Повертатись чи ні до кінця війни в міста?

Багато людей повертаються додому із різних причин. Родина, батьки, робота, гроші. Прості люди повертаються бо не змогли або не захотіли пристосуватись до постійного життя в новій країні.

А що робити айтівцям які винаймають житло у Польщі/Чехії, працюють віддалено на український продукт або аутсорс і не мають можливості накопичувати? Це ж купа грошей ($5-10k на рік залежно від місці)

Ви б повернулись назад у своє житло у Київ або інше місто куди потенційно можуть бути прильоти і накопичували гроші із малою ймовірністю отримати ушкодження? (дякуючи ЗСУ та ППО).

Що б не було срачу: я в Україні, але бачу подібні думки у друзів закордоном. Навіть серед військовозобовязаних

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

А що робити айтівцям які винаймають житло у Польщі/Чехії

Який жах, ми можемо чимось допомогти звідси?

який жах. як ви виживаєте там в своїх європах.

Я думаю тут кожен другий (я в тому числі) з великим задоволенням помінявся з тобою — ти в Українські міста, а я — на волю

Повертайтесь, особливо чоловіки. У нас тут ломи вже почали розносити наратив «воювати підуть всі»
Так що при ділі точно будете, бгг

Фактор воєнкомів і неможливості виїзду закордон у разі необхідності ви чомусь не враховуєте. Якби не ці фактори, я би спробував повернутися — хоча, можливо, це я такий рішучий, поки не спробував.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Як би була можливіть, то повернувся би...
До Варшави чи Берліну, наприклад.

Тобто, ви хочите, щоби люди що сидять переважно в Україні давали поради людям, що зараз за кордоном. Навіщо? Ситий голодного не розуміє. Відповідь буде очевидна.

Конституція на паузі, але всі закони, які можуть бути використані — будуть використані проти Вас.
Якщо Ви зможете з цим жити — Welcome to Ukraine.

До мене в квартиру прилетіла ракета через 6 тижнів після того, як ми з сім’єю поїхали закордон. Радий, що вчасно поїхав. Навіть з малим шансом померти це все одно небезпечно. Сусіди над нами, які не поїхали, нажаль, померли від вибуху і пожежі

Київ, в новинах всі бачили цей будинок

Та, Київ, — то лотерея в плані прильотів.
Крайній приліт ісканедрів без сигналу тривоги в Дніпрі стався просто в мене на очах — бачив з вікна.
Після цього, вирішив, що переїду із сім’єю принаймні на Захід, де без тривоги ракет не прилітає.

Не выезжал из Харькова и не собираюсь

Дітей мабуть немає. Сама перспектива роками сидіти на віддаленій школі або в метро якось ну зовсім не дуже, там час підльоту менше ніж у Києві, котрий у травні кошмарили усим чим можна.

Топік буде мати сенс якщо в заголовку слово «до» замінити на слово «після».

Справді. Іноді думаю — якщо після війни у мене таки буде можливість повернутися в Україну ... свого дома у мене вже нема. Чи є сенс повернутися у Харків (якось не бачу), чи може понаїхати у Київ (навіщо?) чи усе ж таки краще купити будиночок у Криму? Але знову — де: на забудованому донеможна ЮБК де не пройти до моря? Чи у якомусь не дуже популярному Орджонікідзе (чи як там його перейменують після перемоги)?
З одного боку — чим менше народу тим легше дихається. А з іншого — швидка у такі місця приїздить вже тільки аби вивезти тіло. Та і місцева влада може на зиму замість котельної побудувати собі віллу. Водопостачання, електрика — знову «як пощастить». У нас, як у совку, централізована система: у столиці є усе, а про єбеня ніхто і не згадує.

на зиму замість котельної побудувати собі віллу

Так, про автономне опалення у вас не чули 🤔

«автономне опалення» у багатоквартирному будинку — це і є «котельна», яку ще мають побудувати та топити взимку.

«автономне опалення» у багатоквартирному будинку — це і є «котельна», яку ще мають побудувати та топити взимку.

Не обов’язково
Погугли «двоконтурний газовий турбокотел»

Ні.
Автономне опалення у багатоквартирному будинку це газовий котел у кожній квартирі (двоконтурний) .

Ну я про Крим не задумувався навіть, потенційно плани були про Львів (квартира) чи біля Львова (будинок). По факту дуже треба електрика та дорога, а все інше — то таке, навіть воду можна зі скважини дістати. Проте за будинком чи квартирою буде такий самий п****ць як і раніше: коли у Львові пачку дерев рубають через один нещасний дріт між стопвами, пробки генерують світлофорами та звуженнями і т.п.

Завжди надихали люди, які готові дітей возити до школи годину на авто з такого власного будинку

Теоретично можна зааутсорсити, якщо сусіду теж треба возити дитину. І не факт що школа прямо за годину буде. У Львові придивлявся до Наварії — Солонки — Жирівки, тобто за 6-10км (10-15хв) від Франківського району. Плюс в цих селах по школі є, в Наварії взагалі якась супер-гімназія.

Живить у Золочі, школа зручно розташована та ппо надійно прикриває Єрмака

Але знову — де: на забудованому донеможна ЮБК де не пройти до моря?

Как вариант можно квартиру или дом в Севастополе в Казачке — там большой новый микрорайон. В случае деоккупации освободится куча квартир, занятых военными, соответственно появится возможность для приобретения. Там плюс в том, что рядом море, где легко пройти, и роза ветров такая, что практически всегда в том районе ясная погода. Ещё вариант — квартиру в Симферополе в новом микрорайоне, в этом случае можно ездить в Николаевку, полчаса на автобусе, либо в Алушту или Ялту, ну и также в Севас (1,5-2 часа). Это варианты в крупных городах с большой агломерацией за сравнительно умеренные деньги. Очень прикольно в Балаклаве — там рядом начинаются горы, и отличные пляжи без всяких заборов. На ЮБК в районе большой Ялты — дорого, повсюду заборы, но пройти при желании можно. Местность там горная, так что надо быть морально готовым постоянно ходить вверх-вниз, но это даже очень полезно. Парки на побережье потрясающие, особенно в Партените. Весной, когда цветут эндемики там аромат стоит такой, что даже не представляешь. Впрочем, некоторые круглогодично цветут. На пляж ходить при желании тоже можно круглогодично, зимой хотябы раза 3 бывают неплохие оттепели по 20-25 градусов на пляже. Ещё зимой можно съездить посмотреть на снег на Ай-Петри наверху, там бывают большие сугробы. По горам зимой можно гулять в одной майке, особенно в каньонах, в принципе не так уж холодно.

Вы полагаете, при отступлении всю эту красоту не сравняют с землёй?

Людина розписує красоти ЮБК Бобру, який зараз у Черногорії....
Це я про те, що ЮБК і поряд не стояв... 🙄, як і Чорне море

То йому знов свіжих речовин підвезли..)

Аха, теж про це подумав. Я був і в Криму, і в Чорногорії. За всіма природними даними — ландшафт, гори, море, клімат, Чорногорія б’є крим на раз два.

Ну естественно, естественно. Я специально рекламирую, поскольку как только откроют границы, все из Крыма тут же ломанутся в Черногорию, наиболее обеспеченные поедут в Трускавец, уже тут сидят на низком старте, ждут когда границу откроют. Сейчас в Трускавец не пускают, а в Черногорию по российскому паспорту не проедут. В общем, в Крыму никого не останется, вот поэтому надо тут в уши дуть на эти темы, на патриотизм давить как на мозоль.

Я був в Криму разів 8. Був в Чорногорії 2 тижні, об’їздив майже всю, і північ і південь. Крим навіть поруч не стояв про всім параметрам.

Так все были в Крыму 8 раз, и разок в Черногории, ну и разумеется Крым и рядом не стоял по всем параметрам, все это понимают, потому что это очевидно. Вот по этой причине после деоккупации сюда ни один украинец не понаедет, Крым окажется и без русни и без справжных украинцев, то есть безлюдным, надо что-то с этим делать. Я вот пытаюсь как-то бороться с этим. Конечно, всушники приедут, которых в автобусы запихали, но они тоже как только, так и сразу рванут в Черногорию. Хорошо, хоть администрация приедет и останется. Ну им наверное будут с материка молоко выписывать за вредную работу.

Я вот пытаюсь как-то бороться с этим

Зачем?

После теоретической деоккупации Крым будет большим военным форпостом Украины, и да, малонаселен. Зачем вам нужны миллионы жителей в Крыму, чтобы что?

Для этого Украине внезапно понадобятся большие деньги, скорее будет форпостом НАТО, и конкретно Севастополь. И согласись, этот факт будет гарантировать защиту инвестиций. Ну так вот. Если раньше до оккупации цены тут были для материковых заоблачные, то сейчас после инвестирования всего что нажито втечении российского цивилизационного развития, они тут просто заградительные. А после подключения к процессу западного мира, цены можно будет рассматривать только в телескоп. Но ничего, на Ай-Петри есть хорошая обсерватория.

Чорногорія б’є крим на раз два

Ясна те і натякав.
Після того як Адріатику відвідав, про Чорне навіть і думати не хочеться :(

Це я про те, що ЮБК і поряд не стояв... 🙄, як і Чорне море

З Чорногорію? Ну я б так не казав.
ЮБК увесь пішки пройщов — чудова природа і дуже різноманітна: у кожній бухті щось своє цікаве. Не кажучи вже про Ботанічний Сад, Масандру, ну і архітектуру (паласи, сади).
У Чорногорії, я, звичайно, поки що багато де не бував. Але є одна велика різниця: у Криму більшість «диких» місць, а у Чорногорії більшість вже «освоєних». Тобто знайти бухту де нема пляжу з ліжаками, кафе, музикою — це ще треба пошукати!
Ще зі спостережень — мені здалося що у Криму хвилі вищі бувають. Тут, у Чорногорії, мені ще не пощастило побачити достатньо високі для мене хвилі.

Как раз волны бывают реже, чем в других местах, поскольку горы защищают от северных направлений ветра. Если по прогнозу северный ветер, значит на море будет штиль. Вот пруф для наглядности, как это выглядит:
twitter.com/...​tatus/1678061330379440131
вот ещё подробнее:
twitter.com/...​tatus/1680179127872106496

мені ще не пощастило побачити достатньо високі для мене хвилі

Вузьке море і острови?
Ти не у Будві часом? Там острів всі хвилі множить на нуль.

Ну і високі хвилі нафіга?
І без них ок.

Щодо диких місць.
У криму їх більше бо грошей нема і туристів.
Адріатика, там навпаки.

побачити достатньо високі для мене хвил

В Назаре (PT) їдь ))

Не понимаю, накой сидеть в Польше/Чехии, когда можно в Турции. Снимать квартиру за 250-300$, и чилить на пляже. Многие именно так и делают, с самого начала войны. В этом двойной плюс, поскольку медитируя на берегу моря гораздо удобнее погружаться в размышления, стоит ли возвращаться под бомбёжки и мобилизацию в Киев, и насколько срочно.

А на якому морі любиш чіліти?

Турция идеальный вариант если потом планируете куда-то дальше или вернуться.
В Польше/Чехии люди уже зарабатывают стаж на ПМЖ.

Можно еще в лотерею гринки поигрывать, чем черт не шутит.

Турция идеальный вариант

Думав про південне узбережжя Турції. Але люблю ходити навкруги — а там до «невірного» можуть не усі гостинно ставитися. Зайдеш не туди — заріжуть.

Там цих «невірних» тисячами бігають. Це ж туристичне місце.

Можна ще стати «вірним», там справ на півгодини 😂

Обрізання то є євреї. Мусліми то інше :-)

Навпаки, турки дуже гостинні та класні. Не заходьте в райони де багато сирійців.

А як розуміти куди заходити — а куди ні? Я чув хто відпочиває у готелях — кажуть самим не виходити за територію.

В Чехии люди стаж на ПМЖ не зарабатывают. Сейчас всем украинцам дают визу «временная защита», на ней стаж не идет. Позже возможно его таки засчитают, такие разговоры идут, но не факт. Другие типы виз пока не дают — дочь поступила в Карлов университет, но со студенческой визой непонятки.

Ладно, за Чехию молчу. Говорю за Польшу только)

Хтось вже начилив на землетрус.
Як раз тіж самі 50к загинуло під уламками.

Потому что мусульманская страна и ни разу не Европа.
Тогда уже можно свалить в Тайланд, там хоть слоны и наложницы по пять баксов.

але у наложниці може бути нюанс у трусах

проверяй кадык и размер ноги
или просто спроси «а ты байстрюк часом не ледибой?!»

Я давно помітив, що трактористи зазвичай «внє палітікі» і навіть не в курсі базової політичної обстановки своєї нової батьківщини. При чому, що живуть так роками.

Туретчина норм країна, єдиний мінус — русні понаїхало.

Це абсолютно не норм країна... Президент лайноїд ще й руснявий, валюта нестабільна, економіка не дуже, багато кацапні там, турки теж зовсім не приємні люди. Тепер ще й землетруси....
Які там взагалі плюси, крім погоди?

Які там взагалі плюси, крім погоди?

Погода там мінус) для мене
Плюси: ціни низькі і падають ще)

В 2019 повірив у ЗЕ і залишився. У 2022 не вірив у війну і залишився готуватись до травневих шашликів. У 2023 сиджу без роботи під обстрілами, з вікна дивлюсь тур агентів на мікроавтобусах, а в ютубі дивлюсь батальйон Монако, зняте за мої податки. Якщо такий же наївний як і я то welcome back to Ukraine.

