг дуже швидко дістатися на роботу.

Окрім того, працівники, котрі фактично були сусідами, зустрічалися поза роботою в супермаркетах, торговельних центрах та кафе, а їхні стосунки ставали дедалі більш дружніми.

Ви б погодились на такий бонус? Чи обрали б жити якнайдалі від колег? 😅

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Не розумію як життя поруч з офісом і добровільні овертайми повязані.

Так написано ж, що при потребі по шуріку підскочити на офіс.
Ну і те, що живуть поруч і пересікаються у магазинах чи ще десь — це такий собі імпровізований «кампус»

Ну на рахунок підскочити — жив поруч із офісом (на ліфті з 14го поверху спускатись довше ніж йти до офісу). Так коли щось позаштатне підключався ремоут. Бо підскочити в офіс у нерабочій час складно — треба охорону попередити, світло включити і т.д. Ефективніше ремоут.
Щодо другого — дивлячись де офіс. У якомусь великому місті шанси пересектись із колегою який живе на іншому кінці міста та з тим, що живе в твоєму будинку приблизно однакові. Я, наприклад своїх сусідів тільки через пів року побачив

Всі пишуть, що переїхали б жити близько до офісу за додаткову $1k, тільки не враховують, що $1k в Україні і штатах це різна сума)
+ зазвичай біля бізнес центрів набагато дорожча оренда житла

Ну от на 1к дорожча оренда. Покривається різниця. Профіт — менше тратиться часу і палива на добирання в офіс

після універу на першій роботі на коммут тратив до 1 години в одну сторону
потім став завжди знімати поряд з роботою, і навіть купив квартиру поряд з харківською «сіліконовою долиною» (наукова/бот сад/23 серпня)
а тут ще й доплачують за це — я тільки за.
треба додати в список хотелок:
— хочете щоб працював з вашого міста +1K$
— ще щоб жив поряд +1К$
— треба ходити в офіс +1K$

Це якось пов’язано з тим, що він відкритий гей ? Чесно кажучи від такої несподіваної зустрічі на вихідних, особисто я краще катався в напрямок Невади щоденно. Бо можуть на роботі від трахати як в переносному смислі, так і в прямому. З видаленкою, звісно це усе — просто гроші на вітер.

Жить можно, на работу ходить — нет

Смотря за какой рейт. В США как я знаю такая тема не прокатит, кода овертайм безплатно. А в Канаде — пожалуйста, их по закону на не особые специальности типа транспорта или пожарных просто нельзя. Поэтому просят выйти на сверхурочные, но при этом ничего за них не платят (поэтому прошаренные местные ни под каким видом не соглашаются) . Ну и естественно если это все из единичных экстренных случаев перерастает в систему, при этом ещё и бесплатную — тут посылать надо Тиль там или Кавасаки с Маском не важно.

Там в Долині бомжі та наркомани поряд із офісами по наставили трейлерів та палаток. Нормально тільки в місцях де живуть якраз Маски з Тілями їм подобними, типу Західного Пало-Альто. Від туди поліція та приватна охорона просто безхатоьк виганяє, прямо як шериф у фільмі Рембо. Ту 1000 маючи перспективи отримати фінку в бок, або спідозного шприца в ногу і при тих цінах, напевно більшість народу сказала би пану Тілю запхати собі в зону задоволення.

Якщо за овертайми платять хоча б х1.5, вони не регулярні, а винаймати житло поруч з офісом та у віддаленому районі коштує ± однаково і за комфортом райони також схожі, то чом би й ні

Якщо проєкт подобається та перепрацювання оплачувані то я б погодився на додаткові $1000

в чем проблема вести свой проект и после работы заниматься им, а не дядиным?

В тому, що девелопер != підприємець чи бізнесмен. Почитайте, скільки стартапів святкують своє 10-ліття.

в противовес посмотри сколько продуктов есть сделанных в одиночку, например легендарная террария

Якщо потрібні гроші то можна попрацювати додатковий час.

Якщо гроші вже є то можна вкладати у здоров’я, сім’ю або у свій проєкт.

Якщо є можливість заробити додатково, без великих зусиль, то варто спробувати, тема з +$1000 про це.

А якщо ночувати прямо в офісі, то можна 2к доплати? А, взагалі то, роботи поза робочим часом бути не повинно.

За доп +1к я матрас принесу и буду спать под рабочим местом

Можна заганятись по таким приколам якщо тобі приблизно 19-22 роки :)

Це підходить тільки для людей, які зовсім не мають життя поза роботою.

Думка цікава.
Краще брати всі фактори і всі посилювати:
— жити поруч
— паління
— спорт
— саморозвиток
— KPI
— і так далі

Гроші би брав, але на роботі не затримувався. Ну і колег би уникав))

а ще Тіль підтримував трампа. не все що говорять відомі люди треба сприймати як хорошу ідею

WHAT?!?
Чий Крим, Дмитро? Бо у ілона свої ідеї на цей рахунок. Хто ймовірно відключав старлінки під час наступу, чи не ілон часом?
Відомі і успішні люди часто не дуже розумні у деяких сферах. Мене це дуже дивує, часто не на рівні мультиміліардерів навість, а просто доступних відомих і успішних. Life is not fair і багато що визначає удача. Мабуть. Розумні люди часто тупі.

Дмитро, сарказм має бути доречним

Підписатись на коментарі