Якщо

сиджу без роботи

То не

зняте за мої податки

Той «батальон» взагалі не за податків живе, ніяких податків не вистачило б на нього

НДС ніхто не відміняв, навіть якщо проїдати заощадження

На ринку у бабусь без ПДВ 😁

Ви не враховуєте те, що податок з Interactive Brokers може перевищувати ті 5%, які платить ФОП.

А брокери до чого у контексті корупції?

Я відповідав на коментар, в якому поставили під сумнів сплату податків при відсутності роботи.

Інвестиційна діяльність то ж теж робота?

Ммммм... На мою думку ну єсі прямо такі професійна діяльність, то так. А якщо іноді шось купив чи продав, то це просто для душі та пенсії :)

Не, якщо ти там щось інвестуєш та отримуєш дивіденти/прибуток, то «про відсутність роботи» говорити то є лукавство :-)

Та і там трохи інше було, і без роботи, і на мої податки всіллякі кенти щось накупували...

ще може і голосували за голобородька ?

Так «повірив» же. Точно голосував тоді.

Це як, повірив у ЗЕ а голосував за Пороха?

Взагалі не голосував, на той час був за кордоном

а так як кінця краю війні не видно (це тільки по телемарафону ми от от переможимо) і грубо кажучи війна триватиме вічно, то перспектива потрапити в бусік незламності наближаеється до 100%. от і думай-те

В 2019 повірив у ЗЕ і залишився
У 2022 не вірив у війну

ha ha classic

У мене щодо будь-якої небезпеки є «автомобільний» бенчмарк: кожного дня в Україні в ДТП на дорогах гине близько 13 людей (www.slovoidilo.ua/...​travmuyetsya-hyne-dorohax). Порахуйте скільки людей в середньому в день гине від ракетних обстрілів.
Висновок: сідати в автомобіль небезпечніше, ніж просто бути в місті в глибокому тилу.

Окрім ракет є інші ризики, і не тільки для здоров’я. Чогось про них забувають.

Логическая ошибка. Тут не взаимоисключение вероятностей, а сложение.
Вероятность проблем повышается, так как к существующей вероятности проблем с ДТП добавляются вероятности проблем с обстрелами.

Висновок: сідати в автомобіль небезпечніше, ніж просто бути в місті в глибокому тилу.

Тому в мирний час ти себе убезпечуєш тим що не їздиш в жигулях (ймовірність загинути в справному сучасному авто набагато менша), або не їздиш бухим по ночах або взагалі пішки ходиш.
А з ракетою у тебе вибору немає

не їздиш бухим по ночах

і нашо тоді воно?)

В міста до 50 тисяч населення, 100 км від кордону/фронту(КФ) можна повертатись.
25-50 км від КФ, треба мати систему сповіщення, авто з повним баком, тривожний наплічник, бронік, пару комплектів форми, 7 пар шкарпеток, шолом, зручні берці, АКМ(АКСУ, арку) з БК напоготові.

бронік, пару комплектів форми, 7 пар шкарпеток, шолом, зручні берці, АКМ(АКСУ, арку) з БК напоготові.

Это типа предлагается в одиночку отстреливаться от регулярной армии?

Не, з сусідами. Та і не вся армія ж піде на вас

Це якщо вдастся пропетляти і танк, бмп, бтр не розбере автівку з гармати, кулемета.
Про всяк випадок, щоб заначку в кеші не віджали злодії.
Навіть групи 20-30 людей(взвод) з досвідом бойових дій проти броні, вертушок не прорвуться. Краще прориватись по 3-5 авто, броніки з боку дверей, ззаду, водію.
Якщо вже прилетить по автівці, то або хтось підбере, або хоч якось шанси врівноважить на прорив через блокпости. Або якщо в сірій зоні нарветесь на ДРГ, групу ворога.

Навіть групи 20-30 людей(взвод) з досвідом бойових дій проти броні, вертушок не прорвуться. Краще прориватись по 3-5 авто, броніки з боку дверей, ззаду, водію.
Якщо вже прилетить по автівці, то або хтось підбере, або хоч якось шанси врівноважить на прорив через блокпости. Або якщо в сірій зоні нарветесь на ДРГ, групу ворога
шолом, зручні берці, АКМ(АКСУ, арку) з БК напоготові.

Це з фільму з Чаком Норісом?

Это чтобы бежать до машины пришлось в два раза медленнее

Хоча б ніж не складний і складний, газовий пальник, два спальники(літо, зима), кружку, ложку, відкривачку, трохи консервів, пак води, 2-3 зміни одягу, запасне взуття для туризму.
Жодного військового одягу, все має бути цивільне, туристичне!

В мене працює принцип Майдану — як мені не хотілося їхати туди за часів якуновича на різні протести беззахисним мітингувальником, щоб підставлятися — тому зрештою я побував у Самообороні, в захисті і готовий битися, хоч з міліцією, хоч з тітушками, так і зараз не дуже тягне в Україну в один кінець (навіть не кажучи, що це не на користь моїй роботі, яку я дуже люблю і яка за рік не робиться) в ролі «мирняка». Якщо я приїду до війни, то або це буде форс-мажор, або не «мирняком», а зовсім навпаки (здоров’я знову трохи барахлить, зате німецьку вже качаю на рівні B1), щоб придатися своїй країні.
А працювати — не без користі для України, до речі (і це не лише про мої донати), я можу і тут. У головному офісі це ще й значно ефективніше.

Мені також хочеться повернутись, але не буду повертатись поки ці клоуни при владі, з ними можна очікувати будь чого, в них «конституція на паузі», творять повне беззаконня, а люди терплять це, найбільш активна частина суспільства на війні, і ці виродки користаються цим, стараються накрасти на покоління вперед.

Мені в літку прилетіло на балкон, з тих пір вагань немає.

ночью прилетело с самолета в 9 этажку-чешку в 150м от моей, вся секция с подъездом рухнула. Вырвало стеклопакеты, все окна выбиты. Вынес 10 ведер битого стекла. Повезло что в городе не был, в новостях увидел прилет и сразу узнал куда, т.к. там прожил все детство. Уехал далеко от прифронтовой зоны

Ну мени «повезло», Харків, лише трохи скла побило.

А що робити айтівцям які винаймають житло у Польщі/Чехії, працюють віддалено на український продукт або аутсорс і не мають можливості накопичувати

повертатись додому
тут є одна затребувана професія — зарплата хороша, житлом забезпечать, відбір доволі простий, а значить на 99% гарантоване працевлаштування

Це ж купа грошей ($5-10k на рік залежно від місці)

Ого як мало заробляють FullStack UX/UI Product Designer.
Возьми собі підробіток офіціантом на вихідних або кур’єром в Glovo.

Я думаю тут кожен другий (я в тому числі) з великим задоволенням помінявся з тобою — ти в Українські міста, а я — на волю

Сумно, що для українських айтішників Україна асоціюється із в’язницею.

Дивно. Чого ж?
Особливо враховуючи мобільність професії.

так, сумно. але маємо те, що маємо

Поки що не планую повертатись в рідне місто. Перекантуюсь в окопах і бліндажах під Бахмутом.
Але взагалі не проти, щоб мене тут хтось замінив нарешті.

Так хіба міняють? Максимум відпустка. А заміняють 200-х і 300-х...

Немає свого житла. Немає «свого» міста.

людина не повернеться, помре кілька пенсіонерів, країна втратить податки. Тому це також злочин, як і корупція

WTF???
а можна закон, який порушується людиною?

Може не людиною, а державою. Держава зруйнувала економічний фронт під час війни, не забезпечивши невиїзд мільйонів людей, або хоча б не наклавши санкцїї за неповернення. Вірніше, зробила це дуже вибірково і по-сексистськи.

або хоча б не наклавши санкцїї за неповернення

Який від них сенс, якщо людина не повернулася?

які ще санкції за неповернення, ало?
рабство скасували майже 200 років тому!!

рабство скасували майже 200 років тому

Тільки переіменували

— «вероятность попасть ДТП больше» — ні не більше, ймовірність попасти під уламки у Київі десь в 2-3 рази вище, колись рахував.

Пруф для рахівника:
www.ukr.net/...​etails/kyiv/98858663.html

Зокрема, він наводить статистику поліції, яка свідчить, що за шість місяців 2023 року в Києві в ДТП загинули 56 людей, отримали травми 993 людини.

За цей же період у Києві внаслідок ракетних обстрілів вбито 50 людей, травмовано 713 людей, пише активіст посилаючись на відкриті джерела.

зі літо майже немає обстрілів
Зараз літо, пару місяців ракетної тиши

Якусь фігню пишеш. За липень 159 ракет. Червень 213. Одесса підтвердить. Дивись у Шрайка
Не забувай, Київ то не вся країна, я як киянин кажу

Взагалі я рахував 2022

А в 22м дороги были полупусные полгода, и пару месяцев вообще пустые. Так что тот период тоже нерепрезентативен.

треба рахувати період осінь-зима

Особенно когда были блекауты и отсутствие освещения на дорогах — все условия для увеличения количества ДТП.

Ти на приколі? Одесса, Харків, Дніпро...В травні намагались пробити Київ, не дуже вийшло, переключились на інші міста.

Якщо людина не повернеться, помре кілька пенсіонерів, країна втратить податки. Тому це також злочин

Не повертатися в країну злочин? Цікаво.

але є ризики вмерти раніше 60 років

Ну помреш раніше 60, що тут такого?

Піздьож це, а не правда.

не п***ьош, коли був в Києві, то взагалі не помітив, щоб люди турбувались про повістки — кафе, ресторани, вечірки, все це є і місцями навіть було відчуття, що Київ повернувся до довоєнного життя

в західних областях люди набагато обережніші, бо історій з Тернополя, Франківська чи Закарпаття як людей заламують чи доганяють якимось селами достатньо і чим менше місто, тим неадекватній там військомат
я не можу стверджувати, що десь мобілізовують більше, бо таких даних у мене нема, а відкриті ми не скоро побачимо, але особисті відчуття такі, що на заході безпечніше, але в плані повісток гірше і краще не дуже висовуватися, бо тих самих блок-постій там набагато більше, а особливо після Львова

У Харкові з початком бойових дій майже всі заводи зупинились

імхо, це більше про постійні обстріли, ніж про повістки

Якщо врахувати, що довоєнне населення всіх 8 західних областей приблизно дорівнює населенню лише Харківської, Дніпропетровської і Одеської областей, то взагалі нема про що говорити

логічно, бо треба враховувати площу, а не тільки населення
це одні з найбільших областей
найбільша область України — це Одеська і вона як 4 Чернівецькі чи 3 Закарпатські, але за населенням вона не 4 і не 3 рази більша за них, бо густота населення досить низька

Деякі львів’яни і франківці, і навіть кияни досі ще готові «до москви» іти. Ну звісно не вони готові, а так, щоби хтось ішов

повна маячня
багато де був за останній рік і ніде таких настроїв не бачив — ні на заході, ні в Києві, ні в центральних областях
тут би хоч на кордони 2022 року вийти за найоптимістичнішим сценарієм, а не до москви

Певно ти і про «війну через східняків» не чув

чув, звичайно, але це все одно не дорівнює цьому

Деякі львів’яни і франківці, і навіть кияни досі ще готові «до москви» іти

до москви готовий йти хіба що той, хто не придатний до ЗСУ або просто знаходиться за кордоном, а от адекватна людина, незалежно від місця проживання, топити за продовження війни точно не буде

А ще хтось за кордоном був

Багато встигли виїхати до заборони. Бо тупо ближче.

Жоден чоловік ВПО не вийшов з ЦНАПУ на заході без повістки.

Це не правда. Мій батько вийшов. Правда він інвалідність має, нюанс такий.

Значить тобі пощастило не спілкуватись з упоротими. Певно ти і про «війну через східняків» не чув. І що «це не наша війна, нашо наших хлопів мобілізують боронити Донбас» також.

Я за рік почув і не раз. Хоча я туди переїхав до 24 :)

При мені сидів чоловік років 55, казав колінний суглоб штучний

Це підстава для отримання 3ї групи інвалідності.

Жоден чоловік ВПО не вийшов з ЦНАПУ на заході без повістки

А зачем делать ВПО через ЦНАП? Можно в Дии.

Запросто може виявитись що зі всього Закарпаття, з його 3,5 працюючими вбілу підприємствами, мобілізовано менше, ніж з однієї Салтівки.

так на Закарпатті кого мобілізовували? Тих хто тікав зі сходу/півдня.

Головні ухилянти ходили по садибах і виписували повістки всім гостям, хто там проживав на той момент. А жили там не лише переселенці.

В Україні якісь трохи неправильні євреї у владі ніж у Ізраїлі, чи ізраїльські євреї не вміють в хабарі/корупцію?

держава для людини чи людина для держави?

на більшей площені

what??

навпаки більше уламків

Тобто ви на повному серйозі стверджуєте, що влучання 410 кг вибухівки в житловий квартал з точністю 100 м (ракета х-55) менш небезпечне, ніж уламки від ППО, які не завжди дах автівки пробивають?
Я би до кожного пункту посперечався, але тут, схоже, справи кепські

Якщо людина не повернеться, помре кілька пенсіонерів, країна втратить податки. Тому це також злочин, як і корупція, ефект однаковий.

Що за ідіотизм -_-
На гроші зараз всім насрати рівно так само, як усі попередні роки.
Люди все ще кидають чи не мільйонами по карткам, на музеї і всяку підтримку збиткових сосалок виділяють лярди гривень.
Тому коли захочете грошей — замість дойобуватись до громадян, поворушіть міністерство культури, що спустило 4300 мільйонів гривень тільки за 2023 рік на всякі музеї.

А куди муло спустити?
То напевно цільові кошти, ще й напевно не «наші»

Які ще цільові? З нашого бюджету рідного, куди податки сиплять.
Просто бабах і кожен рік по кілька мільярдів «дотацій» в кілька сфер.
Причому зараз за тризуб в Києві (28 млн грн) підняли кіпіш, а те що щорічно прожирається по 150 таких тризубів спускається донатами на недолуге керування нікому діла немає.

Куди спустити? Я пропустив той момент коли на фронті у кожного по дрону та по ноутбуку, не кажучи про інше?

Поняття не маю, які саме кошти на то йдуть.
Інфа ж лише з фейсбуків, де зрада...
Доречі — бюджетні кошти теж цільові.
Розподіляються на те і се...

Кажучи цільові — мав на увазі від союзників.
Не все ж на зброю...

Щодо у кожного по дрону і ноуту... так не кожному це і потрібно, навіщо пересмикування?

Повертайтесь, особливо чоловіки. У нас тут ломи вже почали розносити наратив «воювати підуть всі»
Так що при ділі точно будете, бгг

Два питання:
Хто такі «ломи»?
Ці «ломи» реально думають що такими тейками вони роблять краще? Бо це працює в іншу сторону, на мою думку.

Ну раз вони лідери суспільної думки, то це думка суспільства?
Люди дійсно вірять що будуть воювати всі? Всі це хто?

общественное мнение само себя не сделает

Ну десь 2млн моб ресурсу які залишились ще + ті хто вже у війську))

та ще лямів 5 моб ресурсу точно є, може й більше

Тут в сусідніх тропіках рахували що десь таки 2. Ну може невеличкий + коли з 27 опустили планку надо 25.

А чому ви вважаєте що 5?

Та навскидку прикинув, зараз до 30 мільйонів в Україні людей, чоловіків не менше половини. Відкинути старих і малих, мільйонів 8 точно буде. Ну і мінус ті що вже мобілізовані, мають відстрочку і бронь

Ну дивіться, по демографічній піраміді в нас дійсно 8.3млн це чоловіки 25-60. Але 2млн моб бази то як раз і виходить якщо відмінусувати ЗСУ, поліцію, ДСНС, інших силовиків типу СБУ, судді та прокурори, бронь (там 0.5млн+), вчителів та дорослих студентів, студентів закордонних ВИШів, депутатів, багатодітних, інвалідів, тих хто вже виїхали, тих хто в окупації був і виїхав через, тих в кого загинули родичі в і він не підлягає. Може якусь групу забув.

вчителів

Здається у вчителів нема відсрочки

Наприклад Мирослав Гай зі своїм вчорашнім блогом «Воювати будуть всі» на Цензорі

Ну круто, актор, який добровільно обрав бути військовим тепер пушить меседж, що військовими мають бути всі, навіть ті, хто добровільно цього робити не хоче.
Дійсно, країна вільних людей. Ти чоловік і ти вільний у свому виборі військової спеціальності.

і ти вільний у свому виборі військової спеціальності

дуже сумніваюсь, що у бусику незламності вас запитуватимуть де і ким ви «бажаєте» служити

1. Ті, у кого є аудиторія, і чиї думки шарять великі сайти та тг канали з сотнями тисяч підписників.
2. Складно сказати, я не соціолог. Хтось деморалізується, ще більше зневірюється, а хтось проходить стадію сприйняття. сьогодні вранці колега начав задвигати мульку — підуть усі. Не став питати де він це вичитав і чому йому це зараз в голову влізло, але здогадуюсь.

сьогодні вранці колега начав задвигати мульку — підуть усі.

І він пішов готуватися чи труну замовляти?
Цікаво як сприймає пересічний громадянин. Який це ефект дає.

Цікаво як сприймає пересічний громадянин. Який це ефект дає.

ніяк
не у всіх є свій «доу», де кожного дня одні й ті самі теми мусолять
люди зазвичай зайняті роботою і тим як вижити, а не форумами

У людей є твіттер чи фейсбук, де вони кожного дня одні й ті самі теми мусолять.

Якщо воювати будуть всі — то краще одразу піти в воєнкомат самому. Зручна теза щоб виконати план? Я теж думаю що зручна))

Имхо одна из задач популярных блогеров — прирост / удержание аудитории. Чем провокационнее контент, тем больше набежит / перепостит.

У нас тут ломи вже почали розносити наратив «воювати підуть всі»

Реальна статистика мобілізованих на зараз саме для айті, 16 чоловік з 400.
Зараз в ЗСУ до 1.3 млн чол. і це близький максимум від того що може витягнути економіка. Я думаю макс це 2 млн.
Також не потрібно робити рівняння
Мобілізація => Окоп => Смерть
Це звичайна робота на свіжому повітрі з підвищиними ризиками. За 2 роки дуже активної фази з тих 1.3 млн загинули макс 30-50 тис, тобто кожен 20й.
Також майте на увазі життя, яке почнеться після війни. Треба сказати що в того, хто прийде з орденами, спогадами та новими друзями, воно буде трохи краще за тих, що весь час боявся та переховувся. Це теж потрібно враховувати, та розуміти, що поколііня що не бачило війну, то скоріш виняток чим правило в історії людства.

За 2 роки дуже активної фази з тих 1.3 млн загинули макс 30-50 тис

ось і секретна інфа під’їхала

загинули макс 30-50 тис, тобто кожен 20й.

А скільки травмованих?

> Видання з посиланням на оцінки благодійної організації Houp Foundation, зазначає, що через війну серйозні поранення дістали 200 тисяч людей, а ампутації потребують близько 10%.

www.pravda.com.ua/news/2023/08/1/7413800

Травмованих теж багато. Але ще раз, виграти в лотерею де 8 з 10 квитків виграшні — цілком можливо. Тобто пройти війну в ЗСУ і бути не травмованим і не вбитим.

8 з 10 квитків виграшні

Звучит как русская рулетка, только там вероятность — 1/6, а тут — 1/5 получается.
Ну и да, «выиграш» в этом случае — это не проигрыш, т.е. не «играть» выгоднее.

т.е. не «играть» выгоднее

Не зрозумів, в тебе в цій грі режим полубог ?
Та вррдє ж ні. Тобі вже життя зарядило один патрон в однозрядне дуло, питання лише коли і як.

Так ты определись, 8:10 или 1:1. То что мы все с вероятностью близкой к 100% умрём, не значит что этот момент нужно приближать собственными действиями.

Звучит как русская рулетка, только там вероятность — 1/6, а тут — 1/5 получается

В російский рулетці ймовірність не 1 до 6, а 1 до 2. Бо там грають не на один постріл, а поки хтось не програє. Якщоб там робили лише по одному пострілу, змісту тієї гри не булоб.
Тож це зрівняння не доречне.
Та 1 до 5 це ймворність бути пораненим.

1 до 2

Это если дойдёт до того этапа, а может дойти вообще до 1:1. Но мы пока тоже не знаем какая будет финальная вероятность на войне.

ймворність бути пораненим

Любое ранение качества и продолжительности жизни тебе не прибавит. А некоторые ранения вполне можно приравнять к смерти. В любом случае ранение тоже надо считать как «проигрыш».

Скоріше не так, шанс пограти 2/10, бо який виграш не зрозуміло

треба ще врахувати десятки тисяч інвалідів чи важко поранених які назавжди втратили здоров’я і також те, що далеко не всі військові на передовій, значний відсоток на тилових посадах. Тоді імовірність залишитися живим і здоровим для тих хто на передку вигладає не так оптимістично

Та смерть то фігня, особливо миттєва. Куди страшніше каліцтво. А цю цифру (яка напевно взята зі стелі — треба множити десь втричі)

Треба сказати що в того, хто прийде з орденами, спогадами та новими друзями, воно буде трохи краще за тих, що весь час боявся та переховувся.

ПТСР, поломана психіка, безсонні ночі від жахів, у багатьох алкоголізм краще за того, хто відпочивав на пляжах, гуляв з дівчатами та друзями в тилу? Бггг

Знаєш, як то кажуть. Іноді 5 хвилин на мотоциклі вартує 10 років звичайного життя. Тому депресивних айтішників в тилу в десять разів більше, ніж депресивних військових. Навіть з тяжкими пораненнями.

Якщо б ти повернувся з ЗСУ і розповідав в такому стилі, то варто б було послухати альтернативну точку зору. А так якийсь нездоровий п***ьож, не більше.

Треба сказати що в того, хто прийде з орденами, спогадами та новими друзями, воно буде трохи краще за тих

Доросла людина а уяви як у піонера.

Доросла людина а уяви як у піонера.

Дуже кумедно що ти тригернувся. Мабуть твоє життя швецького соціалістичного овоча виявилось дуже близьким до моєї ілюстрації)

Булшіт аларм спрацював. А чим відрізняється твоє життя овоча на осокорках? Ти ж говориш про людей до яких не маєщ жодного відношення.

Які осокорки, ти про що ?
Пруф, або балабол

а що, ховаєшься на дачі в Українці від ТЦК?

Шо, невже життя дала трещину і з осокорків переїхав на троєщину?

Не вгадав. Йди гадай далі — балабол.

ну я зрозумів, що надійно заховався від воєнкома, і як комсомлець всіх закликаєш іти здихати за тебе.

Ти хто такий ? Чи покажи білет з швеції в Україну, не ухилянт, або просто йди нах зі своєю москальською пропагандою.

чого одразу ухилянт, може він вже швед а не українець

А і швед і українець. А бубнокомсомолець як той соловйов пропагандуючий за війну проти Заходу маючи віллу в Італії — всіх закликає, а сам чомусь «грати в рулетку» не іде.

Якже вже ти ізабелла луганський ватнік з швеції. Пруф що в мене є вілла в Італії, або балабол ?

Чого ти такий знервований? Воєнком вже на хвості сидить?
Звичайно вілли в Італії нема, хіба що однушки на лісному

Все твоє життя Сєрьожа будується на проблемах України. Якщо завтра москалі окупують більшу половину держави, в Борисенка буде найкращий день в житті. Це його витягне з швецького депресняка на цілих два тиждні, хоч якось виправдовуючи нікчемний вибір країни.
Якщо чесно — ну його нахер так жити.

Так пишуть що ти вже із Вроцлавського ТРО закликаєш всіх іти в окопи помирати за твої однушки на лісному. Не соромно тобі?

У всіх сцикунів однакова риса. Вони всіх міряють по собі. Їм написали що лише кожного 20го мобілізували, і на фронті шанс загинути якщо мобілізували 1 до 20, але ця інфа їм як серпом по яйцях.
Штанці вже давно випачкані, та не відстіруються. Тисячі долярів освоєні воєнкомами, Тису вже форсували.
Тепер головна мета в житті — виправдати драп з рідної держави.

У всіх сцикунів однакова риса. Вони всіх міряють по собі.

Ця правда. Кого доля не балувала приємними подарунками — чекають від неї тільки поганого.
Десь розбився літак і люди згоріли живцем — а мені серед ночі насниться що це я там сиджу, знаю що ми от-от розіб’ємось і нічого не можу вдіяти.
І це при тому що я ніколи не літав і не збираюся.
Страх — він такий, у ньому нема нічого логічного. Це просто хвороба нервової системи — як білі плями на шкірі у деяких людей.

Камон Бобер, Ти боїшся літати? Поміркуй, це краще за можливості вилікувати, із із авіацією багато що отримуєш. Тенеріфе, Маямі, Сан Фран.

если у него другое гражданство — он уехал задолго до начала войны (3? 5? лет), при чем тут драпать и все остальные оскорбления?

Теж мімо. Борисенко в Швеції вже років з 10.

Шанс загинути ти рахував як учень третього класу для відсталих. Ці підрахування не варті і обіду в генделі Еней.
Ну а про драп це ти звичайно паливно написав, раз ти вже десь із Вроцлава відписуєш як безпечно всім іти воювати за тебе, поки сам через хабарі воєнкомам зміг виїхати і нічим не ризикуєш.

Шанс загинути ти рахував як учень третього класу для відсталих.

Я свої розрахунки не ховав.
Цифра 50 тис загиблих виглядає завищеною, але до 1 млн мобілізованих це 1 до 20.
Те що мобілізовані з айтішників 1 з 20, це інфа з перших рук. Маю данні на кілька галер. Навіть по доу видно, що кількість мобілізованих — одиниці, майже всі добровольці.

Тепер я чекаю твої розрахунки.

Це ти з себе Залужного видаєш, мов би тобі відомі цифри загиблих, поранених і мобілізованих айтішників. Банально не враховуєш різницю ризиків від того куди попасти служити і де весь час знаходитися.
Ось коли підеш сам і повернешься живим і здоровим і з дахом на місці, тоді і будеш іншим пропагандувати цю «роботу на свіжому повітрі». А поки сам збіжавши сидиш десь у Вроцлаві з тебе патріот так собі.

сидиш десь у Вроцлаві

Борисенко сьогодні в нас п***ун дня.
Пруфів звісно знову в нього не буде,
буде черговий злив.

Пиздун — це тей хто інших закликає іти воювати, а сам сховався десь від воєнкома. Ось коли будеш писати свої заклики з підрахунками залишитися здоровим десь з окопа тоді і п***уном не будеш.

Пиздун — це тей хто інших закликає іти воювати, а сам сховався десь від воєнкома. Ось коли будеш писати свої заклики з підрахунками залишитися здоровим десь з окопа тоді і п***уном не будеш.

Цитата на мій пост де є заклик йти воювати або негайно проходити ВЛК.

сховався десь від воєнкома

Пруфу знову не буде?
Топ п***іжів луганського овоча на сьогодні:
1. Осокорки
2. Українка
3. Вілла в іспанії
4. Однушки на Лісном
5. Вроцлав
6. Сховався від воєнкома
7. Закликає воювати

Жоден з пунктів без пруфів.
Тож маємо почерк москальського резинового виробу.
Лише москалі заливають без жодних пруфів по принципу
"Чєм тупєє ложь тєм лєхчє в нєйо павєріть масам"©

От тут не лайкну, бо Швеція — просто бімба. І люди, і природа, і погода. Принаймні, в Гетеборг еріа.

погода в Гетеборзі мабуть найгірша :)

Найгірша де? В Швеції, в Європі, в світі?

В Швеції. Занадто вітренно і багато дощів.

Кому як. Я сумую за чудовим літом із +20-23 і за зимою +5 :)
І постійні дощіки маленьки, які не заважають, зате легко дихається і за грибами можна ледь не кожного дня ходити :)

Облиш фарфар взагалі неадекватні

А ось пруф про швецького овоча віднайти зовсім не складно, він на першій сторінці
dou.ua/...​rums/topic/41399/#2544419

Від склерозу в діда не працює детект сарказму, буває, головне ліки пий ;-)

Як там, в Тисі вода дуже холодна?
Чи нагодував на тисяч 10 долларів корупціонерів з переляку ?

В мене як тру сеньора було на люксові квитки, а ти як був жебраком і сцикуном так і залишився, ані на тису ані на мобілізацію не наважився, от тому і звиздиш на всих та заздриш :-)

Люксовий комбінізон, щоб переплисти Тису ? Поржав ))
Так скільки відлистав корупціонерам, додік ?

Люксовий комбінезон то для таких як ти :-) Я виїхав звичайним автобусом ;-) А от чужі гроші рахувати то заздрість, хоч мої, хоч воєнкома ;-)

Я виїхав звичайним автобусом

Нічого не зрозуміло. Так ти сховався під поличкою в автобусі ? А як ти там помістився ? :-)

Я бачу тобі все гірше, я виїхав по цілком легальним та реальним документам, як звичайна людина що отримала дозвіл на перетин кородону у військоматі, це все.
Не забувай приймати ліки ;-)

Не забувай приймати ліки

Дуже дивно читати втікача, в якого основна маса постів між 1 та 4 ранку. Тобто безсоння, що на 90% дорівнює депресняк та різні тревожні розлади. Тобто це ти мені, про ліки ? ;-)
В мене сон 5 річної дитини. І навіть коли відкриють кордони я більше ніж на місяць нікуди не поїду. А тобі потрібно схоже на транквілізатори присідати, або форсувати Тису в зворотньому напрямку, лол :-)

Тобто безсоння

Тобто людина десь за океаном.

Почитай: uk.wikipedia.org/wiki/Часовий_пояс

Ахаха, канешно у мене без шахедів та калібрів над головю депрессія від загниваючого заходу.
Продовжуй далі раціоналізвати бред у своїй голові

Я живу в іншомму часовопо поясі, деменція старості не дозволяє підрахувати? Пий ліки ;-)

Інший часовий пояс це пояс бриташки :-)

Але не це саме смішне, а ось ці два повідомлення:

я виїхав по цілком легальним та реальним документам, як звичайна людина що отримала дозвіл
Да я просто выехал а квартиру еще не продал, хз как это провернуть не вовзращаясь.

Тож, повертаємось до мого першого питання

Як там, в Тисі вода дуже холодна?

:-D

От як же тебе жаба давить що хтось виїхав :-)

Ліл, та мені якось взагалі пофіг на твое «втік чи не втік», ти як отой гопарь тупий, про «лох не лох».

Я виїхав за нормальним життям, про яке ти тепер можешь тілкьи мріяти та заздрити :-)

Треба сказати що в того, хто прийде з орденами, спогадами та новими друзями, воно буде трохи краще за тих, що весь час боявся та переховувся.

Цікаво, і які прівелегії надасть держава чи суспільство? Безкоштовний проїзд в маршрутці якщо водій не пошле на 3 букви? Це ж вже було.

Може ти ще не застав свого діда, що воював в WW2. А я ось застав. 9 травня та взагалі все що пережив, то в нього були головні спогади в житті на все життя.
А що ти будеш згадувати і розказувати онукам коли тобі буде за 60?
Як пиляв формачки на джанго? Чи випив пива та сходив в музей гербарію десь в Чехії.

Прадіда? Застав, але мені було роки 2 від сили. Тому можна сказати не застав.
Те саме буду розповідати що і мій дід, який не воював (не застав війну). Чи те саме що інші діди в світі розповідають своїм онукам. Багато чого цікавого в житті існує окрім війни. Якщо для когось війна це вершина інтересів, окей, має право.
Мене не торкає оце «а що ти онукам скажеш», не знаю на кого це розраховано :)

Якщо для когось війна це вершина інтересів, окей, має право.

Не українці почали цю війну. В нас вибору нема. Чи вистояти чи стати 40млн народом без землі, як курди. Біткатися на чужині. Тож моя позиція проста, що не треба фаталізувати війну. Пращюри воювали і нам прийдеться.

Так я ж нікого не відговорюю і не забороняю воювати.
Просто оце «а що ти онукам скажеш» не знаю навіть на кого розраховано. Як це повинно мотивувати? Типу такий сидиш, і тут: Бляха, точно, а що ж я онукам скажу? Жінка, неси мою сумку, я йду на війну.

І питання було інше. Які прівелегії будуть у цих людей? А ви мені про онуків і діда.

І питання було інше. Які прівелегії будуть у цих людей? А ви мені про онуків і діда.

Привілегії зрозумілі навіть для ковбасників аля кожаєв стайл.
60+ тис грн зарплатня. Якщо вбють — 15 млн гривень родині. Я навіть не знаю скільки середньосиатистичному айтівцю тут треба зпалити хрусталиків в очах на вивченні фреймворків, щоб заробити цю суму для сімї. Звучить цинічно, алеж тебе турбувало саме це питання. Чи не так?

Ні, бо питання стояло, цитую:

після війни.

Тому, повторюсь, які прівелегії будуть у цих людей після війни?
Хоча, в мене є питання до людей, які йдуть воювати щоб за його смерть родина отримала 15 млн. Але, сподіваюсь, таких немає, бо це сюр.

Будуть не обстріляних ботанів срачами гоняти. Брати найкращих дівок (чи то ти думав що дівок окуляри і клавіатури збуджують?). Отримувати від держави підвищену пенсію. Нарешті жити з відчуттям виконаного обовязку.

Мда, я думав там дійсно якісь прівелегії, а тут щось на рівні 11 класу про ботанів і дівок, а, забув, і 1000 грн до пенсії, якщо її буде з чого платити.

Пц, в мене таке відчуття що ти в магазині. Хм, вибрати зелені шкарпетки чи голубі. В країні війна, вибору в багатьох нема. Але є вибір нити че ни нити. Та є вибір як сприймати сьогодення.

Та ні, вибір є. Хоча, буває що його немає, бо його не дають зробити.
І якщо вся мотивація це можливість потім принижувати ботанів і бігати за дівками, отримувати +1000 грн до пенсії та тішитися що «ну шанс вмерти не такий вже великий, всього 20%», то геть печально.

Люди які йдуть самі розуміють заради чого вони йдуть, а ви намагаєтесь закидувати якісь дитячі аргументи до тих хто не хоче. Це не спрацює, або придумайте щось більш мотивуюче.

Поставте + кого змотивував Дід йти до військомату, може я чогось не розумію і це тонка психологія.

«ну шанс вмерти не такий вже великий, всього 20%»

Всрате москальське ІПСО.
Якщо 20% загиблих це 300 тисяч загинуло українців з 1.3 млн мобілізованих.
Конашенкова цифри. Москалику, давно по впн на доу сидиш ??

Я помилився на рахунок вбитих, мав на увазі стати інвалідом, але 20% це твої слова

Цитую:
> Травмованих теж багато. Але ще раз, виграти в лотерею де 8 з 10 квитків виграшні — цілком можливо.

Я помилився на рахунок вбитих, мав на увазі стати інвалідом, але 20% це твої слова

Знову москалику палишся.
20% то не інваліди. Лише 10% з всіх поранених по статистиці — з ампутацією.
Тож лише 2% інваліди. Всі інші поранені мають всі шанси одужати та вести звичайне життя.

По-перше, майже 4. Хоча дивлячісь яку цифру брати, бо немає статистики мобілізованих.
По-друге, там написано «серйозні поранення». Не обов’язково щоб стати інвалідом, треба щоб тобі ногу відрізали.

Я кидав посилання на правду.
Там вказана цифра від 20-50, я взяв 50 і вашу цифру зі стелі про 1.3млн в ЗСУ

Тож лише 2% інваліди. Всі інші поранені мають всі шанси одужати та вести звичайне життя.

Инвалидность — это не только ампутация.

Контузии, ПТСР, проблемы со слухом, зрением, спиной, коленями (которые никто даже не будет рассматривать как ранения) etc. Не знаю что по-товоему

звичайне життя

, но это точно будет качественно не та жизнь.

20% то не інваліди. Лише 10% з всіх поранених по статистиці — з ампутацією.

www.objectiv.tv/...​atsij-yak-persha-svitova

Не так давно по ТВ говорили, что масштабы ампутаций в Украине достигли уровня 1-й мировой.

Є такі поранення, які страшніші за ампутацію.

Дід забув випити таблетки і дорвався до клавіатури.

вибору в багатьох нема

Почему нема: прятаться и бегать вполне себе выбор, никто ж не обязан бежать в военкомат как на работу. Вызвали повесткой пошел, не вызвали — не пошел. А что её не могут вручить, ну извините.
Это я не говорю о разнообразии способов получить отсрочку

А вам не здається, що ниють з обох сторін?
Ті, хто не хоче воювати і ті хто хоче, щоб всі воювали.

чудова перспектива правової європейської держави)

А ти думаєш зараз поляки чи чехи поважають втікачів? Та ще гірше.
Чому війна в тебе вдома, а ти тут.
От я би Польщу захищав зі зброєю в руках.
Може звісно політкоректно в очі, але на кухнях навіть не сумнівайся.

Ти не менш сцикунів, ніде і николи не поважали. В жодній країні, в жодній культурі, в жодному сторіччі.
Тож не треба з цього робити якусь перевагу, що розумніший від тих, кого призвали до лав ЗСУ.

ніде і николи не поважали

Ну і ок. Повагу на хліб не намажеш.

Будуть не обстріляних ботанів срачами гоняти.

Ну пойди меня, погоняй. Для справки: меня звали тренировать

Брати найкращих дівок

Кому нужен нищий инвалид с поехавшей крышей

щоб за його смерть родина отримала 15 млн. Але, сподіваюсь, таких немає

Є дівчата хто виходять за штурмовиків, сподіваючись що «коханий» не повернеться

Сюр не сюр, гірше що хтось вже пустив чутки що 15 млн може не бути або якось потім....дуже потім. Ну і за діда норм а за молодого малувато. (він віртуально за 40 років більше б заробив).

Ви от пишете про після війни, але навіть зараз вже є багато випадків, коли військових не пускали в громадські заклади. А скільки випадків, коли водії маршруток не хотіли брати людей, котрі показували посвідчення учасника ато?

60+ тис грн зарплатня.

Ого, дивно чому ж нема черг у ТЦК?

1.3 млн вже зібраних чоловік це х10 більше ніж працює в усьому айті країни.

Так-так, саме тому бусіки пакують людей на вулицях бо дуже хочуть покращити їх життя надавши зарплату 60+ тис грн

Це чисто москальська пропаганда. 10 бусіків що може запакували з 500 дюдей, рознесли що наче всіх ті 1.3 млн запакували і привезли на фронт. Підори москальскі, плюнули у всіх тих хто пішов добровільно, або не ховався від повістки.

Але ж ти дурне.

radiotrek.rv.ua/...​ieyi-praktiki_310687.html

Це теж руснява пропаганда, дурачок?

І чого ти таке сцикливе ?
Вчора йду, на відкритому стадіоні з 12-20 хлопців гуляють. Ще десятки чоловіків на набережній, десятки рибу ловлять. Вийди на вулицю, кацапсткий бусікофоб. А то так життя мине, а ти тіко ріа новості читав та телеканал звізда дивився.

Кожен день у центр катаюсь.
Ще питання будуть?

Це не відміняє факту що з 7 ранку до 10 вечора катаються групи пакувальників і пакують.

На який саме стадіон?
Ще раз, тільки кожен 20й мобілізовано з айтівців. На вулицях повно молодих чоловіків.
Я не розумію, чого ви так обсираєтесь та обсцикаєтесь. Тойже ковід торкнувся майже кожного, багато в тяжкому стані лежало.
А тут, мало того що кожен двадцятий, так ще паніки від бусиків наче там зразу кислородну маску надягають і відразу в реанімацію везуть.

Але ж ти чомусь не йдеш воювати. Сцикло?

Як буде не кожен 20й, а скажімо кожен 3й мобілізовано (що теж можливо) — я піду, бо тоді будуть грести всіх. І буду воювати і намагатися вижити як і усі. От тоді вже будеш москальську паніку з бусіками розганяти. А до того — це просто сцикуни, що кожного шороху бояться. Москальска пропаганда зробила з них не тверезо мислячих людей, а панічних корисних дурачків, що працюють на шкоду державі.

Як буде не кожен 20й, а скажімо кожен 3й мобілізовано (що теж можливо) — я піду, бо тоді будуть грести всіх.

Блін, я то думав ти мобілізований)
Ще скажи що в тебе відстрочка чи бронь є і тому ти такий сміливий

Ні, живу по місту прописки. Броні нема. Трохи старий, так. Але головне це те, що панічні настрої вибіркових новин на мене майже не впливають. А переважають холодний розрахунок, за яким зарано панікувати. А також — я вірю в перемогу.

Ні, живу по місту прописки. Броні нема.

І що, повістки не приходять?
Мені, непридатному в мирний час, прийшла повіста ще в березні 22)

Непридатний у мирни час був.
Повістку на ВЛК дали лише коли сам прийшов у військкомат (зміна роботи).
ВЛК + тиждень на обстеження у окулістів.
Виявилось, що нові очі за ці роки так і не виросли 🙄
У космонавти не взяли.
Про пакування всіх підряд читаю лише тут і на ФБ.
Сам, вільно пересуваючить по області навіть документи не перевіряли ніколи.

Отакий досвід.

P. S. Один раз у паспорт глянули на блокпосту і все.

Про пакування всіх підряд читаю лише тут і на ФБ.

тут почитати, то і з квартири виходити не можна — зразу бусик біля під’їзду чекає і під Бахмут везе
по факту поїздом в різні міста їжджу і нічого, а на машині дорогою в Карпати зупиняли на блок-постах тільки для того, щоб перевірити документи

btw, придатний, пересуваюсь без ножів і кастетів як деякі

Зараз ситуація в цілому краще, бо «хвиля» мобілізації закінчилась.
Як контрнаступ закінчать, то почнуть нову, і тоді подивимось.
Найбільший ппц був в січні-лютому, мені наприклад прямо на вулиці ліпили підробку документів, штовхали і залякували 3 бугаї. Я 55 кг очкарик, чесно злякався, при тому що за законом не мав переживати, всі бумаги офіційні з собою ношу.
Поліція стояла поруч, всім пох. Того разу обійшлось бо прийшов «начальник» і прописав *ізди тим добвням, бо документи справжні. Сказав що заяву можу не писати, бо доказів нема, знімати ж не можна.

Скрєпний Франик, батьківщина Бандери

Найбільший ппц був в січні-лютому

тоді був активний набір і логічно, що не треба світитися
я з міста нікуди і не їхав в лютому, але це мінуси воюючої країни, з якими треба миритися — коли активний набір, то треба залягати на дно
+ це досить короткочасні періоди, які стаються може пару разів на рік

а от влітку я вже вільно їздив і навіть в західних областях нічого не було, тільки на Прикарпатті/Закарпатті почались блок-пости, але то напевно через близкість до кордонів

в Буковелі купа людей з усіх областей України і ніхто там повістками не переймається
спеціально в готелі питав чи роздають тут повістки і сказали, що сюди не заходять (ті пару новин в ЗМІ — це чисто для ЗМІ, щоб показати, що в Буковелі теж роздають, але насправді ні)
є патрульні, які там їздять, але вони щоб стежити за дотримання комендантської години

В мене весь 2022 були рожеві окуляри, що раз 700к добровольців прийшли, то мобілізації майже не треба буде, 700к людей це ж дохріна.

Але чи то втрати величезні, чи то по дійсно такий об’єм роботи, чи все разом, але виявилось що іще 700к зайві в армії не будуть..

Тіпа вони на око «то підробка»?
Ха ха.

і з квартири виходити не можна

Ну я особисто знаю двох хлопців, які не виходять.
Хоча обидвоє мають купу проблем зі здоров’ям.

І я не виходив. Навіть якщо є проблеми зі здоров’ям — це означає замість роботи відправлять проходити обстеження. На галері звичайно чекати не будуть — скажуть прощавай. Зараз на пулі черга на заміну.

На галері звичайно чекати не будуть — скажуть прощавай.

Без лікарняних, то рабство 🙄

Обстеження при проблемах просто для себе корисно.
Щоб не було «встав, почистив зуби і опа... 🙄»

Щоб не було "встав, почистив зуби і опа..

Якщо в чоловіка зранку встав, значить здоровий 😂

тут почитати, то і з квартири виходити не можна — зразу бусик біля під’їзду чекає і під Бахмут везе
по факту поїздом в різні міста їжджу і нічого,

Тобто якщо особисто тобі повезло не зустрітись з пакувальниками, то їх не існує?

Логіка дивна.

Тобто якщо особисто тобі повезло не зустрітись з пакувальниками, то їх не існує?

ясно, що існують
тільки нюанс в тому, що береться, наприклад, випадок з бусиком з Одеси і екстраполюється на кожний населений пункт, хоча там взагалі ніколи таких історій не було

Ти звалиш у Вроцлав чи Краків, не зря ж ти в мене ціну за виїзд хочеш дізнатись ))))

Ще раз, тільки кожен 20й мобілізовано з айтівців. На вулицях повно молодих чоловіків.

Може так і було в 22, але зараз стає гірше.
І буде ще гірше коли влада взнає реальну кількість плавців через Тису

Еее нєєє. Так не піде. За півтора року тут вже цеглин вистачає.
А що якщо всіх не мобілізують і навіть пяту частину не мобілізують до кінця війни. Де ми дінемо цілий цегляний завод?

так ти вже із окопа пишеш чи закликаєш із підвала не по місцю прописки ховаючись від ТЦК?

друг знаходиться в 30км від 0 і отримував в перші місяці війни 14к гривень, але потрібно було все самому купувати (ліки, речі), використовує власну машину, так як виконує задачі в інших містах і витрачає свої гроші на бенз. Зараз зарплатня десь 21к, ні про які 60+к не йде мова.

То не мені потрібно пояснювати, а Діду Поносу

Родич у ТРО на такій же відстані 30к отримував, а приятель під Білоруссю у добробаті 45 ( якщо не брехав)
2022 рік.
Дивно що так все по різному

Нащо ти зробив собі нік Дід якщо ти в просту логіку не вмієш?

Виплати не всім 60+ тис, витрати інколи більші оплати, отримати не всі встигають, ну і як писали робота на свіжому повітрі з людьми (та нелюдами) не всім заходить

Ну я діда питав. А то він тут байки чеше

Сьогодні був біля — черги є! Тобто як будь-яка установа — ще й в чергах маринують

60+ тис грн зарплатня

Аж меньше двух штук баксов. Спасибо тебе за доброту твою, папаша, за щедрость спасибо

Якщо вбють — 15 млн гривень родині.

Если бы я хоть на секунду усомнился, что моя жена отдала бы эти деньги за мою жизнь немедленно с ней разошелся. В семье родных не продают

При бажанні роки 4 треба, щоб заробити 15 млн, якщо не дуже бажати, то 10-15. Не так вже й багато.

стати 40млн народом без землі

вибачте, а куди може зникнути земля?

40млн народом

Вже 30

Біткатися на чужині

Мільйони євреїв дуже страждають в США, як і мільйони українців в Канаді

До речі як показала практика, в оркокраїні дідів настромляють на палки, поносять пару годин і викидують. А багато хто в постсовку взагалі язвить «дєдиваівалє». Так що, те що буде через десятки років, не факт що погріє серце.

то в нього були головні спогади в житті на все життя

Звичайно, бо в совку після армії життя закінчувалось горілкою, існуванням на заводі або колгоспом. І це якщо пощастить, а якщо ти каліка після війни — велком ту соловки та відношення як до сміття.

Навіщо згадувати та жити минулим, треба кайфувати тут і зараз, і в 60, і в 70 також. А онукам ці підстаркуваті розкази не цікаві будуть, їм би по бабам та в дотку позалипати.
Але якщо вже раз на рік треба щось розказати за столом, щось знайдеться, якщо вести активне життя.

Звичайно, бо в совку після армії життя закінчувалось горілкою, існуванням на заводі або колгоспом

Давай зразу досягнення з свого життя.
Щоб в нас одразу був орієнтир "успєшнєйшего успєха"©

їм би по бабам та в дотку позалипати

Еге, онуки у дотку гратимуть.

Та й про баб вельми сумнівно.

Ну так я навчу і по бабам ходити і в дотку 😂

Питання в тому, чи вони ся схочуть цьому вчити, чи негайно забудуть, щойно вилізуть з-під впливу старого пердуна.

я застав те, що зараз цим святом 9 травня в Україні витирають ноги всі, кому не лінь

Свято нікуди не счезло. Роль України в боротьбі з нацизмом ніхто не відміняв.
Ветеранів майже не залишилось, тому святкують вже номінально. Максимум коли комусь на той момент років 10 було та десь партизанив, ще залишились живі.

цього року ветеранам на Оболоні держадміністрація надіслала повідомлення, що носити георгіївську стрічку заборонено законом, а радянські медалі і нагороди — не бажано

ось таке «поздоровлення»

Георгиевская лента, как символ победы в WW2 появилась в средине нулевых в РФ, как альтернатива символам совка, чтобы не делать халявную рекламу компартии. А после 14го — стала символом агрессии против Украины. Так что да, ей тут не место.

Гвардейская. Георгиевская светло-желтая и кста медаль За визволення Донбасу надо бы с ней сделать (как у За освобождение Донбасса)

Вообще, эта лента стала одним из символов победы (и победы в советско-германской войне, а не победы в WW2), начиная с послевоенного времени. Можете, например, посмотреть этот плакат того времени. Можете вбить поисковый запрос «советские открытки с днем победы» и посмотреть на графические результаты поиска. Такая лента с орденом Отечественной войны или с орденом Победы — достаточно частая композиция того времени.

ось таке «поздоровлення»

А вони точно ветерани ?
Якщо когось призвали в 18 років вже наприкінці війни 45, йому має зараз бути 96 років.
Я скоріш повірю в ряжених москальских «ветеранів» які нібито нічого не чули про події в країні з георгієвською лєнтою.

Это уже какая-то соловьёвщина. Весь негатив к 9му из-за того что его монополизировала РФ. Потому всё связанное просто перенесли на 8е.

Я застал деда с WW2.
Интересно что будут рассказывать военкомы о войне.

справа в тому, шо більше шансів мати онуків як раз якщо не воювати (бо більше шансів вижити і не отримати травму, і не розвестися з дружиною)
тим паче у кого зараз дітей нема.

Я, наприклад, хочу онукам розповідати як вчив читати їх матір (мою доньку). Як ми разом ходили в походи. Як ми разом бабусею раділи чекаючи народження їхнього дядька.
Може мої бажання дуже наївні але з чого ви вирішили, що вони недостойні?

Краще розповідати

Як пиляв формачки на джанго

ніж не дожити до моменту розповіді взагалі

Треба сказати що в того, хто прийде з орденами, спогадами та новими друзями, воно буде трохи краще за тих, що весь час боявся та переховувся

Це в світі рожевих поні і єдинорогів? Бо мій батько пройшов війну, і з дотичного до його статусу УБД мені з дитинства запамʼяталися не почесті, а ПТСР.

Та нє, тут люди закінчували мєхмати і іншу муть. Не треба маніпулювати статистикою.

1. Скільки з 1.3м тилових частин або забезпечення або штабу?
2. Скільки з 1.3м ветеранів / підготовлених людей?
3. Яка тактика стосовно новобранців? Новобранці йдуть вперед, хто вижив — став ветераном.

Дайте мені цифри не загальні а для конкретної групи:
новобранець, не офіцер, без підготовки, без мотивації опановувати професію військового.

Я думаю шанс загинути тут далеко не 4%

добре, що хоч щось там вигадує, а не написав про вірогідність в 50% як в анекдоті

Ну як сказати. З орденами але без кінцівки та поїхавшій кукухой буде не дуже краще

Особисто знаю одного героя-романтика, шкільного вчителя... Мріяв про романтику, як повернеться з орденами, багато захоплюючих спогадів, нові друзі, в порівнянні з «уклоністами» хотів виглядати героєм-сміливцем.... щойно дізнався, що чел покинув бойові позиції дезертував, зараз переховується у родичів в обл. центрі.... Я його х на фронт проводжали всім колективом, грошя збирали, зустрічали у відпустку и т.п... Здулась романтика...

Більшість здається розуміє: Це «не маленька побєдоносна війна». Загалом війна це треш, піт, сльози і особливо кров, що приводить до ПТСР. В українській армії є купа проблем, мобілізація(чи служба) по контракту до кінця військового стану без можливості розірвати контракт. Немає там жодної романтики. Хіба що колись дуже давно один офіцер мені розповідав що радий, що став майором бо тепер на його похоронах буде почесна варта. Десь приблизна така там романтика.
Тим не менш це робота, яку треба комусь робити. Так в принципі я очікую, що колись черга дійде і до мене.
Тому часу насправді на те, щоб доробити все не дуже багато. Треба жити тут і зараз.
Вибачте, але ваш знайомий — трошки дебіл.

Ця теорія вірогідності була б справедлива, якби кожну людину мобілізовували на рандомну посаду. А так всі тилові посади вже зайняті і людей мобілізовують туди, де найбільші втрати.

Ага, той самий Чмут в одному і тому самому інтерв’ю зазвичай каже
1) економіці срака і треба щось робить
2) воювати мають бути готові всі.
З мого кола знайомих стабільно виїзджає десь пара-трійка айтішників на місяць, і це тількі ті що я бачу, або звертаю увагу. Цікаво, яка кількість з них це робить тому що послухала лідерів думок і «воювати будуть всі»?
Нормальне бронювання вирішило б питання, але наврядчи щось зміниться істотно до кінця війни.

Ломы получат ломом, в буквальном смысле

Ідеш з ломом до ломів? ;)

У нас тут ломи вже почали розносити наратив «воювати підуть всі»

Що цікаво самі воювати не спішать. Кажуть вони у тилу корисніші

Та не в тилу ж, а на інформаційному фронті youtu.be/Jd0O-htUSe0

А возьмите на информационный фронт меня: мне пиздеть как с горы катиться

Та звичайно. Треба заливати, як усі підуть на фронт з одного боку, а з іншого — PR-ити вартість послуг «на виїзд»: типу «затримали банду зловмисників, що брали по 7 — 10 k$ за підробні довідки».
Ну але бронь від реального фронту хіба ОП може видати, якщо вони вирішать, що то для них корисно

Тобі? Ніяких. Таким чином можна заробити бронь від реального фронту. Гроші в такого лома мали б бути від його аудиторії

Мене також здивувало чути на ТТ насмішки над людьми що бояться повісток, коли половина каналу це не мобілізовані чоловіки. На кожному стрімі є Толік, Макс, «стендапери» ще якісь приходять. То ж напевне щось інше, ага. «Інформаційний фронт».

Лицемірненько якось у них короче, хоча в цілому канал наче і непоганий

Чому дивно, це правда, яка око муляє. Як раз в їх стилі таке зробити. А подвійні стандарти — ну я ж контент зацінив, а не авторів

Таке враження що ДОУ пропускає такі теми щоб було більше срачу.

людям треба десь висловлювати негативні емоції про все, що відбувається

Так є інші схожі теми для цього. Для чого пропускати ще одну типову тему від дурачків за кордоном які щось там розмислюють собі

не всі вміють користуватись пошуком на DOU)

Бо коли більше 2к коментарів в треді, доу починає підлагувати, і тоді хтось створює новий

Чим більше срачу, тим більше трафіку і, як наслідок, більше прибутку. Технічні статті стільки коментарів не отримають.

Абсолютно точно, але це вина не DOU, а самих українських айтішників.

Дехто і не виїжджав з Києва/України.
Прикинь.

Що робити саме тобі?

Чекати поки Польщі не увірветься терпець і вони не почнуть в зворотньому напрямку усіх біженців опрацьовувати (i.e. — депортувати).
Принамні тих, хто наприклад не в курсі яка історична подія сьогодні відмічається в Польщі.

Тоді твоє питання вирішеться саме собою.

Не будет такого. Польша получила приток достаточно образованных и схожих ментально эмигрантов. Для любой европейской страны это джекпот.

www.eurointegration.com.ua/news/2023/08/11/7167382
> Як відомо, вибори до Сейму та Сенату за рішенням президента Анджея Дуди відбудуться 15 жовтня.
> Влада вирішила одночасно з ними провести референдум щодо міграційної політики та схвалила для цього зміни до законодавства.

Упc.
___

Ні для якої країни не буде джекпотом необхідність утримувати не-своїх громадян. Влада країн повинна турбуватися про своїх громадян в першу чергу — тому мільйони людей які потенційно будуть забирати робочі місця у громадян Польщі, не будуть в їх інтересах.

До того ж, серед тимчасових біженців в ЕС — приблизно третина це діти до 18ти років. Вони не зможуть працювати, все ще потребують щоб у них був хоча б один з батьків який забезпечуватиме його побут, і потребують додаткових видів соціального захисту.

Як би там не було — в розвитих економіках, є закони які вимагають від приватних компаній наймати в пріорітеті саме громадян, і перед тим як мати змогу найняти громадян інших країн, повинні формально доводити що вони зробили усе можливе щоб спочатку знайти на дану роботу аналогічно кваліфікованих співгромадян. Або доводити що саме бажаний іноземець має особливі або унікальні навички які необхідні будуть для вказаної роботи.
Це концептуально, якщо відкинути тимчасові і непостійні речі — юридичний статус біженця , тимчасовий притулок ітд.

Також проблеми з податками — є шанс що частина податків з особи не надійдуть в казну Польщі. Або їх збір буде витрачати додаткові ресурси державного апарату — через договори про уникнення подвійного оподаткування і усі пов’язані потенційні можливості уникнення від сплати податків.

Повальна більшість все таки не будуть відразу знати польську мову на рівні, необхідному для офіційних взаємодій з державою (читати, писати, комунікувати з держслужбовцями). Повезе якщо хоча б англійську знатимуть.

Так в чому джекпот для країн?

Це не просто так називається офіційно «refugee *crisis*».

Про ментальність — теж можу поспорити.
Щоб побачити відмінності — достатньо просто спитати у людини, чи правильно Польща робила заборонив пільговий імпорт українського зерна недавно. Чи про погляд людини на події Волинської трагедії, і які моральні позиції це підтримує. Чи повинні офіційні особи України вести себе пасивно-агресивно або саркастично в публічних заявах адресованих до своїх Польських колег.

Лол.

необхідність утримувати не-своїх громадян

«Беженцы из Украины уплатили в Польше налогов на 2 миллиарда евро. Это втрое больше, чем страна тратит на беженцев»:
minfin.com.ua/2022/11/07/95169342

потенційно будуть забирати робочі місця у громадян Польщі

Ты наверное не в курсе что по всей Европе, в Польше в частности нехватка рабочей силы и сокращение рождаемости, работы всем хватит.

не-своїх громадян

Через 5 лет будут своими. Это у нас привыкли к горизонту планирования до года, а с войной так ещё меньше.

«refugee *crisis*»
референдум щодо міграційної політики

Это всё о т.н «rapeugees».

Польща робила заборонив пільговий імпорт українського зерна недавно. Чи про погляд людини на події Волинської трагедії, і які моральні позиції це підтримує.

Это всё интересные темы для срачей в твиттере, но в повседневной жизни всем на это насрать.

До того ж, серед тимчасових біженців в ЕС — приблизно третина це діти до 18ти років.

Ох уж этот копиум вставлять везде «тимчасових». Как говорится, нет ничего более постоянного чем временное. Особенно в случае детей, которые получат европейское образование и разрешение на работу.

почнуть в зворотньому напрямку усіх біженців опрацьовувати (i.e. — депортувати)

людей за скоєння злочинів не депортують, за різні проступки, а тут на рівному місці почнуть депортуватити...
«фантазер, ты меня называла» ©

Людей депортують якщо вони не мають легального дозволу перебувати в країні — і вони відмовляються покинути її межі добровільно.

Дайте людині помріяти, він хоче щоб сусіду було гірше, а не виходить.

Мені все одно щодо «гірше» чи ні — я лише таким чином нагадував що будь які можливості виїзду в ЕС, отримання там усякого соцзахисту, як і чисто дозволу перебування в країні в даний момент — тримається лише на діях доброї волі від влади Польщі та ЕС.

Але наприклад антагонізація влади Польщі від наших посадовців, або антагонізація поляків від нашого соціуму через наприклад той же зерновий імпорт — це те що може дуже швидко знищити наявність цієї доброї волі. Це те що я маю на увазі під «увірветься терпець».

А без дій доброї волі — ми маємо лише право на безвізове перебування, 90 днів з 180. Інакше ти — нелегальний імігрант і перша перевірка документів дасть тобі лише два вибори — добровільний виїзд або примусова депортація.

Я десь помиляюся в цьому ланцюгу тверджень?

Я десь помиляюся в цьому ланцюгу тверджень?

Так.
Можливість подати на карту побиту вирішує проблему з депортацією. Як і завжди було. Вже багато економічно активних українців позбавляються добровільно прихистку і переходять на традиційні форми легалізації. А так все добре починалось.
Звісно, влада Польщі може і тут всім економічно активним українцям відмовити (бо інші не мають право подавати на неї) і попросити на вихід. Ну, тоді люди поїдуть в іншу країну, не обов’язково повертатися в Україну.

І якщо вже на те пішло, якщо Польща хоче насолити Україні, вона повинна макисмально більше не віддати людей Україні :)
Якби я хотів зробити іншій країни погано, я би забрав в неї людські ресурси, щоб сповільнити темпи відновлення економіки.

Це працює так як вирішать закони ЕС і Польщі.
І вони мають прерогативу їх змінювати так як вони захочуть.

Співвласник Monobank Гороховський:
Я зустрічався із послом Польщі в Україні. Кажу: «Ми обов’язково забиратимемо назад наших біженців».
Він відповідає: «А ми вам їх не віддамо, будемо за них боротися»

Вірю, повірив.

Та понятно, потрібно рабів за копійки до себе на роботу найняти.

А ви в курсі що це українці в Польщу на полуницю їздили, а не навпаки? А ви в курсі що зараз з Польщі можна в будь яку країну виїхати, а потім назад повернутися? Не дуже зрозуміло де ж таки раби за копійки живуть

Що ти хотів тим сказати?

о_О
діалог про те, як кріпаків уже ділять

Таке життя
Але, я так розумію, не на цепок посадять (хотя, в Україні зараз саме так тримають, бо ПОКИ іншого запропонувати не можуть), а можливо щось запропонують. А інакше біженці плюнуть і поїдуть в умовну Німеччину чи ще кудись.

у поляків скоро вибори, то будуть всі проблеми спихувати на українців (як завжди шукати ворога ззовні, а не всередині, щоб прийти до влати) і якось треба людям пережити весь негатив, який буде в їхню сторону

Чекати поки Польщі не увірветься терпець і вони не почнуть в зворотньому напрямку усіх біженців опрацьовувати (i.e. — депортувати).

Хаха, поляки вже ниють що західні країни переманюють українців тому в них починаються проблеми в економіці.

Чекати поки Польщі не увірветься терпець і вони не почнуть в зворотньому напрямку усіх біженців опрацьовувати (i.e. — депортувати)

дуже сумнівно, що саме Польща буде проводити таку політику, але от на національному рівні проблеми можуть виникнути в майбутньому
наші нові «брати» не завжди були ними, але українці про це вже забули
проблема в тому, що історичні проблеми між українцями та поляками нікуди не зникли, про них просто перестали говорити на період війни, але в майбутньому вони можуть стати знову актуальні, як тільки наші та польскі національні інтереси розійдуться
тоді поляки знову покажуть зневажливе ставлення до українців як вони це робили раніше

Необучаемые чтоле? Після Богдана так, ще не зрозуміли. Але після Степана Андрійовича, німців та совєтов — здається зрозуміли. До речі він стосунки з поляками здається не коментував в 50х (бо ті атентати був необхідні, але хвалитися ними недоречно)

Да, если нас возьмут в ЕС, то мы для них будем уже конкурентами.

Іммігранти податками вже повернули більше, ніж Польща витратила. Нащо ж їх виганяти?

Відповіді на подібні запитання мають починатися з того, де ти поставив хрестик на виборах в 2019. Якщо ти обрав шапіто і звалив — ти точно м*дило. Всі інші варіанти можуть мати різні відтінки. Але хто ж зізнається що він м*дило.

Мені так один таксист казав. Хужєнєбудєт, а єслі будєт паєду в Польшу. В російській культурі цьому є спеціальна назва: нагадіть на паслєдок і с’єбацца прочь. Люблять вони таке.

Якщо ти обрав шапіто і звалив — ти точно м*дило

така собі логіка

Якраз норм логіка.

Чого це? Ви в 2019 не змогли вибрати між «армія + мова + віра» та «хуже нє будєт, пісюном по роялю»?

Але хто ж зізнається що він м*дило

мені дивно трохи з іншого — зараз хуєсосять багатьох публічних людей, які мали якісь зв’язки з рашкою, виступали там, тепло відгукувались про неї всі ці роки і т.д.

і хоч дуже часто це виправдано, але найсмішніше те, що виборці Зеленського не усвідомлюють, що вони за таку ж людину голосували, яка спокійно їздила в рашку, заробляла там гроші, веселилась з росіянами, а тут виступала з українофобським гумором, який висміював саму Україну та все українське

який висміював саму Україну та все українське

Если на юмор обижаются, значит это правда. А если не правда, то какой смысл обижаться? Более того, юмор без базы в виде процессов в реальности не работает.

Питання не в образах, питання в тому що обрали людину, яка зневажає країну, її історію і насміхається над трагічними подіями типу «сіньор голодомор»

Еще как работает, задорнов на говношутках про умных русских и тупых америкосах себе целую карьеру слепил. Все что он делал это эксплуатировал популярные в обществе стереотипы. Зеленский по сути занимался чем-то таким же. В тех же сватах кто там селюки и интеллигенция? Слуга народа это чистейшая эксплуатация чаяний людей что вот придет честный и тогда заживем, а оно так не работает.

Его электорат до сих пор много чего не осознает, например они считают, что благодаря ему существуют «Богдана», «Ольха», «Нептун», ССО и тд.

Якщо ти обрав шапіто і звалив — ти точно м*дило

Знаю багато людей з майдану хто звалив в 2015-2018, але їх якось не прийнято хейтити

Знаю багато людей що і досі кажуть що у всьому винен майдан. Але так само чомусь досі говорять росіяни.

Так не сам майдан, а люди що зробили революцію, мать його, і звалили.
Це взагалі як, перегорнути сторінку історії, і тут же зняти з себе відповідальність за наслідки, типу далі ви там самі розгрібайте?
Я вважаю, якщо ти назвався активістом та патріотом, то вже пройди цей шлях до кінця, а не перекладай на інших.

считаешь одного серьезного волевого противостояния для них было мало, должны сполна хлебнуть не только революции но и АТО и войны? ну хз.
Или суть коммента в том что где же ты наш родной Янукович при тебе было бы лучше?
Оба варианта звучат не очень...

Если человек очень переживает за свою жизнь, здоровье и свободу, он обычно не жжет покрышки и не кидает брусчаткой в полицию. Например, ультрасы разбрелись по добробатам, что очень логично.

Поэтому да, для меня выглядит нелогично и даже лицемерно, когда активист задал вектор развития стране на десятилетие вперед, и свалил в уютную Польшу, когда спали розовые очки.

Более того, некоторым хватает наглости уже сейчас кричать из-за кордона в духе «давайте там до границ 1991 года, и ни селом меньше!», от этого лицемерия вообще выворачивает.

Так не сам майдан, а люди що зробили революцію, мать його, і звалили.

Тобто сам майдан — ок, а люди що його зробили — не ок, і їх треба хейтити бо звалили. Тепер ясно.

Дурак ти, сорі. Не було б майдана, зараз би всіб в армії «триєдіного одіннарода» із вєлікарусав, бєларусав і малорусав штурмовали б якусь польшу чи країни балтії з очевидними наслідками.

Вже бачу, як бєларуси штурмують Марїнку, а також кожного дня їх чмобілізують в армію рф, ага. До того ж, у путіна пунктік щодо ядерних держав, а НАТО ядерний блок.

Облиште ці лякалки, умовна Тимошенко в черговий раз кинула б
пітуна, лиш би самим пощипати гусаків, а не віддати гусаків задарма. Домовились би про мову, може ще й в одкб або тайожний союз запхали, коротше була б бульбарусь 2.0.

Які лякалки? Подивись на тих хто був за «анті-майдан» як вони вже півтора року убиваються на штурмі тієї ж Марїнки.
Не було б Тимошенко. Був би «батько» Янукович. Незмінний. Зі всіма витікаючими наслідками.

Подивись на тих хто був за «анті-майдан»

Ну так ми ж говоримо «що якщо б не було майдану». Не було б і анті-майдану.

Був би «батько» Янукович. Незмінний. Зі всіма витікаючими наслідками

Ну так, якщо порівняти з Лукою, які наслідки? Давайте дивитись по бульбарусії. Майдан на 7 років пізніше — жорстко подавлений. Санкції, одкб, совок — є. Заборони виїзду, війни, мобілізації — немає. Такі сухі факти.

пляшки і дубини мусорські в а**с, переслідування за рідну мову, преслідування за критику влади, солдати русні які роблять що хочять — є. Ти рожевий лох- є

Це в цілому підпадає в категорію «совок».

переслідування за рідну мову

Тут трохи не так, не за рідну а за не-руську. Все ж у багатьох руська рідна, а конкретно в бульбарусії майже у всіх.

То есть в Беларуси в основном все приезжие типа с Тамбова? Сказочник.

А, ну кроме рашки ж нигде на русском не говорят с детства, да. Всех заставляют под дулом пистолета, насилуют беларусоязычную челюсть русской мовой.
Сказочник.
Интересно, по твоей же логике ты сам из Тамбова?

В ЛНР/ДНР до 2022 теж не було заборони виїзду і мобілізації. А потім з’явилися, як і чоловіки стали основним джерелом для м’ясних штурмів виявляти вогневі позиції української армії.

Проблема в тому, що після кожного майдану замість «бєрітє власть в сваї рукі» спехнуть відповідальність на 1 людину.

Ще один додік думає що кацапня напала через те що президент не порох....

Ще один додік думає що кацапня напала через те що президент не порох...

Нарешті підвезли чуваків з зелемарафону

Ще один додік думає що кацапня напала через те що президент не порох....

п.с для додіків поясню що я ні за кого, але оцей баранізм я не доганяю, коли думають що зелені «зпровокували» напад

п.с для додіків поясню що я ні за кого, але оцей баранізм я не доганяю, коли думають що зелені «зпровокували» напад

Вони ще й розмовляють самі з собою, бгг

Значить ти додік з 40%, що раз на 5 років не зміг виділити годину часу та проголосувати?
То нафіга ти свою «думку» зайшов зараз на форумів писати?

А що робити айтівцям які винаймають житло у Польщі/Чехії, працюють віддалено на український продукт або аутсорс і не мають можливості накопичувати?

Ти джун/інтерн чи шо?) накопичувати в польші/чехії то ізі

Купи дом, бизнесмен)) Можно на колесах, чтобы метаться между Украиной и Европой. Если финансы позволят, конечно))

Який жах, ми можемо чимось допомогти звідси?

потрібно допомагати тим хто в Лондоні, Парижі, Амстердамі, Мюнхені (і судячи з історій на доу, живуть у картонних коробках і харчуються виключно на акціях)
А то в Польщі/Чехії дешево

Если волнуют только прилёты, то можно смело возвращаться, вероятность попасть под ракету или мопед достаточно малы, как уже писали выше, вероятность попасть ДТП больше. Но есть много других, нелетальных проблем связанных с войной. Судя по аргументам к возвращению, тебя могут заинтересовать соседние топики на доу про состояние нашего айти, в частности то, что может сложиться ситуация, которая и здесь откладывать не позволит, но уже не из-за больших расходов.

Скорее автор просто тролль

Декілька людей писали, що повернулися, і радіють цьому. Про те, що хтось повернувся до України, зрозумів, що помилився та емігрував знову — такого не пригадаю — мабуть, таких менше. Але останнім часом багато хто з замовників не наймає в Україні, так що можуть виникнути проблеми з роботою, і тоді ваша мета накопичити провалиться)

На момент 24.02.22 был за рубежом в отпуске. В войну не верил, поэтому с собой даже ноут не взял. Вернулся в Киев в мае 22. В итоге в сейчас у меня закрылся проект и сижу без работы и невыездной. Но главное другое: я никогда не собирался эмигрировать и когда возвращался думал что буду жить в Украине. Спустя год я хочу уехать и никогда не возвращаться. Откровенный саботаж подготовки к войне, стадионы за 70 млн в селе, отмывание денег через волонтерские фонды, шовинизм, операция «бусик», и большинство которое продолжает поддерживать зелёного дуче.

а з пошуком роботи зовсім туго?

А, так це в нас шовінізм? у нас Дуче? Скажи, ти бот?

неа, «чому не на мові» кричат дети тех кто русифицировал страну

зізнавайся,дивишся романенка,арестовича і т.д.?

Думаю оце ваше повернення це найбільша ваша помилка, мені також хочеться повернутись, але не буду повертатись поки клоуни при владі, з ними можна очікувати будь чого, в них «конституція на паузі», стараються накрасти на покоління вперед.

Я вас не закликаю повертатися. Вирішувати тільки вам. Але я думаю ті, які втікли з совку підчас чи після Другої Світової думали приблизно так само: «Не повернусь поки комуняки при владі!»
Повернулись?

Вернулся в Киев в мае 22

Молодец xD

Ви більше року сидите без роботи та без діла.
Так за цей час можна китайську мову вивчити, а ви не змогли вивчити навіть мову рідної країни ....

Про те, що хтось повернувся до України, зрозумів, що помилився та емігрував знову — такого не пригадаю — мабуть, таких менше.

1. Таких меньше. Бо підмножіна меньше або рівна множіні.
2. Я не знаю заряда що пройшов діод а потім повернувся обратно.

Навіщо доросла людина задає такі питання? Хочете повернутись то повертайтесь. Яка обстановка, яки ризики не секрет. Такі рішення кожен має приймати сам, не перекладаючи відповідальність на когось.

Автор, пропоную тобі повернутись в Україну й відповісти усім зацікавленим власноруч на свої питання.
І ще одне, заради чого я сюди прийшов: мені байдуже, як тобі «погано у Європі», але поки ти там — дякувати ЗСУ й ППО ти можеш тільки за те, що вони роблять щось корисне, поки ти підраховуєш якісь там фінансові втрати за рік. Порівняно з проблемами нашої країни більш глобального плану твої бідкання виглядають край нікчемно.

Як я зрозумів, мова про проблеми нашої країни — ескортниці та інші проходимці в політикумі?

Що тут сказати, найгіршого вже не трапилось. В столиці від ДТП гине більше людей ніж від обстрілів, то вже статистика. По селам і ще меньше.
Чи повертатися, чи ні — складне питання.
Тут багато скавчить, що не випускають, алеж по ту сторону кордону, людям що хочуть повернутись та не можуть, не легше. Тож зважай на психологічний стан, чи готовий ще 1.5-2 роки провести за кордоном. Чи вже як є, але дома.

Недоцільне порівняння стосовно повернення й утримання. Або увесь світ відкритий — або лише у себе вдома можна почуватися в безпеці (порівняно).

У айтішників якась психологія котів.
Відчинив двері, не йде, сидить кіт. Тільки зачинив двері — вже шкрябається. Котам комфортно лежати на дивані дома, але щоб двері були відчинені.

ну коты хоть не создают темы на доу

У айтішників псіхологія людей. Людям не подобаєтся клітка.

Відчинив двері, не йде, сидить кіт

тут є нюанс, двері влаштовані трохи хитро і відчиняються лише в один бік

людям що хочуть повернутись та не можуть, не легше

І хто ж ці загадкові люди що хочуть та не можуть? Що заважає? Кордон на в’їзд відкритий для всіх.

Ті, хто не чесні навіть самі з собою.

заважає те, що в Україні все не так, а хочеться повернутись в Україну мрій, де треба платити мінімум і є можливість заробити максимум, а не платити ці ваші 20-50% податків і оплачувати житло протягом 30 років

Я живу у відносно великому місті населенням 200к (зараз за рахунок переселенців мабуть усі 300). Жодного разу не бачив ракети, іноді чув ППО.
Батьки живуть у невеликому СМТ. Авіашоу при кожній масованій атаці, пару разів приземляли на території селища шахедів.
Тут мабуть не від населеного пункту, а розташування та наявності стратегічних об’єктів залежить

Цікаво, шахід можна приземлити? Я думав, вони літають по заданій траекторії і реб їм пофіг

приземлити

Да, это так про сбитие говорят.

Так на РЕБ їм пофіг. Точніше у них система супутникової навігації. Якщо заглушити її то буде рухатись по прямій поки не покине зону дії РЕБ.

Точніше у них система супутникової навігації. Якщо заглушити її то буде рухатись по прямій поки не покине зону дії РЕБ

Це ну дуууже спрощена модель. Насправді там є ще й ІНС (інерційна система навігації), яка є менш точною, проте не вимагає жодних сигналів іззовні. Немає GPS — летить по ІНС.

Ви б повернулись назад у своє житло у Київ або інше місто куди потенційно можуть бути прильоти і накопичували гроші із малою ймовірністю отримати ушкодження?

Як в Україні, навіть за мирних часів вам вдавалося щось накопичувати?
Я же писав що останні 15 років відкладав не менше хай у середньому $30 000 на рік. За 15 років я мав би вже накопичити $450 000. Але після того, як я усе продав в Україні я вивів ндесь $200 000.
Гривна падала при кожному майдані та кризі — це зрозуміло. З недвігою були «жирні» роки — але війна фактично усе списала. Я у Харкові продавав дешевше, ніж брав декілька років тому. Кріпта це взагалі лотерея для лохів. Акції через брокерів? І які акції зараз не впали?
Навіть просто зберігати бакси у матрасі — за 15 років скільки з них просто «згоріло» через інфляцію?
Сучасна економіка побудована так, аби просто зберегти чи заощадити гроші було неможливо. Гроші — як вода — вони повинні постійно текти, рухатися ... і знецінюватися. Тільки так економіка може постійно зростати. Тому мільярдери постійно шукають куди вкладати свої гроші. Згодні навіть у ризиковані стартапи — бо інакше вони усе одно знеціняться.
В Україні інвестувати і не втратити — це треба бути неймовірно фартовим! Подивіться скільки втратили нещодавні олігархи: Ахметов, Коломойський, Пінчук та інші.
Пам’ятаєте як в Україні стати мільйонером? Треба спочатку бути мільярдером!

Аби вкладав по 30к на рік в ETF на американський ринок типу VOO чи VTI починаючи з 2008го року то на сьогодні б мав би 1млн280тисяч USD. Нічого кращого ніж інвестиції в широкий ринок людство ще не придумало

а як їх виводити потім то?

Якщо є бажання сплачувати податки на дивіденди + приріст капіталу + курсову різницю то просто на картку в Українському банку, але враховуючи що в Україні не було дозволено інвестувати за кордон до 2017го року (здається), то на рахунок в тому офшорному банку через який поповнювали брокерський рахунок

на рахунок в тому офшорному банку через який поповнювали брокерський рахунок

Враховуючи що я половину слів не зрозумів — впевнений що мої гроші потрапили б точно не мені на рахунок.
Про офшори чув що десь там колись ті офшори на Кіпрі прикрили і усі гроші забрали.

Не в обиду, но при таких доходах у вас очень низкая финансовая грамотность. Погуглите что ли сайт Сімейний бюджет, возьмите пару платных консультаций. Судя по вашим рассуждениям про фондовый рынок, это сейчас будет лучшая инвестиция

якось не заходять його відео, відчувається невпевненість в своїх знаннях
рекомендую «Больше золота» на ютюб

Ну Любомир не харизматичный, да. Но там есть не только он в команде. Мне очень Роман Кошовский нравится, у него тоже свой ютуб

Так купіть послугу іPlan у них. Вам там все порахують, розжують з картинками графіками і т д. Зважаючи на те скільки ви відкладаєте, мати персонального фін адвайзера дрібязкова плата.

не цікавився цим, але по поверхневому аналізу не зовсім в захваті від цієї компанії

Не в обиду, но при таких доходах у вас очень низкая финансовая грамотность.

Тому що я програміст, а не фінансист. Кожен спеціаліст має займатися своєю справою. Подивитися декілька відео не допоможе вилікувати себе якщо захворів. Так само декілька відео не зроблять з лоха людину, яка не втратить гроші.

Судя по вашим рассуждениям про фондовый рынок, это сейчас будет лучшая инвестиция

Тепер, коли я не вьобую на галері і маю вільний час — можливо у цьому є сенс. Нажаль у Європі у мене не буде так багато зайвих грошей, як в Україні. А якщо і будуть — то я буду їх донатити аби хоч так допомогти.

то на рахунок в тому офшорному банку через який поповнювали брокерський рахунок

так а з нього потім як?) в Україні потім таким же буде важко (неможливо?) користуватися

дивлячись в який проміжок часу, зараз було б важче ніж раніше, але не неможливо

Наприклад так само, як і заводять на ІБ, обходячи заборону нбу.

Навіщо ускладнювати? Можна

просто на картку в Українському банку

і без

сплачувати податки на дивіденди + приріст капіталу + курсову різницю

А у якому там році дозволили рахунки у іноземних банках?

я в 2010му відкривав без проблем

І які акції зараз не впали?

facepalm.jpg SP500 сьогодні усього на 5% нижче ATH ) Якби ти з 2017 року почав 2500 щомісячно в SP500 вкладати, це б вже було більше, ніж ти за 15 років вивів www.portfoliovisualizer.com/...​ol1=VOO&allocation1_1=100

А якби купив біткоїнів, коли вони були по 10 баксів ...
Я багато років на ДОУ цікавився як не залишаючи Україну вкладати гроші поза Україною. Коротка відповідь — ніяк. Хто хотів інвестувати у довгу — треба було виїхати ще 15 років тому.

Я багато років на ДОУ цікавився як не залишаючи Україну вкладати гроші поза Україною

І тобі кожного разу з 2017 року відповідали: IBKR, VUAA/VWRA

Старий думер на це відповів: IDDQD IDKFA

Навіть просто зберігати бакси у матрасі — за 15 років скільки з них просто «згоріло» через інфляцію

За 15 років заощадження подешевшали б на 41.7% відсотків по версії www.usinflationcalculator.com

Або б на 44% за оцінкою United States government:
data.bls.gov/...​year1=200801&year2=202306

Як на мене, все далеко не так погано як люблять розганяти мамкіни інвестори.
Не дарма всі топ хабарники тупо набивають матраси, щось знають

для того, щоб ті гроші закинути на біржу — їх треба показати як білий дохід.
якщо вони задекларують прибутки з хабаря — зможуть закинути брокерам на баланс.

а т.я. це чорний дохід, то лише під матрас і тратити непомітно готівку на всяке дрібне.

За 15 років заощадження подешевшали б на 41.7% відсотків по версії www.usinflationcalculator.com
Або б на 44% за оцінкою United States government:
data.bls.gov/...​year1=200801&year2=202306

Ну десь так воно і є — якби тримав у матрасі то з $450 К залишилось би десь $250 К — $300 К. А оскільки частину влав у недвігу у Харкові — отже залишилося менше $200 К
І який висновок? У Європі ці 44% я віддав б на податки. За це 15 років жив у стабільній, охайній країні під захистом НАТО. І, що важливо, на старість мав би достатню пенсію від держави! Отже ці гроші не просто так «згоріли» через інфляцію. Ще одне спостереження: у Європі я міг би узяти житло у іпотеку під невеличкий відсоток скажімо на ті ж 20 років. Так от: мені б довелося віддавати майже усі зайві гроші за іпотеку. Отже я майже нічого б не відкладав. Але при цьому мій будинок зараз коштував би у 10 разів більше, ніж 15 років тому!
Якщо інфляція велика, грошей забагато, значних прибутків ніде узяти ... виходить має сенс узяти дешеві кредити — купити щось що завжди матиме ціну, а потім віддавати кредит знеціненими грошима!

Акції через брокерів? І які акції зараз не впали?

Нащо писати про те що в чому не шариш?
Почав купляти акції в 2021, в червні 2023 все продав. Вийшло Х2, навіть троши більше.

Вернулся в ноябре, восстановил бизнес, 10 раз на день тревоги, есть прилеты, бывает страшно , бывает нет, правило двух стен соблюдаем, в убежище бежать бесполезно- у нас сначало бах, потом тревога. Вообщем все так живут. Что вернулся — не жалею, я дома!!

правило 2х стен работает только для монолитных конструкций(новостроев), для панельных домов, хоть 10 стен он рухнет как карточный домик((

Київ, зараз має найкраще ППО в світі. Ніякі обстріли місто не розвалять. Навіщо платити більше, якщо в Україні життя набагато дешевше чим в Європі?

Київ, зараз має найкраще ППО в світі

Лол, 2 патріоти і вже найкраще ППО? Погугліть скільки патріотів біля Вашингтону та Пентагону. Запускали по Києву скільки, 7 кинжалів? А якщо підкоплять і буде 70, а не сім? Все ще впевнені в ППО?
Це не київське ППО топ, це рашики довбні.

Навіщо платити більше, якщо в Україні життя набагато дешевше чим в Європі?

Наприклад, щоб не сидіти без опалення, не кататись з воєнкомами в бусіках, не придумувати собі інтернет коли його не буде, не возитись з генераторами та екофлоу.
А, ну і ще не купувати авто, електроніку та фірмовий одяг втридорога.

До речі, техніка в Україні дешевше ніж у Польщі. Не набагато

хіба що сіра техніка... формула проста: ціна в польщі — ндс + націнка.
якщо в білу то не буде дешевше...

це що за бізнесмен такий, котрий бере в Польщі, платить місцевий ПДВ, не відшкодовує його при експорті, і накидає ще український ПДВ?

До речі, техніка в Україні дешевше ніж у Польщі. Не набагато

Audio-Technica AT-LPW50PB

Україна: 27 000 грн.
musicmag.com.ua/...​-technica-at-lpw50pb.html

Польща: 1699 PLN = 15 500 грн.
allegro.pl/...​pw50pb-preamp-10862054202

На хотлайні з такою ціною лише дві позиції, друга це знижка з 27 тисяч.
hotline.ua/...​udio-technica-at-lpw50pb

Швидше за все і перша з тимчасовою ціною (місяць тому таких цін не було).
Навіть зі знижкою різниця колосальна, бо на польському емезоні ще дешевше — 1600 злотих = 14 500 грн.

Нещодавно ноути купував, тоже завалив від націнки наших бариг.

хз, в мене інший досвід. Зараз замовив собі Прошку 16 M2 Pro 32/512 — 3509 Euro. В Києві така сама 3117 Euro hotline.ua/...​023-z177000e7/?tab=prices
Дружина купувала обʼєктив — 3439 Euro, він навіть офіційний у Фокстроті усього 2735 ойро www.foxtrot.com.ua/...​l-usm&utm_content=6554032

А якщо порівняти ціни на нові авто у салоні, то вигідно везти звідси за кордон і там продавати :)

Так розмитнення ж буде, з України в ЄС

Так і є. Audi e-tron GT база в Києві 75К ойро cc.audi.ua/...​R=24730&variant=E-TRON GT
В Німеччині — 106K ойро www.audi.de/...​n-gt/zusammenfassung.html

Оо цікаво як тоді з Німеччини возять машини до нас, і беруть же, навіть з растоможкою..

Мова ж про нові з салону. Бляхи то зрозуміло, що буде дешевше сюди везти

Ок, але все одно там же можна купити с заводу, везти за 1000км не треба, розмитнювати не треба, чому там вони дорожчі?

Бо купівельна спроможність більше.

це електро, на які в Україні нульове мито, а тому вони сильно дешевші за аналогічні ДВЗ

але з Німеччини в Німеччину мита теж немає))

база в Києві 75К ойро

Здається, все ж ближче до 78к. Плюс треба посидіти і порівняти бази, може, до нас барабан завозять. Так дуже люблять робити.

Про e-tron не скажу, але я в Польщі недавно купив Skoda Karoq Sportline з двигуном 2.0 TSI, то така конфігурація в принципі недоступна в Україні, ні в конфігураторі, ніяк. А базова комплектація Карока в Україні — це Ambition на 16″ дисках. Я в деталях не порівнював бази, але в Польщі мінімальні диски — це 17″, тож легко помітити, що для України авто явно здешевлюють різними способами.

Також за першу реєстрацію авто в Україні скажений податок, який платиться окремо від покупки авто, 5%. Тож це вже 82к. В Німеччині, підозрюю, всі податки вже включені в ціну на сайті. В Польщі так, принаймні. Я за реєстрацію авто з салону заплатив щось типу 200€ (і ще 300€ за кастомний номер, але це необовʼязково)

Ще покупка нового авто в Україні і закордоном — це дві великі різниці. Зараз ось в Польщі бачу готову до відбору e-tron GT за 94к€ (хоча якщо замовляти з конфігуратора, то база все ті ж 106к), в Україні ж нічого в наявності нема, і я дуже сумніваюся, що фінальна ціна при замовленні в конфігураторі залишиться такою ж. Мені в Польщі в результаті 2к€ накинули до ціни, що я почув при замовленні, коли на заводі пустили в роботу моє авто. В Україні, боюся, різниця буде набагато більше.

Запускали по Києву скільки, 7 кинжалів? А якщо підкоплять і буде 70, а не сім?

1. Запускали за раз 7?
2. 70 за раз? Їх з рогаток будуть запускати? Я щось не чув, що в них є 70 справних і готових у будь-який момент до вильоту Мігів-31К, бо кожен тільки одну ракету несе.

Їх з рогаток будуть запускати?

Есть ещё как минимум Ту-22. А кроме кинжалов есть сверхзвуковые Х-22/32, против которых тоже только на Петриот и САМП/Т нажежда.

Ну и даже из тех 7 в открытых источниках были видео что не всё сбили.

Тут вже пропонували вашим «колегам» на житло та їжу скинутись.
Якщо ваша ціль в житті «купити авто» та «фірмовий одяг» — мабуть, ви вже прожили життя недаремно)

Ви дуже зручно «не помітили» перші пункти, які більш важливі, на мою думку

Київ
Навіщо платити більше, якщо в Україні життя набагато дешевше чим в Європі?

Так то в Україні дешевше а не в Києві.

Навіщо платити більше, якщо в Україні життя набагато дешевше чим в Європі

з якого року цей текст?

може мається на увазі, що життя людини нічого не варте?

аа, ну тоді так, важко не погодитись з цим

Фактор воєнкомів і неможливості виїзду закордон у разі необхідності ви чомусь не враховуєте. Якби не ці фактори, я би спробував повернутися — хоча, можливо, це я такий рішучий, поки не спробував.

Думаю багато людей би повернулись якби клоуни не закрили границю.

Якби не закрили, то уже б всі чоловіки 18-60, які можуть самостійно пересуватися, вже звалили б звідси.... Спрацював би ефект доміно...

Неправда, знаю таких хто виїхав в 16-17, і повернувся вже в 18, знаючи що більше не виїде. Повернулись з Ізраілю та Німеччини, теперь вчаться в українських універах хлопці.

Мені складно зрозуміти їх мотивацію, але схоже що в Україні їм комфортніше, поруч із родичами, друзями, і говорити своєю мовою. Тим більше до 25 поки є час не паритись про бусіки.

до 25

Так це основна причина повернення. Якби їм було 35, гарантую, не повернулися б.

Ну, можливо це лише виключення, яке підтверджує правило, та є на форумі один дописувач, якому, я здогадуюся, більше 35 років, він іще живе, якщо пам’ять не зраджує, на Осокорках, має дачу, знову ж таки якщо не зраджує пам’ять, біля Українки. Так от, цей дописувач на початку повномасштабного вторгнення нахабних загарбників відпочивав у Єгипті. Потім деякий час жив у Нідерландах. Але не витримав, повернувся додому.

Про дописувача, який написав ось цей коментар.

Ось і починає формуватись тренд, про який я в іншій темі писав — ті, хто виїхав, повернуться.
Але не ті, кого закрили тут.

Який контраст.
А тим часом тут вільні люди готові і більші суми віддавати, лиш б виїхати у вільну країну.
Так, повертайтесь, будь, ласка.

можна бартером: один заїхав, інший поїхав. in the name of statistics!

тримайтесь там!
розумію, вам важко на чужині, але ще трошки потерпіть будь ласочка!

2-3 роки так

бідосі.
скинути може грошей на оренду житла і їжу?

Так, скиньте копійчину у фонд Притули або Повернись Живим. Мені буде приємно.

який жах. як ви виживаєте там в своїх європах.

Підписатись на коментарі